• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

LOST

Started by Pennywise, 24-02-2005, 01:52:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jake Chambers

Prekršaj nema veze sa izbacivanjem iz serije, to je bilo planirano još sledeće godine jer Agbaže nije hteo da ponovo glumi u velikoj seriji. Inače, to što se razvoj priče nekome ne sviđa ne znači
a) da ne valja
b) da scenaristi ne znaju šta rade.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

sandman

Meni se u ovoj novoj epizodi ekstremno nije dopalo objašnjenje sa antopomorfnim personifikacijama čudovišta.

Jake Chambers

Quote from: "sandman"Meni se u ovoj novoj epizodi ekstremno nije dopalo objašnjenje sa antopomorfnim personifikacijama čudovišta.

Meni je to do jaja... napokon ponovo malo misterije, a i vidimo kako je Džek mogao da vidi oca... mada mislim da to nije personifikacija čudovišta, nego ostrva...

sandman

Jasno je za misteriju ali ipak prevelika banalizacija i upadanje u šablone viđene milion puta u X-files i sličnim serijama. Ne dopada mi se kao rešenje.

Pošto je čudovište personifikacija ostrva logično je da je bilo Jackov otac, Harlijev imaginarni drugar Dejv (u jednom podkastu rečeno je da se čudovište pojavljivalo susreta sa Ekoom ali da nismo bili svesni da smo ga videli), možda čak i neko od važnijih likova iz druge sezone. Možda se Libby vrati preko čudovišta da nam ispriča svoju nedovršenu priču.

sandman

Forumi su prepuni pljuvačina pete epizode, generalno ocenjene kao najgore u trecoj sezoni.

Evo najinteresantnijeg posta:

OK, so let's explore something here...

Imagine you're the leader of utopian hippie-commune on a paradise island. Your little commune has all the comforts of home, you're in regular contact with the outside world, you've got muffins, book clubs, hot chicks, etc., etc. Things are going swimmingly. Couldn't be better.

Then on one September 10th in 2004, during your annual physical, you mention to your commune-witch doctor that you've had some tingling in your hands and feet, and that your neck hurts. So, your doctor performs X-rays on you (Yes, you have an X-ray machine, X-ray film, and engineers who know how to use them), and... oh, crap... you've got an aggressive spinal tumor that is going to kill you - FAST. Oh, CRAP. And wouldn't you know it, even though you've got an X-ray machine, engineers, and all sorts of maternity/fertility doctors around you, you've got no spinal surgeon. RATS!

So, you spend a couple days coping with your condition (all the while getting kicked out of the local book club), and then, what luck - a plane crashes on your island and miracle-working spinal surgeon is not only on board, but he survives, along with dozens of other people. They're hurt, and they're struggling to survive, but they're alive.

So now my friends, you are faced with a choice. Do you:

A) Do nothing. This 'spinal tumor' will pass, nothing to worry about.
B) Immediately trek over to the survivors, offer medical assistance in your many facilities on the island, give them food, shelter, and send a message off to the mainland for a ship for them, and maybe just ask nicely for the spinal surgeon to help you out with this tumor thing.
C) Observe them quietly from the woods, who knows, these people could be freaks.
D) Dress up in raggedy clothes in some elaborate ploy to deceive anyone who might happen to see you, steal all of the surviving children in the middle of the night, kidnap the pregnant chick, hang her friend, kill someone when they don't return the pregnant chick after she escapes, break the neck of another one for no reason, kidnap the flight attendant, generally terrorize the survivors, then put on an extremely elaborate ploy to capture the spinal doctor and two of his friends, and then cook up a really stupid scheme to get the doctor to trust you and to want to operate on you to help you?

Did any of you choose D? Congratulations!! You have passed the entrance exam to be a writer for LOST!

// end sarcastic quiz

Jake Chambers

Problem je što ljudi sve shvataju suviše ozbiljno. Meni je peta epizoda najbolja u trećem serijalu. Tačka. Ovo je samo priča i niko nije tražio ili rekao da je potpuno realna. My god... I uostalom, taj post nema smisla, jer poznajući seriju, ovo je možda sve samo maska...

lilit

a meni je potpuno svejedno da li serija ima plan i racionalna objasnjenja ili nema. precizan plan desavanja mi treba kad gledam CSI (iskljucivo sa Grisomom  :wink: ), a potpuno mi je nebitno da to imam u lost-u.
sto nerealnije, ja vise uzivam.  :D
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Jake Chambers

omg omg omg!
http://abc.go.com/fsp/index.html?channel=LOST

tu ima jedna scena iz sledeće epizode... joj majko...

milan

Samo da se zapljunem... Odgledao sam prve dve epizode trece sezone. Nemam jos neko misljenje, ali bojim se da mi se nece bas dopasti...
Mada, moja zena i dalje uziva kao pre - Sojer, Dzek... sve gologuzan do gologuzana.

Jake Chambers

A ja sam sad video još jednu scenu... do jaja je :D

lilit

Quote from: "milan"Samo da se zapljunem... Odgledao sam prve dve epizode trece sezone. Nemam jos neko misljenje, ali bojim se da mi se nece bas dopasti...
Mada, moja zena i dalje uziva kao pre - Sojer, Dzek... sve gologuzan do gologuzana.
ajde razumem zasto sojer, ali dzek?  qpuke
ali ok - de gustibus non est disputandum.  :D

milan

Oduvek je volela te luzere... zato je i sa mnom ovoliko godina... 8)

snace

Hm,ja ne razumem zasto Sojer.Mislim tip je profersionalni prevarant i lazov.Jack ima bar neki stabilni posao ( ako je to bitno).Cak kada je samo jednom poljubio drugu zenu odma je priznao svojoj zeni.Sto se fizickog izgleda tice i dvojca su (kako da se izrazim a da ne ispadne gej  :) ) zgodni, lepi...
Priznajem ne razumem bas zene pa lepo bi bilo da mi se to objasni sa zenskog gledista.
...but always he found the gold yielding before the coal.

Jake Chambers

Quote from: "snace"Hm,ja ne razumem zasto Sojer.Mislim tip je profersionalni prevarant i lazov.Jack ima bar neki stabilni posao ( ako je to bitno).Cak kada je samo jednom poljubio drugu zenu odma je priznao svojoj zeni.Sto se fizickog izgleda tice i dvojca su (kako da se izrazim a da ne ispadne gej  :) ) zgodni, lepi...
Priznajem ne razumem bas zene pa lepo bi bilo da mi se to objasni sa zenskog gledista.

Džek je zgodniji i lepši  :lol: Kemp-manekenski look nikad nije bio moj cup of tea.  :lol:

Джон Рейнольдс

Sojer tu i tamo ima dobar one-liner, dok je Džek totalni davež i nadam se da neće doživeti kraj serije (kao i još sijaset iritirajućih likova).  :lol:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

lilit

Quote from: "Jake Chambers"
Quote from: "snace"

Džek je zgodniji i lepši  :lol: Kemp-manekenski look nikad nije bio moj cup of tea.  :lol:

Quote from: "John Reynolds"Sojer tu i tamo ima dobar one-liner, dok je Džek totalni davež i nadam se da neće doživeti kraj serije (kao i još sijaset iritirajućih likova).  :lol:

sta reci posle ove dve fenomenalne ocene? ko da ih je prava zena, tj. ja, pisala!
samo jos da dodam da mi je jackova potreba za "fiksiranjem" takodje ubitacno smorna.
:evil:

Jake Chambers

Možda čovek ima neku fiksaciju? Analnu?  :lol:  :lol:  :lol:
Kad smo već kod toga, jesi li znala da je potreba za skupljanjem poštanskih markica isto manifestacija analne fiskacije?  :lol:  :lol:  :lol:

lilit

Quote from: "Jake Chambers"Možda čovek ima neku fiksaciju? Analnu?  :lol:  :lol:  :lol:
Kad smo već kod toga, jesi li znala da je potreba za skupljanjem poštanskih markica isto manifestacija analne fiskacije?  :lol:  :lol:  :lol:
nisam znala da skupljanje markica ima ikakve veze sa fiskacijama i fiskalnim racunima, ali svaka informacija je zlata vredna.  :lol:
xcheers

faye

Quote from: "lilit_depp"
ajde razumem zasto sojer, ali dzek?  qpuke
ali ok - de gustibus non est disputandum.  :D

:!:  konacno da nadjem jos jedno zensko koje ne voli dzeka  :D osjecala sam se tako usamljeno  :(

:lol:

lilit

lost No.6 upravo skinut :).
odo' da gledam, a kompjuter ima da seeduje celi dan.
:D

lilit

wow  :? .

spoilerssssssssss.
1. kate finally slept with one of the guys!
2. sunce me ogrejalo kad sam ugledala capt. 'mal'-a :).
3. a jack se popravio...jos koja slicna epizoda i ima da ga zavolEm.

sve u svemu, onako...u hollywoodskom stilu  :lol: .

Jake Chambers

Pa sad... klifhenger mi i nije nešto mind-melting kao što su najavili... a i nisam zadovoljan njenim izborom naravno... :cry: ALI, u ovom njenom poslednjem "I CAN'T" mislim da ona IPAK još nije odlučila.... uh, ko će čekati februar  :cry:  :cry:  :cry:

lilit

nadjoh kako bi stiven king zavrsio seriju.
u jednom momentu mi se ucinilo da bih i ja to bolje i inventivnije uradila.
:cry:  :cry:  :cry:

http://www.thetailsection.com/lost_news/stephen_king_explains_how_he_w.php

Jake Chambers

Hm... iako sam izvukao već revolvere da pucam u tebe zbog sprdnje sa Kingom, moram da se složim... teorija mu zvuči kao sasvim prosečna fanovska teorija, ali mislim da mi se baš to i dopada u svemu, što on to lepo sve kao obični fan gleda  :!:

Джон Рейнольдс

Kraj u stilu Robot Monster?  :(
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

milan

Pa i nije im neki klifhenger na kraju 6 epizode. Mislio sam da ce biti nesto vezano za osnovne misterije ostrva - a ne ovo.
Mislim, i ja volim da gledam ljude u kafezima, as much as the next guy, ali me je ovih 6 epizoda prilicno smorilo.

milan

Teorija kralja Kinga mi je bez veze - zamislite da se toliko investirate u nesto sto traje godinama, da bi na kraju shvatili da u stvari, to se nikada nije ni desilo.

Jake Chambers

Ma nije ni to loše... samo što je toliko puta već viđeno i ižvakano... a i producenti su hvala bogu obećali da neće biti nešto u tom stilu.

lilit

Quote from: "Jake Chambers"Ma nije ni to loše... samo što je toliko puta već viđeno i ižvakano... a i producenti su hvala bogu obećali da neće biti nešto u tom stilu.

zvucim kao matoro zakeralo, ali to i bese moja poenta gore.
:P
:D

sandman

Da li je neko odgledao englesku seriju sa kraja 60-tih The Prisoner koja se odnedavno posvuda navodi kao glavni uzor za Lost?

Jake Chambers

Nope... ali gledam Desperate Housewives i u jednoj epizodi jedan klinac gleda LOST  :lol:

sandman

Ništa čudno. Abc.

Jake Chambers

Znam. Ali je i dalje zabavno.  8) A i Domaćice mi (budući da sam još u prvoj sezoni) olakšavaju čekanje nastavka.

lilit

jake,

da li ima neki poseban razlog zasto ne gledas battlestar galacticu?

Jake Chambers

Zar sam rekao da ne gledam?

Ima, smorio me pilot. Užasno me smorio. Toliko me smorio da... ne znam, stvarno me smorio. Sad mi se serija i gleda, ali sama pomisao na pilot me ubija.

mazinger Z

kako galactica odmice, uglavnom su epizode sve bolje i bolje.

lilit

Quote from: "Jake Chambers"Zar sam rekao da ne gledam?

Ima, smorio me pilot. Užasno me smorio. Toliko me smorio da... ne znam, stvarno me smorio. Sad mi se serija i gleda, ali sama pomisao na pilot me ubija.
mozda je kod mene stvar u tome sto sam prvo odgledala celu prvu sezonu, pa tek onda pilot.  :oops:

milan

Prilichno znachajna vest za ljubitelje LOSTa - Brajan Kej Von, jedan od najboljih strip scenarista mladje generacije ukljucio se u ekipu serije kao executive story editor, sta god to znacilo.

Truba

mislim da tu seriju više niko ne može spasiti...
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Will-O'-The-Wisp

Slozio bih se sa Komijem.

Iako sam se presaltovao na Heroes i - Lost za radnicku klasu - Jericho, nakon sto Milan objavi ovu vijest, razmisljam da ovoj seriji - opet! - dam sansu.

Zbilja, Abrams i ekipa su ga zakalabili samo tako... Mislim, nesto ozbiljno nije u redu sa serijom kad mi je trebalo vise vremena da odgledam 6 epizoda 3. sezone nego dvije sezone high-profile hospital soap-opere kakva je Grey's Anatomy.

Ccccccc... Sta sve ja gledam, omrcilo mi se!  :x
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

marduk

Poslednja opomena Wispu da svoju kreativnu energiju iskoristi na jednom drugom topiku... Mani se Losta, idi na Prison Break  :!:

Will-O'-The-Wisp

Prison Break zahtjeva jedan ozbiljan, mozgokoristeci post i vrijeme, dok Lost zahtjeva (i zasluzuje!) samo postojanje pljuvacnih zlijezda.  :evil:

No, kad smo vec kod 3. sezone, nije sve bilo tako crno. 5. epizoda mi je dala tracak nade, a onda je dosla 6...  :x  :x  :x
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Jake Chambers

OStavite mi bre LOST na miru!  :twisted:

marduk

Quote from: "Jake Chambers"OStavite mi bre LOST na miru!  :twisted:

Upravu si, LOST i treba ostaviti na miru... treba govoriti o DRUGIM serijama .... :evil: koje zavređuju naš trud i vreme...
:!:

lilit

Quote from: "Jake Chambers"OStavite mi bre LOST na miru!  :twisted:
tako je jake! nek si im rekao :).
jos malo i docekacemo februar.
srecna nova godina i sve najbolje u njoj ti zelim.

Jake Chambers

I ja tebi lepotice  xsmlove2

Jake Chambers

Je li iko gledao ove Lost MOmente, odnosno previewe koji su išli po jedan-dva nedeljno? Bogami svašta nas čeka... imate na youtube...

SPOJLER!!!!

Hurley će čak naći kola!!! :D

lilit

malopre sam gledala ono kad nadjose ruku.  :?

edit: typo

Jake Chambers

Quote from: "lilit_depp"malopre sam gledala ono kad nadjose ruku.  :?

edit: typo

Hm... neko reče da bi bilo super da je to Desmondova ruka a ono onaj fail-safe kljuc... to ne bi moglo, jerbo taj kljuc nije imao zeciju sapu... ali KOLA!!! :D

Jake Chambers

Mala zajebancija... :D:D:D:D
A pojavljuje se i poseban gost....  8)  8)  8)  8)

http://www.youtube.com/watch?v=8z_zVROAdLU