• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SPIDERMAN 2

Started by crippled_avenger, 30-06-2004, 15:39:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

Studio Sony i pokojni Sam Raimi su se potrudili da vam ustede pare ovog leta. Snimili su SPIDERMAN 2 koji zaista bolje da se ne gleda... Bolje da se precuti...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Pajke

Jebem ga, na IMDB-u za sada ima prosecnu ocenu od 8,5(znam da nije objektivno merilo) pa cu se ipak odluciti da ne poslusam tvoj savet. Majku mu, ne moze valjda biti bas toliko los kao sto kazes!?

Paramecijum

Cripplu je i "Gospodar Prstenova" promaseno ostvarenje.
Sasvim je moguce da je u nekoj privatnoj svadji sa distributerom i da na ovakav nacin nastoji da umanji gledanost filma.

Pajke

Quote from: "Paramecijum"Cripplu je i "Gospodar Prstenova" promaseno ostvarenje.
Sasvim je moguce da je u nekoj privatnoj svadji sa distributerom i da na ovakav nacin nastoji da umanji gledanost filma.

Gledao(i slusao) sam na TVu njegovu kritiku ''Gospodara Prstenova 1'' i pomislio kako nam se misljenja razlikuju, moze biti takav slucaj i sa ovim filmom....a mozda i nemere?  :)

WARLOCK

nema sanse da film los,cujem da se vec svi hvale i da je sto puta bolji nego prvi. :!:

otaku

pa, sve zivo sto se snimi je sto puta bolje od prvog Spajdermena
Proooobaj da u glavi budes sam

WARLOCK

mozda cak sledeci spiderman biti bolji od drugog :) sam raimi napreduje..

daniel dravot

Quote from: "otaku"pa, sve zivo sto se snimi je sto puta bolje od prvog Spajdermena

ovo potpisujem i mislim da je najbolja preporuka za negledanje dvojke
ko me natera i prvi deo da pogledam  :x
samo totalni slepac ili neznalica sa nekim ultrabizarnim poimanjem horora

phuzzy

Ma, prvi bi bio super da se zavrsio kada je Goblin porazbijao one balone ili sta vec beshe... sve posle toga je bilo otuzno...

Ghoul

krip, ti si odlepio.

prvo ti van helsing bolji od helboja, a sad - ovo!

spajdermen 2 je znatno bolji od prvog; ok, jos uvek je cheesy, jos uvek je PREEEEAAACHY [lele, kad pocnu oni monolozi sa recima Velikim Slovima, o Duznosti, Snovima, Casti, Postenju... :x ], mogu mu se zameriti neke bitne stvari [poput, recimo, motivacije Dr Oka za pravljenje onog cuda nakon sto Mracna Strana, tj pipci preuzmu kontrolu], zakoni fizike su i dalje rastegljiviji od spajdove paucine...

...pa opet, film ima malo vise mesa na svom kosturu, i bitno vise mi je prijao od prvog dela; takodje, dramske scene su bolje i ubedljivije [u vecini slucajeva], tako da je bilo dovoljno violina za moje papirne maramice.

ukratko, ovo je sasvim solidan film, vrlo gledljiv, VREDAN GLEDANJA u bioskopu.

JAKA TROJKA
https://ljudska_splacina.com/

crippled_avenger

ghoul, ti si potpuno sisao s uma. vrati se u Srbiju, da se malo saberes, americki marketing ti je slomio kicmu...

ili kako kaze Mary Jane na kraju SPIDERMANa 2 `Go get `em tiger!` sto je najsramnija replika izrecena u filmu mog favorita jos od `Have a nice trip, Jerry!`, znas-vec-gde...

eric cartman

Jedino sto je u dvojci bolje od keca jeste akcija ,t.j. ima je vise i bolje je graficki obradjena . Sve ostalo je  racku kao i u prvom dijelu.Film nije vrijedan pomena.
Screw you guys I'm goin' home

WARLOCK

naravno da treba samo akcija,sve to vidimo u stripovima,zasto bi bilo da je film sranje ako je samo zbog efekte i akcije?

Pajke

Quote from: "WARLOCK"naravno da treba samo akcija,sve to vidimo u stripovima,zasto bi bilo da je film sranje ako je samo zbog efekte i akcije?

Treba i malo price da poveze tu akciju. Ipak, meni one scene borbe u traileru izgledaju sjajno! Jedva cekam da gledam! Da sam klinac mislim da bih otkin'o! Spajdi mi je bio omiljen super-heroj, cak sam se tada zanosio da nabavim kostim. Da ne spominjem da sam u to vreme odgledao i ona tri filma koja su se davala u bioskopima! :)  :wink:

Lurd

Ista priča ovde. I meni je Spajdermen bio jedan od omiljenijih, i ja sam gledao one nesrećne filmove, hteo da pravim kostim, zatrčavao se uz zidove i ubedjivao sebe da se penjem sve više svaki put i ja jedva čekam dvojku. A pored svega toga, jedina sam osoba kojoj se svideo kec.
My trees...They have withered and died just like me.

Truba

koji ste vi luđaci

spajdija treba gledati samo zbog kirsten dunst
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Pajke

Quote from: "Lurd"Ista priča ovde. I meni je Spajdermen bio jedan od omiljenijih, i ja sam gledao one nesrećne filmove, hteo da pravim kostim, zatrčavao se uz zidove i ubedjivao sebe da se penjem sve više svaki put i ja jedva čekam dvojku. A pored svega toga, jedina sam osoba kojoj se svideo kec.

Meni kec nije bio los, koliko se secam, bio je u duhu stripa. Bas bi upravo voleo da je takav bio kada sam isao u bioskop kao klinac! Jedino me je uzasno nervirao kostim Goblina!

WARLOCK

naravno i meni pogotovo nervirao goblin,bitno je da je u drugom delu uradio sad kako treba,film je zaradio na vikend mnogo vise nego prethodni deo ,u pravu sam Raimi napredovao,jedva cekam da krenem u bioskop. :D

phuzzy

Kirsten Dunst?

Good Jeebus.

Meni je ona jedan od elemenata koji su upropastili film.

Prelomna tačka je oko sredine filma kada 10 minuta gledamo XCU njenog lica kako kukumavči. Sva iskrivljena. Ugh. Tu su mi se smučile kokice.

Mickey Mouse

...Ali spajdermen stvarno postoji! Dozvolite da vam objasnim:

Ima jedna priča u vezi bake jednog mog poznanika...Naime, kada god odemo kod njega, njegova bakica stalno kuka kako joj nije dobro, kako ne može na noge...i sl. Jednom smo mi ušli u kuću, a da nas ta baka nije čula kako ulazimo...Otvaramo vrata od dnevne sobe i vidimo kako iznenađena bakica - koja inače šeta po sobi sasvim normalno i ne pokazuje znake nemoći - istog trenutka skače/baca se ka zidu sobe i sa raširenim rukama i nogama se naslanja na zid, u istoj pozi kao i pominjani 'čovek pauk'!! :P  Istovremeno ona počinje da glasno stenje... :x

Od tog trenutka smo baku prozvali Spajdermen!

:lol:
...

Milosh

Quote from: "Ghoul"krip, ti si odlepio.

Quote from: "crippled_avenger"ghoul, ti si potpuno sisao s uma.

obojica ste odlepili tj. sisli sa uma odavno, sto se mene tice. a nastavak spajdermena je nesto gledljiviji u odnosu na prethodni, sto opet ne znaci da je film dobar. mrzi me da sad obrazlazem...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

ISUS

Quote from: "Paramecijum"Cripplu je i "Gospodar Prstenova" promaseno ostvarenje.

Za mene je gospodarac kao kniga predstavljao tracenje vremena...Kao klinac sam ga procitao 5-6 a mozda i vise puta....Za to vreme sam mozda i mogao da maznem koju klinku pa da se gajimo...Ko zna zasto je to dobro??

A od Marvelovih heroja nikoga nisam cenio osim Dzokera iz betmena...Prava slika heroja kakav bi trebao da bude[da ne bude ono cuveno debilno...baja sam sa dodacima i mocima i rasturam sve??]

Milosh

ajde da nesto kazem...

...ima omaz Evil Dead 2 u sceni u bolnici koja je jedna od boljih u filmu...u nacinu kako je prikazan Dock Ock mogu se nazreti i neki [ne najuspeliji] omazi Darkmenu, najboljem superherojskom filmu ikada...Alfred Molina je odlican u toj ulozi, iako mu scenario ne daje puno mogucnosti...ima omaza i crtanoj seriji Spajdermen, ali koga je jos briga za to...J.K. Simmons je opet faca i najveci, ovaj put u nesto prosirenijoj ulozi...ima i super kameo Bruce Campbella, meni jos upecatljiviji nego onaj u prvom filmu...ima nekih dobro reziranih scena, kao i jedan kadar [sa staklom] koji je malo remek-delo...CGI je nesto bolji nego u originalu...na muzici je pored Elfmana radio i Christopher Young, ali ni to nije pomoglo da skor bude upamtljiv...scenario je ponovo traljav i potpuno nekoherentan, ima dobrih ideja ali su one lose razradjene...jedan od saradnika na scenariju je bio i cuveni Michael Chabon [Wonder Boys], ali ni to nije mnogo pomoglo...dijalozi su opet grozni, mada nesto manje smarajuci u odnosu na prvi film...paradoksalno, melodrama je neuverljiva, ali na momente ipak deluje [dobro, na mene, sto je vec posebna prica]...postoji jedna scena prisecanja koja je morala da bude isecena u montazi, potpuni kretenizam...poslednja scena, sa sve replikom, je glupava...film nije dosadan...

...to je to.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

arya

evo nesto, polu vezano za dikusiju.  u americi su ljudi skroz odlepili za spajedermenom.  danas sam bio na nekoj sportskoj manifestaciji i ladno klinac obucen u spajdermen odelu, stoji i daje hi-5 svima koji prodju... :wink:

crippled_avenger

Miloshe, a ja te pohvalio, zavetovao te da zastupas interese dobrog filma ako mi se nesto desi...

Milosh

paaa, kao sto vec rekoh, ono sto u filmu valja je na nivou pojedinacnih scena, kadrova, poneke dobre epizode i sl. i film generalno nije dosadan, i rekao bih da je gledljiviji od prvog; e sad, da je u celini los i to stoji, potpuno je neujednacen i prepun gluposti, ali i dalje moze da se gleda...

crippled_avenger

jedina stvar koja me je obradovala u ovom filmu je sitna povezanost sa jednim od boljih superhero filmova, Lester/Donnerovim SUPERMAN 2. naime, u oba Druga Filma postoji varijanta da superheroj u jednom trenutku odustane od svojih moci...

Ivan Bevc

...mene je fascinirao nesklad izmedju akcionih i onih drugih delova filma. Akcija je mozda i najbolja ikada snimljena, ono drugo...pa uglavnom je ocajno i negledljivo.
Mada, moram priznati da sam se odlicno zabavio scenama koje su direktan omaz hororima iz 50-tih (sva ona cika i vrska i krupni kadrovi onduliranih vristecih sekretarica).
Teenage crime now fashion's dead
Shoot it up
There goes my love rocket red
Shoot it up

crippled_avenger

Hmmmmmmmmmmmmmm, Bevtzmeistere, kreces se opasnim frekvencijama. Naime, mislim da akcija o kojoj govoris nije najbolja, niti je snimljena. Ta akcija je nacrtani cirkus uklopljen u polu-stilizovani, polu-realisticki univerzum. Naime, ako ondulirane sekretarice vriste, zasto onda Mary Jane nosi rite i ima realisticki krive zube? U krajnjoj liniji zasto je Spiderman, u svakoj varijanti kad je pokriven kostimom nacrtani specijalni efekat, umesto covek, cak i kad hoda?

Milosh

Quote from: "Ivan Bevc"Akcija je mozda i najbolja ikada snimljena...

Kada je rec o akcionim scenama, nedostaje im jedna bitna komponenta kako bi funkcionisale. Naime, u tim scenama niko ne strada, postoji samo iluzija nekakve ugrozenosti junaka ali i ona ostaje samo to - iluzija. Sad, ja znam da je glupo i pomisliti kako postoji i najmanja mogucnost da neko od glavnih junaka [izuzev negativca] zagine i sl. ali problem je u tome sto ne ginu ni epizodisti. Setite se samo Darkmena... Ovde ne postoji ni nagovestaj toga, odnosno postoji ali je neuverljivo, i ne samo na nivou scenarija vec i rediteljski; nema tenzije, nista. Izuzetak su prve dve scene - ona sa eksperimentom koji ode do djavola [ tu je i sjajni kadar sa staklom] i ona u bolnici [tu je i omaz na Evil Dead 2]. Ostalo? Uglavnom mehanicki... Tehnicki to bolje izgleda nego u kecu, cak je i osmisljenije, ali bez imalo emocija. Jeste gledljivo, ali na momente stvarno izgleda kao cirkus...

Ivan Bevc

...dobro Cripple...necemo valjda ici u sitna crevca, nekako se danas vec podrazumeva da je nacrtano...a sto se Mary Jane tice ... stvarno mi nije jasno zasto je onako socijalno obucen neko cije lice krasi sve gradske bilboarde...jebi ga, ja sam stvarno uzivao u akciji , pokreti su savrseni, jedva cekam dvd da usporim i izanaliziram celu frku...redak slucaj da akcija u filmu po stripu izgleda onako kako sam je ja kao mali zamisljao dok sam citao isti...a bio sam navuceni citalac Eks Almanaha.
Teenage crime now fashion's dead
Shoot it up
There goes my love rocket red
Shoot it up

Milosh

Da li jos nekome ide na zivce to sto u svim superherojskim filmovima snimljenim u poslednje vreme pozitivac nikada ne ubije negativca? U najboljem slucaju to je neka samoodbrana, ili kao u prvom Spajdermenu gde Goblin prakticno ubije sam sebe [!], ili Magneto koji zavrsi u zatvoru u X-Ljudima... Izgleda da su prosla vremena Robokapa ["Dick, you're fired!"  "Thank you."]  ili Darkmena [''It's not something you could live with.'' ''I'm learning to live with a lot of things.'']. Spajdermen je suvise politicki korektan, uostalom, kakav je to superherojski film koji ne sadrzi motiv osvete; nadajmo se da ce treci deo uraditi nesto po tom pitanju posto ima potencijala za to, mada, nekako sumnjam...

crippled_avenger

SPIDERMAN 2 je vrlo zanimljiv zbog toga sto se budzetski deficit, koji zapravo postoji, nadoknadjuje necim sto je jos vrednije i dragocenije od novca. to su emocije. BAD BOYS 2 je kostao 140 miliona dolara, a pritom je to film u kome se ljudi medjusobno rokaju. nema superheroja, rusenja zgrada i tako toga... kada bi se SPIDERMAN pravio posteno, kostao bi 300 miliona dolara. i snimao bi se tri godine. kako je i trebalo da bude u izvornom nacrtu Jimba Camerona.

e sad, ako hoces da u roku od tri godine nastancujes dva SPIDERMANa, za razumne pare, onda pusti akciju niz vodu i dovedi babu. to je recept. a gde ima baba, tu ljudi zive jako dugo, dakle, nema ubijanja. zato ja volim filmove u kojima junaci umiru dosta mladi. recimo, u BAD BOYS 2 je prosek godina 35. u filmu maltene ne vidimo nikog starijeg od 50 godina...

dakle, emocije pojeftinjuju film. zapamtite to...

Lurd

Spajdernem 2 ima mnogo problema u dramskim scenama, predugačak je, opet je previše politički korektan, opet se previše pažnje posvećuje dosadnim likovima a premalo dobrim, ali film je itekako vredan gledanja.

Meni je bio baš super, tri puta sam pustio suzu, dva puta bio na ivici, akcija je uglavnom dobra, Dok Ok je fantastičan, scena pogibije njegove žene je čista fantazija, Kirsten je moja, a svaki film u kome se pojavljuje Brus Kembel ne može da bude loš. (Inače, dovoljno govori da je Miloš jedini pomenuo jedan od najboljih delova filma)

Naročito je dobra poslednja scena posle koje sam morao da odsedim još malo u bioskopu.

E sad, moguće je da bi vam se svideo ovaj film da morate da budete nekritička šmizla koja je odrasla na Spajdermenu i koja van svake mere voli Kembela, ali...zar nismo svi pomalo takvi?
My trees...They have withered and died just like me.

WARLOCK

spider man 2 naravno da je 10 puta bolji od prvog,ja sam sto nisam pustio suze od uzbudjenja :cry:   od akcionih scena nevidjenih kadrova i to kako vesto snimljeni,drame je bilo previse nego sto sam ocekivao.U iducem nastavku glasao bi za negativca u filmu Venoma nego reptila.

Djole

Meni se dopao, i to veoma.

Imajte na umu da pričam kao stripofil, a ne filmofil, te mi stoga ne smeta što Spajdi ne ubija negativcem kada ni u stripu to ne čini, i što sve pršti od (jeftinih) poruka i političke korektnosti, kada je i u stripu isti slučaj. Ockova motivacija je mnogo bolja nego u predlošku (imam dva dodatna para ruku, šta ću da radim? Navučem kostim i postanem super-zločinac, i to ću i da ostanem iako me je Spajdi 1001. put rasturio od boja, a scene van kostima takođe odlićno oslikavaju strip.

E sad, nesumnjvio bi Cameron to odradio bolje, ali...

To je sa stripofilske tačke gledišta. Kakav je film sam za sebe, to prepuštam vama...
"THAT is why they call me The Decorator."

Boban

Gledao sam danas Spajdermena 2 — zaista je neverovatna razlika između akcionih scena i onih izmedju, posebno u prvoj polovini filma. U 15-om minutu sam bio u iskusenju da napustim salu u pokusaju da se spasem umiranja od dosade.
Melodramaticnost je na nivou Odbegle mlade ali akcija uglavnom ima smisla u stripovskim okvirima, naravno.
Glavni junak mi je i dalje kao izbljuvak, a njegova izabranica na granici nakaznosti; najvise mi psihicki prija sin Zelenog Goblina i mislim da se sprema teren za treceg Spajdermena i to moze biti trijumf ili potpuni poraz. Mnogo je tesko kada su ti glavni pozitivci toliko antipaticni, gotovo da ne zna covek za koga da navija.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Pajke

Ja tek danas odgledah film i mogu reci da je vrlo dobar. Neki mu zameraju na ljigavstini i da je sapunica, sto je tacno, ali takav je bio strip i  reziser je bio dosledan tome. Film je bas preslikan iz moje maste i sanjarenja kad sam bio klinac. Mislim, ipak ovo i treba da bude film za klince i tinejdzere. Ocena 4+!

PS.Apsolutno se slazem sa Djoletovim ocenama koje je dao i ovde i na ``onom drugom sajtu``.  :wink:

Pajke

Molina je bio najbolji!!