• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ZLATNA KRV Lucijusa Šeparda

Started by Oto, 24-08-2004, 16:51:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Oto

Konačno.

Dakle, u izdanju nove izdavačke kuće Okean, biblioteka Meduza, od danas možete da nabavite svoj primerak romana Zlatna krv Lucijusa Šeparda u beogradskim Stubovima kulture, a do kraja nedelje i u ostalim knjižarama širom zemlje.

Cena je 310 dinara.

Što se mene tiče, knjiga izgleda sjajno - sa sve blurbićima i opsežnom biografijom autora - a ima i jednu od uspelijih domaćih korica koje sam video u skorije vreme, zaslugom mladog strip crtača i ilustratora Ivice Stevanovića.

Preveo, yours truly.

I to nije sve.

Knjiga sadrži ekskluzivan predgovor samog pisca, napisan specijalno za srpsko izdanje.

Uz naslove kao što su Ja sam legenda Ričarda Metisona, Fevre Dream Džordža Martina, Salem's Lot Stivena Kinga i Those Who Hunt the Night Barbare Hambli, Zlatna krv je bez sumnje jedan od najvažnijih modernih romana o vampirima.

Jedinstvena mešavina naučne fantastike, horora i kriminalističkog romana, pisana predivnim baroknim stilom, ova knjiga nudi sasvim novu dimenziju mita o krvopijama, spakovanu u ljubavnu priču punu magije, mistike i neočekivanih obrta.

Proverite i sami.

Mickey Mouse

...

Spider Jerusalem

johnson bronson

Reading this book should be a zesty enterprise. How hard was it to translate?

Oto

johnson bronson

Boban

U Beopolisu knjige nema i gazda kaze da je nisu ni dobili.
U Platou takodje nema.
Prakticno nisam uspeo za nekoliko sati muvanja po gradu da lociram ijedan primerak.
Skoro ko Znak sagite.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Mica Milovanovic

Mica

taurus-jor

Jor knjigu video u Beopolisu.
Fino pakovanje. Fin predgovor pisca specijalno za srpsko izdanje. :lol:
320 dinara.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Boban

Konacno sam video i ja.
Nekoliko puta mi je pogled presao preko knjige dok je nisam zapazio.
Za moj ukus previse neupadljiva naslovna, ali sasvim u Otoovom fazonu, beskrajno mnogo preklopljenih jedva raspoznatljivih slika koje bi trebalo da daju neku atmosferu. Ja to ne razumem, ali nemam nista protiv da knjige i tako mogu da izgledaju.
Inace, ovako na prvi utisak, deluje tehnicki daleko iznad vecine izdanja sličnog profila.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Lurd

Остала још два комада у Беополису и купио сам оба. Изгледа сјајно књига и ја сам потпуно одушевљен.

Ако мене питате (знам да ме не питате, али нека сад), ово је жанровски издавачки догађај године. И више од жанровског.

Мора за представљање у клубу да се удари нека дрека у медијима, Шепард на српском је бре! културолшка револуција.
My trees...They have withered and died just like me.

Oto

Pozivam sve zainteresovane na predavanje u klubu Lazar Komarčić u ponedeljak, 11. oktobra, u 19.00 časova, na prvom spratu Doma omladine.

Pored priče o romanu ZLATNA KRV Lucijusa Šeparda, njegovom prijemu u nas i opusu autora, imaćete priliku da prisustvujete maloj prezentaciji nove izdavačke kuće Okean, čujete nešto više o njihovim planovima i izdavaštvu u našoj zemlji uopšte.

Gosti: Slobodan Guberinić i Zoran Penevski ispred Okeana, plus moja malenkost u svojstvu prevodica romana i ad hok domaćina.

Lurd

Danas sam saznao da postoje neki ljudi kojima ne samo da se ne svidja Golden, nego misle da je to loša knjiga. Oni su tu, medju nama. Mislimo da su nam drugovi. Mislimo da su nam saradnici. Oni pričaju svašta i imaju nazovi argumente.

No, pošto nisu u stanju da se ovde brane, neću ni da ih napadam. Ponedeljak. DOB. Posle 19.

johnson bronson

ja nisam ni čito. biću najgluplji u ponedeljak.

zakk

eeee... nemoj reci dvaput!
ja kupio, kad medj koricama, mesto шепарда, slobodan pola vinsenta
pouka: ne kupuj knjige zbog korica od polupijanih bradatih čilaca ispred depoa
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

čisto da se izvadim i kažem da sam kupio&pročitao the pravu stvar, i da mi se svidelo.

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Lurd

Ghoul

Quote from: "Mixitron M. Storm"Ghoule, ti koji preporučuje

angel011

We're all mad here.

Ghoul

nije mudrost prilogađavati sebe situaciji, već situaciju sebi  :wink:

vilja

Heh, malo sam kopala.....ZLATNA KRV...mmmm....kakav neverovatan, mračan, okrepljujuć ukus. xbbat Pročitala sam je samo dva puta, a ovaj topik me podseti da tu nepravdu  uskoro ispravim. Počevši od korica, koje su više nego sjajno urađene (taj Ivica Stevanović je genije u najavi), preko odličnog prevoda( hvala Oto ), do Lucijusovog baroknog pripovedanja, ova knjiga je za mene otkrovenje . Ne preterujem. Ne sećam se da sam posle ZLATNE KRVI uopšte uživala u čitanju nekog dela o vampirima; jednostavno je, po meni, postavila previsoke standarde za dostići. Ovde bi bilo neukulturno čak i spomenuti izvesno nedelo izvesne nazovi spisateljice, a da i ne govorimo o upoređivanju tog...tog produkta varenja sa Lucijusovom knjigom....Jedino, u nedoumici sam oko kraja; ne znam da li se samo meni čini, ali kraj ZLATNE KRVI nekako nagoveštava nastavak. Da li neko zna nešto o tome?

Perin

I meni se učinilo isto, ali  nisam se previše informisao; mene knjiga nije toliko dojmila.

Nightflier

Sad me baš zanima, koja ti se to spisateljica toliko zamerila?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Perin

Huh? Jel' mene pitaš? Pa Lucijus Šepard, Zlatna Krv. Nije me toliko knjiga dojmila da bih išao da gledam da li ima nastavaka. Na to sam mislio.

angel011

Mislim da pita villu koja ju je to spisateljica iznervirala svojim nedelom o vampirima.
We're all mad here.

vilja

Mislila sam da je to očigledno, pa zato nisam napisala. Ima ovde bar dva topika o toj Stefani Majer. :x

angel011

Nije očigledno, jer smo pominjali i Lorel Hamilton i Šarlejn Haris.
We're all mad here.

Nightflier

Quote from: Perin on 28-06-2009, 19:35:49
Huh? Jel' mene pitaš? Pa Lucijus Šepard, Zlatna Krv. Nije me toliko knjiga dojmila da bih išao da gledam da li ima nastavaka. Na to sam mislio.

Pitao sam villu.
First 666

Nightflier

Quote from: angel011 on 28-06-2009, 20:20:34
Nije očigledno, jer smo pominjali i Lorel Hamilton i Šarlejn Haris.

A ni njih dve nisu jedine. Na primer, imamo i Džeri Smit sa vapirskim radiom.
First 666

vilja

Jesu li  i te tri koje spominjete, užasne kao ta Majerova?  :?

angel011

Quote from: villa on 28-06-2009, 21:14:39
Jesu li  i te tri koje spominjete, užasne kao ta Majerova?  :?

Lorel Hamilton ima serijal o Aniti Blejk (samo prva knjiga, "Grešna zadovoljstva", je prevedena kod nas), prvih devet knjiga su prilično zabavne (za sada ih ima 17), kasnije serijal počinje da liči na "sve što niste želeli da znate o seksu i ne bi vam palo na pamet da pitate".

Šarlejn Haris ima serijal "Southern Vampire", o Suki Stekhaus, knjige su joj ok kao lako štivo. Po tom serijalu je rađena serija "True Blood", mada se u seriji ne drže knjige nešto mnogo.
We're all mad here.

vilja

Hvala Angel.Mene je ipak najviše zanimalo da li ZLATNA KRV ima nastavke. :)

angel011

Koliko je meni poznato, ne.
We're all mad here.

godclone

A Guillermo Del Torro i Strain?

Ovde se svi zesce loze - narucio sam ga pre neki dan.
Videcemo valja li cemu.....

Nightflier

Quote from: nightflier on 30-06-2009, 22:33:07
Quote from: godclone on 30-06-2009, 22:31:31
A Guillermo Del Torro i Strain?

Ovde se svi zesce loze - narucio sam ga pre neki dan.
Videcemo valja li cemu.....

Ko se žešće loži? Pročita li ti moj komentar o knjizi?

http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?topic=5692.450
First 666

vilja

Nightflieru kakve veze ima Guillermo Del Toro sa ovim topikom?

Nightflier

Quote from: villa on 30-06-2009, 23:21:10
Nightflieru kakve veze ima Guillermo Del Toro sa ovim topikom?

Pitaj godklona. On je pitao za Del Tora.
First 666

godclone

Ma , mislio sam na moje likove ovde u Portlandu...hehe

Nista, moracu i ja da zavrsim " Mladu krv",posle svih ovih godina...

Update - dohvatio se....krenulo je!