• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ali Vesiću svaka čast

Started by tomat, 04-01-2019, 16:00:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tomat

mislio sam da ovo prvo stavim na Gluposti, ali se budalaštine Vesića progresivno umnožavaju pa mislim da zaslužuje svoj topik.
dakle, najnovija je tvrdnja da juče nije bilo kolapsa, i da se to svima učinilo

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=01&dd=04&nav_category=12&nav_id=1489319

kroz Vidikovac jedno vreme nije išao gradski prevoz, jer sve linije na svojoj trasi imaju po neku uzbrdicu (neki put su na tim linijama autobusi takvi da i po idealnim vremenskim uslovima jedva uspužu uz brdo) koja je bila nesavladiva u jučerašnjim uslovima (recimo, uspon uz ulicu Blagoja Parovića), ljudi satima išli do posla (uopšte ne karikiram), ali kolapsa nije bilo.

a opravdanje putara je još genijalnije, kažu zajebali ih meteorolozi

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=01&dd=03&nav_category=12&nav_id=1489116

pa njima izgleda ne treba mehanizacija nego prozori da mogu da pogledaju.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Petronije

Ali Vesiću svaka čast kako opstaješ tolike godine. :mrgreen:

Meho Krljic

Za ovaj topik je svakako i ova njegova izjava o tome kako se družio sa Vučićem još na studijama iako su bili u suprotnim političkim taborima.

https://youtu.be/sxW2xvxDteo?t=209

Kimura

Alexdelarge

Vesić: Petričić vodi lični rat sa Vučićem

Na Petričićevoj karikaturi prikazani su predsednik Vučić i Vesić, kako pokazuju novogodišnju rasvetu detetu, koje se nalazi u ruiniranoj bolničkoj sobi, bez hrane...

Član predsedništva SNS i zamenik gradonačelnika Goran Vesić reagovao je danas na karikaturu Dušana Petričića u novom broju nedeljnika NIN, rekavši da ga ona ne iznenađuje, jer Petričić već duže vreme koristi karikaturu da vodi lični rat sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, i da u tom ratu ne preza praktično ni od čega.

Na Petričićevoj karikaturi prikazani su predsednik Vučić i Vesić, kako pokazuju novogodišnju rasvetu detetu, koje se nalazi u ruiniranoj bolničkoj sobi, bez hrane...

S obzirom na evidentna ulaganja u zdravstvo, Vesić smatra da je reč samo o još jednoj karikaturi koja je izraz Petričićeve političke frustracije.

U prilog tome navodi da je Petričić upravo za vreme vlasti Aleksandra Vučića dobio nacionalnu penziju, iako je, kaže, "bio penzioner svega nekoliko meseci, a mnogo pre drugih srpskih umetnika koji su zaslužili to nacionalno priznanje, a još ga čekaju".

Je li mu Vučić za to kriv, pita Vesić u reagovanju za on lajn izdanje lista Alo i pita karikaturistu zašto ne vrati nacionalnu penziju, kada je vlast u Srbiji onakva kakvom je predstavlja.

"Vučić je Petričiću kriv zato što je godinama dobijao mesečno po 2.000 evra od Politike za četiri, pet karikatura? Ili mu je Vučić kriv zato što je pokušao da napravi međunarodnu karijeru u Kanadi, pa se vratio kao propali karikaturista", naveo je Vesić.

On je istakao da Vučiću i njegovim saradnicima ne smetaju Petričićeve karikature, jer ga, kako kaže, svaki dan Petričić i njegovi istomišljenici predstavljaju kao Hitlera i Pinočea.

U Francuskoj se, kaže, za razliku od Srbije, cela nacija "digne na noge", a čuveni Mond se izvinio predsedniku Makronu za mnogo blažu montažu na naslovnoj strani, koja je Francuzima zaličila na poređenje sa Hitlerom.

Vučiću ne trebaju izvinjenja, kaže Vesić ali se pita, kao neko ko je u timu koji vodi Beograd, da li je Petričić tom karikaturom hteo da kaže da se ne ulaže u zdravstvo...

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:769557-Vesic-Petricic-vodi-licni-rat-sa-Vucicem
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Meho Krljic

Identičan tekst (dakle, sve ove reči, istim redosledom) izašao danas i u Politici. Dno.

Pritom, Vesić "pita karikaturistu zašto ne vrati nacionalnu penziju, kada je vlast u Srbiji onakva kakvom je predstavlja." kao da mu je nacionalna penzija dodeljena posebnom milošću vlasti a ne po zakonu i uz odluku komisije u kojoj nije sedeo Vučić... Dno je Vesić.

Dybuk

Karikaturista ne preza od crtanja karikatura. :roll:

Neko je pomenuo u dokumentarcu o preletačima da su isti svesni kako im je ovo SNS preletanje poslednje preletanje, što ih čini opasnima jer grčevito brane svoje pozicije...Vesić je jedan od tih.

Pad će im biti vrlo neugodan, u to sam sigurna.

Alexdelarge

tomat

Izgleda nam se opet pričinjava

Vesić: Problema bilo na dva i po odsto linija gradskog prevoza http://rs.n1info.com/Vesti/a454567/Vesic-Problema-bilo-na-dva-i-po-odsto-linija-gradskog-prevoza.html
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

tomat

https://www.blic.rs/vesti/beograd/grad-pred-kolapsom-mnoge-ulice-zavejane-blokiran-potez-oko-sajma-skracen-veliki-broj/3v4rtve

Što reče neko u komentarima kako li će izgledati kad taj kolaps dođe kad je sad ovako.

Ljudi masovno idu peške kući sa posla, ja sam imao ludu sreću da mi naleti kombi i da u njemu ima mesta. Banovo brdo kao pešačka zona, od mekdonaldsa na Vidikovcu ka Rakovici kolona autobusa bez kraja.

Meho Krljic

Da, u Kaluđericu ne idu autobusi, Most na Adi zatvoren jer ga preprečili autobusi koji su se poklizali... Mislim, ne kažem da je Vesić kriv, zaista pada mnogo snega, al da se konstatuje.

tomat

Pa nije kriv što pada sneg, a da li je moglo bolje da se reaguje, verovatno jeste.

Ali je kriv kada kaže da samo 2.5% linija nije funkcionisalo kako valja, i da nema većih problema, i očekuje da mu verujem.

Krsta Klatić Klaja

malo pomjerio decimalu, loše mu idu brojevi!

ne kontam zašto lijepo ne proglase neradni dan ko švicarski neoliberali
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

tomat

Ide im vikend sad na ruku.

A ja sutra radim 😪

Dybuk

I ovo je moglo na neku SF temu, ali red je da se čoveku oda priznanje!!!

Skupljaće pseći izmet i nosiće ga na DNK analizu VIDEO

QuoteBeograd je rešio da stane na kraj neredu koji za sobom ostavljaju vlasnički psi. Prema najavi Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika, uz obavezno čipovanje, ljubimcima će biti uziman i DNK, pa će se tako utvrđivati čiji psi ostavljaju fekalni otpad. Za neodgovorne vlasnike predviđene su i mnogo veće kazne.

xrofl xrofl xrofl

Ugly MF

To je još jedina prirodna korisna stvar koju iko izbacuje po gradovima...

Krsta Klatić Klaja

koje naprednjačke kibernetike boktemazo

prvo onaj sken vena, sad dnk govanaca, ko piše ovaj SF?

tomat

Dybuk

U Kneza Miloša je, koliko pamtim, i inače haos.

ovde rasvetu drže mesec, mesec i po dana...

Meho Krljic

Da ne pominjemo šta su sirotom konju u Knez Mihailovoj uradili. Slika od jutros:

ALEKSIJE D.

Meni je ta sva rasveta kao sa kineske rasprodaje u Rumuniji 1989...

Krsta Klatić Klaja

a zato su vješala bila na ulici!

Meho Krljic

FONTANA I NA CVETNOM TRGU Neće biti velika i neće svirati kao ona na Slaviji, ali će se HODATI PO NJOJ

Missim, pa neće 54 nove fontane same da se podignu.

QuoteZamenik gradonačelnika očekuje da nova fontana ima još jednu funkciju.
- Ideja je da po uzoru na Fontanu di Trevi u Rimu, koja godišnje ima čak nekoliko miliona evra dobiti od ubačenih novčića građana i turista, i buduća fontana na Cvetnom trgu dobije ovakvu dodatnu funkciju. Novac bi mogao da bude iskorišćen za izgradnju novih fontana - rekao je Vesić.

Petronije

Odličan gif Meho [emoji108][emoji4]

tomat

Dybuk

Truman

Генијална кораксова карикатура. Само суштински овде није проблем Весићева ниска интелигенција ( иако можда и јесте глуп ) већ поквареност и корумпираност.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Alexdelarge

Quote from: Truman on 03-04-2019, 20:52:07
Генијална кораксова карикатура. Само суштински овде није проблем Весићева ниска интелигенција ( иако можда и јесте глуп ) већ поквареност и корумпираност.

ovo bi trebalo da je petričić.

Dybuk

Quote from: Truman on 03-04-2019, 20:52:07

Petričić je autor.
Možda i nije glup ali zaslužuje svaku uvredu koja mu se nakači, brutalno dobra naslovnica i karikatura.

Truman

Петричић је мој нов омиљени карикатуриста!
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Meho Krljic

Gondola čuva Kosovo
Quote"Iza napada na gondolu stoji jedna opasnija namera, a to je da ljudi koji pišu međunarodnim organizacijama i govore kako Beograd ne čuva svoje nasleđe, ustvari žele da pošalju poruku kako Beograd, odnosno, ako Srbija nije u stanju u Beogradu da čuva svoje kulturno nasleđe, a kako će ih čuvati na Kosovu i Metohiji."   

mac

Zašto Istinomer citira nešto čemu se istinitost ne može ustanoviti? Je l' to oni menjaju svoj biznis?

Meho Krljic

Ne, ne, ta rubrika "Što zelenije to pliva" postoji več godinama i ona se ne bavi fektčekingom nego hajlajtuje te neke smešne, bezobrazne, apsurdne itd. izjave javnih ličnosti sa političke scene.

Meho Krljic

Stručnjaci zaobiđeni u odlučivanju o gondoli na Kalemegdanu

QuoteRepublički zavod za zaštitu spomenika kulture doneo je odluke vezane za projekat gondole na Kalemegdanu bez mišljenja Stručnog saveta, uz potpis samo jednog konzervatora, uz nepoštovanje obavezujućih planskih dokumena utvrdili su Nadzorni i Upravni odbor te institucije i naložili da se sve odluke vezane za gondolu preispitaju što bi moglo da odloži, pa čak i obustavi izgradnju ovog projekta, saznaje Danas nezvanično.

Meho Krljic

Vesić naložio da se zamene sve kocke na kolovozu oko Trga Republike

Biseri:

QuoteVesić je poručio izvođačima da je nedopustivo da kada su projektovali i radili kolovoz oko Trga nisu razmišljali o svim kategorijama korisnika, već samo o automobilima.
"Mi smo vlast koja sluša građane i sad ćete lepo o svom trošku da popravite sve što ste pogrešno uradili i da kocke prilagodite tako da kolovoz mogu da koriste biciklisti i motociklisti", rekao je Vesić.
Mislim, pošto grad nema stručnjake koji ocenjuju projekat nego slepo veruje izvođaču i nada se najboljem.

QuoteVesić je poručio izvođačima da će o svom trošku napraviti i biciklističku stazu

"A... ali to nije bilo u projektu..."
"Šut, ba, erotika"

Quotekao i da danas naprave plan presložavanja kocki bez zaustavljanja saobraćaja i da od sutra nastave da rade, a da će on lično kontrolisati svaki dan šta su uradili.

Bar znamo gde će Vesić biti svakog dana ako nam zatreba da lično s njim stupimo u kontakt...

Meho Krljic

Vesić je, mudro, rešio da sve koji bi da parodiraju njegove javne nastupe, pretekne tako što će se sam transformisati u parodiju. Ivan Ivanović i Zoran Kesić sad verovatno imaju hitne sastanke sa Đilasom da vide šta i kako dalje  :lol: :lol: :lol:

Krsta Klatić Klaja

Meho Krljic

Istoričarka: Spomenik Stefanu Nemanji najvidljivija slika urušavanja Beograda 

Mislim da Radinu Vučetić više neće zvati da priča na RTS-u  :lol: :lol:

Inače, nisam siguran šta je toliko sramno u ovom spomeniku. Naravno da je sve to iz neke perspektive malograđanski i bla bla bla, al nije da nam je to jedini malograđanski ispad u poslednjih nekoliko godina...

varvarin

Ako je tako ocenjen spomenik Nemanji - onda ništa.
Ako bi dokaz našeg kosmopolitizma bio da uopšte nemamo spomenik Nemanji - ondak ništa...

A ja, kako dama reče, ostajem bašibozuk, primitivan i ratnohuškački.

tomat

Dobar je Saruman, treba Beograd da oda počast Kristoferu Liju, veliki čovek.

Alexdelarge

Meho Krljic

Well now:

Usvojen tužbeni zahtev RERI-ja -poništena građevinska dozvola za gondolu
Dogodila se vladavina prava, verovali ili ne, u zemlji Srbiji.

ALEKSIJE D.

Gondola je glupost neviđena.

Petronije

.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Krsta Klatić Klaja

Vesiću hoću moje telo!

tomat

kopali preduboko, probudili Balroga.

Meho Krljic

Rekonstruišeš bazen na Tašmajdanu, kažeš da je ovo najtemeljnija rekonstrukcija u istoriji rekonstrukcija i da, pošto mu smanjuješ dubinu, on ima da bude lakši za održavanje a da i dalje ispunjava standarde za međunarodna takmičenja. Građani plate 230 miliona dinara.

Četiri godine kasnije, UPS, mora opet da se rekonstruiše, jebiga, plitak za međunarodna takmičenja. Mora se produbi. Platićemo 240 miliona dinara.

https://n1info.rs/vesti/rekonstruisan-bazen-pa-opet-radovi-ko-je-odgovoran-za-trosak-od-jos-240-miliona/

Mislim, znam da dinari nisu neka valuta, ali ipak.... Baš nas lapaju.