• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

WICKER PARK

Started by Tripp, 23-10-2004, 00:03:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tripp

Samo da preporucim ovaj film, obzirom da nisam gledao francuski flick sa Monikom po kome je inace isfabrikovan. Mozda sam previse osjetljiv petkom vece, medjutim, ostavio me je bez daha, cak i pored drugog gledanja super urnebesa kao sto je White Chicks i jos par nekih kul filmcuga.

Podsjeca malko na Serendipity, vjerovatno najinteligentniju romanticnu komediju u posljednjih par godina. S druge strane, Wicker Park nije rom-kom, koliko je u stvari romanticna (melo)drama - mozda cak i triler, jer, tehnicki, posjeduje i jednog veoma dobrog negativca. No, ne dajte se prevariti. Na mahove je WP, isto tako, i ocajan i patetican nista manje nego koliko Srederovo remek-djelo Forever Mine, dok svojom drugom polovinom savrseno balansira saspensom, nista gore, recimo, nego sto to radi Rubenova besprijekorna drama, Return to Paradise (zanimljivo, to je jos jedan rimejk nekog francuskog ostvarenja).

Za kraj vrijedi reci da se spomenuti film, na prvo gledanje, majstorski nosi sa izuzetno kompleksnom (ali nikada konfuznom) naracijom, vecinom sacinjenom od fleshbeckova. Kada Karpi bude drugi put radio nesto sa fleshbijevima, poput Ghosts of Mars, mozda da prvo pogleda nesto ovako, a? It's okay with me.
'Hey now!'

Oto

Eh, da. My two cents. Ovaj mi još nije dopao šaka, ali za mene je francuski original jedan od boljih filmova koje sam gledao u životu. Primenjena vežba iz Hičkoka.