• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Igi Pop

Started by taurus-jor, 03-07-2004, 19:18:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Igi Pop je:

Podgrijani leš koji skače i prevrće se po bini
4 (33.3%)
Mladi buntovnik u ostarelom tijelu
3 (25%)
Original Dejvida Bouvija
0 (0%)
Dejvid Bouvi II
0 (0%)
Vanzemaljsko biće
1 (8.3%)
Mrzno mi da odgovaram
4 (33.3%)

Total Members Voted: 12

Voting closed: 03-07-2004, 19:18:30

taurus-jor

Da se podsetimo diskografije pred sutrašnji koncert:
Moje lične ocene date su zvezdicama - od jedne do pet

THE STOOGES
The Stooges (1969) *****
Funhouse (1970) *****

IGGY AND THE STOOGES
Raw Power (1973) *****
Metallic Ko - live (1976) ****

IGGY POP AND JAMES WILLIAMSON
Kill City (1977 - izdato posle Lust For Life) ***1/2

IGGY POP
The Idiot (1977) *****
Lust For Life (1977) *****
TV Eye Live (1978) **
New Values (1979) ***1/2
Soldier (1980) ***
Party (1981) **1/2
Zombie Birdhouse (1982) ***1/2
Blah Blah Blah (1986) ****
Instinct (1988) *****
Brick By Brick (1990) ***1/2
American Caesar (1993) ****
Naughty Little Doggie (1996) **
Avenue B (1999) ***
Beat 'em Up (2001) ***
Skull Ring (2003) ***

Obrazlozenja dachu naknadno, ako nekog bude interesovalo. Mene zanima shta misle drugi...
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Ghoul

mrzno mi da odgovaram na pitanja postavljena na hrvatskoj varijanti srpskog jezika
https://ljudska_splacina.com/

taurus-jor

Misliš, katoličkosrpsko-riđobradipress varijanti? :lol:

Doduše, ovo je bila primorska CG varijanta.  :roll: Da stvar bude grđa, parafrazirao sam izjavu Ramba Amadeusa o grupi Rollng Stones.

David

Recenzije nastupa sa ostatkom The Stooges na Roskildi (Danska), prije koji dan - panegirici... Svirao i saxofonista sa 'Funhouse'-a.

Izbor mojih fave albuma:

- oba prva Stooges LP-a;
- 'Lust for Life';
- 'Idiot';
- 'New Values';
- 'American C.'
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

taurus-jor

Pa, gde ti je ta recenzija?

David

Osh na svedskom, posto je na tom jeziku??
Pratar du svenska? :wink:

David

Pojasni, cekam, zainteresovan sam...
Zbog-radi onih Steve Wynn recenzija...

taurus-jor

Jor ne znati svenska :cry:
Ti prevoditi, ja (pokušati da) čitati. :lol:
I šta sa Steve Wynnom?

David

Quote from: "taurus-jor"Jor ne znati svenska :cry:
Ti prevoditi, ja (pokušati da) čitati. :lol:

Samo da te ne koNJfuziram...  :wink: :lol:

I šta sa Steve Wynnom?

Paaa nista, samo su mi se svidjele ondasnje recenzijice albuma, te upitah da li bi mogao (prema vremenu i interesovanju) da napises slicne - bar za one sa 5 ili 4 zvjezdica - i za Iguanu Dope-a...

taurus-jor

Mogu. I planiram. Bash zato shto su misljenja oko njegovih new-wave albuma prilicno oprecna. Takodje, prisutno je serijsko omalovazavanje albuma Blah-Blah-Blah i Instinct, i to argumentima koji blage veze nemaju sa muzikom vech sa ocekivanjima koje bi Iggy trebalo, kao, da ispunjava. Bilo je ljudi na koncertu u NS, koji su ocekivali The Passenger, Real Wild Child, Lust For Lofe, Cold Metal, China Girl i Home na koncertu IGGY AND THE STOOGES. Njima je koncert bio sranje, ali zato shto su oni neshto ocekivali. Isto tako, ljudi koji, recimo, mrze hard rok a vole pank (shta god to znacilo) obozavaju da pljuju Instinct, jer na njemu "Steve Jones svira hard rok". Svetogrdje!!! Eto, "zato" je Instinct losha ploca, a kvalitet pesama ko jebe. Vrlo kvalitetni Blah-Blah-Blah se potcenjuje zbog produkcije Davida Bowiea i cinjenice da je Iggy sa njim potpisao nekoliko pesama (Na The Idiotu i Lust For Life ta ista cinjenica ne smeta?!). Blah se potcenjuje jer je, naprosto, bio hit na top listama, kao da je to samo po sebi zlocin. Potcenjuje se jer je, kao, "opterechen etiketom povratnickog albuma". Mozda - u glavi posmatraca. Ja u muzici nisam osetio opterechenost. Upravo suprotno. Svidelo mi se shto je Igi bio rasterechen od zelje da robuje imidzu koji se od njega OCEKUJE.

Da li je Tom Jones bio pljuvan zbog come-backa u modernoj produkciji? Nije. Shto bi Iggy zbog toga bio pljuvan? Ne samo shto su obojica izuzetno vazna za rok istoriju, vech spadaju u vlasnike najmochnijih i najosobenijih vokala u toj istoriji. Bash njihovi povratnicki albumi stavljaju akcenat na tu cinjenicu.

Inace, promenio sam dve ocene, samo zato da bih malo ujednacio kriterijume. No, o tome u opshirnijoj verziji.

taurus-jor

Nego, napisao sam ja prikaze za sve Wynnove albume iz DS i solo perioda. Ono je bila skrachena verzija...

David

Quote from: "taurus-jor"Mogu. I planiram. Bash zato shto su misljenja oko njegovih new-wave albuma prilicno oprecna.

'Zombie Birdhouse', npr? Hm, da, kontraverzan je, vise na nivou post-narco (ili samo narco) ekscesa.
'Party' je solidan power-pop LP, moj sud.

Takodje, prisutno je serijsko omalovazavanje albuma Blah-Blah-Blah i Instinct, i to argumentima koji blage veze nemaju sa muzikom vech sa ocekivanjima koje bi Iggy trebalo, kao, da ispunjava.

Licno volim 'BlahX3', taj meholicni, synth-alike kasno-'80's sound.
'Instict' manje, ali je takodje solidan album baziran na hard-rock rifasenju. (Da, bilo je to nekako sinhrono sa pojavom Zodiac Mindwarpa, Gay bikers on the acid i skretanja Culta iz 'gothic' faze u hard rock; zeitgeist, otprilike.)

Bilo je ljudi na koncertu u NS, koji su ocekivali The Passenger, Real Wild Child, Lust For Lofe, Cold Metal, China Girl i Home na koncertu IGGY AND THE STOOGES.

OK, to su ipak stvari sa Iggyeve top liste, najprijemcivije; kao ostatak komentara samo - 'ko zna - zna'.

Njima je koncert bio sranje, ali zato shto su oni neshto ocekivali. Isto tako, ljudi koji, recimo, mrze hard rok a vole pank (shta god to znacilo) obozavaju da pljuju Instinct, jer na njemu "Steve Jones svira hard rok". Svetogrdje!!!

Hm, jos uvijek se nije prestalo sa takvim zanrovskim podjelama?
Pitanje je i koliko Iggy ima zapravo 'pravih  punk albuma'?? Ja ih se ne sjecam nesto... Druga je stvar pitanje senzibiliteta, odnosno sta kome zvucno sjeda..

Eto, "zato" je Instinct losha ploca, a kvalitet pesama ko jebe. Vrlo kvalitetni Blah-Blah-Blah se potcenjuje zbog produkcije Davida Bowiea i cinjenice da je Iggy sa njim potpisao nekoliko pesama (Na The Idiotu i Lust For Life ta ista cinjenica ne smeta?!). Blah se potcenjuje jer je, naprosto, bio hit na top listama, kao da je to samo po sebi zlocin. Potcenjuje se jer je, kao, "opterechen etiketom povratnickog albuma". Mozda - u glavi posmatraca. Ja u muzici nisam osetio opterechenost. Upravo suprotno. Svidelo mi se shto je Igi bio rasterechen od zelje da robuje imidzu koji se od njega OCEKUJE.

Da li je Tom Jones bio pljuvan zbog come-backa u modernoj produkciji? Nije. Shto bi Iggy zbog toga bio pljuvan? Ne samo shto su obojica izuzetno vazna za rok istoriju, vech spadaju u vlasnike najmochnijih i najosobenijih vokala u toj istoriji. Bash njihovi povratnicki albumi stavljaju akcenat na tu cinjenicu.

Inace, promenio sam dve ocene, samo zato da bih malo ujednacio kriterijume. No, o tome u opshirnijoj verziji.

OK, ti volis Iggya, i TO je TO... Slicno je i sa mnom.
Recimo, ja volim i 'suhi', rifaski 'New Values' (ne samo sto sam jedini tada imao tu plocu u gradu). :)  :lol:

David

Pises o muzici u nekom casopicu, net-fanzinu?

A LReedovi albumi, najdrazi?
Ja upravo slusam 'Coney Island Baby'...

taurus-jor

O muzici sam pisao za dva magazina. Tako sam i poceo da se bavim novinarstvom. Vise ne pisem o muzici (osim na Netu, pre svega ovde na ZS, iz cistog chefa), a kako vreme prolazi, sve vise zelim da se vratim prvoj ljubavi - za pare. :lol:

Od Lou Reeda nisam slusao dovoljno albuma da bih smeo o njemu da pisem. Berlin, Transformer, Rock 'n' Roll Animal, Legendary Hearts, New Sensations, New York i Songs For Drella ipak nisu dovoljni za formiranje celovite slike. Zanimljivo, Igija i Lua bije glas da kao solisti imaju vrlo neujednacene karijere... Pet-sest dobrih pesama prosecno, a ostalo zakrpe...

Od ovog sto sam slusao - Transformer rules.