• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Emitor 448

Started by zakk, 02-10-2004, 13:42:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

A u Emitoru 448:

priče:
Dragan R Filipović: Čovek je dao ime svim životinjama, davno, u početku
Miloš Cvetković: Meso

kolumne:
RRR i OO

FLICKER, a u njemu:
Shaun Of The Dead, Catwoman, I, Robot, Blueberry
+ Dellamorte Dellamore

FAZI završava svoj nenadmašni ciklus o fantastici u interaktivnim medijima
JB se razmahuje u svom RANDOM FANDOMu, kao i kroz enorman broj ilustracija!
SPAJDER iznosi prikaz fantastičnih priča objavljenih u Politikinom Zabavniku u zadnjih godinu dana
PRELISTAVANJE, nova novcijata rubrika u Emitoru, započinje radom Ilije Bakića
FANOVI INTERVJUIŠU: Darko Tuševljaković o Aleksandru Markoviću

i mnogo toga još!!!
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Mica Milovanovic

Da li to znači da se u ponedeljak možemo nadati istom? :)
Mica

taurus-jor

MNOGO jake korice! Samo tako!!!
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

taurus-jor

I citajte MESO! To se zove prica.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

zakk

Quote from: "Mica Milovanovic"Da li to znači da se u ponedeljak možemo nadati istom? :)
pavle kaže: "biće."
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

sivka

ali se ogradjujem od: "Intervju sa Saletom Markovicem" jer sam izbacena iz istog  :(
sto znaci: pravu istinu o Saletu iz prilozenog necete naci... :cry:
Sale, trazi repliku  :evil:
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

johnson bronson

dosho je i taj daaaaaaaan.
na na na na na naaaaaaaaaaaaa.
na na na na na na na na naaaaaaaaaaaaa
naaaaa na na na na na naaaaaaaaaaaaaa!

(navijacki sadrzaj pesme zamenjen je slogovima 'na')

Lurd

Quote from: "johnson bronson"dosho je i taj daaaaaaaan.
na na na na na naaaaaaaaaaaaa.
na na na na na na na na naaaaaaaaaaaaa
naaaaa na na na na na naaaaaaaaaaaaaa!

(navijacki sadrzaj pesme zamenjen je slogovima 'na')

Došo je i taj dan
izašo zinefan!

Zgodan i moćan,
mudar i leep

Eeeemitor u srcu mom!
My trees...They have withered and died just like me.

Mica Milovanovic

Rad na Emitoru izgleda deluje okrepljujuće... ali samo za dušu  :D
Mica

Lurd

Napisao si na početku posta jednu neobičnu lepu i uzvišenu reč.
My trees...They have withered and died just like me.

zakk

a ja svečano i pokajnički izjavljujem da sam JA kriv što Emitora juče nije bilo, JA, a ne Pavle, niti iko drugi, osim možda Spajdera  :evil:

Boban

Mozda ne bi bilo lose ubiti jednog za primer ostalima.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

sivka

Quote from: "Boban"Mozda ne bi bilo lose ubiti jednog za primer ostalima.
:lol:  ideja nije originalna ali je vrlo dobra  :lol:

zakk

da li već imate nekog na umu?

sivka

Quote from: "zakk"da li već imate nekog na umu?
:evil:  mislis na redosled  :evil:

johnson bronson

ubicemo JBja.

Milosh

Imam jedan Emitor 448 viška!

Kako možete doći do njega?

Pošaljite priču za narednu LK radionicu koja je u ponedeljak 26. septembra od 19h, i to do nedelje 25. septembra u ponoć na adresu: lazarkomarcic@yahoo.com i zatim dođite lično u ponedeljak da detaljno čujete šta sve ne valja u vašoj priči i da pokupite vaš primerak Emitora, pod uslovom da ne bude više učesnika, a u tom slučaju Emitor dobija onaj čija priča bude procenjena kao manje loša.

U slučaju da se za septembar niko ne prijavi i pojavi, ista pravila važe i za oktobarsku radionicu...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

ChikaLjuba

Quote from: Milosh on 21-09-2011, 21:40:30
Imam jedan Emitor 448 viška!

Kako možete doći do njega?

Pošaljite priču za narednu LK radionicu koja je u ponedeljak 26. septembra od 19h, i to do nedelje 25. septembra u ponoć na adresu: lazarkomarcic@yahoo.com i zatim dođite lično u ponedeljak da detaljno čujete šta sve ne valja u vašoj priči i da pokupite vaš primerak Emitora, pod uslovom da ne bude više učesnika, a u tom slučaju Emitor dobija onaj čija priča bude procenjena kao manje loša.

U slučaju da se za septembar niko ne prijavi i pojavi, ista pravila važe i za oktobarsku radionicu...

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
xdrinka xdrinka xdrinka xdrinka xdrinka xdrinka xdrinka
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

zakk

Oću ja taj Emitor, moj otišo Harviju još kad je prvi (?) put dolazio na Madredeuš :/

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

zakk

-_-"

razgovaraćemo.

ChikaLjuba

Quote from: zakk on 22-09-2011, 04:00:41
-_-"

razgovaraćemo.
usmena knjizevnost? bravo!  :-D :-D :-D :-D :-D

zakk

Miloše, imamo li onog Emitora u kojem je smaračeva priča, da ga spalimo na oltaru i pospemo se pepelom?

(Smarača, ne Emitor)

scallop

Ako ti nemaš, ja ću da ti dam. :mrgreen:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

zakk

Mislim da nemam. Ne znam, stvari su mi po kutijama :/

scallop

Nemoj da palimo. Ta mu je najbolja. Sve ostalo je k'o iz kokošinjca.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

ChikaLjuba

jebes Emitore, spalite smaraca, to je zanimljivije  :evil:

scallop

Štos je da ne u'vatimo pogrešnog.

ChikaLjuba

Quote from: scallop on 22-09-2011, 15:06:12

De sad pa ti... a zamisli kako je bilo pripadnicima inkvizicije? Krenite redom da palite pa ce te na kraju da podlozite i pravog.
Dobroj lomaci se u zube ne gleda  :evil:

Nego, bacih pogled na onu bibliografiju, i nista mi nije jasno. Ili ja nisam to dobro listao ili je nepotpuna. Naime, odoh na poslednju stranu i tamo ima samo 8 naslova upisanih za 2010. a pre nje ide 1996. a posle 1993????? :shock: :shock:

angel011

Bibliografija je još uvek u izradi, da se čeka na stoprocentno kompletiranje ne bi nikad ni bila podignuta.
We're all mad here.

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

ChikaLjuba

Quote from: angel011 on 22-09-2011, 15:10:42
Bibliografija je još uvek u izradi, da se čeka na stoprocentno kompletiranje ne bi nikad ni bila podignuta.

E sad mi tek nije jasno nista? Scalop upucuje na bibliografiju gde se navodno nalaze nekih 250 naslova izdatih u prosle dve tri godine i ispada da oni tamo nisu upisani?

ChikaLjuba

Quote from: Harvester on 22-09-2011, 15:14:12
Ko je Smarač?

Ko je da je crno mu se pise, hehehe...  :evil: :twisted:

Tex Murphy

Ma ovde svi nešto govore u šiframa i ja ništa ne razumijem  :(
Genetski četnik

angel011

Quote from: SodaBoy on 22-09-2011, 15:15:49
Quote from: angel011 on 22-09-2011, 15:10:42

E sad mi tek nije jasno nista? Scalop upucuje na bibliografiju gde se navodno nalaze nekih 250 naslova izdatih u prosle dve tri godine i ispada da oni tamo nisu upisani?

Ubaci 2010 u polje Datum. Ili koju več godinu hoćeš.

Uzgred, scallop je rekao 250 odrednica, tu spadaju i priče, kao i prevedena dela.
We're all mad here.

scallop

Quote from: SodaBoy on 22-09-2011, 15:09:04
Quote from: scallop on 22-09-2011, 15:06:12

De sad pa ti... a zamisli kako je bilo pripadnicima inkvizicije? Krenite redom da palite pa ce te na kraju da podlozite i pravog.
Dobroj lomaci se u zube ne gleda  :evil:

Nego, bacih pogled na onu bibliografiju, i nista mi nije jasno. Ili ja nisam to dobro listao ili je nepotpuna. Naime, odoh na poslednju stranu i tamo ima samo 8 naslova upisanih za 2010. a pre nje ide 1996. a posle 1993????? :shock: :shock:

Nemoj da gledaš poslednju stranu, nego, čim otvoriš, gore levo, u opciju, ukucaš godinu. I, nisam govorio o naslovima nego o odrednicama. Postoje zbirke sa više priča i one su posebmno unete. Bože, čime se ja bavim? Još ću naučiti ovoga... :x

ChikaLjuba

Imate gresku - nije "Tajna vile Nemo" nego "Tajna vile Moro".

A da ne govorim da ovde masa odednica ne moze da se podvede pod SF, neki cak ni pod fantastiku.

Onih tvojih 250 lepo zvuci, ali to je samo magla...

ChikaLjuba

Stvarno je nepotpuna bibliografija, trazio sam po imenima nekih nasih najpoznatijih zanrovaca, dosta toga nije ubaceno.
Nema cak ni Coveka koji je ubio Teslu. Samo neko bibliofilsko izdanje, nisam ni znao da postoji...

scallop

Quote from: SodaBoy on 22-09-2011, 15:40:36
Imate gresku - nije "Tajna vile Nemo" nego "Tajna vile Moro".

A da ne govorim da ovde masa odednica ne moze da se podvede pod SF, neki cak ni pod fantastiku.

Onih tvojih 250 lepo zvuci, ali to je samo magla...

Eto, Miljan će ti biti zahvalan. I ti da budeš koristan.

Hajde, reci mi koje odrednice ne mogu da budu posmatrane kao SF. Recimo, Nedini "Čuvari severa". Je li to SF ili nije? A, novi pisac, nikad ranije objavljivan. I, izađi iz "magle", taj termin ti je tako... neodređen. Liči kao da želiš da kritikuješ, a nemaš danfa da prilegneš na svoju želju. Hajde, napni se malo. ;)

angel011

Quote from: SodaBoy on 22-09-2011, 15:46:35

Nema cak ni Coveka koji je ubio Teslu. Samo neko bibliofilsko izdanje, nisam ni znao da postoji...

xrofl

Pazi, stvarno... Moguće je da je onaj ko je ubacivao taj roman imao to bibliofilsko izdanje.
We're all mad here.

lilit

najgore sto ti neki koji imaju to izdanje obitavaju na znaku sagite. nije u redu, majke mi.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Za Skrobonjinu knjigu si u pravu. Boban ponekad u informacije ubaci malo zlobe. Nije to jedini slučaj. Ali, ispravićemo to kad prestanu loše namere u komentarima.

ChikaLjuba

Quote from: scallop on 22-09-2011, 16:00:27
Za Skrobonjinu knjigu si u pravu. Boban ponekad u informacije ubaci malo zlobe. Nije to jedini slučaj. Ali, ispravićemo to kad prestanu loše namere u komentarima.

Zlobe? Boban? Ma daaaaaj.

I stvarno, ala mu je napakostio... ja ga cenim da Goran nocima ne spava zbog toga.  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

scallop

Ne seiri. Vrati se na činjenice. Nije, valjda, da dižeš ruke?

angel011

Sad vidim da nema ni Konstantinovog raskršća. A ni Mačji snovi ne postoje kao zasebna odrednica, navedene su priče kao deo publikacije Novi horizonti 6. Slična situacija je i sa romanom Oko za drugi svet, što kao posledicu ima da se, ako se u polje Naslov ukuca Oko za drugi svet, ne dobiju nikakvi rezultati.
We're all mad here.

Tex Murphy

Heh, pa to je IMDb škola :-) Tražiš BBC verziju Drakule (koja se zove Count Dracula), a on neće da ti izbaci rezultat jer je nekom palo na pamet da to strpa u nekakvu seriju or something zvanu Great Performances.
Genetski četnik

Milosh

Ne oftopikujte!  xtwak

ChikaLjuba

E stvarno vam je bibliografija do jaja.
U njoj vam se nalazi i priča Zorana Ćirića - NOĆNA KRETANJA.
U pitanju je nešto što je objavljeno u njegovoj zbirci Divlja horda ako se ne varam i govori o nekom matoranu što je popio pilulu za potenciju...

U toj prici nema ni F od fantastike.
Pitanje za Scalopa - kako se ona uopste nasla u ovoj bibliografiji i po kojim kriterijumima?
Drugo pitanje koje se logicno namece - jel citao neko od vajnih priredjivaca uospte ovu pricu?

Kladim se da cu daljim cesljanem da nadjem jos ovakvih bisera domaceg SF-a.  :!:

ChikaLjuba

Ahahahahahahaahaaaaaaaa

IVO ANDRIĆ - JELENA, ŽENA KOJE NEMA  :x :x :x :x :x :x :x :x :x

Pa vi niste normalni!  :!: :!: :!: :!:

Andrić kao rodonačelnik domaćeg SF-a! Prajsles!  :|

ChikaLjuba

Vladimir Kecmanović???????  :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x