• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Najbolje gitarske solo dionice EVER!

Started by Tex Murphy, 15-08-2004, 04:13:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Nyarlathotep

Sinak, ne vredjaj se zarad napljuvanih idola. Tebe nisam spomenuo ni u jednom trenutku i nemoj se paliti da bi stao u odbranu natapiranim facama. Ustvari, pali se... ne uzimam ti za zlo. Sve ovo mi je krajnje nebitno...  :lol:

QuoteNego, kad vec napadase gorepomenute gitariste, u cemu se razlikuje Marty ili Satch od njih?!

Ovi razmisljaju i osecaju, za razliku od imbecila Angela.

Ja sam sve te likove godinama stovao i klanjao im se. Onda, jednog lepog jutra, skapirao sam da su Sonic Youth, Do Make Say Think ili Labradford bogovi u odnosu na te sprintere. Polako, to sve dlazi s godinama, tj. sviranjem i krljanja i prstanja i minimanih stvari i tih kanonskih zajebanih paterna. Nekih 15 godina sam okruzen hevi metal gitaristima, i ja sam bio jedan od njih. Iskreno, ne poznajem coveka koji je kvalitetan i razvijen muzicar, a da se pali samo na brzinu i neobahovske pizdarije. Niko Makalpinu ne osporava njegove skilove, vec to sto je zarobljen tehnikom. Cak i CAB1 i CAB2 su cista fuzija ali posle 5. slusanja tu nema nicega, samo naizmenicna soliranja poznatih faca. Malmstin je cisti debi - potpisujem. Samo zato sto u poslednjih 15 godina nije smislio ni jedan novi rif ili solo, samo vrti stare fore koje prosipa od svoje 18 godine (jos iz Alkatraza kada je jos i mnogo bolje sio nego sada). Recimo, meni je Stiv Vai bog, covek je neverovatan inovator i ne jebe grabnice nijednog muzickog zanra. To pravi muzicari treba da rade, ne da se vrte u krug i ponavljaju sranja ne bi li ispunili morko-brzinske snove fanova u lastex lonicama i crvenim koznim cizmicama.
Ostaj dobro druze i ne ljuti se zalud.  Niko tebe nije spomenuo, ja sam pljuvao po njima, a to cesto u zivotu radim (k'o sto se na neke i danas lozim) kada ih kometarisem sa drugarima muzicarima.

A sto se tice ovoga:
QuoteHoldswort mi nikad nije bio interesantan. Postujem covjeka, ali ne mogu na silu da ga slusam. Scofielda nisam slusao, ali Henderson me smori poslije prvog minuta sviranja.

Scofield ti se verovatno ne bi ni svideo - ne prste mu varnice sa pragova kad izadje pred raju. Holdswort je naucio i Gilberta i Howa da sviraju gitaru, no ocigledno je da ti slusas samo metal - a to je samo  sitni udeo u siroj gitarskoj muzici.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Nyarlathotep

Quotekad ponestane argumenata ili bilo kakvih objasnjenja zasto je losa muzika koju stvaraju shredderi

ne znam da li si procitao u jednoj od sikusija sa osvog foruma da je moj omiljeni bend DEATH, te shredersku muziku ne pljujem vec sam veliki fan krljanja. A ono o cemu sam ja pricao mozes preneti sa sviranja gitare i na celu umeetnost. Govorio sam o odnosu tehnike i ideje koji je cesto degenerisan kod talme przaca. toliko.

Will-O'-The-Wisp

Opet pricu svodis na jednu stvar – ono sto se tebi ne dopada, ne valja govneta. Imam jednog druga, koji uopste ne slusa ovu vrstu muziku (dobro, voli Di Meolu), ali jedini instrumentalni gitarski album koji moze da cuje jeste "No Boundaries" by Michael Angelo Batio. Ajde sad ti njemu objasni da Angelo ne razmislja i osjeca. Jebi ga, covjek uziva u tome. Volim da cujem par Vaijevih stvari, ali nijedan njegov album nisam mogao da cujem od pocetka do kraja. Meni tu nema niceg lijepog i interesantnog (cast izuzecima). Njegovo neobuzdano krljanje mi cesto ide na zivce. OK, ja nisam gitarista, tako da me mnogo ne pali tehnika. Ustvari, poceo sam da sviram gitaru, ali kada sam cuo MacAlpinea, sve sam batalio. Do tada nisam volio da slusam instrumentale (lise nekih new age kompozitora), ali kada sam cuo "Tears Of Sahara" odmah sam shvatio da je to TO. Jedina muzicka numera od koje se najezim jeste ovo jebeno remek-djelo. Pa sad mi ti pricaj kako T-Mac nema osjecaja.

Niko se ovdje ne vrijedja, samo me nervira kada neko pocne da prica o shredderima kako su sve podredili tehnici, obrazlazuci svoju pricu sa prostim "meni se to ne svidja". Odavno sam prestao da se klasifikujem kao metalac, a i slusam dosta drugih muzickih pravaca. U zdanje vrijeme se trujem instrumentalima, ali to je moj problem.
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

marduk

Quote from: "Will-O'-The-Wisp"Victor Smolski, ...
:lol:
Preporodio Rage, svaka cas'. A i na Soundchaseru ima lepih smolskijevskih soloa.

Nyarlathotep

Kako god... ponovicu:
QuoteA ono o cemu sam ja pricao mozes preneti sa sviranja gitare i na celu umeetnost. Govorio sam o odnosu tehnike i ideje koji je cesto degenerisan kod talme przaca.

Ne kazem da shrederi lose sviraju, vec da ima izvikanih shredera i onih zaista dobrih muzicara. A da bi postao "shreder" potrebno je samo da sviras gitaru nekih deset godina po deset sati dnevno. Jednostavan recept da postanes shreder, ali ne dovoljan da ne postanes plagijator. To je to, kako god ti to shvatio.

Samo, jebiga, bedak sto te Mekalpin odvuko od dzitre. Mozda si mogao da budes 100 puta bolji od njega. Drugim recima, jebes idole ako te sputavaju.
"CONFUSION IS SEX + KILL YOUR IDOLS"

Morticia

Quote from: "Nyarlathotep""CONFUSION IS SEX + KILL YOUR IDOLS"
WOW! SY od ranog jutra!!!  xanix
You're dead, son. Get yourself buried.

Will-O'-The-Wisp

Quote from: "marduk"
Quote from: "Will-O'-The-Wisp"Victor Smolski, ...
Preporodio Rage, svaka cas'. A i na Soundchaseru ima lepih smolskijevskih soloa.

Rage mi je, uz Iron Maiden i AC/DC, omiljeni bend. Victor je genije! "Soundchaser" je jedan od najboljih albuma koje sam cuo IKADA. Preporucio bih ti da cujes Viktorov prvi solo album - "The Heretic". U sustini, to je klasicna muzika, ali ima upliva metala. Uskoro bih trebao da dobijem ovaj novi "Majesty And Passion".  :lol: Kritike su sjajne. Jedva cekam!
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."

Will-O'-The-Wisp

E, da. Ako bih morao da izdvojim najbolju solazu ever, to bi sigurno bilo ono sto je George Lynch odradio na "We Don't Own This World". Mada, Smolski mu je strasno blizu sa onom przancijom na "Down".  :o

johnson bronson

posvetio sam se problemu i preslušavao guitaroshkoo muziko spreda i otpozadi, lateralno i prenatalno, prateći noite i slušajući energiju i osećanja. put je bio dug i naporan. mnogi su otpali. i na kraju, sveti gral solaža se pojavio predamnom. Cake:"I Will Survive"

David

U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Mark

Chas Shaughnessy's Too Much, Too Soon
"Emergency Broadcast for all Rock and Roll Lovers"
Issue 30, 07/23/04

The world of rock music entered a drastic recession on Tuesday of last week. Suspicions of a lack of vivacity in modern rock were confirmed when singer/bassist Geddy Lee of the legendary prog band Rush spoke at a press conference in front of thousands:

"It is time for me to make a statement. I think I speak on the behalf of everyone in Rush when I apologize for what has happened... we've officially used every last guitar riff in the world. I'm sorry. We didn't mean to."

The somber message cast a dark shadow over the world of rock music. Many aspiring young guitar players are now fearing for their careers.

"I almost dropped my guitar when I heard those words from Geddy's mouth. I think that somewhere, deep inside of me, I knew it was true, but I was fighting reality," says one Jon Kleinhans of the LA School of Music (known to his friends as Shrederick Tatum). "I mean, whoever thought that one day there'd be no riffs left? Ancient settlers used to gaze across this land in awe at the bounty of riffs that lay before them. And now they're all gone. Gone because of Prog rock. Evil, bastard, demented prog rock."

Groups like the RPA (Riffomental Protection Agency) have been striving for years to prevent this from happening.

"Riffs are a precious resource, and humanity [Rush] was just too greedy. This just proves that we're truly destroying our world. Riffs, like paper currency, are backed up by metal... this system has always worked, but what we didn't expect was that one band could have so much metal in them that the value of riffage would actually decrease."

Statistics show that metal is, in fact, awesome. Statistics also show that 96% of Rush is literally made out of metal, specifically a steel-titanium alloy. Which might or might not be chemically possible. They're just that great.

The Supreme Board of Awesome Riffs ran numerous tests in Washington, D.C., and declared to a horrified crowd that there was scientific proof that there are truly No Riffs Left. Representative Keith Richards had little to say on the subject: "Hemm... a-hemmahem... myrhh moghely moo... sebubbly bubbly bourbon heroin..."

And interpreter later translated: "This is truly a debacle. Wars will be fought over this. I want to mix bourbon and heroin."

This reporter remarks how sad it is that wars will be fought over such a once-thought common and necessary thing. We once hoped for a future when wars would solely be fought over more important things, like whether it's "play a catch" or "have a catch." [editor's note: It's "play catch"].

Albeit the national crisis, Nickelback still has no idea what riffs are.

The RPA has convinced the President of Everything to declare a worldwide State of Rock Emergency due to the shortage of riffs. This hasn't happened since 1973, when Led Zeppelin released Houses of the Holy – a rock album so incredible that the world broke. Jimmy Page later was able to fix the world just by giving it a cold, hard stare. This he did from the Astral Plane, because, as I said, the world was broken.

Hopefully something will come around that will make riffs once again plentiful for all humanity to share. Until then, this reporter has a talentless Jersey hardcore band to join.

PS

Ukradeno sa COLLEGEHUMOR. com   :)
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

...

Pod jedan , Muddy Waters, on je bas rocker. :)

Meni je Trashman od Hendrixa najoriginalniji rok solo, tu sam shvatio odakle Metallici Pulling teeth=Anesthesia. Voleo sam onaj lagani solo iz Patience od GNR. Suicidal Tendencies su zanimljivi, njihova solo gitara ide solo makar bio refren, strofa ili solo  :?:  

White Zombie na albumu el Sexorcisto ima samo jednu gitaru, ali jako lepo zvuci...

Najgori solo ima ubedljivo Slayer, koje ni ne slusam doduse, ali cuo sam da nemaju nijedan melodicni solo, sve kakofonija...
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

Will-O'-The-Wisp

Quote from: "..."Najgori solo ima ubedljivo Slayer, koje ni ne slusam doduse, ali cuo sam da nemaju nijedan melodicni solo, sve kakofonija...

Nisam neki fan, volim pojedine pjesme, ali solaze su im...  :P  :x  :P

---

The Beatles - "And Your Bird Can Sing", ako se to uopce moze posmatrat ki solaza.
Kakvi crni Pixies, svi smo mi odrasli na Lenon-Makartnijevim jagodama, uz malko "placne gitare" Dzordza Harisona.
Kakav Ruzicasti Flojd, zna se ko je izmislio vestacko osemenjevenjavanje i hrkljus, i sve sto se izmisliti dade. "Revolution #9" izadje na Belome albumu, dok su Can drndali vesh mashine u to neko vreme. Brez tiju dva sastava, nikaki tehno ne mere se primit. Osobito od Ruzicastih Dragana Nikolica, koje narochito cijenim, ali Draza mi je istina.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Tex Murphy

Bijeli album je izašo malčice nakon što su momci iz Pink Flojda počeli da drndaju svoje instrumente i ostalu tehniku. Konzerva, s druge strane, nastala je neznatno kasnije.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

---

To je tocno.
No sam ja referiro na Welcome To The Machine pijesmu koja je inkremenisana u ovome tropiku ko zacetak tehnoa, pak sam sceo samo da favoriziram polupokojne Bitlse na ustrbuh Flojdova, ako ce mi bogovi psihodelije oprostit. Jerbo Dobrodosli u makinu 1975 nastala je, a Bijeli Lp ranije.
Reko bi da je za tehno bolje potegnut (iz flase) pijesmu Flojdova "Careful with that Axe, Eugene" u to neko Revelation 9 vreme, pak se onda moze raspredat prica.
Al da se ne lazemo, pravo je reci da su Tangerine Dream  izmislili tehno i trakuzvuka za dobre filmove Majkla Coveka.
Pa ipak, nekako se kompjuterasi, valjda napravljeni u leto pod uticajem muzike ovije Bubetina, vezase za njih:
"A now-defunct manufacturer of video cards and related computer hardware, Number Nine Visual Technology, derived their name in homage to the "number nine" phrase recited repeatedly in Revolution 9. When a Number Nine video card is installed in a computer system, the initial splash screen displayed during the BIOS boot sequence includes one of various excerpts from Beatles lyrics."

Sve ovo veze nema sa solazama, zato evo jednog veselog kandidata:
"Vojnicka pjesma" Nervozni postar
mada je najbolja solaza sviju vremena ono na "Pijem da je zaboravim" Hasima Kucuka Hokija, ali posto nije gitarska, ide u revijalni program.

Tex Murphy

QuoteNo sam ja referiro na Welcome To The Machine pijesmu koja je inkremenisana u ovome tropiku ko zacetak tehnoa

Okej, ovaj topik je postavljen tako davno da sam i zaboravio spominjanje Ma
Genetski četnik

Lurd

Quote from: "Zika Kisobranac"To je tocno.
No sam ja referiro na Welcome To The Machine pijesmu koja je inkremenisana u ovome tropiku ko zacetak tehnoa, pak sam sceo samo da favoriziram polupokojne Bitlse na ustrbuh Flojdova, ako ce mi bogovi psihodelije oprostit. Jerbo Dobrodosli u makinu 1975 nastala je, a Bijeli Lp ranije.
Reko bi da je za tehno bolje potegnut (iz flase) pijesmu Flojdova "Careful with that Axe, Eugene" u to neko Revelation 9 vreme, pak se onda moze raspredat prica.
Al da se ne lazemo, pravo je reci da su Tangerine Dream  izmislili tehno i trakuzvuka za dobre filmove Majkla Coveka.

Ma koliko čudno izgledalo i u "tehnu" postoje razlike, nije to samo jedna te ista muzika. Tangerine su jako uticali na jedan pravac, ali za začetnike elektronske muzike i onoga
My trees...They have withered and died just like me.

Tex Murphy

A s druge strane, čini mi se da je pjesma Baba O'Riley (The Who) uticala u oooogromnoj mjeri na stvaralaštvo Tangerine Dream-a. Tu je naravno i Pink Floyd sa On The Run. A sasvim sigurno i Bube imaju štošta da izjave u vezi s tim, ali nažalost nekompetentan sam da ih komentarišem. Šteta te nema više Spajdera..  :(
Genetski četnik

---

danase podsjetih solo dionice Azra banke s kraja pjesme "Daleko od istine", ploca "Suncana strana ulice". tako se svira solo, moj lolo.

Kinljezok

Demo(n)lisher

Annihilator - King Of The Kill, Alison Hell. Klasika :|
I`m a self - improved evil baby.

De mi mur?

Hanneman/King na smenu u Angel of Death.

Demo(n)lisher

Dobro su odradili posao i u pesmi Raining Blood.
I`m a self - improved evil baby.

marduk

Quote from: "Kinljezok"X JAPAN - ART OF LIFE

Ha, ha, svaka ti čast, gde ih samo iskopa. Kako već, mislim da znatno bolje solažice imaju japanci LOUDNESS. Kult 80ih.

Inače, u mom dečačkom heavy umu ranih devedesetih duboko je urezan solo na Helloweenovom albumu Master of the Rings u numeri Where the rain grows (ako se dobro sećam). Naravno, neprevaziđenih, razdraganih i ludih soloa ima na I want out, dakako, isti bend. Samo sa tata Kaiem.

Father Jape

Quote from: "Nyarlathotep"Ne znam, jos nisam naleteo na nekog metalca (a bio sam jedan od njih) ko svira dzitru k'o cika Zorn sax (tako histericno, promisljeno, inventivno, progresivno, slobooodnooo), niti na dzitristu koji ce me naterati da se kocim i cupkam k'o sto mi to cini John Medeski.

Cituckam tako ja stare teme, i nabasam na ovaj pasus i odlucim da vidim ko je taj cika Medeski, te skinem par alubma od trojca Medeski Martin & Wood. I odusevim se.  xukliam
Pa da pitam, bi li mi mogao preporuciti nesto slicno?  :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic