• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

OBJAVITE SVOJU KNJIGU KOD NAS!

Started by Boban, 27-03-2019, 06:42:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Ako spadate u one retke primerke ljudskog roda koji dosad nisu objavili knjigu, možemo vam pomoći da to razrešite.
Ne ustručavajte se, ma koliko da je dronjav tekst koji imate, mnogo su gori već objavljeni, a neki čak i hvaljeni.
Ako imate osećaj da ste nedovoljno pismeni, neka vas to ne pokoleba, Stefani Majer i Roulingova su etaloni nepismenosti pa im to nije zasmetalo da dosegnu milionske tiraže.

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Kimura

dark horse

Quote from: Kimura on 27-03-2019, 09:38:15
Linkine, reaguj!

xrofl

Parafrazirao bih Boba iz Znaka Sagite br.1 (ili tako nešto):

Kuj sTeVI dA suDite O MoJoj ne piSmeNosti?  :|
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

indrik

I sad ja onu svoju priču za trajni konkurs (koja je, uzgred, bila skoro zgotovljena) moram proširivati u roman? :(
Dado Pršo je Srbin!

Mica Milovanovic

Nisi shvatio. "Ekspertska pomoć iskusnog tima stručnjaka" mogla bi da podrazumeva i publikovanje tvoje priče u formi knjige.
I onako je 90% radova postmodernista u devedesetim godinama prošlog veka, pre ove skribomanske milenijumske fantasy pošasti, predstavljalo crtice i pričice upakovane u formu knjige.
Pusti malo mašti na volju i prepusti se...

Mica

indrik

Hm, mogla bi se tu staviti još koja riječi ili pak još koja priča, crtica ili anegdota dodati, iako sam mišljenja da bi bolje bilo da povećamo font na Times New Roman 76 i oplaaa, od 15-ak stranica eto ti romana. A možda bi se ovo više i uklapalo sa novom politikom firme.
Dado Pršo je Srbin!

Kimura

Mislim da ti je sve uzalud ako tekst nije dronjav.

indrik

Dado Pršo je Srbin!

D.

Kritikuje i prezire nepismenost, traži kvalitetne, a pokušava da zaradi na nepismenima i nekvalitetnima, promovišući ih tako pride. Dosledan do jaja. Žasu.

saturnica

Quote from: indrik on 27-03-2019, 14:39:14
Hm, mogla bi se tu staviti još koja riječi ili pak još koja priča, crtica ili anegdota dodati, iako sam mišljenja da bi bolje bilo da povećamo font na Times New Roman 76 i oplaaa, od 15-ak stranica eto ti romana. A možda bi se ovo više i uklapalo sa novom politikom firme.

xrofl xrofl xrofl

Kimura

Pitam se hoće li postojati posebna edicija ''Dronjak'' ili tako nekako da se odvoji od ranijih izdanja ZNAKA SAGITE?

saturnica

Quote from: Kimura on 28-03-2019, 09:43:36
Pitam se hoće li postojati posebna edicija ''Dronjak'' ili tako nekako da se odvoji od ranijih izdanja ZNAKA SAGITE?

xrofl xrofl xrofl
edit: kimura, sva si vražja!

Kimura

Pa kad neće Linkin-Sendmen kao glavni negativac ovog foruma ništa da učini!

Boban

Ali odakle vama ideja da će išta od toga da ide u ediciju Znak sagite?

Kimura

Sad mi je lakše. Ali sumnjam da će tebi biti.

Truba

šteta što sam, ljetos na vikendici, spalio svoj ratni dnevnik te roman od 41 gusto pisane rukom sitnim slovima A4 kao i ostale neobjavljene priče

bilo je tu materijala za ediciju dronjak
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Mica Milovanovic

Mica

Truba

vatra je bila tolika da nisam uspio ni fotografirati, a planirao sam, jer se nakupilo smeća, pravih dronjaka od obuće odjeće te orezanih grana i pokošene trave...pa sam se fokusirao na gašenje okolo požara umjesto fotografiranje

nažalost to je bilo nečitljivo, počeo pisati s nekih 18 godina nikad dovršeno, spalio sam i notes s idejama za priče

inače sam piroman :D poznat po spaljivanju svega i svačega uključujući i stare loše i oštećene knjige...
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

saturnica

inače sam piroman, poznat po spaljivanju svega i svačega, uključujući stara i loša sjećanja... (tako sam na prvu pročitala...)  :?:

Mica Milovanovic

U sećanju mi je ostao naslov priče iz nekog davnog Politikinog zabavnika: "Ko spaljuje knjige?"
Mica

Kimura

Vama piromanima informatički razvoj ne ide na ruku. Slatku malu vatricu, isto kao i ogromnu lomaču, uspešno zamenjuje jedno ''delete''.

dark horse

Quote from: Kimura on 28-03-2019, 09:57:39
Pa kad neće Linkin-Sendmen kao glavni negativac ovog foruma ništa da učini!

Moj predlog bi bio da se nazove Kult.

Edicija Kult, probrana dela samo za prave znalce. To će da pravda male tiraže i mizernu prodaju. Što dronjavije to kultnije. 8-)

D.

Quote from: Boban on 28-03-2019, 10:18:17

Ali odakle vama ideja da će išta od toga da ide u ediciju Znak sagite?

Naravno da će ući, na jedan ili drugi način.

Boban

nemaš pojma... ovaj oglas uopšte nije namenjen fantastičarima, niti se fantastičari očekuju...

http://www.znaksagite.com/zs/images/index/objavite.pdf

D.

A kome je namenjen? Nepismenima?

Boban

sve piše za one koji umeju da pročitaju i da shvate...

Kimura

Da ne bude samo D. glupa, priznaću da sam oglas ozgo protumačila kao sarkazam. Ne kao ozbiljnu poslovnu ponudu.

Boban

ja sam već dva posla sklopio otkad sam ovo postavio, a vi se samo zajebavajte...

p.s.
možda je pojedince zavelo to što se objavljivanje ovog oglasa preklopilo sa gašenjem radionice, ali to nema nikakve veze jedno s drugim.

D.

Loool kod tebe je sve koristoljublje, dušu si odavno izgubio negde usput, dok si trčao za svojim egom ili si je namerno bacio u neku usputnu kantu za đubre, tako da tvoje iznenadne odluke i te kako imaju veze sa onim što trenutno smatraš ličnim interesom i korišću.

Boban

ja stvarno ne razumem šta ti hoćeš od mene... da ne radim za pare nego za džabe? Pa ja i dalje više volontiram nego iko koga znam, ali moram nekad i neke pare da uzmem, a ovaj oglas je uspemren ka tome i nekim sasvim novim ljudima koji uglavnom nemaju nikakve veze s fantastikom.
Da li misliš da mi se iko javio da popunjava sajt znaksagite materijalima, tekstovima i svim ostalim potrebnim stvarima?
Da li misliš da nisam napušten od svih u svakoj akciji koja je zaličila da će imati volonterski deo?

Ugly MF

Ubre D, jesi crvena ko svoj avatar... komunizam 1.1 ...
Lično mislim da Boban ovim potezom želi da nahrani pupu, a ne ega,
tako da pozdravljam, navijam, i malko mi žao što nemam materijala da ponudim, sve otišlo trulom kapitalizmu.
Puno uspeha i projekata želim i uspešno preduzetništvo!

D.

Pa, niko nije rekao da nije teško biti beskompromisan i držati se principa.

Dovoljno će biti da nam ne prodaješ princip dok drugima, istovremeno, prodaješ objavu nepismenosti. Ukidaš radionicu (iznenada, sve vređajući me) jer se nije pojavilo talentovanih i novih, pa onda, istovremeno, nudiš netalentovanima i nepismenima da se objave. Wtf?

Dvostruki aršini much?

Nemam ništa protiv da zaradiš, da se razumemo.

dark horse

Mislim da Boban uopšte nije toliko motivisan novce koliko ima potrebu da potpuno jalovu priču koja ga duže vreme nervira okrene na teme za 360 stepeni.  :lol:

Nije da to radi prvi put, već 101 put da treba biti iznenađen. :roll:

Kimura

Quote from: Linʞᴉn on 29-03-2019, 21:35:58
Mislim da Boban uopšte nije toliko motivisan novce koliko ima potrebu da potpuno jalovu priču koja ga duže vreme nervira

I meni tako izgleda i čak to razumem, ali novci traže da ih se ozbiljno shvati. Ako se sprdaš na njihov račun, odu drugome.

scallop

Ovde nedostaje priča o izdavaču iz romana Umberta Eka "Fukoovo klatno".
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

srećom, ovi današnji omladunci ništa ne čitaju...

Truba

Kimura

Али ти треба да читаш оно што су неписмени омладинци писали. Ти или нека сирота душа коју ћеш ангажовати за тај део посла. Можда постоје и лакши начини да се дође до пара.
На овом форуму се толико радило на одвраћању почетника и убеђивању разних ентузијаста да не преузимају послове који су изнад њихових способности. Нико да помене колико је погрешно и тешко радити послове испод својих способности. А резултат је једнако дроњав као у првом случају.

Ugly MF

Sreća moja da se nisam nikad ufatio tog 'biznisa' kao Boban, jer da sad imam da recimo ulažem u pisanija Sfa i Fa, ja bi objavio sve živo što su ikad ljudi ovde napisali.
I kvalitet i kvantitet, i pismene i nepismene,i dobre i loše.
Jebeš nobelovu nagradu za književnost i vukove značke za pismenost kad se piše uzalud.

Iako se ne razumem u serbsko izdavaštvo i njegovo funkcionisanje i isplativost,
mogu samo da kažem da ono što poznajem i gde radim je žali Bože logike...
...zato bi i uradio to što sam već napisao, i opet da ponovim, sreća moja...

Kimura

Не разумем се ни ја у сербско издаваштво, а све ми се чини да - не функционише никако. И да се не исплати никако.

Иначе, ''уради сам'' књиге нису битно горе од оног што издаје Лагуна. У преводима ја, нестручна особа, проналазим глупости и правописне грешке какве не би направио мој десетогодишњи син.

Све овдашње приче о лектури, коректури и уредниковању спадају у фантастику и лепе успомене. У тридесетак прича колико су, отприлике, мени објавили нико није додао слово које умем да прогутам, а камоли да је одузео или изменио неку реч. Толико о конкурсима.

Плаћено објављивање до данас нисам разматрала. Не видим да би ми донело ишта осим могућности да се похвалим како ''имам књигу''. А то чак ни на моју сујету не оставља утисак!

Трећа могућност је да се победи на неком конкурсу за објављивање књиге, али чак ни то не значи да ће се књига куповати и читати. Сама одавно не купујем књиге добитника Нинове награде. А ја сам острашћен и помало мазохистички настројен читалац.

Има ли даље?

Boban

pa, dobro, ti si otprilike beznadežan slučaj, ali srećom ima i onih drugih... koji su npr. spremni da tuže izdavača jer nije prodao onoliko knjiga koliko su oni očekivali da će prodati.

Kimura

Коме да туже? Богу?

Ugly MF

D.

Čista komercijalizacija radionice.

Drugi put samo priznaj sebi da si koristoljubiv, umesto što mene bacaš pod točkove.

Boban

zastrašujuće je koliko si ti u stanju da lupetaš...

dark horse

Radionica is dead. Long live Dronjak! :D

saturnica

Ugly MF

Bobane, čisto onako, ako nije poslovna tajna ili industrijska špijunaža,
od svih silnih 'genijalaca' koji su ponudili svoje radove, jel' došao neki sa predlogom malko i da isfinansira neki procenat nečega u pripremi i štampi,
da što kažu ameri 'put money where mouth is',
da malo bude i on preduzimljiv, ili bi samo da čeka da kaplje...?
Ne moraš da odgovaraš, ne razumem se u etiku izdavaštva.

Boban

Odgovor je vrlo kompleksan.
Postoji knjižara ZNAK SAGITE koja nije samo za SF&F već za sve, knjige, stripove, pa i filmove i muziku.
Redistrovano je udruženje građanja ZNAK SAGITE za promociju svih vrsti umetnosti i žanrova.
Dakle, ovo udruženje se bavi uslugama pripreme i proizvodnje knjiga i to mu je glavni izvor prihoda. Prodaja knjiga je manji deo svega.
Ljudi većinom traže određeni segment proizvodnje knjige, ali ima i onih koji hoće da daju pare i dobiju sve na gotovo. Većina njih bira da to što su uradili bude samizdat ili neki drugi oblik izdavanja, a onima kojima treba regularan izdavač, mogu dobiti i to. Neki prodaju knjige sami, neki deo plasiraju sami, a deo daju meni. Maltene je svaka knjiga različit dogovor u odnosu na ostale.

Ja najviše volim kada neko odabere da sve plati sam i da uzme ceo tiraž, a knjigu odradi kao samizdat. Posebno kada su u pitanju dela koja nemaju nikakve veze s fantastikom.
Evo, recimo, ovaj projekat je bio 20000 evra vredan: http://www.znaksagite.com/knjizara/index.php?id_product=318&controller=product
I onda ti se pojavi kokoška D da mi priča da sam se ja konačno prodao, a ja živim bre od ovakvih projekata. SF i ovaj sajt su mi hobi...