• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Lakše do droge i robova nego do Znaka Sagite

Started by KulFejs, 04-01-2005, 03:57:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Evo sa bosanskog WU, minimalna cena je 13.5 eura i to za slanje UNUTAR Bosne.

TARIFE ZA USLUGE PRIJENOSA NOVCA PUTEM WESTERN - UNION-a:
Iznos (KM)    Naknada (KM)
0,00 do 175,00    27,00
175,01 do 350,00    40,00
350,01 do 525,00    52,00
525,01 do 700,00    63,00
700,01 do 900,00    75,00
900,01 do 1300,00    97,00
1300,01 do 1700,00    117,00
1700,01 do 2100,00    135,00
2100,01 do 2500,00    153,00
2500,01 do 3000,00    175,00
3000,01 do 3500,00    195,00
3500,01 do 4000,00    215,00
Za svakih daljih 20,00    500,00 KM
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Boban

Takođe, ako ja kao firma primam novac preko WU, moram da imam ugovor s njima i neki račun, što verovatno dodatno košta... računajući i moju obavezu da platim 18% na sav novac koji mi stigne ovako... plus kada se pridodaju ograničenja u slanju novca za inostranstvo koje imaju i Srbija i Hrvatska, sve postaje poprilično hororično.

Ghoul

Quote from: "Boban"Takođe, ako ja kao firma primam novac preko WU, moram da imam ugovor s njima i neki račun, što verovatno dodatno košta... računajući i moju obavezu da platim 18% na sav novac koji mi stigne ovako... plus kada se pridodaju ograničenja u slanju novca za inostranstvo koje imaju i Srbija i Hrvatska, sve postaje poprilično hororično.

opet nepotrebno komplikuješ:
evo ti prostijeg rešenja – dostavi MENI 10ak (za početak) primeraka za slanje u inostranstvo.
kad JA šaljem u inostranstvo štampane stvari, MENI naplaćuju oko 350 din. a NE 10 EVRA!
kad MENI šalju pare WESTERN UNIONOM, to ne čine po tim TVOJIM tarifama, i ljudima koji MI šalju se itekako isplati, pa to i čine.

dakle, daj primerke, ja ću da ih prodajem i naplaćujem kao privatno lice, bez PDV-a, poreza, međunarodnih ugovnora i ostalih sranja, a naplatiću ti neki simboličan % jer si mi simpatičan.
šta veliš?
https://ljudska_splacina.com/

sivka

Quote from: "Boban"Takođe, ako ja kao firma primam novac preko WU, moram da imam ugovor s njima i neki račun, što verovatno dodatno košta... računajući i moju obavezu da platim 18% na sav novac koji mi stigne ovako... plus kada se pridodaju ograničenja u slanju novca za inostranstvo koje imaju i Srbija i Hrvatska, sve postaje poprilično hororično.

Za Privredna društva (tzv preduzeća, firme) kažnivo je da naplaćuju priliv iz inostranstva u keshu. Ne može preko WU ako si pravno lice. Može samo preko deviznog računa. A u tom slučaju moraš da prijaviš izvoz i da otpremiš pošiljku preko carinske službe. Za izvoz robe si oslobodjen PDVa. Ali imaš komplikaciju da to uradiš kao pravno lice. Mnogo vremena koje košta više od provizije.
Pošiljka može da ide samo kao privatna pošiljka fizičkog lica ka drugom fizičkom licu a novac se šalje preko WU.
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

sivka

Quote from: "Ghoul"

opet nepotrebno komplikuješ:
evo ti prostijeg rešenja – dostavi MENI 10ak (za početak) primeraka za slanje u inostranstvo.
kad JA šaljem u inostranstvo štampane stvari, MENI naplaćuju oko 350 din. a NE 10 EVRA!
kad MENI šalju pare WESTERN UNIONOM, to ne čine po tim TVOJIM tarifama, i ljudima koji MI šalju se itekako isplati, pa to i čine.

dakle, daj primerke, ja ću da ih prodajem i naplaćujem kao privatno lice, bez PDV-a, poreza, međunarodnih ugovnora i ostalih sranja, a naplatiću ti neki simboličan % jer si mi simpatičan.
šta veliš?

Ako vršiš promet dobara kao fizičko lice, dužan si da platiš porez na dohodak gradjana i da prijaviš isti kod Poreske uprave na čijoj teritoriji živiš. Nije oporezivo ako se vrši promet polovnih dobara izmedju fizičkih lica, ali u slučaju više ponavljanja iste delatnosti moraš da prijaviš porez na prihode...

angel011

Da li ćeš da ga prijaviš ako se ne prijavi sam?  :twisted:  :wink:
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: "angel011"Da li ćeš da ga prijaviš ako se ne prijavi sam?  :twisted:  :wink:

dobro sad, nemojte odma meliciju na vrata da mi šaljete!
ja reko onako, čovečanski, da pripomognem bobanu, jer mi ga žao, vidim oće da posluje al ne ume, više od godinu dana ne može da odštampa davno-spremljeni ZS16, VIŠE DO 2 GODINE NE MOŽE DA ODŠTAMPA *NEKRONOMIKON*, itd. itd. pa reko bar ednu brigu od glavu da mu skinem...

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Boban

u nekom paralelnom svetu, sve te knjige su odstampane i rasprodate... u ovoj drljavoj verziji realnosti gde smo se mi zatekli malo se oteglo.

sivka

Quote from: "angel011"Da li ćeš da ga prijaviš ako se ne prijavi sam?  :twisted:  :wink:

Ih, Andjele... ma ja to samo kao profi u tom poslu da im skrenem pažnju da ih ne uhvate. To je najvažnije  :wink:  :lol:  :wink:

Usul

OK ti to hoćeš da šalješ kao firma. Onda jeste dosta skuplje i komplikovanije. Cene koje sam ja spomenuo su za fizička lica i takve su u Argentini. Nemoj da uzimaš evropske cene kao relevantne za latinsku ameriku. Ovde mora da bude jeftinije jer su i primanja u proseku niža. A da jeste tako sam sam se uverio poslavši novac Ghoul-u.

Da ne bude da pričam napamet evo i linka na kome pišu cene za slanje novca između fizičkih lica u lokalnoj valuti:

http://www.correoargentino.com.ar/precios/pre-fin.ph

Pogledati listu "Tarifario en pesos para operaciones Nacionales"

Vrednosti su izražene u argentinskim pezosima i to treba podeliti sa 4 da bi se dobila vrednost u evrima.

S obzirom da je situacija takva kakva je i da ti ne možeš da zaobiđeš pravila onda ništa. A baš šteta...
God created Arrakis to train the faithful.

Ghoul

Quote from: "Virus"Najnovija vest... od iduceg ponedeljnika ce na svim trafikama u zemlji biti dostupan najnoviji ZS u fool coloru na 150 strana. Cena ce biti 150 dinara.

jel ovo bio pokušaj provokacije?

vidim, niko ne reaguje...  :roll:  a i što bi...?

popmilo

Pre 10-15 godina sam pročitao jednu priču u jednom broju znaka sagite i sad me progoni... :)

U priči je jedan momak sišao sa planine u grad (Beograd?) sumorne post-apokaliptične budućnosti, prepun propaliteta da nađe svoga brata...

Ima li nekog ko mi može reći koja je to priča i u kom broju znaka sagite je bila?

I da li mogu negde da kupim isti :)

Evo spreman sam da kupim i 10 brojeva (na žalost nemam ni jedan od tih starijih :( ) ako treba !

Boban

Nije ZS, nego Tamni vilajet 1... ponegde, ponekad, u antikvarnicama i na sajmovima izroni pokoji primerak.

Mica Milovanovic

Mica

popmilo

Quote from: "Mica Milovanovic"Ko li to napisa?  :D

Mislim da je baš Boban :)

E sad gde ja da nabavim "Tamni Vilajet"?
Ima li neko telefon, mail, adresu, ime neke antikvarnice ili slično?