• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Glumci sa najvecim mudima .

Started by eric cartman, 30-09-2004, 16:55:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Dybuk

Ah, pre ili kasnije to se svima desi. Svima koji naprave neku kultnu ulogu. Neki naprave i vise, pa ih poistovecuju sa nekoliko likova. Hopkins jeste Hanibal, sta da mu radimo. Cak ni sjajni Mikelsen ne moze to da mu oduzme (na zalost po Hopkinsa, apparently)

edit, evo sta se desilo Rikmanu, da ga poistovecuju sa onim carobnjakom whatshisname iz hari potera. E zivote! Doduse, uglavnom je igrao sporedne uloge u zapazenijim filmovima, bat stil. :cry:

ridiculus

Dok ima smrti, ima i nade.

ridiculus

Planiram da pogledam u toku jednog dana nekoliko filmova sa Rikmanovim zapaženim ulogama prvom prilikom - što će reći, verovatno sredinom sledeće nedelje. Ovo je moj izbor:

- Die Hard
- Truly Madly Deeply
- Galaxy Quest

Kakva bi bila vaša lista Rikmanovih filmova za pogledati?
Dok ima smrti, ima i nade.

Mme Chauchat

Robin Hud, bez dileme;
Galaksi kvest, logično;
Razum i osećajnost, jednako logično;
Judin poljubac; e, to je možda jedini koji bi trebalo obrazložiti? On i Ema Tompson imaju odličnu komičnu dinamiku i sočne dijaloge kao par detektiva koji rade na slučaju... slučaj je totalno zaboravljiv, kao i glavni likovi (lopovi? kidnaperi? zaboravih) ali ko da zaboravi kako on detektivu koji mu je oteo i unapređenje i ženu kaže "Jedini razlog što ovo nije lično jeste taj što ti nisi (gnušanje odvrnuto do kraja) liiiiičnooost." :lol:

EDIT: evo sad sam htela da se podsetim toga i majko mila, pa oni oboje imaju lažni južnjački naglasak  xrofl
https://www.youtube.com/watch?v=sHa5_ISldJo

Father Jape

Ja sam tek u Dogmi poželeo da saznam kako se zove taj glumac dojajnog glasa.

(Što će reći da sam Umri muški i Robina Huda gledao kao previše mali da hajem za imena, a i sa dovoljnim razmakom da ne prepoznam da kul negativce igra isti lik. :lol:)
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Dybuk

Ovaj nisam gledala, ali dobila kao preporuku: Closet Land

Ovo je dosta dobra drama/romansa/triler: Dark Harbor

Agota

Quote from: Dybuk on 14-01-2016, 22:20:39
edit, evo sta se desilo Rikmanu, da ga poistovecuju sa onim carobnjakom whatshisname iz hari potera. E zivote! Doduse, uglavnom je igrao sporedne uloge u zapazenijim filmovima, bat stil. :cry:

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Dybuk

Dikaprio: Voleo bih da glumim Putina

QuoteLeonardo Dikaprio ruskog predsednika smatra ,,veoma, veoma, veoma interesantnim". Glumac kaže da je očaran ruskom istorijom i da je spreman da igra ne samo Putina, nego i Lenjina i Raspućina.
Holivudski glumac Leonardo Dikaprio u intervjuu nemačkom listu ,,Velt am zontag" ispričao je da bi sa zadovoljstvom igrao predsednika Rusije Vladimira Putina.

,,Putin je veoma, veoma, veoma interesantan i ja bih ga sa zadovoljstvom glumio", rekao je glumac listu.

Dikaprio je dodao da se lično susreo s Putinom pre nekoliko godina u Sankt Peterburgu na forumu posvećenom spasavanju sibirskih tigrova.

,,Moj fond je finansijski podržavao nekoliko projekata za zaštitu ovih divljih mačaka. Putin i ja smo razgovarali samo o zaštiti ovih predivnih životinja, nikako o politici", dodao je Dikaprio.

On je takođe rekao da je očaran istorijom Rusije.

,,Lenjin bi takođe bio interesantna filmska uloga. Ja bih sa zadovoljstvom igrao i Raspućina. Smatram da je potrebno da bude više filmova o ruskoj istoriji", rekao je glumac.

Suti kukavce, ako hoces tog Oskara! :lol:

Agota

Matthias Schoenaerts!

https://www.youtube.com/watch?v=aZnPqAHd1_4

baš ovaj film i baš ovaj topik...slučajnost?

! No longer available
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

Quote from: Dybuk on 17-01-2016, 12:41:18

Suti kukavce, ako hoces tog Oskara! :lol:

Leo je zaslužio oskara još 1993 za ulogu u filmu Šta izjeda Gilberta Grejpa? Repriziram ovaj film često, jedan mi je od najdrazih o odrastanju, nema kadra u kom nije briljantan, prvi put kad sam ga gledala mislila sam da su zbilja  kastovali retardiranog  decaka, to kakve on zvuke ispusta, kakav mu je polozaj glave, ruku , nogu, motorika,kakve pravi grimase, kako bali... meni je vec tada bilo jasno da je klinac vanserijski talenat...

Meho Krljic

Nema muda u bukvalnom smislu ali u prenesenom, Mira Banjac bi mogla svima nama da nabije ozbiljan osećaj postiđenosti, bez obzira na rod, pol i obdarenost. Pošto nemamo topik "Enciklopedija živih" pomislio sam da je red da se bar ovde obeleži da je danas ovoj sjajnoj ženi i instituciji našeg glumišta - devedeseti rođendan. A žena pritom i dalje aktivno živi i glumi. Respekt.

https://youtu.be/IEgqnFnZRr8

Dybuk

Lepo, Meho.

Mnogaja ljeta! xjap

Truman

Да, легендарна глумица. Једна од оних које стварно знају данас. Ове младе би могле да уче од ње, али питање је да ли имају дара и харизме.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Accuphase

Aman niko da se seti čuvene scene iz čuvenog filma, ako za ovakav razgovor nisu potrebna 00 onda ne znam za šta jesu...

https://www.youtube.com/watch?v=WquIP0mDWLg

Meho Krljic

Režiseri sa najvećim krštenicama: