• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Najbolji Fulcijev film

Started by Plissken, 09-12-2004, 14:01:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alexdelarge

Od onoga sto sam gledao,svidja mi se Zombie,izmedju ostalog zato sto me podseca na neke price Mister No-a :) ...The beyond i City of the Living Dead su mi takodje na vrhu...najjaca scena u don't torture the duckling je kad lincuju onu zenu na groblju,a cuje se ona kretenska muzika,umirao sam od smeha...
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

ginger toxiqo 2 gafotas

...pogledao sam DEVIL'S HONEY...nakon ovog, DOOR TO SILENCE mi izgleda potpuno artikulisano i suvislo...DEVIL'S HONEY je, nažalost, očit primerak rada iz Fulcijevo dekadentno-dementne faze, a u krajnjem zbiru reč je o aljkavom i brzog zaborava vrednom euro art-house, preciznije, arty-farty-ju sa puno goltinje... Fulcijev genije se ne da ni nazreti, a čak i Corinne Clery(Histoire d'O) deluje oronulo i odurno( na stranu što se pojavi pri sredini filma i nestane, bez razlog, čim pre)...

...za one koji nisu gorljivi kompletisti, vredi overiti DEVIL'S HONEY zbog nekih od narednih stvari- saksofon kao pomogalo u brzpoteznom seksu stojeći, raznorodni threesome u bioskopu, na projekciji nedefinisanog engleskog klasika, ukrašavanje vagine lakom za nokte u svrhu predigre, onanisanje na motoru pri prekoračenoj brzini, analni seks uz povremene smetnje kućnog ljubimca...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

ginger toxiqo 2 gafotas

... odgledao sam i MASSACRE TIME, jedan od westerna Lucija Fulcija sa Francom Nerom i neizbežnim Georgom Hiltonom u glavnim ulogama... po scenariju gotovo uvek raspojasanog Fernanda Di Lea, Fulci ovde isporučuje, nažalost, samo rutiniranu, stereotipnu, i po pitanju zapleta/motiva i po pitanju pakovanja/realizacije, osvetničku priču i nisam se mogao odupreti utisku da je to činio uz dosta nezainteresovanosti za sam proces nastajanja i krajnji ishod... film je, usled svega gorenavedenog, tek srednjačko ostvarenja koje ne daje povoda  ni za pokudu ni za pohvalu i upravo tu je i glavni problem- Fulci je bio najbolji kada je strastveno i silovito pristupao materijalu, to je njegove filmove, kako one sjajne, tako i one posramno loše, činilo zapamtljivim gledalačkim iskustvom i jasno ih izdvajalo iz okruženja sličnih dela savremenika mu...

*** mali iskorak u pravcu oneobičavanja je učinjen refrenski učestalim pojavljivanjem krezavog, vremešnog Kineza, sklonog  citiranju, pojašnjavanju i opovrgavanju Konfučijevih pouka...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Ghoul

Quote from: "Ghoul"rastrzan sam između BEYOND i ZOMBIJA.

ali verovatno zombi.

nedavno sam repriziro oba, i moram reći da šnjur, ipak, nosi BEYOND koji je na granici 4- / 3+, dok je ZOMBI ipak samo blaga trojka.

BEYOND i CITY... su, za mene, upadljivo najbolji fulčijevi.
slede ZOMBI, HOUSE, RIPPER, LIZARD, DUCKLING, PSYCHIC.

ovo ostalo je drastično ispod.
https://ljudska_splacina.com/