• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

OMILJENI clan NKOTB

Started by phuzzy, 24-07-2004, 11:47:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

phuzzy

Ko vam je omiljeni član NKOTB?

Meni je neko vreme bio Jason, ali sam ipak shvatio da su loši momci simpatičniji, pa mi je sad favorit Danny.

daniel dravot

udarila vrucina u glavu, a ?
:(
samo totalni slepac ili neznalica sa nekim ultrabizarnim poimanjem horora

Spider Jerusalem

Danny, fuckin' A, ma-an!

Nobody fucks with the Danny!!

BladeRunner

Uopste se ne sjecam ko je Jason. Znam da je bio Donnie, Danny, Joe, onaj visoki i jos jedan. Naravno, i moj favorit je Danny koji je nosio jaknu sa nitnama i pio pivo bez pjene. Pozdrav.

P.S. ... until it goes CLICK :lol:
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Tex Murphy

Moj omiljeni član tog izvikanog i lošeg benda je Džon Lenon. Ops, ovo nije topic o Beatlesima? Pardon...
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

otaku

imala sam majicu sa likom onog najbebastijeg od njih, kovrdzavog, ne znam jel to Jason i pouzdano znam da je on bio omiljeni zenskadiji. ko i vecina tih decackih bendova, meni su bili najsimpaticniji djuture, cim jednog izdvojis kao omiljenog, nista, step by step svatis da su oni u stvari uvek samo dobri delovi nekog kastinga.
Proooobaj da u glavi budes sam

BladeRunner

otaku
Quotestep by step svatis da su oni u stvari uvek samo dobri delovi nekog kastinga

Ista fora sa Spice Girls. Naprave audiciju, dodje par hiljada klinki koje bi da budu popularne, odaberu ih 5, poredjaju ih kao u vojsci i pocnu : "Broj 1 - ti si Sporty spice, ti volis sport i navijas za Liverpool." Ali, ja navijam za Manchester United i... "Kao sto rekoh, ti si Sporty spice, ti volis sport i navijas za Liverpool. Jasno?" "Jasno.". "Broj 2 - ti si Posh Spice i ti ces da budes otmena... u stvari, ne, neka to bude broj tri..." itd. Bukvalno ih osmisle od nule, napisu im pjesme, narede im da najbolja drugarica broja 3 bude broj 4 i voila, eto benda. Ima za svakog ponesto, jedna otmena, jedna sportski tip, jedna pozitivno luda, jedna negativno luda i jedna bad girl (a la Danny). I iako ce 99% ljudi koji slusaju 'kvalitetnu' muziku da kazu da je to njesra (kao sto jeste), ostaje cinjenica da su Spice Girls jedini bend u istoriji koji je imao 4 singla sa istog albuma na prvom mjestu top liste odmah po izdavanju. Ni Beatles-i, ni Rolling Stones-i, ni Led Zeppelin, ni Pink Floyd... nego Spice Girls. Ko je to zapoceo? NKOTB. Prvi potpuno industrijski bend, napravljen na audiciji, sa muzikom koju im je pisao drugi, dok oni nisu imali ama bas nikakvog uticaja ne samo na to sta ce pjevati, vec i kako ce se ponasati. Nije moglo da se desi da Jason prestane da bude bebast, jer je mozda u medjuvremenu malo odrastao i pun mu je k svega. Takodje, zanimljivo je vidjeti sta se poslije raspada Boys bendova desava sa njima, jer se te grupe po pravilu raspadnu kad se neko od clanova benda toliko navuce na drogu/alkohol, da mora na lijecenje. To se desilo sa Backstreet Boys i sa Take That, recimo. Vise mraka ima u toj vrsti muzike, nego u tekstovima Merilin Mansona i Slipknota zajedno. Na kraju, iako se Phuzzy (valjda) salio kad je pokrenuo ovaj topik, u istoriji pop muzike NKOTB su sigurno jedan od 20 najznacajnijih bendova, svidjalo se to nekome ili ne. Jedan surov, jedan bebast, jedan visok, jedan nizak i jedan svakodnevni, a svi plesu. Pozdrav.

Tex Murphy

Al' vidiš, ima i izuzetaka. Poneki slavni boy band se raspadne zbog otcjepljivanja jednog od članova koji poslije lansira mega uspješnu solo karijeru. Tipičan primjer je izvanredni bosanski bend zvani 7UP u kojem je ponikao najveći pjevač današnjice, Fuad Backović Deen. Dotični je na vrijeme prepoznao svoj potencijal, započeo solo karijeru i već je dogurao do toga da izvodi duete sa Vlatkom Pokos, Anabelom (Funky G) i da pjeva na Evroviziji (doduše, pjesmu koja je totalni plagijat i k tome još očajna).
Genetski četnik

Lurd

Quote from: "BladeRunner"Ko je to zapoceo? NKOTB. Prvi potpuno industrijski bend, napravljen na audiciji, sa muzikom koju im je pisao drugi, dok oni nisu imali ama bas nikakvog uticaja ne samo na to sta ce pjevati, vec i kako ce se ponasati.

I to je deo lažne istorije i propagande. Prvi potpuno industrijski bend bili su Monkees. A nisam siguran ni to za pet singlova sa istog albuma.
My trees...They have withered and died just like me.

Black Mamba

procitah ovaj topik par puta i uopste ne mogu da provalim o cemu pricate.... wha da fuck, or who da fuck is fuckin` NKOTB???

phuzzy

Quote from: "BladeRunner"Na kraju, iako se Phuzzy (valjda) salio kad je pokrenuo ovaj topik, u istoriji pop muzike NKOTB su sigurno jedan od 20 najznacajnijih bendova, svidjalo se to nekome ili ne.

Ja imam apsolutni i vrhunski rispekt za NKOTB, i za sve slichne/derivativne projekte. Ne toliko za momke koji predstavljaju dekor, nego za onoga ko je to osmislio i sproveo u delo.

Mislim, jedno je kada se okupe četiri lika iz Liverpula koji umeju da drombuljaju po gitarama i mic po mic doguraju do superstardoma koristeći harizmu, nešto dobrog menadžmenta, sreću i slepi slučaj, a sasvim drugo kada neko stane pred prazan papir, i kaže: "E, sad ću da smislim superzvezde". I to sprovede u delo. Uspešno. Rrrrrrrispekt.

sivka

Quote from: "Black Mamba"procitah ovaj topik par puta i uopste ne mogu da provalim o cemu pricate.... wha da fuck, or who da fuck is fuckin` NKOTB???
:?  I agree  :?
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

BladeRunner

lurd
QuoteI to je deo lažne istorije i propagande. Prvi potpuno industrijski bend bili su Monkees.

Da, ali se to nije znalo, sto je, po meni, jako bitno. Naime, Monkees pri formiranju, uopste nisu bili bend! Oni su bili glumci u TV show-u istoimenog naziva koji je pokrenuo NBC kao odgovor na film "Hard days night" Beatlesa. Tu su oni malo pjevali, imali gitare i pravili se da sviraju (bukvalno, drzali gitare i tandarali, a da je samo jedan clan benda znao da svira), i naravno, nisu pisali svoju muziku. Sta je kljucna razlika u odnosu na NKOTB? U tome sto je TV mreza NBC TVRDILA da oni pjevaju, sviraju i pisu svoje tekstove. Legenda dalje kaze da je taj show ubrzo postao izuzetno gledan i tek nakon toga je slijedilo snimanje albuma i zvanicno formiranje grupe. Album se prodao vrhunski, a onda su sami clanovi benda (ako se to moze nazvat bendom) odlucili da uzmu stvar u svoje ruke. Sukobili su se sa producentom serije, izasli u javnost sa istinom o sebi i izgubili skoro pola svoje publike. Ali, momci se ne predaju, u medjuvremenu uce da sviraju i izdaju svoj autorski album koji se opet proda odlicno. Poslije je bilo svasta, cini mi se da im je cak na pocetku jednog koncerta svirao, tada nepoznati, Dzimi Hendriks. Nisam siguran, ali ipak mislim da su NKOTB prvi bend (ili, barem, prvi siroko popularan bend) koji je bio vjestacki, a da se to znalo od pocetka do kraja, pri cemu su u prvom planu bila samo lica koja pjevaju, NE sviraju (cak se i ne prave da sviraju), i naravno, svi plesu (blah).

QuoteA nisam siguran ni to za pet singlova sa istog albuma.

Ne 5, nego cetiri. Krenuh da trazim na Internet i slucajno vidjeh da cak i u Britaniku ima clanak o njima, pa evo copy/paste odatle :

The British pop phenomenon Spice Girls made music history in 1997 by becoming the first group to have its first four singles hit the number one spot on the British charts.

Uzgred, nisam ponosan sto znam ovaj podatak. Nekako sam ga zapamtio, jer se te godine nije moglo pobjec od njih. Pozdrav.

Lurd

Ako, to je jako dobar podatak da se zna. Mene samo buni top-lista kao merilo istorije, a mene je nateralo da se malo pobunim to što samo samo pre par dana (sinhronicititititet) sa jednim poznanikom raspravljao o nečemu iz istorije rokenrola, gde sam bezuspešno pokušavao da mu dokažem da top-liste ne moraju nikako da budu jedino merilo popularnosti. Nisam uspeo, ali mi je lik dozvolio da mu orobljavam fonoteku, što i činim.

Elem, da skratim, top-liste su merilo jednog vrlo uskog i specifičnog dela uspeha pop pesme i karijere neke grupe i praktično dokazuje malo šta. Još manje nego statistika u košarci.

Lurd

QuoteMislim, jedno je kada se okupe četiri lika iz Liverpula koji umeju da drombuljaju po gitarama i mic po mic doguraju do superstardoma koristeći harizmu, nešto dobrog menadžmenta, sreću i slepi slučaj

fazi, nabroj mi nekoliko "srećnih okolnosti" i bar dva "slepa slučaja" za karijeru jednog od dva najveća pop benda svih vremena.

Njihov menadžer nije bio dobar, nego jebeni genije, a nepominjanje revolucionisanja pop i rok istorije isklučivo muzikom je vrlo zlobno.

Therefore, you are.

taurus-jor

Moj omiljena NKOTB pesma:

tonight tonight la la la la la la tonight

Imali je Azra bolju pesmu o tome:

fa fa la si mi ti fa la ti

E, bas ste me obradovali sa ovim topicom. NKOTB su zaista znacajan trenutak u istoriji popularne muzike. Puki fakt - nishta nakon njih nije bilo isto. Kad se samo setim reklame na ulazu u (danas nepostojechu) prodavnicu ploca i diskova u (izgorelom) JDP-u: "Ovde mozete kupiti najnoviji album New Kids On The Block STEP BY STEP" (1990). Odem kuchi, pustim (M)TV, i pokushavam sebe da uteshim mishlju da "album" (mislim, slikovnicu) ovih pet hormonsko-majmunolikih USA-deckicha pod imenom NKOTB mogu kupiti samo deca do 10 godina i pokoja siparica koja pada na fino obucene decake, raznezenog osmeha. U tom trenutku, oni su bili jedina takva pojava, i bili su POJAVA (to shto se meni povrachalo, nema nikakve veze sa objektivnim stanjem stvari). Nekoliko godina kasnije, bendovi poput njih kao da su progutali citav "mejnstrim".

Osim boy-bend-modela koji su diskutanti vech opisali, NKOTB su svetu darovali i pevacki stil "decaka koji kaki i pokushava da bude romantican". Doslovce su ga preuzeli Take That i ostala boy-zhgadija. Evo, gledao sam pocetkom godine izbor za World Idola. Koliko samo "debitanata" pokushava da peva na taj nacin... ljiga, apsolutna ljiga...
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

johnson bronson

tehnički Monkees su prvi. Tehnički.

ako znaš na koji muzikom ispunjeni film je ovo parafraza, sledi nagrada.

ovako slobodno, može se govoriti o Elvisu i Pukovniku. Elvis nije birao pesme, nije ih pisao i nije ga bilo briga. Bitlsi nisu pali s neba, no ulete epštajn. pre toga, u motownu je beri gordi prilično radio šta je hteo. niko od legendarnih crnoputih pevača nije pisao svoj materijal do marvina geja i otisa redinga. a onda malo curtis mazfild malo james brown i eto nas u ovom sranju od rćnćbja. tehnički.

što se tiče izbora mog omiljenog člana NKOTB, on je uvek zavisio od činjenice ko je omiljeni član NKOTB devojčici s kojom sam u datom trenutku razgovarao. takođe, iskoristio bih ovu priliku da se zvanično zahvalim Doniju Volbergu što je poslužio kao ulaznica za magične trenutke, kao i Marki Marku i celom fanki banču za dobre vibracije. Girls, that's all what boy-bands are about.

Zaboravi na principe i to, bladerunneru, all is fair in love and war! and desert combat... xcept camping in the home base... mada to bi moglo da se primeni i na odnose sa ribama... što znači da je desert wombat kao život... što znači da je isti kao fudbal, jer fudbal je kao život - nema pravila! Ili to beše bilijar? Hm.

mada trčačssečivom mi deluje kao da ima nešto lično protiv bojzbendova? da li zato slušaš bluuuuuuuuuz?

taurus-jor

Marky Mark... mozeee!!!
Darovao je svetu onoga pitona na kraju Boogie Nights. :lol:
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Ghoul

not quite: pitona mu je darovao KNB EFX Group [guma, farba + latex, ništa meso]
https://ljudska_splacina.com/

Lurd

JB, mešaš neke stvari. Nije lažni pevač ili lažni bend onaj koji ne piše svoje pesme, nego onaj koji ih i ne peva. Nekada je postojala lepa terminologija, pa se znalo ko su izvodjači a ko autori pesama.

Elvis i ostatak nikako ne spadaju u tu ekipu, jer ako je lažan onaj ko nije pisao svoje pesma, odna otpisuj i Sinatru i Krozbija i Besijevu i stotine drugih iz popularne muzike, dok bi onda u klasičnoj muzici svi pevači odreda bili lažni.

otaku

a Natalie Imbruglia pise sve svoje pesme, pa valjda onda znaci da je ona veci umetnik od Elvisa koji, kazete, nije pisao.
Proooobaj da u glavi budes sam

Spider Jerusalem

Aha. I pozdravila vas Kerol King.

Tehnički, mislim da ih je pre Majmuna bilo kol'ko nećeš, a da su oni samo najveća prevara zato što su svi mislilli da su pisali svoje stvari. A pisao ih im je onaj tip što je posle imao onaj hit koji su navodno pevali likovi iz nekog stripa. Tehnically, baby boomers were first. Me. First babyfriend. Technically.

A i svi znaju da je Edi Marfi napisao većinu ranih hitova Bitlsa. I sam je to priznao nekoć, u nekom tok-šou, his trusty saxophone by his side. Čak je dokazao kako su čupavci plotovali da ga izbace iz benda. Kad pustiš "She Loves You" unazad, čuješ Lenona kako veli Makartniju: "Hey, John, let's kick Ed out of the banb, and make all the millions ourselves." Čuje se tu i Ringo kako pred drugi refren kaže: "I'm all for it, ya bloody lot, and Paul, you're out of tune again, mate."

Lurd, mislim da si tražio čuvenu mudrost Zvonka Mihajlovskog. "Statistika je kao bikini: sve otkriva, ništa ne pokazuje."

*swaying his hips*

Thank you. Thank you very much.

BladeRunner

Johnson Bronson

Quotemada trčačssečivom mi deluje kao da ima nešto lično protiv bojzbendova? da li zato slušaš bluuuuuuuuuz?

Ma jok. Kao i vecina ljudi koji su postovali, i ja osjecam ogromno postovanje za (debele) likove koji od praznog papira naprave bend, pa on postane popularan. Dalje, nemam nista protiv likova kao Britney Spears, za koje sam od starta siguran da nemaju nikakve pretenzije na kvalitet (a ni oni se ne foliraju da imaju). NKOTB, Take That i bulumenta od svoje pojave nadalje vriste "Mi smo tu zbog para" i to je OK. Ono sto mene stvarno nervira su kvazi rok bendovi tipa Blink 182 ili slicno, koji glume buntovnike, a odrasli su u jednom relativno normalnom okruzenju, pjevaju o siromastvu, a nikad im nije falilo nista. Na tom tragu su i crnci reperi - mamini sinovi, koji glume geto okruzenje, a veze nemaju sa tom pricom. Jos me nerviraju i RATM koji pjevaju o tome kako kapitalizam sucks i kako treba dizat revoluciju, a ovamo kad neko skine njihovu pjesmu sa Kaaze dzabe, oni ga tuze. A najgori su mi bijelci rodjeni u Americi, koji pricaju engleski sa jamajkanskim akcentom. Sto kaze kuvar Mango u Monti Pajtonu : "That makes me maad." Pozdrav.

Tex Murphy

Naravno da nećemo šutati one koji ne pišu svoje pjesme. Jer onda bismo morali to da uradimo najboljem bendu koji je izašao iz Motownove kuhinje, koji (ironično) čine isključivo bijelci - RARE EARTH. A kako ti ljudi sviraju, jao majko... A još su imali onog bubnjara / pjevača Pita Riveru, jao kakav glas je taj čovjek imao...
Ali kakve sad veze ima taj Elvis sa tim vrhunskim bendom? Mislim šta je konkretno on u životu uradio (osim što je bio Jevrej)? Nit' je bio pretjerano sjajan gitarista, nit' je bio neki ekstra pjevač, nit' su mu pjesme bile remek-djela (a i da jesu, opet ih nije sam pisao) i prema tome nek mi neko objasni koji je sad on đavo u svemu tome? Gimme Kenji Suzuki over him any day.
Genetski četnik

phuzzy

Quote from: "BladeRunner"A najgori su mi bijelci rodjeni u Americi, koji pricaju engleski sa jamajkanskim akcentom.

Sa druge strane, belci rodjeni u Britaniji koji pricaju engleski sa jamajkanskim akcentom, nose shljashtave trenerke i kilograme blingblinga i vode svoj talk show su najveci carevi u kraju.

Jedini veci carevi su isti ti likovi kada pricaju engleski sa kazahstanskim akcentom i vode travel show po americi. Zhivio Borat!

johnson bronson

to opet znaci da bismo mi morali da pocnemo da pricamo po pirotjanski, bato!