• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

MASTERS OF HORROR

Started by Plissken, 08-04-2005, 19:28:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truba

šesta epizoda je solidna
podržanr horrora  :arrow:  politički horror  :!:  :!:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

This Friday's episode is John Landis' DEER WOMAN,
followed by John Carpenter's CIGARETTE BURNSon December 16 :!:  :!:  :!:  (I want to believe!)

onda pauza, pa u januaru:

• January 6: William Malone's FAIR-HAIRED CHILD
• January 13: Lucky McKee's SICK GIRL
• January 20: Larry Cohen's PICK ME UP
• January 27: John McNaughton's HAECKEL'S TALE
https://ljudska_splacina.com/

Mickey Mouse

Pogledao sam i ja prve četiri epizode i nisam oduševljen. Suviše je to obično.
Epizoda Stjuarta Gordona prosto boli koliki je kliše. Koliko se sećam, istoimena priča HPL-a je najbolja priča u zbirci 'S Onu Stranu Sna', koja i funkcioniše zbog Lavkraftove vizije onostranog, dok je Gordonova ekranizacija zagrebla samo površinu, a sok je ostao netaknut. Jebiga. Loše je to. Par scena je dosta dobro postavljeno, vidi se da Gordon zna da režira, ali su u pitanju isuviše opšta mesta. I gluma glavnog lika, studenta, je prosečna i ne uspeva da me uvuče, što je, čini mi se, trebalo da bude jedan od glavnih fokusa ove minijature.

'Dance Of The Dead' je priča koja ima sjajnu premisu, ali, rekao bih, lošu realizaciju, i to pre svega zbog malo vremena i loše strukture priče. Jako je lepo odrađena atmosfera budućnosti i to je utoliko značajno jer je za tako malo vremana koliko traje epizoda uspelo da se ispriča priča, razviju jako simpatični likovi i opiše mračna budućnost Amerike. Jako su mi smetali oni čudni kadrovi i prelamanja istih i to je značajno uticalo da ovaj film, meni bar, ne bude zanimljiv. Iako je ovde ideja najzrelija, realizacija iste u nekim segmentima nije funkcionisala za moj ukus. Za mene najlošija epizoda.

Prva epizoda je prilično dobra, iako je previše obična. Oni flešbekovi su mi jebeno smetali i non stop sam imao utisak kao da gledam dečiji film iz nekog razloga. Totalno su postavljeni na imbecilan način - kao da nam bukvalno crtaju i objašnjavaju šta će da se desi i zašto. Isuviše infantilno za moj ukus. Takođe, previše nepotrebnih detalja i scena koje ne produbljuju priču, već je samo razvodnjavaju i čine, samo naizgled, interesantnijom, iako je cela priča prilično besmislena.

I na kraju epizoda Daria Arđenta ('Dženifer') koja je na mene ostavila najbolji utisak - pre svega mislim na ritam, atmosferu, horroričnost, vizuelno. Jasno je da ovde ima mnogo rupa i nelogičnosti u priči i motivaciji likova, ali oni meni nisu smetali toliko zbog sjajne 'glume' lepotice. Vidi se da Arđento još uvek ima 'ono nešto' što ga izdvaja! Nekoliko scena su sjajno koncipirane i uspevaju da pritisnu sva prava mesta kako bi postigla željeni efekat. Lepotica se sjajno kreće i fizički je ulogu odradila sjajno! Glavni glumac je slab, ali on je i ovako samo lutak u celoj priči. Arđento je uspeo da me uvuče u film, što je, priznaćete, više nego što smo očekivali nakon neshvatljivog Card Playera. Dakle, Dženifer je najbolja epizoda za sada.
...

WARLOCK

Quote from: "Mickey Mouse"
Dženifer je najbolja epizoda za sada.
:D  :!:  :D  :!:  :D

Truba

ljudi
ja ne mogu nigdje naći ovu novu epizodu  :shock:  :shock:  :shock:

pomagajte  :roll:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

caligari

Quote from: "Truba"ljudi
ja ne mogu nigdje naći ovu novu epizodu  :shock:  :shock:  :shock:

pomagajte  :roll:

pihh bre trubo, emitovanje je bilo danas te se Loki i drugari upravo sada bave konvertovanjem HDTV snimka u XviD/DivX, pa onda ide na irc i nakon toga na nama dragi torrent.

strpi se do sutra (znam da je teshko  :x )

:!:  :!:  :!:

caligari

ups, my fault :oops:  (nisam gledao na datum :x )

probaj (ako vec nisi nasao) www.mininova.org  

cya around

p.s. koliko josh dana do razmene ;)

WARLOCK

Ja ga vec naso jos od vikenda 7 epizodu preko emule,mislio sam da ce vec neko pre da skine :cry: ,ispalo je da svi cekamo :(

caligari

a jeste sedma epizoda krenula da nam kida pomalo zivce...

koliko sam primetio nema nigde "Loki"-jevog hdtv ripa pa je zato to malo duze trajalo nego obicno.

Mozda je covek otputovao negde ili nasao ribu

Pennywise

Quote from: "caligari"a jeste sedma epizoda krenula da nam kida pomalo zivce...

koliko sam primetio nema nigde "Loki"-jevog hdtv ripa pa je zato to malo duze trajalo nego obicno.

Mozda je covek otputovao negde ili nasao ribu

Nije mi jasno kako jos niste skinuli sedmu epizodu. Ja je imam jos od nedelje?

I zasto se drzite samo Loki-jevog HDTV ripa? I eztv ili neki drugi je apsolutno istog kvaliteta.

Truba

pa šta šutiš pičko  :x
daj nam adresu torenta
ja sam sedmu skinuo jučer sa demonoida....

pogledao danas

ja sranja tito dragi
kako me nervira...i gluma...i radnja...i scenarij...pogotovo ono cajkanovo razmišljanje kako se desio prvi zločin  

ni sise više ne mogu pomoći da se spasi sranje  :x  :x  :x  a ovdje su savršene  :!:  :!:

elem znaksagitovci su pičke neviđene

imate fajl a nećete da kažete odakle ste ga downloadirali
nemate bre ni dušu... sitne ste ribe  :(  :cry:

Truba

evo vam
http://www.mininova.org/

osma epizoda je tu  :!:  :!:  već je downloadirana... negdje oko sredine je išlo brzinom od 120 Kbs  :arrow:  a tamo pred kraj 2 Kbs  :arrow:  prokleti leechersi  :x

Truba

kratko i jebitačno

do sada najbolja epizoda  :!:  8

ko će sada čekati januar  :?  :P  :x

Ghoul

veoma mi je prijao karpenter – najbolja MASTERS epizoda do sada – spoj genijalnih romana kakvi su FLICKER ili NAŽIVO sa filmskim delima a la RING ili 8MM – istina, exekucija ima premalo carpenter touch-a, svaki kompetentniji hack a nekmoli 'master' mogao je ovo da odradi kako valja, ali ipak lepo je videti mr c-a kako za promenu potpisuje nešto vrrrlo dobro – scenario solidan, ako se ne ulazi u detalje koje bih secirao da je bioskopski, ali za made for tv recimo da se može progedati kroz prste (usput, šteta što od ovoga ipak nije urađen pravi feature film – vidi se da mu fali malo 'mesa') – gluma je povremeno slaba, uključujući i glavnog reedusa, ali barem car udo kier vadi stvar (čak i bukvalno, iz stomaka, na kraju filma). prijatno iznenađenje – jedno rezanje vrata kakvo bih pre očekivao kod miikea nego kod mr c-a.
sve u svemu, 3+

HOMECOMING, s druge strane, meni je najgora od viđenih do sada 'mastera' (čekaju me ČOKOLADA i JELENA) – jeftina, neinspirisana dnevnopolitička liberalna propaganda usred koje su siroti zombiji zbrkaniji i izgubljeniji no inače. nazvati ovo jednodimenzionalnim bio bi preteran kompliment. scena ustajanja zombija iz sanduka pod usa zastavama je otprilike jedini nadahnut momenat u filmu – ali čak i kada ustanu, ovi zombiji ne rade ništa vredno pomena – uglavnom isto kao i srpski, tj. idu na glasanje.
bullshit. 2-

Ghoul

JELENA je odlična - vintage landis humor + horor, božanstveno bizarno, opičeno, apsurdno, gnusno, i vrrlo sexy (ovoj jeleni predviđam svijetlu budućnost! srneće okice i srneći but, al grudi baš kako treba!) - pravo je osveženje kad režiser radi po SVOM scenariju (kao ovde, gde nastupaju landis & sin inc.) - ovo je možda najbesprekornija epizoda mastera do sada ' i scenario, i gluma, i humor, i horor, i gnusnost, i ritam, i sve je super - do kraja koji je zbrzan (da ne kažem - kao da je prekinut)! ovo poslednje mi je malkice zagorčalo užitak, ali samo malo - sad se dvoumim da li da primat dam karpenteru ili lendisu, ali obojica su u samom vrhu, dlaka razlike gore dole nije bitna - gledajte JELENU i pazite kad pušite CIGARETE, super su oba!

WARLOCK

Ghoul vidim da si se zaljubio u Jelenu ali ti je ipak najbolja :wink: Odgledo sam Karpentera ala je efektna ona scena sa klanjem ne pamtim kad sam video ovako dobro u filmu,nije los film ali ipak sam  dalje zaljubljen u Jenifer :D  a i sad me ceka "Jelena"..

Ghoul

Quote from: "WARLOCK"ne pamtim kad sam video ovako dobro u filmu,

ja pamtim - poslednje ovako dobro klanje video sam u ICHI DA KILLER.

inače, ČOKOLADA je toliko tipično garisovska šupljina i budalaština da nije ni vredna mog osvrta - ovo ne da nije čokolada, nego jedva da je šećerna tabla! bezukusna, bljutava, zaboravljiva... tim bezveznije što je garris samog sebe udenuo među 'majstore'... još je on mali - a u ovom životu neće ni da poraste do tog statusa.

ocena: 2-

caligari

:idea:  prodajem uncut verziju "Le Fin Absolue du Monde"

pa ko voli nek izvoli .... aukcija je otvorena

WARLOCK

gledo li neko jos "deerwoman" meni je sjajan najbolji do sada.. :!:

Kunac

Quote from: "caligari":idea:  prodajem uncut verziju "Le Fin Absolue du Monde"

pa ko voli nek izvoli .... aukcija je otvorena

Pošalji je Ghoulu.  :wink:
"zombi je mali žuti cvet"

Milosh

Koga bi od reditelja voleli da vidite u eventualnoj drugoj sezoni?

moj izbor:

David Cronenberg
George A. Romero
Brian Yuzna
Wes Craven
Guillermo Del Toro
Chuck Russell
Jeff Lieberman
Richard Stanley
Ryuhei Kitamura
Eric Red
Neil Marshall
Frank Henenlotter
Gary Sherman
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

...a može i Uwe Boll.  :evil:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Plissken

Jeff Lieberman, William Lustig, Jack Sholder i Frank Henenlotter.
Can't argue with a confident man.

Kunac

Mary Lambert i Kathryn Bigelow

Ghoul

Milosh je naveo neka imena koja su i moji favoriti: ipak, kad bih se ja pitao, evo im odmah plan za iduće DVE sezone:

David Cronenberg
Alex della Iglesia
Agustin Villaronga
Guillermo Del Toro
David Lynch
Richard Stanley
Frank Henenlotter
Michele Soavi
Pupi Avati
Chan-Wook Park

Kim Ki-Duk
Gaspar Noe
Michael Haneke
Rob Zombie
Shozun Fukui
Kiyoshi Kurosawa
Jeff Lieberman
Wes Craven
Ruggero Deodato
Neil Marshall

Jedva sam ih sveo na ovoliko sa mnogo šire liste: uže od ovoga ne mogu!

Nego, dal je neko skinuo plavokoso detence?
Ili ga možda već i overio?

crippled_avenger

Le Fin Absolue du Monde mi je najvece razocaranje u MASTERS OF HORROR, odlomci koje smo videli izgledaju kao Elias Merhige, u kratkometraznoj fazi, bolje da je film ili potpuno smesten u off-prostor ili da je uradjen kao nesto od cega se ne bi ocekivalo da bude satanski celuloid...

Kad je rec o lineupu potpisujem Ghoulov, moze, ali bih ga eventualno korigovao na sledeci nacin:

David Cronenberg
Alex della Iglesia
Agustin Villaronga
Guillermo Del Toro
David Lynch
Richard Stanley
Frank Henenlotter
Michele Soavi
Pupi Avati
Chan-Wook Park

umesto Kim Ki-Duka - Robert Zemeckis
Gaspar Noe
Michael Haneke
umesto Rob Zombiea - Brian De Palma
Shozun Fukui
umesto Kiyoshi Kurosawa - Kathryn Bigelow
Jeff Lieberman
umesto Wes Cravena - Kathryn Bigelow
Ruggero Deodato
Neil Marshall

Izbacio sam one za koje mi se cini da bi mogli biti klisetizirani i predvidljivi...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ghoul

Krip, ajde da se nađemo na pola: dajem zombija za de palmu (any time!) i krejvena za katarinu, al da ostanu ki-duk i kyoshi, OK?  :wink:

crippled_avenger

Kim i Kiyoshi meandriraju, nekako mi se cini da lako mogu da zamislim kako bi njihova epizoda izgledala, no ukoliko si ti napravio kompromis, moram i ja, mada mislim da bi nas Bob Z mogao iznenaditi...

Bob Z umesto Kiyoshija?

crippled_avenger

come on Ghoulinskie?

Bob Z for old times` sake (sucke), for TALES FROM THE CRYPT`s sake?

Kunac

Quote from: "Ghoul"Nego, dal je neko skinuo plavokoso detence?

Valjda svetlokoso dete?

Kunac

suicidegirls.com

DRE: What directors do you think will come back for season two?

Garris: I'm hoping that most of them will, but we hope to have some others who we weren't able to work it into their schedules. I'm hopeful that we'll have Hooper, Carpenter and Landis and a bunch of the guys back. I'm hoping this time we'll be able to get Guillermo Del Toro, George Romero, Roger Corman and people like that.

DRE: Will you ask another Asian director like Park Chan-Wook or someone like that?

Garris: The Pang Brothers is somebody I'd love to have. There would be a bunch of people who would be great for us.

Ghoul

Krip, for fuck's sake (as in: sake= rakija od pirinča):
Kyoshi ima veći range nego što ti misliš – dozvoli da posumnjam da si gledao SEANCE, ili DOPPELGANGER, ili CHARISMA- od kojih se svaki razlikuje od prethodnog, kao i od (uzajamno razlicitih) CURE i PULSE...
S druge strane, KIM se još nije ni okušao u full-fledged horroru (u žanrovskom smislu; dakle THE ISLE još uvek najbliže nešto što je hororu uradio, a to je ipak nekakva drama) pa ni ja, koji sam odgledo skoro sve njegove filmove, ili bar 4/5 njih, ne bih mogao da se kladim u to na šta bi njegova epizoda ličila.
Najzad, Zemekis je jedno od retkih imena oko kojih se nikad necemo složiti – izuzev ALL THROUGH THE HOUSE sve ostale njegove horor epizode u CRYPT su mi bile ispodprosečne i nezanimljive, a i ostatak nj. opusa me ostavlja hladnim (uključujući banalno nebitni WHAT LIES BENEATH). Što je još gore, sve i ako bih bio voljan da žrtvujem nekoga da oslobodim mesto za Z-a – ne vidim koga bih.
Razmisli...

inače, garis je retard, što je dokazao svaki put kad se uhvatio kamere, ni rezon koji ovde ispoljava ne ukazuje na preteranu istančanost ukusa - iako je hvale vredno što je izgurao ovo, čak i ovakvo.
pang bros su školski primeri površnih i šupljih azijata koji to uspevaju -za poneke- da prikriju svojim napadnim 'stilom'...

kunac: iz meni nejasnih razloga, u srpskom jeziku se za osobe svetle kose kaže da im je kosa 'plava'. iako je za mene plava boja - boja neba u leto, ili vene koja čeka iglu... povukla me konvencija. oprosti.

Plissken

Ghoul ce se sloziti da najdivnije osobe imaju iskljucivo plavu kosu.

crippled_avenger

pa mislim da Bob Za zestoko ignorises. ALL THROUGH THE HOUSE je odlicna a i YOU, MURDERER je vrhunski komad. nazalost, on van TALES nikada nije ni pokusavao da radi straight macabre a kamoli horor i MASTERS je prava prilika da se okusa.

Kim bi kao i inace snimio nesto sto nije hotblooded horror, znas ga, znam ga...

Kiyoshi bi snimio nesto kako zna i ume a to je ipak drugoligaski Japan, pa da je jos toliki...

zbogom moja konkubino,  i svi tuzni filmovi...

Milosh

Hm, ja ne bih voleo da se ponavljaju s rediteljima.

Kastor

Quote from: "crippled_avenger"Le Fin Absolue du Monde mi je najvece razocaranje u MASTERS OF HORROR, odlomci koje smo videli izgledaju kao Elias Merhige, u kratkometraznoj fazi, bolje da je film ili potpuno smesten u off-prostor ili da je uradjen kao nesto od cega se ne bi ocekivalo da bude satanski celuloid...

Karpenter me je (prvi put!) odusevio, ali mislim da je veliki promasaj prikazivanje makar i jednog frejma "Le Fin Absolue du Monde".
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

crippled_avenger

Ghoul

vala, ja s kakvim sam strahovima ušao u tu epizodu - super je to sve! naravno, već su me usa rivjueri spremili na činjenicu da se taj snimak prikazuje, da izgleda kao sirovija verzija onog ionako imbecilnog curse snimka iz USA ringa... tako da taj detalj nije bitnije ulazio u opštu ocenu.

a kad sam kod ocene, već sam napomenuo da sam pristrasan prema ovakvim scenarijima, i uopšte takvoj tematici... strogo gledano, mogle bi se naći mnoge rupe u CIGARETTE priči, i još strože gledano, koncept DEER WOMAN je mnogo otvoreniji za proizvoljnosti kojih tamo ima, te je u krajnjem saldu BOLJA epizoda od karpenterove.

Kastor

Quote from: "Ghoul"... strogo gledano, mogle bi se naći mnoge rupe u CIGARETTE priči
,

Yap. Mislim da je to rezultat preobimne price za tako kratku filmsku formu.

Quote from: "Ghoul"koncept DEER WOMAN je mnogo otvoreniji za proizvoljnosti kojih tamo ima, te je u krajnjem saldu BOLJA epizoda od karpenterove.

Svidela mi se "Jeca" (a kojoj muskinji ne bi :-p) ali cini mi se da je iskliznula iz zanra; ako ne potpuno iz zanra - jeste iz serijala koji se, *ebi ga, zove Masters of Horror. Landis je mogao bar da pokusa da se kontrolise...:-)
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Ghoul

tačno: vidi se da je originalni scenario pisan za dugometražni film – junak prebrzo i previše lako dolazi do filma, a ima i krupnih rupa na tom putu.

za JELENU se ne slažem da je iskliznula: to ti je vintage landis – horor + humor, baš kao u filmovima kojima je ZARADIO svoje mesto u ovoj seriji (vukodlak i nedužna krv) – zapravo, ono što je stvarno vredno poštovanja jeste da je u njegovoj epizodi NAJVIDLJIVIJI njegov autorski rukopis.
karpenterova, kao što već rekoh gore, jedva da ima neke naznake da je karp bio iza kamere- ovaj scenario je OVAKO mogao i mik garis da odradi.

kad sam već kod rukopisa, jedino se još kod arđenta i gordona može primetiti da su baš oni bili iza kamere – sve ovo ostalo, moraćemo da garisu verujemo na reč!

Truba

sta je ovo... lezbo drama s elementima horor komedije
pravi bućkuriš  :x
a ja očekivao da sam skinuo PIK MI AP kad ono SIK GRL

:oops:  :arrow:

Kunac

Quote from: "Ghoul"Nego, dal je neko skinuo plavokoso detence?
Ili ga možda već i overio?

Pa, dete i nije tako malo... Bolje da su epizodu naslovili Fair Haired Teenager. No, da se osvrenem (bez gneva) na samu epizodu. Ono što sam video mi se uglavnom veoma dopalo. Ako se izuzme par nezgrapno izvedenih flashback sekvenci koje su poslužile da se popuni vreme, FHC je odlična horor priča, svakako jedna od najboljih MoH dostignuća. Kao što je jedan rivjuista napisao: mračna bajka. Lori Petty je solidna, ali njena uloga nije noseća. Scenario je mogao biti i izbrušeniji, određene "tajne" nije teško pogoditi, ali mi to nije smetalo. Čudovište je veoma veoma groteskno (sliku ste videli, Pliss ju je okačio na ovaj topik pre izvesnog vremena) i efektno bez obzira na određeni čovek u gumenom kostimu vajb.

P.S.

William Malone je moja tiha patnja (potpuno nekritički obožavam njegov Alien/Planet of the Vampires rip-off: Creature; a nisam ravnodušan ni prema FeardotCom & House on Haunted Hill).

Milosh

Pogledao sam prvih 8 epizoda...

Ako bi ih rangirao to bi bilo ovako:

najbolji...

DEER WOMAN, ubedljivo najbolji scenario, režija, odlični i inspirisani dijalozi, vrhunska gluma gl. glumca, pametni omaži, humor... Skoro savršeno, na par mesta sam se glasno smejao. Landis je u punoj formi i to me raduje. Ovo je neka vrsta parodije na "X-Files" snimljena u maniru "Američkog vukodlaka u Londonu". Jedina mana je malko zbrzana završnica, i nekome će možda faliti horora, ali ja se ne bunim.

CIGARETTE BURNS, u totalu utisak je vrlo pozitivan, ali kad se krene u analizu iskaču tu brojne sitnice koje smetaju kao što su: povremeni slabi dijalozi praćeni lošom glumom, opšta zbrzanost dešavanja, ne previše ubedljivi (i predvidivi) podzaplet u vezi s devojkom gl. junaka, i, naravno, prikazivanje delića famoznog filma koji je, po meni, trebao da bude mistifikovan do samog kraja. Kad ostavimo to po strani, ovo je beskompromisan, efektan, gnusan, i povremeno jeziv kratki film koji zaslužuje dužu verziju (uz ozbiljno poliranje scenarija). Kad smo već kod Carpentera, podseća tematski, a malo i po atmosferi, na "U ustima ludila". Udo Kier je fenomenalan!

dve vrlo dobre adaptacije...

INCIDENT ON AND OFF A MOUNTAIN ROAD, trijumf minimalizma, što se mene tiče. Priča koja se savršeno uklapa u svojih 50 minuta ispričana baš kako treba (vrlo funkcionalni flešbekovi). Ima nešto tenzije, i atmosfera je sjajna, gluma dobra, ali ono što kvari utisak je nedovoljno eksploatisan glavni zlikovac koji je isuviše u funkciji katarze gl. junakinje, a premalo u funkciji čiste, sirove pretnje. Inače, ovo je jedina epizoda bez minuta manjka.

DREAMS IN THE WITCH HOUSE, mislim da je ovo trebalo da bude regularni film od sat i po, i mislim da bi u tom slučaju bio na nivou jednog "Dagona". Tada bi sve ono što je iz priče izbačeno (valjda) zbog budžeta i trajanja, uz dodatno vreme posvećeno likovima, došlo na svoje mesto i ovo bi bio savršeno gnusni i jezivi film; mada ima toga i u ovoj verziji, samo šteta što je ekspozicija previše štura. I pored toga ovo je jedna od hororičnijih priča, potpuno beskompromisna. Gordon se oseća u svakom kadru, a atmosfera je skoro savršena.

solidni...

JENIFER, opet minimalizam koji (povremeno) funkcioniše. Priča o jednoj opsesiji, a tu se opet javlja problem predvidivosti. Drugi problem je konstanta za Arđenta kad je reč o rupama u zapletu i nelogičnim postupcima junaka, a to je ovde, čini mi se, još potencirano time što je scenario izgleda pisan specijalno za njega imajući u vidu brojne omaže već u prvih par kadrova (muva, ubica sa satarom...). Ali, sve je do te mere bolesno, mučni i perverzno da pažnja ne popušta sve do očekivane završnice. Režija je na nivou, a devojka koja glumi Dženifer je vrhunski odigrala ulogu baziranu samo na pokretima, ograničenoj mimici i ispušatanju zvukova. Očekivao sam više, ali i ovako solidni Argento je prijatno iznenađenje ovih dana.

CHOCOLATE, po meni pomalo potcenjena epizoda ovde na forumu, a ja bih rekao solidna. Simpatična varijacija na "Oči (ili bolje reći uho, grlo, nos...) Laure Mars". Gl. junak je zanimljiv (dobra gluma), a priča do te mere protkana patetično-komičnim momentima (ovo mislim u najboljem mogućem smislu), i fatalistička da mi nedostatak konkretnih dešavanja nije previše smetao. Glavni problem je predvidivost, kao i kod prethodnog naslova, koja je još dodatno potencirana groznim kliše početkom sa policajcem u stanici. Ipak, očekivao sam znatno lošije, i nekako sam prijatno iznenađen.

a sad one najslabiji...

DANCE OF THE DEAD, za razliku od većine vas ovde mene je Hooper razočarao. Ideja je dobra, a ne sumnjam da je i priča takva (Matheson), ali ova adaptacija (Matheson mlađi) mi deluje prilično promašeno. Radnja je na momente konfuzna, a na momente se vuče, a sve vreme su u centru pažnje nezanimljivi i iritantni junaci. Režija konačno ubija sve potencijale. Ne znam na čemu je Hooper bio dok je snimao, ali deluje prokleto diletantski i iritira. Zapravo, da nema prilično pametnog obrta na kraju i fenomenalnog Roberta Englunda ovo bi, po meni, bila i najslabija od svih epizoda.

HOMECOMING, tja. Puno potencijala za inteligentnu satiru koji je ubijen Danteovim pristupom koji insistira na "poruci" na štetu priče i likova, i što je još gore, izlaže je do te mere usiljeno potcrtano s glupavom naracijom da time ubija premisu koja je u osnovi dobro zamišljena. Ima zanimljivih likova i par komično-jezivih momenata, ali šta to vredi... Dantea kod Romera na časova da ga pouči kako se pravi odlična zombi-satira, a njegovu epizodu najbolje što pre zaboraviti kao nešto što je interesantnije kao puki kuriozitet nego za gledanje.

Plissken

William Malone zaista jeste Master of Horror.

Celjade svetle kose mi se izuzetno dopalo. Prica je vrlo interesantna, i sto je najbitnije, lepo je zaokruzena, tj sve je ubudzeno na pravi nacin, i to u sat vremena. Likovi, atmosfrera, tenzija...grozno stvotrenje u podrumu koje izgleda fenomenalno! Jedna od tri najbolje eopizode!

crippled_avenger

January 18: MASTERS OF HORROR season two update

We all knew it was inevitable that there would be a season two of IDT Entertainment's MASTERS OF HORROR, following its successful debut run on Showtime. But who will the next round of MASTERS be? A mix of the old and new, Fango has learned. Creator/executive producer Mick Garris confirms that John Landis, Stuart Gordon, Joe Dante, Tobe Hooper, John Carpenter and himself will be back to helm more segments of the critically praised anthology.

Regarding directorial newcomers, "Brad Anderson [pictured] is one of the new faces on board this time," Garris reveals. "I'm a huge fan of his SESSION 9 and THE MACHINIST. We're trying to lock up several others, but schedules this year are increasingly difficult to coordinate. We hope to have Guillermo del Toro and Rob Zombie on board as well." Both del Toro and Zombie could not squeeze in MASTERS gigs last time.

Of season two's writers, PICK ME UP's David J. Schow just completed his adaptation of the John Farris story "I Scream, You Scream, We All Scream for Ice Cream," while CIGARETTE BURNS' Drew McWeeny and Scott Swan will collaborate on a new teleplay for Carpenter again. Horror author Graham (THE MANITOU) Masterton's "Anti-Claus" has also been optioned (see previous item here), while DREAMS IN THE WITCH-HOUSE's Stuart Gordon and fellow H.P. Lovecraft scholar/co-author Dennis Paoli have another classic author in mind for their MASTERS follow-up. "We are doing THE BLACK CAT," Gordon tells Fango, "ideally with Jeffrey Combs playing Poe! We are excited to be back, as MASTERS OF HORROR is a groundbreaking show."

And the news gets even better. "Clive Barker is writing an original screen treatment, which I will adapt and possibly direct," adds Garris, who tackled Barker's "Haeckel's Tale" to close out the first batch of MASTERS episodes. "I also wrote another script called THE V WORD, which is an original." Regarding MASTERS OF HORROR's future, Garris concludes, "All we really want to do is give voice to the best people in the horror genre and make the best fright films possible. We truly want to continue to stretch the envelope and do the kinds of things that go beyond the commonplace mall-cinema fare."

Check out FANGORIA's ongoing MASTERS OF HORROR coverage in issues #249-251 (on sale through March), and watch this site for exclusive chats with Schow and HAECKEL'S TALE director John (HENRY) McNaughton soon. —Tony Timpone

Kunac

Ghoul

kaže Garis:

"I think it's amazing, but it's even hard for me to watch," series creator Mick Garris told the Times. "It's definitely the most disturbing film I've ever seen."

HA!
KAKAV JE CAR TAJ MIIKE!

CUNT WAIT, SUCH A HUGE FAN! :!:

sandman

Ma odmah je bilo jasno da ce Takashi da rasturi ko zvechke sve te Carpentere i Ardjentoe, ali ne i da najbolji Masters nece biti prikazan na TV  :(

Kunac

Sick Girl was sweet...

Ghoul

BOLESNA CURA je bezveze, trapav pokušaj da se uradi nešto što bi beskrajno simpatičnije, romantičnije, i mračnije odradio Burton. Anđela suviše šmira, previše je ovo all over the place, niti strašno niti smešno niti dirljivo - ukratko, (skoro) ništa.
**

PLAVOKOSI TINEJDŽER je vrlo dobar, najbolje što je Maloun potpisao do sada, simpatična i zabavna i creepy pričica. Ipak, mnogo više horora ima u 5-minutnom spotu RUBBER JOHNNY, koji je inspirisao imidž ovog momka.
jaka ***

POKUPI ME je jedna od najzabavnijih epizoda, okrepljenje od majstora, Koena - vickast scenario i odlični glumci (posebno nezaobilazni Moriarti), na žalost Fairuza je skoro protraćena, njen lik je jedva skiciran. Ipak, vintage Cohen.
*** 1/2