• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo gledo, a da horor nije

Started by Ghoul, 23-01-2005, 04:21:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

Truman

Safe House, 7 od 10. Nije loše ako volite špijunske stvari i Denzela Vošingtona koji je ostvario ubedljivu ulogu...
http://www.imdb.com/title/tt1599348/
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Truman

Odgledao večeras u Kinoteci The Last Picture Show od Petera Bogdanovicha. :-| Što se tiče samog filma dobra i surova drama...Poseban utisak je to što je gost Kinoteke bio glavom, bradom i naočarima gdin Bogdanovich ( moj prezimenjak inače ) koji je održao kratak govor i pri odlasku pozdravljajući publiku u jednom momentu ukrstio pogled sa mnom. Sasvim dovoljno uzbuđenja za jedno veče. xyxy

Agota

ja sam mnogo ocekivala a nista spektakularno ,ne bi mi ni palo na pamet ni da to  pogledam da ga u seriji ''dosonov svet'' nisu toliko puta pomenuli pa sam morala.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Tex Murphy

Питер Богдановић је геније и свако ко тврди супротно имаће посла са мном.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Agota

....jao, imacu posla sssssssssssssssss Harvesterom  :)
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Truman

Nije što je naš, al dobar je film. Planiram da odgledam ( kod kuće ) još par njegovih zvučnijih filmova. Nažalost, kažu da od osamdesetih nije pravio kvalitetne stvari...

Agota

nije los film za vreme u kome je nastao  ,ja sam posle svih tih hvalospeva ocekivala remek -delo a nije .
slicno kao sa filmom Easy Rider koji ima kultni status i razumem i  zasto  a ni to opet nije  nista spektakularno za mene.

Ghoul

ne znam dal je strašnije što ću imati posla s harvesterom ili što se slažem s agotom!  :cry:
https://ljudska_splacina.com/

Truman

Uploaded with ImageShack.us

Veoma sam zadovoljan. Dijalozi sjajni, a film je ozbiljan iako ima dosta komičnih momenata. Džodi Foster briljira, a tu je i meni posebno draga Kejt Vinslet.
ocena: 8.5/10

Agota

uh, ti si dobro prosao na festu.
ja sam gledala ''orkanske visove'' i smorila se za medalju (2) ma (2-)  spor film do zla boga ko da je autorski naopako.
ovo je prvi put da je ceo film iz hitklifovog ugla a sto se tice glumaca dok su deca i pomozi boze a druga polovina filma kad odrastu je horor.
kad je trebalo da budu najaci ispali su smesni,pateticno,ljigavo,neubedljivo bljak,bljak,bljak.
dobra je fotografija .i strava je pesmica na kraju filma.

Kunac

Meni je Krvoproliće bilo pobezveze. Zapravo, prilično dosadno i bespredmetno. Nije to sramota od filma (kao na primer poslednji Kronenberg), ali svakako spada među lošije filmove Polanskog.

"zombi je mali žuti cvet"

Agota

bedak.kako ste svi razliciti ,a ja nikom ne verujem :cry:

jer pogledao neko u poslednje vreme bar jedan dobar film ?

A da,svi kukaju na kronenberga tj  najvise na Kiru a ona dobi novu ulogu  pazi sad  : nova  ANA KARENJINA  .....ludilo xdrinka

Ghoul

Kunac

Ložač... Novi Balabanov je super. Spor je film, ali meni to ovoga puta nije smetalo. Dosta šetnji zavejanim ulicama i funky muzike.

Agota

Da ,to mi je u planu da gledam ,kao i novog akija, a dopao mi se i trejler za cigana
uglavnom svi moji prijatelji listom hvale drvo zivota, a kum je odlepio na novog almodovara te tvrdi  da ce mi se 100% dopasti.

Truman

Meni nije jasno zašto svi toliko kukate, 2011.  je po nekom opštem mišljenju ( a i mom ) ponajbolja po kvalitetu filmova poslednjih godina. Čuo sam i da ovaj Kronenbergov film nije loš, samo da može da razočara zagrižene horor freakove zbog drugačije teme. Žao mi je što nisam kupio karte i za Spilbergov film, al kasno sam čuo da je dobar.
I šta imate toliko protiv Kire?

Agota

Agota

Quote from: Truman on 26-02-2012, 21:54:33
Meni nije jasno zašto svi toliko kukate, 2011.  je po nekom opštem mišljenju ( a i mom ) ponajbolja po kvalitetu filmova poslednjih godina. Čuo sam i da ovaj Kronenbergov film nije loš, samo da može da razočara zagrižene horor freakove zbog drugačije teme. Žao mi je što nisam kupio karte i za Spilbergov film, al kasno sam čuo da je dobar.

i meni zao za spilberga bolje to, nego ona glupost sto sam gledala,al racunam bice u bioskopu a ne mogu da gledam dva filma jedan za drugim pogotovu ako traju duze od dva sata.

Kunac

Ukusi su različiti... Nekom će se dopasti i Šešir profesora Vujića, pa ne vidim zašto mnogi ne bi uživali i u Opasnoj metodi. Bez obzira na žanr, meni se novi Kron nimalo nije dopao. Spilbergovog Konja neću ni gledati, trejler mi je bio sasvim dovoljan.

A da je 2011. godina bila pristojna - jeste.

Ghoul

Čuo sam i da ovaj Kronenbergov film nije loš, samo da može da razočara zagrižene horor freakove zbog drugačije teme. Žao mi je što nisam kupio karte i za Spilbergov film, al kasno sam čuo da je dobar.

koješta.

Karl Rosman

Quote from: Ghoul on 26-02-2012, 22:25:58
Čuo sam i da ovaj Kronenbergov film nije loš, samo da može da razočara zagrižene horor freakove zbog drugačije teme. Žao mi je što nisam kupio karte i za Spilbergov film, al kasno sam čuo da je dobar.

koješta.
Koji Spilberg? War Horse?  xrotaeye
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Truman

Kunac

Karl Rosman

Bas. Gledao sam ga, nije vredan 'edne pare.
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Truman

Nož u vodi, Roman Polanski. 7.5 od 10. Dobro je režiran, ali sam ja valjda navikao na malo ekstremnije priče...Čitam na netu objašnjenje da su se njih dvojica pokačili oko žene još dok su obojica bili na brodu međutim uopšte nisam stekao takav utisak. Možda je to trebalo malo više istaći...ili ja nisam dovoljno sofisticiran. xnerd Kraj filma je čist zen. :-| Ovo mu je prvi film tako da je razumljivo da je hvatao zalet.

Karl Rosman

Pre par nedelja na kablovskoj naletim na "Interstate 60:episodes of the road", ali sacekao sam da se zavrsi aktuelni radionicarski krug, da ne bude posle... :-P
Gledao sam ga i ranije, ali nikako u komadu. Nikako ne mogu da se otmem utisku da bi ovo bio poprilicno dobar film da ga se dokopao, pa recimo - Teri Gilijam  :twisted: . Ovako, sve simpatije koje je Bob Gejl pobrao na scenariju izgubio je prilikom rezije koja je na nivou danasnjih srpskih filmova. Glavni glumac je definitivno gej posto ne vidim drugi razlog zbog kog je bas on dobio ulogu. Decko je k'o stvoren za Montevideo, majke mi! A stavise ga rame uz rame sa G.Oldmanom i K. LLojdom (koji je valjda uleteo na lovorikama Gejlovih prethodnika "B.T.Future", ali je uobicajeno dobro odradio svoj deo posla). Eh, da! Osmejak mi izvuce i ona Mocna Rendzerka, kakoseveczvase! Sve u svemu, preporuka uz majusnu rezervu.  xyxy

Truman

Melancholia...Film je na mene definitivno mračno delovao...više nego horori. Istakao bi posebno odnos između depresivke i planete...Jedino što bi izbacio je poslednji kadar kada ih planeta oduva. Bilo bi dovoljno da je samo prikazao tu scenu ispod ''magične pećine''...da se ostavi gledaocu da malo zamišlja strahote koje očekuju ovo troje. Ne znam da l da dam devet ili deset...
je l ima neki rivju? Dr. ghoul?

Ghoul

nedavno sam ga repriziro, ali nisam promenio sud: mislim da je to predug, plitak, dosadan film, jedan blef u suštini, uspeo kao takav, ali ne i kao smislena drama ili pak filozofijada. ima nešto malo lepih slika kao i uvek kod fon trira, ali ostavio me gladnim za više emocija i više pameti od ponuđenog.

Truman

Ono što možda malo odudara je to što je na početku filma fokus na venčanju i toj nesrećnici ( psihološka drama ), a u drugoj polovini na SF elementu. Al ne bi rekao da je plitak...a tek mi nije bio dosadan. :) I drago mi je što sam konačno Kifera Saterlenda video u ozbiljnoj ulozi...

Truman

Evo jedne odlične teme koja secka film i prikazuje njegovu bogatu simboliku:http://forum.krstarica.com/showthread.php/521091-Zoom-in-Melancholia?highlight=Melancholia

nadam se da ovim nisam prekršio pravila foruma :)

Kunac

K. Dunst je užasna glumica, ovde se baš fino uklopila. Meni je Melanholija bila podnošljiva, ali jedva. Mnogo buke ni oko čega. Bar da je vampir Erik bolje iskorišćen...

Truman

Posebno mi je zanimljiva veza između nje i te planete čudno nazvane Melancholia. U jednoj sceni ona leži gola na travi i kao da prima energiju sa te planete. U drugoj iz prstiju joj izlazi energija kao iz električnih stubova...ona kao da je dete tog nebeskog tela koje se greškom rodilo na Zemlji.

Kunac

priznaj, film ti se dopao zato što se dunsterka skida... xcheers xrofl

Truman

Zar me smatraš za tako banalnu osobu? xrotaeye

Kunac

Tex Murphy

Меланхолија је канта од филма и једино што је ту ваљало је гола Кирстен Данст.
Genetski četnik

lilit

Quote from: Ghoul on 01-03-2012, 21:24:12
nedavno sam ga repriziro, ali nisam promenio sud: mislim da je to predug, plitak, dosadan film, jedan blef u suštini, uspeo kao takav, ali ne i kao smislena drama ili pak filozofijada. ima nešto malo lepih slika kao i uvek kod fon trira, ali ostavio me gladnim za više emocija i više pameti od ponuđenog.

од речи до речи.
за разлику од догвила. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Tex Murphy

Ygg и ја ових дана гледамо ДОГВИЛ!  :!: Ја први пут, а он мислим четврти или пети.

Додуше, сад је то све пало у воду, пошто је вјероватно умро  :(
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: Харвестер on 02-03-2012, 00:24:16
Ygg и ја ових дана гледамо ДОГВИЛ!  :!: Ја први пут, а он мислим четврти или пети.

da nisam ateista, sad bih rekao: o, gospode bože!!!
ne znam ko je perverzniji od vas dvojice!  :roll:

lilit

heh, sta si pisao o dogvillu? da procitam, pa da te ubijem? :lol:

Ghoul

ma kakvo crno pisanje o dogvilu? jedva sam preživeo 4 sata te smaračine, pa još i da pišem o njemu?
čak ni ova melanholija mi nije inspirativna za analizu a kamoli ONO.

lilit

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 02-03-2012, 01:01:47
ma kakvo crno pisanje o dogvilu? jedva sam preživeo 4 sata te smaračine, pa još i da pišem o njemu?
čak ni ova melanholija mi nije inspirativna za analizu a kamoli ONO.

Чекај мало, каква 4 сата????????????????  :shock: Па тако се нисмо договорили!
Genetski četnik

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 02-03-2012, 00:28:00
Quote from: Харвестер on 02-03-2012, 00:24:16

da nisam ateista, sad bih rekao: o, gospode bože!!!
ne znam ko je perverzniji od vas dvojice!  :roll:

Па он је перверзнији! Гледао га је већ 3 или 4 пута. Ја га гледам први пут, тако да теоретски не могу да знам (мада знам) да је лош  :evil:
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: Харвестер on 02-03-2012, 02:32:31
Чекај мало, каква 4 сата????????????????  :shock: Па тако се нисмо договорили!

govorim o subjektivnom osećaju: časovničkim vremenom to traje nešto malo kraće.

Tex Murphy

То "нешто мало" ми не звучи довољно охрабрујуће  :(
Genetski četnik

Kunac

To je film, taj Pasograd, u kome je scenografija crtana kredom. Treba li još nešto reći?

Truman

I Dogvil je super, uopšte mi nije bio dosadan. Sjajna studija ljudske prirode. Ko je kriv ghoulu što su mu krvavi horori malko izobličili ukus za filmove ( profesionalna deformacija, što bi se reklo xnerd).

lilit

dogvil, pa 8.934.909.000.222. mesta, pa melanholija.

jbt gule, stvarno ne mogu da verujem da ti se dogvil nije dopao. mogla bih ga gledati svakog dana.

Truman

Dogvil, Antihrist, Melanholija...prilično jaka filmografija. Meni se svideo i Ples u tami mada koliko se sećam mnogi su ga pljuvali.