• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Martin and Dylan u USA

Started by eric cartman, 24-09-2004, 16:39:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

eric cartman

Da li ste znali da je krajem 90-ih  objavljeno po 6 svesaka  od MM i DD u USA  by Dark Horse Comics?Ja tek to doznao neki dan i bio sam mnogo iznenadjen.Normalo , odmah sam nabavio sve brojeve, koji su takodjer bili objavljeni kod nas sredinom osamdesetih.
Ista tako sam cuo da je Banetova Cat Clow objavljena u USA , ovo nije provjereno. Ako jeste da li neko zna ime izdavaca?
Screw you guys I'm goin' home

Spider Jerusalem

Mislim da su Keracovi stripovi -- Cat Claw sigurno, nisam siguran za Kobru -- objavljeni u nekakvim mesečnim sveskama tamo; mislim da sam par svezaka Cat Claw video kod Vlade Vesovića ili tako nekog.

Boban

Zagledajte se malo u bilo koji kadar njegovog stripa.
Nije tako los kao Bojan Djukic, ali je tu negde.
Problem sa stripom u Srbiji je sto je mnogo losih crtaca na visokim funkcijama (ma sta to bilo) unaokolo i samim tim procentualno mnogo loseg stripa je objavljeno.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

prozirna senka

Quote from: "jackdaniels"Da li ste znali da je krajem 90-ih  objavljeno po 6 svesaka  od MM i DD u USA  by Dark Horse Comics?Ja tek to doznao neki dan i bio sam mnogo iznenadjen.Normalo , odmah sam nabavio sve brojeve, koji su takodjer bili objavljeni kod nas sredinom osamdesetih.
Ista tako sam cuo da je Banetova Cat Clow objavljena u USA , ovo nije provjereno. Ako jeste da li neko zna ime izdavaca?
Zapravo je izaslo 7 Dilana, Zed je poslednji, bas kao i 6 sveski Natana. Nego, zivo me interesuje kako si i gde nabavio komplete, evo ja vec vise od godinu dana ne mogu da prikupim sve Dilane jer su svi izuzev Zeda Out of Stock. Kao i br 4 od Martija, a njega sam pazario, gde drugde, u Italiji.
"Kruna je u Beogradu, glava je u Beogradu i nastavićemo borbu da se kruna nađe na glavi" (V.D.)

Djole

Ja sam svojih par primeraka americkog izdanja italijanskih stripova kupio na najlogičnijem mestu - u Parizu.  :lol:
"THAT is why they call me The Decorator."

maccak

Quote from: "Boban"Zagledajte se malo u bilo koji kadar njegovog stripa.
Nije tako los kao Bojan Djukic, ali je tu negde.
Problem sa stripom u Srbiji je sto je mnogo losih crtaca na visokim funkcijama (ma sta to bilo) unaokolo i samim tim procentualno mnogo loseg stripa je objavljeno.

Uffffffffff... tesske rijecci... nisi u pravu, ali svako ima svoje missljenje...

eric cartman

Quote from: "prozirna senka"
Quote from: "jackdaniels"Da li ste znali da je krajem 90-ih  objavljeno po 6 svesaka  od MM i DD u USA  by Dark Horse Comics?Ja tek to doznao neki dan i bio sam mnogo iznenadjen.Normalo , odmah sam nabavio sve brojeve, koji su takodjer bili objavljeni kod nas sredinom osamdesetih.
Zapravo je izaslo 7 Dilana, Zed je poslednji, bas kao i 6 sveski Natana. Nego, zivo me interesuje kako si i gde nabavio komplete, evo ja vec vise od godinu dana ne mogu da prikupim sve Dilane jer su svi izuzev Zeda Out of Stock. Kao i br 4 od Martija, a njega sam pazario, gde drugde, u Italiji.
ne mogu da ti posaljem pM
Daj mi svoj i e mail , da  se dogovorimo oko dd3-4

prozirna senka

Pa ja sam dobio pm od tebe, ali nisam uspeo da ti repalyujem. Kako god:
darkodjokic1@yahoo.com
"Kruna je u Beogradu, glava je u Beogradu i nastavićemo borbu da se kruna nađe na glavi" (V.D.)

...

Kobra (Kobran) je objavljen u Svedskoj (video licno), kao i Cat Claw(cuo). Mislim da isto vredi za Banetovog Tarzana.

Cat Claw je trebala biti objavljena u americkoj Malibu ediciji, ali se Malibu brzo ugasio.

U Americi sam bio na leto/jesen 2000. i video u starim brojevima Martija za jako male pare. Verovatno je crtez odbio prosecne citaoce i to sto je sveska crno-bela. Mislim da je TAJ Marti (na engleskom, Dark Horse) izasao 98/99 ili tako nesto...
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

prozirna senka

Marti je u Americi izlazio od marta do avgusta 1999. godine. Objavljeno je 6 sveski, cena je bila 4.95$ (broj 1 5.95$). U istom periodu je objavljeno i po 6 sveski Dilana i Natana, s tim da je u novembru 2002 izasao i poslednji, sedmi DD, Zed. Cena 4.95$ (izuzev Zeda 5.95$).

eric cartman

Nabavio sam sve Martije i sve Dilane.To su epizode kod nas objavljene jos krajem osamdesetih.Koliko razumijem , nisu se bas proslavili u americi.

prozirna senka

Не да се нису прославили, него је већина тиража продата ван САД. А Мартијеве епизоде су прерађене у односу на оригинале, било италијанске, било оне Дневникове. Заправо је реч о епизодама које су прво објављене у Италији од издавача Оскара Модрадорија (прво издање 1992) у књигама са по 3 епизоде, под врло инспиртаивним називима Изгубљени светови ММа, Магични светови ММа, Немогући светови ММа... итд. Разлог за интервенције био је по Кастелију да се ''осавремене'' епизоде издате још почетком осамдесетих.

eric cartman

Da primjetio sam da su epizode malo izmjenjene .Kod Dilana npr. Gruca su prekrstili u Felixa i izgubio je brkove.

prozirna senka

Јесте, и Гручо је измењен, због ауторских права. С обзиром да је и ликом и именом подсећао на свога славног претходника Груча Маркса, морало се интервенисати у његовом случају, па су му зато скинули бркове и име променили. Будалаштина.