• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Kako napisati prvu priču?

Started by Џумбус, 12-03-2020, 15:28:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

dark horse

Boban je držao stvar pod kontrolom, dok ti nisi došla da "sažmeš scallopa". Onakvog čoveka, i onoliki tekst od pre 35 leta! Gde će ti duša resavska? 8-)
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

D.

dark horse

Al' si nemaštovita, kad nemaš duži tekst za sažimanje...  :(

D.

Neš jebat. Nikad.

Al možeš da nastaviš da ljubiš dupe skalopu. I to je neki sex.

dark horse

D.

Quote from: Ksenija Atanasijević on 15-03-2020, 23:05:35
Al možeš da nastaviš da ljubiš dupe skalopu. I to je neki sex.

dark horse

Opsednuta si seksom. Ne interesuje taj tvoj plićak sve ljude, znaš. Neki traže osobe i za dublje odnose. Za koje ti nisi sposobna. I odavno kao takva od mene eliminisana.  xyxy

D.

Šta god te drži neuplakanim noćima.

dark horse

Mnogo se tripuješ da me poznaješ. Nemaš ideju.

D.

Uopšte me ne interesuješ, iako mi stalno skakućeš pred očima kao jadni gnom. Oladi.

dark horse

Pa šta ćeš na ovom forumu? Realno, bio sam ovde pre tebe.

Svi su ovde pre tebe, a tebi se niko ne sviđa. Ni meni nije jasno šta će takva premija od osobe u ovakvom raspad društvu.

D.

Obratila sam se Džumbusu. Vi ostali ste samo egocentrični i sebični šumovi u komunikaciji između mene i njega.

dark horse

Šta će tebi Džumbus? Em je premlad, em verovatno niste ni istih seksualnih sklonosti... kad si već kod seksa...

Boban

vas dvoje ste rođeni jedno za drugo, definitivno...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

dark horse

Rođeni da se pobijemo, ceniš?

Boban

i onda vas sahrane u istu grobnicu da možete da nastavite nadmetanje u nedogled.

dark horse

Teško. Neće D. imati nikoga da je sahrani. Samo će da je šutnu u kanal pored puta... eventualno naliju kanal svetom vodicom... za svaki slučaj...

dark horse

Ima scallop baš poetičan prikaz nesahranjenog D. leša u UNAZAD... čak i "razgovara" s njim... doduše, sumnjam da ćeš ti ikad stići do tog dela knjige, čak i prostim prelistavanjem...

D.

Bobane, ko je tebe učio da se ljubav ispoljava kroz svađu i konflikt? Totalni promašaj, Balašević vas je sve zeznuo. Sve prave ljubavi su srećne, a ne tužne.

@Džumbus čekamo priču. Bez žurbe, ali tu sam za analizu kad god i ako je postuješ. :)

D.

Quote from: Linʞᴉn on 16-03-2020, 14:46:17
Teško. Neće D. imati nikoga da je sahrani. Samo će da je šutnu u kanal pored puta... eventualno naliju kanal svetom vodicom... za svaki slučaj...

Btw, poseti psihologa. Ozbiljan savet.

dark horse

Zašto? Što se dobro zajebavam s osobom koju svi mrze ne zato što priča totalne gluposti već zato što priča stvari koje nisu njen posao i fah. Pri tome ignoriše autoritete.

Evo, sad si i psiholog, i to mrtva ozbiljna...

Tvoja dijagnoza je: PROFESIONALNI TROL.

D.

Ne mrze me svi. To je projekcija tvog unutrašnjeg stanja iz kog misliš da je opravdano da napišeš nešto ovakvo (da ne kvalifikujem sad izjavu, ali je duboko uznemiravajuća. Ne zato što je reč o meni, već zato što odaje nedostatak empatije i osećanja. Vrlo problematična izjava). Savet je ozbiljan, kao što rekoh. Prešao si granicu. Zabrinjava i što se niko ovde nije našao da ti to kaže (osim mene, ali ja se ne računam, jer post je o meni), ali to je drugi problem.

dark horse

I zamolio bi tebe i Bobana i Balaševića da me zaobiđete s temom ljubavi. Ljubav dolazi od zaljubljenog muškarca, koji zanesen ženom izazove da se ona u njega zaljubi.

Tebe samo Boban loži da me interesuješ, i to je to.  :lol:

D.

Onda bi bilo dobro da prestaneš da me proganjaš po temama i da pokazuješ odlike opsesivnosti. Ne moraš da se pojaviš u svakoj temi u kojoj sam, ne moraš da mi dahćeš za vratom posle svakog posta i ne moraš da me vređaš na svakoj temi, sada i vizualizujući moju sahranu šutiranjem u jarak.

dark horse

A ti ne dolaziš na teme romana koje nisi čitala i ne planiraš ikad da pročitaš samo da se prepucavaš sa mnom?

Ajde, pali tamo... meni uopšte nije problem da te ne primećujem, ali onda juriš za mnom... zbog čega i da pokušavam da se trudim da te izbegavam?

Jedino ti možeš da progranjaš mene na ovom forumu koji si dobrovoljno napustila kao "zvezda" posle izdavanja ženskog časopisa. Što si se vratila da me progranjaš? Aj mrš... :)

D.

Ok. Da se dogovorimo onda da se ignorišemo. Zaista nemam nameru da čitam bolesne fantazije o sebi.

dark horse

Ali, ja tebe već ignorišem za gotovo sve, sem podjebavanje. Što je trejdmark Sagite, i dozvoljeno.

Teško je nenormalnoj osobi da prihvati da je nenormalna.

Boban

D. kad si već zaludna mogla bi da se ponudiš da nama starcima kojima je ograničeno kretanje doturaš potrepštine...

D.

Dakle, opsesivno ćeš da me pratiš i dalje? Mislim da ti zaista treba pomoć.

@Boban

Pomogla bih, ali nisam vam blizu... Naručujte onlajn, vi ste, bar, starci koji znaju da koriste internet. :D

dark horse

Quote from: Ksenija Atanasijević on 16-03-2020, 18:54:58
Dakle, opsesivno ćeš da me pratiš i dalje? Mislim da ti zaista treba pomoć.

Tvoja definicija "opsesivnog praćenja" je samo ugađanje tvom superegou, gde sama dolaziš na forum s malim brojem aktivnih tema i učesnika, sama se uvlačiš u teme u kojima ja učestvujem, a tebe i ne zanimaju (UNAZAD)...

Gde te ja još "opsesivno pratim"? 'oćeš stvarno da ti prilepim tužbu za klevetu, smrdljušo?  :)

D.

Onda prestani da odgovaraš na svaki moj post i vređaš me, jer to je proganjanje. I to će ti i na sudu reći.

Za Unazad me je interesovao bilo čiji utisak, pa i tvoj. Kako od toga nema ništa, odustala sam od očekivanja. Kraj priče.

Idi na neku terapiju. 

dark horse

Quote from: Ksenija Atanasijević on 16-03-2020, 19:03:40
Onda prestani da odgovaraš na svaki moj post i vređaš me

A ti to isto ne možeš? Ovo sve što ti meni pišeš nije vređanje? Znači, i ti mene "opsesivno pratiš" po sopstvenoj definiciji?

Quote from: Ksenija Atanasijević on 16-03-2020, 19:03:40
Idi na neku terapiju.

Samo ako je kod tog tvog psihijatra. Pošto, vidim, jako pomaže.  :roll:

saturnica

@Džumbus
Ako usprkos svemu što si ovdje pročitao i dalje imaš ludu želju za pisanjem, poslušaj D. Napiši priču. Batali teoriju što bi trebao i kako bi trebao. Rekla bih da je većina ljudi koji pišu imala takvu povijest, sjeli su i pisali. U hodu su učili na greškama. Brzo će se pokazati jesi li dobar ili loš đak. I koliko brzo učiš. Sretno..

scallop

Quote from: scallop on 15-03-2020, 09:06:05
Moj savet je zanemariti napisano. Mocart nije ubeđivao naokolo u svoj ogromni talenat, svirao je. D. je dobro sažela sve što decenijama savetujem piscima, nije me citirala, pa je to plagijat. Dakle, čitati sve, ne samo mejnstrim ili žanrovsku literaturu i vežbati. Priča će se sama napisati kad je budete imali.

Toliko o tome ko je šta preporučio.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

D.

Priča se neće sama napisati. I priči mora da se misli. Njena logika, junaci i obrt smišljaju se pre pisanja. Dakle, moji saveti nisu isti kao Radmilovi. Ja ne verujem u te mistifikacije ni pisanje priče u fazonu "započeo sam jer sam imao kul naslov i prvu rečenicu, pa gde me to odvede".

Mislim da je za početnike bitno da osmisle ceo koncept pre pisanja priče.

dark horse

Top lista 10255327 stvari koje rade posetioci Sagite:

1. Dele pamet mladim piscima u pokušaju
2.
3.
4.

....

341.
342. Koriste krizu s korona virusom da k'o Šekspir u karantinu u vreme kuge napišu svog "Kralja Lira"
343.

.....

10255323.
10255324.
10255325.
10255326.
10255327. Čitaju knjige  :D

D.

Bobane, hoćeš opet da blokiraš ovog bezveznog trola? Nikada ništa pametno ni konstruktivno nije rekao, a upropastio je i ovu temu. Bar ga ograniči na donji deo foruma jer ovde nema ništa suvislo da kaže.

dark horse

Ne valja ti to. Trebaš to oštrije. I sa puno više ucenjivanja.

Npr, Bobane, ako ga ne banuješ odo ja opet i ovaj put me nikad videti nećeš! Pa da proceni kolika mu je šteta ako ispuni, a kolika ako ne ispuni. :|

D.

Svaki trol ikad je odeleteo sa radionice i povezanih tema. Uglavnom prekasno, ali je odleteo.

dark horse

Mislim da o toj temi znam daleko više nego ti.

Dečko koga zazivaš nije se logovao tri dana, dakle nema reči da sam napravio bilo kakvu štetu.

A to što do marjana svaki za sebe ponavljate ono što ste već rekli iz čiste sujete da vaša bude poslednja ni to nije baš naročito korisno za ovu objavu.

A ni Boban toliko blesav da to ne vidi.

Mogao bi se naći čak i konstruktivni middleground za vaše "nepomirljive" stavove, ali nisam više toliko blesav da vas mirim, terajte svoje. Videćemo dokle.

D.

Samo si ljubomoran jer sam najveća legenda foruma.

dark horse

Pored mene živa? I to pokušavaš da ukradeš.  :|

D.

dark horse

D.

Lol jednostavno nemaš kapacitet da pariraš, osim nekim jadnim frazama.

dark horse

Juče je bio problem što ti uopšte išta odgovaram, jer je to navodno opsesivno proganjanje, danas si zaboravila te jadne femino fore da muškarci ne smeju da rade ono što i žene, a da ih navodno ne ugrožavaju, već je problem što ti prejadno odgovaram.

Daj bre odluči se...

Svi odveć dobro znamo da smo mnogo jadni za tebe, nisi nam mnogo otvorila oči. Al' aj ponovi još jednom, u slučaju da te ipak nismo razumeli. Dešava se, glupi smo, stari i jadni. Kad si tako ultra kul kao što ti nedvosmisleno jesi, onda i stalno mlevenje jednog te istog bez kraja i konca isto ultra kul. Nemoj slučajno da si pomislila da nije. Ti si naša legenda foruma. :lol:

D.

dark horse

Izitpajn

Џумбус

Pa, napokon sam krenuo da pišem. Ide sporo, al napreduje svakog dana. Strah od greške je izgleda bio pajser u zupčanicima. Pokušavam nemilosrdno ga uklonim.

Ovo malo bisera u blatu što sam uspeo da nađem, iskoristiću (hvala pojedincima!) a vi ostali nastavite da se valjate.
"The Wheel of Fate is turning... Rebel 1 - Action!"