• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Tako odlazi Supermen... Kristofer Riv je umro.

Started by Mixitron M. Storm, 12-10-2004, 21:28:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mixitron M. Storm

http://news.yahoo.com/news?tmpl=story&u=/ap/20041012/ap_en_mo/obit_reeve_32

MOUNT KISCO, N.Y. - Christopher Reeve, the chiseled, strapping "Superman" of celluloid who became another kind of hero as a force for spinal cord research after a devastating horse-riding accident, has died at 52.

Reeve, a quadriplegic for the last nine years of his life who vowed that he would one day walk again, died Sunday of complications from an infection caused by a bedsore.

itd...

Ehhh... ode glavna superfaca iz detinjstva.

taurus-jor

Moram priznati da je ovo kod mene u redakciji bila vest dana.
Svi su o njoj pričali.
Najpotresnije mi je bilo saznanje da je paralizovani Riv 2000. godine uspeo da pomeri mali prst, i što je otada počeo da oseća delove tela koji su bili oduzeti. Čak je i ojačao noge - metodom koja nije objašnjena.
Kakva moć volje.
Ovo je stvarno bio Supermen.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

WARLOCK

eh bas mi je krivo sto nam je otisao!  :cry: bas smo danas svi u porodici pricali o njemu,koliko nam je on ostao u secanju.

eric cartman

Sto je najzalosnije , vjerovatno ce se za par godina , dok se usavrsi stem cell tehnologija  , takva vrsta povrede kicme biti jednostavno , ambulantski lijecena
Screw you guys I'm goin' home

eric cartman

Screw you guys I'm goin' home

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

johnson bronson

mada, pazi, ako se zakleo da ce ponovo da prohoda - mozda ce da ustane iz groba. 4plegic undead zombie superman.

Mixitron M. Storm

Quote from: "jackdaniels"Sto je najzalosnije , vjerovatno ce se za par godina , dok se usavrsi stem cell tehnologija  , takva vrsta povrede kicme biti jednostavno , ambulantski lijecena

Pa, neće baš godine biti u pitanju, zaguljeno je to...

Nego, pade mi na pamet, ako je ona komplikacija koju pominju eufemizam za manju nekrozu tkiva, što je često kod nepokretnih osoba... e jebiga, mogli su da reše problem tako glupim načinom... Ali sumnjam da Ameri imaju stomak za tako nešto.
Pustiš pacijenta da se ucrvlja. Crvi smažu mrtvo tkivo, dok živo ne diraju. Nema infekcije, nema ničeg. Samo malo gadno za gledati, a ako se pacijent ucrvlja i ne provali, ne kažeš mu.

johnson bronson

a ostalo tkivo? zar ne truli sve redom?

Mixitron M. Storm

Quote from: "johnson bronson"a ostalo tkivo? zar ne truli sve redom?

Ne. Ta specifična truljenja dekubitusa /tj tog skokanog tkiva na kome se nerekidno leži/ su prilično oštro ograničena /iz već nekog razloga o kome nemam tri blage/, dok ti npr. za gangrenu ugrožena zona ide mnogo šire.

Morticia

Jos jedan In memoriam dan u Kinoteci, ovoga puta Christopher Reeve.

utorak, 16. novembar

17:00 Ukljucujemo se u program SAD
18:00 Superman II
20:00 Superman III
You're dead, son. Get yourself buried.

zakk

Quote from: "Morticia"18:00 Superman II
ovo bih i gledao.
Superman III mi se ogadio od svih onih repriza, dok se prethodnih skoro i ne secam.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

taurus-jor

Jor bi da gleda dvojku. Ima li zainteresovanih za novu epizodu Laze u bioskopu? Supermen 2 bio je zamisljen back-to-back sa originalnim filmom. Medjutim, promenili su rezisera i odstranili 70 odsto vech snimljenog materijala za nastavak, gde se pojavljivao i Marlon Brando.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

zakk

Quote from: "taurus-jor"Supermen 2 bio je zamisljen back-to-back sa originalnim filmom. Medjutim, promenili su rezisera i odstranili 70 odsto vech snimljenog materijala za nastavak, gde se pojavljivao i Marlon Brando.

hmhmhm, javlja mi se predavanje o tome  :!:

okupljanje, ppl? i`m in!
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Mixitron M. Storm

Quote from: "zakk"
hmhmhm, javlja mi se predavanje o tome  :!:

okupljanje, ppl? i`m in!

Juče sam od ****** dovukao sva 4 nastavka :) Sad su pohranjeni u SuperDVD zajedno sa Powerpuff the movie i Michael Valiantom.

Ako se uželi neko...