• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

NEKRONOMIKON 2

Started by Boban, 01-02-2020, 21:56:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Prvo: s obzirom koliko Orfelin plaća saradnike, čudi me da iko i radi za njih, a svakako to ne podrazumeva nikakve vremenske okvire.
Drugo: to su prevodi mnogo stariji od Orfelina, dakle, nisu ih oni naručili nego su preuzeli, pitanje pod kojim uslovima.
Treće: meni su se svi prevodioci osim jednog javili i osim Mafa dobili pare, a Maf će dobiti uskoro kada neko odavde bude išao za Zagreb. Ostaju dve Gulove fusnote ali ja sam mu za to ponudio da se dogovorimo ako hoće, ako neće neka tuži ili radije neka nastavi da laprda.
Četvrto: opet brkaš pojmove. Velike, državne izdavačke kuće poput Službenog glasnika (samo oni više od 1000 prevoda) preuzele su neprebrojivo mnogo prevoda. To je pre toga radila Narodna knjiga, sada rade Laguna i Vulkan... neki potpuno korektni izdavači koji su radili sa 100% čistim i legalnim metodama poput Fabrike knjige zapravo su oduvani sa tržišta od mašinerija za krađu i prekrađu. Ja sam samo sitan točkić u svemu tome koji koristi rupe u zakonu koje su takve kakve su i naprosto ih gotovo svi koriste. Optuživati mene što sam iskoristio ono što mi zakon dopušta a ne osvrtati se na primer na Službeni glasnik koji je bre jebote najviše izdavačko telo Srbije je groteskno.
Peto: Orfelin koji je beskrupulozno preuzeo moj projekat Nekronomikon bez da me kontaktira treba da očekuje da ih ja pitam za nekoliko strana prevoda? Kao što je Orfelin nije pitao EVEREST MEDIU šta i koliko pripada u Nekronomikonu koji su preštampali, smatrajući da im je dogovor sa Gulom dovoljan, tako i mene boli kurac za Orfelinove ugovore sa bilo kime. Možda nije korektno to što sam uradio, ali je sve po zakonu i ovo je zapravo jedan od retkih mojih projekata koji je potpuno legalan.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Rizikujući da još jednom oberem bostan, a kao autor koji je imao priliku da od izdavača pazari neku kintu, izjavljujem da je "pošten izdavač" običan oksimoron, a "autorska prava" iluzija. U državi gde su mnoga prava ugrožena, autorska prava su na dnu liste. Ko od autora nije ugovorio i naplatio akontaciju neće videti dividende od prodaje, osim primeraka za sećanje. Stoga, ovu frtutmu vidim kao deo promotivne kampanje i ništa više. Proveo sam i ja neko vreme kao izdavač i u naporu da budem "pošten izdavač" izgubio dragoceno vreme oko utvrđivanja autorskih prava Lusi Mod Montgomeri na ciklus "Anu iz Grin Gejbla".

Zato bih preporučio Kriplu da se izvuče iz sukoba koji nije uzrokovao, a ne može ga rešiti jer ga stvaraju osobe koje nemaju obzira koga će usput povrediti. Besmisleno je postati kolateralna šteta.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Krsta Klatić Klaja

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Krsta Klatić Klaja

Bobane, daj Gulu lozinku!!!

"Najnovija [laž]: da ja uopšte tamo nisam banovan. Ne, nisam uopšte, samo ni ne da pristupnu lozinku"

Boban

Quote from: Labudan on 01-10-2020, 12:41:39

"Najnovija [laž]: da ja uopšte tamo nisam banovan. Ne, nisam uopšte, samo ni ne da pristupnu lozinku"

ali ima mejl, neka zatraži od sistema da mu generiše novu lozinku i pošalje na mejl.

angel011

Quote from: Boban on 01-10-2020, 13:33:34
Quote from: Labudan on 01-10-2020, 12:41:39

ali ima mejl, neka zatraži od sistema da mu generiše novu lozinku i pošalje na mejl.

Kaže da je pokušao više puta i da mu ništa ne stiže.
We're all mad here.

saturnica

angela, ti ko neki most pomirenja između dvije zaraćene strane.  :)

edit: evo, meni je bobi upravo riješio problem s lozinkom i prijavljivanjem, pa će valjda i njemu. pri tom sam se poslužila s riječima  - molim lijepo, hvala, budite ljubazni nešto sam zabrljala...

angel011

Teško da tu ima pomirenja dok ga obojica ne budu hteli... Da li ti deluju pomirljivo?  :D
We're all mad here.

saturnica

Quote from: angel011 on 01-10-2020, 14:24:06
Teško da tu ima pomirenja dok ga obojica ne budu hteli... Da li ti deluju pomirljivo?  :D
ti mi djeluješ pomirljivo. pa tu energiju želiš prenijeti na njih.

mac

Mogao bi Ghoul da demonstrira na video snimku kako to kod njega ne radi, pa nek se znoji Boban..

Boban

Gul laže. U administratorskom panelu poslednji pokušaj pristupa niku Ghoul datira iz maja 2016.
Ali, evo, ja ću mu sada poslati SMS poruku sa generisanom šifrom, koja nije nikada korišćena i ako je on ne bude iskoristio, nikada i neće, a ako hoće da se uloguje moći će s lakoćom i zatim promeniti šifru u nešto svoje. Dakle, ta priča da jedino kod njega ne radi generisanje šifre nije moguća.

p.s.već sam mu poslao.Naravno da će reći da mu ne pada na pamet da se vraća ovde i slične bedastoće, samo ne može da priča da nema šifru i da mu sistem ne šalje šifre. Istina, postojao je jedan period pre neku godinu od nekoliko meseci kada ovo nije radilo, ali sumnjam da je u ovom slučaju to razlog.

mac

A evo, meni je opet istekao login cookie, iako sam ga ranije postavio na "forever". Nešto zapinje u ovom savršenom forumu...

Scordisk

samo da kažem: promenio sam komp, izgubio sve šifre, probao da nabavim novu na sagiti, slao mejlove, žalio se, nikakvog abera nisam dobio. jedva sam izvukao šifru iz dupeta (malog mozga)!

inače, samo da dodam,ko što rekoh na gulovom profilu, mislim da ovakvi skandali oplemenjuju našu kulturnu scenu i da su baš zabavni. kao onaj rat između ona dva palaentologa, ovo će ući u istoriju. samo nastavite!  :!:

Ghoul

Quote from: mac on 01-10-2020, 16:03:22
A evo, meni je opet istekao login cookie, iako sam ga ranije postavio na "forever". Nešto zapinje u ovom savršenom forumu...

Quote from: Scordisk on 01-10-2020, 16:18:49
samo da kažem: promenio sam komp, izgubio sve šifre, probao da nabavim novu na sagiti, slao mejlove, žalio se, nikakvog abera nisam dobio. jedva sam izvukao šifru iz dupeta (malog mozga)!

Quote from: Boban on 01-10-2020, 15:37:55
Gul laže.

neko ovde laže...
https://ljudska_splacina.com/

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

Forum ima mnogo problema otkad je instaliran novi pHp... prestao je da radi ignor, nema automatskog slanja mejlova kod registracije nego ja to moram da čvaknem, ima zaista nekih nejasnoća kako sve to funkcioniše i zašto, ali ne postoji nikakva loša namera da ljudi budu maltretirani već naprosto sticaj okolnosti.
Takođe, nije zanemarivo, Znak sagite se nalazi na jednom američkom serveru, sumanuto dobrom i brzom gde hostuju velike i važne firme i uvedeni su dodatni nivoi zaštite; imao sam muke da postignem da se dopusti da svaki korisnik može da nešto upisuje, jer to zahteva niži stepen zaštite i tako dalje. Deo problema je u tome, recimo ovo što se mac-u dešava, možda to "forever" zapravo znači mesec dana, ne znam. Ja držim na mesec dana i uredno mi se resetuje u tom intervalu.

mac

Fino, sad kad smo rešili misteriju Gulovog nelogina, možete nastaviti sa prebacivanjima i prozivkama. Samo, držite se nivoa ovog foruma...

crippled_avenger

Quote from: Boban on 01-10-2020, 10:25:55
Prvo: s obzirom koliko Orfelin plaća saradnike, čudi me da iko i radi za njih, a svakako to ne podrazumeva nikakve vremenske okvire.
Drugo: to su prevodi mnogo stariji od Orfelina, dakle, nisu ih oni naručili nego su preuzeli, pitanje pod kojim uslovima.
Treće: meni su se svi prevodioci osim jednog javili i osim Mafa dobili pare, a Maf će dobiti uskoro kada neko odavde bude išao za Zagreb. Ostaju dve Gulove fusnote ali ja sam mu za to ponudio da se dogovorimo ako hoće, ako neće neka tuži ili radije neka nastavi da laprda.
Četvrto: opet brkaš pojmove. Velike, državne izdavačke kuće poput Službenog glasnika (samo oni više od 1000 prevoda) preuzele su neprebrojivo mnogo prevoda. To je pre toga radila Narodna knjiga, sada rade Laguna i Vulkan... neki potpuno korektni izdavači koji su radili sa 100% čistim i legalnim metodama poput Fabrike knjige zapravo su oduvani sa tržišta od mašinerija za krađu i prekrađu. Ja sam samo sitan točkić u svemu tome koji koristi rupe u zakonu koje su takve kakve su i naprosto ih gotovo svi koriste. Optuživati mene što sam iskoristio ono što mi zakon dopušta a ne osvrtati se na primer na Službeni glasnik koji je bre jebote najviše izdavačko telo Srbije je groteskno.

To da je Orfelin preuzeo prevode ne znači da ih nije opet preuzeo na neki rok, ako ih je platio. Mislim da je to zapravo kako stvar funkcioniše. Dakle, neko je napravio prevod i izdavaču ga ustupio na neko vreme. To vreme prođe. On ga ustupi nekom drugom izdavaču. I tako unedogled. Ali između dva ustupanja mora proći ono vreme koje je predviđeno ugovorom.

Dakle, postoji mogućnost da su prevodioci koji su tebi naplatili iznova te prevode zapravo takođe zreli za tužbu Orfelina ako su to uradili dok taj ugovor nije prošao. To koliko ih neko plaća i ima li to smisla nema puno značaja ako je ugovor na neki način oročio to ustupanje.

Isto važi i za Mafa. On ti je obećao prevod, u međuvremenu ga prodao Orfelinu, i pitanje je može li da ga opet proda tebi. Mislim, možda i može ako je Orfelin baš toliko naivan da plati prevod a ne ograniči vremenski njegovu eksploataciju. Ali teško mi je da zamislim da neko napravi čak i minimalnu investiciju a da se nekako ne osigura.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

Quote from: scallop on 01-10-2020, 11:29:42
Zato bih preporučio Kriplu da se izvuče iz sukoba koji nije uzrokovao, a ne može ga rešiti jer ga stvaraju osobe koje nemaju obzira koga će usput povrediti. Besmisleno je postati kolateralna šteta.

Razumem Vas i slažem se. Nisam ni znao da moj pokušaj jedne zaista nepristrasne i prijateljske sugestije može izazvati ovako snažne emocije. Naročito jer je reč o nečemu što me se lično ne tiče, ali ima veze sa principom koji mi je veoma važan. Naime, proveo sam godine u borbi da se u mom poslu regulišu neka autorska prava i sad kad vidim da se to krši, osetim prosto kolegijalnu potrebu da se uključim.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Boban

Quote from: crippled_avenger on 01-10-2020, 17:41:22
Nisam ni znao da moj pokušaj jedne zaista nepristrasne i prijateljske sugestije može izazvati ovako snažne emocije.

Ti si potpuno u svemu u pravu, ali ja nisam dobar sagovornik.
Prvo, platio sam daleko više autorskih prava nego što ljudi sanjaju, u početnom periodu sam hteo da budem potpuno pošten u tom smislu, ali te onda okolnosti spreče. Radio sam almanah Monolit i to je sve bilo legalno, ali je nekome u tada malenoj izdavačkoj bari Jugoslavija (neuporedivo većoj nego što sada imamo) smetalo to što radim i izdejistvovao je kod posrednika za autorska prava da mi uskrate prava da ja biram priče i novele, jer im je to komplikovano, nego da preuzimam već postojeće knjige. Tu je nastao prvi sukob. Ja sam imao jednostavan izbor: da prihvatim da mi drugi uređuju knjige ili da ih dovedem pred svršen čin, napravivši knjigu za koju je onda trebalo obezbediti prava i to je začudo potrajalo dva naredna Monolita, a onda se država raspala i sve je otišlo dođavola. Deset godina potpunog bezakonja pretvorilo me je u okorelog pirata i mada sam početkom XXI veka pokušao da se vratim u legalne vode, pojavilo se previše problema u smislu da ja kupim prava za knjigu i onda mi svakih šest meseci ispostavljaju dodatne račune na ime svojih pretpostavki koliko sam toga prodao. Potpuna nebuloza. Zatim potpuna nemogućnost da se uradi sopstveni izbor. Recimo, tražio sam 2010. godine da od 10 Dozoisovih godišnjih izbora napravim tri Monolita, međutim, nisu dozvolili, kao, mora sve. Ali, ljudi, pa pola priča tamo su nekakve socijalne i političke pseudofuturologije koje nemaju veze s nama, niti možemo da ih razumemo, kao da pokušavaš da prodaš u Maleziji našu priču o deci četnika i partizana u nekom selu u Bosni. Tako da, mic po mic, poprilično sam ostao na drugoj strani. Ne kažem da tu nema mog udela, ni prelakog prepuštanja ali naprosto ja sam zaista samo sitan šrafić šta se sve radi okolo i kakve multiprevare postoje. Veliki izdavač proda neku knjigu u 42 hiljade primeraka a prijavi dve hiljade i uskrati vlasnika prava za mnogo više para nego sve što sam ja utajio za deset godina. I nikom ništa.
Imao sam ogroman peh sa Knjigama krvi, gde sam potpuno nedužan doveden na ivicu svega. Naime, Knjige krvi sam platio prava i to sumanutu cifru, otprilike 500 funti i knjige su izašle u četvrtak kada je u subotu počeo napad na Sloveniju, 300 poslatih otkupnina za ne-Srbiju nisam dobio nazad. Nema veze, ali početkom XXI veka sedim sa čovekom koji drži Hilandarsku knjižaru i on mi kaže da ima neke knjige koje je pre 10 godina dobio u kompenzaciji, a ne može da ih prodaje u crkvi... Zelani, Leonardov Traktat o slikarstvu, Gorila 1 i 2 Savković i Knjige krvi, nekih 140 kompleta. Ja to sve otkupim od njega, zvanično po 20 dinara. I iznesem na sajam da prodajem, a u međuvremenu neki drugi srpski izdavač kupio prava za Barkera i kada je video moje knjige prijavi me udruženju izdavača da sam piratizovao naslov koji su oni kupili, te ovi odmah, po kratkom postupku donesu odluku da se zabrani prodaja mojih knjiga u knjižarama i sve što ide uz to. Dakle, uradim bezbroj krađa i prekrađa i onda za legalan posao stradam. To je stvarno nepravda. Tako da me sve to polako gurnulo i održalo preko ivice.
Znam da je to samo objašnjenje, jer opravdanja ne može da bude, ali jednostavno je tako...

Krsta Klatić Klaja

dovedosmo dva ovna na brvno i... mućak

Truba

Gulo cita stotine poruka koje su se nagomilale
A Boban postao sjetan
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

Gul sme da laje samo tamo gde misli da ne mogu da ga dohvatim...

angel011

Iznenadio si ga, pa je ostao bez teksta.
We're all mad here.

saturnica

Quote from: angel011 on 01-10-2020, 21:16:06
Iznenadio si ga, pa je ostao bez teksta.
Ne zazivaj vraga.. 🙂

Ghoul

pre svega, ko je došao ovde s kokicama i semenkama očekujući valjanje u blatu sad, kad mi je posle 4 godine otkako sam ovde banovan, tek danas i nakon višestrukih urgiranja, boban omogućio pristup forumu, to od mene neće dobiti.
a ni ,,pljuvačinu".
došao sam, začas, samo da vam ukažem na par činjenica koje su vam dosad bile ovde neistino predstavljene, a za slučaj da ikoga činjenice zanimaju – mada sam svestan toga da ko je pretekao do danas na ovom forumu, taj uglavnom prihvata bobana takvog kakav je, i nema veći problem s njegovim ponašanjem, diskursom, moralom, niti s njegovim dobro poznatim ,,poslovnim" pristupom izdavaštvu, odnosu prema poštovanju tuđe intelektualne svojine i autorskih prava. ipak, nek se čuje i moj ugao, koji je protekle 4 godine ovde bio zabranjen i nepoželjan.
boban je praktično i sam ovde priznao skoro sve što sam ja izneo, sa dokazima, na mom blogu, naime, da je NEKRONOMIKON 2 antologija ukradenih tekstova, što od hrvatskih prevodilaca i izdavača, što od srpskih (imate kod mene detaljno nabrojano šta je odakle, pa vidite sami da li su to ,,tri pričice" ili mnogo veći obim teksta).
ko to dosad nije video, može sa više detalja i dokaza (i sočnosti) moj ugao na ovaj problem videti ovde:
https://ljudska_splacina.com/2020/09/boban-knezevic-ponovo-krade.html

reći će neko: eto, pljuvačina! krađa je mnogo jaka reč! budimo učtivi! dajte eufemizme!
ok, dajte mi bolju, tačniju reč za to kad neko uzme nešto tuđe, bez pitanja, i (pre)prodaje ga kao svoje.
ta priča sa navodnim oglasom u politici (je li ga neko uopšte video?) je smešna. ko to proguta, progutaće sve. to se tako radi sa prevodima davno preminulih prevodilaca, čijim potomcima ne možeš ući u trag, a ne sa prevodima živih prevodilaca, čiji su radovi (prevodi) uveliko u opticaju, u prodaji, u izdanjima izdavačke kuće (orfelin) koja je uredno platila prava za njihovo korišćenje, i čiji su sajt, telefon i e-mail aktivni i svakome dostupni.
to što će boban naknadno morati da plati barem tim srpskim prevodiocima – zato što sam ga ja njima prijavio a ne zato što su videli njegov navodni oglas – uopšte ne pere njegov postupak, ne čini ga čistim, jer je ovim on oštetio ne samo te prevodioce, nego i izdavača koji je platio mnogo više od njega za njihov rad i koji legalno i pošteno prodaje knjige sa njihovim prevodima, a onda se ovaj ubacuje kao, u najmanju ruku, nelojalna konkurencija.
i tu dolazimo do glavne bobanove odbrane: on sebi daje za pravo da ,,kažnjava" izdavačku kuću orfelin, pa posredno i mene lično (mada ja nisam lično oštećen u N2, mojih prevoda tamo nema, bar koliko sam mogao videti).
navodno, kako on tvrdi, ja sam učinio nešto nečasno, a sa mnom i orfelin, kada smo 2018. objavili ultimativni NEKRONOMIKON. navodno, on ima neka prava nad tom knjigom, i ja sam je maltene ukrao od njega i odneo drugom izdavaču – pa zato sad on sme da krade od drugih, uključujući orfelin, zato što je on, navodno, bio tada pokraden.
to je toliko velika neistina da od njene bestidnosti čoveka hvata vrtoglavica.
autor NEKRONOMIKONA – tačnije, izbora najboljih priča, baš tih i tih i nijednih drugih, praćenih tim i tim pratećim tekstovima, itd. – sam isključivo ja. to jasno piše u mom ugovoru sa everestom. boban nije koautor te knjige. boban je bio izdavač 1. i 2. izdanja te knjige. sa mnom, kao njenim autorom (priređivačem i koprevodiocem; naravno da je autor priča lavkraft), everest media je potpisala ugovor 2011. koji je vremenski ograničen na pet (5!) godina. taj ugovor je istekao 2016. godine, i nije zatim obnovljen.

sve što je posle 2016. godine boban radio sa NEKRONOMIKONOM – digitalna doštampavanja 2. izdanja, izdavanje tih priča (od kojih mnoge u mom prevodu) u nečemu što je nazvao USUD, itd. – je i nelegalno i nemoralno, da to tako blago nazovem.
eve-media nema nikakvu tapiju na NEKRONOMIKON nakon aprila 2016.
po isteku tog ugovora ja sam imao potpuno pravo da taj izbor i te prevode (u dogovoru sa drugim prevodiocima) ustupim orfelinu a everest nisam bio dužan ništa da pitam o tome, jer ništa iz everestovog rada nije iskorišćeno u orfelinu: za razliku od bobana, orfelin se ne bavi OCR ,,izdavaštvom" i fotokopijom-fototipijom. svi prevodi iz N1 su ispočetka, i beskrajno bolje, profesionalnije lektorisani i urednički ispeglani u orfelinu (uz nova, pomnija upoređivanja sa originalnim tekstovima), a oni koji su bili suviše loši (npr. prevodi ratka radunovića), ispočetka su, od nule, prevedeni za orfelin. dakle, niti je uzet dizajn od everesta, niti lektura, niti ilustracije, niti prelom, niti grafički dizajn, niti bilo koji drugi aspekt za koji bi boban mogao da se uhvati i kaže: ovo je everest platio, ovo je everest uradio a preslikano je u orfelinu.
prema tome, kao što je kristalno jasno iz ovog ugovora, ta priča ,,krali su od mene pa je u redu da sad ja kradem od njih" je čista besmislica, i u logičkom, i u moralnom smislu, a i u legalnom.
isto kao i ovo ,,ukrao sam, uhvatili me, prijavili oštećenima, oni se javili, platio sam neku malu nadoknadu, i sad sa ukradenim mogu da radim šta hoću, čist sam, oprao sam greh, nisam više lopov". smejurija.

Krsta Klatić Klaja

Boban

Gul maše stalno sa ugovorom za drugo izdanje, ali hajde da vidimo ugovor za prvo, inicijalno izdanje Nekronomikona. Da tamo vidimo čije je šta i ko je ko...I naravno laže za bilo kakvo doštampavanje tiraža. Ne postoji niti jedna jedina doštampana knjiga. Ne postoji način da se doštampa a da se ne vidi razlika. To čak ni ja ne mogu.
Naravno, ne postoji ni USUD sem nekoliko maketa da bi ga nervirao. Ako tvrdi da nije tako neka nađe i pokaže gde i ko ima ijedan primerak te knjige.
Gul je sklon paljevini kao hepo kocka i ja to obilato koristim.
Nekronomikon 2 je projekat koji se radi već nekoliko godina i mnoge priče za koje on tvrdi da su preuzete iz njegovih izdanja nisu jer ta izdanja tada nisu ni postojala. Ljudi su korektno uradili prevode sa engleskog, često mnogo bolje nego on ili njegovi prevodioci.

Ghoul

pa da, ugovor za 1. izdanje poništava stvari izrečene u onom za 2. izdanje.
u nekom paralelnom svetu u kojem samo boban obitava, a u kojem vreme teče unazad.
mora biti da je ug.1 načinjen kasnije, pa poništava ono što stoji u ug.2.

dakle, nemam nameru da se zamlaćujem koještarijama: dokazao sam da everest NEMA nikakvo pravo da kuka zbog toga šta je bilo sa NEKRO1 posle aprila 2016. pa su otud koješta i optužbe na račun njegovog priređivača i orfelina, te pokušaji da se time opravda ono što je rađeno kasnije.

Boban

ipak pročitaj ugovor za nekro 1. Tamo lepo piše šta si zaista bio prilikom izrade te knjige. To što si ti kasnije umislio da je tvoja uloga jedina i odlučujuća, samo je tvoje viđenje stvari.
Istina je sledeća: ja sam bez tebe mogao da napravim nekronomikon koji bi bio 90% u odnosu na ono što je postao s tobom.
Ti bez mene nema trika da bi smislio da napraviš onakvu knjigu, uradio bi neko tra-la-la izdanje kao što su sva druga tvoja dok ti ja nisam pokazao sa Nekronomikonom kako stvari mogu da izgledaju. A u taj Nekronomikon uneto je bar 10000 evra rada Everest medie i Belog puta. Nekronomikon je promenio tvoj pogled na svet i stvorio prostor da sve te lepe ideje ostvariš sa Orfelinom. Treba da budeš zahvalan što sam ti pokazao pravi put i izvadio te iz potprosečnosti u kojoj su se koprcala sva tvoja dotadašnja izdanja.

Boban

Možda nisam dovoljno jasan.
Prenošenjem Nekronomikona na Orfelin ti nisi prekršio odredbe ugovora i zakona, ali si ispao moralna i ljudska gnjida.
Izradom Nekronomikona 2 ja sam možda prekršio manire i korektnost, ali sve je po zakonu i legalno.
Dakle, odluči se, šta je presudno, zakon ili moral; ne možeš se u jednom slučaju pozivati na jedno a u drugom na drugo da bi ti u oba slučaja ispao nevinašce i pozitivac.

Krsta Klatić Klaja

Boban

Bato, nadam se da imaš bar naznaku pomisli koliko je ta fora sa kokicama izanđala.

Krsta Klatić Klaja

CUT!
Scene 3 take 5!

padate u monotoniju, dajte nešto vako
https://www.youtube.com/watch?v=pxaM0U0lV70

Ghoul

Quote from: Boban on 01-10-2020, 22:21:44
Gul maše stalno sa ugovorom za drugo izdanje, ali hajde da vidimo ugovor za prvo, inicijalno izdanje Nekronomikona. Da tamo vidimo čije je šta i ko je ko...

da, hajde da vidimo.
šta se čeka?
čemu prazne priče?
svako maše onim šta ima.
ja mašem činjenicama, ti naklapanjima, uvredama, pljuvačinama i psovkama.
s time neću da diskutujem.
ako imaš neke činjenice i dokaze iza svojih reči, pokaži ih ovde, ili priznaj da je gomila neistina sve ono za šta si optužio mene i orfelin.

Boban

Ne znam koji deo rečenice: "Prenošenjem Nekronomikona na Orfelin ti nisi prekršio odredbe ugovora i zakona, ali si ispao moralna i ljudska gnjida." ti nije jasan.
Naravno, moralna načela nisu nigde zapisana, s njima čovek živi ili ne živi...Kada sam ja objavio prvog Lavkrafta u životu ti nisi ni znao ko je to.
Kada si se priključio projektu Nekronomikon bio si tek jedan saradnik. OK, uradio si mnogo, najviše od svih, doprineo poprilično, ali sve to jer si imao iza sebe ogromnu mašineriju da uloži velike resurse u sve to, da ti praktično pokaže kako sve to može da izgleda. Na kraju, ono što si ti dobio od moje firme, pre svega samopouzdanje je zapravo nemerljivo i ti si na sve to pljunuo... to nigde nije zapisano, ali je tako.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Boban on 02-10-2020, 10:49:53
ono što si ti dobio od moje firme, pre svega samopouzdanje

znači ti si kriv za to!

saturnica

Quote from: Labudan on 02-10-2020, 11:46:30
ono što si ti dobio od moje firme, pre svega samopouzdanje

znači ti si kriv za to!
hahahaah...

Boban

kod nas horor beleži tri perioda: pre pojave mene (uz Skrobonju i Boba, naravno) i nakon pojave Gula.
Čitajte sve o tome uskoro u knjizi KAKO SE KALIO HOROR U SRBIJI.

Ghoul

Naravno, moralna načela nisu nigde zapisana, s njima čovek živi ili ne živi...Kada sam ja objavio prvog Lavkrafta u životu ti nisi ni znao ko je to.

ko o čemu, višestruko dokazani lopov i pirat o poštenju... i moralu...

Boban

ti bre i ne znaš šta znači reč "moral" a kamoli da u tebi ima i zrna istog...

Ghoul

Quote from: Boban on 02-10-2020, 15:13:03
ti bre i ne znaš šta znači reč "moral" a kamoli da u tebi ima i zrna istog...

jbg, postoje moralni ljudi (d. vojnov), postoje nemoralni (boban k), i postoji dejan ognjanović.

džin tonik

Quote from: Ghoul on 01-10-2020, 21:31:52
došao sam, začas, samo da...

da, da, tako nesto je rekao i isus prije no ga pribili na kriz; ti kao da bi taj kult gula uveo u besmrtnost...

Krsta Klatić Klaja

ah, ni kleš titana ni kleš dritana!

Krsta Klatić Klaja

ko bi reko scallop ima više energije i entuzijazma no vas dvojica

scallop

Quote from: Labudan on 02-10-2020, 21:16:54
ah, ni kleš titana ni kleš dritana!

Prljav veš klipana.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Truba

lilit

Quote from: džin tonik on 30-09-2020, 21:15:10

tako da, @lilit, znas sta ti je ciniti (rodjendan!), hehe.

da, da, no worries, već sam pregovarala s bobanom upravo o tome.

btw, meni drago videti kako ste svi zabrinuti za copyrights a 2020. godina je. evo već godina prođe otkako je roy batty umro, a jedno 10 godina minimum otkako kupujem sve filmove i serije koje gledam. a vi?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Truba

Ja sam prestao gledat filmove

Mica Milovanovic

A serije još ranije...  :)
Mica