• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Lakše do droge i robova nego do Znaka Sagite

Started by KulFejs, 04-01-2005, 03:57:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

KulFejs

Takva vam je situacija u Nišu.

Prošle godine(ili pretprošle) krenem ja do IPS-a po jedini primerak Znaka Sagite i vidim, u ulici kod mene, gomilu devojaka koje čavrljaju na svim mogućim slovenskim jezicima. Priđe mi neki tip i pita nešto na nekom jeziku. Slegnem ramenima i produžim dalje. Kasnije sam provalio da je to bio punkt za krijumčarenje ljudi na Zapad. Znak Sagite, iako je koštao kao bubreg, se prodao.

Na ulici pre nekog vremena iskopam Znak Sagite u poluraspadnutom stanju (sranju?). Pitam prodavca zašto je takav a on mi kaže da su korice bile dobre za pravljenje filtera u rizli.

Na prošlom sajmu nađem, na štandu Alnari, sve brojeve i ponudim 180din po komadu da ih kupim sve. Prodavac kaže, nema šanse. Iznerviram se i ne kupim nijedan. Taj dan sam na Banker TV-u video oglas u kome tip za manje pare nudi pištolj na prodaju.

Kako u Nišu do Znaka Sagite? Al' da nije IPS. Tamo deru za Znak.

Boban

Prvo se zalis da nema, pa se onda zalis da je skupo...

Evo, mogao bih da ti ucinim specijalni popust, 200 dinara po primerku za sve brojeve koje zelis pod uslovom da ih bude vise od 5, a na raspolaganju su ti brojevi od 6 do 14...

Bolju ponudu od ove tesko da ti iko moze dati; u pitanju su ganc novi, neotvoreni, nevini primerci u stanju kakavom su se zatekli odmah po izlasku iz stamparije.

Dakle?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

KulFejs

Quote from: "Boban"Prvo se zalis da nema, pa se onda zalis da je skupo...

Evo, mogao bih da ti ucinim specijalni popust, 200 dinara po primerku za sve brojeve koje zelis pod uslovom da ih bude vise od 5, a na raspolaganju su ti brojevi od 6 do 14...

Bolju ponudu od ove tesko da ti iko moze dati; u pitanju su ganc novi, neotvoreni, nevini primerci u stanju kakavom su se zatekli odmah po izlasku iz stamparije.

Dakle?
A jel može 180dinx5 za pet brojeva? Ne berem pare sa drveta.

Boban

Ne moze zato sti imam pakovanje i postarinu na sve to plus je minimalno minimalna cena 250 dinara po primerku za brojeve do 12... a brojevi od 13 nadalje imaju po 224 strane i kostaju 300 dinara.
A ne moze ni zato sto bi to bilo nekorektno prema svima onima koji su vec kupili Znak sagite po toj visoj ceni.

KulFejs

Quote from: "Boban"Ne moze zato sti imam pakovanje i postarinu na sve to plus je minimalno minimalna cena 250 dinara po primerku za brojeve do 12... a brojevi od 13 nadalje imaju po 224 strane i kostaju 300 dinara.
A ne moze ni zato sto bi to bilo nekorektno prema svima onima koji su vec kupili Znak sagite po toj visoj ceni.
Pa koja je onda najniža cena za 6(više od 5) brojeva zajedno sa poštarinom?

Boban

pa 200 dinara po primerku plus 100 dinara za postarinu i pakovanje, bez obzira koliko primeraka kupis.; dakle, sest brojeva je 1300 dinara, a svih 9 trenutno raspolozivih 1900.

KulFejs

Quote from: "Boban"pa 200 dinara po primerku plus 100 dinara za postarinu i pakovanje, bez obzira koliko primeraka kupis.; dakle, sest brojeva je 1300 dinara, a svih 9 trenutno raspolozivih 1900.
Čim razmenim evre šaljem ti pp sa adresom za slanje. Jel' to pouzećem?

Zašto nema po toj ceni na nekom prodajnom mestu u Nišu?

Boban

Nema kod mene pouzeca; placanje je unapred. Za pouzece moram da pakujem vrednosno, da placam specijalni pregled, posebno ako je tezina preko 1 kg... a sve to kosta para, vremena i zivaca koje ja nemam.
Dakle, izjasnis se sta zelis, saberes koliko je to primeraka, pomnozis sa 200, dodas 100 din i uplati na adresu izdavaca; mozes postanskom uputnicom, mozes na ziro-racun, kako ti je lakse; kada dobijem pare, saljem primerke.
Jednostavno.

Elem, u Nisu nema zato sto je Nis trulež od grada; nekoliko puta sam obilazio knjižarepo gradu i pokušavao da dogovorim prodaju, ali to jednostavno ne uspeva.

I nema po toj ceni nigde, pazi, NIGDE... ne moze da bude jer je to moja cena toliko dobijam od knjizara kada prodaju primerke, dakle, prodajem ti kao da si knjizara, sa maximalnim rabatom. Shvati to kao popust na kolicinu.

Boban

Uzgred, vidi se da si sa "Ponija koji se propinje"... tamo je bre 60% korisnog prostora ispunjeno avatarima i potpisima.

KulFejs

Lakše mi je žiro računom. Ono sa poštanskim uputnicama mi nikad nije bilo u potpunosti jasno. Daj žiro račun. Kako da ti stavim do znanja kad uplatim?

Što se Ponija tiče, napuštam ih. Za nedelju dana, koliko mi je priča tamo stajala jedva sam namolio njih dvoje da mi ocene priču, a tebi je trebalo pet minuta. Nisi mi odgovorio kako ti se dopala kao priča. Stilski nije.

Mislio sam da koristim sliku u potpisu(20kb) umesto avatara, ali ako ti smeta skloniću je.

Boban

Klub "Lazar Komarcic" koji ti je, doduse, daleko 240 km ima jednom mesecno vivsekcije prica pocetnika koji to pozele.
Posaljes pricu, dovuces se odgovarajuci ponedeljak u Dom Omladine i budes u prilici da ti najmanje pet profesionalaca i nekoliko slucajnih prolaznika otvoreno i bez ustezanja kaze u lice sta misli o tvom radu... pa kako ti bude.

Sto se kupovine tice, reci koliko brojeva hoces, pa cu ti poslati na mejl broj ziro-racuna i kako treba da se ispuni.

KulFejs

Imaš mejl sa detaljima Bobane.

Da skidam sliku iz potpisa?

Lurd

Ne skidaj sliku. Bio si u Curstu, znaš kako završavaju izdajice.
My trees...They have withered and died just like me.

Truba

ako su me dobro učili na faxu
predmeti koji se nalaze u široj uporabi
imaju male ili nikakve umjetničke vrijednodti

znači trebat ćemo se zabrinuti kada ZS bude dostupan na svakoj trafici i benzinskoj crpki  :)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

KulFejs

Hm, kad smo već kod mejlova, onaj pravi me je obavestio da  znaksagite-yahoo.com preusmerava moje mejlove sa mejla koji koristim za dobijanje obaveštenja sa foruma.
Jesi li primio moj mejl, Bobane? Ako nisi, da šaljem sa ovog koji koristim za obaveštenja?

Rose Ann

jao...ovo kao akcijski roman  :)
I kako se završilo?
(Ah, Bobane, pročita li ti i moju priču? Samo pitam, samo pitam)
Me transmitte sursum, caledoni

aleksa71

Porucio bih komplet ili brojeve koji su na raspolaganju. Kolika je cena i mogu li se poruciti i brojevi od 1-5? Da li je sistem pordzbine ostao isti ili....

Boban

Quote from: "Rose Ann"(Ah, Bobane, pročita li ti i moju priču? Samo pitam, samo pitam)

Nisam pročitao.
Ali ću da je objavim.
Preporuka koju sam dobio uz priču mi je dovoljna.

Quote from: "aleksa71"Porucio bih komplet ili brojeve koji su na raspolaganju. Kolika je cena i mogu li se poruciti i brojevi od 1-5? Da li je sistem pordzbine ostao isti ili....

Sve je ostalo isto, dakle, prvih pet brojeva nema.
Planiram vrlo uskoro da postavim negde na sajtu definitivno uputstvo za kupovinu mojih izdanja, pošto to većini (na čelu sa mnom) nije jasno.

varvarin

E, ovo je nešto novo. Sad objavljuješ na preporuku ?

Ghoul

Quote from: "varvarin"E, ovo je nešto novo. Sad objavljuješ na preporuku ?

šta, a do sad je kao čitao ono što objavljuje? :shock:  :?  :roll:
https://ljudska_splacina.com/

Alex

I kad će novi broj ZS? Pročit'o sam 15-icu odavno? :?:
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Mica Milovanovic

QuoteKad će novi broj ZS?

Eh što su ti ljudi... Umesto da si pitao kad će proraditi Etna, kad će lb u Beograd, kad će Srbija u EU, kad se očekuje Drugi dolazak... nešto normalno, nešto na šta se može odgovoriti, ti ovako...  Nije fer...
Mica

Lurd

Quote from: "Mica Milovanovic"kad će lb u Beograd

Juče.

varvarin

Ako je ovo tačno...Da li ova dama može da ostavi malu poruku ovde - u kom terminu je raspoložena za druženje, na primer ?

Lurd

Quote from: "varvarin"Ako je ovo tačno...

Da citiram imenjaka Vujisića - u mene sumnjaš?

PTY

joj.
mene treba utepati.
well, ovde sam, stigla sa dan zakasnjenja i ostajem do iduceg utorka. obecavam. ne mrdam iz bgdea dok se ne iskupim za ovako sramno ispaljivanje.  :(

Alibaba

Oce biti neki ZS opet ili.. ili sam ja totalno neobavesten.

zakk

stvarno, Bobane, šta kaže kleti štampar?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Usul

Kad smo već kod toga postoji li mogućnost da se naruči znak sagite iz inostranstva? Čisto informativno.
God created Arrakis to train the faithful.

sivka

Quote from: "libeat"joj.
mene treba utepati.
well, ovde sam, stigla sa dan zakasnjenja i ostajem do iduceg utorka. obecavam. ne mrdam iz bgdea dok se ne iskupim za ovako sramno ispaljivanje.  :(

Stade mi srce. Nisam pogledala datum.... i poceh da racunam kad li si to stigla /opet/ i do kada ostajes i gde se krijes...  :lol:
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Kastor

Quote from: "zakk"stvarno, Bobane, šta kaže kleti štampar?

Znači li to da je ZS16 uređen, prelomljen, samo treba da se odštampa?  :!: Do tell!
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

PTY

Quote from: "greymalk"Stade mi srce. Nisam pogledala datum.... i poceh da racunam kad li si to stigla /opet/ i do kada ostajes i gde se krijes...  :lol:

Pa što ti stalo srce, pobogu ženo?!?

Nije valjda do toga došlo... da ti spremam samo kardiovaskularne probleme...   :( :cry:

sivka

Quote from: "libeat"
Quote from: "greymalk"Stade mi srce. Nisam pogledala datum.... i poceh da racunam kad li si to stigla /opet/ i do kada ostajes i gde se krijes...  :lol:

Pa što ti stalo srce, pobogu ženo?!?

Nije valjda do toga došlo... da ti spremam samo kardiovaskularne probleme...   :( :cry:

Draga moja, radujem se ja da ti opet dodješ, ali mi je u glavi ona informacija od pre mesec dva i razlogu zašto bi možda morala da dodješ...

Alibaba

PTY

Eh.
Dobro si ti ljudsko biće, Grejs.  :)

angel011

We're all mad here.

Alibaba

Najnovija vest... od iduceg ponedeljnika ce na svim trafikama u zemlji biti dostupan najnoviji ZS u fool coloru na 150 strana. Cena ce biti 150 dinara.

sivka

@Libe & Angel
Hvala,
samo pokusavam da budem....

Usul

Vidim ja da se moje pitanje totalno ignorise. I to je neka vrsta odgovora...

PTY

Quote from: "Usul"Kad smo već kod toga postoji li mogućnost da se naruči znak sagite iz inostranstva? Čisto informativno.

Ne.

Boban

Naravno da postoji, ali puno košta, ne toliko što košta slanje knjiga, već što košta slanje novca. žSlanje novca je 25 eura bez obzira na količinu do 5000, a slanje knjiga je 10-15 eura paket.

Recimo, da čovek hoće da uzme 10 brojeva, to je nekih 30 eura cena, plus 15 eura poštarina, dakle 45. Nije mnogo, ako se snađe da mi doturi novac a da mu ne uzmu dodatnih 25.

Ghoul

ma šta komplikuješ ljudima, kad je savršeno moguće, i nije uopšte toliko skupo, PREKO WESTERN UNIONA!

meni je nekoliko inostranih obožavalaca tako plaćalo FAUSTOVSKI EKRAN, ne vidim zašto ne bi tebi znak sagite.

naravno, očekujem % za ovaj info.

ili barem obećani honorar za textove.

Ghoul

edit: ponavljanje je majka mudrosti.

Meho Krljic

Usul

Quote from: "Boban"Naravno da postoji, ali puno košta, ne toliko što košta slanje knjiga, već što košta slanje novca. žSlanje novca je 25 eura bez obzira na količinu do 5000, a slanje knjiga je 10-15 eura paket.
Kao što je Ghoul rekao western union je najjednostavniji i najbrži način za slanje novca bilo gde. Pošto sam na taj način kupio knjigu od njega i sve je proteklo besprekorno na obostrano zadovoljstvo ne vidim ni jednu realnu prepreku da i ti postupiš slično. Ako postoji volja sa tvoje strane ja sam rad da naručim koji primerak znaka sagite. Ne mora ovaj novi koji još nije izašao. Može i par starijih brojeva. Jer zadnji ZS koji sam čitao je bio 7 ili 8.

Alex

Dokle se stiglo sa idejom o tri luksuzno ukoričena stara broja ZS po ceni jednog?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Boban

Quote from: "Ghoul"ma šta komplikuješ ljudima, kad je savršeno moguće, i nije uopšte toliko skupo, PREKO WESTERN UNIONA!

meni je nekoliko inostranih obožavalaca tako plaćalo FAUSTOVSKI EKRAN, ne vidim zašto ne bi tebi znak sagite.

Naravno da je moguće, ali svaka pošiljka se naplaćuje 25 eura, dakle ako ZS košta 5, čovek treba da uplati 40... ja znam da ti imaš obožavaoce kojima nije problem da daju i 100€ za tvoju knjigu, ali mislim 40€ za jedan ZS ipak malo previše.

Meho Krljic

QuoteNaravno da je moguće, ali svaka pošiljka se naplaćuje 25 eura, dakle ako ZS košta 5, čovek treba da uplati 40... ja znam da ti imaš obožavaoce kojima nije problem da daju i 100€ za tvoju knjigu, ali mislim 40€ za jedan ZS ipak malo previše.

5+25=40

Sad znam kako je Boban izgradio svoju imperiju zla: kreativnom matematikom.

:wink:

Usul

Quote from: "Boban"Naravno da je moguće, ali svaka pošiljka se naplaćuje 25 eura, dakle ako ZS košta 5, čovek treba da uplati 40...
Ako sam te dobro razumeo ti kažeš da se svaka pošiljka novca preko western uniona naplaćuje 25 evra? To jednostavno nije tačno. Naplaćuje se između 22 - 30% od količine poslatog novca ako se šalje u lokalnoj valuti. Taj trošak je prihvatljiv.
Prosta računica kaže sledeće:

1 primerak znaka sagite teži oko 150 gr. i pretpostavimo da košta 5 evra (po tvojim rečima). Poštarina za slanje takvog pisma (naglašavam pisma a ne paketa jer je tako drastično jeftinije) bi bilo oko 300 din - ili malo manje od 4 evra plus cena koverte sa zaštitnom plastikom iznutra. I tako dolazimo do zaokružene cene od 10 evra za primerak znaka sagite. Poslati 10 evra preko western uniona bi koštalo oko 3 evra - dakle ukupna cena 13 evra.

Meni lično nije problem da platim znak sagite toliko jer ionako nemam nijedan drugi način da ga nabavim i svakako je mnogo manje od cifre koju ti spominješ.

Boban

Usual... nedavno sam slao JEDNU KNJIGU u Kanadu i bilo je 12 evra poštarine i to kao TISKOVINA.
Za slanje novca ću da proverim, pre dve godine, kada sam poslednji put pitao bila je cifra od 25 eura.

A matematika je 5 + 25 + 10 za poštarinu 40.

Inače, naplaćivanje 22-30% od količine poslatog novca je besmislica, znači na 1000 eura uzimaju 300?

Koliko danas ću nabaviti cenovnik WU pa ćemo videti.