• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Ghoulov TAMNA ZVEZDA kviz

Started by Ghoul, 13-04-2005, 17:21:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

U petak ujutro (verovatno oko 08.45 h) kačim kviz.
Nagrade su: prva i druga.
1=1 komad PRESSINGA br 47 koji su sjebi sadrži i dodatak na 20 strana TAMNA ZVEZDA sa domaćim sf-h-f pričama
i 2= PRESSING MOVIE, u kome možete čitati o DAWN OF THE DEAD rimejku (esej), detaljan izveštaj o žanrovskim naslovima sa Filmskog Festivala u San Francisku, prikaze filmova VAN HELSING, BLADE 3, ALIEN VS PREDATOR itd.

Pitanja će biti vezana za 2 oblasti- domaće žanrovske pisce, i filmove sf-h žanra.
Spremite se.
Upozoreni ste!
https://ljudska_splacina.com/

Pajke

Sutra nisam na poslu, ionako ne bih nista uradio.  :)

Ghoul

by the way, za sve ostale sem pobednike quiza: ovo neprocenjivo, epohalno izdanje moći će da se kupi na licu mesta za smešno-simboličnih 100 din.

takođe, poeni se od sad pa nadalje računaju po principu '1st come, 1st served', tj neće moći da više osoba dobije poene za isti odgovor, već samo onaj ko ih prvi da.

Ghoul

princip znate:
ko prvi odgovori, njegov poen.

redni broj grupe pitanja (rimskim brojevima) oznacava broj poena koji se za ta pitanja dobijaju - izuzev pete (V) koja takodje nose IV poena.

pitanja su:

I. EASY-QUEASY

1.   U kom broju ZS je izašla priča AVATAR 3D Lidije Beatović?
2.   U kom filmu sa zombijima je igrao Vinsent Prajs?
3.   U kom horor filmu je igrao Žerar Depardje?
4.   Šta se vidi u prvom kadru filma A. Zulavskog POSSESSION?
5.   Šta je Otovo klaustrofobično?

II. PUT KOJIM SE REĐE IDE

1.   Kako se zove film o vanzemaljcu koji ulazi u ljudsko telo, ali potom mora stalno da menja glavu (skidajući je od drugih ljudi, naravno)?
2.   Koji je naslov priče koju je u POLITIKINOM ZABAVNIKU objavio Dejan Ognjanović?
3.   Koji je podnaslov romana PRENATALNI ŽIVOT Ilije Bakića?
4.   Odakle je citat: 'Šta vi tačno smatrate preterivanjem? Zar se brutalno silovanje usred bela dana u ovom gradu ne smatra prekršajem?'
5.   Navedi 3 filma u kojima neko na sebe oblači kožu (čitavog tela) drugog čoveka/žene.
6.   Koji naš SF pisac ima isti pseudonim kao ime jednog poznatog Poovog junaka (objasni).

III. ALAL VERA, DOMAĆINE

1.   Navedi 3 igrana filma u kojima ne postoji nijedan jedini ženski lik.
2.   Odakle je citat: 'Bog je muškarcima dao mozak veći od psećeg kako ne bi ženama skakali u noge na koktel-zabavama.'
3.   Citiraj 3 horror sempla iz pesama Roba (White) Zombija, i navedi iz kojih su filmova.
4.   Kako glase prve 3 magične reči koje u EVIL DEAD prizivaju Zlo?
5.   Nabroj 5 filmova sa explicitnim scenama mučenja i/ili ubijanja mačaka.
6.   Navedi imena 3 priređivača koji su u zbirke koje su priredili stavili SVOJU priču.

IV. IŽIVLJAVANJE

1.   Šta/ko sačinjava 'Polarisov trougao strave i gušenja', i ko/gde je ovaj trougao definisao?
2.   Navedi imena bar 2 foruma (ne računajući ZS) na kojima ordinira Stojan Popivoda.
3.   Navedi 2 blatantna motiva (scene) ukradena iz filma THE EXORCIST, u filmu AMITYVILLE 2; THE POSSESSION.
4.   Navedi 2 Lavkraftove priče čije su strip verzije izašle u našem strip-magazinu HORROR.
5.   Navedi naslove 5 azijskih horora sa dugocrnokosim ženskim duhovima izvan RINGU serijala.

V. OPŠTA KULTURA

1. Odakle je citat:
A: Zaljubila sam se u njega kada sam prvi put čula kako svira klavir.
B: Misliš, kada ti se prvi put zavukao u gaćice.
A: Bio je vunderkind: svirao je sa obe ruke.
B: Kladio bih se da jeste!

2. Nabroj sve južnokorejske filmove iz poslednjih 10 godina koji su u Srbiji imali redovnu bioskopsku distribuciju do današnjeg dana.

3. Koliko je knjiga L.F. Selina prevedeno na srpski, i koje su?

4. Piter Grinavej tvrdi da je Kronenberg pokrao ideje za DEAD RINGERS iz jednog njegovog filma. Koji je to film? Navedi neke sličnosti.

5. Koji pisac je bitno uticao na filmove i poetiku braće Quay?

Truba

I.2. Posljednji čovjek na zemlji
I.4. berlinski zid ?  :(  :o
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

angel011

I. 1 - 9?
I  3. La Machine, Au rendez-vous de la mort joyeuse
I 5. zaoka

IV 1. Svako delce Asimova, Klarka i Frenk "Dina" Herberta; Boban Knezevic u predgovoru Monolita 6?
We're all mad here.

Pavle

I.1 Znak Sagite 8
I.3 Vidoq

II.2 Neumrli

III.4 Clatto Verata Nicto
III.6 Boban Knežević, Ilija Bakić, Dejan Ognjanović
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

Pavle

II.3 Prenatalni Život, ili Tata, Kurva, Doca I Mama

Pavle

III.1 The Thing
      Master and Commander: Far side of the world
      Lord of the Flies

Pavle

III.5 Apt Pupil
      Pet Semetary
      Willard
      Batman Returns?
      Catwoman?
      I ako mi priznas onaj crtac sa Elmerom, Psom, mackom i buvom-seljančetom (ujela me buva, me ujela me!) u kojem na kraju mačka puca sebi u glavu!?

Ghoul

ovako:
1 poen komiju za b. zid.
odgovor o V. Prajsu nije tačan jer u tom filmu nisu u pitanju zombiji.
tražimo regular, by the book zombije u filmu....

angel 2 poena za
I 3. La Machine
I 5. zaoka

IV 1. Svako delce Asimova, Klarka i Frenk "Dina" Herberta; Boban Knezevic u predgovoru Monolita 6?
-ALAS, BOBAN JE TU CITIRAO NEKOG DRUGOG, KO JE DRUGDE TU FRAZU PATENTIRAO.
seti se, ili imaš samo 2 poena za ovo.

sam lowry 5 POENA za
I.1 Znak Sagite 8
II.2 Neumrli
II.3 Prenatalni Život, ili Tata, Kurva, Doca I Mama

to što si naveo za III.4. su, prilično sam siguran a mrzi me da proveravam, reči iz ARMY OF DARKNESS.
NAKNADNOM PROVEROM OTKRIO SAM DA REČI NISU POTPUNO ISTE U I & II DELU, i da su prvoizgovorene u I delu skoro neuhvatljive nejasnoće.
NA UMU SAM IMAO, PA SAD KORIGUJEM PITANJE – ONE IZ 2. DELA EVIL DEAD!

Isto tako, mea culpa za pitanje o editorima:
TRAŽE SE STRANI PRIREĐIVAČI, I NASLOVI ZBIRKI (*KNJIŠKIH, NE U ČASOPISIMA*) UZ IMENA.

III.1 The Thing
Master and Commander: Far side of the world
Lord of the Flies

uh, moraću da proverim mastera – zar tamo nema neki epizodni minorni ženski lik?
1. i 3. naslov se svakako prihvataju – ajd probaj ipak da se setiš jednog ŽANROVSKOG!

III.5 Apt Pupil
Pet Semetary
Willard
Batman Returns?
Catwoman?

UH, I OVDE SAM PRE SVEGA NA UMU IMAO HORORE, A CATWOMAN NISAM NI GLEDO. TAKOĐE, PODSETI ME SCENE IZ B. RETURNS U KOJOJ MAČKA (A NE ŽENA MAČKA) STRADA.
DODAJ 2 DRUGA NASLOVA... ili ću morati da delim poene za ovo pitanje...
crtić koji pominješ je super, klasik, legenda itd. ali mačja SAMOUBISTVA se ne priznaju, niti sadizmi iz toma & jerry-ja itsl. tražimo filmove, poželjno iz sf-f-horor žanra.

HINT1:
SVI CITATI IZ FILMOVA POTIČU IZ FILMOVA KOJI NE SPADAJU U SF-F-H!

HINT2: V.2.=3 komada. ali koji su to?

Ghoul

OK, Master and Commander: Far side of the world se PRIHVATA kao odgovor, i lowry dobija još 3 poena za to.
ipak, dajte još neki naslov... 1 je toliko obvious da je neverovatno da ne pada na um...

angel011

V 3. 2, Putovanje na kraj noci i Smrt na kredit

V 2. Shiri
We're all mad here.

angel011

We're all mad here.

Lurd

V - 2 -  Jaza Radio i Gay Serbia. Ili možda Queeria.
My trees...They have withered and died just like me.

Lurd

III - 1 - Nisam siguran da li se računaju filmovi u kojima se pojavljuju žene, ali nisu likovi, ali evo - Rambo, Let uljeza, Bekstvo iz Alktraza, Bekstvo iz Šošenka. Nadam se da sam ubo nešto.

Lurd

angel011

We're all mad here.

Lurd

III 2 - Andjelina Fakin Džoli u Hakerima?

Ghoul

Quote from: "angel011"V 3. 2, Putovanje na kraj noci i Smrt na kredit

V 2. Shiri

za šulca alal vera, a ostala 2 – NEPOTPUNA! nemojte da dajete polovične odgovore ako ne znate sve!

Ghoul

žmeljko=1 too many
sam=8 (ajde seme, bori se!!!)
angie=9 (2 poena za 'trougao', 1 za prajsa, 4 za šulca i 2 od ranije)
lurd=7 (hackers + popivoda) ne priznaju se odgovori sa epizodno-nebitnim, ali ipak postojećim ženama. ne smem još da dajem hintove, ali ima bar još 1 naslov za koji ćete svi da se lupate u čelo kad ga kažem. svi ste ga gledali.

Truba

ja sam vječiti fenjeraš  :(  :cry:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

Quote from: "Zeljko"ja sam vječiti fenjeraš  :(  :cry:

bolje nego furundžija! :wink:

golden

III 1. HELL IN PACIFIC, BAD TASTE, THE THING

golden

V 4. THE DRAUGHTSMAN`S CONTRACT

i polovični III 5. MAN BEHIND THE SUN, PET CEMETERY, SLEEPWALKERS

Lurd

Quote from: "angel011"V 2. Shiri

A i Old Boy za samo 100 dinara.  :roll: Haha! I Priča o dve sestre.

Ghoul

sem je već dobio poene za all-male filmove, ali keep 'em coming anyway.

V 4. THE DRAUGHTSMAN`S CONTRACT =nije tačan odgovor, a i da jeste – ne bi bio priznat ovako= treba navesti neke SLIČNOSTI sa DEAD RINGERS (bar 2)

cat violence je odličan, ali i dalje polovičan. mnogo mrzim da delim poene na razlomke. prva osoba koja navede 5 cat violence filmova od kojih nijedan nije naveden do sada dobiće sva 3 poena za sebe! IMA TIH FILMOVA JOŠ!

lurd je, uz malu angie-assistenciju, dobio još 3 poena za koreance i sada stoji na 10 komada i prelazi u vođstvo.
LJUDI MOJI – DA LI JE TO MOGUĆE?
I DA LI ĆETE DOZVOLITI DA TO TAKO OSTANE?

JOŠ UVEK SE MOGU ZARADITI POENI NA SLEDEĆIM PITANJIMA:

1. Kako se zove film o vanzemaljcu koji ulazi u ljudsko telo, ali potom mora stalno da menja glavu (skidajući je od drugih ljudi, naravno)?
4. Odakle je citat: 'Šta vi tačno smatrate preterivanjem? Zar se brutalno silovanje usred bela dana u ovom gradu ne smatra prekršajem?'
5. Navedi 3 filma u kojima neko na sebe oblači kožu (čitavog tela) drugog čoveka/žene.
6. Koji naš SF pisac ima isti pseudonim kao ime jednog poznatog Poovog junaka (objasni).

III. ALAL VERA, DOMAĆINE

3. Citiraj 3 horror sempla iz pesama Roba (White) Zombija, i navedi iz kojih su filmova.
4. Kako glase prve 3 magične reči koje u EVIL DEAD prizivaju Zlo?
5. Nabroj 5 filmova sa explicitnim scenama mučenja i/ili ubijanja mačaka.
6. Navedi imena 3 priređivača koji su u zbirke koje su priredili stavili SVOJU priču.

IV. IŽIVLJAVANJE

1. Šta/ko sačinjava 'Polarisov trougao strave i gušenja', i ko/gde je ovaj trougao definisao?
3. Navedi 2 blatantna motiva (scene) ukradena iz filma THE EXORCIST, u filmu AMITYVILLE 2; THE POSSESSION.
4. Navedi 2 Lavkraftove priče čije su strip verzije izašle u našem strip-magazinu HORROR.
5. ZAPAZI OVO: SMANJENA CIFRA TRAŽENIH NASLOVA: Navedi naslove 3 azijska horora sa dugocrnokosim ženskim duhovima izvan RINGU serijala.

V. OPŠTA KULTURA

1. Odakle je citat:
A: Zaljubila sam se u njega kada sam prvi put čula kako svira klavir.
B: Misliš, kada ti se prvi put zavukao u gaćice.
A: Bio je vunderkind: svirao je sa obe ruke.
B: Kladio bih se da jeste!

3. Koliko je knjiga L.F. Selina prevedeno na srpski, i koje su?

4. Piter Grinavej tvrdi da je Kronenberg pokrao ideje za DEAD RINGERS iz jednog njegovog filma. Koji je to film? Navedi neke sličnosti.

Will-O'-The-Wisp

Ja kasnim, ali evo sta mi je palo na pamet...

1. "The Borrower" John McNaughton
4. "High Plains Drifter"

III. ALAL VERA, DOMAĆINE

4. Klaatu verata nikto

IV. IŽIVLJAVANJE

5. "Ju-On", "Dark Waters" i ... hmmmm...

V. OPŠTA KULTURA

1. "Poslednji tango u Parizu"
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Ghoul

tačno je ovo
1. "The Borrower" John McNaughton
4. "High Plains Drifter"

V. OPŠTA KULTURA
1. "Poslednji tango u Parizu"

=8 poena

što se tiče reči iz EVIL DEAD 2 – pazite, misli se na reči za prizivanje, ne za teranje nazad!
ove ovde navedene nisu te!

ALA JE TESNA BORBA!
come on...

Will-O'-The-Wisp

IV. 3. Ko ce se sad sjetit toga filma. Ali, tu je egzorcizam na tavanu (?!) one kuce, onaj pop... Kraj je bio slican... Mada, gotovo da se nicega ne sjecam...

V.
1. Jedna?  :lol: "Smrt na kredit"??? :)
4. "A Zed And Two Noughts"? Jedna ortakinja mi je pricala da je taj film slican sa "Dead Ringers". Imaju dva sumanuta biologa/zoologa koja se zaljube u zenu koja je prezivila udes, a oni su opjednuti lesevima or something... Nisam siguran da li je to to, posto ne mogu da gledam filmove doticnog Greenawaya...
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."

Will-O'-The-Wisp

Quote from: "Ghoul"što se tiče reči iz EVIL DEAD 2 – pazite, misli se na reči za prizivanje, ne za teranje nazad!
ove ovde navedene nisu te!

Ash nije rekao zadnju rijec "nikto", vec samo ,,klaatu verata" i onda je nesto mumlao, zar ne? Govorio je da je skoro sve rekao pravilno...

Will-O'-The-Wisp

IV. IŽIVLJAVANJE

5. "Ju-On", "Dark Waters" i ... hmmmm... "The Eye" i "Ju-On 2" nisam gledao... Mogu li bit oni?!  :lol:

Ghoul

jeste ZOO, ali neka ti ona prepriča detaljnije film, ili imaš samo 2 poena + za kaznu što nisi gledao odličan film! ;)

takođe – smanjio sam broj azijata – i sad bi da mi uvališ 2 nastavka istog filma? što lepo ne kažeš svih 5 verzija JUONA (japanske 2 video i 2 bioskopske i 1 USA rimejk – i eto ti 5 komada!).
seti s još jednog dok te neko nije pretekao.

za EVIL DEAD 2!
AMAN!
lepo sam kazao REČI ZA PRIZIVANJE – njih uopšte ne izgovara ASH već se čuju sa trake onog profesora!!!!

Lurd

IV -2 - Dark Water, Puls, Chinese ghost story, Grudge

Dobro, jebote za ovu kožu imam Jaganjce i Teksaški masakr, ali me ubi treći.

Lurd

IV - 3 - Klanda estrata ?

Ghoul

Quote from: "Lurd"IV -2 - Dark Water, Puls, Chinese ghost story, Grudge
= 4 POENA TEBI

Dobro, jebote za ovu kožu imam Jaganjce i Teksaški masakr, ali me ubi treći.

IMAJ NA UMU DA SE TRAŽI KOŽA CELOG TELA, ILI BAR DEO TOGA, A NE SAMO MASKA ZA LICE!

Ghoul

Quote from: "Lurd"IV - 3 - Klanda estrata ?

TOPLO... TOPLO...
TRAŽE SE 3 REČI...
1. BAŠ NIJE TAKO ALI AKO POGODIŠ TREĆU, OK

Lurd

Klanda esTata datun hazan sobar.

(tako se danas vrbuje u sekte)

Ghoul

Quote from: "Lurd"Klanda esTata datun hazan sobar.

(tako se danas vrbuje u sekte)

hmm, i dalje čekamo nekog iskusnijeg sektaša... :evil:

golden

II 5. bad taste, hellraiser 2, kad jaganjci utihnu

III 4. handa estrata mantos

III 5. dopunjujem sam sebe što nije rečeno (naknadno) da je suprotno pravilima (hehe) - man behind the sun, pet cemetery, sleepwalkers, straw dogs, inferno , two evil eyes

angel011

Ocigledan film bez zenskih likova - The Dark Star.   :x
We're all mad here.

angel011

V 4. A Zed & Two Noughts - identicni blizanci koji se bave istim poslom, blizanci imaju seks sa istom zenom, ludilo, opsednutost, film se zavrsava smrcu blizanaca
We're all mad here.

Lurd

More, direktno iz grimoara:

Kan Da, Es-trata ta-toon hazan sobar, Ear-Grets, Gat

A je l' si namerno prevido uklete filmove ili?

angel011

III 3. Da citiram ne mogu, ali ako se niko ne seti, evo nekih filmova:  Psycho (Living Dead Girl), Bride of Chucky (stvar na pocetku filma), End of Days (Superbeast), The Crow: Salvation (Living Dead Girl), Book of Shadows: Blair With 2 (Dragula - ovo je bilo i u Matrix-u), House of 1000 Corpses (na pocetku), The Devils's Rejetcts
We're all mad here.

Ghoul

II 5. bad taste, kad jaganjci utihnu – MOLIM DA SE NAVEDE U KOJIM SCENAMA U OVIM FILMOVIMA VIDIMO KAKO NEKO OBLAČI LJUDSKU KOŽU.

III 4. handa estrata mantos
-OVO JE 99% TAČNO (KANDA), DAKLE JOŠ 3 POENA ZA BUKOVINU.
TAKOĐE MU DODELJUJEM I 3 POENA ZA CAT VIOLENCE ODGOVOR JER JE DAO NAJBOLJE PRIMERE (UKLJUČUJUĆI NEIZOSTAVAN MAN BEHIND THE SUN, JER JE TO JEDAN OD 2 PRIMERA ZA KOJE JA ZNAM DA MAČKONASILJE U FILMU NIJE HINJENO – ZNA LI NEKO DRUGI? U PITANJU JE CRNO BELI FILM...)

Ocigledan film bez zenskih likova - The Dark Star.
-BUT OF COURSE!!!
ŠTETA ŠTO SU POENI ZA OVO VEĆ DODELJENI!

V 4. A Zed & Two Noughts - identicni blizanci koji se bave istim poslom, blizanci imaju seks sa istom zenom, ludilo, opsednutost, film se zavrsava smrcu blizanaca
-DELIŠ 2 POENA SA WISPOM ZA OVO. ŠTETA ŠTO NISI BILA BRŽA.

DECO, NE ČITATE PAŽLJIVO PITANJA. ZATO I MORAM SAD VELIKIM SLOVIMA, U NADI DA PRIMETITE:
ELEM, PITANJE ZA WHITE/ROB/ZOMBIE TRAŽI NASLOVE FILMOVA IZ KOJIH SU SEMPLOVI KORIŠĆENI U NJEGOVIM PESMAMA, A NE FILMOVA U KOJIMA SE MOGU ČUTI NJEGOVE PESME!!!
SEMPL, GET IT? IZ FILMA.
MISLIM DA SAM BAREM 2 TAKVA CITATA DAVAO U PRETHODNIM KVIZOVIMA.
napr. 'Do you have to open graves to find girls to fall in love with?'

golden

BAD TASTE - ovo je nesvakidašnji primjer i ustvari sadrži grešku (u užem smislu), ali možda bi se (gledajući iz aviona) mogao svesti pod "oblačenje ljudske kože" (a svakoko pod "oblačenje nečije kože"); dakle, borac sa motorkom razvaljuje vanzemaljca, koji je prethodno imao ljudski oblik (a samim time i ljudsku kožu), te oblači njegovu kožu, upuštajući se u opasnu misiju nekamo u svemir

JAGANJCI - za ovo nisam siguran, ZNAM da čovjek sebi šije odijelo od ljudske kože, NAGAĐAM da i oblači prilikom probe

Ghoul

Quote from: "bukowski"BAD TASTE - ovo je nesvakidašnji primjer i ustvari sadrži grešku (u užem smislu), ali možda bi se (gledajući iz aviona) mogao svesti pod "oblačenje ljudske kože"
JAGANJCI - za ovo nisam siguran,
NAGAĐAM da i oblači prilikom probe

da, to sam i mislio da misliš.
bojim da su ova 2 primera neprihvatljiva...
još čekamo 3 adekvatna odgovora od jedne iste osobe.

Lurd

Ne bih da me pogrešno shvatiš, ali ovaj moj poslednji odgovor za mantru sam kopipejstovao iz scenarija. Ili sam našao neku drugu verziju ili...

Ghoul

kanda
estrata
mantos

je ono što se čuje u filmu EVIL DEAD 2 sa magnetofonske  trake, i to je inkantacija koja otpočinje buđenje Zla.

iako to znam napamet, juče sam proverio ponovo, sa svog ultra-fancy original special edition DVD-a = i garantovano se čuju ove 3 reči na početku inkantacije.

nadam se da smo se sporazumeli oko činjenice da govorimo o DRUGOM delu filma (ED II DEAD BY DAWN); u prvom je ta inkantacija unekoliko drugačija.

Tex Murphy

Rob Zombi - jedan sempl je čini mi se "I remember her saying 'I'm already dead' ", što bi moglo da bude iz Night of the Living Dead.  :(
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!