• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Nagrada "Lazar Komarcic" za 2004!

Started by Pavle, 26-04-2005, 04:03:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pavle

Veceras su u intimnoj a opet na neki nacin svecanoj atmosferi dodeljene nagrade kluba ljubitelja fantastike "Lazar Komarcic".

Bilo je kratko i slatko, dobitnici su bili skromni i duhoviti, novinari prisutni, bim je sljakao pod upravim Fazmajstora i sve se odigralo na opste zadovoljstvo.

Posebna pohvala sledi J.B.-ju koji se polomio za organizaciju, Worlok-u za statuetu BORO-a - robota-nagrade i Lurdu za inpirisano vodjstvo programa.

Pre dodele nagrada u kategorijama za koje su glasali svi registrovani članovi kluba, dodeljene su i dve specijalne nagrade za doprinose u promovisanju fantastičnog stvaralaštva:
Politikinom Zabavniku koji je u protekloj godini objavio veći broj priča članova kluba, i
Sajtu Screaming Planet i Sebastianu Adanku, za elektronski magazin Monthly Scream, konkurs sajta i širenje dobrih vibracija.

Nagradjeni su (dela su poredjana po broju glasova):

Kategorija PRIČA:
1. Oto Oltvanji  - Retka krvna grupa (Emitor 445)
2. Aleksandar Marković - Rešenje (Emitor 445)
3. Vasa Ćurčin - Božićna priča (Znak Sagite 13)
4. Ivan Nešić - Stoper koji je lečio pregažene životinje na odvajanju sa Autoputa broj 35 (Znak Sagite 13)
5. Dragan R. Filipović - Konjska reka (Politikin Zabavnik  2735)
6. Lidija Beatović - Ljubav kao glad (Znak Sagite 13)

Kategorija NOVELA:
1. Darko Tuševljaković - Uspon planinom pogrešnih postupaka (Emitor 444)
2. Zoran Živković - Vagon (Polaris)

Kategorija ROMAN:
1. Ratko R. Radunović – Mi nismo bolesni (Narodna knjiga)
2. Zoran Živković – Četiri priče do kraja (Polaris)
3. Zoran Grbić – Mreža (SKC – Novi Sad)

Kategorija PREVOD:
1. Zlatna Krv (The Golden) - Lucijus Šepard - preveo Oto Oltvanji (Okean)
2. Ilion - (Ilium) - Den Simons - preveo Goran Skrobonja (Laguna)
3. Antilopa i Kosac - (Oryx and Crake) - Margaret Atvud - preveo Goran Kapetanović (Laguna)
4. Oluja Mačeva Deo prvi: Čelik i sneg, Deo drugi: Krv i Zlato - (A Storm of Swords) - Džordž R.R. Martin - preveo Nikola Pajvančić (Laguna)
5. Plen (Prey) - Majkl Krajton - preveo Miroslav Pavlović (Laguna)
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

sigismundus

super! to se traži. hvala, Lowry.
Tako mi je drago za Ota. Prvi put sam čuo za njega, kad sam, davno to bilo, prolistavao strip fanzin Stroj, pa onda čitao neku priču u PZ. uključio se u projekt stripova srbskog vertiga, evo dobija nagradu za priču i prevod romana Luciusa Sheparda. Pa i Skrobonja, poznat kao odličan prevodioc, dobiva priznanje visokim mestom za prevod. Pa onda su to Filipović, Ćurčin, Živković... Znam te ljude i njihov rad i želim biti upoznat sa time, kako se to ceni i prihvata u društvu.
Jebomater, a na onom drugom cirilskom topiku to kobajagi bila književna radionica. Bar bi to čovek odmah ispravio pravilnom informacijom. Zbilja mi ide na jetra. Pojma nemate, kako teško čitam cirilicu... A dobivam zajebanciju.
onaj, koji sniva tudje snove

Tripp

Ovo je stvarno bilo neocekivano. Moja prva i posljednja literarna nagrada u zivotu. I cannot fuckin believe it. Kako god bilo, sama nominacija bila mi je dovoljno veliko iskustvo, dok ovo sada... Aw, what the hell. Nemam rijeci. Ziri i svi ostali dobitnici imaju pozdrav od citave Podgorice zajedno sa mnom.
'Hey now!'

Mica Milovanovic

Da bude jasno. Nema žirija. Žiri su svi članovi kluba. Postojao je samo preliminarni žiri koji je poslužio da od 50tak priča izabere 6 koje će ući u uži izbor. Za ostale kategorije bilo je to samo formalnost, jer je bilo malo novela i romana.
Mica

Aleksandar_B_Ned

Хм, биле су и две специјалне награде, додељене пре свих осталих, али их секретар не помиње.

Wewy stwange. I wwondew wwhy.

- - - Добро, у 15 ч је унео то. Исправио, допунио. ОК.

Milosh

Jos jednom, cestitke svima.  :)

U danasnjem "Glasu javnosti" isasao je na str. 26 tekstic propo nagrade naslova: PISAC OTO OLTVANJI POKUPIO DVA "BOROA", i uz prigodnu fotku Otoa koji pozira sa nagradom. U tekstu se objasnjava kakve su to nagrade, ko ih dodeljuje, ko ih je ove godine dobio i sl., a potom se citira Oto u par recenica. Nazalost, potkrale su se tu i dve greske, pa je tako warlock po drugi put prekrsten (prvi put by IMDB) i sad se preziva Lakobra, a Darko Tuševljaković je ispao (nadam se da sad nece da ga strefi srcka) Darko Krušenović.  :lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

mokuci

Cestitke za dobitnike.  :wink:
Ostalima vise srece u narednom kolu. :twisted:

Ghoul

čestitke svima a posebno otou jer je imao najžešću konkurenciju u obe kategorije u kojima je isplivao.

ne bi bilo loše uz poziciju dati broj glasova koje je pojedinac dobio.

jel bila negde a tough tussle (štono reko embrouz birs)?
https://ljudska_splacina.com/

Lurd

Pa jeste, ali neće biti javnog objavljivanja glasova.

Ja sam zaboravio da kažem da sam novinarki Studija B za rubriku "Šta preporučujem za čitanje" preporučio Mi nismo bolesni, a kao razlog sam naveo ono što je istina, ali što nikad neću reći javno jer mi se gadi. Iako je istina.
My trees...They have withered and died just like me.

Ghoul

Quote from: "Lurd"naveo ono što je istina, ali što nikad neću reći javno jer mi se gadi. Iako je istina.
ali ti se gadi...
https://ljudska_splacina.com/

Mica Milovanovic

Mica

Aleksandar_B_Ned

Ако некога интересује колико је пута ПЗАБ објавио фантастику, СФ и другу, чланова "Лазе" и других, у 2004, па је тиме заслужио ову награду (а јесте; заслужио је) тачан податак је – оволико пута:

1)   "Политикин забавник" бр. 2710, 16. јануар 2004, Ди Донато, Валерио, "Рат ствари"

2)   "Политикин забавник" бр. 2714, 13. фебруар 2004, Тушевљаковић, Дарко, "Крстарење"

3)   "Политикин забавник" бр. 2717, 05. март 2004, Живковић, Зоран, "Телефон"

4)   "Политикин забавник" бр. 2723, 16. април 2004, Јакшић, Зоран, "Вертикалне игре"

5)   "Политикин забавник" бр. 2724, 23. април 2004, Кларк, Артур, и Стивен Бакстер, одломак из романа Око времена у издању "Полариса" Зорана Живковића, са наруџбеницом

6)   "Политикин забавник" бр. 2725, 30. април 2004, Радуновић, Ратко Р, "Непотизам"

7)   "Политикин забавник" бр. 2726, 07. мај 2004, Огњановић, Дејан, "Неумрли"

8)   "Политикин забавник" бр. 2728, 21. мај 2004, Стојадиновић, Јован, "Петак је дан за среду", о акробаткињи на жици изнад града

9)   "Политикин забавник" бр. 2730, 04. јуни 2004, Бакић, Илија, "Лепи Нанко и кликераши"

10)   "Политикин забавник" бр. 2732, 18. јуни 2004, "Звездане стазе богаћења – правила са планете Ференгинар"

11)   "Политикин забавник" бр. 2734, 02. јули 2004, Жиљак, Александар, "Електрични сафари"

12)   "Политикин забавник" бр. 2735, 09. јули 2004, Филиповић, Драган Р, "Коњска река"

13)   "Политикин забавник" бр. 2737, 23. јули 2004, Цветковић, Милош, "Зид"

14)   "Политикин забавник" бр. 2739, 06. август 2004, Тезеус, Константин, "Тенкови Каленије"

15)   "Политикин забавник" 10. децембар 2004, Олтвањи, Ото, "Тилт", о терминатору који ликвидира последње преживеле "балансе"

Lurd

Quote from: "Ghoul"ali ti se gadi...

Quote from: "Mića Milovanović, predsednik Žirija"... zato što je istina.

Lepo je kad te ljudi razumeju.
My trees...They have withered and died just like me.

Mica Milovanovic

Ako ti zatreba tvoje mišljenje, slobodno nam se obrati...
Mica

S.

A zasto nece biti objavljeni i brojevi glasova? Mislim, ne moraju da stoje imena pored svakog glasa, ali slabo kapiram logiku bez brojki.

Ali, u svakom slucaju cestitke pobednicima, pa da jos bude nagrada :)

drf

Cestitam nagradjenima i nagraditeljima, samo pitchite!

S.

...  :x  Zapravo, mene je samo zanimalo koliko je clanova kluba uopste glasalo. Cinilo mi se da mogu da procenim na osnovu broja glasova.

Kad ono, medjutim... :x

Imam predlog, da se onih godina kada eto nema vise od dva dela u kategoriji, nagrada za tu kategoriju - ne dodeljuje. Neka tri bude minimum. Hocu da kazem da je glasanje takvo kakvo je, ali je meni zasmetalo kad se u jednom slucaju moglo birati izmedju komada dva.

Na temu savesti, tja, svakome njegova-njena licna na lik, ako zeli da glasa, a nije citao-la... tja, nista se ne moze uraditi, pa ne vredi mnogo razmisljati o tome, zar ne?

Morticia

Quote from: "Tripp"Ovo je stvarno bilo neocekivano. Moja prva i posljednja literarna nagrada u zivotu. I cannot fuckin believe it. Kako god bilo, sama nominacija bila mi je dovoljno veliko iskustvo, dok ovo sada... Aw, what the hell. Nemam rijeci. Ziri i svi ostali dobitnici imaju pozdrav od citave Podgorice zajedno sa mnom.
Čak ni to nije bio dovoljno jak razlog da dođeš do Beograda? Ili barem do Slavije? (namig Bobanu)
You're dead, son. Get yourself buried.