• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

24

Started by Milosh, 13-04-2005, 21:46:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DeHickok

Pogledao sam 6, 7 i 8 sezonu.
6 sezona je verovatno i najslabija u citavom serijalu a verovatno je glavni razlog sto dolazi posle savrsene pete sezone.
7 i 8 sezonu sam pogledao jednu za drugom pa su mi i najsveziji utisci.
Sedma je imala gomilu problema, od prakticnih (strajk scenarista zbog cega je emitovanje pomereno za godinu dana a vec su bile snimljene 7,8 epizoda) do pravih scenaristickih. U ovoj sezoni negativci su najslabiji (Jon Voight je premalo iskoriscen) a Toni Almeida je imao toliko "change personality" promena od loseg do dobrog i obrnuto da na  mi je na kraju bilo svejedno  xsleep2 . I 6 i 7 i 8 sezona imaju istu glavnu manu, kao da se scenaristi menjaju na po 4 epizode sto i nije problem, problem je taj sto onaj koji pise napr. 13,14,15,16 epizodu u potpunosti negira ono sto smo videli u prethodnih 12.
Napr. u finalnoj osmoj sezoni, najkarakteristicniji je primer Dejne Vols (u tumacenju mis Starbak iz Galaktike) koja od 13 epizode poprima toliko radikalnu izmenu karaktera  :-x da ni "suspension of disbelief" koja vam mora biti ukljucena svih 24h  :wink: da bi ste voleli ovu seriju ne pomaze.
Ipak, 8 sezona u svojoj trecoj trecini, negde od pojave starog negativca Carlsa Logana dobija na zamahu i smatram da su epizode od 19-22 medju najboljima koje je 24 imao za osam godina svog trajanja.
I finale serijala, 23 i 24 ep.  bez obzira na odredjene mane i pad u odnosu na par  prethodnih furioznih masterpiece epizoda, ipak je dostojno ovog serijala.
  Jack Bauer je mozda otisao u istoriju ali bar na jedan dostojanstven nacin...za razliku od napr. onog prokletog Lost-a  xuss
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...