• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Potrebna pomoc za Diablo II

Started by ..., 11-06-2005, 21:02:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

...

Gradio sam uspesno Sorceress do 23 nivoa i  magije su mi bile tipa led i Chain Lightning. Onda sam stigao do mesta na kraju Act II, Tomb of Rashal ili tako nesto. Stavio sam Horadric Staff na mesto i krenuo u boj sa ogromnim puzhem Durielom.

Duriel
1)Ubija iz dva udarca
2)Nije osetljiv na led
3)Nije osetljiv na munju, iako neki FAQovi kazu da jeste.
4)Sorceress nema jak udarac.

Nije mi padalo na pamet da u sred igre pocnem da gradim magije tipa vatre, pa cu poceti od pocetka. Razmisljam da pocnem sa Barbarian ili Amazon tipom lika, jer protivnici mogu da budu imuni na magije ali ne i na mac ili strelu, koliko sam video. Da li je bolje uraditi ovo i kako graditi likove?

Kako izgraditi Sorceress koja moze da ispegla magijama Duriela?

Sta TACNO znaci Strength, Dexterity , Energy i Vitality u smislu napada, odbrane, bacanja magije? Kako se ovo gradi i na sta staviti poene za slucaj varvarina? Isto pitanje za slucaj Sorceress?

Hvala unapred...
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

Lurd

Uf, uf, uf...

LOOOOONG talk.

Ali ovako. Sorsrecica ima jedan spel koji je keva nad kevama nad kevama. Dobro, dva spela. Prvi je, naravno, teleport.

A drugi je, upamti ovo, STATIC FIELD. To je MUST za cicu. To je spel koji skida 25 odsto preostalog helta meti. Na Normal nivou možeš da ga furaš koliko hoćeš, dok na Nightmareu i Hellu možeš samo dok ne stigneš do 50%.

Taj spell radi svima osim Lightning immuneima, ali na njih nećeš naletati na normalu, samo kasnije, ali ti tada to neće biti toliko ključno. Sjajan spel za sve bosove. Elem, Duriel nije na normalu imun ni na šta, tako da deluju i cold i lajtning, samo što ima mnogo helta, a tebi su verovatno spelovi slabi. Dakle, igraj dok ne gejnuješ još jedan level i jedan poen u static ti je dovoljan. Uzmi pomoćnika, pošto će prvo njega da nabode, nakupi se potiona i udji kod Durijela. Delaj brzo: dok on u jednom ili dva udarca ubija pomoćnika, ti otvori town portal, a zatim se nabi u njega (static nema veliki domet) i bacaj static dok mu ne skineš helt na neki minimum lak za ubijanje. Ako postane baš gusto, zapali u grad.

E, da. Durijela, kao ni jednog bosa, ne možeš da freezuješ ili chiluješ, ali cold spelovi mu prave damaž. Istraj, budi jak. Duriel je najgori za sorsrecicu. Mislim da je gori i od Dijabla i Baala.

U verziji 1.10, koju pretpostavljam igraš OD KLJUČNE VAŽNOSTI su sinergije. Dakle, ako cepaš sa Ice blastom ili Glacial spikeom, nije zgoreg da uložiš koji poen na skillove koji su im sinergije. To posle, naravno.

Damage oružjem ne praviš nikada, to znaš. Na jednom dugmetu miša jedan spel, na drugom drugi.

I ne zaboravi, pravi Diablo počinje tek na Hell nivou težine.

Elem, Diablo je jedna od najpopularnijih MP igara na svetu i imaš obilje sajtova sa statistikama, strategijama i ostalim stvarima. Probaj na Blizzardovom sajtu ili sa www.diablorealm.net ili čuveni www.diabloii.com (ili beše .net?).

Što se tiče primarnih skillova, ovako stoje stvari za Sorc.

STRENGHT: Za nju služi isključivo da bi mogla da nosi opremu koja joj treba, nema nikakvog uticaja na život, spelove ili manu. Uloži koliko je potrebno za opremu.

DEXTERITY: Kada nosiš štit da blokira napade. Ima onih koji ovo budže da bi dostigli maksimalni blok, ali moje iskustvo govori da te to neće spasti u teškim situacijama. Najiskrenija preporuka - NIJEDAN JEDINI poen nemoj da stavljaš u ovo.

VITALITY: Diže ti life i ništa više, ali je to ključna stvar. To jest, fora borbe u Dijablu je da ti ubiješ njega dok on ne ubije tebe. Ovo će ti pomoći da preživiš dovoljno dugo da bi mogao da ubijaš protivnike.

ENERGY: Odredjuje manu. Jako važno za cicu, ALI NEMOJ DA PRECENIŠ ovo. U početku mane stvarno nikad dosta, ali to se posle promeni. Ja sam manu bio podigao na oko 150, ali sam se malo zajebao, jer već tamo negde od jedno 65 levela ne da je nisam trošio, nego ni do trećine nisam stizao.

Da rezimiram, energy i strenght koliko je neophodno, predlažem da STR negde 100-150, mana oko 100 i SVE OSTALO u VIT. Ništa u dexterity.

Imaš po netu jako zanimljivih gajdova, mada mnogi od njih pretpostavljaju da si iskusan igrač sa pripremljenim stvarima.

Ja bih ti rado pomogao da predješ sve to, ali sam prestao da igram Dijablo kada sam ponovo bio žrtva hakera. Tada sam se potpuno izbedačio i demoralisao i sada čekam da prodje jedno šes' meseci - godina pa da se vratim.

pozdrav
My trees...They have withered and died just like me.

...

Hej hvala ti Lurde, stvarno si car!!!
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

Lurd

Ma kajn problem, samo javi kako je prošlo.
My trees...They have withered and died just like me.