• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

NAJMIZANTROPSKIJI FILM

Started by Ghoul, 30-08-2004, 07:50:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

...Film posle koga vam se ljudska rasa zgadi... Posle koga ljudi izgledaju kao 'the most odious vermin that earth ever suffered to crawl upon it' (J. Swift), kao 'uskovitlana srž svekolike gnjusi' (E.A. Poe)... kao beznadežno-patetična gomila najprizemnijih, najsirovijih bednika... znate već.

For my money, prvo mesto uzima HUNDSTAGE (Dog's Days), austrijski film koji nema klasičan zaplet niti glavnog junaka, već prati nekoliko grupa/porodica/pojedinaca/parova tokom naleta velike vrućine, koja u njima budi najniže, najbedastije strasti; pored ostalog, film sadrži najantipatičniji, najiritirajućiji lik u ijednom filmu ikada (to što je osoba blago retardirana čini stvari samo još gadnijim), a tu je, za vašu zabavu, i explicitni striptiz u kome jedna debeljuškasta i nimalo lepa tetka otkriva SVE, i sex party from hell, i boyfriend from hell, i razvedeni par from hell, i... ma, ukratko, PAKAO.

Mnogi domaći filmovi iz 70-ih i 80-ih ostavljaju sličan utisak orgije bede i prizemnosti i najnižih strasti; recimo, JAGODE U GRLU bi bio ozbiljan kontender za top 10 najmizantropskijih; Herzogov EVEN DWARFS STARTED SMALL bi takođe ušao u top 10...

Šta još?
https://ljudska_splacina.com/

Milosh

Ja na zalost (ili na srecu?) ne mogu da dam neki smislen odgovor, nego da pojasnim zbog cega...

Nije ovo isto pitanje kao ono "najstrasniji", vise kao "najbolesniji", a ponajvise asocira na temu "najateistickiji"... Sto se mene licno tice takav "najmizantropskiji" film posle koga bi mi se generalno zgadio zivot nne postoji. Prosto, kada je rec o nekim bazicnim emocijama kao sto su strah, pa i gadjenje, tu je moguce izazvati reakciju svakoga na ovaj ili onaj nacin, ali ovde se vec uplicu u pricu i licni stavovi a to prilicno menja stvari. Znaci, slicno kao i kod teme najateistickiji film, nije jasno da li se trazi film koji je autor snimio sa namerom da ostavi taj i takav utisak ili je jedino bitan utisak koje delo ostavlja na konzumenta... ali, kako god, u takvim situacijama ionako dolazi do projekcije licnih stavova, uvek, samo u vecoj ili manjoj meri. Znaci, ako neko to vec nema u sebi bar donekle ja stvarno cisto sumnjam da je ijedan film toliko mocan da sam po sebi izazove osecaj sveopste mizantropije i sl. Strah u redu, gadjenje isto, ali ovo? Nema sanse, ako mene pitate.

...ili, da citiram jedan od mojih omiljenih filmova, koji mnogi (pogresno) smatraju mizantropskim:

Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place
and worth fighting for."

I agree with the second part.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ghoul

Miki bre, opusti se: pa ne pravimo ovde ankete čiji će rezultati da se statistički obrade i objave u Službenom glasniku, ili da imaju ikakvu 'objektivnu' težinu!

Ne postoji takva stvar kakva je tzv. objektivnost.
Ne postoji ni na topiku o 'najstrašnijem', ni o 'najsexy' muško-ženskom, ni o najboljem filmu braće Kojen - ukratko, sve je ovo gomila subjektivnih sudova, impresija, stavova itd. čija razmena možda nekoga može da učini malo pametnijim, a možda i ne, ali eto, we're shooting the crap anyway. Ko nešto novo sazna, saznaće, ko ne... itd.

'Najmizantropskiji' film je onaj koji PRIVREMENO proizvede utisak gađenja prema ljudskoj vrsti, onako kako je prikazana u datom filmu (kroz nekolicinu svojih predstavnika) – nebitno od namera režisera i toga da li je bio peder, ateista, jevrej, debeo, impotentan ili šta već. To je onaj koji kod tebe (mada ne nužno istovremeno i kod mene) proizvede utisak da taj autor nije baš imao visoko mišljenje o ljudskoj stoci.

Dakle, da - govorimo o impresijama, bez akademsko-teoretičarskih ambicija. Njih čuvamo za ove druge topike.

PS: I don't agree with either part. And I remind you, Mickey, that Hemingway ended up with a gun in his mouth, blowing his own head out. THINK ABOUT IT.

Milosh

Quote from: "Ghoul"Miki bre, opusti se: pa ne pravimo ovde ankete čiji će rezultati da se statistički obrade i objave u Službenom glasniku, ili da imaju ikakvu 'objektivnu' težinu!.

:roll:

Quote from: "Ghoul"Ne postoji takva stvar kakva je tzv. objektivnost.

Znam bre to, i upravo zato i kazem da ne postoji film koji bih JA ocenio kao mizantropski, znaci, upravo i govorim o SUBJEKTIVNOSTI, a ne obrnuto. Mizantropija je STAV, impresije su vec nesto drugo, a ako pitas za filmove posle kojih bi se osecao onako generalno lose, sjebano i sl. to je vec drugo, samo, ni to nije nimalo lako pitanje posto jaaako zavisi od konteksta tj. u jednom trenutku film moze da "deluje", u drugom ne, i tako...

Quote from: "Ghoul"PS: I don't agree with either part. And I remind you, Mickey, that Hemingway ended up with a gun in his mouth, blowing his own head out. THINK ABOUT IT.

Ma, znam i za to, ali opet, ja nisam citirao Hemingveja, vec detektiva Somerseta, tako da mozda jos uvek ima nade za mene. :(
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

ante

slažem se s ghuolom za  "auf zwerge haban klein angehangen"

fantastičan i okrutan film

jedan od dva filma koji su me skroz šokirali
stop the american policy

Ghoul

ovaj topik je pokusaj da se progovori upravo o filmovima koji - NEZAVISNO OD TRENUTNOG RASPOLOZENJA, meteoroloskih uslova, trenutne emotivne situacije, problema s varenjem i [ne]primljene plate- UDARAJU U STOMAK svojim prikazom ljudske bede.

naslovi koje sam naveo kao primere trebalo je da budu putokazi ka tome o cemu govorim: svakako ne veseli i razdragani, covekoljubivi filmovi poput SE7EN!

evo jos naslova:
ANGST [omiljeni film Gaspara Noea]
I STAND ALONE [prvi, i mracniji Noeov film]
FLESH + BLOOD [kad je srednji vek bio stvaaarno MRACAN]
MES NUITS SONT PLUS BELLES QUE VOS JOURS [gde su gl. lik i reziser ocito mizantropi]
SALO, 120 DAYS OF SODOM [gde ne postoji nijedan simpatican lik]
SHIVERS [isto to]
CANI ARRABIATTI/ RABID DOGS [gde je ljudsko zlo gotovo opipljivo]
EVERY DAY GOD KISSES US ON THE MOUTH [gde je rumunska beda SUVISE bliska srpskoj]
LA CASA SPERDUTO NEL PARCO [gde nasilje i izivljavanje suvereno vladaju]
CANNIBAL HOLOCAUST [gde je 'civilizovani covek' najveca zver]
MEN BEHIND THE SUN [gde ljudi vrse najogavnije experimente nad drugim ljudima, i decom]

ni u jednom od pomenutih filmova mrak, beda, prizemnost i ocaj ljudskosti nije razvodnjen / counterbalanced pozitivnim emocijama/likovima poput somerseta [moma], cije vreme ocito prolazi, dok mrak pada na zemlju paralelno sa njegovim ni na cemu [u filmu]zasnovanim nadama...

PS: svako ko je gledao vise od 3 filma sa gornjeg spiska dobija spec. orden zasluga za narod: Ghoul sa zlatnim zracima.

phuzzy

Hm, na 3 sam, fali mi jos jedan pa da bude "vise od 3", da dobijem ghoula sa zlatnim zracima, ali avaj, nema se, pa ako bi neka dobra dusha udelila... ?

Milosh

Quote from: "Ghoul"ovaj topik je pokusaj da se progovori upravo o filmovima koji - NEZAVISNO OD TRENUTNOG RASPOLOZENJA, meteoroloskih uslova, trenutne emotivne situacije, problema s varenjem i [ne]primljene plate- UDARAJU U STOMAK svojim prikazom ljudske bede.

Preterujes ghoule, ne postoji takav film, deo dozivljaja je UVEK sadrzan u sopstvenoj projekciji. Cak da takav film i postoji, a zasto bih kog djavola gledao? Zasto bih bio toliki mazohista? Kao da zivot nije dovoljno sranje sam po sebi nego mi treba potvrda za to sa filmskog platna. To me podseca na one popove u srednjem veku sto su se samokaznjavali bicevanjem, uzivajuci u tome.  :roll:

Quote from: "Ghoul"ni u jednom od pomenutih filmova mrak, beda, prizemnost i ocaj ljudskosti nije razvodnjen / counterbalanced pozitivnim emocijama/likovima poput somerseta [moma], cije vreme ocito prolazi, dok mrak pada na zemlju paralelno sa njegovim ni na cemu [u filmu]zasnovanim nadama...

Znas sta, ako jedino sto film uspe da izazove u meni jeste upravo to gore pobrojano, onda, da izvines, poserem se ja na taj i takav film, pa bio to i Pazolini i njegovih 120 Dana Sodome (koji je u meni izazvao samo to da sam se osecao kao kreten sto sam uopste bacao vreme na tako nesto). Takodje, ja neke od gore pobrojanih filmova (one koje sam gledao) uopste ne dozivljavam ni priblizno onako kako si ti napisao, a to vazi za Shivers, Flesh and Blood, pa cak i Cannibal Holocaust (eto, gledao sam 4, salji orden  :lol: ). Nisam siguran da umem da objasnim, ali izgleda da ipak malo (malo vise) drugacije gledamo na filmove generalno...

Spider Jerusalem

Pa to kako si opisao, Ghoule, zvuči kao skoro svaki domaći film.

Naravno, that is about to change. ...Slightly.

Mene uvek u stomak dobije bilo koji Šrederov film. Mada prvenac Gaspara Noea nije tako daleko. K'o neki Žika Pavlović taj Sam protiv svih.

daniel dravot

evo prvo sto mi pada na pamet
Kids, a i Larry Clark generalno
Midnight Cowboy
Dobermann
vecina domacih filmova, a posebno Jagode u grlu i Zivot je lep
...
bice ovoga jos
samo totalni slepac ili neznalica sa nekim ultrabizarnim poimanjem horora

Truba

Quote from: "Ghoul"FLESH + BLOOD [kad je srednji vek bio stvaaarno MRACAN]SALO, 120 DAYS OF SODOM [gde ne postoji nijedan simpatican lik]
SHIVERS [isto to]
CANNIBAL HOLOCAUST [gde je 'civilizovani covek' najveca zver]

PS: svako ko je gledao vise od 3 filma sa gornjeg spiska dobija spec. orden zasluga za narod: Ghoul sa zlatnim zracima.

ako je Paul Verhoeven Flesh + Blood
onda dobivam orden  :lol:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

taurus-jor

Shivers nikad nisam tako doživeo. Smejem se svaki put kad ga pogledam. To, međutim, ne važi za Videodrom.

Mizantropija? Uvek mi prvo padne na pamet shoot-em-all "Život je lep".
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Truba

reći ću samo : Kozjak

nadam se da znate o čemu je riječ  :(  :cry:  :evil:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

ja ne znam, komi.

reci.

Morticia

Film posle koga mi se smucila ljudska rasa kao i da su dokazali da su beznadezno-pateticna gomila najprizemnijih, najsirovijih bednika... sto bi rekao Ghoul ... je    
Zarobljavanje Fridmanovih.

Dokumentarni film, bio je na ovogodisnjem Festu. Ne mogu sada da se setim reditelja. Mislim da je bio nominovan za oskara prosle godine, kada je statuu uzeo MM, za Bowling for Columbine. Znaci, Fest, ja ga gledam u Domu Sindikata, vec na pola filma je izaslo pola sale uz komentare "bolesno". Mene nijedan igrani, naglasavam igrani film, ne moze okrenuti toliko puta oko ose da ne znam gde se nalazim i da pomislim kako je sve to jadno, grozno, bedno, bolesno. Ipak, stvarni dogadjaji su stvarni... tako i u ovom dokumentarnom filmu ide potpuni sunovrat, na prvi pogled normalne porodice, Fridman, Long Ajlend, NY.

Otac se u mladosti bavio muzikom, bio profesor matematike, zatim u penziji drzao casove informatike klincima u svom podrumu a hobi... pa, sexualno iskoriscavanje te dece. Sve zajedno sa svojim najmladjim sinom, koji je tada imao 16-17. godina.
Majka intelektualno inferiorna muzu perverznjaku. Tri sina, svi sem najstarijeg poremeceni.
Oca otkrivaju kao pedofila preko casopisa iz Holandije a pregledom podruma i tajne prostorije i ogromnu kolicinu drugih casopisa i slika. Tada deca pocinju da se javljaju i pricaju kako su se njih dvojica izivljavala na sve moguce nacine na njima, u raznim sexualnim perverzijama,  u solo varijantama kao i zajedno tj. obojica u isto vreme. Sve na deci od nekih 8 do 15 godina. Devojcice ih, koliko se secam filma, apsolutno nisu zanimale.

Majka je prokomentarisala kako je njen najmladji sin verovatno to poceo da radi sa ocem jer se uvek nekako osecao zapostavljenim, kao i da su paznju najvize oduzimali stariji sinovi.
Pocinje im sudjenje. Otac i sin prvo zajedno. Otac hoce da nekako spasi sina, priznaje krivicu, misli da ce mu skinuti optuznicu. Tada opet dolazi do izrazaja njivova ne-inteligencija, jer niko nije ozvanicio njegovo priznavanje krivice sa ustupcima za sina. Porodica sve vise i vise puca, majka zeli da se razvede.    
Ja gledam film, nemogu da verujem koliko gluposti i bolestine prolazi tim kadrovima.
Najveci kvalitet filma daju privatni snimvci kamerom njihovog srednjeg sina, koji je prihvatio da i komentarise tadasnje dogadjaje iz danasnjih dana. Najstariji sin nije zeleo da ima vise nista sa celom familijom.

Scene za nepoverovati, kada otac moli cuvara, u sobi za sastanke u zatvoru, da skloni coveka sa detetom u krilu jer ga dete uzbudjuje. Najmladji sin koji ceka izvrsenje kazne sa svojim bratom u dvoristu, cereka se sve vreme uz viceve i imitiranje kojekakvih debila, dok ih porota posmatra kroz prozor, i resava u tom trenutku da je on jedno bezosecajno kopile koje treba zatvoriti i izgubiti kljuc,  jer kako su i oni rekli ... da je on nevin, strepeo bi za presudu, nije mala stavar proglasiti te perverznjakom...  ali, ne... on se bolesno cereka.

Vrhunac, posle 15-20 godina on izlazi iz mentalne bolnice, potpuno izmenjeniog lika, majka koja ga nikada nije posetila i ne zna vise ni kako joj sin izgleda, otvara vrata hotelske sobe, misleci da je on roomservice, zatvara vrata. On ponovo kuca, mama to sam ja...

Ah, da... da ne zaboravim.
Danas srednji sin ima karijeru profesionalnog klovna. Uveseljava decu. ?!?
Rodjeni brat oca je homosexualac. Inace, otac se branio na sudjenju da je za njegovu izopacenost kriva promiskuitetnost majke koja je dovodila svako vece nove likove u njihov stan od 10 kvadrata. Sve ista prostorija, zavesa pregradjuje, ona u svom krevetu, njena dva sina u drugom krevetu. Znaci, ne u dva nego u drugom. Kaze otac ... tako smo mi slusali majku pa resili i mi da probamo... ona se kresala pored nas a ja sa bratom...  Imali su oko 10-15 godina.
Brat sve to negira, kaze nije istina, nije se to desavalo, njihova majka je bila dobra i casna zena.
Potom kaze kako jedva ceka da se uda/ozeni sa svojim partnerom, naravno istoga pola.

Moram reci da ipak pored sve te izopacenosti glavnih likova, film odlicno uradjen. Steta sto je izasao kada i Bowling, inace mu ne bi bilo premca. Nisam imala vremena da biram lepe reci za naraciju, sve je nekako ispalo sirovo u mom komentaru.

Nisam gledala italijanske naslove. La casa spreduto nel parco, kako je preved kuca izgubljena u parku? Mozda gresim.
You're dead, son. Get yourself buried.

Ghoul

morticia, vec postoji topik o fridmenima= to je daleko najbolji i najzesci i naj...naj... dokumentarac koji sam ikada video, i bice sigurno u mojoj top 5 listi ove godine; da se ne ponavljam, pisao sam vec svoje impresije na tom topiku, ali niko vise ili nije gledao ili nije bio potaknut da reaguje.

la casa... ima eng. naziv THE HOUSE AT THE EDGE OF THE PARK, koliko znam nije igrao kod nas.
film je osrednji, nije narocito vredan paznje, ali je ogavan po utisku koji iza sebe ostavlja - i psihopate [2] i zrtve su jednako gnusni i prezira dostojni, a ceo film je njihovo izivljavanje u jednoj kuci.

Morticia

Kuvar Koya te savetuje:
pomesas ljudsku zelju za iskoriscavanjem i malo gluposti, ubacis naivnosti, stavis kasicicu zadovoljstva...
Eto tako se pravi Kozjak.

Kozjak 2 nisam zelela ni da vidim.  :?

Za Fridmanove...   ups...  nisam videla topik.  
Verovatno je bio davno.

Samo se nadam da nisam pomesala najstarijeg i srednjeg brata jer su to projekcija sa po 3 filma za redom sa pauzom od 10 minuta. Vec dve, tri godine unazad se fest poklopi u d. sindikata sa nekakvom izlozbom cveca. Pod obavezno, kod vrata sale stave izlagace kojekakvih kaktusa, nista to ne bi bilo tako strasno da ne stave i biljku mesozderku kod vrata pa ti u stvari na pauzi samo gledas da se ne nabodes na neki kaktus ili da te, kojim slucajem, ne zgrabi neka mesodzerka. I ne stignes da porazmislis o filmu.
You're dead, son. Get yourself buried.

Ghoul

ima li neko da predloži neke kandidate nastale/viđene u prethodne 3 godine?

ginger toxiqo 2 gafotas

... nedavno sam ga reprizirao, stariji je naslov, ali mislim da se uklapa ovde- LAST EXIT TO BROOKLYN po Selbyjevoj prozi...

...a tu je i po moje ushi mizantropski nastrojena muzika skorog nam gosta- Marka Knopflera.... :evil:
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

---

neverovatno! kad sam video rivajval ovog topika, pomislio sam . ha! poslednje skretanje za bruklin.
osobito scena silovanja...
grozno. deprimirajuće.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Ghoul

ovo dole nisam gledo i sumnjam da je trenutno dostupan za skidanje, ali mi po ovoj kritici zvuči kao OZBILJAN KANDIDAT za analizu na baš ovom topiku:

Misbegotten
(Portugal)
By RONNIE SCHEIB A Clap Films production. (International sales: Madfilmes, Lisbon.) Produced by Paulo Branco. Directed by Joao Canijo. Screenplay, Canijo, Celine Pouillon, Mayanna von Ledebur.

With: Anabela Moreira, Marcia Breia, Fernando Luis, Goncalo Waddington, Tiago Rodrigues.

"Misbegotten," Joao Canijo's harsh update of the Electra myth, makes the "Oresteia" look positively feel-good by comparison. Shorn-haired daughter of the house Lucia, addicted to bitterness and dreaming of vengeance, passionately grieves her father, envies her dead sister, hates her mother and sleeps with her brother. The milk of human kindness has long curdled in this lugubrious Portuguese backwater where only the village idiot knows compassion. Brutish family wallowing in booze, sex, pain and lies promises little revenue for the Portuguese film industry and less for the tourist trade.

At least Agamemnon sacrificed Iphigenia to save the Greek army; he didn't rape her and force her to have an abortion to save his reputation -- or so the modern-day Clytemnestra claims, to which Lucia (Anabela Moreira) replies that big sister asked for it. Canijo's bleak vision, though evocatively rendered, feels almost gratuitously one-note and claustrophobic. The dark closed-off cafe that forms the family kingdom has become a love-nest for the middle-aged ruling couple united by lust and murder where everyone schemes, rationalizes and threatens, conspiring in corners and moving from room to room as if pursued by restless ghosts.

Camera (color, widescreen), Mario Castanheira; editor, Joao Braz; art director, Jose Pedro Penha Lopes. Reviewed at Venice Film Festival (Horizons), Sept. 5, 2007. Original title: Mal Nascida. Running time: 117 MIN.

Ghoul

DIABEL
A. Zulawski
****  (4)
sam samcit vrh opusa ovog zapostavljenog genija, epitom angry young man school of filmmejkinga, to prosto vrišti u lice gledaocu, nepojmljiva orgija histerije, angsta, mržnje, razočaranja, mizantropije, protesta protiv društva, porodice, institucija, ljucke vrste en generale... ne, ovo se mora videti da bi se poverovalo - ne verujte opisima na imdb-u, ti američki debili su potpuno izgubljeni slučajevi za ovu vrstu prefinjeno-sirovog prvorazrednog filmotvrostva...
film je iz 1972. i bio je zabranjen punih 15 godina - po meni (if u ask me), ovo je ravno POSSESSIONU a u ponečem je još jači i bolji i žešći od tog filma (istina, nema izabelu ađani, ali zato ima bar 3 odlične poljske koktizerke, i sve se ogoljavaju pred kamerom).
dakle, frontal nudity, žešće krvoliptanje, senseless violence, orgija haosa i beščašća, slom svih vrednosti, otac mrtav majka kurva sestra fufa incest đavo političke intrige furiozni tempo PRE-LE-PE slike i muzika... you name it, DIABLE has it, totalna Ghoul preporuka!!!

Tex Murphy

Gruvi! Ali đe to ima da se nađe?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

probaj u lokalnom dragstoru.
ili apoteci.
samo pazi, ako si mnogo dosadan, da te ne lupe tepsijom po glavi.

Meho Krljic

Sad sam tek video ovaj stari topik i video da je Hundstage stavljen u njegovu osnovu. Što je neobično jer je meni Hundstage baš bio topao, ljudski film o smorenim Evropljanima koji ipak u filmu nisu prikazani kao mržnje vredni već suprotno...

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"jer je meni Hundstage baš bio topao, ljudski film o smorenim Evropljanima koji ipak u filmu nisu prikazani kao mržnje vredni već suprotno...

meho, šeretu nijedan!  :D

Shozo Hirono

Lep je posterchic .... :!:

Meho Krljic

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Meho Krljic"jer je meni Hundstage baš bio topao, ljudski film o smorenim Evropljanima koji ipak u filmu nisu prikazani kao mržnje vredni već suprotno...

meho, šeretu nijedan!  :D

No, I'm serious. Mislim, film pokazuje ennui, pokazuje dekadenciju i perverziju, ali sasvim jasno i očigledno pokazuje i mogućnost iskupljenja i pronalaska čiste, neposredovane emocije i empatije kao neke vrste ultimativnog dostignuća. Meni uopšte nije ostavio mučan utisak, naprotiv. Mada, priznajem da je mene lako zadovoljiti: staviš jednu scenu orgijanja MILF amatera u seks klubu u Njemačkoj i ja nosim osmeh na licu sledećih nekoliko sati.

acaciA

Hm...npr. NECRO, čini mi se da je negde iz 2000., ali nisam sigurna...10-minutni filmić o manijaku koji otima jednu ženu, odvozi je kući, brutalno ubija, i onda počinje sa svojim bolesnim, nekrofilskim ponašanjem...bolesno skroz, ne znam kako sam izdržala ni tih 10 minuta da pogledam.

CANNIBAL HOLOCAUST- uh, ovaj film me je ostavio bez reči, ja kao veliki ljubitelj životinja ne želim ni da ga komentarišem

FEED, mislim da se tako zove, a posle ovog filma sam saznala za još jedan ljudski fetiš..Da li je moguće da postoje ljudi koji seksualno uživaju u nečijem ekstremnom debljanju?! Neverovatno! Fokus filma jeste na fetišu, ali poenta je ipak da svako ima svoj neki trip i da je bolestan na svoj način.

Alexdelarge

Quote from: "acaciA"

CANNIBAL HOLOCAUST- uh, ovaj film me je ostavio bez reči, ja kao veliki ljubitelj životinja ne želim ni da ga komentarišem

Mizantrop je covekomrzac...kakve  to ima veze sa zivotinjama?To sto je u filmu  otfikario glavu kornjaci ili majmunu ne cini ga mizantropom;mozda je u pitanju filantrop koji ne voli zivotinje.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

angel011

Quote from: "Ghoul"...Film posle koga vam se ljudska rasa zgadi... Posle koga ljudi izgledaju kao 'the most odious vermin that earth ever suffered to crawl upon it' (J. Swift), kao 'uskovitlana srž svekolike gnjusi' (E.A. Poe)... kao beznadežno-patetična gomila najprizemnijih, najsirovijih bednika... znate već.

Alex, verovatno se akaciji zgadio ljudski rod nakon odgledanog filma.
We're all mad here.

Milosh

Quote from: "Alexdelarge"
Quote from: "acaciA"

Mizantrop je covekomrzac...kakve  to ima veze sa zivotinjama?To sto je u filmu  otfikario glavu kornjaci ili majmunu ne cini ga mizantropom;mozda je u pitanju filantrop koji ne voli zivotinje.

Rekao bih da kod mizantropskih filmova nije stvar u tome da se bave konkretnim mizantropima koliko da u gledaocu pobude osećaj mizantropskog spram toga što vide, a u tom kontekstu Cannibal Holocaust se sasvim lepo uklapa. Lepo onaj profesor kaže na kraju filma: "Pitam se, ko su zapravo pravi kanibali?"

acaciA

Quote from: "angel011"
Quote from: "Ghoul"...Film posle koga vam se ljudska rasa zgadi... Posle koga ljudi izgledaju kao 'the most odious vermin that earth ever suffered to crawl upon it' (J. Swift), kao 'uskovitlana srž svekolike gnjusi' (E.A. Poe)... kao beznadežno-patetična gomila najprizemnijih, najsirovijih bednika... znate već.

Alex, verovatno se akaciji zgadio ljudski rod nakon odgledanog filma.

Upravo. :)

Quote from: "Milosh"
Rekao bih da kod mizantropskih filmova nije stvar u tome da se bave konkretnim mizantropima koliko da u gledaocu pobude osećaj mizantropskog spram toga što vide, a u tom kontekstu Cannibal Holocaust se sasvim lepo uklapa. Lepo onaj profesor kaže na kraju filma: "Pitam se, ko su zapravo pravi kanibali?"

Da, u ovom filmu imamo holokaust i to ne kanibala prema ljudima, nego ljudi prema kanibalima "Who are the real cannibals, them or us?" :)

Tex Murphy

Taj profesor je jedan najobičniji kreten. Kako ga nije sramota da se onako slobodno šeta go, a još ga gledaju one žene, takođe gole. Fuj.
Genetski četnik

Truba

Onaj Bavin film o kriminalcima što opljačkaju banku pa otmu dijete i zarobe oca u autu ... vrućina znoj ogranicen prostor  :oops:

rabid dogs

marduk

Ne mogu da nađem na kom se topiku razglabalo o (valjda)austrijskom ANGSTu (1983), ortak mi skinuo s neta neku verziju bez eng titla. Na netu nađoh samo poljski titl.
Postoji li titl ili verzija sa nalepljenim titlom igde? Zna li ko?

Ghoul

koji si ti johnny come lately!
ajde, poslaću ti na mejl da ne živiš više u neznanju!

marduk

Quote from: "Ghoul"koji si ti johnny come lately!
ajde, poslaću ti na mejl da ne živiš više u neznanju!

Jupiii !!! :D

marduk

Zahvaljujem se Ghoulu na titlu, odgledaću ovo ostvarenje koje čak i na premotavanje odiše... morbidarijom.

Ghoul

Quote from: marduk on 10-02-2008, 01:19:44
Zahvaljujem se Ghoulu na titlu, odgledaću ovo ostvarenje koje čak i na premotavanje odiše... morbidarijom.

a evo i mog osvrta na nj:
ANGST (1983)

http://ljudska_splacina.com/2013/09/angst-1983.html

Tex Murphy

ЧАЈНАТАУН!

А тај Канибал Холокауст је таква трешина да је невјероватно да било ко може озбиљно да га схвати. Ко кад би неко реко "Е мени је SLUMBER PARTY MASSACRE 2 промијенио живот!".
Genetski četnik

Dybuk

Nekoliko kandidata od mene, mada sigurno ima i gorih. Fon Trir je prilican mizantrop, ali ja njegov stil i fimove volim, ne mraci me to.

Martyrs (Mucenice, 2008), moguc izbor, gadan film, nije ga bilo lako pogledati, bar za mene - nisam neki ljubitelj 'ekstremnih' filmova.

Ili mozda ipak Japanci...?

All Night Long 2 : Atrocity http://www.imdb.com/title/tt0190231/
Ima jos (makar) 2 dela, ja sam pogledala samo drugi, i fook it, dovoljno, hvala lepo! Nemam potrebu da se upustam dalje, kazu da je 3 deo prilicno zao.

Kichiku: Banquet of the Beasts, takodje mracan, politicki angazovan http://www.imdb.com/title/tt0168918/?ref_=fn_al_tt_1

E sad, treba naglasiti da nisam pogledala Salo ili Men Behind the Sun. Priznajem, previse je to gadno/okrutno za moj ukus.

Funny Games (Cudne Igre, original i rimejk), Haneke, ne volim njegove filmove, osim Bele Trake (The White Ribbon). Mada planiram da pogledam Sedmi Kontinent, i to bi bila jos jedna (poslednja?) sansa za ovog reditelja od mene.

Petronije

Mystic river, slučajno sam natrčao na TV -u skoro, bolje da nisam.
Arm the Homeless

C Q

Recimo, The Goodbye Kiss i vec pomenuti Salo. Ali oba bi svrstao u moj top-20 or whatever, tako da ih pamtim na jedan, ipak, drugaciji nacin.

Ghoul

možda bi i ovaj masterpis mogao da uđe tu:
ANGST (1983)

http://ljudska_splacina.com/2013/09/angst-1983.html

a ovde možete pročitati i moj detaljniji esej o njemu:
http://www.ekran.si/fokus/36-fokus/1600-angst-eats-the-soul

Petronije

Arm the Homeless

Petronije

Odgledao Angst, jedan od onih filmova od kojih se ne osećate dobro dok ih gledate i koji vam se vrte u glavi dugo posle... Režija nesvakidašnja ali majstorska, muzika savršeno uklopljena (muzika je u stvari jedan te isti loop kome se tempo povremeno menja, kombinovan sa orguljama), gluma isto maestralna. Ako se ne varam, ubica ne progovara ni jednu jedinu reč, sve što čujemo od njega je naracija, a pojavljuje se verovatno u 98% kadrova. Ima tu i malo humora (ovaj put me neće uhvatiti, imam savršen plan :mrgreen:) ali uglavnom je sve odvratno i prilično neugodno za gledanje. Shvatio sam da više nemam nikakvu želju da gledam ovakve filmove, jednostavno me ne zanima kako izgleda dan jednog potpuno poremećenog masovnog ubice, verovatno jer skoro svaki dan neko nekoga prekolje, satari ili upuca. Od sada isključivo gledam horore sa natprirodnim elementima, duhovi, čudovišta, vampiri, štagod, samo što dalje od realnosti.
Arm the Homeless

Albedo 0

ma nije ANGST mizantropski, to je u stvari film o slobodi  8)

A SEDMI KONTINENT je jedini Hanekeov film da valja

Ghoul

Quote from: Petronije on 12-03-2015, 23:47:42
ali uglavnom je sve odvratno i prilično neugodno za gledanje. Shvatio sam da više nemam nikakvu želju da gledam ovakve filmove, jednostavno me ne zanima kako izgleda dan jednog potpuno poremećenog masovnog ubice

ako do sad nisi, svakako overi i masterpis zvani HENRY, PORTRAIT OF A SERIAL KILLER, vrhunski na svim zamislivim nivoima; on i ANGST su ti sve što ti u životu treba u tom pogledu.

Petronije

Mozda kad mi Angst potpuno ispari iz mozga, trenutno nemam ama bas nikakvu zelju za jos jednim ovakvim iskustvom. Ali hvala na preporuci, imacu ga na umu.

@Bata htedoh da napisem da posle gledanja nisam imao nikakvih negativnih osecanja prema ljudskoj vrsti, ovo je nesto sasvim drugo.
Arm the Homeless