• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

UPOOMOOOĆ!!!

Started by Aleksandar Žiljak, 24-06-2005, 20:16:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Izitpajn

QuoteKakve veze SF ima
Pa dobar dio diskusija, a naročito argumenata koji se ovdje povlače, je baziran na fantastici. S tim da se Hrvati zalažu za znanstveni pristup, dok Srbi preferiraju horror :lol:

Jake Chambers

Quote from: "Izitpajn"
QuoteKakve veze SF ima
Pa dobar dio diskusija, a naročito argumenata koji se ovdje povlače, je baziran na fantastici. S tim da se Hrvati zalažu za znanstveni pristup, dok Srbi preferiraju horror :lol:

Mada se ne slazem s tobom, ja bih to preformulisao, cisto fazona radi:
Rekao bih da su argumenti bazirani na SF, i to da se Hrvati zalazu za Science a Srbi za Fiction  :lol:

Ali kao sto rekoh (cisto da ne krene drvlje i kamenje), to je samo sala.  :P
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Aleksandar Žiljak

DOBRO, BRE, JE'L ZNA KO KO JE JOHN BISTORT!!!???
A. Žiljak

Aleksandar Žiljak

A. Žiljak

Aleksandar Žiljak

A. Žiljak

Dragana

:)

Izgleda da su politika i cevapi odvukli paznju naroda od teme...
Keep on smiling...

Jake Chambers

Quote from: "Dragana":)

Izgleda da su politika i cevapi odvukli paznju naroda od teme...

Dragana, tako ti je na svakom forumu  8)

Aleksandar Žiljak

Ovo gore je trebalo da ide samo jednom, ali se forum nešto ukomirao, pa je sistem moje nervozno tipkanje shvatio kao "pošalji tri puta". Al' dobro, s kompjuterima se ionako ne raspravlja, preglupi su.

A sad ozbiljno. Ono što je Boban odmah predložio: Jurković. Ja sam čak mislio da je on, al' je onda ispalo da nit' je on, nit' zna 'ko je. Ne zna ni Krsto Mažuranić, a ni Damir Mikuličić, koji je tada bio potpisan kao neki pomoćnik urednika, šta li.

Pa sam sad opet tamo gdje sam i bio: Nemam pojma. Mislim, ništa tragično, može i bez njega, planiramo bar 40 autora, njega neće ni da se primjeti da ga nema, ali nije loša priča (posebno za taj period SIRIUS-a), pa mislim, šteta je.

A što se ćevapa tiče: pojma nemate, najbolji se rade u Zagrebu.
A. Žiljak

Boban

Nadam se da u antologiju nisi uvrstio Biljanu Mateljan, posto sam upravo s njom postigao dogovor da udje u antologiju srpskog SF-a...
Imam još neke koje vrbujem, mislim, neke ne vrbujem, mada su čisti Srbi, Darije Đokić npr, ali je njegovo pisanje bezvredno pa ga možete zadržati.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Dragana

Quote from: "Aleksandar Žiljak"A što se ćevapa tiče: pojma nemate, najbolji se rade u Zagrebu.

Ja ne odustajem lako :)

A gde u Zagrebu? Bicu tamo za desetak dana.
Keep on smiling...

PTY

Mora da ti se siroti Đokić opako zamerio, Bobane.

Izitpajn

Quote from: "Aleksandar Žiljak"A što se ćevapa tiče: pojma nemate, najbolji se rade u Zagrebu.
Ovo čak ni ja ne vjerujem...  :roll:

Boban

Zapadno od linije Karlobag/Karlovac/Virovitica nema jestive hrane.

Truba

zato je u Hagu kažu extra  8)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Tex Murphy

Džejče, jesi li ti uopšte probao ćevape kod Želje?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Jake Chambers

Meni sve ovo liči na Jovu Zmaja i Ciganin Hvali Svoga Konja - uključujući i Bobanovu priču o "prevođenju" na Hrvatski.  :P

Truba

Quote from: "Harvester"Džejče, jesi li ti uopšte probao ćevape kod Želje?
poskupili na 5  :(  :cry:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Jake Chambers

Quote from: "Truba"
Quote from: "Harvester"Džejče, jesi li ti uopšte probao ćevape kod Želje?
poskupili na 5  :(  :cry:

Vjerovatno nisam jeo iste, ali sam upravo bio gore na Konjarniku i jeo sam one sarajevske o kojima sam već pričao. Stavili ljudi sad na kiosk i maskotu - Vučka koji drži ćevape :)

@Boban:
Ćevape još uvijek jedemo mi, koji nismo kao neki dostigli premudrost i gloriam dei pa da jedemo kaviar  :P

Izitpajn

Quote from: "Boban"Zapadno od linije Karlobag/Karlovac/Virovitica nema jestive hrane.
Ma ima dobre hrane, ali jebiga, pobjegla nam posluga... :lol:

Izitpajn

Quote from: "libeat"Mora da ti se siroti Đokić opako zamerio, Bobane.
Zamjerila se njemu Majka Priroda pa je sad kivan na sve...

Jake Chambers

Quote from: "Boban"Zapadno od linije Karlobag/Karlovac/Virovitica nema jestive hrane.

Ух...ово боли.  :lol: Ја сам мислио да је та "послуга" прогнана?  :twisted:

Izitpajn

Quote from: "Jake Chambers"Ух...ово боли.  :lol:
Što bi rekao Robin Williams u "Petru Panu": "DON'T MESS WITH ME, I'M A LAWYER!" :evil:

Mislim, nisam ja nego RW :)

QuoteЈа сам мислио да је та "послуга" прогнана?  :twisted:
A što bi ti napravio s batlerom koji ti porazbija kuhinju, uništi luster, baci stolice kroz zatvoren prozor, izvali kredence iz zida, počupa pipe, porazbija keramičke pločice, poplaši goste, zguli žbuku sa zidova, počupa instalacije, zapali zavjese, obriše guzicu stolnjakom, izgazi tegle s cvijećem, rasturi frižider, izogovara te pred sobaricama i ti tek poslije doznaš da je samo htio slobodan vikend? 8)

Uh, opet smo krenuli u *one* vode...  :oops: Imaš kakav prijedlog kako da to zaobiđemo? Ja se ne mogu kontrolirati, ja sam ovisnik o prepucavanju po forumima... :cry:

Berserker

Vrlo simpaticno podjebavanje na temu ustaskog genocida nad Srbima u poslednjem ratu.
Iskreno receno, ne znam zasto ovo moramo da trpimo u svojoj kuci.

Jake Chambers

Uh, opet smo krenuli u *one* vode...  :oops: Imaš kakav prijedlog kako da to zaobiđemo? Ja se ne mogu kontrolirati, ja sam ovisnik o prepucavanju po forumima... :cry:

Naravno da imam - samo zaobiđeš temu :)
Btw. I hrvatske izbjeglice u Bosni i obrnuto nisu ništa bolje ponašanje pokazale  :wink:
Ali, ajd' nećemo o tome.

Izitpajn

Quote from: "Jake Chambers"Btw. I hrvatske izbjeglice u Bosni i obrnuto nisu ništa bolje ponašanje pokazale  :wink:
Ma s tim se i ja - generalno - slažem. A to sam i rekao u onom horror maratonu na Deponiji. A ako ćemo ozbiljno, i na prvoj i na drugoj i na trećoj strani su najviše najebali oni koji od svega nisu ni luk jeli, ni luk mirisali, kako se i obično događa u povijesti... Mislim, osobno znam Srbe koji su otišli iz Hrvatske '91., Srbe koji su otišli '95., Srbe koji su pobjegli iz Krajine zajedno s Hrvatima, Hrvate koji su pobjegli iz "RS", Hrvate koji su pobjegli od Bošnjaka, Bošnjake koji su pobjegli od Hrvata i Srba... Ma, najbolje da te citiram:
QuoteAli, ajd' nećemo o tome.

Jake Chambers

Šta si sad htio reći mojim citatom?  :lol:

Izitpajn

Htio sam reći "Jebo forum koji svako malo rikne i proguta dubokoumne riječi kojima si htio obdariti svijet" :)

Izitpajn

Dakle, ovo je trebalo biti "kojima SAM htio obdariti svijet".

Hm, možda smo ga preopteretili... 8)

Loengrin

Sa zanimanjem iščekujem antologiju, a ako bude kasnila otrovaću se ćevapima  :?
:!:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Jake Chambers

Quote from: "Loengrin"Sa zanimanjem iščekujem antologiju, a ako bude kasnila otrovaću se ćevapima  :?
:!:

Не играј се са животом, мала  :wink:  8)

Lurd

Quote from: "Izitpajn"Imaš kakav prijedlog kako da to zaobiđemo? Ja se ne mogu kontrolirati

Šamari su čudo.

Od svega se čovek odvikne. A sad i ja da te pitam. Da li si došao da pričamo o fantastici ili si došao da podjebavaš na teme na koje uopšteno ne treba podjebavati?

Od svih tvojih postova na forumu, 95% je podjebavanje, u velikoj većini na društvenopolitičke teme. Stvarno mi dodje da prestanem da pazim na reči.
My trees...They have withered and died just like me.

Izitpajn

QuoteŠamari su čudo.
Jebiga, malo smo si daleko.

QuoteDa li si došao da pričamo o fantastici ili si došao da podjebavaš na teme na koje uopšteno ne treba podjebavati?
Kao prvo, došao sam jer me zanima srpska fantastika. Jebiga, baš i nemate znanstvene pa sam se zadovoljio i neznanstvenom. U međuvremenu sam došao do jednog romana, jednog časopisa, a ako sve bude u redu, za deset dana ću doći u posjed još materijala za čitanje. Svega toga ne bi bilo da nisam došao ovamo. Dakle, po mojim kriterijima, bolje da sam došao, nego da nisam. Podjebavanje je tu nuspojava.

Što se tiče tog i takvog podjebavanja, bez brige, ja isto tako vadim mast ljudima i na drugim mjestima gdje se pojavim. Uopće nisam nacionalno isključiv. Jebiga, u horoskopu mi piše da imam sklonost stjecanju moćnih neprijatelja, koja je uopće poanta u stjecanju onih nemoćnih? To ću pustiti papcima. Isto tako, ne razumijem koje su to teme na koje se "treba podjebavati". Ako imaš političku korektnost glede mede i podjebavanja, onda to više nije podjebavanje, jelda?

QuoteOd svih tvojih postova na forumu, 95% je podjebavanje,
Prebroji ponovo.

Quoteu velikoj većini na društvenopolitičke teme.
Pa kad se tako lako ložite :lol: Kad bih napisao "Za Lazovića je bolje da objavljuje samo pod pseudonimom" ili "Neka se Ognjanović drži znanosti, bolje mu ide", nitko živ ne bi reagirao.

A s Bobanom se tako lijepo šamaram... :lol:

QuoteStvarno mi dodje da prestanem da pazim na reči.
Pa, Deponija nam je uvijek na raspolaganju 8)

Izitpajn

Quote from: "Izitpajn:"
Quote from: "Lurd:"Od svih tvojih postova na forumu, 95% je podjebavanje,
Prebroji ponovo.
Dakle, da se dopunim (kad je vrućina pa mi mozak radi sporije): prebroji ponovo, usporedi s prosjekom foruma i reci da previše podjebavam...

Nego, da dopunim i nešto stariju temu:
Quote from: "Boban:"Meni lično je Jurković rekao daje to politika Vjesnika i da ni oni nisu srećni što moraju da se smaraju oko toga, ali da nema izbora. Jedino što to nisu radili ekstremno pažljivo, više je bilo neko zamazivanje očiju javnosti ubacivanjem tu i tamo ijekavice i čisto hrvatskih konstrukcija i reči.
Ovo je bre dokazivo bez odbrane.
Vidiš, baš sam sreo dotičnog neki dan i pitao ga za tvoje priče. Sjeća ih se i kaže da su objavljene ovakve kakve su došle. Kaže da se s kolegama čudio kako to da si koristio hrvatske izraze i malo ih je iritiralo što si bio nedosljedan, ono, miješanje jezika i sve to, ali su na kraju zaključili da si valjda računao da priče, pošto idu na hrvatsko tržište, trebaju biti hrvatizirane kako bi ih publika bolje prihvatila. Pa su pitali lektora što da rade pa je ovaj samo slegnuo ramenima i rekao da nema šanse da on gubi vrijeme na takve stvari pa su pustili neka ide kako ide.

Boban

Buahahahahahahahahahahahaha....

Dobar pokušaj.

Jake Chambers

Hehehe Izi tako si lijepo promijenio gore onaj svoj neuspjeli post, pa ja pitanjem "Šta si htio reći mojim citatom" ispadoh glup  :twisted:

Izitpajn

Mda, vidiš, uopće nisam razmišljao o tome. Okej, u pravu si, ubuduće ću jasno naznačiti kad naknadno editiram post, a ti primi moje najiskrenije isprike  :oops:

Boban

Izi, misliš da iko ovde veruje da ti radiš nešto slučajno i spontano?

Jake Chambers

Quote from: "Boban"Izi, misliš da iko ovde veruje da ti radiš nešto slučajno i spontano?

Bobane mislim da tu nije bilo zlih namjera...server naprosto posandrca malo-malo pa izbaci tri posta od jednom ili ne izbaci nesto itd.
Sad ces reci da ne moze da podnese toliku kolicinu nasih gluposti?  :evil:

Izitpajn

Quote from: "Boban"Izi, misliš da iko ovde veruje da ti radiš nešto slučajno i spontano?
Ne znam, vjerujem da svatko gleda ljude po sebi. Lažljivac će misliti da svi lažu dok će konspirator svuda vidjeti zavjere.

Jake Chambers

Ne znam, vjerujem da svatko gleda ljude po sebi. Lažljivac će misliti da svi lažu dok će konspirator svuda vidjeti zavjere.

Hm....ja sam to isto rekao za gradonacelnika u Gogoljevom Revizoru  8)

R.U.R.

Quote from: "Aleksandar Žiljak"DOBRO, BRE, JE'L ZNA KO KO JE JOHN BISTORT!!!???

JA!!!xanix

Pajke

Nije bas uvek tako.
Dovoljno je da se neko vise puta opece u vezi nekih stvari pa da se covek pocne drugacije postavljati prema istima(nevezano kakav je on sam).

Ghoul

Quote from: Boban on 25-06-2005, 12:42:12
Čuveni Predrag Raos je genetski 75% Srbin; uopstalom koji bi Hrvat dao svojim sinovima blizancima imena iz srpske mitologije?

:-D :-D :-D
https://ljudska_splacina.com/