• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo od horora gledo:

Started by Ghoul, 16-01-2005, 21:02:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Truman

Quote from: Meho Krljic on 25-07-2025, 16:05:36Reakcionarno! Sem ako to nije osam na skali od jedan do sto.  :lol:

Meho, do sada me niko nije počastio ovim pridevom. Počastvovan sam.  :|

Da ne bi bilo da trolujem napisaću i da sam pre par večeri odgledao EYE FOR AN EYE. Ovo je neka vrsta folk horora ako se ne varam, a ja sam na takve slab. Sama premisa o mladoj afro-dami koja se doseljuje kod svoje bake u ruralni kraj nakon što su joj roditelji u Bruklinu tragično stradali me je privukla bioskopskoj projekciji. Tu je i motiv pravde i osvete koje donosi entitet iz prirode. Sve je to super, ali je realizacija, posebno kako se kraj bliži, zbrzana i napibirčena tako da sam filmu dao sedmicu. No film se može pogledati ako ste ljubitelj ovog subžanra i ako volite jug sa afroameričkim koloritom.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Truman

The Exorcism of God
https://www.imdb.com/title/tt10362566/

Pa ovo je bilo prilično zanimljivo, jaka priča do sada neviđena kada je reč o egzorcizmu. Reći ću samo početak - u Meksiku sveštenik istera demona iz posednute tako što ga preuzme u sebe...ali ima tu još puno toga a i sam naslov je indikativan.

Truman

Pogledao sam novi Bring Her Back i može da prođe. Brat i sestra nakon smrti oca idu kod dobroćudne gospođe (Sally Hawkins iz The shape of water) koja pokazuje neke čudne sklonosti. Ne mogu reći da je priča bogzna kako nova, ali film u celini drži vodu. Po pomalo starinskom prikazu (enterijeru) kuće podseća me na radove iz 70-ih. Film ima tu neku atmosferičnu težinu, ne deluje plitko. 7/10

Vidim sad da su autori radili i Talk to me, jedan od najboljih horora 2022.

Truman

Odgledao sam WEAPONS trenutno ponajviše ishajpovan horor. Iako priča kreće zanimljivo film kako odmiče sve više pokazuje nedostatke što vrhunac ima u pojavljivanju glavne negativke, njene pojave i besmislenog motiva za to što radi. No sve u svemu, zanimljivo je da se pogleda, ne mogu reći da se kajem. Neke scene će mi ostati u glavi.

Truman

Together
https://www.imdb.com/title/tt31184028/

Ako ste ljubitelji Body horror filmova ovo je must-watch ove godine. Ulazi mi na listu najboljih hororaca iz 2025.

Petronije

Počeo sam sinoć da ga gledam i ugasio posle pola sata jer su likovi koje igraju Franko i Brie takvi imbecilni retardi da sam poželeo da ih odmah u pećini raskomadaju oni spojeni kerovi sa početka. Stvarno ne znam kako ovo može biti imdb sedmica.
Arm the Homeless

Truman

Meni nisu retardi, a i glavna glumica mi je sexy. Oni su samo prosečan mlađi par. On je wannabe muzičar a ona nastavnica u osnovnoj školi.

Petronije

!!! SPOILERI !!!

Pa shvatio sam ko su i šta su, kažem da sam gledao prvih pola sata. Muzičar i prosvetni radnik ne bi baš trebalo da budu prosečan par. Pritom logika ćaozdravo, kišnica se sliva od gore on pije vode iz bunara koji izgleda kao sotonina kada, a ugasio sam kad je kamera kadrirala na jezivu otvorenu ranu na njegovoj nozi koju on nije primetio uopšte 😂😂😂

Najviše mrzim filmove u kojima se osnovna logika zanemaruje ili žrtvuje zarad održivosti zapleta ili neke "jezive" atmosfere. Shvatio sam šta će se desiti do kraja tako da ne moram ni da gledam. 😋

A Brie jeste ranije bila sexy, ovde teško.
Arm the Homeless

Truman

Truba

Znam sta si radila proslog ljeta 1997

Filmcina
Uvertira za remake
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truman

Dracula: A Love Tale
https://www.imdb.com/title/tt31434030/

Nisam imao posebna očekivanja jer su mi se malo smučile mnogobrojne ekranizacije klasika horor književnosti. Međutim, hajde da mu dam priliku jer je u pitanju Luc Besson, jedan od meni najdražih savremenih autora. I nisam nimalo pogrešio. Jasno mi je da se nekima ovaj film neće dopasti, a posebno izbradnja samog Dracule. On je ovde prikazan možda i najemotivnije i najljudskije u svim dosadašnjim ekranizacijama. Da krenemo od samog početka filma (odnos prema ženi i bitka) koji mi se jako dopao i prikazuje ga kao normalnog mladog čoveka. Pa zatim kratki prikazi njegovih putovanja kroz istoriju i onda fokus na "sadašnjosti" (odnosno 19. veku) gde je ubačen jedan ženski lik koji mi se prilično dojmio. Tu je i Christoph Waltz koji je veliki glumac ali mislim da je ovde samo solidno odradio posao. Glavni faktor je talentovani Caleb Landry Jones s kojim smo se već družili u prethodnom Bessonovom filmu (DogMan). Calebov senzibilitet, ali i crte lica, daje tu dimenziju filmu koji naslovu ima ono "love tale". Ako imate sklonosti ka romantici i ne zanima vas samo krv ova verzija Dracule mogla bi vam se dopasti. Ovo mi definitivno ostaje u sećanju kao jedna od omiljenih verzija u skladu sa mojim ličnim senzibilitetom.

tomat

Barbarian

Sad mi žao što utroših vreme na ovaj film. Dakle, cura preko Airbnb iznajmi gajbu u Detroitu i ispostavi se da je gajba već iznajmljena nekom liku, da ne kažem double bookovana. Lik je pozove unutra, ona se prvo nećka, napolju hladno i pada kiša, ona uđe, al normalno oprezna, neće da popije čaj koji joj je ovaj skuvao. Sredi se to već nekako, ova tek ujutru, pošto je došla po mraku, skonta da je kuća koju je iznajmila u kraju u kojem ne da ne treba noćiti, nego niko pametan ni kolima ne bi prošao danju kroz njega. I ovo je u prvoj trećini filma za koju ljudi kažu da je dobra. Jebiga. I na dalje film meni više liči na karikaturu nego na ozbiljan uradak, ima tu dosta nekih rupa i nelogičnosti, i treba se tu baš prepustiti i poverovati u ono što se gleda da bi moglo da se ide napred. Mislim, ispod Detroita toliko tunela da je dobro da nisu probudili Balriga. Kritike u velikoj meri pohvalne, jeste bilo kasno i bio sam pospan pa može da se desi da sam nešto propustio.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truman

Odgledao sam zanimljiv američki horor s elementima komedije po imenu READY OR NOT sa australijskom glumicom Samarom Weaving.Ona ovde tumači devojku koja se iz nejasnih motiva udaje u bogatu kuću. Ali ta porodica poznata po proizvodnji društvenih i igara na sreću ima svoju tajnu. Motiv je do sada zilion puta obrađen ali je đavo u detalju odnosno izvedbi (pun not intended!). Sa uživanjem sam ga pogledao, ovo je jedan od onih hororaca koji se dešavaju u kući. I funkcioniše što se mene tiče na svakom nivou.

džin tonik

wij (2018), nizozemsko-belgijski, ne gogolj.

nisam bas pretjerani ljubitelj europske skole, one maglovite i depresivne, uglavnom; da pogledam privukle me gole zene. radnju nisam ocekivao. mislim, radnju u smislu neceg smislenog. razumijete.

no film se pokazao kao vrlo visedimenzionalni horor, svojevrsni biser u moru smeca. vrijedi pogledati.

Truba

nikola kejdz glumi u filmu o isusovu detinjstvu
ne bi bila fora da nije horor
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

džin tonik

draga elza! (2014.)

gabor makraj u ulozi lombos mihalija, geza bodor kao anatol vorobjevics kozov, a suzana ripli tumaci komelkovu jevgeniju.
pa tamas varga, eniko gulyas, sandor pinter...

imena glumaca sad mozemo zaboraviti. o filmu:

madjarski vojnik za ww2 na istocnom frontu. film koji, rekao bih, suptilno pokusava i iznivelirati zapadnoeuropsku (negativnu) percepciju crvene armije, sto takodjer mozemo zaboraviti. nije relevantno za ugodjaj.

polako se otkriva kao horor koji pazljivi gledatelj moze naslutiti, a svidio mi se najvise zbog 2-3 vrlo komicne i vrlo upecatljive scene, odlicnog humora.

edit: pogledah laicke recenzije na amazonu. neki zenski nik ozbiljno tvrdi da film nije ni b-produkcija, da je takoreci negledljiv, sve zbog navodno blijedih, neuvjerljivih glumaca, lose karakterizacije i nedostatka emocija.

nemam rijeci. tu je vrlo uspjelo poigravanje ponaosob svakim relevantnim stereotipom. ali svice mi zasto se snima sve vise smeca. :cry:

Truman

The Long Walk
https://www.imdb.com/title/tt10374610/

Prilično zanimljivo bioskopsko iskustvo gde sam zapravo i dobio to što sam očekivao. Distopijska priča o totalitarnoj Americi u kojoj se grupa momaka takmiči u hodanju, ko ostane poslednji postaje bogat a ostalima metak. Ova nerealističnost je malo ublažena upravo distopijskim okvirom a i film je rađen po priči Stephena Kinga. Između glumaca postoji dobra "hemija" i mogu da prepostavim da im je bilo zanimljivo i izazovno da se kreću linijski i rade konverzaciju. 7/10

Petronije

Odgledao sam Weapons, još jedan film koji ne zna šta je, ali solidan saspens i strava, pogotovo u prvoj polovini. I Barbarian istog režisera mi je ostavio sličan utisak svojevremeno, stim što je ovde promena pravca nekako radikalnija, i to ne u smislu radnje već se bukvalno menja žanr, od nekog kao ozbiljnog horora sa jebenim zapletom završava sa trešom i horor-komedijom. Nije to čak ni loše ali deluje nekako nakalemljeno, čak imamo i jedan zombi set-piece na kraju. Svakako može da se pogleda, možda bi se i Bati svideo on voli ovakve filmove gde ima puno prostora za učitavanja šta je autor zapravo hteo da nam kaže. 😎
Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Pogledao bi Karmadonu. Ima li negde neki link? :evil:
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Truman

Quote from: Onaj stari Sendmen on 16-09-2025, 17:20:11Pogledao bi Karmadonu. Ima li negde neki link? :evil:

Sram te bilo.  xrofl
I mene zanima kad će konačno da je puste u promet. Rado bih gledao u kinu.

Onaj stari Sendmen

Quote from: Truman on 16-09-2025, 17:23:07
Quote from: Onaj stari Sendmen on 16-09-2025, 17:20:11Pogledao bi Karmadonu. Ima li negde neki link? :evil:

Sram te bilo.  xrofl
I mene zanima kad će konačno da je puste u promet. Rado bih gledao u kinu.

Neće pre sledeće godine. Link ti je jedina šansa da zadovoljiš radoznalost.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Petronije

Odgledao sam lažni Wailing (2024) koji je Ghoul nahvalio. Ako izuzmemo jedan detalj, za koji verujem da je ili nameran trol ili je jednostavno rupa u scenariju, ovo je još jedan film o Vajnstinu i maltretiranju žena. Da budem iskren, nakon Red Rooms koga je isto toliko nahvalio, a kojeg nisam uspeo da odgledam ni iz 2 pokušaja, jer je smrtno dosadan, ovo je ipak film koji se može gledati i preporučiti. Odlična kamera i režija a glumice su isporučile. Čak i nisam nešto preterano oduševljen tim klasičnim horor deonicama, koliko atmosferom koja se provlači svuda, režiser je uspeo da uhvati "to nešto" što zapravo čini dobar horor. Evo može još neko da pogleda pa da prodiskutujemo, ali mislim da su stvari prilično jasne i nedvosmislene.
Arm the Homeless

tomat

Weapons umereno zabavan, ali ne više od toga, čak ni saspens i stravu nisam osetio.

Bring her back pogledao pre neki dan, to mi je značajno bolji HOROR, rupičast al interesantan.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truman

Iz ove godine najbolji horori su mi
SINNERS
BRING HER BACK
TOGETHER

Bio je i neki letnji što se dešava na moru s ajkulom valjda što je ghoul nahvalio i to nisam još odgledao. Ne sećam se naziva.

Truman

Books of Blood
https://www.imdb.com/title/tt11242218/?ref_=tt_mlt_t_1

Solidno. Uživao sam. Tri povezane priče u barkerovskom stilu. Potpisan je i kao koscenarista.
Paralelno sam uzeo da čitam i Pakleno srce; kabal.

Truman

Ghosts of War
https://www.imdb.com/title/tt6508228/?ref_=up_urrat_t_5
Nije ovo tako loš B horor sa neočekivanim (barem za mene) tvistom. Grupa vojnika tokom WW2 ima zadatak da obezbeđuje aristokratsku kuću, ali tamo se dešavaju neke natprirodne stvari.

Truman

Odgledao sam Carpenterov rimejk Village of the Damned. Rekao bih da atmosferski ne dobacuje do original, ovo je više kao duža epizoda Dosijea X. Ume i carpenter da podbaci.
https://www.imdb.com/title/tt0114852/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_Village%2520of%2520the%2520Damned

Truman

Prošle nedelje nakon kasne smene gledao sam horor filmove na kablovskoj pa da podelim.

Anna and the Apocalypse
https://www.imdb.com/title/tt6433880/?ref_=up_urrat_t_7
Britanski horor mjuzikl komedija. Umereno zabavno i simpatični mladi glumci.

Child's Play
https://www.imdb.com/title/tt8663516/?ref_=up_urrat_t_8
Još jedan od bezbroj filmova o veštačkoj inteligenciji koja se otrgla kontroli. Odgledao sam ga zbog Aubrey Plaza mada u principu nije toliko loš.

Needful Things
https://www.imdb.com/title/tt0107665/?ref_=up_urrat_t_10
Jedna od boljih ekranizacija dela Stephena Kinga o misterioznom strancu koji u malom gradu otvara antikvarnicu i ostvaruje ljudima želje. Reklo bi se, dobar čovek.

The Super
https://www.imdb.com/title/tt5884784/?ref_=up_urrat_t_2
Pomalo trashy horor o domaru koji se sa ćerkom seli u veliku zgradu gde se dešavaju čudne stvari. Nije onako kao što izgleda ali je neočekivano očekivan rasplet. Može se pogledati, pokojni Kilmer ima upamtljivu ulogu.

Cell 213
https://www.imdb.com/title/tt1288636/?ref_=up_urrat_t_4
Trešić o advokatu kome se branjenje zločinaca obija o glavu pa završi u zatvoru koji krije natprirodne tajne. Slobodno preskočiti ako naiđete.

Deep Dark
https://www.imdb.com/title/tt2914740/?ref_=up_urrat_t_1
Za kraj ostavljam najbolje - artsy i kinky horor o umetniku bez talenta koji pokušava da se probije  ali mu ne uspeva. Onda zahvaljujući uspešnijem rođaku dobija priliku da rad u studiju koji krije tajnu. Film ima kreativnu i pomalo bizarnu priču i iako deluje pomalo jeftino vredi ga pogledati.

Truman

Odgledao sam i par nehorora prethodne nedelje.

Night Falls on Manhattan
Solidan Lametov trailer o tužiocu koji ganja dilera droge ubicu, ali dolazi u moralnu dilemu kada se ispostavi da istraga nije obavljena kako valja i da ima posla sa korumpiranim policajcima u najbližem okruženju. Ova stvar pokazuje zašto je Andy Garcia pravi holivudski star. Rođen je za ovakve uloge.

Autómata
https://www.imdb.com/title/tt1971325/?ref_=up_urrat_t_6
Postapokaliptični SF o uništenom svetu u kom Antonio Bandersa pokušava da preživi i osnuje porodicu ali mu se loši ljudi nađu na putu. Ima nešto u atmosferi pustare ali generalno prosečan film.

Nuremberg
https://www.imdb.com/title/tt29567915/?ref_=mv_close
Jedan od najiščekivanijih filmova iz prošle godine daje nam dominantnog Russella Crowa u ulozi naciste Geringa. Dopada mi se kako je priča ispričana. Nažalost, u ovoj ulozi ne mogu da svarim Maleka, naprosto ne loči na američkog psihijatra iz 40-ih.

ooops, ovo treba da se prebaci na drugu temu

Truba

gledo automatu ničega se ne sjećam
koji je smisao gledanja jbt ako se niceg ne sjećaš kasnije

Truman

Quote from: Truba on 28-01-2026, 13:25:30gledo automatu ničega se ne sjećam
koji je smisao gledanja jbt ako se niceg ne sjećaš kasnije

Ne sećaš se jer je film prosečan i beznačajan. I meni će ispariti za mesec dana.