• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Preliminarni raspored za Exit

Started by Lurd, 16-03-2005, 14:18:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dexa pantelejski

Jedino mislim da je lose sto ni ovde ljudi ne znaju istinu, a trebalo bi da znaju, mislim da bi nam neka vrsta otreznjenja dobro dosla...samo da prestanemo da se osecamo kao vecite zrtve belosvetskih zavera. Mi smo zrtve domacih vlastodrzaca, bandita i ubica koje se vec 15 godina kriju iza nas, bogateci se i zaglupljujuci ovaj jadni i bedni narod.

Tako je, bravo...
U tom grmu lezi zec. Nisu nam krivi ni Karla ni Tudjman ni Bush, krivi smo sami jer smo dozvolili da nas stoka jase.

Sto se istine tiche tu je vec malo zeznuta stvar. Da li iko od nas zna pravu istinu o Srebrenici? Sumnjam. Ja jednostavno NE VERUJEM da je tamo ubijeno 8000 ljudi. Jos vise ne verujem da su svi bili NEVINI. Jedno je ubiti 8000 civila, sasvim drugo par hiljada naoruzanih vojnika. Bilo je dosta snimaka iz srebrenice i jasno se vidi da su tamo bili utvrdjeni i naoruzani do zuba.

Sad odjednom ispade da je ceta Oricevih koljaca ustvari grupa predskolske dece na ekskurziji - nije nego!

samo..meni nikako nije jasno kako nekom moze vise da smeta Natasa Kandic i slicni, potpuno nebitni likovi, od toga sto Milorad Vucelic ponovo jase, sto nas Brana Crncevic ponovo truje sa TV-a i sto M. Bojic otvara privatnu bolnicu u sred Beograda....da smo neki ljudi tukli bismo ih kad god ih vidimo na ulici...al' valjda je lakse udariti na Kandicevu i Zene u crnom, ovi mogu i da uzvrate

I ovo je tacno. Aman ljudi pa pogledajte sta nam se desava. Onomad na jednoj niskoj televiziji gostuju Raka, Bidza i MILE ILIC! EEEEEEJ, MILE ILIC! Covek koji je 1996. bukvalno krao dzakove sa glasackim listicima. Ovejana lopurda i smrad. I oni drze nekom moralne pridike, oni seru i prodaju maglu... U nekoj normalnoj drzavi bili sva trojica na teskoj robiji a ovde... Ona komunjarcina Mihajlovic pise knjigu i bez trunke stida stavlja na korice KAKO SMO UNISTILI MILOSEVICA, Ceda takodje, eno i Galije dezurnog SPS sljama iz onih vremena - snimili novi album... Znate li ko je nedavno postao vd upravnika pozorista u Nishu? Lik koji je bio SPS-Jul perjanica, sad je u G17, neko cak kaze i da je priznati knjizevnik...

Svi ti ljudi i dalje traju u ovoj zemlji. I Pink, i Brena, i Mira Markovic... Nista se ne menja. EXIT je samo privid da smo kao malo krenuli napred, malo shminke. U sustini, sve je maltene ostalo isto, samo su napravljene neke rokade i to je to.

Ja sam na EXIT-u bio samo jedno vece iako sam imao propusnicu za sva cetiri dana. Sve je podsecalo na vasare koje mi pravimo ovde na jugu sem sto umesto trubaca imas bendove i DJ-eve. Ostala dekoracija je ista: kikiriki semenke pljeskavice kobasice...

IAN BROWN je bio super, sviro je i par stvari sa prvog albuma SR.
Ostalo me nije interesovalo a i razbila se kisha te veceri...

Loengrin

Aj otvorite novi topic za ovu paralelnu temu, makar zatvorili ovaj.

Ali ako ne želite hajd'mo ovako:

- Sećate li se 1988. godine? E tog leta poručuje moj stric svom bratu (mom ocu), dođi brate sa svojima za odmor kod nas u Beč, jer koj zna kad ćeš opet moći. Ja tada nisam išla, te strica više nikada nisam videla, jer je nesrećnik umro 1994. a svi znamo šta se u međuvremenu dešavalo. Po nekom kasnijem škrtom objašnjenju stričevih reči, još '88. je sve ovo sr, bilo predviđeno (a možda i ranije).

Mnoga sr. su šutnula skoro svakog od nas, moju porodicu takođe ali ja nemam više šta da dodam, baš mi se ništa ne dodaje o svemu ovome, ikada više.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Ivan Bevc

Teenage crime now fashion's dead
Shoot it up
There goes my love rocket red
Shoot it up

dexa pantelejski

Dakle,

Ian Brown, ozvucenje malo sucmurasto, sprema se oluja i tako to... Sviro covek nekih 50 min. Poceo je sa "Made of Stone" a zavrsio sa "I Wanna Be Adored". Izmedju toga odprasio par stvari sa svojih solo albuma od kojih su neke super.

Btw, kad je izaso na binu reko nam je DOBAR DAN!

Lurd

Este se držali za visoko podignute ruke kada ste pevali "Sometimes Iiiiiiii, fantasiiiiiize"? :evil:
My trees...They have withered and died just like me.

dexa pantelejski

Pa ja bas i nisam, ali ta pesma je definitivno najemotivnije dozivljena od strane publike. I ostale su bile ok mada ljudi slabo poznaju repertoar koji nije vezan za Stone Roses. Recimo svirao je i onu pesmu sa Galagerom ali malo ljudi je to primetilo...

Lurd

Ma ja to onako. Glumim normalnos' pa se podsmevam Braunu.

dexa pantelejski

A to li je... neam pojma meni se sve nekako cinilo da je masa ljudi doslo iz cistog hira. Znas, ono, moderno je i cool biti na exitu pa ajmo i mi malo...

Secam se pre dve tri godine, kad se ceo Nish primao na to sto ce na Exitu biti PEACHES a niko ziv do tad nije cuo za njih... I tako te sretnu te ljudi u gradu i pitaju te JAO HOCE LI ICI NA PEACHES? PA ONI SU TAKO KUUUUUUUL!
Sad, ti mozes:
a) Da kazes da su isti stvarno dobar bend i da ces najverovatnije da ides da ih slusas
b) da pitas "koji su be ti Peaches?" i ispadnes selac.

Tako dodje i sa ovi WStripes, moz misliti... Verovatno 70% posetilaca Main Stage-a nije znalo ni dve njihove pesme al nema veze... Za Ibrown da ne pricam. Osim fanova Rosesa ostali su tu verovatno bili eto tako... da cuju sta taj lik to peva...

Lurd

Ma da, ali to stvarno nije ništa novo. Taj sloj muzičkih, i umetničkih uopšte, foliranata i prilepaka postoji od kada postoji umetnost. A nije mi uspelo da se bolje upoznam sa WS. Ne sumnjam da ima tu nešto, ali ne ide mi slušanje pa to ti je. Samo mi je smešna tvrdnja da je to garažni bend.

dexa pantelejski

neka endemska vrsta intelektualnih snobova koji ti kazu da nisi dovoljno "urban" ako ti se ne svidja tehno. tako sad svi lamentiraju nad WS ko da su neko otkrovenje. ranije se znalo kako bend postaje velik, nema slave preko noci. danas grupa hasisara snimi neku pesmicu a MTV odradi ostatak posla i ljudi postanu preko noci zvezde...

Lurd

To je tačno, ali ne znam da li se to odnosi na WS. Mislim, bukvalno ne znam, jer ne gledam MTV, a nisam preslušao WS da znam šta je to u stvari.

Black Mamba

gledao/slusao neko Nitin Sawhney-a mozda? citala sam komentare mnogih koji su gostovali ali jos nigde ne naleteh na utiske o ovom muzicaru...

dexa pantelejski

Bah, sad ovo je moje stvarno veoma veoma subjektivno misljenje i ne mora da se mnogo vezujes za njega.

U pitanju je papazjanija od stilova, neki polumekani hasisarski rok sa izrazenim bas deonicama, iritantnim pevanjem i besmislenim tekstovima. Nista novo. Reciklaza svega i svacega. Mene licno podsecaju (ali samo u segmentima) na ono sto su nekad radili Sonic Youth i Pixies samo 10x slabije...

Minoran "bend" (cine ga samo brat i sestra) koji za 10 godina nikom normalnom nece nista znaciti.

S druge strane vrlo je IN slusati ih tako da se na njih primaju uglavnom pominjani pomodari koje kad bi pitao zasto to rade ne bi mogli da odu dalje od objasnjenja kako se WS nonstop vrte na MTV-u.

Vodila se zeska polemika u vezi njih na ovom topiku ali cak ni veoma kompetentni ljudi kakav je recimo Bevc nisu otisli dalje u argumetnima od pominjanja pozicija na top listama i toga kako su oni mnoooooooogo dobri.

A zasto su dobri - e, to niko ne zna.

Ivan Bevc

Hvala za ovo "veoma kompetentni", a sto se tice onoga da nije dokazan njihov kvalitet iskreno mislim da je "dokazivanje" bilo cega potpuno jalov posao, narocito na ovakvim mestima koja ipak dozivljavam kao mesta za caskanje...kada se radi ozbiljna recenzija za neki iole relevantan medij onda treba potezati argumente...ovde ljudi ispisase kilometre i kilometre tekstova, neki su zbilja sjajni i mnogo bolji od vecine onoga sto se danas mozes procitati/cuti, ali efekat je uzasno suzen...otprilike kao kada sedim sa ortacima i ubedjujem ih zasto je ovaj politicar ok, a onaj drugi ne i kako je Zvezda super, a Partizan ne...nesto ne verujem da je iko ikoga ikada uspeo da "ubedi" u tako nesto...

evo, i ja upadoh u zamku jalovog raspisivanja, mogao sam ovaj prostor da upotrebim da "dokazem" zasto su WS "cool"  :wink:
Shoot it up
Shoot it up

Ivan Bevc

Hvala za ovo "veoma kompetentni", a sto se tice onoga da nije dokazan njihov kvalitet iskreno mislim da je "dokazivanje" bilo cega potpuno jalov posao, narocito na ovakvim mestima koja ipak dozivljavam kao mesta za caskanje...kada se radi ozbiljna recenzija za neki iole relevantan medij onda treba potezati argumente...ovde ljudi ispisase kilometre i kilometre tekstova, neki su zbilja sjajni i mnogo bolji od vecine onoga sto se danas mozes procitati/cuti, ali efekat je uzasno suzen...otprilike kao kada sedim sa ortacima i ubedjujem ih zasto je ovaj politicar ok, a onaj drugi ne i kako je Zvezda super, a Partizan ne...nesto ne verujem da je iko ikoga ikada uspeo da "ubedi" u tako nesto...

evo, i ja upadoh u zamku jalovog raspisivanja, mogao sam ovaj prostor da upotrebim da "dokazem" zasto su WS "cool"  :wink:
Shoot it up
Shoot it up

ginger toxiqo 2 gafotas

Odgovar za Black Mambu-ja sam imao srece pa sam do poslednjeg tona ispratio zaista maestralan nastup Nitina S. i njegove mnogoljudne pratnje-zbilja ground-breaking experience.Godina sam njegov hardcore obozavalac,ali sam se pribojavao nastupa jer je njegovo ime poslednjih godina zestoko iskompromitovano chestim povlachenjima po CAFE DEL MAR,CHILL OUT...you name it kompilacijama(ja kanda chesto zaboravljam da se od nehega mora zaraditi i za placanje rachuna!),ali gospodin Sawhney mi je razvejao sve sumnje-nastup je bio uverljiv,izvodjachki siguran,poletan,sviracki besprekoran,dramaturshki gledano- savrshene playliste(pojedinachna vokalno/svirachka umeca chlanova prateceg banda,u 'Vechernjim Novostima' predstavljenih kao "NITO SAUNI" xchain ,go without saying!!!) a i,iako ima ponovo odlichan novi album(Philtre),uglavnom se skoncetrisao na poznatije naslove,tipa Homelands ili Eastern Eyes ili The River...bio sam isuvishe blizu bine da bih ocenio reakciju ostale publike(koja je tek pristizala na chas Iana Browna).Evo,nekoliko dana posle ja sam josh uvek ekstatichno srecan jer sam u samo pet dana imao priliku da uzivo ispratim nastupe dve svoje tufahijice-samoga Nitina i Natache La Belle Atlas(mislim da njihov zajednichki nastup moj ,vazda krhki, organizam ne bi podneo bez ozbiljnijih posledica!) :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :D  :D  :D
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Black Mamba

jao, Homelands, svirali tu stvar na exitu? jedna od najlepsih pesama koje sam ikad cula :) i sad kad cujem taj album, ta stvar mi se obavezno zaglavi na repeat po x puta... Moonrise, sa albuma Prophesy mi je takodje posebno lepa.... na tim pesmicama je gostovala/pevala Nina Miranda, koju isto tako obozavam...

hvala na utiscima, ja sam za Nitina saznala pre nekoliko godina upravo sa tih kompilacija, zbog cega iste i kupujem... tu uvek zaluta neko posebno vredan paznje, a Nitin to zaista jeste

ginger toxiqo 2 gafotas

Nema na chemu,jos samo jedan juicy detalj u vezi sa Homelands-osim mushkog vokala,Nitinove pripomoci,otpevala su je 3 zenska vokala!
Ako ti se svidja Moonrise(koja jeste divotna),moji favorititi,osim svih pesama u kojima gostuje Natacha Atlas,su 'Nadia' i 'Nostalgia' sa BEYOND THE SKIN,poslushaj THE FOOTPRINTS ili THE SCRATCH(chandru/flamenko fantazija) sa najnovijeg albuma-PHILTRE.Inache sam epski neukrotiv,ali ove dve su bozanstvene toliko that they leave me sppechless!!! xjump

dexa pantelejski

ovde ljudi ispisase kilometre i kilometre tekstova, neki su zbilja sjajni i mnogo bolji od vecine onoga sto se danas mozes procitati/cuti, ali efekat je uzasno suzen...otprilike kao kada sedim sa ortacima i ubedjujem ih zasto je ovaj politicar ok, a onaj drugi ne i kako je Zvezda super, a Partizan ne...nesto ne verujem da je iko ikoga ikada uspeo da "ubedi" u tako nesto...

ma ne moramo da se ubedjujemo. Ja sam lepo reko da je to moje subjektivno misljenje a vreme ce pokazati da li gresim.

Zaboravio sam da pomenem i da su bata i seka navodno u nekoj incestoidnoj vezi. Sad da l je to fora ili marketinski potez nemam pojma ali citav njihov imidz, izgled i ponasanje su mi pomalo odvratni... Otprilike isto vazi i za muziku...

Black Mamba

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"Nema na chemu,jos samo jedan juicy detalj u vezi sa Homelands-osim mushkog vokala,Nitinove pripomoci,otpevala su je 3 zenska vokala!
Ako ti se svidja Moonrise(koja jeste divotna),moji favorititi,osim svih pesama u kojima gostuje Natacha Atlas,su 'Nadia' i 'Nostalgia' sa BEYOND THE SKIN,poslushaj THE FOOTPRINTS ili THE SCRATCH(chandru/flamenko fantazija) sa najnovijeg albuma-PHILTRE.Inache sam epski neukrotiv,ali ove dve su bozanstvene toliko that they leave me sppechless!!! xjump

e nikad ne bih rekla da cu ovde sresti Nitin Sawhney fan-a... gori si od mene :lol: ja jos nemam taj Philtre, al polako, ce cujemo i to...

slusao mozda neki album Sheile Chandre? vidim volis autentican orijentalni zvuk, pa, toplo preporucujem... xjap

ginger toxiqo 2 gafotas

Naravno da jesam,nazalost samo jedan,a ni ne znam da li ima vishe!Ja ti preporuchujem,ako vec nisi otkrila,izdanja,valjda nemacke idavacke kuce,PUTTAMAYO RECORDS,2 diska-ASIAN GROOVE i SAHARA LOUNGE(naravno,tu se daju naci i izvornici Cholicevih poluhitica,ali let's not split hairs!),a ako si za malo apstrakcije na ovu temu,probaj chudesni i chudotvorni healing album Jaha Wobblea-JAH WOBBLE BILL LASWELL-RADIOAXIOM A DUB TRANSMISSION(bas kao kreativno izcedjeni drum'n'bass, Kiril Dzajkovski na'Homebound' ALBUMU,Jah WOBBLE  ovde dub vraca kuci!) :idea:  :idea:  :idea:  :idea:  :idea:

Black Mamba

ej, evo slusam Philtre.... ovaj lik nije normalan.. vec pola sata ne mogu da se odvojim od Void i nastavim dalje da slusam album..... kakva pesmica, kakav trip...

bas je ono...

iNCUBUs

WS su svetski smorili.

Mislim sat vremena okruglo, a masa se nije nešto mnogo naložila čak ni kada su svirali 7 nations army.
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

dexa pantelejski

Tako ti je to kad su ti headlineri festivala band sa jednim (s)hitom.

Pavle

Kako se nisu nalozili!? Gde si ti bre stajao?
Kod mene je bila sutka, skakanje, urlanje pa cak i jedna baklja! Dzeku se to svidelo - baklja je naravno, bila crvena...
Steta sto nije bilo vise stvari sa proslog albuma, to sam bolje znao, ali kakogod, odsvirali su muzicki najkvalitietniji koncert na EXIT-u (koliko je tu bilo istrumenata na sceni...)
Mozda nije bio koncert kao Ianov gde sam odrao grlo od pevanja i koncert Garbage-a koji cu pamtiti citavog zivota i koji je bio jos bolji jer smo ostali na kisi i cekali mokri do gole koze dva sata i onda dobili sve sto smo zeleli i vise, ali ova recenica je izgubila poentu a ja sam i dalje pod utiscima sa EXIT-a!!!
Za isto vece slusati Esmu Rezepovu (ajmo muski, mesaj, mesaj), djuskati uz kantri pa onda zavrteti curu na latino stejdzu, da ti otpadnu usi na Disciplini pa onda doziveti vrh onoga sto aktuelna muzika nudi u Strajpsima i za kraj videti Canetov koncert zivota (Rekord EXIT-a, svirali su puna dva sata i na kraju su im iskljucili struju  :D ) To samo ima na petrovaradinu. A ovo je bio tek jedan dan i to ne onaj najbolji...
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.