• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

EMITOR #452

Started by zakk, 21-06-2005, 11:54:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

Quote from: "Loengrin"
Quote from: "varvarin"Pa kaži, srećo, kako ti se čini ?
Cim sve procitam tebi cu odmah da javim OK  :wink:

ajde sad reci i nama
(podgrevanje preds izlazak novog broja  :evil: )
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Loengrin

Sorry, necu se neko vreme pojavljivati na ZS, ali svima vama zelim dobro zezanje, prepucavanje i otkrivanje novih zanimljivosti.
Do kucanja.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Jake Chambers

Uh... al' ja kasnim...
LM, dosao sam iz nocne, ne mogu da zaspim i uzmem Emitor 452 malo da listam i naidjem na tvoju recenziju Kule, Lurde. I ajde da bacim pogled na ono do spojlera i priche o samoj prichi.
I onda sam zapazio jednu stvar, koju ti onako prostodushno moram nabiti na nos :twisted:
Dakle, ovaj emitor je izashao davno, davno, davno. Mart-April pishe u njemu. Mada znamo da je izashao negde u maju valjda ili malo kasnije, posle dodele nagrada.
Sedmi deo Kule je izashao u septembru proshle godine. Posle toga, do datuma izlaska tvog teksta, King nije objavio nista novo. Ti pak pishesh da je "nastavio da objavljuje dela koja nemaju veze sa donedavno sveprisutnim univerzumom Kule". I to mi se nije dopalo. Da je u sushtini sitnica, jeste. Ali nije istina :D Prvi roman posle Kule objavljen je ove godine u Oktobru - Kolorado Kid. Ergo, na stranu to sto sam ja notorna budala i nedokazni ovan kada je Stevan u pitanju, ovaj detalj ti se bez veze potkrao. A Kula i nije bila toliko sveprisutna i to je mnogo, mnogo kasno postala. Ali o tome cemo posebno razglabati, kad ja prochitam napokon sve.
Hteo sam samo ovaj detalj da istaknem istanem u odbranu... istine. Ili bar, korektnosti i tachnosti.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Lurd

Lepo si to rekao i hvala ti na tome. Imam par sitnica koje bih na sudu mogao da iznesem u odbranu, ali istina je da je to izmišljotina, ili da kažem moja dalekovidost, jer posle dna ne može da bude ništa gore, a to je ipak tekst koji će čitati generacije.

To što se tiče objavljivanja novi stvari. Što se tiče sveprisutnosti, tu se uopšte ne slažem. Mislim da ga je Kula pojela u poslednjim godinama.
My trees...They have withered and died just like me.

Jake Chambers

Da, ali govorimo u globalu. Kula do 1997 (!) uopste nije bila tako popularna. Why, prvo izdanje Revolverasa, iako rasprodato, proshlo je potpuno nezapazeno, sve dok nije objavio Pet Sematary, i dok ljudi nisu pitali "A sta je ovaj Revolveras sto pishe u bibliografiji na koricama?" A prvo masovno, velikotirazno izdanje istog objavio je tek 1987., nesto pre ili posle drugog dela.
Nego, nije mi bio cilj da se pljujemo i svadjamo, no samo da se stvari isciste  :wink: . O ovome cemo posebno shire razglabati, kao shto rekoh.

Lurd

Nije mi jasno šta mi ti tačno zameraš. Kako to Kula nije bila popularna do 1997? I ono "sveprisutna" se odnosilo na Kinga, ne na publiku. Nisam mislio da gde god se okreneš nalećeš na Kulu, nego da šta god King da radi poslednjih nekoliko godina ima veze sa Kulom.

Jake Chambers

Ma znam, shvatio sam malopre na putu na posao. Da, tu si u pravu, ali opet to publici i nije bitno, jer su te veze izmedju dela koje povezuje sa Kulom u sustini sitne.
A coveku se to i ne moze zameriti, ipak je ovo prva prica o kojoj je ikad razmisljao... i ne, Kula nije bila toliko popularna do izlaska treceg i cetvrtog dela. Pobeze mi misao... drugi put cemo :D
I sad ti ne zameram nista vise, radilo se samo o onome sa objavljivanjem.

Lurd

Quote from: "Jake Chambers"Kula nije bila toliko popularna do izlaska treceg i cetvrtog dela

Treći deo je izašao 1991. godine. Ako mene pitaš, dovoljno da smori više.