• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo gledo, a da horor nije

Started by Ghoul, 23-01-2005, 04:21:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

KRALe

posebno to sto u Cashback-u igra Keeley Hazell, u ovom momentu najbolje grudi Engleske....  :lol:

Ghoul

Quote from: "KRALe"posebno to sto u Cashback-u igra Keeley Hazell, u ovom momentu najbolje grudi Engleske....  :lol:

hm, mozda cu ipak oprostiti shozu sto mi je ovo bez pitanja narezo... :!:
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Quote from: "KRALe"posebno to sto u Cashback-u igra Keeley Hazell, u ovom momentu najbolje grudi Engleske....  :lol:

A Sophie Howard?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

BUG
W. Friedkin
**            
2

bem ti život, prvo me izneverio linč, a sad i fridkin, u 2 dana zaredom!
2 čoveka u koje se kunem, 2 među užasno retkom i uskom grupom ljudi koji su u stanju da proizvedu ISTINSKU STRAVU, ljusnula su i to žešće svojim najbovijim pokušajima ceđenja suve drenovine.
BUG je tipičan primer tog novog talasa histeričnih brut-drama koje pišu suicidalne žene i izmučeni pederi u kojima akteri svoju sjebanost iskazuju tako što brutalno sakate sebe i druge uz mnogo senzacionalističkih i over-the-top aktivnosti koje su, kao, nekakva jednodimenzionalna 'metafora' brutalnosti koju je svet istresao na njih.
to, možda, u teoriji i ne zvuči mnogo loše, ali u praxi se svodi na totalno simplifikovanu i simpletonsku orgiju praznoslovlja i jeftinih naravoučenija. mark rejvenhil, sara kejn i tako ta ekipa. shopping and fucking. ovo ono. sve je to moj do mojega. milion milja daleko od artoovskog pozorišta brutalnosti.

BUG je napisao čovek koji se zove trejsi.
šta dalje reći?
trejsi, idi i jebi se. ovo ništa ne valja. u samom startu komad ti je prazan i bezvezan, i čak ni fridkin tu nije mogao mnogo da uradi, sem da ga 'oplemeni' sopstvenom sklonošću ka excesu, koja ovde nema nikakvo utemeljenje u priči ili likovima, već je prosto vulgarni pokušaj da se prevlada napadna teatralnost koncepta.
neuspešno.
ovaj 'film' odiše svim onim što najviše mrzim kod POZORIŠTA.
nije uspeo da mi suzbije nevericu i uvede me u svoj svet.
nije uspeo da mi proda te vrlo pozorišne dijaloge, niti pozorišnu glumu.
nije uspeo da me ubedi da se tu dešava neka stvarna drama nekih stvarnih ljudi.
kao rezultat, dobio sam apsolutno uninvolving paradu neubedljivih tirada, koje prema kraju postaju sve glasnije, sa mnogo nog skakanja i vrištanja i bečenja i dernjave koju apsolutno prezirem i u teatru i na filmu i bilo gde.

uprkos svim 'senzacijama' nije me bilo briga ni za šta i ni za koga u ovome, i jedva sam dočekao kraj.

Shozo Hirono

U skladu s' imenom..........BUG !

lilit

A Guide to Recognizing Your Saints.

prica je kratka i jednostavna u sustini, likovi prilicno kompleksni, a i genuine emocije su tu. film je radio one-time director koji je i napisao knjizicu po kojoj je radjen scenario za film, a sve je bazirano na njegovom zivotu i odrastanju u Queensu osamdesetih.
mislim, nije film sada nesto out of space, ali je osvezavajuce emotivan i iskren.

http://imdb.com/title/tt0473488/
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Tex Murphy

Pogledao sam Children of Men. Podnošljivo.
Genetski četnik

lilit

Quote from: "Harvester"Pogledao sam Children of Men. Podnošljivo.
ajde, kazi slobodno. nemoj da se suzdrzavas. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Tex Murphy

Uh, nadam se da ne očekuješ neki šestokilometarski rivju. Ovo je ipak ozbiljan film, a ja ne znam baš da pišem o takovima.
Ukratko - sviđa mi se režija, ne samo one ratne scene koje su tako prokleto realne kao da sam se lično našao tamo (da i ne spominjem da onaj Sexhill ili kako li se već zove VEOMA liči na City 17, što treba da raduje sve nas pravovjerne obožavaoce kompjuterskih """igrica"""), već i npr. kako je scena kad Majkl Kejn objašnjava crnkinji Klajvovu tugu i bol, a ovaj stoji sa čašom pića i sluša sav tužan, dakle kako je ta scena urađena skroz u jednom kadru, gdje je lik koji govori u pozadini i jedva se vidi, a u prvom planu vidimo tužnog Klajva. I tome slično. Takođe mi se sviđa portretisanje onih ljigavih aktivista / terorista kao što i stvarno jesu - nejmli, proklete terorističke svinje koje treba momentalno pobiti, stoka odvratna. Also, Klajv Oven sam po sebi je plus za svaki film u kojem glumi (pa čak i za onaj u kojem benguje rođenu sestru).

Neke objektivne sitne mane (koje su ljudi već pomenuli na forumu) nisam ni registrovao. Nejmli, savršeno je očigledno da opet imamo, po ko zna koji put, motiv odapeo-mi-sin-pa-moram-da-se-vežem-za-prvo-dijete-koje-se-pojavi, ali dotični ipak nije onako in-your-face kao u nekim drugim filmovima. Onda, osim Klajva Ovena, potpuno generički likovi, sa sve dobrodušnim, uvrnutim, veselim sajdkikom sa kućom u nedođiji (kanda lajk Ian MekKelen u Da Vinčijevom konju, errr... koDu), pa onda pravolinijski razvoj priče tipa idemo kod mog sajdkika, pa onda taj sajdkik kaže idite kod ovog nekog tipa kojeg ja znam, pa onda taj tip kaže nađite ovu ženu itd. itd. i sve tome slično. However, da ponovim, sve ove sitnice nisam ni registrovao tokom filma.

Ono što mi se NIJE svidjelo jeste sljedeće: Prvo, svi oni silni kavezi sa ilegalnim imigrantima, pa pucanje u njih i sl. djeluju nevjerovatno JEFTINO. Zamijenite britanske vojnike srpskim i dobijate autentičan bosanski film. S tim naravno da bi u njemu Srbi svoje žrtve prvo silovali, bez obzira na starost, pol, bračno stanje i istoriju polnih bolesti, pa tek onda potrpali u kaveze. Uglavnom, "pogledajte kako ta ljigava fašistička država tretira ilegalne imigrante, siromahe!". Lično ne vidim nikakav problem u njihovom momentalnom deportovanju tamo odakle su i došli (eh, Slobo, Slobo,...), ali onda su se vajni autori dosjetili i ubacili one srebreničke scene strijeljanja da bi pridobili simpatije i tako ekstremnih desničara kao što sam ja. Gimme a break.
Također mi se ne sviđa the very premisa filma - nema djece, čovječanstvo je na izdisaju and all that crap, boohoohoo i sad bi to trebalo da je toliko tužno i tome slično. Samim tim ne mogu da uložim apsolutno nikakve emocije u film jer:
1) Totalan nestanak čovječanstva je vjerovatno NAJBOLJA ideja za film koja uopšte može da se zamisli, a do sada je vrlo malo korištena i najčešće ne pretjerano dobro (osim u sasvim solidnom filmu The Quiet Earth).
2) Čovjek je jedno kosmički toliko beznačajno biće, koje danas jeste a sutra ga već nema i ne može apsolutno NIŠTA da učini u vezi s tim, a to isto čovječanstvo temeljno rastura trenutno jedinu planetu na kojoj je moguć život, da u ovom filmu mogu jedino da vidim lament jedne obične male, samoubilačke, korporacijsko-birokratske vrste nad samom sobom.
3) Pod tačkom tri bio je jedan abortus-bashing, ali sam odlučio da ga izbrišem.
I konačno, događaji u filmu (uključujući i famoznu scenu sa prestankom pucnjave) u meni jednostavno ne izazivaju apsolutno nikakve emocije. Doduše, moguće je da sam ja malo lud pošto sam se u svojoj karijeri gledanja filmova emotivno vezao samo za JEDAN (i slovima: 1) lik, a taj lik je bio konj (?!).
Genetski četnik

Ghoul

jebote, harv, s tobom i kad se ne slažem - počinjem da se slažem!
tj, i kad nisi u pravu, ima tu nešto...

Son of Man

Najbolji Kevinov rad posle "Lud za Ejmi"...jbga ja imam malo chudan ukus...  :lol:  
Liv Tajler je ovde pokidala...obozavam je...
Super film za sve buduce tate i one koji to vec jesu...a i bogme pravi film da se odmori malo mozak i da se ubaci malo pozitive u sav ovaj 101% PURE UNCUT Serbian Horror 2007.  :)    :evil:

Jersey Girl (2004)

QuoteOllie Trinkie is a publicist, who has a great girlfriend, Gertrude, whom he marries and they are expecting a baby but while he is looking forward to being a father, he doesn't lighten his workload. Gertrude gives birth but dies in the process. Ollie doesn't live up to his responsibilities as a father. Eventually the strain and pressure of losing his wife and being a father gets to him and he has breakdown, which leads to his termination. So with nothing much to do he tries to be good father to his daughter, Gertie. He also meets a young woman name Maya, who likes him but he is still not over his wife.

http://www.imdb.com/title/tt0300051/

Klinka je zakon !!!

A Liv je... :!:

P.S. Liv je 2003. dobila bebicu... xbaby2 :lol:

Tex Murphy

Aaaaargh!!!  :x  Ne podnosim tog debelog skota koji pravi užasno loše filmove, a misli da je genije. Ako bih pravio poređenje sa srpskom r'n'r scenom, on bi bio Đule Van Gogh.
Genetski četnik

Son of Man

Quote from: "Harvester"Ako bih pravio poređenje sa srpskom r'n'r scenom, on bi bio Đule Van Gogh.
NEEEEE, samo ne Djule, molim te ko 'rta, Djule ti je bre van svake konkurencije... :twisted:

Shozo Hirono

Ukusi se stvarno razlikuju....pa gde bas Jersey Girl posle Chasing Amy,pa valjda tu ide Clerks !

Son of Man

A NE, meni je Jersey girl prvi film posle jednog poduzeg perioda posle koga sam se osecao nekako pozitivno i veselo...pa zato valjda... :wink:

Clerks bi mi bio treci npr. a ostalo ZDRAVO, DOGMA zdravo, J&SB strikes back DNO, Clerks 2 DNO DNA...jedino ova prva tri shto pomenuh vrede i kao aj Mallrats mada ni on nije za qrac jer kad vidim onu fuksu iz beverli hillsa nije mi dobro...

Tex Murphy

Quote from: "Shozo Hirono"Ukusi se stvarno razlikuju....pa gde bas Jersey Girl posle Chasing Amy,pa valjda tu ide Clerks !

NE, ne, ne! Clerks je DALEKO ispred Chasing Amy i ostalih Smitovih filmova. Milijardama svjetlosnih godina ispred.
Genetski četnik

angel011

Jersey Girl? Probala da gledam. Odustala. Smorio me.

Chasing Amy mi je bio bolji nego Clerks (taj me nije nešto impresionirao), u nekoj meri mi je bila simpatična i Dogma (ako zaboravim na ogavnu ideju Alanis Moriset kao Bog  :x ), Mallrats mi je bio odvratan, J&SB Strikes Back bez veze.
We're all mad here.

DušMan

Quote from: "Harvester"Ne podnosim tog debelog skota koji pravi užasno loše filmove
'Ajde, 'ajde... nije Liv Tajler bas TOLIKO debela.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Son of Man

Liv je ladno moje godishte... :lol:
Da se rodila u Srbiji mozda bi ishli zajedno u obdanishte, i te platonske akcije...
Za mene nema druge zene, samo "hocu iz daleka" fazon, a kolko sam cuo vecini ljudi se ona ladno ne svidja uopshte ?!?!  :shock:
Pocinjem da sumnjam u svoje poimanje stvarnosti svega mi... :(

PRSO SAM  :lol:

Ghoul

Quote from: "Son of Man"Pocinjem da sumnjam u svoje poimanje stvarnosti svega mi...
PRSO SAM  :lol:

redovno pij lekove... bar dok ne dobiješ ANGST.
posle toga, za tebe više neće biti nade.
gledaćemo te na naslovnoj strani PRESSA i KURIRA  :wink:  :evil:

Son of Man

Quote from: "Ghoul"gledaćemo te na naslovnoj strani PRESSA i KURIRA  :wink:  :evil:
A shta je sa onom revijom 92 ?! To je meni 90-ih bio ultimativni true domestic horror casopis...ja bi pre tamo ako je to ikako moguce jer tamo se pojavljivala samo elita srpskog zlochina. A ja definitivno nemam nameru da se zadovoljim sa nekim malim teksticem u crnoj hronici u Novostima, za ovo moje ce trebati bogme feljton da se pishe i to iz broja u broj i to  vishe nedelja, a potrudicu se ako treba (a treba) da bude i produzetaka po ugledu na Bandija :lol: :twisted:  

Pokazaci ja svom ovom low life oloshu kako operishe jedan pravi srBski psiho (uchio od najboljih, od VOBa bre) nema nevinih...tako no prisoners...keep it low profile...stay sick !!!  8)  :evil:

Meho Krljic

Meni je Liv Tajler krš i sasvim mi je okej da se odriče večnog života u zamenu za par decenija seksa sumnjivog kvaliteta sa Aragornom u onom filmu o Hobitima. Pre bih se kresno s njenim ćaletom nego s njom, kad bolje razmislim....

ginger toxiqo 2 gafotas

...neka Liv Tyler malo odmori, a do tada...

...PREPORUKA za nenametljivi triler, nedovoljno izbrušeni ali, ipak, biserčić iz potaje FIRST SNOW rediteljkski debut Marka Fergusa (jednog od scenarista CHILDREN OF MEN  i nadolazećeg IRON MAN), fino istaknu dramu o duhovima prošlosti, sujevereju i nečistoj savesti... priča je izneta uz dosta discipline i verno prateći obrazac preuzet iz zlatne ere noir filmova... ovo svakako nije revolucionaran, film-graničnik ali je uspeo ogled na poslednje vreme ne tako posećenoj teritoriji...nameće se poređenje sa ipak dosta superiornijim MEMENTOm Christophera Nolana zbog zajedničkih uzora, preovlađujuće tame u osnovnom tonu filma, ali prvenstveno zbog Guya Pierca, koji odmerenom glumom, pored Piper Perabo, Williama Fichtnera i J.K.Simmonsa glumački nosi ovaj film...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Ghoul

ja bih FIRST SNOW ipak stavio u so-so sočinjenija: lepo hteo, lepo započeo, ali sve vreme golica i nagoveštava da će uraditi nešto mnogo više, a na kraju isporuči, pa ne baš ćorak, ali tu negde. sve vreme je hodao po tarabi, i na kraju pao u pogrešnu avliju (sa trnjem, umesto sa zelenom travom)!

ginger toxiqo 2 gafotas

Quote from: "Son of Man"Mozda je vec neko piso o ovome ali nisam vido :

WARNING : If you're a low life nazi scum please don't watch this movie cause you'll get pissed !!! A i vi ostali ako ochekujete jos jednu anti-propagandu tipa "Romper Stomper" ili "American History X" jako ste se zajebali jer u ovom filmu toga nema. Skinhead movement the way it was, bez lazi i preterivanja. Mnogo jako. Sto bi rekli mladi : AWESOME !!! 8)

Od rezisera "Dead Man's Shoes" (2004) : Odrastanje u provincijskom gradicu pocetkom 80-ih godina u Britaniji kada je skinhead pokret bio ono shto zaista jeste dok ga gorenavedeni nisu unishtili. Pricha prati jednog 12-ogodishnjaka koji se prikljuchuje lokalnoj skinhead ekipi koja pazite sad ovo : slusha rege, pushi travicu i ima crnca u ekipi, AWESOME-O !!! Ali iz zatvora se vraca vodja ekipe koji je u medjuvremenu postao rasista i tu dolazi do konflikta...zapravo shto ja da vam pricham, pogledajte film sami jbga...
Kroz prichicu o skinhedima provlachi se zapravo mnogo veca pricha o surovoj realnosti britanskog drushtva pod gvozdenom lejdi Margaret Tacher 80-ih, o siromashtvu, o drugarsvu i lojalnosti, o mladima i beznadju, o patriotizmu i Folklandskom ratu, o pogreshno kanalisanom nezadovoljstvu srednje klase zbog narastajuce bede koje se izrodilo kasnije u rasizam. Uglavnom jako potresno svedochanstvo o jednom vremenu. Shto kaze sam naslov filma : THIS IS ENGLAND !!! A josh kad na to dodamo legendarnog Franka Harpera (sushtinsko otelotvorenje Erica Cartmana na filmu) iz Football Factory-a u jednoj maloj ali specifichnoj ulozi dobijamo konachno jedan odlichan britanski film na koji smo chekali josh od vremena TRAINSPOTINGa. Atmosfera chak u nekim delovima jako podseca na kultni THE WALL. Saundtrek naravno vodi ljubav mame, to se podrazumeva kad je Britanija u pitanju. Ocena na IMDeBilu je 8.3/10. I samo za kraj josh jednom da citiram Cartmana : THIS IS REALLY, REALLY AWESOME !!! :mrgreen:

This Is England (2006)

Director:
Shane Meadows

QuoteA story about a troubled boy growing up in England, set in 1983. He comes across a few skinheads on his way home from school, after a fight. They become his new best friends even like family. Based on experiences of director Shane Meadows.
http://www.imdb.com/title/tt0480025/

...saglasan sam, THIS IS ENGLAND jeste pogodak pravo u metu, i to čini se bez nekog posebnog truda...posle ne ba[ uspelog izleta sa ONCE UPON A TIME IN MIDLANDS, Meadows se prvo sa DEAD MAN'S SHOES, a potom i sa vrhunskim THIS IS ENGLAND vratio onome u čemu je i najbolji- uber-verističkim dramama (po čemu je sličan Dino Risiju, koga, ipak, daleko prevazilazi) sa jakom socijalnim kontekstom i snažnom poentom. Shane Meadows u THIS IS ENGLAND pokazuje petlju u danas gotovo izumrloj veštini- pokazati, i to na pitak i savršeno filmski pismen način i uz pravu meru, svoj stav bez PC vrdulanja, pa sve pri tom i izlanuti se o stvarima koji ga predstavljaju u ne baš umiljatom, mind-pleasing svetlu ( priča o dečaku opčinjenom desničarskim okruženjem je zasnovana na rediteljevom detinjstvu, more or less)... iako film kreće iz krajnje subjektivne, intimističke vizure, elegantno i diskretno Shane Meadows uspeva da priči da širi, univerzalni okvir te da podbode gledaoce da iz duboke podsvesti iskopaju ne tako mile uspomene...A+

ginger toxiqo 2 gafotas

...dosta, dosta dobar je i raniji rad Michaela Ritchieja PRIME CUT, trvrdolinijaški 70s akcijaš iz posorte hoodluma filmova, poput THE OUTFIT Johna Flynna, koji obično počinju usred srede uz pominjanje mnogo čudnih imena i događaja, koji bi recimo mogli da se predstave u uvodnoj sceni, pre same špice, a onda se sve to fino uzglobi, priča se zaokruži, uz dosta živopisne i sirovo-surove akcije, kao i uz razumnu, čvrsto postavljenu karakterizaciju i motivaciju likova...nažalost, takvi filmovi se više ne prave, autori su pomrli i poselinili, a publika zatupela ili prešaltala se na TV ponudu!!!

***zanimljivo je da PRIME CUT (glume:Lee Marvin, Gene Hackman i tada debitantkinja Sissy Spacek, koja iako pokazuje much of her flesh, uspeva da ne izgleda vulgarno, a za to je potreban an extra effort, zar ne???) sa THE OUTFIT deli i sukob i rivalitet dva ključna muška lika, što je i u samoj biti priči...

ginger toxiqo 2 gafotas

...mali mamac iz PRIME CUT krasote[ za sve, a posebno za našu, so into nudity thing, prekodrinsku braću...uživajte u prevojima mlade Sissy S. ...

[/img]

Shozo Hirono

Last Life in the Universe (2003)Pen-Ek Ratanaruang ****

Malo remek delo Thailandske filmske industrije u reziji Pen-Ek Ratanaruang,uz obilatu pomoc kolega iz Japana.Ma koliko znacajnu ulogu igraju Japanci,originalnost u najvecoj meri pripada samom autoru filma.
Skromna mala zivotna prica smestena u moderan zivot metropole kakav je Bangkok,odise iskrenoscu,sirovim ljudskim emocijama,porivima i skrivenim samoubilackim nagonima,koji pojedinca odmetnog od misljenja i navika vecine spustaju niz vodopad razlicitih zivotnih iskustva i situacija.
Tadanobu Asano je zvezda filma,i verovatno jedna od najvecih zvezda azijske kiematografije uopste danas,koji uz Thailandsku koleginicu Sinittu Boonyasak,uspeva da nam na najlepsi nacin docara,nama inace potpuno strane,razike izmedju Azijskih jezika i kultura,u ovom slucaju Japana i Thailanda.Jedan od bisera filma su epizode Riki Takeuchija i samom majstora zanata Takashi Miikea !

Ghoul

Quote from: "Shozo Hirono"Last Life in the Universe (2003)Pen-Ek Ratanaruang ****

jebote, SVI živi obožavaju ovaj shitty film!
ovi sa žutog titla seku vene na njega, šozo svršava, rivjuz na netu flabbergasting... jedino mene to ostavilo sasvim ladnim, bilo mi smaračka uninvolving artsy-izdrkotina... ako se jave još 2 (minimum!) osobe od ukusa kojima se ovo mnogo dopalo nateraćete me da ga jopet pogledam!

Shozo Hirono

Da je za svrsavanje dao bi mu *****ovako,film ima mana....i verovatno je previse spor za tvoj ukus.

Ghoul

ma nije stvar u sporos, volem ja i spori filmovi (moj ol tajm fejvorit, ded ringers, nije baš neki rolerkoster, ako me razumeš!), al ovaj mi je delovao nekako ziheraški, oće da bude kul a ne ume, nego gnjavi a bez prave poente.

Tex Murphy

Pogledao sam Bergmanov TYSTNADEN (aka Silence) i nek mi Đavo probije oko ako sam išta razumio. Nemajući titlove, morao sam da se uzdam u kvalitetnu režiju i izražajnu glumačku interpretaciju i mislio sam da sam na tragu nečemu (nejmli, mislio sam da među onim dvjema ženama postoji neka sehualna tenzija, naročito kad je starija počela da ljubi mlađu na krevetu, a onda vidi vraga sad pročitah na IMDb-u da su sestre u pitanju  :x ), međutim jok. Najjača je scena kad jedna od sestara pije Užičku šljivovicu u krupnom planu  :lol:
Genetski četnik

Shozo Hirono

Mislim da Last Time.....i nije pokusavao da bude cool,niti mislim da je kvazicool pokusavati bezuspesno izvrsenje samoubistva 4 puta.....film otprilike funkcionise kao 3-4 deo nekog serijala,mnogo toga se desilo u proslosti junaka,i onda otprilike usput razaznajemo zbog cega su toliko sjebani,zbog cega je otprilike i prelepa kuca sa bazenom onoliko prljava i zapustena,surealne scene su OK,T.Asano je super,e sad najbitnije mislim da su one razlike izmedju kultura nama slicnih naroda,i tu ima sjajnih malih poteza koji su ustvari osvojili publiku i kritiku(preplitanje jezickih barijera i gastronomski specijaliteti).

VlaD

Natural City

Korejska varijacija na temu Blade Runner ali na njihov poseban način. Može da se slobodno smesti među bolja ostvarenja cyberpunk-a. Potrudili se ljudi maksimalno da izgleda što bolje i u tome su uspeli. Takođe, dobar balans akcije i osećajnosti. Ponekad, doduše, prebez čak i za engleski prevod koji je imprint u mojoj verziji ali generalno, nema zaista velikih propusta.

http://www.imdb.com/title/tt0378428/
Dark Side - that s where the energy is, the passion. People are afraid of it because it contains stuff they are busy denying...

Shozo Hirono

Ghoul

Quote from: "VlaD"Natural City
dobar balans akcije i osećajnosti.

voleo bih da sam i ja ovo osetio gledajući ga.
avaj.
stilizacija super, eye candy kolko oćeš, al ništa ni za mozak a kamoli za srce il dušu.
dakle, lepo a šuplje.
tj. MNOGO lepo.

VlaD

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "VlaD"Natural City
dobar balans akcije i osećajnosti.

voleo bih da sam i ja ovo osetio gledajući ga.
avaj.
stilizacija super, eye candy kolko oćeš, al ništa ni za mozak a kamoli za srce il dušu.
dakle, lepo a šuplje.
tj. MNOGO lepo.

Stručno, nema šta.
Zaista te ne bih zadržavao...
Dark Side - that s where the energy is, the passion. People are afraid of it because it contains stuff they are busy denying...

Ghoul

THE KOVAK BOX
**          
2+
počelo je blago-zanimljivo, a onda polagano pa sve brže opadalo prema sasvim šupljem krahu.
potpuno neinspirisan i prazan film koji hini da je 'o nečemu', a ne uspeva čak ni da ispuni žanrovske zahteve, kao npr – da bude jebeno TRILING triler! ili barem da muški izmuze vizuelnu senzaciju u protraćenom (offscreen) set-pieceu na samom kraju sa samoubicama u pećini.
stvarno bruka: od de la iglesijinog stalnog scenariste očekivao bih nešto sa više duha i zadahnuća! umesto toga, imamo 'ozbiljno' tretiran zaplet koji bi bio previše naivan za mikijev zabavnik...

samo za neprobirljive i dokone.

Shozo Hirono

Quote from: "Ghoul"THE KOVAK BOX
**          
2+

Upropasti film,sad bi trebalo valjda neko i da ga brani...

ginger toxiqo 2 gafotas

...ovog leta nadoknađujem gradivo tako da sam tek pre nekoliko dana pogledao izuzetnost Craiga Brewera (potpisao i ovogodišnji BLACK SNAKE MOAN) HUSTLE' N 'FLOW, hiper-realističku dramu o pokušaju small-time dilera/makroa da se infiltrira u svet hip-hopa...sama premisa ne deluje niti sveže niti obećavajuće, ali, na sreću, prošla je kroz ozbiljan, zreo, promišljen tretman Brewerovog pronicljivog oka, oštrog uma i sigurne ruke, te je krajnji rezultat upečatljiva drama o iskrenom pokušaju korekcije vlastitog identita sa blagim prelivom u vidu blago gubitničke you too can make it naivne vere, kakva se očitavala u mnogim naslovima tokom sedamdesetih i osamdesetih (Rocky, na primer)...Brewerov podvig se takođe preporučuje i zbilja retko usklađenom ansambl-glumom (Terence Howard je dobacio i do nominacije za Oskara, ali pravo otkrovenje je superiorna Taryn Manning (The Breed, Dandelion...) u nezaboravnoj, mind-blowing roli, dok su tu i prebezi iz drugačijih naslova (Ludacris, DJ Qualls, Anthony Anderson)....zanimljivo će biti pratiti dalji razvoj Brewerova karijere uz blagu strepnju da ne završi kao mentor-producent mu u oba pomenuta slučaja, John Singleton, koji je takođe sjajno krenuo and then... :oops:  :oops:  :oops:

Kunac

Taryn Manning je odlična u H&F, pravo otkrovenje. Bio sam impresioniram tim pre što sam je pre tioga gledaou hororu The Breed i tamo mi se nije preterano dopala.
"zombi je mali žuti cvet"

ginger toxiqo 2 gafotas

...mada se na prvi pogled čini kao ziheraški i srednjački naslov, pohvalio bih, i to punim glasom, bez iole bitnijih ograđivanja, triler sa aktuelne kino- ponude, FRACTURE, još jedno uspelo, pristojno i fino izvedeno delo Gregoryja Hoblita (Primal Fear, Frequency, Fallen), koji uporno vraća dostojanstvo mainstream američkoj kinematografiji, a to, all things considered, nije nimalo laka rabota...i ovaj put Hoblit se, bez posrtanja i spoticanja, nosi sa okoštalom formom trilera, datog u podžanru sudske drame,  ponovo birajući nenametljivost u svom režisereskom postupku, koja, na njegovu i našu sreću, još jednom dovodi do efektnog repertoarskog i filma vrednog gledalačkog vremena/ novca/truda i preporuke bez da se pocrvni zbog toga... FRACTURE je razmahana studija karaktera koja operiše na više nivoa i u kojoj Hoblit vešto barata sa dosta rukavaca, a posebno je za pohvalu to što je sve bolji Ryan Gosling, svežinom i drčnošću u pravoj meri, uspeo da u razumni zasenak baci u manir ogrezlog Anthonyja Hopkinsa (glede casta, ja, lično, bih rado duže gledao Ermbeth Davidtz, ali, na sreću, tu je još dosta vrlih epizodista (Fiona Shaw, Cliff Curtis, David Strathairn, Bob Gunton, a podnošljiva je i Rosamund Pike)... film FRACTURE nije film od koga će se meriti vreme u istoriji (američkog) filma, čak nije ni delo oko koga će se lomiti koplja onih sa različitim estetskim preferencama ali je prekopotrebno zdravo, glavnotokovsko ostvarenje koje može biti common ground za raznolike neistomišljenike, kao i precizan nacrt za fimske stvaraoce, ovde, tamo, nebitno gde....

ginger toxiqo 2 gafotas

...a gorepominjani Gregory Hoblit je dovršio snimanje i novog,  ovog puta serial killer, trilera UNTRACEABLE, viđenog za 2008. ...

http://imdb.com/title/tt0880578/

ginger toxiqo 2 gafotas

...pohvala, mada umerenija no za FRACTURE ili PRIME CUT, presented above, i za underdoga prolećne USA bioskopske ponude triler Bruca A.Evansa MR BROOKS koji okuplja gubitnički glumački trio (Demi Moore, Kevin Costner, William Hurt)....Evans ( koji je i sam nakon scenarija/adaptacija za STAR MAN, STAND BY ME, MADE IN HEAVEN... i sasvim solidne režije iz 1992., komične akcije KUFFS (Christian Slater, MILLA JOVOVICH...) nestao sa radara) uspeva da isporuči sasvim zadovoljavajući serial killer triler i film, koji, mada ne bez ograničenja i slabosti ( formalno to bi bio ne baš raskošan budžet od 10 miliona USD, a na planu postignutog mane bi bile početna šepavost i nedostatak surovijeg nasilja i/ilI poletnije akcije tokom čitavog trajanja filma) uspeva da drži pažnji i donosi nekoliko svežina u tretmanu poznate mustre (ovde se Costner, poslovan čovek/ pedantan serijski ubica/ raspolućena ličnost stalno kreće u društvu samo njemu vidljivog cranky drugog mu ja (na sreću, William Hurt odmoran i bez kreveljenja!), sa kojim ima mnogo razvijeniji odnos nego sa članovima svoje naoko potpuno funkcionalne i prizorne porodice, a along the way dobija i ucenjivača/wannabe ađutanta i šegrta i još po nešto, za sada, kako bi izbegli spoilovanje, hush-hush)...i da ne zaboravim , lik Costnerove supruge, tumači, diskretna kao i uvek, Marg Helgenberger...

***poseban aplauz uključuje supervizor na planu upotrebljene muzike zbog ovde fino ,,nalepljene" izuzetnosti ,,Soleil, Soleil" zaboravljenih bristolskih dream rock/chamber rock nada pod naziovom ILYA...

ginger toxiqo 2 gafotas

...prijatno iznenađenje mi je bilo počudno osvarenjce iz 1986. BAND OF THE HAND u režiji Paula Michaela Glasera (kao glumac, ostao je upamćen kao TV Starsky iz ,,Starsky&Hutch", a kao režiser potpisao je The Running Man, The Cutting Edge...)... BOTB je čudna sorta- započinje kao spoj BREAKFAST CLUBa, BAD BOYS i LORD OF THE FLIES, da bi brzo iskoračio iz konvencija teen angst filmova svog doba i krenuo u pravcu priča o borbenoj obuci za preživljavanje, da bi se završio uz bučne kulise punokrvnog B akcijaša...možda i činjenica da je rađen pod producentskim okom Michaela Manna objašnjava njegovo odstupanje od kanona samoizabranog pod-žanra...zanimljiv je i na nivou glumačke podele jer tu su Leon, Danny Quinn, John Camerton Mitchell (autor HEDWIG&THE ANGRY INCH i SHORTBUS), zatim Lauren Holly, James Remar, Laurence Fishburne i Stephen Lange, koji tumači i najupečatljiviji lik- onaj drill instruktora koji živi u čvrstom ubeđenju da je stanje stalnog ratovanja imanentno ljudskom rodu...sve to obilato je garnirano prefinjenim izborom USA novotalasnog zvuka!!!

VlaD

Quote from: "Shozo Hirono"
Quote from: "Ghoul"THE KOVAK BOX
**          
2+

Upropasti film,sad bi trebalo valjda neko i da ga brani...

Ajde ajde i  tebi se ne svidja...

Preostro niska ocena. Ipak zasluzuje jednu trojku...slabu.

DeHickok

Novi film Jean-Baptiste Andrea ("krivca" za odlicni Dark End) je urnebesna crna komedija, barem prvih 70 od ukupno 80 minuta. Glume Simon Pegg(Shaun of The Dead !!!) i David Schwimmer (ovog puta sasvim podnosljiv). Prosto je neverovatno da ovaj film koji me je stvarno posteno zasmejao, kao retko koja nova komedija, nije pronasao distribuciju na velikom ekranu ni u Britaniji ni u Americi... mozda je zato kriv nezgrapan zavrsetak i svojevrstan antiklimaks na kraju, ali bez obzira na to ovaj film svakako vredi pogledati.
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

ginger toxiqo 2 gafotas

...preporuka i  za počudan uradak Grahama Bakera (režirao je i bezpogovorno remek-delo s kraja osamdetih ALIEN NATION) iz 1984. hororičnu studiju karaktera IMPULSE (glume: Tim Matheson, MEG TILLY, Hume Cronyn... Bill Paxton...)... film donosi priču o drastičnim promenama u ponošanju, nestanku (građanskih) inhibicija sa fatalnim posledicama među žiteljima gradića na američkom srednjem zapadu nakon naizgled minornog zemljotresa...ako bi se ovaj film analiyirao kao horor, u vidu zamerke, moglo bi se ukazati na izostanak gore-a i frenetičnijeg ritma, ali, ja mislim da je taj mirniji hod ovu priču učinio i dovoljno jezovitom i razaznatljivom; moguće je da film zbog toga balansira po samim, šire shvaćenim granicama žanra ali, sa druge strane poentira ukazujući, tihim, a autoritativnim glasom, koliko je malo potrebno da se krene put Conradove tranzicije ka onom što bi se nazvalo ,,savage nobleman"...

VlaD

Quote from: "DeHickok"Novi film Jean-Baptiste Andrea ("krivca" za odlicni Dark End) je urnebesna crna komedija, barem prvih 70 od ukupno 80 minuta. Glume Simon Pegg(Shaun of The Dead !!!) i David Schwimmer (ovog puta sasvim podnosljiv). Prosto je neverovatno da ovaj film koji me je stvarno posteno zasmejao, kao retko koja nova komedija, nije pronasao distribuciju na velikom ekranu ni u Britaniji ni u Americi... mozda je zato kriv nezgrapan zavrsetak i svojevrstan antiklimaks na kraju, ali bez obzira na to ovaj film svakako vredi pogledati.

Mislish na BIG NOTHING verovatno?

Licno (ne mora nista da znaci,naravno), na trecem mestu ispod Shaun OTD i Hot Fuzz. Nije los, ima par dobrih provala ali nothing special. Na kraju stvarno sve nekako isprska...  :(

DeHickok

Quote from: "VlaD"
Quote from: "DeHickok"Novi film Jean-Baptiste Andrea ("krivca" za odlicni Dark End) je urnebesna crna komedija, barem prvih 70 od ukupno 80 minuta. Glume Simon Pegg(Shaun of The Dead !!!) i David Schwimmer (ovog puta sasvim podnosljiv). Prosto je neverovatno da ovaj film koji me je stvarno posteno zasmejao, kao retko koja nova komedija, nije pronasao distribuciju na velikom ekranu ni u Britaniji ni u Americi... mozda je zato kriv nezgrapan zavrsetak i svojevrstan antiklimaks na kraju, ali bez obzira na to ovaj film svakako vredi pogledati.

Mislish na BIG NOTHING verovatno?

Licno (ne mora nista da znaci,naravno), na trecem mestu ispod Shaun OTD i Hot Fuzz. Nije los, ima par dobrih provala ali nothing special. Na kraju stvarno sve nekako isprska...  :(
Ma da... stavio sam naslov filma u naslov poruke (sta cu kada mi je to bila prva po redu :) ). Hot Fuzzz jos nisam pogledao a sa Shaun-om  retko koja komedija i moze da se poredi. Nego, gomila gluposti stize sa velikih ekrana a eto Big Nothing  je odmah isporucen na DVD-u... a i bas mi je legao te veceri kada sam ga pogledao :)
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...