• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

DEN SIMONS PONOVO JAŠE!

Started by varvarin, 01-12-2004, 14:59:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

varvarin

LAGUNA je pre dva dana objavila ILION, u prevodu Gorana Skrobonje.
Cena, valjda 530 din (bez popusta).

Spider Jerusalem

Zar se taj roman ne zove Ilium?

varvarin

Na koricama našeg izdanja piše veliko ILION.

Lurd

Ilion je Troja na starogrčkom, a Ilium je latinska trnaskripcija tog naziva.

Ilion je raširenije i uobičajenije kod nas.
My trees...They have withered and died just like me.

Lurd

Nisam verovao da će doći dan kada mi neće uzdrhtati srce pri nabavci novog romana Dena Simonsa, ali bojim se da je to...sad! Mislim, dovoljno govori i to što ga nisam do sada pročitao, ali, da prafraziram Lip Gloss, he has but himself to blame...

Mislim, kupiću i pročitaću na kraju, a u medjuvremenu bih baš voleo da vidim šta kažu ostali. Varvarine?

varvarin

Polako, tek danas sam ga kupio!

Lurd

Quote from: "varvarin"Polako, tek danas sam ga kupio!

Ah!

Pa dobro, je l' zrači kao dobra knjiga?  :D

varvarin

Zrači kao debela knjiga...

phuzzy

Hm, kao neko ko je čitao original, mogu da kažem da je vrlo dobra. Nije fenomenalna, jer se Simmons tu već reciklira, ali je vrlo dobra, a čak i vrlo dobar Simmons je drastično bolji od većine drugih.

Naravno, svakog trena treba da izađe nastavak. Yay.

phuzzy

Pardon. Nije svakog trena. Jul 2005.

Tex Murphy

Quote from: "Lurd"Nisam verovao da će doći dan kada mi neće uzdrhtati srce pri nabavci novog romana Dena Simonsa, ali bojim se da je to...sad! Mislim, dovoljno govori i to što ga nisam do sada pročitao, ali, da prafraziram Lip Gloss, he has but himself to blame...

A zašto više ne voliš Dena Simonsa?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Lurd

Pa volim ga i sada, ali ne toliko mahnito kao pre. Mislim šta je ranije napisao,, napisao je i to se ne menja, ali pogledaj seriju Darwin's Blade, Winter Haunting i naročito zbirku Wolrds Enough & Time (a neki će reći i Crook Factory, ali ja se ne slažem) i uporedi sa svim delima zaključno sa Endimionom i biće ti jasno.

Neko kaže da je pad normalan u razvoju svakog pisca, ali ja se ne slažem baš. Simons me još iznervirao zbog predgovora u toj zbirci, gde nešto keenjaa...

Pričali smo ovde ranije o tome, prošlo je godinu i po dana, ali to je približno to.

http://www.znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=688

DUNADAN

Quote from: "Lurd"Ilion je Troja na starogrčkom, a Ilium je latinska trnaskripcija tog naziva.

Ilion je raširenije i uobičajenije kod nas.

da.
tim pre da ne ispadne kako Den Simons pishe o kukovima :roll:
Two tears in a bucket, motherfuck it.

Lurd

O gornjem delu karlične kosti, molim lepo. Kaže čika gugl.

DUNADAN

oh a ti verujesh Guglu :roll:
nije ti to karlichna kost poshto ti se karlica (croatski: zdjelica) sastoji iz dve bezimene kosti ili os innominatum od kojih se svaka sastoji od os pubis, os ischium i os ilium, tj. stidna ili pubichna kost, sednjacha i kuk.

edit: ovo beshe nepotrebni troll. carry on :)
Two tears in a bucket, motherfuck it.

Truba

nema gluplje knjige od Olimpa

žalim levate koji su davali grdne pare za ovo nedjelo  :evil:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...