• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zashto mushkarci vishe vole SF nego shto ga zene vole

Started by DUNADAN, 11-12-2002, 05:21:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Zaboga...

Koje su to?? Nije da sad hoću da vas optužim za manjak ukusa, ali šta vam se desilo s ukusom?

Najbolje balade su u narodnoj muzici. Uvek bile.

Milosh

Najbolje, a istovremeno i najgore, balade su u pop muzici, naravno.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Goran Skrobonja

Quote from: "Harvester"Najbolje balade nastale su u glavi Marka Knopflera. Tačka.

Jok more, no u glavi Brusa Springstina.
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

Tex Murphy

Ja cijenim i poštujem starog lisca Brusa (na kraju krajeva, jedan od meni vrlo dragih bendova je često obrađivao njegove pjesme, riječ je o Manfred Mann's Earth Band), ali Mark Knopfler je čovjek koji je napisao Tepegraph Road, Private Investigations, Brothers In Arms, Planet Of New Orleans, Lions, Wild West End, Love Over Gold i da ne nabrajam dalje.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Goran Skrobonja

Quote from: "Harvester"Ja cijenim i poštujem starog lisca Brusa (na kraju krajeva, jedan od meni vrlo dragih bendova je često obrađivao njegove pjesme, riječ je o Manfred Mann's Earth Band), ali Mark Knopfler je čovjek koji je napisao Tepegraph Road, Private Investigations, Brothers In Arms, Planet Of New Orleans, Lions, Wild West End, Love Over Gold i da ne nabrajam dalje.

Dočim je "stari lisac" napisao Darkness on the Edge Of Town, Something In The Night, The River, Independence Day, Point Blank, Drive All Night, Wreck On The Highway, Nebraska, I'm On Fire, My Hometown, Tougher Than The Rest, Streets Of Philadelphia, Dead Man Walking, Fire... i da ne nabrajam dalje.

Tex Murphy

Tačno, ali Knopflerove pjesme su bolje  :evil:
Genetski četnik

Tex Murphy

Inače, Brus je čini mi se napisao i Spirits in the Night, samo ne znam dal' se to kvalifikuje kao balada.
Genetski četnik

Kastor

Quote from: "Harvester"Telegraph Road

Taman sam se pitao šta da turim pred spavanje...
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Goran Skrobonja

Quote from: "Harvester"Tačno, ali Knopflerove pjesme su bolje  :evil:

Aha, kad bi se zezali.

Rose Ann

Hm, da li su ELO pisali balade? (jer ono što oni pjevaju....... puno zvuči ' ko balade)
Me transmitte sursum, caledoni

Tex Murphy

Da, pisali su između ostalog i balade.
Genetski četnik

Goran Skrobonja

Quote from: "Rose Ann"Hm, da li su ELO pisali balade? (jer ono što oni pjevaju....... puno zvuči ' ko balade)

"Telephone Line" je prvo što pada na pamet...

Meho Krljic

Počeću da se brinem za vaš muzički ukus. Prvo Knopfler, pa Springsteen, sad ELO... Zar nije opšteprihvaćeno da je najlepša balada u novijoj istoriji "Still Lovin' You" od Škorpiona?

Tex Murphy

Ja se distanciram od Springstina i ELO. Springstin je OK, od ELO sam gledao samo jedan koncert koji je bio smrtno dosadan.
A ti tvoji Scorpionsi pojma nemaju. Mislim sa muzikom. Ne kažem da nisu dobri u šahu, krečenju zidova ili nečem trećem.
Genetski četnik

Meho Krljic

Šali se čika Meho, provocira malo. Mislim to za Scorpionse. A ono za brigu za vaš muzički ukus, tu sam smrtno ozbiljan.

zakk

Quote from: "Harvester"A ti tvoji Scorpionsi pojma nemaju. Mislim sa muzikom. Ne kažem da nisu dobri u šahu, krečenju zidova ili nečem trećem.
Tsk, tsk, Harvi, preslusaj drugi njihov album, Fly to the Rainbow, dopašće ti se. Posle je Jurgen Rosenthal otišao da svira u Eloy, koji je nastavio da valja, isto tako samo dok je on bio u njemu. Bar meni.  :wink:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Goran Skrobonja

Quote from: "Meho Krljic"Počeću da se brinem za vaš muzički ukus. Prvo Knopfler, pa Springsteen, sad ELO... Zar nije opšteprihvaćeno da je najlepša balada u novijoj istoriji "Still Lovin' You" od Škorpiona?

Definiši "noviju istoriju".
ELO su bili jaaako popularni u vreme kad sam bio mlad i lep, i imali makar dva dobra albuma te pregršt hitova. Normalno da mi srce zaigra kad ih čujem jerbo se setim... pa, koječega.
A ako ćemo da kandidujemo baladu iz te tzv. novije istorije, biti ću slobodan da istaknem pesmu "Dancing With The Women At The Bar" Whiskeytown-a.

Goran Skrobonja

Uzgred, za Džefa Lina iz ELO gajim čisto poštovanje, ako ni zbog čega drugog, ono zbog Traveling Willburies, produkcije Harrisonovog albuma "Cloud 9" i nastupa na "Concert for George" u Rojal Albert Holu...

Goran Skrobonja

Rose Ann

...a ja Bon Jovija.......... najljepša balada.......... In these arms.... odercitiraj svakoj ženskoj, ima da padne 'ko jabuka.......

lilit

Quote from: "Rose Ann"...a ja Bon Jovija.......... najljepša balada.......... In these arms.... odercitiraj svakoj ženskoj, ima da padne 'ko jabuka.......
to jedino kad bi pevao sam bon jovi uzivo. :wink:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Bab Jaga

Ili da je netko drugi napiše nešto takvo za svoju curu...
Ghoul fhtagn!

Rose Ann

:? curu?................... udanu curu? :evil:

Meho Krljic

Da raščistimo:

I Scorpionsi su bili popularni kad sam ja bio mlad (srećom, nikad nisam bio lep pa nemam za čim da žalim), volio sam ih, pa mi srce zaigra kad čujem Speedy's Coming ili štaveć, ali to ne znači da smatram da je to dobra muzika.

ELO, kao i Scorpions nikad nisu bili više od šale koja je trajala predugo i završila se u suzama. Ja sam pre nekoliko meseci downloadovao 'Hold on tight' od ELO jer me seća na mladost ali fala Alahu razabram da je to smeće od muzike i da nostalgična komponenta u svemu ne treba da mi zakloni estetsko rasuđivanje i razblaži moj poput brijača oštar ukus.

Na Bon Jovi se mogu primeniti slične reči. Čak imam na jednom disku narezane četiri njihove pesme.

Bab Jaga

Ja imam od bon jovi svi CD-i, DVD-i i singlice koje sam uspjela naći. I još na kompu sam poskidala s neta. I dva koncerta sam sama snimila uživo s MP3 playerom, samo kvaliteta ne baš...
Ghoul fhtagn!

Meho Krljic

*gulp* :?

Tipičan primer zastranjivanja. Mislim da bi ovaj topik trebalo preimenovati u 'Zašto žene dokazano nemaju ukusa u muzici i svoje muzičke preference čine na osnovu toga kakva im je reakcija materice na fizički izgled izvođača.

Bab Jaga

Ghoul fhtagn!

Meho Krljic

Ali zato na Ričija iz Samobora, što bi rekli mladi, otkidaš :lol:

lilit

mislim da bi u ovu grupu mogao da upadne Axl Rose i stvar & spot November Rain (naravno iz mladjahnih dana).

:wink: :lol:

Meho Krljic

Eto, lepo je kad se dokazi spontano pojavljuju, umesto da ja moram da ih tražim.

Goran Skrobonja

Quote from: "Rose Ann"...a ja Bon Jovija.......... najljepša balada.......... In these arms.... odercitiraj svakoj ženskoj, ima da padne 'ko jabuka.......

Vala baš, i mojim kćerkama se mnogo sviđa ta pesma... mada su sad više u Oasis fazi.

Goran Skrobonja

Quote from: "Meho Krljic"Ja sam pre nekoliko meseci downloadovao 'Hold on tight' od ELO jer me seća na mladost ali fala Alahu razabram da je to smeće od muzike i da nostalgična komponenta u svemu ne treba da mi zakloni estetsko rasuđivanje i razblaži moj poput brijača oštar ukus.

Šta hvali pa toj pesmi? Poletno, optimistički, puca od energije, pevljivo, humpa-cumpa, opštenarodno veselje. Jedino što zameram jeste deo teksta na francuskom. Čudi me da nisi popljuvao "Mr. Blue Sky" koji je mnogo gori od "Hold On Tight". I ko ti kriv kad nisi bio lep... :!:

Meho Krljic

Pa, geni, geni su krivi. Ili to ili Alah i njegov smisao za humor. Mislim, spojio je u istoj ličnosti neatraktivnu fasadu i vetropirastu prirodu. Spadalo bradato....

QuoteŠta hvali pa toj pesmi? Poletno, optimistički, puca od energije, pevljivo, humpa-cumpa, opštenarodno veselje.

Pa, to, taj užasni frivolni a neduhoviti optimizam, taj pop-obrazac 'komada dobrog raspoloženja' koji sebe shvata preterano ozbiljno do otužnosti. Razume se, ne treba sad da se osećaš loše što ti se to sviđa, jer se sviđa i meni ali ja bar mogu da se nateram da argumentujem zašto je to sranje.

Rose Ann

zašto morate muškarci svaku stvar da argumentujete?

Meho Krljic

Pa... Zato što je ratio naše igralište, a emocije vaše. Na primer... (naravno, ja se gnušam ovakvih čistih distinkcija, ali kad se već frivolno razgovaramo onda nek je bal)

Edit: (A i tako se osećamo superiornije nad ženama) :)

Bab Jaga

Ja sam preuzela muški način dokazivanja superiornosti: ja sam bolja jer te mogu razbiti! Dobro, ne mogu baš svakog, ali maloverojatno da će mi Mirko Filipović doći dokazivati svoju superiornost...  :!:
Ghoul fhtagn!

Meho Krljic

Baba, da je više žena kao što si ti, mogli bismo goloruki da udarimo na NATO i jednom za sva vremena srušimo američku hegemoniju i imperijalizam. Klanjam se.

Alex

Quote from: "Meho Krljic"
Pa, to, taj užasni frivolni a neduhoviti optimizam, taj pop-obrazac 'komada dobrog raspoloženja' koji sebe shvata preterano ozbiljno do otužnosti. Razume se, ne treba sad da se osećaš loše što ti se to sviđa, jer se sviđa i meni ali ja bar mogu da se nateram da argumentujem zašto je to sranje.

Kad si otkrio tajni identitet, mozak mi se blokirao i ime me podsetilo samo na nekog političara (Šuvaković).

Znatno posle sam se setio. Moram priznati da je meni tvoj muzički ukus poprilično zastranjivanje (uobičajeno doduše).

Ako ti je za utehu, moj drug Stale te računa među 10 najboljih naših rock novinara. :wink:

(svih vremena)
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Bab Jaga

Quote from: "Meho Krljic"Baba, da je više žena kao što si ti, mogli bismo goloruki da udarimo na NATO i jednom za sva vremena srušimo američku hegemoniju i imperijalizam. Klanjam se.

Pa mene su upravo za taj cilj pripremali...  :wink:
Ghoul fhtagn!

Kastor

Quote from: "Alex"
Kad si otkrio tajni identitet,

Ma bio mi je nešto poznat, nisam znao odakle. Znači prodaje novine - mora da sam ga video na nekom semaforu...  :twisted:  :lol:
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Meho Krljic

Aleks, hahaha, da!!! :lol:  I ja tvoj muzički ukus (otkrivan dozirano ovde na forumu) dočekujem s nevericom i razrogačenim očima ali sam istovremeno oduševljen činjenicom da smo pored toga u stanju da imamo sasvim civilizovane razgovore uz skoro puno uvažavanje onog drugog kao individue. Tako valjda izgleda ta zrelost koju su mi reklamirali u detinjstvu :lol:  Ne znam koliko ću dugo moći da je podnesem :evil:

Quotemoj drug Stale te računa među 10 najboljih naših rock novinara

Uahahahaha :?:  Da pogađam, među ostalim imenima na listi su i Žika Obretković, pokojni Minimaks i Stole Piksi? jedino u takvom društvu sebe mogu da vidim među prvih deset, hehehe.

QuotePa mene su upravo za taj cilj pripremali...

Argh, sad mi je žao što sam otkazao put za Hrvacku marta ove godine. Mogao sam da skoknem do Babe i da se u nekoj kafani napijemo ko svinje, te polupamo inventar pevajući ruske ciganske romanse... Drugi put!!!

lilit

Quote from: "Meho Krljic"Eto, lepo je kad se dokazi spontano pojavljuju, umesto da ja moram da ih tražim.

hahahaha....
QQ, downladovah axla posle 100 godina i napokon shvatih odakle je potekla moja zivotna filozofija.
:?
zastrasujuce.

"Sometimes I need some time...on my own
Sometimes I need some time...all alone
Everybody needs some time...on their own
Don't you know you need some time...all alone"

:D

Meho Krljic

Pazi, Lilit, sasvim je u redu shvatiti da ti je čitav život postavljen na sramotnoj osnovi (dešava se to i meni povremeno), čak je dostojanstveno to priznati sebi. Ali iznositi to u javnost - e, pa tu već tražiš nevolju!!!

Tex Murphy

QuoteA tek što volim Džetro Tal

What a coincidence! That happens to be jedan od mojih omiljenih bendova  :!: A ovde čak ima ljudi (ne bih nikog da imenujem, ali jedan od njih je Meho) koji više vole Iron Maiden  :?
Genetski četnik

Meho Krljic

Pazi, Harvi, nemoj da mešaš ljubav i posao. Ja ne pričam o tome da više volim Iron Maiden od Jethro Tull (mada je to istina). Ja ekšli velim da su oni bolji, značajniji i, što je jednako važno, muževniji bend i to ne kao neko moje mišljenje nego kao prostu činjenicu. Isto kao kad čovek kaže 'pada kiša'. A ono ne da pada nego lije!!!!!

Goran Skrobonja

Quote from: "Harvester"A ovde čak ima ljudi (ne bih nikog da imenujem, ali jedan od njih je Meho) koji više vole Iron Maiden  :?

Tja. Ja sam - bar kad je taj muževni fazon posredi - ostao negde kod AC/DC. Ali ako ima ovde još nekoga ko voli Pola Kelija (Australijanca, ne onog crnca repera), možemo siti da se napričamo o tananoj muškoj poetici upakovanoj u vrhunski pop...
Inače, od malih sam nogu notorni bitlmejnijak, a to valjda suštinski određuje na koju će stranu da ti se okrene kasniji muzičkoukusni eklekticizam.
Uzgred, decu sam vodio jesenas na Duran Duran i uživao barabar s njima, ali na Brajana Adamsa sam ih puštio same - nisam imao želudac za to. Verovatno će same ići i na Mejdene. A kad (i ako ikad) dođu Stonsi... e, to je već sasma druga pripovijest.

Meho Krljic

Quote from: "Goran Skrobonja"
Quote from: "Harvester"A ovde čak ima ljudi (ne bih nikog da imenujem, ali jedan od njih je Meho) koji više vole Iron Maiden  :?

Tja. Ja sam - bar kad je taj muževni fazon posredi - ostao negde kod AC/DC. Ali ako ima ovde još nekoga ko voli Pola Kelija (Australijanca, ne onog crnca repera), možemo siti da se napričamo o tananoj muškoj poetici upakovanoj u vrhunski pop...
Inače, od malih sam nogu notorni bitlmejnijak, a to valjda suštinski određuje na koju će stranu da ti se okrene kasniji muzičkoukusni eklekticizam.
Uzgred, decu sam vodio jesenas na Duran Duran i uživao barabar s njima, ali na Brajana Adamsa sam ih puštio same - nisam imao želudac za to. Verovatno će same ići i na Mejdene. A kad (i ako ikad) dođu Stonsi... e, to je već sasma druga pripovijest.

Gorane, zna se da si ti Bitlmejnijek (raber soul, eniuan?), a, da se prijavim, i ja sam.

Hehehe, ja sam ženu poslao da ide sama na Duran Duran pošto ih ne podnosi, a na Iron Maiden ćemo zajedno. Brajana, fala Alahu preziremo podjednako.

AC/DC - važan bend u svoje vreme, danas karikatura. Ovog Pola Kelija, ne mogu da se setim a znam da znam ime...

Kastor

Meho Krljic

Još jedan bend koji je trebalo bombardovati na vreme. Sad se zapatilo pa nikako da se iskoreni.

Kastor

E, pa nemamo svi tako istančan ukus... mi smrtnici bejasmo i onomad na JENEA.  :|