Author Topic: Šta sam lepo gledo, a da horor nije  (Read 1193649 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.204
  • The Cult of Ghoul
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« on: 23-01-2005, 04:21:02 »
Šta sam lepo gledo, a da horor nije:

EL MARIACHI   R. Rodriguez     ***          3
Eto, tek sad: šta ću kad retko pratim trendove. Iznenađujuće dobar film, bolji, uzbudljiviji i mračniji od bilo čega što je Rodriguez posle toga pravio. Sjajno. Kvintesencijalni low-budget geek-fest, prodkut velikog talenta i fanatizma.

ARAHAN      ***          3
Tvorci one ruske papazjanije (Noćna straža) imali bi itekakao šta da nauče od svojih korejskih kolega: OVAKO se (čitaj: majstorski – pitko, zabavno, neosetno, lucidno) mešaju žanrovi, OVAKO se prave 'repertoarski' (što bi reko CrAven) filmovi u kojima se uživa: akcija, sumanute kaskaderske egzibicije, majstorski CGI efekti, fantastika, kung-fu, komedija, Spajdermen, Matriks... Sve je tu, a opet lepo uklopljeno. Govori o trapavom saobraćajcu koji biva iniciran u grupicu super-moćnih boraca protiv vekovnog zla...

MY WIFE IS GANGSTER      ***          3
Još jedan odličan korejski spoj žanrova koji se mora videti da bi se shvatio: humor i neverovatna brutalnost, akcija, saspens i slepstik, ozbiljna drama i sprdačina... a sve to opet pije vodu i strašno je zabavno. Govori o moćnoj šefici mafije koja, da bi ispunila želju umirućoj sestri, reši da se uda, iako je muškarci niti zanimaju niti ima nekog iskustva s njima (sem kao sa podređenim slugama i saučesnicima). Ako je gašenje cigarete na jeziku potrčka 'crni humor', moram reći da je brutalno šutiranje trudne žene ipak bilo malo prejako za ton ostatka filma.

ZEBRAMAN   T. Miike   ***          3
Jedan od boljih Miikeovih filmova: uglavnom zabavan i bleskast- mogao bi da bude sjajan counterpart crtiću THE INCREDIBLES (vidi niže) kao svojevrsna dekonstrukcija/rekonstrukcija mita o superjunacima. Ipak, mali budget ga malo oslabljuje, kao i nedovoljno promišljen scenario koji ne izvlači maximum iz ponuđenih premisa i likova (mada, i ono što je uradio više je nego dobro!); i kao i većina drugih Miikeovih filmova, nije baš preterano 'inolving'.

HOUSE OF THE FLYING DAGGERS   Z. Yimou   ****        4
Divota! Dva sata sa Žang Ziji, koja je ovde u glavnoj ulozi, a ne treća violina kao u Crouching Tigeru. Sve ostalo je krem na tortu od Ž.Z. –a i taj krem je više nego bogat i predivnim kostimima, i enterijerima i prirodnim divotama, i fascinantnim hiper-hiper-stilizovanim scenama borbe, a jagoda na vrhu je fina (i tragična) ljubavna priča. Možda nema baš tu dozu sete kao Tiger, ali vrlo mu je blizu u svemu ostalom: odličan film!


CELLULAR   D.R. Ellis   ***          3
Eto, tek nedavno ga odgledah na divxu: kada sam išao u bioskop, nije došao NIKO (nije ni čudo da su niški bioskopi pred zatvaranjem)!!! Enivej, film je baš onoliko napet, uzbudljiv i zabavan koliko sam od Cohena i Ellisa i očekivao, i mada mi je glavni junak u startu bio antipatičan, vremenom sam se navikao, i prepustio se rollercoasteru. Opasan ovaj Ellis, opasan!

THE IRON GIANT   B. Bird   ***           3
Još jedna okasnela premijera: moram reći da sam nakon tolike fame očekivao više. Ima duše, lepo je, dražesno i sve, ali i previše konvencionalni likovi i situacije, kao i usiljeno-nepotrebno tear-jerk žrtvovanje robota na kraju smetali su mi da u potpunosti uživam u ovome i dam mu više od jake, lepe trojke.

NOTHING   V. Natali   ***           3
Fino. Natali je stvarno baja na koga tek treba računati: iako mi je Cypher više prijao, Nothing je sasvim zabavna i otkačena satira na house-bound geekove (ko je kazao otaku?), vizuelno nadahnuta kao i sve što je Natali do sada radio, i solidno odglumljeno (iako bih ja radije video neke simaptičnije glumce, ali OK).

FINDING NEVERLAND      ***            3+
Priča o J.M. Barry-ju, tvorcu Petra Pana. Džoni Dep je, kao i uvek i svuda, car: nijedan drugi glumac ne bi mogao da ovu ulogu odigra a da mu POVERUJEMO da u toj bliskosti sa dečacima nije bilo ni najmanje naznake nečega pokvarenog – Dep je neodoljiv kao yet another odrasli ali nesazreli dečak, i nema ništa lepše, smešnije i istovremeno srceparajućije od scene večere, na kojoj njegova žena, majka četvorice dečaka i njihova baba naklapaju o nekakvim nebulozama, a Dep klince zabavlja kačeći kašiku na svoj nos. Kejt Vinslet kao majka tih dečaka drži vodu, iako je njen lik prilično konvencionalno postavljen pa i nema mnogo posla za nju. Ali zato ogroman teret leži na dečku koji igra real-life inspiraciju za Petra Pana, i on ga nosi sa snagom neviđenom još od H.Dž. Osmenta. Vrlo dirljiv i dražestan film: šteta samo što je muzika tako banalno konvencionalna.

THE INCREDIBLES   B. Bird   ****(*)      4+
Ah! Remek delo! BELIEVE THE HYPE! Ko nije gledo nek trči smesta. Pre!Le!Po! Kako pametno! Kako duhovito! Kako uzbudljivo! Kako vizuelno bogato! Ah, to skrovište na ostrvu! Ti tajni hodnici! Ti tajni prolazi! Ta vozila! Ti roboti! Ti kostimi! Te scene jurnjave i borbe! Ti predivni likovi! INCREDIBLE! Ovo je, uz KILL BILL, najbolji američki film iz 2004, i zaslužuje sve hvale i nagrade koje je dobio i koje će tek dobiti.

AZUMI   R. Kitamura   ****            4
Prijatno iznenađenje! Iako volim VERSUS, sve ostalo od Kitamure što sam video bilo je uber-style over no-substance, pa time i prilično uninvolving. Not so with AZUMI! Elem, Kitamura je sjajan režiser, ali je onoliko dobar koliko njegovi scenariji. Ovog puta je imao odličan materijal, i napravio svoj daleko najbolji flm. Simpatični i prijemčivi likovi, ozbiljna drama, teške odluke, ozbiljne borbe, mnogo krvi (više no u ijednom od 10-ak horora koje videh ove godine!), priča koja prilično dobro teče, bez vrludanja, do odlične kulminacije. Ovo je zapravo najbolji moderni samurajski film: govori o grupi treniranih asasina u misiji ubijanja ratobornih vladara koji prete miru i prosperitetu Japana. Već u 15-om minutu filma imate jednu od najboljih i emotivno najtežih scena (jedva se suzdržavam da ne spojlujem!), sa neopisivim iskušenjem, i već tada je jasno da ovo neće biti ni glatko ni slatko. Simpatični likovi ovde GINU, a spasavanja (kada se dese) često budu po veliku cenu. Takođe, film se može pohvaliti sa nekoliko izvanredno živopisnih zlikovaca, uključujući i jednog sa tako neodoljivom harizmom da ćete prosto voleti da ga mrzite! Iz-van-re-dan film!

Boban

 • 3
 • Posts: 22.730
Re: Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #1 on: 23-01-2005, 05:02:24 »
Quote from: "Ghoul"
Ovo je, uz KILL BILL, najbolji američki film iz 2004, i zaslužuje sve hvale i nagrade koje je dobio i koje će tek dobiti.


jebiga, ova recenica relativizuje celokupnu tvoju ponudu; skrušeno cu izjaviti da sam na Kill Bill umro od dosade.
Doduse, takve stvari mi se redovno dogadjaju kada cujem previse pohvala o nekom filmu pa udjem u gledanje sa nerealnim ocekivanjima... mislim, gledljivo je to, ali jedva iznad hongkongškog proseka.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Black Mamba

 • 4
 • 3
 • Posts: 1.208
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #2 on: 23-01-2005, 09:35:01 »
bas sinoc pogledah House of Flying Daggers i jeste jako lep... ali ladno tvrdim da je tek upola lepsi od Hero

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.204
  • The Cult of Ghoul
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #3 on: 22-02-2005, 19:37:10 »
THRILLER - A CRUEL PICTURE (B. Vibenius)   ***

Istorijski bitan revenge flick (pa još švecki!), još uvek ima ponešto draži zbog svoje 'prljavosti' i zbog simpatične gl. djeve (čiji imidž je tarantino pozajmio za d. hanu u kill billu), ali je suviše naivno zamišljen i ostvaren: način na koji funkcioniše taj prostitute ring, kao i način na koji curica u njega uvučena uspe da se obuči u vožnji, pucanju i borilaštvu - prava su smejurija, kao i način i razlog zbog koga njeni roditelji izvrše zajedničko samoubistvo.
njena osveta se priprema predugo i premonotono, a izvedba je neubedljiva i ne posebno zanimljiva.
plus, upotreba porno inserata sasvim je nepotrebna, i čak ponižavajuća po lik (bez obzira što genitalije pripadaju dublerki, a ne glumici gl. uloge).
svakako vredi gledanja, ali mogao se ladno skratiti za 20ak minuta (što su ameri i učinili - možda ta verzija bolje pije vodu).

RUN & KILL - Billy Tang *(*)

još jedan revenge flick, ovog puta iz HK produkcije, od režisera zloglasnog RED TO KILL. pošto važi sa njegov second best, bojim se da već 3rd 'best' mogu i da propustim. ionako je i red to kill vredan pažnje samo kao unikatno neukusan i brutalan film (o manijaku koji siluje retardirane devojke u jednom domu), možda i najodvratniji od svega iz HK-a.
ova tvorevina je naivna, nefokusirana, proizvoljna, sa neubedljivom motivacijom i antipatičnim protagonistom i sa pretežno nenadahnutim akcionim i krvopljusnim scenama.
vredan je zbog kurioziteta: glavnom junaku zlikovac prvo baci majku kroz prozor, a potom mu i pred njegovim očima živu spali ćerkicu od, recimo, 7 godina (I didn' see that one coming!).
inače je slab i nedomišljen film.

pokušao sam da gledam i ETERNAL SUNSHINE BLA BLA BLA, ali sam ga ostavio nakon 40 minuta.
bacam ga u istu kantu sa LOST IN TRANSLATION kao mediokritetsku kvazi-pametnu, a u stvari prerazvučenu i nemaštovitu tvorevinu za zaljubljene fancy snobove. nije negledljivo, ali mi i ne pruža my time's worth - ukratko, drago mi je što nisam išao u bioskop, već ga gledao na divxu.

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #4 on: 22-02-2005, 20:13:50 »
Quote from: "Ghoul"
pokušao sam da gledam i ETERNAL SUNSHINE BLA BLA BLA, ali sam ga ostavio nakon 40 minuta.
bacam ga u istu kantu sa LOST IN TRANSLATION kao mediokritetsku kvazi-pametnu, a u stvari prerazvučenu i nemaštovitu tvorevinu za zaljubljene fancy snobove. nije negledljivo, ali mi i ne pruža my time's worth - ukratko, drago mi je što nisam išao u bioskop, već ga gledao na divxu.


Drzi se ti lepo onoga u sta se razumes: HORROR filmova, pa ce ti biti lakse, a pogotovo nama ostalima koji onda necemo morati da citamo ovakve besmislene postove gde ispricas mnogo vise o sebi, nego li o filmu za koji i sam priznajes da ga nisi ni odgledao do kraja. I jos kao imas "misljenje" o istom. Tja.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Lurd

 • 3
 • Posts: 3.435
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #5 on: 22-02-2005, 20:21:07 »
Htedoh reći ja nešto slično, ali malo blaže i bez kvalifikacija, kako onih o razumevanju, tako i onih o govorenju o sebi.

Uglavnom, meni Eternal, a pogotovu Lost uopšte nema veze sa inteligencijom, niti mi deluje kao da to treba da budu pametni filmovi.

A povrh svega, uopšte se ne mogu trpati u isti koš, jer su potpuno različiti.
My trees...They have withered and died just like me.

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #6 on: 22-02-2005, 20:43:25 »
Ja jesam bio preostar, i to vrlo svesno, i to vrlo namerno. Jedno je kad neko kaze: film mi se nije svideo zbog toga i toga, a nesto sasvim drugo kad kaze: film mi se nije svideo i zato su oni kojima jeste takvi i takvi.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

3opge

 • 2
 • Posts: 12
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #7 on: 22-02-2005, 23:22:41 »
Quote from: "Ghoul"


pokušao sam da gledam i ETERNAL SUNSHINE BLA BLA BLA, ali sam ga ostavio nakon 40 minuta.
bacam ga u istu kantu sa LOST IN TRANSLATION kao mediokritetsku kvazi-pametnu, a u stvari prerazvučenu i nemaštovitu tvorevinu za zaljubljene fancy snobove. nije negledljivo, ali mi i ne pruža my time's worth - ukratko, drago mi je što nisam išao u bioskop, već ga gledao na divxu.


obozavam proserotine ove vrste....
a sve da bi se dokazalo da je Gula ne-kvazi-pametan ne-zaljubljen vec kuul ali vrlo-fancy nad-snob, jel da?

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.204
  • The Cult of Ghoul
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #8 on: 22-02-2005, 23:45:20 »
miki, ako ti stvarno misliš to što si gore implicirao, tj da se ja samo u horor razumem, a da filmove ostalih žanrova prepustim neznamkome, time si me ne samo uvredio nego i ispoljio svoju površnost i predrasudu koja bi, boljim uvidom u moj minuli rad, bila raspršena. možda.
ja, međutim, neću da ništa demantujem, već ću ti u sličnom duhu samo reći da ne moram govno da pojedem do kraja da bih shvatio da je govno. bar za mene. 40 minuta mi daje više nego jasnu sliku da ja to ne želim da ispratim do kraha, i daje mi dovoljno razloga za to. video /pojeo/ sam dovoljno. sad, imao bi pravo da me prozivaš da sam ja napisao i objavio kritiku filma koji nisam odgledao uopšte, ili samo delimično. ovo ovde nije kritika, već puka subjektivna impresija, bazirana na onoliko filma koliko sam video. na topiku koji sam baš i zato razgraničio od sličnih, da oni koje moji sudovi ne zanimaju ne MORAJU, kako ti to slatko reče, da ih čitaju.
u izvesnom smislu, sve što kažeš/uradiš govori (i) o tebi (ovo je ono bezlično 'you', a ne obraćanje tebi pojedinačno, miloshe). ja od toga ne bežim. štaviše.

za mene, translation i sunshine su vrlo slični filmovi:
-oba su precenjena;
-oba se obraćaju onima koji nisu baš idioti/konzumenti najbanalnijih proizvoda holivuda, te samo zato misle da su 'alter', a zapravo oba su smarački konvencionalni u ama baš svemu sem u flashy storytellingu (koji nemaju, na zalost);
-oba prodaju neku gorkoslatku sladunjavost kao 'art';
-oba imaju ex-komičare koji se iz petnih žila prče da dokažu svoju 'dramsku' kost, te tako u translation imamo beskrajne prizore billovog neispavanog, umornog, izgubljenog lica (ok, I got it the 1st time around – go on with the fucking story, if any!), a ovde imamo džima kerija sa izrazom kao da ima konstantni proliv ili barem hemoroide, i to mu dođe neka kao drama.
-oba su filovana bljutavim 'pop-alter' bandovima, dakle 'alternativom' za urban fancy crowd;
-oba su filma suviše dosadna, konvencionalna i banalna da bi ih odgledo do kraja.
-oba imaju za protagoniste likove koji mi idu na jetra i s kojima nemam ništa zajedničko, te me stoga zabole za to dal će da se zavole, prižene, rastanu, samoubiju, ili da izgore u kiselini svojih napaćenih, mučaljivih, patetičnih faca dok slušaju paćeničku muzičicu i tuguju nad nesuđenim, neispunjenim, ah, ljubavima.
-oba su me iznervirala blizu toga da bacim diskove (srećom, u oba slučaja bili su tuđi pa sam se suzdržao) – iznervirali me, pored ostalog, i zato što se ovakve pomije danas smatraju nečim naročito dobrim ('umetničkim'!), samo zato što se posmatraju na pozadini sačinjenoj od kojekakvih spajdermena i već kojekakvih blokbastera (od kojih ih, po meni, ništa suštinsko ne odvaja).

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #9 on: 22-02-2005, 23:57:48 »
Quote from: "Milosh"
Ja jesam bio preostar, i to vrlo svesno, i to vrlo namerno. Jedno je kad neko kaze: film mi se nije svideo zbog toga i toga, a nesto sasvim drugo kad kaze: film mi se nije svideo i zato su oni kojima jeste takvi i takvi.


Evo, da citiram i samog sebe ne bi li bilo malo jasnije. Ne, ne mislim da se samo u horor razumes, ali taj tvoj i takav komentar koji je na nivou AICN posalica ostavlja takav utisak. Zato sam i bio malo bezobrazan, ne bih li te malo prodrmao i naterao da razmislis koliko smisla ima to sto si napisao, i koliko je i to, na kraju krajeva, bilo uvredljivo u svom praznom i ponovicu opet: besmislenom uopstavanju.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #10 on: 23-02-2005, 00:27:04 »
napomena: Ovde cu da odgovorim u vezi primedbi na "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", a ako neko hoce da se preganja u vezi "Lost in translation" samo napred; dakle:

Quote from: "Ghoul"
-oba su precenjena;


OK, tvoj licni utisak i preferencija, nemam nista protiv.

Quote from: "Ghoul"
-oba se obraćaju onima koji nisu baš idioti/konzumenti najbanalnijih proizvoda holivuda, te samo zato misle da su 'alter', a zapravo oba su smarački konvencionalni u ama baš svemu sem u flashy storytellingu (koji nemaju, na zalost);


OK, tvoj licni utisak i preferencija, nemam nista protiv.

Quote from: "Ghoul"
-oba prodaju neku gorkoslatku sladunjavost kao 'art';


OK, tvoj licni utisak i preferencija, nemam nista protiv.

Quote from: "Ghoul"
-oba imaju ex-komičare koji se iz petnih žila prče da dokažu svoju 'dramsku' kost, te tako u translation imamo beskrajne prizore billovog neispavanog, umornog, izgubljenog lica (ok, I got it the 1st time around – go on with the fucking story, if any!), a ovde imamo džima kerija sa izrazom kao da ima konstantni proliv ili barem hemoroide, i to mu dođe neka kao drama.


OK, tvoj licni utisak i preferencija, nemam nista protiv.

Quote from: "Ghoul"
-oba su filovana bljutavim 'pop-alter' bandovima, dakle 'alternativom' za urban fancy crowd;


OK, tvoj licni utisak i preferencija, nemam nista protiv.

Quote from: "Ghoul"
-oba su filma suviše dosadna, konvencionalna i banalna da bi ih odgledo do kraja.


OK, tvoj licni utisak i preferencija, nemam nista protiv.

Quote from: "Ghoul"
-oba imaju za protagoniste likove koji mi idu na jetra i s kojima nemam ništa zajedničko, te me stoga zabole za to dal će da se zavole, prižene, rastanu, samoubiju, ili da izgore u kiselini svojih napaćenih, mučaljivih, patetičnih faca dok slušaju paćeničku muzičicu i tuguju nad nesuđenim, neispunjenim, ah, ljubavima.


OK, tvoj licni utisak i preferencija, nemam nista protiv.

Quote from: "Ghoul"
-oba su me iznervirala blizu toga da bacim diskove (srećom, u oba slučaja bili su tuđi pa sam se suzdržao) – iznervirali me, pored ostalog, i zato što se ovakve pomije danas smatraju nečim naročito dobrim ('umetničkim'!), samo zato što se posmatraju na pozadini sačinjenoj od kojekakvih spajdermena i već kojekakvih blokbastera (od kojih ih, po meni, ništa suštinsko ne odvaja).


OK, tvoj licni utisak i preferencija, nemam nista protiv.

itd.

Jesi li ti svestan da si ovde izneo gomilu podataka, ne O FILMU vec iskljucivo O SEBI (EDIT: da, sad kad bolje pogledam jesi, pa dobro, i to je valjda stvar ukusa/izbora), pokusavajuci da objasnis zasto ti se isti nije dopao? Ja zaista ne zelim da budem zlonameran, ali ja ovako ne mogu s tobom da diskutujem posto ne znam o cemu bih, posto ovde ne vidim niti jedan jedini jasno formulisani argument zasto film (ne) valja, vec samo vrlo licni (ne) ukus. I kad je vec tako, kako onda mozes da donosis sud o tome kakva je to publika kojoj se ovaj film svideo? Ako to nije arogantno onda stvarno ne znam sta je...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.204
  • The Cult of Ghoul
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #11 on: 23-02-2005, 00:53:11 »
pa dobro sad, ako ti u ovoj hordi mojih reči nisi uspeo da zapaziš ništa o filmu/ovima (kao napr. primedbe vezane za glumu, scenarije, konvencije, ritam...) već isključivo mene i samo mene, to potvrđuje moju inicijalnu izjavu o tvojoj površnosti, ali me i uveseljava da sam ti pružio bar malo materijala, ako već ne filmskog, a ono barem psihološkog, da se na meni vežbaš i primenjuješ to što studiraš.

ako već ne možeš OD mene, uči se barem NA MENI...  :lol:

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #12 on: 23-02-2005, 01:08:35 »
Eto, sad ja ispadoh povrsan. Pa dobro, jesam malo pozurio u odgovoru i nisam najbolje zapazio da si ti vec pomenuo kako se ovde radi o licnim impresijama, i da je sve to daleko od kritike itd. I sve je to lepo, ali ja se opet vracam na ono poslednje sto sam rekao, a u vezi sa tvojim prvim postom. Ali dobro, necu sad da budem naporan i da gnjavim vise (btw ovako generalno mogu da te uputim na  izvesnu kritiku ovog filma iz Emitora 445, i da kazem da se uglavnom slazem sa onim sto tu stoji).

A propo ucenja, covek se uci dok je ziv, metodi su vec stvar izbora...  :lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.884
  • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #13 on: 23-02-2005, 01:36:03 »
Na stranu sve to, ali jeste li vi skontali koliko je Faust genijalan bend?

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #14 on: 23-02-2005, 01:40:29 »
xrofl
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.204
  • The Cult of Ghoul
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #15 on: 23-02-2005, 05:07:55 »
OK, Miki, ti se slobodno pozovi na 'izvesnu' kritiku iz emitora, a ja ću dodatni (i možda najbitniji) argument protiv ove vrste filmova (eternally lost in translation...) da pozajmim od Luciusa Sheperda, koji kritikuje

the narrow spectrum of emotional coloration endemic to American films, a condition that renders equally stirring a film about genocide and one concerning a failed relationship, funded—it would appear—by the notion that in order to be palatable (not necessarily commercial, just palatable) a movie must seek to achieve its effect within these limited emotional parameters, or, more succinctly, by obeying the rule, Don’t Upset The Sheep.

Lurd

 • 3
 • Posts: 3.435
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #16 on: 23-02-2005, 09:25:26 »
Harvo! Ti nas da učiš o Faustu? Ti? Naaas?

Dokle si stigao? Imaš sve? NP3? Zašto si ispao nečovek i nisi se javio kad si dolazio u Beograd?
My trees...They have withered and died just like me.

Lurd

 • 3
 • Posts: 3.435
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #17 on: 23-02-2005, 09:27:13 »
Inače, ovp skretanje s teme je isključivo zato što me mrzi da pišem kako tvoji, ghoule, i Šepardovi stavovi jednostavno maše poentu. Možda kasnije, teško mi je u cik zore.
My trees...They have withered and died just like me.

Black swan

 • 4
 • 3
 • Posts: 8.415
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #18 on: 23-02-2005, 10:43:22 »
Quote from: "Ghoul"

pokušao sam da gledam i ETERNAL SUNSHINE BLA BLA BLA, ali sam ga ostavio nakon 40 minuta.
ukratko, drago mi je što nisam išao u bioskop, već ga gledao na divxu.


 :o  jel vama išta jasno

logičkim putem se ne može objasniti nelogični ghouletin mozak  :x  :o  :x


oh sudbino  :(  :cry:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.204
  • The Cult of Ghoul
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #19 on: 23-02-2005, 11:01:23 »
ahhh...
verovatno je iluzorno od tebe, komi, i tvojih alogičnih ganglija, očekivati da pojmiš razliku između svršenog i nesvršenog oblika glagola 'gledati', odnosno da pronikneš u suptilnosti njihove upotrebe (tj. šta znači 'gledati' a šta 'odgledati').

Mark

 • 4
 • 3
 • Posts: 2.383
 • The proverbial stopped clock.
  • Janko Takac
Re: Hm...
« Reply #20 on: 23-02-2005, 12:09:09 »
Quote from: "Harvester"
Na stranu sve to, ali jeste li vi skontali koliko je Faust genijalan bend?


Cek, cek... kako je stiglo do ovde?

 :?:
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Mark

 • 4
 • 3
 • Posts: 2.383
 • The proverbial stopped clock.
  • Janko Takac
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #21 on: 23-02-2005, 12:10:59 »
Awwwwww forget it!

 :lol:
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Black swan

 • 4
 • 3
 • Posts: 8.415
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #22 on: 23-02-2005, 12:38:55 »
Quote from: "Ghoul"
ahhh...
verovatno je iluzorno od tebe, komi, i tvojih alogičnih ganglija, očekivati da pojmiš razliku između svršenog i nesvršenog oblika glagola 'gledati', odnosno da pronikneš u suptilnosti njihove upotrebe (tj. šta znači 'gledati' a šta 'odgledati').


koliko sam upućen ... stručnjak si za engleski a ne za srpski stoga ako kažeš
Gledao sam taj film... znači da si gledao film od početka do kraja
Odgledao znači da si se mučio do kraja al si ga ipak završio

ps.
a Driler killer prepotentno dosadno artističko sranje si gledao do kraja sasvim sigurno  :( i dao mu dobru ocjenu  ( ti si ga gledao a ja odgledao)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

crippled_avenger

 • 4
 • 3
 • Posts: 20.944
  • http://dobanevinosti.blogspot.com
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #23 on: 23-02-2005, 14:28:43 »
LOST i SUNSHINE su nazalost potpuno marginalni filmovi u odnosu na THRILLER-A CRUEL PICTURE cije je nesaznavanje prilican Ghoulijev faul.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.204
  • The Cult of Ghoul
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #24 on: 23-02-2005, 18:53:07 »
dobro, kriple, da li sam i u osvrtu na THRILLER govorio više o sebi nego o filmu, i da li i tebi treba da sve to ponovo sažvaćem, svarim i izbljujem na fino i pregledno aranžiran tanjirić pre nego što se smiluješ da mi makar nagovestiš ezoteriju Bo Arno Vibenijusa, sa posebnim osvrtom na:
-nadasve simplifikovan storyline (kao da je iz Mikijevog zabavnika, samo X-rated!),
-naivno iskonstruisana dešavanja,
-preeeeeeeeeeeeeedug proces ponižavanja gl. junakinje, koji nije ni na koji način kumulativan, već prosto repetitivan; a isti takav je i proces njenog obučavanja - potpuno dosadan, ravnomeran, pravolinijski, pa stoga neubedljiv i filmski nezanimljiv,
-hard core prizori i njihova funkcija u OVOM filmu,
-lascivno motivisana golotinja glavne glumice,
-krajnje sveden izbor osoba kojima se sveti (ili sve mušterije ili nijedna!)
-logistički problemi vezani za NEMU devojku koja (kako?) dolazi u kontakt sa podzemljem i tek tako nalazi učitelje za sve što joj treba; odakle joj tolika lova?
-simbolizam njenih hendikepa (1 oko, nemost)
-prilično ravnolinijski, unsuspenseful odrađena osveta, bez ikakve tenzije, KOMPLIKACIJA, uzbuđenja,
i -ravna, nekatarzična osveta glavnom zlikovcu.

znam da ćeš se ti posvetiti 'logističkim' problemima koje sam naveo - više kao udicu za tebe nego išta drugo - kako bi pokazao da nisam pojmio ezoteriju nj.v. B.A. Vibenijusa, ali reci mi makar ono strogo filmsko što sam te pitao.

Kunac

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.927
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #25 on: 23-02-2005, 19:17:25 »
The Girl Who Knew Too Much (La Ragazza che sapeva troppo): Bavin crno beli triler sa elementima komedije, verovatno prvi giallo koji je ugledao tamu bioskopskih sala.
Vrlo solidna devedesetominutna razbibriga. Ne preterano nasilan (u poredjenju sa argentovim giallo klasicima, La ragazza je mala maca) ili shockantan, ali za poklonike italo trilera obavezno "stivo".
Bonus atrakcija: mladi, mladi John Saxon u akciji.
"zombi je mali žuti cvet"

crippled_avenger

 • 4
 • 3
 • Posts: 20.944
  • http://dobanevinosti.blogspot.com
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #26 on: 23-02-2005, 19:39:04 »
Ghoul, sva je sreca da su teoreticari horora naglasili da je Argento bitan autor, inace bi ti u njegovim filmovima lovio nemotivisanosti, rupe u zapletu, i nalazio primere jako lose glume.

u tom duhu, uopste nemam nameru da ti objasnjavam zato je THRILLER-A CRUEL PICTURE veliki film, ako to sam ne mozes da shvatis, onda ni ne treba da te ubedjujem. najteze je uzivati u necemu sto je nametnuto kao klasik a ja to necu da cinim tvom krhkom organizmu... ionako, verovatno niko nece proveravati tvoje stavove o tom filmu...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.204
  • The Cult of Ghoul
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #27 on: 23-02-2005, 20:08:50 »
krip, baš kao što sam i mislio: kupio te hardcore scenama, almost-teen golotinjom, britvom u oko i malo crvene farbe.

argento (at his best) ima zadivljujuću strukturu, progres, kulminaciju; ima set-pisove; ima INTENZITET; ima delirijum, ludilo, sumanutost, ume da IZNENADI, da šokira, da zasmeje (ne često, ali kad bude - tim dragocenije), ume usred tog nasilja da bude i POETIČAN, ume da orkestrira i inscenira stvari; najzad, čak i ako sasvim isključim mozak, prosto ima prelepe, nadahnute, originalne, nezaboravne SLIKE.

vibenijus nema ništa od ovoga, ili -ajd da ne preteram- uglavnom u zanemarljivim količinama, lišenim nadahnuća i kreativnosti jednog argenta, i bliži je kvalitetima jednog umberto lenzija ili poznijeg lamberta bave.
vibenijus je toliko sirov i toliko 'na prvu loptu' da me zapravo ne čudi da je toliko 'kupio' nekoga ko se oduševljava (ipak beskrajno sirovijim i primitivnijim) mi nismo anđelije 2.
vibenijus je zapravo naj-jednodimenzionalniji od svih jednodimenzionalnih 'autora' koji su ikada kićeni tim terminom.

bio bih iznenađen da si umeo da smisleno i argumentovano pojasniš zašto je THRILLER 'veliki' film. ne meni, jer ovo nije privatna prepiska ovde.

reci deci.

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.884
  • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #28 on: 24-02-2005, 02:45:14 »
Do Fausta je došlo jer meni tako ponekad padne na pamet da lupim nešto totalno bezveze usred neke ozbiljne diskusije.
Za Lurda: Jeste, imam koNpletan Empetri, uključujući i neka novija čudesa kao što je Ravvivando ili recimo Faust Wakes Nosferatu, prateća muzika za ONAJ film  :!:
Btw, ja sam uredno najavio svoj dolazak u BG, Milosh, Zakk i JB mogu to da posvjedoče. Ti si, doduše, bio zauzet razvaljivanjem nekih vrata, pa nisi mogao da dođeš  :evil:
Apologiziram se zbog ove digresije, a sad vi nastavite sa svojim raspravama o nekim tamo filmovima (kao da bilo koji film može biti zanimljiviji od Fausta).

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.204
  • The Cult of Ghoul
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #29 on: 26-02-2005, 09:31:50 »
TEAM AMERICA; WORLD POLICE   T. Parker   **                2
Idejno neodrživ i razočaravajuće reakcionaran, neduhovit i neuzbudljiv film koji bi hteo da zajebava i ove i one, ali u suštini brani one najvrednije napada (tj Bušmana). Ideologija na stranu, ‘fazoni’ su jezivo neduhoviti – umesto dušu da uzvadi ‘zvezdama’ Holivuda, najbolje što ume jeste da ih grupno nazove pešovanima (FAG), ili da M. Mura proglasi ‘slimy weaselom’. HA HA. U početku se čini da parodira klišee amer. akcionih filmova, ali na kraju grli i njih, i njihovu ideologiju.
GNUSNO!
(plus, krajnje neinspirisano i nezanimljivo)DEVIL’S EXPERIMENT; MAN BEHIND THE SUN 2   **(*)           2+
Ah, Kinezi!
Gde bi drugde mogli da nađete filmmejkere koji za potrebe svog filma legalno dobijaju na korišćenje autentične ljudske leševe kako bi ih pred kamerama secirali – a sve to radi autentičnosti?
Ovde imamo čak 2 real deal autopsije, kao i veliki broj vanredno gnusnih scena mučenja i kasapljenja, sve to prema istinitim događajima o tome kako su Japanci mučili Kineze u II svetskom ratu. Film bizarno oscilira između dokumetarizma i srceparajuće romanse, exploatacije i ozbiljnosti, ‘poruke’ i šoka, propovedanja i nedovoljno motivisanog iživljavanja.
Poseban hajlajt: nizovi i nizovi boca u kojima plutaju deformisani fetusi, kao i normalna tela u raznim fazama autopsije, delovi, glave, s kožom i bez, itd. Deluju vanredno autentično – siguran sam da kinezi nemaju tako napredne majstore za spec. efekte : ovi prizori su verovatno takođe real deal tegle, zarobljene od Japanaca nakon njihovog poraza.
Za razliku od 1. dela, ovde imamo nešto koherentniju priču, ali takva kakva je – konvencionalna i neubedljiva – ona je u kontrastu sa pretežnom tendencijom ka istorijskoj autentičnosti.
Zbrka od filma, ali svakako one of a kind, i definitivno vredi pogledati, ako imate (veoma) jak stomak.

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.204
  • The Cult of Ghoul
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #30 on: 07-03-2005, 07:35:59 »
Evo bekoliko filmova koje sam video na FEST-u i oko njega.

INNOCENCE   L. Hadžihalilović   ***
Postoji mali milion priča i filmova o odrastanju dečaka i zbitijima u njihovim internatima, ali veoma malo o devojčicama. Ovaj film to ispravlja - donekle. Jer, uopšte se ne radi o realističkom filmu: 'stvarnost' u kome se on dešava konstrukt je družbenice Gaspara Noea (uticaj – primetan!), tj. F. Wedekinda na čijem romanu je ovo bazirano, i pravila su frustrirajuće svedena i mutna. U svakom slučaju, ova parabola odrastanja i utapanja u životne tokove (skoro bukvalno) prelep je i zlokobno atmosferičan film na ivici horora. Nešto kao SUSPIRIA sa devojčicama 7-14 godina, i bez ubistava, ali sa jednako nadrealnom, mračno-bajkovitom atmosferom, i sa pretnjom koja ovde nije natprirodna već – naglašeno prirodna. Inače, samo je žena-režiser mogla da se izvuče sa ovoliko prizora golišavih curica a da ne bude smesta uapšena kao pedofil. NEVINOST je suviše dvosmislena i ambivalentna i nesigurna po pitanju tema kojima se bavi, pa joj to u krajnjem saldu oduzima na učinku i značaju, ali u ovaploćenju strave i fascinacije dece na rubu odrastanja – teško da ima premca!TROPICAL MALADY      *
Kakav obmana! Kritike ovog tajlandskog filma opisale su ga kao egzotično-ezoteričnu priču o šamanu koji se pretvara u zver-pantera-vukodlaka-šta-li, i prati kroz džunglu momka u koga se zaljubio. Avaj, umesto artsy-horor-drame dobio sam iritirajuće sklepanu pripovest, u kojoj prva polovina, sa zametkom gay romanse, ima bar naznake koherentnosti i smisla (iako je i kao takva krajnje jednostavna i nedovoljno artikulisana-motivisana); kada odu u džunglu, ukazuju se prave dimenzije ovog nemuštog, trapavog, skoro amaterskog ‘filma’, i tada se krhka dotadašnja ‘ozbiljnost’ s treskom pretvara u tragikomičnu grotesku. Sem egzotike ambijenta, ljudi i verovanja, malo je ovde filmskog ‘mesa’.A VERY LONG ENGAGEMENT   J-P. Jeunet   ****(*)
Ovo sam gledao jedne večeri kad na FESTu nije bilo ništa posebno. Šta reći? Jeunet je moj guilty pleasure. Njegovi filmovi, prepričani, ni u ludilu ne bi smeli da me zanimaju, a kamoli da ih gledam, i volim. Kad vidim sve te curice i rulju koja se oduševljava njegovim filmovima dodatno se zgrozim. Ali – šta da se radi? Odličan film je odličan film, pa makar govorio i o neuništivosti ljubavi i o pobedi optimizma, vere, nade i ostaloga. Jeunet je jedini koji to ume da odradi a da ne ogadi, već čak ispadne – očaravajuće.
Film je prelep. Čak i deonica sa rovovima iz I svetskog rata. Ti rovovi NIKADA, NIGDE nisu bili tako gnusno blatnjavi i nepodnošljivi. Budite spremni na neke vanredno gadne i krvave scene. Nije preterano, ali ipak – najviše krvi i creva koje ćete videti u ijednom feel-good filmu ove godine. Usput, neverovatna je stvar da Jeunet pozajmljuje (nesvesno?) jednu ultra-krvavu scenu od R. Yua iz BRIDE OF CHUCKY. Još je neverovatnije da je Yu to ipak bolje odradio i u svoj film uklopio.
Enivej, VERIDBA je skoro-savršen film, i možda i najbolji Ženeov. Bar za sada…MADE IN SERBIA   M. Đorđević   ****
Ovo je, kako izgleda, bio najbolji srpski film na FESTu. Ostale, izvikanije, istina nisam žurio da gledam, ali moje 6,5 čulo mi govori da nijedan neće posebno da mi legne.
MADE… je dokumentarac o porno ‘industriji’ u Srbiji. Znao sam već da je to od štapa i kanapa pravljeno i bedasto-negledljivo i jadno, ali ono što u ovom filmu videh me je ipak zapanjilo. Tolika beda, tolika socijala… Posebno deprimirajuće jeste da u filmu o srpskim porno zvezdama od 4 glavna junaka nijedan nije srbin – umesto toga, imamo hrvata (Dino),  cigojnera (Đurica), rumuna koji je srbin u duši (Simeon Daždea) i mađaricu (Eržika). Sve to srbi u duši. A Srbija u kurcu.
Film je neopisiv i neprepričljiv – MORA SE VIDETI! Toliko groteske, toliko (crnog) humora usred bede i sirotinje… kao neka od vrhunskih epizoda Alana Forda! Naravno, pornografija je savršena paradigma za oslikavanje mnogo šire slike sranja u Srbiji, i to režiser fino i nenametljivo iskazuje. Savršeno odmeren i ukomponovan, zabavan i dinamičan, ovaj dokumentarac jedino malkice pati od ‘igranih’ deonica, odnosno fiktivnog frejma koji povezuje ove 4 epizode, u kome N. Bekvalac, kao, traga za svojom ex-curom a sada porno zvezdom.


DER UNTERGANG   O. Hirschbiegel   ****
HITLER – POSLEDNJI DANI – posle ovoga teško da će iko imati potrebe da pravi novi film na ovu temu. Izuzetan, vanredno umešan u kreiranju atmosfere u bunkeru i opsednutom Berlinu – atmosfere neumitne propasti i kataklizme koji su uhvaćeni kao retko gde. Hitlerovo ludilo je takođe odlično prikazano – i kroz glumu B. Ganza (koji je Hiću nehumano i neprejebivo dobro skinuo!), i kroz ponašanje njegovih sledbenika. Antologijska je scena u kojoj Gebelsova žena prvo uspava, a onda cijanidom truje svoje petoro dece ‘da ne bi morali da žive u svetu u kome nema nacionalsocijalizma’. Jednom po jednom ona stavlja kapsulu među zube i svojeručno je lomi. Pokriva lice ćebetom, pa prelazi na sledeće. Metodično, hladno… Svakako jedna od najžešćih decoubilačkih (a i inače) scena u filmskoj umetnosti… Veliki budžet omogućio im je odlične prizore razrušenog grada i uličnih borbi, a odlična režija i gluma drže pažnju svih 150 minuta trajanja filma. SLOM je, možda, malkice suviše ‘safe’ i par nijansi previše ‘by the book’, budući namenjen najširem gledališču (a možda i OSKARU koji mu je, neshvatljivo, izmakao – javlja mi se, neopravdano, mada Amenabara tek treba da pogledam za koji dan). Uglavnom prijatno iznenađenje, jer od režisera EXPERIMENTA nisam očekivao OVOLIKO dobar film.


A HOLE IN MY HEART   L. Moodisson   *
Četiri glumca u 4 zida. Jedna video kamera. I mnogo sjebane psihe. Snimanje home-made pornića kao lek. Slušanje industrial muzike kao lek. Operacija vaginalne (tj labijalne) korekcije kao lek. Ništa ne pomaže. Sve je sranje sem pišanja. Čak i jebanje. Svi mnogo urlaju, svi su goli, svi pate, i mnogo mrdaju kameru. Jedina vizija raja je uz Bregin Đurđevdan. Nema izlaza, sem odjavne špice. Onda odahnete i kažete: dobro, eto, sad sam video i to (genitalnu hirurgiju i bljuvanje u tuđa usta) kako izgleda. Možda posle ovoga moj život onda i nije tako sjeban?
FUCKING AMAL je bio simpatičan film o beznađu 2 slatke ali neshvaćene teen lezbače (***). LJILJA FOREVER je bio unikatno sumoran film o beznađu sjebanih ruskinja uvaljenih u prostituciju (***). Ali RUPA… je samo beznadežna – rupa (*).

Morticia

 • 3
 • Posts: 1.028
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #31 on: 07-03-2005, 11:26:34 »
Zaboravio si film Lukas-a Moodysson-a nakon Fucking Amal-a, film iz 2000. i zove se Tillasammans.

Tillasammans aka Together aka Zajedno.

To je genijalan film ni sa jednim kadrom viska, ni sa jednim kadrom manjka.
You're dead, son. Get yourself buried.

David

 • 4
 • 3
 • Posts: 1.026
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #32 on: 07-03-2005, 13:33:23 »
'Tillsammans' a ne 'Tillasammans', ako je vec do svedskog jez.
Da li ste imali priliku da tamo, u Bg-u, gledate i njegov treci film, 'Lilja 4Ever'?
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

WARLOCK

 • 4
 • 3
 • Posts: 1.287
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #33 on: 07-03-2005, 14:51:00 »
"made in Serbia" to je film da gledate da vam se stomak prevrne,ili da vam pukne od smeha,toliko gadosti xrepuke ,publika je nevorovatno reagovala da je u toku celog filma bilo aplaudiranja,priznajem nekih scena sam morao zazmuriti. Film mi spada medju najboljim dokumentarnim filmovima na tu vrstu undergrunda kao sto je "made.." i "decak iz Junkovca".

Morticia

 • 3
 • Posts: 1.028
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #34 on: 07-03-2005, 15:09:35 »
Quote from: "David"
'Tillsammans' a ne 'Tillasammans', ako je vec do svedskog jez.
Da li ste imali priliku da tamo, u Bg-u, gledate i njegov treci film, 'Lilja 4Ever'?

Da, ja imam tu "priliku" vec nekih godinu i po dana. :wink:
You're dead, son. Get yourself buried.

Mark

 • 4
 • 3
 • Posts: 2.383
 • The proverbial stopped clock.
  • Janko Takac
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #35 on: 07-03-2005, 15:46:30 »
"I want my 2 hours back" SHITLIST:

- Oceans Twelve  (Uh, prvi nije valjao ali je bar bio zabavan, ovo naprosto - smrdi!)
- Cypher (Kao da bi da bude X-files)
- Behind enemy lines (Srpska rec za godawfull ?!)
- Brasil (Ne mogu da verujem, ali je sranje...)
- House of flying daggers (Ko li me je za***bo da ovo nabavljam?! Dodjavola...)
- Igby goes down (Pozeleo sam da mi taj Igbi zaista "sidje dole"... E, ja bas svasta gledam i svakakva me BAGRA nagovori da izgubim 2 sata na ...A i ja svasta gledam...)

 :cry:  :x  :x  :x  :cry:  :(  :cry:  :cry:  :x  :x  :(
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Kunac

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.927
porno holocaust
« Reply #36 on: 07-03-2005, 16:00:18 »
Quote from: "Ghoul"
MADE IN SERBIA
Film je neopisiv i neprepričljiv – MORA SE VIDETI! Toliko groteske, toliko (crnog) humora usred bede i sirotinje… kao neka od vrhunskih epizoda Alana Forda! Naravno, pornografija je savršena paradigma za oslikavanje mnogo šire slike sranja u Srbiji, i to režiser fino i nenametljivo iskazuje. Savršeno odmeren i ukomponovan, zabavan i dinamičan, ovaj dokumentarac jedino malkice pati od ‘igranih’ deonica, odnosno fiktivnog frejma koji povezuje ove 4 epizode, u kome N. Bekvalac, kao, traga za svojom ex-curom a sada porno zvezdom.


Pornografija u Srbiji je, ako niste znali, pure horror! Gomila iskipelih tela u kopulaciji: prizor koji će vam definitivno uništiti apetit na duži period. KO je očekivao da u akciji vidi silikonske boginje & nabildovane pastuve, zasigurno se silno razočarao.
U svakom slučaju, MinS je kvalitetan dokumentarac koji ume da zabavi, ali & potrese. Mladen Đorđević je sve to lepo upakovao.
Od četiri segmenta (Dino-Đurica-Eržika-Simeon), teško je izabrati favorita: svaki ima svojih draži... Ljudi koji učestvuju u srpskom porno "biznisu" su u većini slučajeva sa socijalnog dna, i njihove sudbine su izuzetno tragi-komične. Rable bi bio ponosan na količinu groteske koja se ovde može pronaći!

Moj savet reditelju: pod obavezno izbaciti "igrani" filler sa Bekvalcem. Ghoul je dobro primetio da su (nepotrebne) "igrane" deonice glavna boljka ovog dokumentarca: one samo narušavaju autentičnost i snagu filma. A i nemaju poentu: finale (u kome pred kamerama naratorova "ljubav" uzima Bekvalčev ponos u usta) bi bolje funkcionisalo u nekom ranom filmu Johna Watersa, nego u Đorđevićevom dokumentarcu. Svaka čast na hrabrosti, ali bih zaista voleo da čujem šta je time trebalo da se postigne?
Bilo bi mnogo, mnogo bolje da se film završio još jednim segmentom, koji bi pokazao kako porno industrija funkcioniše u razvijenijim zemljama: znam da bi ovo donekle prevazišlo okvire naslova, ali mi se čini da bi ovaj kontrast film učinio još efektnijim. Mogli su da da odu u Ameriku i, na primer, inervjuišu Bakija Jakića! Ili neku italijansku porno glumicu srpskog porekla! Nažalost, za tako nešto sasvim sigurno nije bilo para...
"zombi je mali žuti cvet"

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #37 on: 07-03-2005, 16:20:43 »
Quote from: "sgt. Mark E. Smith"
Cypher (Kao da bi da bude X-files)


OK. Ovo je definitivno NAJbezvezniji, NAJbesmisleniji, NAJpogresniji, NAJ(upisite sami)... nazovi filmski, nazovi komentar/blurb/one-liner koji sam u zivotu procitao.

 :roll:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Morticia

 • 3
 • Posts: 1.028
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #38 on: 07-03-2005, 16:45:37 »
Quote from: "sgt. Mark E. Smith"
- Brasil (Ne mogu da verujem, ali je sranje...)    

Ne mogu da verujem, ti si to stvarno napisao. xfrenki
You're dead, son. Get yourself buried.

daniel dravot

 • 4
 • 2
 • Posts: 90
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #39 on: 07-03-2005, 20:29:57 »
Quote
- Brasil (Ne mogu da verujem, ali je sranje...)


Quote
:cry:  :x  :x  :x  :cry:  :(  :cry:  :cry:  :x  :x  :(
samo totalni slepac ili neznalica sa nekim ultrabizarnim poimanjem horora

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.204
  • The Cult of Ghoul
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #40 on: 07-03-2005, 20:33:06 »
kažu da o ukusima ne vredi raspravljati.

ali, mark, razmere tvog neukusa u meni izazivaju vrtoglavicu :x  :x  :x

Lurd

 • 3
 • Posts: 3.435
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #41 on: 07-03-2005, 20:36:28 »
Океј, мислим да је дошло време да престанем да се ишчуђавам Марку, који је сада дефинитивно узео штафету од Комија.
My trees...They have withered and died just like me.

marduk

 • 4
 • 3
 • Posts: 804
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #42 on: 07-03-2005, 21:40:58 »
Quote from: "Lurd"
Океј, мислим да је дошло време да престанем да се ишчуђавам Марку, који је сада дефинитивно узео штафету од Комија.

A povodom avatara - ćeš da budeš na televizor? Majke ti?

Lurd

 • 3
 • Posts: 3.435
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #43 on: 07-03-2005, 21:47:39 »
Lepo, znaš kako. Majke mi.
My trees...They have withered and died just like me.

Lurd

 • 3
 • Posts: 3.435
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #44 on: 07-03-2005, 21:48:48 »
Lepo, znaš kako. Majke mi.
My trees...They have withered and died just like me.

Lurd

 • 3
 • Posts: 3.435
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #45 on: 07-03-2005, 21:52:15 »
Greška.

Briši, Bobane, ovaj i prethodni post.

Hvala.
My trees...They have withered and died just like me.

Mark

 • 4
 • 3
 • Posts: 2.383
 • The proverbial stopped clock.
  • Janko Takac
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #46 on: 08-03-2005, 11:06:38 »
Quote from: "Lurd"
Океј, мислим да је дошло време да престанем да се ишчуђавам Марку, који је сада дефинитивно узео штафету од Комија.


˝Ok, Lurd. Thats a start. Keep on making efforts. Keep on trying. You're real fighter. Admitting is always the best start...˝

 :)


Nisam tu da se bilo kome dopadam, pa...

 :roll:

PS

Molim Te nemoj me porediti sa Komijem, mi zaista nemamo iste poglede na stvari...
Plus, ja se nikada nisam nikome uvlacio...


 :roll:
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Mark

 • 4
 • 3
 • Posts: 2.383
 • The proverbial stopped clock.
  • Janko Takac
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #47 on: 08-03-2005, 11:07:51 »
Greska.

 :)


Brisi, Bobane!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Mark

 • 4
 • 3
 • Posts: 2.383
 • The proverbial stopped clock.
  • Janko Takac
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #48 on: 08-03-2005, 11:08:40 »
Greska. Opet!

 :)  :)

Brisi, Bobane!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Lurd

 • 3
 • Posts: 3.435
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Reply #49 on: 08-03-2005, 11:29:24 »
Naravno, naravno. Nisi se nikome uvlačio, koristiš znake interpunkcije, ne pričaš javno o svom seksualnom i privatnom životu, ali ipak. Preuzeo si štafetu u smislu da mislim da si izgubljen slučaj i da treba da se pitam "pa je l' se ovaj zajebava ili šta", eto u tom smislu si uzeo štafetu od komija.

Mada, on je simpatičniji ovako na daljinu.
My trees...They have withered and died just like me.