• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

naziv filma potreban?

Started by ripkid, 20-10-2004, 12:26:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

I ne znam ko je taj džim vajnorski, nema ga navedenog...
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 10-09-2013, 03:07:47
evil toons

одличан филм freda olena reja.

Исправљено.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Quote from: Truman on 10-09-2013, 03:13:37
I ne znam ko je taj džim vajnorski, nema ga navedenog...

Откуд ти сад он?
Genetski četnik

Truman

pa ghoul je naveo pogrešnog reditelja pa se posle ispravio.  Nemam pojma ko je taj :)

Ghoul

Quote from: Truman on 10-09-2013, 17:04:06
pa ghoul je naveo pogrešnog reditelja pa se posle ispravio.  Nemam pojma ko je taj :)

to su dva najgora reditelja u oblasti 'erotskog' Z-horora, pa im ponekad pomešam zlodela.
https://ljudska_splacina.com/

Truman

yup. film je smeće. Kad sam bio pubertetlija očito da je ostavio drugačiji dojam ali to je i razumljivo. :mrgreen: Jedino ako postoji neki drugi film sa ovakvom tematikom, mada sumnjam.

Ghoul

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 10-09-2013, 20:25:35
Quote from: Truman on 10-09-2013, 17:04:06

to su dva najgora reditelja u oblasti 'erotskog' Z-horora, pa im ponekad pomešam zlodela.

Сагласан сам да су им ероцки филмови грозни, али прије двадесетак+ година обојица су правили врло добре до одличне Б-филмове, нарочито Винорски.
Genetski četnik

Truman

Je l se seća neko naziva serije gde Majk Madsen glumi superinteligentnog tipa koji okajava grehe iz prošlosti tako što čini dobra dela, pomaže slabijima isl i to tako što koristi svoje intelektualne sposobnosti da zajebe loše momke? Davala se devedesetih, mislim na Palmi.

mac

Ako imaš glumca i okvirno vreme proizvodnje, onda imaš sve što ti je dovoljno da pronađeš dotičnu seriju.

Truman

ja sam izgleda ćorav, jer dok sam je tražio preko Medsenove stranice ništa. Izgleda to ide tako - kad nešto hoćeš da nađeš ne da ti se...

Son of Man

Ljudi, kako se beše zove onaj film gde onaj učitelj priča svojim kolegama kako je Kromanjonac i kako živi već 10.000 godina, i kao bio je Isus i šta sve ne???

tomat

QuoteLjudi, kako se beše zove onaj film gde onaj učitelj priča svojim kolegama kako je Kromanjonac i kako živi već 10.000 godina, i kao bio je Isus i šta sve ne???

The Man From Earth?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Son of Man

Dzimi Gitara

Gledao sam ovaj film pre recimo 7-8 godina. Reč je o novijem (rekao bih posle 2000) filmu sa španskog govornog područja. Odgledao sam prvih pola sata, bez špice, na TV-u i morao da prekinem, tako da pojma nemam kako se film zove. Nema sumnje da je reč o horor drami, to sam siguran. Koliko me sećanje služi, bračni par (koji je valjda izgubio dete) se seli u neku kuću na obali mora. Oboje pokušavaju da se oporave od tragedije. Počinju da se dešavaju čudne stvari, da se pojavljuju prikaze, čini mi se prvo kod žene, koja je depresivnija. A mi nismo sigurni da li ona ludi ili je stvarno reč o onostranom. Tu sam negde prestao da gledam i ništa više ne znam o filmu, ali mi je ostao u sećanju kao zanimljiv, sa veoma dobro napravljenom atmosferom.

Može biti da je lako za pogoditi, ali ja na osnovu ovoga čega se sećam ne uspevam da pronađem naslov. S druge strane, nisam siguran da su svi podaci koje sam dao tačni, možda se nešto iskrivilo u mom sećanju.

Ako neko zna šta bi to moglo da bude, neka kaže, ja ću znati da prepoznam ako bude valjan trag.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Kunac

Gledao sam svojevremeno američki film o grupim mladih koja odlaze u neku šumu na provod. Piju, duvaju, kupaju se, seksaju se... Tada se pojavi neki tip sa maskom i počne da ih roka jednog po jednog. Na kraju ostane samo jedna cura. Zna li neko kako se zove ovaj film?
"zombi je mali žuti cvet"

Albedo 0

mac

The Hole. Samo što nema tipa s maskom.

Dzimi Gitara

Quote from: Agota on 30-10-2013, 14:22:50
El orfanato

Ma nije El Orfanato, to sam gledao kasnije. Ovo je nešto slično po tematici (bar prvih pola sata), samo ima manje likova nego u El Orfanatu. Mislim samo muž i žena, možda još neko.

Dzimi Gitara

Mada kad vidim koliko je moj opis traženog filma sličan El orfanatu, ne bih se kladio da to nije to, iako dok sam gledao Sirotište nisam imao nikakvu asocijaciju na prethodno započeti film.

Ili će se neko setiti sličnog filma, ili sam ja zreo za PUPS.

Milosh

Quote from: Dzimi Gitara on 30-10-2013, 17:39:25Ma nije El Orfanato, to sam gledao kasnije. Ovo je nešto slično po tematici (bar prvih pola sata), samo ima manje likova nego u El Orfanatu. Mislim samo muž i žena, možda još neko.

Možda ovo? http://www.imdb.com/title/tt0411267/
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Albedo 0

Dzimi, mislim da Kunac hoće da ti kaže da nisi dovoljno konkretan, jer to što kažeš može da se odnosi na veći broj filmova, maltene može i Vinyan da se uglavi, ako se zanemare neke stvari

dakle, konkretnije, kakva kuća na obali, na kojoj obali, na kom kontinentu, kakve prikaze itd...

Dzimi Gitara

Ma kapiram, ali ne sećam se dobro. Bila je neka luksuzna kuća, možda čak i neko napušteno odmaralište. Na obali mora. Sećam se i da film nije delovao produkcijski jeftino, te da bi možda mogao da bude neki poznatiji horor na španskom iz zadnjih 10-15 godina.

Nije The Dark. Valja li taj film? Deluje zanimljivo na prelistavanje, plus Šon Bin i Maria Belo.

Plavimost

Help !

Ovako je nesto...

Vanzemaljci dolaze na svakih / e sad ne znam / 100 - 200 -300 -500 ili 1000 godina po neku biljku ili caj u Afriku...i sad se tu nesto desava ...

jel zna neko koji je to film ?
Live long and faster.

Tex Murphy

Genetski četnik

Albedo 0

kratki film, nešto ispod pola sata koliko se sjećam, početkom 21. vijeka snimljen, španski rekao bih, mada nema razgovora u filmu

vrlo artistički, o vajaru koji u svom ateljeu priprema neko djelo

i ako sam dobro zapamtio, a mislim da nisam, skulptura žene počinje da oživljava, dok se istovremeno on skamenjuje, i ta simultanka je okosnica filma

Albedo 0

izgleda da jeste!

Nisam znao da je dio trilogije

Hvala!

Васа С. Тајчић

Camera Obscura је поставила квиз за погађање наслова њиховог следећег издања на својој Фејсбук страници
https://www.facebook.com/CameraObscuraFilmdistribution
Пошто ја немам Фејсбук и немам намјеру да га имам не могу учествовати али ви можете. Ове сличице асоцирају на филм који спада у жанр poliziesco
Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

Васа С. Тајчић

QuoteThe next title has been guessed! It's Carlo Lizzani's masterful juvenile delinquency thriller SAN BABILA ORE 20: UN DELITTO INUTILE (SAN BABILA, 8 P.M.) from 1976, where a gang of fascist young men wreak havoc in Milan. The film will be released on Blu-ray and DVD. More details will follow soon! The winners are: Tino Zimm, Aram Derdzyan and Akki Adipositas. Please send us a PN with the title you would like as well as your address!

Дискови излазе 12.марта а можда и ја добијем нешто џабе, коначно...
Моја колекција дискова

C Q

Postovao sam ovo i prije ali kako mi onaj-odvratni-tip (PM) rece valjda u pogresan thread.

Znaci ovo -

A movie concerning an adolescent girl trying to protect a younger sibling, from supernatural or otherworldly forces after moving into a new house or otherwise attracting their attention; it has since reminded me somewhat of a horror version of Labyrinth, albeit one with the muppets, music, and codpiece-sporting rockstars replaced with an atmosphere of latin american folk-catholicism (I believe the cast was hispanic).
What struck me as I watched and has always remained in mind was an odd religious tone; at one point the main girl traveled back in time or had visions of the atrocities of the past - I seem to recall crucifixions, and scenes from the Spanish Inquisition and/or the crusades. Satanic forces were also apparently involved; the only image from the film I can recall specifically is that of the girl, as she looks down into a handmirror on top of her desk and instead of her reflection seeing a demonic face, grey and dessicated, staring back out at her. A vision of herself as a corpse, perhaps? Anyway, that's all I can piece together...

Film je uglavnom snimljen prije 1995... 

Zipato#333#

Pozdravljam sve ljude na FORUMU !  xyxy

Treba mi naziv filma, gledao sam ga kao klinac zanci veoma davno.
Tako da ne mogu tacno detalja da se setim i same radnje filma ali ono sto mi je ostalo u secanju su par stvari : Glavni lik u filmu je neki Englez koji vizualno jako podseca na Freda Kremenka
iz filma The Flintstones. Glavni lik  ,Kremenko" vara svoju zenu u nekoj Engleskoj sumi sa nekom mladom devojkom izmedju neke krosnje stabala. To neki duh vidi i krene da ga progoni u njegovoj kuci. ,Kremenko ima prividjanja stalno i vidi duha i razne dogadjaje...
Duh izgleda kao neki mrsavi bledi starac za dugom crnom kosom. Kroz film idu ceste scene sexa a ubistva su obicno kao da korenje iz zemlje i suma ubija ljude... 
Film je Engleski UK, a ovo su svi detalji kojih sam mogao da se setim.
Ako neko moze da poveze ovo sve sa nekim filmom neka mi javi, vec godinama tragam za ovim filmom ako vi momci ne znate koji film je u pitanju onda niko ne zna

Ghoul

odgovor je tamo gde treba - da si pratio blog, mnogo kraće bi živeo u neznanju:

THE GREEN MAN (1990)

http://ljudska_splacina.com/2011/09/green-man-1990.html

a ako je albert fini 'kremenko', onda... :-D

Son of Man

Haha, vasitinu liči na Goodmana, al' baš ono, pljunuti  :lol:

Zipato#333#

Film sam gledao pre 15 godina, i Kremenka nisam zaboravio. Hvala za ime filma u svakom slucaju...  :-|

Васа С. Тајчић

Може ли неки познавалац са оком соколовим да препозна који је филм у питању на основу дописнице крајње лијево са ружичастим елипсоидом, прекривене са Eaten Alive и Massacre Gun?

То је један од три још ненајављена издања Arrow Video. Што се тиче осталих наслова, овај са Волонтеом је највјероватније Лицанијев Svegliati e uccidi

а овај са Мартиноом, ако је Серђо а не Алберто, онда је 99% у питању Mannaja.
Моја колекција дискова

Son of Man

Ružičasti elipsoid me podseća na Gigerovu sisu ili neki objekat u tom fazonu, ako to mož nešto da znači...

Васа С. Тајчић

Ипак је онај 1%. Јуче је ово постовано на форуму criterionforum.org:
QuoteI bought Arrow's Blu of Caligula (I'm still not sure why) and was surprised to find a new postcard in it for Lizzani's Wake Up & Kill. On the back it had smaller pictures of La Grande Bouffe and Your Vice Is A Locked Room And Only I Have The Key.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Ево ружичастих полуелипсоида
:shock:
Моја колекција дискова