• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo gledo, a da horor nije

Started by Ghoul, 23-01-2005, 04:21:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

eddie coyle

Sicario ipak razocarao, nit je valjan krimic (mada ima par odlicnih scena), nit je ozbiljna drama.

Koga zanimaju meksicki karteli nek pogleda dobar dokumentarac Cartel Land.

Albedo 0

nači da ne gubim vrijeme bar dok ne pogledam Youth, Lobster, Assasin, The Walk itd...

Albedo 0

LOBSTER je mnjee

iako ovo svakako treba da pogleda svaki ljubitelj uvrnutosti, stvarno djeluje da je ista ovdje sama sebi cilj.

eddie coyle

Quote from: Pizzobatto on 21-12-2015, 01:09:31
nači da ne gubim vrijeme bar dok ne pogledam Youth, Lobster, Assasin, The Walk itd...

Prva polovina Sicarija je stvarno dobra a posle se film raspada, uostalom vec je Kripl sve podrobno objasnio na svojoj temi.

Od ovih nabrojanih sam jedino odgledao The Walk i on valja, vrhunska zabava, jedino bi mu zamerio preteranu naraciju. The Assasin sam skinuo ali se nesto prenemazem da ga pogledam, Lobster cu uskoro da overim a za Youth se prica po internetu da je teska smaracina, to me i ne privlaci posebno, meni se ni Grande Bellezza nije preterano svideo.

Albedo 0

isto, ali Grande Bellezza ove godine mi se pravi od blata :cry:

možda će Sicario onda isto da mi padne kao Lobster, jednostavno sve je tu krasno ali kad treba nešto da se desi, desi se glupost i tako se gluposti uvećavaju kako idemo ka kraju filma, koji je btw predugačak

i ja u Assasin imam malo povjerenja, ali šta drugo da se gleda...

Truman

Odgledao Irma la Douce, film Bilija Vajldera sa Džekom Lemonom. Ovo je simpatična komedija kakve više jednostavno ne prave. Jeste da mi se jedna stvar ne sviđa, ali bože moj...Inače, ovaj film sam odgledao na Pink 2. Njih filmski program je za svaku pohvalu.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

eddie coyle

Pink 2 izgleda utorkom oko 8 pusta Vajldera.

Prosla dva utorka su pustali Apartman i One,Two,Three...

Ghoul

Quote from: eddie coyle on 23-12-2015, 00:54:13

da, tu kao da se pomalja neki patern...
https://ljudska_splacina.com/

Truman

Quote from: eddie coyle on 23-12-2015, 00:54:13

Dođavola, to nisam znao. Hvala na info.

Agota

Jel pogledao neko Assassin, ja sam isprva mislila da ga pogledam, ali sam odustala...pomesala sam ga sa autorom LETNJE PALATE, VREME ZA LJUBAV mi se  nije bas nesto narocito dojmio
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

El Castillo De La Pureza (1973)

nabasah na optužbe protiv Lantimosa za plagijat, navodno je i ideju za Lobster pokro iz nekog grčkog romana, a ovo bi trebalo da bude preteča Dogtooth-a, ali sem okvirne zamisli ne postoji više nijedna sličnost

Meksički film je znatno naivniji, dosta vremena provodi u objašnjavanju zašto ćale radi to što radi i kakav pritisak trpi od spoljnjeg svijeta, i ovo je ponajviše film o ćaletu i njegovim manama... Lantimosova rješenja i detalji su u svakom smislu superiorniji, ali i okrutniji

''Dvorac čistote'' ima taj starinski izgled, ćale mi je neki vinsentprajsovski karakter, djeca su manje više retardirana, i natjerana da rade u kućnoj fabrici otrova za pacove, što, jelte, objašnjava i ćaletov svjetonazor.

sinisa123

Quote from: C Q on 14-12-2015, 15:29:44
Kompletan TAG 2015, Sion Sono:

! No longer available

Postavljeno prije dve sedmice ili tak...

Povratak Sona hororu. Vrlo dobar. Ja sam ga gledao nakon http://www.imdb.com/title/tt2409302/?ref_=nm_flmg_dr_10 koji je fenomenalan.

eddie coyle

Pogledao sam par sveze procurelih (potencijalnih) kandidata za Oskara:

Bridge of spies - odlican, mozda i najbolji film koji sam gledao ove godine. Zanimljiva i napeta hladnoratovska prica, ispricana bez demonizacije protivnika i sa zdravom dozom cinizma prema "svojima"  (doprinos Koenovih scenariju).

The Revenant
- dobar, ali je mogao biti i bolji ( i kraci ). Vizuelno impresivan, okrsaj sa medvedom (neocekivano) brutalan ali se film mogao skratiti bez problema a pokusaji da se putesestviju Hjua Glasa doda neka spiritualna dimenzija su uglavnom neuspesni. I takav kakav je, od koga je, dosta je.

Hateful Eight - sve ono cega sam se plasio kada sam procitao zaplet filma i video minutazu. Tarantino se potpuno raspojasao ( ali ne u pozitivnom smislu) i nema vise obzira ni prema cemu, ovo je vestern koji se iskljucivo desava na dve zatvorene lokacije a traje skoro 3 sata, iako nema nikakvo pravo niti razlog da bude duzi od dva ( a i to je pitanje). Uostalom,  kriticari ga porede sa Ulicnim Psima ( sa kojima deli dosta slicnost i na nivou zapleta i na nivou detalja)  s tim sto je Osmorka sat vremena duza i otprilike  dvadesetak puta skuplja ali i neuporedivo slabija. Mislim da je problem u tome sto u poslednje vreme, bar na osnovu njegovih izjava, Tarantino sebe  prvenstveno dozivljava kao pisca a tek potom kao reditelja, i onda kad krene da pise ne moze da stane a sve ostalo ide u drugi plan. Moguce da ce nekome ovo i dopasti, film ozivljava kako se blizi kraju, ima svakakvog krvoprolica ali meni je ovo bilo uglavnom dosta mucno.

Albedo 0

Sicario je izgubljeni brat blizanac Fukunaginog promasaja, sustinski film za djecu na nivou objasnjenja. Btw Neoprostivo je nakon Leonea ovako prikazivati traumatiziranog osvetnika.

Walk mi je puka zabava, no francoguzenje je povremeno bilo iritantno, a i Zemekis je imao boljih dana.

Josef K.

Potpis za Sikarija, totalno bezvezan film.
And who in their right mind would call their place the Hotel Hitler?!?

Dybuk

Ni ja nisam odusevljena Sikarijom. Najveca vrednost filma Benisio del Toro, ali to i nije iznenadjenje xlove5 Neka 6-ca, recimo. Najs traj bat no sigar.

Albedo 0

La dame dans l'auto avec des lunettes et un fusil
AKA The Lady in the Car with Glasses and a Gun
http://www.imdb.com/title/tt4159182/

Rimejk istoimenog filma iz 1970. koji nisam gledo, u stvari jedna od nekoliko ekranizacija romana koji nisam čito.

Svidža mi se uvrnuta hičkokovština. A i glumica je dobra!

Iako su sprtljali završetak, i dosta toga je predvidljivo, vožnjom sam zadovoljan. Prosto je svijetu potrebno više ovako luckastih filmova, a da nisu bezveze urađeni kao Grand Budapest Hotel ili Lobster.

Nije da je ovo savršeno, taj kraj je stvarno sklepan budibogsnama, ali i reditelju je bilo jasno da ne može takav rasplet da se popuši u 21. vijeku, pa ako vam je važniji sveukupni ugođaj moglo bi super da vam padne.

Formalno, ovo mu dođe kao neki ženski pandan Child of God, sem što nema rednek hardkora, i niko nije baš toliki retard, i po sadržaju uopšte ne sliče, ali jagnje živi i prkosi zdravom razumu. Luda riba prosto nosi film.

eddie coyle

Pogledao sam jos par ovogodisnjih naslova:

Spectre - katastrofa na svakom nivou...

The Martian
-  deco, svaki problem ima resenje ! Do te mere feelgood da je prvo komicno a onda i bljutavo, da ne pricam sto traje k'o gladna godina. Najbolji je pred kraj kad malo zalici na Gravity a ostatak poprilicna smaracina ali ko me jebe sto sam se podvrgavao ovome kad je bio onoliko los koliko sam i ocekivao.

Spotlight
- ovo vec nije lose ali fali mu drame i konflikta sa crkvom ili izmedju samih junaka a ni u vizuelnom pogledu ne ostavlja kakav pozitivan utisak, vise lici na neki televizijski film od pre 15-20 godina...

ugljesa

Zdravo svima. Novi sam, ali sam iscitao skoro sve stranice. Nisam najkompetentniji da pricam o filmu(sve sto govorim je iz licnog "amaterskog" ugla). Ono sto sam ja gledao u poslednje vreme je:

http://www.imdb.com/title/tt1332134/?ref_=fn_al_tt_1 - Radjen po istinitom dogadjaju, verovatno je svasta tu dodato i oduzeto. Ako moram u dve reci onda-dobar film. Cini mi se da se retko kome ne bi svideo  ocena; 7,5/10
  http://www.imdb.com/title/tt2062969/ - e ovo mi se bas svidja. Dogadjaji nisu nabacani, a opet jako interesantno.Likovi potpunno stvarni. Léa Seydoux sjajna glumica.  ocena 7,8/10..
  http://www.imdb.com/title/tt0103186/?ref_=rvi_tt  - Atmosfera(ako mogu tako da kazem)u filma mi se dopada. Inace imam faze u kojima mi se svidjaju filmovi sa raznih podneblja, ali spanski film je uvek dobrodosao. ocena; 7,4/10
   http://www.imdb.com/title/tt0133363/?ref_=tt_rec_tt - jos jedan spanac za onog ko voli romanse nesto sto je nezaobilazno, gledao sam ga dva puta sto retko cinim . Ocena kao i na imbd...
   http://www.imdb.com/title/tt1772250/?ref_=rvi_tt  - Ovo treba odgledati, ali cini mi se da je tu mnogo toga usiljeno, kao da je onaj ko ga je rezirao zarad zanimljive radnje ubacio dosta nerealnih detalja, a ja to ne volim da primetim... Ponasanje likova u odredjenim trenutcima pomalo nije logicno, nista preterano, ali i to malo mi smeta. Uglavnom sam siguran da bi se mnogima svideo ocena 6,9/10
   http://www.imdb.com/title/tt2278871/  - Vrlo dobro, odlicno. Mislim da je radjen po nekom romanu. Traje tri sata, ali nije predugo. Tu je gotovo sve sto ja trazim od filma. Jeste da film nema neki upecatljiv kraj, ali i ne treba mu. Velika preporuka . 8/10
   http://www.imdb.com/title/tt2752200/?ref_=tt_rec_tt  - Rekao bih samo fin film. Lepo ce leci onima koji vole drame kao ja. Preporuka 7,3/10
   http://www.imdb.com/title/tt2051941/?ref_=fn_al_tt_1 - Retko gledam komedije, al' ova mi se bas svidela. Ceska je i odlicna je. Lep film i lepe zene u njemu. A i ima ono sto komedija treba da ima. Nasmejao sam se bas.  7,6/10
  http://www.imdb.com/title/tt2872718/?ref_=nv_sr_1  - Odlucih da pogledam Americki. hm. Nista. Nista posebno.Super je to za one koji mogu da se uzive u njega. Nije to jednostavno za mene. Nisam ocaran ni glumom. Predvidivo, a kad je ovakav film predvidiv onda njemu ne ostaje nista drugo sto moze da pokaze. 6,1/10
  http://www.imdb.com/title/tt0054407/?ref_=fn_al_tt_1 - Film cija se radnja svodi na bekstvo iz zatvora. Odlican. 7,8/10
  http://www.imdb.com/title/tt0300140/?ref_=nv_sr_1  - Mali budzet, a fim vrhunski. Postao je jedan od mojih omiljenih. Preporucio bih ga svakome   8,0/10
     Toliko za sada, pozdrav...

Truman

ugljesa, dobrodošao na forum. Prvo što se primeti je da ne pišeš naslove već samo daješ linkove pa bih te zamolio da ubuduće zarad nas drugih napišeš i kako se film zove. :) Drugo što se primeti je da gledaš različite kinematografije što je za svaku pohvalu. Ja sam recimo fokusiran samo na američku i italijansku.

Odgledao juče nakon dugo vremena jedno pravo remek-delo. U pitanju je komedija One, two, three legendarnog Bilija Vajldera. U ovom filmu fokus je na hladnoratovskoj ljubavnoj i poslovnoj priči koja se odvija u Berlinu na međi dva sveta koje razdvaja Brandeburška kapija. Autor se izuzetno vešto poigrava sa političkim  motivima pri čemu uspešno ostvaruje svoj cilj - raskrinkavanje svih ideologija i otkrivanje prave ljudske prirode. Ovaj mastrpis ne smete propustiti makar i ne bili fanovi komedije kao žanra.

Dybuk

Dobrodosao, ugljesa! Interesantan i raznovrstan izbor, vrlo lepo. Posebno mi se svidja King of Devil's Island, Nightcrawler, La Cara Oculta i Lilja 4-ever :)

ugljesa

Hvala svima na dobrodoslici... Evo jos nesto sto sam gledao, a sto je vredno pomena:
  4 Months, 3 Weeks and 2 Days  - Pokusacu da objasnim: Kada se sa filma otkloni sve sto ga odvaja od stvarnosti dobije se ono najvrednije(po meni). E ovaj film je upravo to uradio. S tim sto mu je olaksavajuca okolnost to sto dolazi iz susedne(slicne) zemlje pa je ta stvarnost prijemcivija. Sto se tice neke umetnicke vrednosti il' neke druge nisam kompetentan da govorim, ali na osnovu mog ukusa ovo je jedan od najboljih filmova koje sam odgledao zadnjih par godina.  8,5/10

Two Days, One Night - Pokusaj obicnog coveka da se snadje u vremenu kapitalizma. Takodje kao i rumunski film ovaj oslikava sliku drustva , ali belgijskog tj. evropskog. Nema tu niceg spektakularnog sto film otkriva. Sve je logicno i obicno. Samo za ono sto znamo da je tako, dobija potvrdu i kroz film.   8/10

Josef K.

Samo da kažem da je The Walk jako lijep film.
And who in their right mind would call their place the Hotel Hitler?!?

Kunac

"zombi je mali žuti cvet"

Kunac

Dosta toga je primećeno, a i da ja slično ili isto mislim. Prva polovina Sikarija je zaista dobra, a druga... Zaista slaba. Novi Tarantino je predugačak, bez kočnica... Most špijuna i Put do slave su istinski dobri filmovi starih favorita...

Dodao bih, u ovom osvrtu, da je animirani film Anomaliza zaista dobar, odličan zapravo. U pitanju je animacija za odrasle, a jedan od tri glasa pozajmljuje Dženifer Džejson Li... Neverovatno je dobra.

Albedo 0

Knight of cups

20. min
Kristijan Bejl kod srpske ciganke :)

Dzimi Gitara

Revenant odličan, Hateful Eight osrednja komedija.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Agota

Quote from: sinisa123 on 24-12-2015, 18:53:26
Quote from: C Q on 14-12-2015, 15:29:44
Kompletan TAG 2015, Sion Sono:

! No longer available

Postavljeno prije dve sedmice ili tak...

Povratak Sona hororu. Vrlo dobar. Ja sam ga gledao nakon http://www.imdb.com/title/tt2409302/?ref_=nm_flmg_dr_10 koji je fenomenalan.

ovo sam propustila, a na osnovu trejlera stvarno deluje zabavno. hvala, sinisa
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

NGboo

Knight of Cups - ako mi se bude ukazala prilika, rado ću ga reprizirati u bioskopu. :)

Truman

Odgledao La moglie piu' bella ( http://www.imdb.com/title/tt0232114/ ) s obzirom da sam sebi kao new year resolution postavio da odgledam filmove prelepe Ornele Muti po redu. E sad, to što u ovom filmu glumi sa nepunih 15 godina siguran sam da vas neće navesti da pomislite svašta o meni...nisam ja kriv što je tako mlada uplovila u glumačke vode. Što se tiče samog ostvaranja dao sam mu 8/10 što će reći da je dobra drama u pitanju. Ovde imamo malađahnu Ornelu koja je primorana da se zabavlja sa mafijašem ( čak je dotični zlikovac i siluje ) i uda se za njega. Nakon toga njen sicilijanski prkos proradi i pored protivljenja zatucanog okruženja i ona ga prijavi policiji i nakon dugih peripetija on završi tamo gde mu je i mesto - iza rešetaka. No ne lezi vraže, ćud je ženska smiješna rabota kako je govorio znameniti P.P. Njegoš pa sam kraj filma donosi poseban preokret, a koji - saznajte gledajući ovaj dobar italijanski film!

Albedo 0

LE MIRAGE
http://www.imdb.com/title/tt4684710/

first world problems, koji doduše hvataju maha i po balkanskim gudurama, bar formalno...

ovo mi nekako dođe kao nezvanični nastavak Force Majeure, kao još jedna tematska epizoda serije o savremenoj porodici, muškarcima i ženama...

Muškarac u kapitalizmu svoje probleme translejtuje na seks, i to ima komične efekte... nije loše, malo kritika konzumerizma i tako to... na momente je i odlično, ali nekako se ispuvalo do kraja, kada je komično sasvim zamijenila drama

Josephine

Me and Earl and the Dying Girl

O, bože, kako je ovo lep film.

Posle Amelije Pulen nisam naletela na film koji bi izgledao tačno kao da sam ga ja snimila. I evo ga. Isplakah se propisno. :)

Kunac

Ja to svima pričam, niko mi ne veruje. :)

eddie coyle

A ja bas mislio da ce D. da izbljuje vatru zbog tretmana zenskog lika...

Josephine

Mislim da me haos u horoskopu, znak na prelazu rak/lav, podznak u vodoliji i mesec u ribama, čini potpuno nerazumljivom i nepredvidljivom ostatku sveta.  :)

Šalu na stranu, jeste da devojka u naslovu nema ime, ali priča je ispripovedana iz prvog lica. After all, glavni junak ju je i upoznao kao dying girl, a ona i jeste samo subjekat u njegovom životu, koji je na njega ostavio trag. Najviše mi se dopada što nikada nisu razvili romantičnu vezu. Što su ostali prijatelji. Iskrena ljubav.

Josephine

Quote from: Kunac on 15-01-2016, 12:56:21

A, dobro, ti i ja smo račići, još rođeni istog dana. Normalno je da će ovo da nam se svidi.  xremyb A i režiser je vodeni znak. Ima nečeg u horoskopu.  :?:

Agota

Quote from: D. on 15-01-2016, 21:19:35
Quote from: Kunac on 15-01-2016, 12:56:21

A, dobro, ti i ja smo račići, još rođeni istog dana. Normalno je da će ovo da nam se svidi.  xremyb A i režiser je vodeni znak. Ima nečeg u horoskopu.  :?:
ima, ima...ja sam ga isključila posle 45 min

Josephine

Dobro, bre, Agota, ti si riba, a ribe su malo opičene.  :lol: xremyb

Albedo 0

zamalo i ja izgasih, no druga polovina je ipak bolja. A i realno, kako je krenulo, ovo će biti druga budoverza

ne znam šta bih sada rekao, ovakve teme imaju emocionalni impakt, i treba odležati pa vidjeti šta stvarno mislimo o filmu

no, da su likovi suviše plastični to stoji, jedino što je možda reditelj i htio gluparastog i nezrelog glavnog lika, i da je to i poenta

samo jbg, onda je to lik kojeg gledalac teže vari, čak i da se poistovjeti s njim poistovjećuje se po lošem... a svakako je neoprostivo to izmotavanje s Bergmanom, Kubrikom, Hercogom itd...

Josephine

Ali glavni lik nije ni glupast ni nezreo. Naprotiv, u pitanju je jak emocionalni potencijal, prirodni talenat za empatiju. Poznajem jednog dečka koji je jako sličan liku iz ovog filma (i nije gej:)). Uostalom, u pitanju su srednjoškolci. Ovo iskustvo ih sve formira, u tome je poenta, da.

Kakvi plastični likovi, glumci su odlični. Više se toga odvija u njima, nego spolja, na njihovim licima. Isplakah se i prijalo mi je.

Volela bih da sam ga ja snimila. I da upoznam režisera.

Albedo 0

Quote from: D. on 16-01-2016, 03:03:01
Ali glavni lik nije ni glupast ni nezreo. Naprotiv, u pitanju je jak emocionalni potencijal, prirodni talenat za empatiju.

neće da bidne

laku noć

eddie coyle

Glavni lik je skoro pa nepodnosljiv...

Dybuk

@D reziser je Skorpija? :lol:

Ja predlozila sestri da gleda zbog horoskopa, nadam se da nisam pogresila :lol: inace bio mi "na radaru" pre neki mesec ali odustadoh jer mi je zazvucao bas tuzno, sa bolesnom devojkom, i tako :(

Josephine

Pa jeste tužan. Ali lep. I estetski i emocionalno.

I da - režiser je škorpija. Ali visok tip škorpije - orao.  :lol:

ugljesa

The Little Death-  http://www.imdb.com/title/tt2785032/?ref_=fn_al_tt_1   Odgledah ovaj Australijski film (komediju)... I lepa je, svidja mi se... Prava tema za komediju sa puno mogucnosti... Rece je o vise parova cije su seksualne fantazije prikazane na komican nacin, prilicno uspesno(ono sto im je zajednicko jeste da zive u komsiluku)... Film nema neki prazan hod... Postoji samo jedan lik(komsiju, samac) koji se pojavljuje u vise navrata(valjda pokusaj da bi se povezale sve te price), a nema nikakvu poentu, samo uzme 10ak minuta filma kroz "nebitne" razgovore sa svim tim parovima... Nasmejao sam se dobro, ali u poredjenju sa ceskim komedijama
Men in Hope i Women in Temptation ipak tanje... Mislim da se retko kome ovaj film ne bi svideo... Gluma prosecna.. Kraj je malo usiljen, kao takav je nepotreban... U sustini na kraju se desi jako bitna stvar za zivot, a za film totalno nebitna... Ali kada se sve sabere film treba pogledati... Ima tu mnogo toga interesantnog... 7,5/10

Albedo 0

Quote from: eddie coyle on 16-01-2016, 14:14:55
Glavni lik je skoro pa nepodnosljiv...

izgleda da je račicama nevjerovatno šarmantan, čak nije ni glup, iako su mu dva preostala lika bar jednom u filmu sugerisala da jeste glup

koliko je čoek operisan od istinske empatije pokazuje posljednja scena u školskoj kafeteriji, i šta kaže onoj ribi. Ako to nije sušta suprotnost bilo kakvoj empatiji, imajući u vidu tadašnju situaciju, onda stvarno nemam šta da dodam...

inače ideja nije loša, no čudne su neke odluke, dal producenta ili reditelja, ko će ga znati... Ponekad djeluje kao da su dvije osobe pisale svaki svoj dio scenarija, pa onda nije jasno kako je na kraju ''njemu uništen život''

Agota

Quote from: D. on 16-01-2016, 02:02:08
Dobro, bre, Agota, ti si riba, a ribe su malo opičene.  :lol: xremyb
malo?  :)

nisam dogledala do kraja, pa ne znam za drugu polovinu, ali nekako mi se ne uklapa u moj modus operandi. banalno mi je, na ivici s glupim. keva je, pa ne znam , dal je euforicna, retardirana, pripita ili... drugaciji je od the fault in our stars, leprsavili ,ali ipak na ivici uvredljivosti sto se tice tretmana bolesti. prokleti sam detaljista , i ako mi nesto mnogo zasmeta  u izrazu, odbije me. i gde su nasli onog profesora, ma daj... nikako ,nikako,  nije moja solja caja. mene je anomalisa duboko dirnula, eto ja placem na crtani, youth je  emotivan,  poslednja scena 45 years, spori ples na "smoke gets in your eyes",ali ne zbog pesme vec zbog tog kadra kojoj je ona pokazuje lice, i jedino sto vidis na njemu je poraz.
dobro, nije fer ni da sad poredim mali indi film sa decom glumcima i velikom sarlot rempling.

EDIT:
samo da dodam...reditelj, rejon, je ocigledno veliki zaljubljenik u film i umetnost uopste, ali ON nije taj...

ugljesa

The Girl with the Dragon Tattoo  http://www.imdb.com/title/tt1132620/?ref_=fn_al_tt_1 - Gledao sinoc ovaj film(ne americku verziju), ali to se i ne primecuje. A to dodje vise kao mana... Sta reci osim da nije to to. Nisam citao knjigu, ali bez obzira na duzinu filma verujem da u njega jednostavno nije sve moglo da stane... Neko je tu nesto oduzimao, dodavao ili menjao, a na kraju nije ispalo bas najbolje...  Ima tu prezivljavanja za milimetar i spasavanja u poslednjoj sekundi, po meni je to totalno nepotrebno(to je trebalo izbaciti da film dobije na uverljivosti i zanimljivosti na drugaciji i dublji nacin)... Mozda to znaci komercijalizaciji filma... Glavna glumica je imala veoma tezak zadatak pa joj i nije zameriti sto je na trenutke "preglumela" svoju ulogu... Glavni glumac prosecno... Ovo sve je vise za neku seriju od 10 epizoda...Toliko je u celoj ovoj prici bilo prostora da film bude fenomenalan, ali to nije iskorisceno na pravi nacin...  Poneka nelogicnost i ubica koji nije uverljivo prikazan... 6,5/10
  Kada vec pomenu ubicu upravo se setih dva filma koja sam skoro odgledao i koja mi se bas svidjaju: Kratki film o ubijanju - http://www.imdb.com/title/tt0095468/?ref_=nv_sr_1  -  Ovaj film je lepo usao u "dusu" ubice... Odlican, stvarno odlican  9/10
  A Short Film About Love - http://www.imdb.com/title/tt0095467/?ref_=tt_rec_tt -  Kao i za predhodni film i za ovaj sve pohvale 9/10

ugljesa

Victoria  http://www.imdb.com/title/tt4226388/?ref_=rvi_tt  - au kakva filmcina... Ne mogu da nadjem nista sto bih mogao da zamerim ovom filmu... Ono sto je hteo film je docarao i uz sve to snimljen je iz jednog kadra... Stvarno se radi o necemu sto bi svako trebalo da pogleda... 9/10
The Perfect Host  http://www.imdb.com/title/tt1334553/  -  film koji je hteo da ima dosta neocekivanih obrta i koliko toliko je uspeo u tome... Ali za razliku od gore navedenog filma ovo je filmcic... Previse je tih obrta koji sluze da film ucine zanimljivim, po meni to je preterivanje... Sama ideja je ok, a sve ostalo nedovoljno dobro... 5/10
Očnjak  http://www.imdb.com/title/tt1379182/?ref_=rvi_tt - Odusevljen sam filmom... Na imbd pise da je drama, ali je po meni i komedija... Odlicna gluma... Velika preporuka 8/10...

ridiculus

Quote from: ugljesa on 18-01-2016, 15:52:10
Victoria  http://www.imdb.com/title/tt4226388/?ref_=rvi_tt  - au kakva filmcina... Ne mogu da nadjem nista sto bih mogao da zamerim ovom filmu... Ono sto je hteo film je docarao i uz sve to snimljen je iz jednog kadra... Stvarno se radi o necemu sto bi svako trebalo da pogleda... 9/10

O, da. Victoria je u stvari film o ljubavi, onako kako se dogadja. Pretpostavljam da je Gaspar Noe to imao na umu kada je svoj film nazvao Love. Samo što je promašio ostatak filma. :lol:

Dok ima smrti, ima i nade.