• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo gledo, a da horor nije

Started by Ghoul, 23-01-2005, 04:21:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 13 Guests are viewing this topic.

lilit

meni su dogvil i evropa, the best.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Agota

dogvil je remek- delo.
ipak  breaking the waves je nesto posebno za mene.najdrazi mi  trirov film.
evropu nisam gledala  :oops:
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Truman

Ja da valjam ne bih bio ovde.

Tex Murphy

Вјероватно бих га и ја пљувао да сам успио да одгледам више од пет минута.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Quote from: Харвестер on 02-03-2012, 22:54:34
Вјероватно бих га и ја пљувао да сам успио да одгледам више од пет минута.

nikad od tebe kritičar!  :x
https://ljudska_splacina.com/

DeHickok

Quote from: Agota on 02-03-2012, 18:11:37
dogvil je remek- delo.
ipak  breaking the waves je nesto posebno za mene.najdrazi mi  trirov film.
evropu nisam gledala  :oops:

Breaking the Waves sam gledao tri puta i isto toliko puta i plakao. Doduse, mene je pogodio i kraj filma "Divlja horda" :) . Ali ozbiljno, ovaj Larsov film smatram apsolutnim remek delom koji mi svaki put kada ga gledam slomi srce... sa druge strane Evropa je vizuelno fascinantna i prilicno efektna ali svedenost izraza a raskos emocija kojima Breaking the Waves odise je neuporediva...a tek chapter-i...Breaking the Waves - chapters (Per Kirkeby)
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Ghoul

Quote from: DeHickok on 03-03-2012, 00:21:02
Doduse, mene je pogodio i kraj filma "Divlja horda" :)

svaki pravi muškarac mora da zaplače na kraju tog filma.
zato ga imam na dvd-u...

Tex Murphy

Добра је Дивља хорда.
Genetski četnik

Truman

dajte naslov na engleskom da ga bukiram...

Ghoul

Ghoul

iako sam dobar čovek tebi se čini da te zajebavam:

Truman

A ja mislio da ghoul ne voli vesterne lol. Moj omiljeni kaubojac je Dobar, loš, zao...videćemo da l će ovo da nadjača utisak.

Ghoul

Quote from: Truman on 03-03-2012, 15:45:20
Moj omiljeni kaubojac je Dobar, loš, zao...

taj mi je 2nd best.
ali WB je ipak dve klase iznad tog remeka.

Васа С. Тајчић

Погледах по први пут овај симпатични филмић.
Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

Tex Murphy

Дођавола, тај филм се зове "Добар, рђав, ружан"!
Genetski četnik

DeHickok

Quote from: Ghoul on 03-03-2012, 14:45:58
Quote from: Truman on 03-03-2012, 14:37:51

:cry: :-P :-x :cry:

Realno je da u zemlji Srbiji obicni filmski gledalac koji ima do 25 godina (a nadam se da nisam previse omasio za Trumana :) ) ne zna koji je film Divlja horda...ili napr. nikada nije cuo za reditelja Voltera Hila. Zivimo u zemlji u kojoj na nacionalnim televizijama daju cikluse filmova Dudikofa i S. Sigala ali zivimo  i u doba kada uopste ni u Holivudu nema prepoznatljivih autorskih opusa pa to nije ni cudo. I sada kada su nam svi ti klasici relativno dostupni, u tom izobilju, retko ko ce samostalno pokusati da "istrazi"(download-uje) dragulje iz proslosti jer je jednostavnije prepustiti se aktulenoj marketinsko-bioskopskoj stihiji. Ne krivim previse ja ni te nase televizije...ko bi sada gledao Kino Oko,cikluse filmova Frenka Kapre ili Dzona Forda, Hronike Festa Nebojsa Djukelica (ili kviz 100 godina filma)...ko bi danas gledao crno bele filmove. Jedino javni servis bi morao imati kakvu takvu edukativnu ulogu i pruzati takve sadrzaje, ali kao sto napisah na pocetku Dudikof je zakon iliti Sigal je Iznad zakona a nije Niko :) (ko razume poslednjih par reci shvatice i prethodne recenice)

Truman

Zaboga, naravno da sam čuo za Divlju hordu. Nemoj od mene praviti idiota. Samo me je mrzelo da tražim naslov u originalu.

Ghoul

samo da se zna da sam se prepoznao u divljoj hordi.

a izlišno je napominjati da je to film sa ghoul-peticom (*****)  čistom kao devičanska suza.

DeHickok

Quote from: Truman on 03-03-2012, 20:53:53
Zaboga, naravno da sam čuo za Divlju hordu. Nemoj od mene praviti idiota. Samo me je mrzelo da tražim naslov u originalu.
Izvini ako si moj tekst tako shvatio. Nisam uopste mislio na tebe u tom kontesktu niti smatram ikoga idiotom ako ne zna koji je film Divlja horda. tj. da je kod nas naziv filma tako preveden. Napisao sam obicni filmski gledalac, ne neko koga film interesuje u profesionalnom ili 'hobi' smislu. Takodje napisao sam do 25 godina i pre svega bi me tvoj odgovor u tom kontelstu interesovao kao potvrda ili negacija moje iznesene "teze". Truman, man :) , jos jednom izvini  xcheers

Truman

Quote from: Ghoul on 03-03-2012, 21:06:48

a izlišno je napominjati da je to film sa ghoul-peticom (*****)  čistom kao devičanska suza.
Upravo sam krenuo da ga gledam, nemoj da se razočaram.  xuzi

DeHickok

Quote from: Truman on 03-03-2012, 21:12:58
Quote from: Ghoul on 03-03-2012, 21:06:48

Upravo sam krenuo da ga gledam, nemoj da se razočaram.  xuzi

Uzivaj...takve filmove u okvirima majors kompanija sada bi bilo nemoguce snimiti...

Tex Murphy

Стивен Сигал је одличан.
Genetski četnik

Васа С. Тајчић

Quote from: Truman on 03-03-2012, 20:53:53
Quote from: DeHickok on 03-03-2012, 20:49:46
Quote from: Ghoul on 03-03-2012, 14:45:58
Quote from: Truman on 03-03-2012, 14:37:51

:cry: :-P :-x :cry:

Realno je da u zemlji Srbiji obicni filmski gledalac koji ima do 25 godina (a nadam se da nisam previse omasio za Trumana :) ) ne zna koji je film Divlja horda...ili napr. nikada nije cuo za reditelja Voltera Hila. Zivimo u zemlji u kojoj na nacionalnim televizijama daju cikluse filmova Dudikofa i S. Sigala ali zivimo  i u doba kada uopste ni u Holivudu nema prepoznatljivih autorskih opusa pa to nije ni cudo. I sada kada su nam svi ti klasici relativno dostupni, u tom izobilju, retko ko ce samostalno pokusati da "istrazi"(download-uje) dragulje iz proslosti jer je jednostavnije prepustiti se aktulenoj marketinsko-bioskopskoj stihiji. Ne krivim previse ja ni te nase televizije...ko bi sada gledao Kino Oko,cikluse filmova Frenka Kapre ili Dzona Forda, Hronike Festa Nebojsa Djukelica (ili kviz 100 godina filma)...ko bi danas gledao crno bele filmove. Jedino javni servis bi morao imati kakvu takvu edukativnu ulogu i pruzati takve sadrzaje, ali kao sto napisah na pocetku Dudikof je zakon iliti Sigal je Iznad zakona a nije Niko :) (ko razume poslednjih par reci shvatice i prethodne recenice)

Ја бих то гледао поново.
Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

Agota

ja ne bih ,ja sam gledala kad je trebalo.

nego,pogledala sam danas na fdu onaj argentinski ''Kinez za poneti'' -odlican film, najbolje od svega sto vidoh na ovom jadnom festu.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

a da vecita dilema sam peckinpah vs sergio leone ja takodje vise volim kao truman  film dobar,los zao.
al opet cini mi se da se decaci vise loze na  peckinpaha jer je mnooooogo zajeban   8)

Tex Murphy

Тај филм се зове "Добар, рђав, ружан".
Genetski četnik

Agota

znam, vec si reko  bolje mi ovako zvuci.

nema potrebe da smaras ,opusti se, OK?

uostalom i argentinski film se ne ''zove kinez za poneti''  so what I'm still a rock star ....  :lol:

Джон Рейнольдс

Да не бих сад развијао теорије о повезаности извесних форумских симпатија и незнања о томе шта је Wild Bunch, надовезаћу на причу о вестернима... Постоји ли још неки поштовалац The Shooting Монтија Хелмана? Много ми је времена требало да га ископам, па чак и да се присетим који је то заправо филм, пошто сам га гледао на телевизији тамо негде почетком осамдесетих. Иако сам се правио паметан па то звао трип-вестером, после сам сазнао да је у међувремену настао израз acid western, те је лако закључити да није једноставно уклопити га или ставити у исту раван с неоспорним ремек-делима Пекинпоа и Леонеа. Ипак, мени је то свакако један од најдражих вестерна, тим више што је младоме мени показао да вестерн може бити и заиста "прљав". Нажалост, нисам гледао Ride in the Whilwind, али после овог поновног присећања, ево идем да покушам негде да га нађем.

Кад боље размислим, мислим да сам The Shooting већ негде спомињао, али давно.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ugly MF

Ja sam kao klinac bio odusevljen filmom Little Big Man!

Barbarin

Quote from: Харвестер on 03-03-2012, 23:31:28
Тај филм се зове "Добар, рђав, ружан".
Pa ne mora ni tako da bude, može i Dobar, pokvaren i ružan, ili Dobar, loš i opak, ima gomila kombinacija, al mi se najviše dopada Dobar, loš i zao, nekako je pevljivo, lepo se slaže i lako izgovara.

A ko nije pogledao nove Mapete, može slobodno da ih pogleda, to su oni stari, onaj stari osećaj. Zanimljiva priča, dobre šale, dobra muzika.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

дејан

...barcode never lies
FLA

Kunac

Danas sam na FEST-u pogledao Beduina... Ruski film, bio i reditelj. Cool film.
"zombi je mali žuti cvet"

Truman

The wild bunch 8/10 Dobro ispričana priča, ali nije me toliko dotakla...ovaj film neće ući na moju top listu. Inače, ko voli vesterne toplo preporučujem Hombre sa Polom Njumenom.
A za prave vestern fanove od manje poznatih filmova ovaj: http://www.imdb.com/title/tt0068773/

Ghoul

Quote from: Truman on 04-03-2012, 13:48:22
The wild bunch 8/10 Dobro ispričana priča, ali nije me toliko dotakla...

još si ti greenhorn da bi se u ovome pronašao.

Truman

U smislu mog godišta ili filmskog staža? Misliš na odnos između muškaraca u tom filmu ( prijateljstvo ) ili nešto drugo?

Lord Kufer

Wild Bunch je sniman u vreme kad je tek tzv. Holivudski kodeks prestao da važi i zle baje počele da dominiraju i pobeđuju.

Ghoul

Quote from: Truman on 04-03-2012, 13:55:13
U smislu mog godišta ili filmskog staža? Misliš na odnos između muškaraca u tom filmu ( prijateljstvo ) ili nešto drugo?

mislim na odnos prema pojedincu, mikro- i makro-zajednici i univerzumu.
logično je da se sad lakše nalaziš u 15-godišnjem kravaru...

Truman

Neće baš biti tako...:) Taj film o mladom kravaru šalje poruku protiv nasilja. The wild bunch više govori o nasilnom svetu u kome život ne znači ništa...da li film ima ''antiratnu'' poruku nisam siguran ako uzmemo u obzir sam kraj gde se jedan od glavnih junaka vraća kriminalnim aktivnostima ( ako sam dobro razumeo ).

Lord Kufer

Poruka protiv nasilja? Jel to kao ono Papa kad pošalje poruku, ili Patrijarh Pavle, ili dalaj Lama, a onda ceo svet odjednom odustane od nasilja  xjap xuzi xdrinka xjap

Truman

Ne, to ti je ono kad odgledaš neki film koji ima dovoljno autentičnu priču da ti se ureže ( u šta već ) tako da zapamtiš poruku iako si ga davno gledao...što je valjda i poenta...

Ghoul

Quote from: Truman on 04-03-2012, 14:28:47
Ne, to ti je ono kad odgledaš neki film koji ima dovoljno autentičnu priču da ti se ureže ( u šta već ) tako da zapamtiš poruku iako si ga davno gledao...što je valjda i poenta...

Truman

ghoul, ličiš mi na ovog nastavnika...samo ti fale naočare. xyxy

Ghoul

prosvetljenje, ili barem prosveta, moja je misija.

Truman

slabo sam gledao Southpark...je l taj lik beše gej ili pedofil ili tako nešto? Sećam se da mu nešto fali...

Truman

dugujem ti izvinjenje...sad videh da i ti nosiš naočare. xyxy

DeHickok

Quote from: Lord Kufer on 04-03-2012, 13:57:33
Wild Bunch je sniman u vreme kad je tek tzv. Holivudski kodeks prestao da važi i zle baje počele da dominiraju i pobeđuju.
Ne samo to. Fascinatno je kako je te 1969 g. Pekinpo pod okriljem Warner Brosa prikazivao nasilje  a o tome kako je montirana zavrsna pucnjava ne treba trositi reci.  Postoji film Walter Hill-a iz 1987 koji na kraju daje dostojni omaz ovom filmu. Naravno, kvalitetno Wild Bunch je superirorniji ali Extreme Prejudice (iliti Teksaski granicar kako su ga preveli kod nas) svakako vredi pogledati http://www.imdb.com/title/tt0092997/

Ghoul

Quote from: Truman on 04-03-2012, 17:21:50

ti si bre zbunjeniji od dva ludaka u buretu - a ja sam, pak, budala što konverziram baš sa svakakvima, makar i ovako, usput.

Truman

Pa što se ljutiš, i ja ih nosim...

The Descendants 7.5/10 Pomalo stereotipni i neubedljivi dijalozi, al nije tako loše. Džordžoklunijadu nastavljamo s Martovskim idama...

Karl Rosman

Quote from: Ghoul on 04-03-2012, 17:47:22
Quote from: Truman on 04-03-2012, 17:21:50

a ja sam, pak, budala što konverziram baš sa svakakvima, makar i ovako, usput.
Pa, da. I mene cudi da si reagovao na The Others... Mada, i dalje stojim da si propustio da propisno pohvalis odlican film. ;) (osim ocene. samo mi minus smeta, to sam stel reci)
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Truman

The American 8/10 Drama o profesionalnom ubici...al nije za one koji vole samo akciju. Džordž Kluni at his best. xjap