• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Hrbi i Hrbkinje

Started by Aco Popara Zver, 29-05-2020, 21:07:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Aco Popara Zver

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Aco Popara Zver

mac

Ovo neki Hrbin farbao...

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Aco Popara Zver

ne možeš se otarasiti zoska od Hamburga do Teherana

džin tonik

kako krasan primjer, 11. mjesec:

,,Niš, moj grad": Masovna otpuštanja u niškoj fabrici, država da se uključi

QuoteU poslednjih 20 dana 450 ljudi ostalo je bez posla u fabrici Beneton u Nišu, tvrdi odbornik Skupštine Grada Miodrag Stanković. On traži od Grada da se uključi u rešavanje problema i spreči dalja otpuštanja, dok njegov koalicioni kolega iz "Niš, moj grad" Dragoslav Ćirković dodaje da mora da se uključi i država koja je subvencionisala zapošljavanje radnika u toj firmi.

(...)

Zeleno-levi: Država da stane na stranu radnika, a ne stranih korporacija

QuoteNakon što je više od 450 radnika fabrike Beneton u Nišu ostalo bez posla za manje od mesec dana, Zeleno-levi front upozorava na neprihvatljiv model subvencionisanja stranih investitora, koji dok primaju sredstva iz budžeta, ne obezbeđuju dugoročnu sigurnost za zaposlene.

(...)

slijedi 12. mjesec:

Gradonačelnik Niša

QuotePre oko mesec dana šef odborničke grupe "Ujedinjeni – Nada za Niš" Miodrag Stanković izašao je u javnost sa infomacijom da je oko 450 ljudi ostalo je bez posla u fabrici Beneton i zatražio od Grada da se uključi u rešavanje problema.

(...)

Da se radi na rešavanju ovih pitanja i da već ima nekih rešenja, odgovorio je za skupštinskom govornicom gradonačelnik Dragoslav Pavlović i napomenuo da nije tačna brojka ljudi koji su ostali bez posla u Benetonu, već da je to 10 puta manje.

i rjesenje 12./01. mjesec:

Benetton zatvara tvornicu u Osijeku, više od 260 radnika ostaje bez posla

QuoteTalijanska tekstilna grupacija Benetton odlučila je nakon 25 godina poslovanja zatvoriti svoj proizvodni pogon u Osijeku i tvrtku Benetton tekstil. Zbog toga će nakon otkaznih rokova bez posla ostati više od 260 radnika.

(...)

U Sindikatu Klas nemaju službenih saznanja planira li Benetton preseliti proizvodni pogon iz Osijeka u neku drugu državu. Podsjećaju kako talijanska tvrtka ima velik proizvodni pogon u Srbiji.

da sazmemo svu ljepotu i uspjeh hrvatske yukom-politike, kretena uhljebljenih, raznih izipanja. kad vec kukate na svoje:

polazne postavke:

benetton u osijeku krece od 2000., pogon 300 radnika
u srbiji u nishu tek 11 godina kasnije, od 2011., pogon 1200 radnika

prvi propust hrvatske yukom-teladi i srpski uspjeh: pogon u osijeku nije proshiren na 1000+, vec se novi pogon uglavio u srbiji.
itd. pa sve do aktualno:

11. mjesec najava otpustanja u nishu, podizanje kuke i motike, te obustava otpustanja u nishu (vidi boldano, poseban humor) i sto bi rekli mi srbi, instead of, demontaza uspjesnog pogona u osijeku u 12./01. mjesecu.

tipujem da srbija placa demontazu osjeckog pogona i selidbu u srbiju. rezultat: srbi ostaju u srbiji, hrvati gube pogon i iseljavaju. akteri u politika sa hr-strane: uhljebljeni izipanji na buljuke, idioti neopjevani, telad, paraziti jugokomunisticki, maloumnici.

jos usputnih opazanja: em imate i medije u srpskim rukama, em je i zeleno-lijeva opcija srpska ljevica, dok je u hrvatskoj jugoslavensko nacionalisticka i antihrvatska.

malina na slagu: u pitanju je nish gdje se svaka druga yukom-bitanga iz hr ide olesiti od droga i alkohol. znaci, cak ni tu yukom-telad iz hr nije uspjela ni usput ubaciti kojeg izipanja sa za nijansu manjom retardacijom, informirati se i djelovati na vrijeme kontra.

džin tonik

evo solidne fantastike i na b92. :lol:

Kriza oterala giganta iz Hrvatske: Ipak, ostaje im pogon u Srbiji

QuoteItalijanska tekstilna grupacija Benetton odlučila je da nakon 25 godina poslovanja zatvori svoj proizvodni pogon u Osijeku i kompaniju Benetton tekstil u Hrvatskoj, zbog čega će nakon otkaznih rokova bez posla ostati više od 260 radnika, tvrdi sindikat.

(...)

Predsednik Sindikata Klas Dario Puljić kazao je Hini kako je odluka o zatvaranju pogona i gašenju proizvodnje doneta u decembru, nakon čega je trebalo da se reše ostale narudžbine, a sada su u fabrici još radnici koji rade na rastavljanju strojeva...

u 11. mj. islo se na redukciju radne snage u pogon nish, osijek ni u primisli, sve da bi se poslije ekspresne intervencije opcine nish/srpske drzave uglavnom odustalo od otkaza u nish, te u 12. mjesecu instead of ekspresno krenulo u zatvaranje, demontazu i prebacivanje pogona iz osijeka u srbiju.

sto predivno karikira razinu idiota i jugokomunisticke teladi u hr. koliko tele moras biti da u 25 godina iz tolike prednosti u startu doguras do rezultata da ti preko noci solidnu i perspektivnu tvornicu ekspresno zatvore, demontiraju i presele u srbiju, sve da bi se u srbiji odustalo od otkaza, osigurao posao, prebacilo otkaze u hr? :cry:

džin tonik

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

može zole prdit do prekosutra ali Hrbi su Hrbi

KONTEKST PSOVKI

Most Common Dreams In Europe