• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo gledo, a da horor nije

Started by Ghoul, 23-01-2005, 04:21:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Cornelius

Videh novog my name is Bond... Ovaj Džems Bond je uradjen malo drugačije. Novo lice 007 nije loše, ali nije više džentlmensko. Džems je postao malo working class guy. Ima malo logike. I Šon Koneri nije izgledao baš kao dzentlmen. Inače, novi Bond taba kao da je Arnold Švarcenšnicel lično, nije cinik i zaljubljuje se kao školarac. Film je uradjen kao pilot film serije. Postavlja se novi dekor dogadjaja. Kaskade, naročito u početku, su vratolomne i potpuno neverovatne (ma, koga je briga za to), nema tehnologije, ali ima krvi i creva. Film je razvučen, sa ulubljenim ritmom u drugoj trećini. Bond riboni su malobrojni (samo dve), a jedna ima i mozak (ne baš uvek). U svakom slučaju, James Bond freakovi će ga gledati sa zadovoljstvom - ili da ga fale ili da ga pljuju. Btw, svidja mi se bondovski Montenegro. Izgleda kao srednje-evropski krajolik sa austrijskom arhitekturom. Vrlo živopisno. Valjda su zato i snimali Montenegro scene u Češkoj.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

sivka

Quote from: "Cornelius"Videh novog my name is Bond... Ovaj Džems Bond je uradjen malo drugačije. ..... Valjda su zato i snimali Montenegro scene u Češkoj.

Ha ha ha, nemoj da pričaš!!! Montenegro u Češkoj!!!  :lol:
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Boban

ne, nego ce cela ekipa Bonda da ide u dronjavu Crnu Goru da se smara po autenticnim gudurama.

Secate li se epizode Nikite, koja se dogadja u Beogradu, na Slaviji, bas je bilo nekoliko sirokih kadrova... a snimili verovatno u studiju, u scenografiji pripremljenoj za film o Kurdistanu.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

sivka

Quote from: "Boban"ne, nego ce cela ekipa Bonda da ide u dronjavu Crnu Goru da se smara po autenticnim gudurama.

Secate li se epizode Nikite, koja se dogadja u Beogradu, na Slaviji, bas je bilo nekoliko sirokih kadrova... a snimili verovatno u studiju, u scenografiji pripremljenoj za film o Kurdistanu.

Hmm, šta fali Beogradu, a posebno Slaviji, a posebno u špicu... ništa.
Svi su tamo. :cry:
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Cornelius

Da je Bond išao u CG, verujem, da bi mu to bio zadnji film. Il bi se otrovao od hrane, ili bi se na plaži isekao na zardjalu školjku fiće, ili bi ga pokrali u hotelu... Ne bi preživeo. Ovako kod Čeha, Bog da ga vidi. Ne znam zašto su izabrali CG, možda zato što deluje egzotično - već se Skot Ficdžerald poslužio tim trikom u početku "Velikog Getsbija", a možda je poker turnir organizovan baš tamo po ugledu na šahovski turnir Fišer-Spaski, pre nekoliko godina. Crnogorci pričaju bošnjački, a Laza Ristovski muči ka pička. Anyhow, Montenegro izgleda bolje negi ikad u istoriji, a vala i budućnosti.

Eva Green nema šarm mame (Marlen Žober), ali je slatka. Djankarlo Djanini je dobar, a Ivana Miličević samo špacira. U jednoj sceni na aerodromu se pojavljuje čak i Ričard Branson (2 sekunde).
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Джон Рейнольдс

Quote from: "Boban"Secate li se epizode Nikite, koja se dogadja u Beogradu, na Slaviji, bas je bilo nekoliko sirokih kadrova... a snimili verovatno u studiju, u scenografiji pripremljenoj za film o Kurdistanu.

Pri tome je kompjuterski dodato nekoliko neonskih reklama. Nešto mi se kroz maglu javlja da je jedna glasila jednostavno - banka.

Inače, gledao sam pre sto godina kod Vanje Bulića nekog tipa koji je radio kao kontraobaveštajac. Rekao je da im je bilo poznato da se gomila safe-housesa (i stanova) za strane obaveštajce nalazila u okolini Slavije. Zanimljivo je da se u Nikiti od svih mesta spominje baš - Slavija, tim više što su ovi prostori uvek nazivani jednostavno - Balkan. Ništa preciznije od toga.

I za kraj mala trivia a propo Nikite. U dve epizode (ako se ne varam bile su dve) pojavljuje se izvesni balkanski diktator. U prvoj još i nije prikazan preterano loše, ali se do druge ispostavi da mu ruke nisu baš najčistije, a u samoj epizodi se ponaša mnogo obesnije, nabacuje se Nikiti i tome slično. Pošto je ta epizoda emitovana na Pinku, neko od partijskih zaštitnika lika & dela rahmetli precednika arlauknuo je na Mitrovića, te je Nikita ekspresno skinuta sa programa, da bi bila nastavljena posle "oslobođenja".
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Milosh

Crank bi bio potpuni krš od filma da je u glavnoj ulozi neko drugi a ne Jason Statham; naprosto Statham je jedini u ponudi aktuelnih akcionih heroja koji na konto svoje pojave može i najgori treš da učini zabavnim i gledljivim. Premisa za Crank je sasvim ok, varijacija na dobri stari D.O.A. i tako je postavljeno da je film jedna dugačka scena jurnjave i sve je to u redu, ima čak i par finih komičnih momenata (Al Kaida fazon je odličan!), ali je zato 'režija' ozbiljni kandidat za zlatnu malinu. Reč je o kombinaciji loše kopije razuzdanog Tonija Skota i standardnog Gaja Ričija tj. dilentatizam najgori gde nema bukvalno niti jednog normalnog kadra. Plusevi su dužina filma adekvatna nametnutom tempu i što su se autori bar zabavili sa mogućnostima koje pruža R-rejting. Gledljivo.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

U posljednje vrijeme gledam skoro isključivo komedije:

The Dukes of Hazzard
Dead Fish
Super Troopers
The Ice Harvest
Nacho Libre
itd.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Black Mamba

pogledala sam Deja Vu.. film mi se uopste ne bi toliko svideo da je bilo koji drugi glumac bio na mestu Denzela... kakvu harizmu taj covek ima pa to je strasno koliko mi se svidja........ zasto ovakvi muskarci postoje samo na filmu.....................

Tex Murphy

Pa Denzel postoji i u stvarnom životu  :wink:
Genetski četnik

Black Mamba

postoji Denzel Washington :) ali ne postoji Doug Carlin :(

Tex Murphy

Genetski četnik

Black Mamba

Ghoul

ne mogu da lociram topik o MONSTER HOUSE (čini mi se da smo ga imali? ili je to jedan od onih koje je pojeo cunami?).

anyway: nepodeljeni hvalospevi od trougla cripple-otaku-milosh drastično su uvećali moja očekivanja, pa sam (samo donekle zbog toga) sada prilično razočaran. ko zna šta sam očekivao.
ono što sam dobio je jedan sasvim korektan, ok crtić za đecu, jaka trojka po mojoj tarifi, dakle, sigurno vredan gledanja, ali... ništa epohalno niti naročito.
i likovii situacije i zaplet su bazirani na izanđalim klišeima i malo me više smaraju te malograđanske pričice koje se vrte oko određenog praznika (bio on božić ili halloween, svejedno) i grupe dečice koja se ludo provedu na njemu uz malo avanture ili harmless strave.

likovi: predvidivi: glavni je sladak dečkić bez prepoznatljivih karakternih osobina sem najprosečnijih; njegov sidekick mora da bude debeli trapavi tupavi skoro-iritirajući lik (iako nije jasno zašto su baš njih dvojica, toliko različiti, najbolji drugari) i curica koja je dodata da se privuku devojčice u bioskope, iako u zapletu ne radi NIŠTA: zapravo, u svojim početnim scenama čini se da će tenzija između 2 drugara izazvana njenom pojavom da proizvede nešto novo i neviđeno, neku dramu, nadmetanje, štagod, ali to se iscrpe u par scena, a onda se izgubi i postane irelevantno, baš kao i sama curica, koja je uvedena kao nadobudna, nadmena, okoreli mali kapitalista (valjda to danas znači: nezavisna, individualna, sposobna... :x ), a kako se radnja nastavi, ona postaje standardni expendable female character u ovakvoj vrsti proizvoda.

sama ideja oko te kuće nudi mnogo potencijala, ali samo deo je iskorišćen: fale mi pravi set pisovi u filmu, nema dovoljno memorabilnih i outrageous scena, a kad nešto tome nalik bude na kraju, to je odrađeno bezveze: recimo, jebena kuća počne da 'hoda' kroz pola komšiluka, usput rušeći kuće i drveće, a sve vreme niko da izađe iz njih i upita se WHAT THE FUCK!
2 pajkana nestanu tokom dana, ali do večeri NIKO ne dođe da ih traži, itd.
ako mi neko kaže: hej, ovo je CRTIĆ, pa još za DECU, te su zato ovakve rupe OK, reći ću samo - fuck that!

animacija je dobra, ali to je stvar tehnike a ne umetnosti.
priča je osrednja, i zato ja moram da priznam da nisam oduševljen, već 'samo' solidno zabavljen filmom.
https://ljudska_splacina.com/

otaku

Tek skoro sam pogledala film Dokaz (Proof) i jako mi se svideo.
Valjda sto je nastao po pozorisnoj drami, film se uglavnom drzi jednog prostora, radnja traje svega dva dana i ima taj centralni dogadjaj oko koga se sve zaplice i rasplice (sahrana), ali ne smeta, film nije spor, niti dosadan, odlicno kombinuje elemente porodicne drame i misterije. U nekim stvarima me podsetio na Septembar, Vudija Alena (iako je tamo namernija primena Cehovljevih motiva i likova). Jako dobro je postavljen odnos dve sestre, za razliku od, npr. In her shoes vodnjikavog i povrsnog dualizma koji za cilj ima da se dve seke, svaka nesrecna, okupe oko na tavanu pronadjenog prastarog babinog recepta za dzem od dunja, pa jedna nauci da ne mora bas da umre od gladi, a druga da bi bilo zgodno da utefteri i termine za aerobik, sto ce reci, dramaturgija zenskih casopisa gde na jednoj strani imas tekst o anoreksiji, a na drugoj predlog prolecne dijete. U Dokazu se uopste ne plasiraju zenske junakinje da bi se, kroz njihove sukobe, doslo do takvih Habjanovic Djurovic splacina o tome kako nja nja biti nja nja zena nja nja XXI veka, vec su junakinje okarakterisane pre svega kao dramski likovi u zenskom rodu. To mi se jako svidelo. Gvinet Paltrou mi se, posle duzeg vremena, opet omilila, bas je fino odigrala ulogu indoors depresivca, po malo kao oni dzangrizavi starci iz dubrovackih komedija koji ne daju da im se pridje kuci, uz to, i duhovita. Malo podseca na junakinju iz Kuce peska i magle, filma koji mi se na prvo gledanje nije svideo i tek sam kasnije pocela da ga volim. I da, ima sneznih scena koje su uvek dobrodosle  :)
Proooobaj da u glavi budes sam

Black Mamba

Quote from: "Ghoul"(valjda to danas znači: nezavisna, individualna, sposobna... :x )

a sta nije u redu s time.. biti nezavistan, individualan, sposoban... ?

Джон Рейнольдс

Quote from: "Black Mamba"
Quote from: "Ghoul"(valjda to danas znači: nezavisna, individualna, sposobna... :x )

U redu je sve ukoliko te osobine zaista postoje, to jest ukoliko dotična osoba svoju "nadobudnost i nadmenost" ne naziva "nezavisnošću, individualnošću i sposobnošću". Dodao bih da je precenjivanje svoje jedinstvenosti... ne... bolje reći, izuzetnosti je jedno od najiritantnijih mentalnih poremećaja današnjeg doba. Po mom mišljenju i iskustvu, tačnije.

A baš me zanima šta će Ghoul da kaže na ovo.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Black Mamba

ja ne razumem kako si uspeo da spojis "nadobudnost, nadmenost, nezavisnost, individualnost i sposobnost" sa "precenjivanjem svoje jedinstvenosti" u cijem slucaju osoba i nije jedinstvena vec pretty much fake

Ghoul

Quote from: "Black Mamba"

nije u redu kad se osoba koju se želi predstaviti kao 'nezavisna, individualna, sposobna' zapravo prikaže kao 'nadobudna, nadmena, okoreli mali kapitalista'.
eto to nije u redu.
imho.

Tex Murphy

Ghoul odgovara bez sarkazma. Ovo neće izać na dobro.
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Harvester"Ghoul odgovara bez sarkazma. Ovo neće izać na dobro.

nekako si uspeo da ne primetiš onaj sarkastični 'imho' deo.
ali dobro, ti si izbosne, normalno je da ne zapažaš očigledne stvari.

Tex Murphy

Quotea sta nije u redu s time.. biti nezavistan, individualan, sposoban... ?

Pa to što žene imaju manji mozak od muškaraca i ne mogu da budu nezavisne, individualne, sposobne,...
Genetski četnik

Tex Murphy

Quotenekako si uspeo da ne primetiš onaj sarkastični 'imho' deo.
ali dobro, ti si izbosne, normalno je da ne zapažaš očigledne stvari.

Mnjnjnjnjnjnj!
Genetski četnik

lilit

gledala ponovo posle milion godina - fassbinderov: händler der vier jahreszeiten  i opet mi je bio super.

uzela sam veceras renaissance, christiana volckmana.
gledao neko?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Tex Murphy

Gledao. Prilično dosadan i zamoran crno-bijeli crtić, generička X puta viđena ideja. Što će reći da je samo za klasu bolji od Silent Hilla.

(note: Ako ti ja kažem da je dosadan i zamoran, Ghoul će ga vjerovatno proglasiti za remek-djelo, pa ti vidi)
Genetski četnik

Milosh

Quote from: "Ghoul"anyway: nepodeljeni hvalospevi od trougla cripple-otaku-milosh drastično su uvećali moja očekivanja, pa sam (samo donekle zbog toga) sada prilično razočaran. ko zna šta sam očekivao.

Hm, meni se sve nešto čini da se još tada negde pomenuo da ne verujem da će ti se posebno svideti ovaj film, ali ne mogu da se setim... U svakom slučaju Monster House zaista jeste pun opštih mesta, ali u ovom konkretnom filmu koji je i posveta filmovima 80-ih odakle i crpi sve te konvencije meni to nimalo ne smeta, pošto (slično kao i cripple i otaku) bez zadrške volim sve te filmove kao što su Monster Squad, The Burbs, The Goonies... E sad, naravno da se može raspravljati o propuštenom potencijalu i dramaturškim repovima (npr. šta je bilo sa bebisiterkom koja je gotovo u potpunosti neiskorišćena...), ali na nivou ponuđenog mene je film gotovo u potpunosti zadovoljio.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Milosh

Pogledao Wassup Rockers čuvenog Lerija Klarka. Izuzetno šizofren film. Počinje slično kao Kids samo što su ovde u pitanju latino skejteri čiju svakodnevicu pratimo. Klark je potpuno voajeristički nastrojen u smislu da ga nimalo nije briga za zaplet i da ovaj deo film sadrži čitave sekvence (rekao bih da na takve scene otpada bar 1/3 filma) vožnje skejta uz muzičku pratnju, skoro kao nešto sa MTV-a, koje brzo počnu da smaraju u svojoj samodovoljnosti. Srećom pa su klinci ovde (netipično za Klarka) dovoljno simpatični i film je generalno najvedriji (tj. jedini takav) od svih Klarkovih. Međutim, u drugoj polovini Klark napušta svoj realistični velikobratovski pristup materiji i sve pretvara u nekakav pokušaj parodije na tragu umerenijeg (tipa Pecker) Džona Votersa. Ovaj deo filma nikako se ne uklapa u ono što mu prethodi, ali barem nudi malo dobrodošle dinamike u pokušaju kakvog-takvog zapleta i satire na račun bogatuna sa Beverli Hilsa. Dakle, prva polovina je kao nešto vedriji (ali i dosadniji) Kids, a druga polovina kao Pecker uz nekoliko nasumičnih i karikiranih scena zaginuća pojedinih junaka. Na kraju, bez ikakvog pokušaja poente, sumiranja, čak i na nivou promene u glavnim junacima (pa i objašnjenja šta se sa nekima od njih desilo) film i nema pravi kraj već se samo u jednom trenutku završi. Prethodni dan se završio, novi dan je počeo - i to je to. Ako ništa drugo, ovo je film Lerija Klarka koji je još i najpogodniji za gledanje u krugu porodice.

Tex Murphy

Nemoj ti ništa da mu se pravdaš - ko ne voli The Burbs, ne treba ni da živi!

Inače, nisam ni čuo za taj Klarkov film, jel to nešto novije?

Ja danas pogledao The Wild (onaj animirani), dođe mi da kažem da je bio grozno loš, a sve mi nekako žao. Svi ovi tri de kompjuterski generisani filmovi su potpuno isti, grom ih spalio. S tim da je ovaj lošiji čak i od Šreka, tj. nema skoro bukvalno ništa smiješno u sebi. Šlag na tortu - sinhronizovan je na hrvatski  :x  :x  :x

Srećom, maloprije su se stvari donekle ispravile - pogledao sam Parting Shots (so far posljednji film Michaela Winnera). Interesantna (crna) komedijica, ništa specijalno in any department, ali eto - Chris Rea je u glavnoj ulozi, a razne poznate face u sporednim (John Cleese, Oliver Reed,...). Zanimljivosti koje sam primijetio - Chris Rea govori sa izrazito jakim akcentom, nešto što nije vidljivo u njegovim pjesmama. Drugo, ovde puca lijevom rukom, mada gitaru sasvim sigurno svira desnom. Bizarno.

(Za cjepidlake: Da, da, znam da se gitara svira sa OBJE ruke!)
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Milosh"Pogledao Wassup Rockers čuvenog Lerija Klarka.

more reci ti nama ono najbitnije za film lari klarka: ima li teen golotinje, i je li full frontal, ili šta?

Milosh

Quote from: "Ghoul"more reci ti nama ono najbitnije za film lari klarka: ima li teen golotinje, i je li full frontal, ili šta?

Quote from: "Milosh"Ako ništa drugo, ovo je film Lerija Klarka koji je još i najpogodniji za gledanje u krugu porodice.

Black Mamba

sinoc sam gledala Eragon... film je klasicno los, ali mi se zmaj Saphira mnogo svideo :?:

lilit

preksinoc sam gledala (posto sam napokon nabavila dvd) limeni dobos. koliko god mi je bio dobar kad sam ga gledala pre dosta godina, sad mi je jos bolji.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

---

evo, da se i ja utefterim u ovo nabrajanje, nikad nisam prije.
gledao sam "born in flames" lizzie borden.
ajne undergrund avantgard sf pseudo-dokumentari klasik, nako, artističan & političan, koji se odvija u americi budućnosti. kvaka je u tome da se u SADu dogodila spontana socijalistička revolucija, i sad su komunisti na vlasti, i sve fino, ali su žene i dalje u podređenom položaju, i onda grupa afroameričkih lezbejki i feministkinja osniva Women's army, pak se proba organizirat. sve to prati FBI, voajeristički nadgledajuć militantne žene.
očiglednousli, zanimljivo ostvarenje za nas feministkinje, te sam odma moro kupiti dvd, jerbo je ovo pravi pankerski dragulj za ove što voledu te filmove koji su nako ki umetnos, al su i prljavi, pomalo trapavi, al imaju srce, dušu i vadžinalnu energiju (filmevi, mislim).
trivije su te da je Red Dawn Džona Milijusa zanimljiv kao poređenje, tim pre što je Red Dawn desničarska varijanta komunističke budućnosti USa, inspirirana Bulajićem (sic!), dok je Born in Flames feminističko anarhistička prekapitulacija iste priče.
zanimljivost je i ta da u Born in Flames glumi Kathryn Bigelow, koja je posle napravila omaž istom tom Milijusu, pa ti sad vidi ko levo, ko desno, ko centralno.
i treće zanimljivo je da na kraju Born in Flames tržni centar poznat po imenu World Trade iliti Bliznovi - esplodira posle gerilske akcije Ženske armije.
snimljeno 1983. god'ne.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Tex Murphy

Quote from: "Black Mamba"sinoc sam gledala Eragon... film je klasicno los, ali mi se zmaj Saphira mnogo svideo :?:

Naročito je bila slatka kad je bila mala  :!:
Genetski četnik

Ghoul

Black Mamba

Night at the Museum..... htela sam samo da se malo zabavim ispred velikog platna, a nisam dobila cak ni to

BladeRunner

Poslednjih dana mi se zalomilo da odgledam tri domaca filma, pa kratak komentar.

"Karaula"
- bolje nego sto sam mislio, ali opet ne dovoljno dobro. Film koji pocinje odlicno, nastavlja se dobro, a zavrsava se nikako, sa diskutabilnim razresenjem u poslednjih 10 minuta po receptu spanskih serija. Kao sto se "Kasandra" komplikuje 198 epizoda, pa onda otkriju da nemaju para, sto dovodi do toga da u zadnje dvije epizode invalidi hodaju, a neoprezne pregazi voz, isto se desilo i sa ovim filmom (razlog nepoznat, mada ciljam da su htjeli da naprave neku simboliku, te da kasarna predstavlja Jugoslaviju u malom i bla bla bla). Zasto se srp/hrv odnos razrijesi nenormalno, sta koji k Mira Furlan u pokusaju trazi u vojnom dzipu i 1000 zasto - 1000 zato, a svako besmisleno. Gluma je odlicna, film solidno dobar/los, a od ova tri nabrojana - najlosiji.

"Sejtanov ratnik" - Ocekivao mnogo, a dobio kombinaciju odlicnog i ocajnog, pri cemu odlicnog (na srecu) ima mnogo vise. Sve je vec napisano na forumu, pa samo kratko. Lose: gluma u prvih 10-15 minuta strahovito iritantna, kasnije se covjek valjda navikne, kao i osnovna prica (bolno predvidljiva i jezivo dosadna). Dobro: efekti (kojima sam prijatno iznenadjen), interne zeze kojih ima mnogo, a skoro sve dobre (scena u alternativnom pozoristu favorit, od pocetka do kraja). Ukupan utisak je jako pozitivan, jer se vidi da je ovo film sa duhom, iza koga je ekipa koja vjeruje u njega. Tako scene u skoli koje su po potencijalu bezveze (tridesetogodisnji glumci u klupama koji bacaju fazone i fore), izgledaju odlicno, jer se vidi da je scenario ocito inspirisan necijim stvarnim odrastanjem. Uzgred, sve epizodne uloge starijih (da ne kazem poznatih) glumaca - jako dobre. Najiritantnija scena u filmu je psovka Svetlane Bojkovic, gdje joj mjesto i vrijeme nije (sto je djecija i neizljeciva bolest domaceg filma). Odlicno je sto je svaki stereotip drustva opisan, isto kao sto mi se dopalo i sa kim zavrsi prva cura u drustvu (cista realnost). Jako dobar film, nadam se da ce ekipa nastaviti dalje da snima (uzgred, kako je finansijski prosao film, kad se sve sabere i oduzme?).

"Sutra ujutru" - nista cuo o filmu ranije, pa ga odgledao, pa na Internetu nasao (ocajne) kritike. Ocigledno je reziser toliko uprskao sa svojim prethodnim zlodjelom (tres "Normalni ljudi"), da niko cak nije htio ni da mu pruzi sansu. Steta, za mene je ovaj film izuzetno prijatno iznenadjenje. Povremeno fatalniji od zivota (da li?), film ima i poentu, i par (bar meni) ubitacnih recenica. Takodje, ovo je jako zanimljiva tema koju niko nije pametno obradio, ako izuzmemo to da je dotaknuta u poslednjoj sceni "Ubistva sa predumisljajem", i u prejakom "Getu". Gastarbajterska je tuga pregolema, ali izgleda da nikoga nije briga, osim starog, dobrog Olega. Doduse, Oleg ima par sitnijih problema. Recimo, glavni glumac slomi nogu (nosi gips), ali mu ona iznenadjujuce zaraste na pola filma, da bi mu se poslije, valjda, opet slomila, jer iznenada opet pocinje da sepa (?). Isto tako, vidimo da je glavna glumica sjebana, i ona stvarno ne mora da se razvaljuje od alkohola ili iskace ispred auta svakih 10 sekundi da bi to zaista i provalili. Znamo i da se njegov (mrtvi) drug drogira, ne mora da trlja nos kako bi provalili da je to 'uz pomoc kokaina'. I da, ne mora da omcu sebi stavlja na glavu kako bi shvatili da je depresivan. Sa druge strane, Nebojsa Glogovac je odlican - scena kada gleda "Opstanak" i pjeva djeciju pjesmu meni je genijalna i vise govori o promasenosti jednog zivota, nego burni kadrovi pokusaja skakanja sa mosta i kojecega sve ne. Nego, i pored svih mana, meni je ovaj film jako do izuzetno dobar, i mislim da uopste nije zasluzio toliki prezir kojim ga obasipaju sa svih strana. Tako ti je to kad snimis "Normalne ljude", ni dva "Gradjanina Kejna" i tri "Stalkera" ne mogu da te operu kasnije. Preporuka.

Sve u svemu, tri domaca filma, nijedan ocajno los, nijedan genijalno dobar, ali ako gledamo neki prosjek - meni je ovo vise prijalo od "V for Vendette", "Iluzioniste" i "Borata" zajedno. Nostalgija, valjda. Pozdrav.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Tex Murphy

Konačno sam pogledao infamozni Prozac Nation. Za one koji ne znaju, to je film u kome Kristina Riči pokazuje grudi. Zašto bi iko normalan gledao taj film? Pa zbog scene u kojoj Kristina Riči pokazuje grudi. Nažalost, scena u kojoj Kristina Riči pokazuje grudi (bizarnost scene, osim fakta da je razgolićena matora verzija Srijede Adams, je augmentovana prisustvom Džesike Lang, inače glumi njenu mamu, koja se ponaša sasvim normalno, kao da ne primjećuje kćerkinu golotinju) je tu već u četvrtoj minuti i nakon toga smo prinuđeni da osamdeset šest minuta trpimo grozne dijaloge, dreku, glumatanje, iritantne likove i sve ostalo što čini loš film.
Genetski četnik

zakk

Quote from: "Harvester"Konačno sam pogledao infamozni Prozac Nation. Za one koji ne znaju, to je film u kome Kristina Riči pokazuje grudi. Zašto bi iko normalan gledao taj film? Pa zbog scene u kojoj Kristina Riči pokazuje grudi. Nažalost, scena u kojoj Kristina Riči pokazuje grudi (bizarnost scene, osim fakta da je razgolićena matora verzija Srijede Adams, je augmentovana prisustvom Džesike Lang, inače glumi njenu mamu, koja se ponaša sasvim normalno, kao da ne primjećuje kćerkinu golotinju) je tu već u četvrtoj minuti i nakon toga smo prinuđeni da osamdeset šest minuta trpimo grozne dijaloge, dreku, glumatanje, iritantne likove i sve ostalo što čini loš film.
pokušao iz istog razloga. odustao i pre grudi. jedini film s njom koji nisam pogledao do kraja.da li si gledao pumpkin? to je jaaako zabavnije :)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

krema

cEKAJ MALO, ZAR BI NEKO I ZELIO DA VIDI NJENE GRUDI? :P

Tex Murphy

Pumpkin nisam gledao, jel tu ima grudi?
Genetski četnik

Truba

izgleda zanimljiv taj pumpkin  :lol:

a zar je prozak tako loš  :roll:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Black Mamba

The Good Shepherd... mislim da bolji film nisam mogla izabrati za poslednji dan ove 2006e.. ko kandirana visnja na koktelu mango madness :lol: e sad seriously, meni licno se film mnooooogo dopao... mozda je malo vise razvucen, i mozda ce neki/mnogi pogubiti zivce vec negde na prvoj trecini, al meni je sve to skupa leglo do jaja..... konacno jedan ozbiljan film koji ozbiljno dize rejting Americi

David

'Das Leben der Anderen'/'Zivot drugih', rez. Florian Henckel von Donnersmarck, ovogodisnja produkcija:

http://www.imdb.com/title/tt0405094/

No joke, strasno dobar, odlican film...
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Alex

Mission: Impossible III

Baš sam prijatno iznenađen, jer sam na osnovu nekih komentara očekivao promašaj (gde li nesta topik o filmu - valjda ga odno cunami).

Prilično dobro, sasvim dostojan nastavak, ozbiljniji od dvojke i lišen Vuove barokne egzibicionističke akcije, sličniji prvom, ali bez sofisticiranog DePalminog toucha i bilo kakve originalnosti.
6-7/10

The Da Vinci Code

Nevešta adaptacija, sa zbrzanom i samim tim povremeno neubedljivom dramaturgijom, a s druge strane, zanimljiva tema, zaplet, poznati glumci i uopšte ekipa A produkcije zanatskom rutinom izvlače stvar do korektnosti.

6/10

(nema ni ovog topika, možda ne znam da koristim search?)
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Milosh

Quote from: "alexts"The Da Vinci Code

Nevešta adaptacija, sa zbrzanom i samim tim povremeno neubedljivom dramaturgijom, a s druge strane, zanimljiva tema, zaplet, poznati glumci i uopšte ekipa A produkcije zanatskom rutinom izvlače stvar do korektnosti.

6/10

(nema ni ovog topika, možda ne znam da koristim search?)

Mislim da je i taj topik svojevremeno nestao... Inače, kad je reč o ovom zlodelu Rona Hauarda ja sam bio prilično oštar prema njemu i mislim da nisam nimalo preterao; na nekoj mojoj listi najgorih filmova 2006. Da Vinčijev Kod ubedljivo vodi. Dao sam mu tada na popboksu 2/10; džaba A produkcija, daleko je to i od korektnog...

Milosh

Pogledao sam nedavno i ja Mission Impossible III. I ja sam očekivao katastrofu, tako da kad je film počeo bio sam potpuno u čudu oko svih negativnih komentara pošto su prvih 20 minuta potpuno sjajni. Međutim, kako se film nastavljao i kako je postalo jasno u kojoj meri Abrams ovde blefira (prvenstveno na nivou tankog zapleta) počeo sam da naslućujem da ovo neće na dobro izaći. Sjajna akciona scena na mostu uspeva donekle da izvadi stvar da bi završnica sve to ekspresno poništila. Naime, koliko je početak odličan toliko je kraj jedan zaista neviđeni kretenizam koji zalazi u domen nenamerno komičnog; način na koji gl. negativac gine je na nivou Naked Gun/Scary Movie filmova a scena oživljavanja (ko je pomenuo Ambis?) je tragikomična. Slažem se da je i ovakav film bolji od one katastrofe Džona Vua, ali od mene dobija tek 4/10.

Alex

Quote from: "Milosh"način na koji gl. negativac gine je na nivou Naked Gun/Scary Movie filmova a scena oživljavanja (ko je pomenuo Ambis?) je tragikomična. Slažem se da je i ovakav film bolji od one katastrofe Džona Vua, ali od mene dobija tek 4/10.

Da, ni meni se te stvari na kraju nisu dopale.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Ghoul

pokušo sam da gledam STEPPENWOLF, po heseu, sa maxom von sidowom, ali sam odbacio posle oko pola sata.
kuku i lele, ono izgleda kao 'kako mali đokica zamišlja uMETnički film', toliko je trapavo i patetično i jadno i nenamerno smešno (sa nekim would-be mističnim likom koji izgleda i ZVUČI kao iz nekog Š crtića hane i barbere) – za ljubitelje treša i kempa možda može da prođe, al ko očekuje umetnos – zaobiđite.

filmoljub

dopao mi se Babel iz 2006. Preporucujem ga svima