• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ZNAK SAGITE

Started by PTY, 29-06-2005, 10:20:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

PTY

Dakle, čisto za svaki slučaj ako Bobanu zaista pukne film pa odluči da razbuca sve što mu padne šaka, da ja sad ovde sakupim info o Znaku Sagite.

Onako, na jednom mestu, podesno za printovanje.
Ili kopipejstovanje.
Ili štaliveć.

Ako do najgoreg dođe.

E sad, ja posedujem kojekakve bits&pieces o Sagiti (i to tek od Monolita 3 naovamo) te stoga molim staru gardu koja je bila na licu mesta da utpotpuni mozaik. Dakle, Vlado: smatraj se prozvanim. Mićo, ti također, ti si u sve to upleten od samog početka. Radmilo također, mada sumnjam da će hteti da se bakće po netu.
I svi ostali kojima nije mrsko da se prisete koječega vezanog za Sagitu.

Recimo da je u pitanju kolekcija anegdota, prisećanja, uspomena ili šta već.  

Bobane, ti ispravi ono što smatraš da nije stoprocentno tačno. A biće toga mnogo, garant. Nakon nekog vremena sećanja se nekako... izvitopere.

PTY

Dakle, da krenem sa onim što je meni poznato:

Znak Sagite je fino startovao. Monolit 1 je bio najbolja SF stvar koja se pojavila na području ondašnje nam zemlje. "Cigla" ,od milošte, je planula preko noći k'o hot cakes. Svi su hteli još, svi su se odmah pretplatili na dvojku.

A onda.

A onda je došao Monolit 2.
Na kojem je Sagita (zapravo Boban, ali to mu dođe isto) glanc bankrotirala.

E sad, to je bilo pre mog vremena tako da sve o tome znam iz druge ruke. A to 'sve' ide otprilike ovako:

Negde na pola štampanja izdanja, desi se poplava u štampariji. Sve otišlo u majčinu, ceo tiraž i sva zaliha papira. Boban je uspeo da spasi tek par komada; postali su veliki raritet i Libeat sa zadovoljstvomovde izjavljuje kako je ta konkretno cigla sa njom proputovala pola zemaljske kugle i danas stoji na polici pod strogim nadzorom. (To izdanje na koricama ima Bobovu ilustraciju 'plavog' kosmonauta i stvarno me zanima koliko je tih primeraka prvog izdanja danas živo.)

Dakle, ta poplava je odnela skoro tiraž, ceo papir i svu pretplatu. Svako normalan bi batalio dalje trpanje para u rupu bez dna ali (na našu sreću  :) ) Boban nikada nije bio nešto posebno opterećen tom konkretno vrlinom.

Pa je krenuo iz početka. Ne od nule, nego par stepeni ispod nule.

Podigao je novu pretplatu za buduća izdanja da bi istom mogao da financira nesrećni Monolit 2.

PTY

E da, sad sam se setila: Bobane, smem li da kažem reč-dve o Maslačkovom Vinu?

Ili je ta konkretno ilegala još uvek hush-hush?   :lol:

Boban

Odvano nisam pominjao Kalahari i tvoj prokljucali mozak.
Imas li ti neki trač koji nema veze sa mnom, da i meni bude smešno?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

PTY

Infantilan retort.

I uopšte nisu u pitanju nikakvi tračevi. Govorim o onome što znam iz prve ruke.

Recimo, sećam se kada sam u štampariji videla Zlatnu Knjigu. I dan danas kada ujutro otvorim novine setim se toga. Miris olovne farbe. Neverovatan osećaj, videti na gomili ceo tiraž sveže štampane knjige.

Bemliga, osetila sam se nekako...ponosno.
Glupo zvuči ali je tako.
Kao da je knjiga bila lično moja.

Sećam se kako mi bilo krivo što DRF nije bi tamo da to vidi i omiriše; mogu samo da zamislim kako bi se njega to dojmilo.

Da, i uzela sam sebi jednu kopiju. Nije preživela tamo negde dvadeseto uzastopno čitanje. Kasnije sam na sajmu knjiga dobila drugu, autografisanu.

Ni ta nije preživela; ojadili me neki tipusi u Železniku.

Ah. Life is a bitch.  :(

Loengrin

Znak Sagite mi znači mnogo iako nisam super obaveštena kao SF fanovi koji su se međusobno družili pisali ili učestvovali na bilo koji način u popularizaciji SF pravca u književnosti a i šire.

Videla sam da ZS ima problema i da organizatorima treba pomoć. Interesuje me kakvu pomoć traže i koji je najgrđi problem oko koga se mora najviše zapeti. Ne mogu da verujem da ima toliko ljudi koji cene ZS a da stvar ipak propada.
:roll:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Izitpajn

Quote from: "Loengrin"Ne mogu da verujem da ima toliko ljudi koji cene ZS a da stvar ipak propada.
Znaš kako se kaže, kad ekipa igra loše, nisu krivi igrači, nego trener :roll:

Loengrin

Zdravo, znam šta misliš, ali je meni važnije da dobijem odgovor, ne bih da polemišem, rasplinuću se  xscatt
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Pajke

Quote from: "libeat"

Negde na pola štampanja izdanja, desi se poplava u štampariji. Sve otišlo u majčinu, ceo tiraž i sva zaliha papira. Boban je uspeo da spasi tek par komada; postali su veliki raritet i Libeat sa zadovoljstvomovde izjavljuje kako je ta konkretno cigla sa njom proputovala pola zemaljske kugle i danas stoji na polici pod strogim nadzorom. (To izdanje na koricama ima Bobovu ilustraciju 'plavog' kosmonauta i stvarno me zanima koliko je tih primeraka prvog izdanja danas živo.)

Nisam siguran ali cini mi se po tvom opisu da je takav primerak bio u mom kompletu kog sam prodao pre nekih 8 godina da bih imao dovoljno para da kupim kompjuter. Srecom, prodat je mojoj dobroj prijateljici pa je lako proveriti.
Nekoliko prvih brojeva Monolita sam kupio...mislim da je bila '93a, za male pare kod Platoa od jednog čiče koji je prodavao stripove.

PTY

Je, Monolit je uvek cirkulisao od ruke do ruke, to je maltene bilo nešto kao pravilo. Iz današnje perspektive sam tiraž Monolita gotovo da i nije više važan, pošto bi svako izdanje pročitalo najmanje desetak ljudi.

Recimo, sve Sagitine knjige koje sam ikada imala (sem nekoliko autorskih primeraka) su obavezno bile second – hand i za mnoge od njih ni ja nisam bila poslednji vlasnik. To mi je uvek bilo nekako gotivno, kad knjiga švrlja od vlasnika do vlasnika. Umesto da čami na nečijoj polici pročitana samo jednom.

Najsmešnije od svega, ja ne znam tačno koliko je Monolita uopšte izdato. Mislim, to je nešto kao supersikret info kojeg na ovom sajtu definitivno nema. A o drugim Sagitinim izdanjima da i ne govorim.

Pajke

Imas sken te naslovnice?

Ili daj makar detaljniji opis.

PTY

Nemam sken. Probaću da organizujem sutra.

zakk

DALJEEE!!! Hoću nastavak! Jedini (za sada) normalan topic!!
NAAAPRED LIBEAT!!!
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Mica Milovanovic

Dostojanstvo, mladicu...
Zene ti daju informaciju samo kada im je to u interesu i nikakvo vristanje tu ne pomaze...
Mica

Lurd

Quote from: "Mica Milovanovic"Zene ti daju informaciju samo kada im je to u interesu i nikakvo vristanje tu ne pomaze...

Kakvo neiskustvo...Pre će biti da nijedan muškarac nema dovljno odsustva dostojanstva da vrišti koliko je potrebno da se slomi žena. Inače, svaka se slomi na vrisku, samo treba biti dovoljno uporan.
My trees...They have withered and died just like me.

PTY

Je, je, zakkatustra i lurdusami, lako je vama da se za*ebavate... ja već mesec dana ne mogu dve sekunde zajedno da sastavim, kamoli da se lomim na skrimsovima.

Nego, sad ozbiljno, stvarno sam u frci zadnjih dana pa nisam stigla da organizujem sken. Pajke ima sliku, mutna je i očajna kakva jedino cell-mmf može da bude i stvarno ne znam da li uopšte vredi da se okači.

zakk

Quote from: "Mica Milovanovic"nikakvo vristanje tu ne pomaze...
ja sam ono zamislio više kao navijanje, al mi bilo glupo da kačim 'ole-oleeee' velikim crvenim slovima

Quote from: "libeat"Nego, sad ozbiljno, stvarno sam u frci zadnjih dana pa nisam stigla da organizujem sken. Pajke ima sliku, mutna je i očajna kakva jedino cell-mmf može da bude i stvarno ne znam da li uopšte vredi da se okači.
dajem binarne signale podrške, i željno očekojem nastavak priče. daj sliku, kakva god da je.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Boban

Ne znam o čemu se radi, ali podozrevam da ćemo biti zasuti gomilama poluinformacija, proizvoljnosti i koještarija.

Ghoul

Quote from: "Boban"podozrevam da ćemo biti zasuti gomilama poluinformacija, proizvoljnosti i koještarija.

sounds good to me! :!:

liebe, bring it on! :lol:
https://ljudska_splacina.com/

dexa pantelejski

Ma kakvo je ovo palamudjenje i kojim povodom? O cemu se ovde uopste radi? Jel treba da se uclanim u neku sektu il da naucim neki davno izumrli jezik da bi razumeo o cemu svi vi tako pametni i produhovljeni lomotite? Od svih mogucih proseravanja na ovom sajtu (a ima ih ohoho!) ovo je jedno od najgorih!

Izitpajn

Čisto da se javim kako bih potpisao peticiju podrške Libeati kako bi ista nastavila s iznošenjem povijesnih zapisa. O-ĆE-MO   JOŠ! O-ĆE-MO   JOŠ!

PTY

Quote from: "Boban"Ne znam o čemu se radi, ali podozrevam da ćemo biti zasuti gomilama poluinformacija, proizvoljnosti i koještarija.

Uuuu....  :x

Eto, pošlo ti za rukom da me naljutiš. A baš sam htela da usput pomenem kako si ti lično strašno mnogo valjanih stvari uradio i kako je zaista mnogo ovoga što se danas zove srpski sf zapravo tvojih ruku delo. I sve ove današnje šmizle što se u javnosti autonomno prenemažu su zapravo isključivo Sagitine kreacije. (Sem Ghoula. Jedino on nije ničiji projekAt.) I htela sam da onako uzgred dodam kako je, u globalu uzevši, rezultat ipak malkice važniji od motivacije i kako ti jedino zbog toga neke stvari i dalje po difoltu opraštam. I još sam htela da negde zgodno ubacim kako je tvoja one-track mind, koja se inače može slobodno klasifikovati kao nepopustljiva i zdravo tvrdoglava, uglavnom iskupljena faktom da egzistiraš u getu u kakvom upravo takve karakteristike budu ne samo neophodne, nego maltene vrline.

Ali naravno, zaista ne bi trebalo širiti poluinformacije, proizvoljnosti i koještarije. Umesto toga, jednostavnije je naprosto slegnuti ramenima i ostaviti te da se u miru akaš u stvaranju imidža koji može da ti posluži jedino u očaravajuću svrhu samoobmane.

Iliti, narocki rečeno, oladi malo. Znam da čvrsto smatraš kako si centar univerzuma ali alas! veruj mi na reč da ima zaista podosta stvari vezanih za ovu temu u kojima ti tek periferno egzistiraš.

PTY

A deksa šmeksa je beyond help, čak i za (o)kultnu Libeat.  

Mada, kažu mi da pantomima u tome ponekad uspeva pa, Lurde, evo ti prilika za usavršavanje tehnike.  :evil:

Lurd

OVO JE KRAJNJE JEDNOSTAVNO OBJASNITI.

DEXA, PRATIŠ LI?

LIBEAT SE UPLAŠILA DA ĆE SE ČASOPIS ZNAK SAGITE I DEFINTIVNO I ZVANIČNO UGASITI, TE JE HTELA DA NAPRAVI RETROSPEKCIJU ONOGA ŠTO JE BOBAN SA TIM TZV. BRENDOM URADIO ZA DOMAĆU FANTASTIKU.

OSTALE LUCPRDE I DOKONI JEBIVETRI DOŠLI SU DA PROSIPAJU GLUPOSTI, POZVANI DA PRIČAJU (VARVARIN, MIĆA) VEROVATNO SU SE UPLAŠILI TIH JEBIVETARA I POVUKLI, A BOBANOV NAOPAČKI PARANOIDNO/KAMENI UM, NENAVIKNUT NA POHVALE, PODSTICAJE I ZNAKE ZAHVALNOSTI ŽELEO JE NA VREME DA SE OGRADI OD SVAKE EVENTUALNE NEPRIJATNOSTI, NEPRAVILNOSTI ILI PROZIVANJA.

A ONDA JE NAŠA OMILJENA PSIHOLIBEAT POPIZDELA, A CELA LEPA PRIČA MOŽDA OTIŠLA U LEPU PIZDU MATERINU, NE NJENOM KRIVICOM.

Ili to uopšte nije taj film?

Lurd

Duplirani post ću iskoristiti za društvene parole:

Jedite povrće!

Recite "Ne!" Mekdonaldsu, Koka-koli i ostalim trovačima!

Bavite se sportom!

Ne gledajte loše filmove!

Čitajte knjige!

Volite svoje bližnje!

Uvek se sa osmehom javljajte na telefon!

Pajke

Lurd

A oko toga je frka! Pa imam ja taj Monolit, a možda mogu da sredim bolji sken. Možda.

PTY

Lurde, hvala na pantomimi. Jeste, to je taj film. (A za ono 'psiholibeat' još ćemo da popričamo, ja i ti i nas dvoje.)   xtwak

Dakle narode, tadaaaaa - to je famozna dvojka.

Slika je opako mutna jerbo su sve moje cellsličice  takve, imam stvarno žnj celularac ali ipak se lepo vidi primerak te konkretno cigle na mom stolu. Eto. The proof is in the pudding.

A kako ispada da i Lurd i Pajke imaju taj famozni Monolit, ja sad pomalo slutim da možda  i nije baš toliki raritet.  Ili je u pitanju slučajna slučajnost.

LM, ko god ima Monolit 2 sa drugačijom naslovnicom, neka pokaže, ako nije mnogo zahtevno.

sandman

Quote from: "libeat"(A za ono 'psiholibeat' još ćemo da popričamo, ja i ti i nas dvoje.) xtwak

Ma, koliko sam ja skontao, taj 'psiho' term je izgleda Lurdov nacin da iskaze prema odabranima posebnu vrstu naklonosti i najektniji je kad se izgovori šapatom u kuloarima Laze

:x

Take no notice, bre!

PTY

Ma baš se meni štuca za Lazine kuloare i budoare.

A ovo mi gotivno iz dva razloga: prvi - ja jesam sajko a drugi - Lurd to ovde meni isključivo iz milošte, inače kad ga istinski naljutim pominje mi kevu.    :lol:

PTY

U skadu sa već ustaljenom praksom alteracije duplih postova:

NE GAZITE TRAVU!
Pušite je...

Lurd

Ovo moje "psiho" stvarno ima razna tumačenja, a ovde i jeste iz milošte.

Ali, Sendmene, u tvom slučaju izraz "psiho" ja koristim u negativnom, najngetaivnijem mogućem, značenju. Rekao sam ti i ranije da me se kloniš, jer ne želim da imam bilo kakve veze sa tobom.

Trudim se da budem bolji nego što jesam, pa sam zato onomad i prihvatio tvoje izvinjenje, kako god ono bilo sročeno. Ali to ne znači da smo mi drugari ili da želim sa tobom da imam bilo kakvu komunikaciju.

sandman

Ali Lurde.. ja ti se nikad nisam izvinjavao za bilo sta

Doduse, rekao sam da mislim da si ti u principu sasvim OK tip i ako to racunas u izvinjenje neka ti bude

Ja nemam nista sa tobom, nikad nisam komunicirao sa tobom na bilo kom licnom nivou i svakako nisam smatrao da treba da komuniciram na takav nacin kad me pozoves u 4 sata ujutro

You're just some guy from board

Misli i govori o meni sta god hoces. Prosto ti bilo

dexa pantelejski

E, bas mi je drago... Lurde, fala na informaciji.

Mada mi nije jasno sto bi se neko ko zivi u Juznoj Africi tolko ustrisao i prepadao sto ce se ugasi malotirazni SF godisnjak u zemlji sa 3/4 tehnicki nepismenog stanovnistva.

Mislim, ima ovde stvari za koje se treba vise "plasiti". Jebo te, pa jedna GRADINA, casopis koji sa prekidima izlazi od 1900. je neprestano u nekakvim krizama i niko prstom da mrdne. Velike kuce kakve su Prosveta, Nolit i BIGZ odose na dobos a vi ovde naricete za jednim ZS.

Ne zelim ja da umanjujem znacaj ZS koji jeste OGROMAN. Medjutim, umesto sto trosite energiju na ovu jalovu tupljavinu i placete za prosutim mlekom mogli biste da uradite nesto konkretno. Ono sto rade ljudi iz EMITORA je nesto konkretno, ono sto je radio Boban je nesto konkretno (urednik sam vec skoro 5 godina i znam koja je to muka, narocito famozni rad sa ljudima gde treba da trpis svaciju sujetu i svacije hirove), ono sto rade neki nasi izdavaci i urednici po periodici (pomenuta GRADINA eto je uvek objavljivala SF autore) je konkretna stvar. A na ovom forumu masa egomanijaka i dokolicara prodaje pamet  i muda za bubrege i famozna nepostojeca domaca SF scena od toga nema nista.

Sto se mene tice, a ovo govorim iz pozicije redovnog citaoca (i kupca) vecine brojeva ZS kao i knjiga iz istoimene edicije, casopis jeste uspeo da na staklenim nogama odrzi SF u nas i da ga koliko toliko afirmise.

Ono u cemu ZS i vecina vas gospodo draga NIJE USPELA jeste da resi onaj osnovni problem koji je bio i razlog pokretanja ZS. A taj problem tice se stava vladajuce glavnotokovske knjizevnosti prema zanrovskoj knjizevnosti. Dakle, bili ste u getu pre 15 godina i dalje ste u tom istom getu. Samo sto ste zahvaljujuci ZS-u i ponekim sporadicnim stvarima uspeli da promolite nos iz tog geta cisto da vidite kakav je to veliki svet spolja. Ono sto je bila misija ZS-a koliko sam ja kapirao jeste da se SF, Fantasy i Horrror ustolice kao punopravni clanovi tzv. srpske knjizevne scene. Da jedan Filipovic i Zivkovic budu cenjeneni koliko i Alabahari ili Zoran Ciric. To se nije desilo niti ce se desiti dok je vas stav ovakav a ambicije pilicarske (daj sta das dobro je dok izlazi).

Mozete da budete vi zabrinuti kolko ocete, mozete da pravite retrospektive i podgrevate mrtvace. Sve je to jalova rabota dok neko od SF pisaca ne bude usao u krugove tzv. ozbiljnih knjizevnika, dok neki SF ili Horor roman ne dobije Ninovu ili Andricevu nagrade a o njemu kritike budu pisali Vasa Pavkovic, Mihailo Pantic ili Mladen Veskovic. To ce biti prava i puna afirmacija SF-a u nas a ne stampanje casopisa i knjiga u malom tirazu i za probranu publiku.

Ghoul

дексо, погодијо си га, по обичај, ко ћорав с прс у дупе!

алал вера!
https://ljudska_splacina.com/

dexa pantelejski

Kad sam zimus prilikom tribine na kome je bio ceo ziri za dodelu NINove nagrade pitao te ljude sta misli o zanrovskoj knjizevnosti i konkretno o Zoranu ZIvkovicu, jedini koji me je udostojio odgovora bio je onaj sujetni posiso-sam-svu-pamet-sveta Jerkov koji je i sam bio onako malo zbunjen a malo nezainteresovan. Pricao je on lepo kako mu je Zoki drug kako je fin covek, kako je erudita i dobar pisac ali kako njih u ziriju to bas mnogo ne tangira jer on jelte pise (o, uzasa!) naucnu fantastiku. A oni ostali su se ponasali ko strucni stab fudbalske reprezentacije koje pitate STA MISLITE O IGRI VLADA DIVCA?
Izrazi lica su govorili - JEBO TE, VLADE DIVAC JE KOSARKAS - MI IGRAMO FUDBAL! KAKVE TO VEZE IMA?!!!

Lurd? Pratis li?

VI PISETE SF, A MI CITAMO/KRITIKUJEMO/NAGRADJUJEMO - KNJIZEVNOST!

AKO OCETE DA IGRATE FUDBAL - PRVO UDJITE NA TEREN!
NEMOJTE DA STOJITE U PUBLICI I PSUJETE SUDIJI MAJKU. TO NIJE LEPO A I NEMA NEKE VAJDE.

Loengrin

Quote from: "dexa pantelejski"AKO OCETE DA IGRATE FUDBAL - PRVO UDJITE NA TEREN!
NEMOJTE DA STOJITE U PUBLICI I PSUJETE SUDIJI MAJKU. TO NIJE LEPO A I NEMA NEKE VAJDE.

Kakva vajda kad te ne puštaju na teren?
Bar da kažu zašto: ne umeš da igraš, imaš dva leva oka.  :P
OK, možda ja nisam najbolji SFoman, ali mogu bar da kosim travu po terenu.
Lepo sam pitala (vidi gore) i sem dokazivanja kome je najveća glava, ovde niko ne šiša one koji bi da pomognu.
Pa šta sad, da li treba da platim da bih saznala - kakva je, molim lepo, pomoć potrebna da bi SZ prodisao (sem plakanja nad starim SZ)

Lurd

Prvo, ja verujem da se Libeat tangira zbog Znaka, jer joj znači i na jednom ličnom nivou. Drugo, ona je valjda pisac, a oni mogu da šalju radove da bi ih urednici objavljivali. Therefore, ne vidim ništa loše u želji da se napravi retrospekcija Bobanovog stvarlaštva. Mislim da je ona tela to da uradi, a ne da pokrene akciju.

Drugo, ja apsolutno znam kakva je situacija sa fantastikom u Srbiji. Ako u nekim drugim sferama kaskamo za Zapadom po 30 godina, ovde zaostajemo jedno 45. Ja mogu da ti dajem neke opšte ideje kako da se stanje popravi, ali ne mogu ništa konkretno, jer je moje polje delovanja jako suženo. Ja mislim da se sa tom bagrom može razgovarati samo na takav način i napušavati ih se.

Ja sam veliki pobornik i zagovornik edukacije, ali mislim da se ona ne može obavljati na matorim ljudima koji su završili duhovno/intelektualni razvoj, a veruju da su najpametniji. Mislim da zato treba da ustanovimo svoj sistem vrednosti i namećemo ga drugima. Medijske promocije, davanje preteranog značaja dogadjajima, agresivnom kampanjom da se ljudima stalno stavlja do znanja da fantastika postoji, da SF i Horor i Fentazi jesu umetnički žanrovi i da nisu ništa manje važni od ostalih.

Jake Chambers

Quote from: "Lurd"
Ja sam veliki pobornik i zagovornik edukacije, ali mislim da se ona ne može obavljati na matorim ljudima koji su završili duhovno/intelektualni razvoj, a veruju da su najpametniji. Mislim da zato treba da ustanovimo svoj sistem vrednosti i namećemo ga drugima. Medijske promocije, davanje preteranog značaja dogadjajima, agresivnom kampanjom da se ljudima stalno stavlja do znanja da fantastika postoji, da SF i Horor i Fentazi jesu umetnički žanrovi i da nisu ništa manje važni od ostalih.

E, TO  8)
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Boban

Ono sto ja ne razumem iz svega ovoga i bas ne kapiram o kakvoj krizi Znaka Sagite se prica. Casopis istina ima trenutnu pauzu u izlazenju ali je ta pauza posledica moje zelje da se napravi evolutivni korak napred, ne nedostatka para i saradnika.

Sto se tice prihvatanja od strane "glavnog toka"... nisu kriticari koji su trenutno na vlasti ti koji ce odrediti sta ce iz ovog perioda srpske literature da bude upamceno. Nase je da pisemo najbolje sto umemo, a o svemu ostalom ce se pobrinuti okolnosti, sudbina i vreme...

Lurd

Bravo, Bobane. A i kad smo već tu, daj nam još koji detalj za časopis. A i odgovori curi kate pita.

Loengrin

I to je to? I to znači da mi ovde imamo sve što nam treba?

Ono o čemu ja sanjam još od malena je neko javno mesto - knjižara, klub, biblio/stripo/video/audio/svašto-teka, mesto za ljubitelje SF-a, Horora, uopšte fantastike, ali i svega što bi moglo iste da  interesuje (nauka, tehnika, razne ostale vrste umetnosti).

Bilo bi to veliko i moćno ali u najlepšem smislu te reči.
Pogledajte koliko samo frizerskih salona, kafića i prodavnica patika ima, gre'ota je što nemamo ni jedno specijalizovano mesto za ono što poštovaoce ZS interesuje.

Lurd

Pa imamo Lazu, pobogu!!! Nije sve na izvolte, ali ima svega i svi hoće da ti daju šta ti treba.

Loengrin

Quote from: "Lurd"Pa imamo Lazu, pobogu!!! Nije sve na izvolte, ali ima svega i svi hoće da ti daju šta ti treba.

Ja štujem Lazu rili, ali do Laze treba doći, a da bi došao treba da upoznaš neke ljude, ili da imaš kompjuter ili da smogneš hrabrost pa da se sam pojaviš u ponedeljak i kažeš "evo mene kod vaaas" (za većinu malo verovatno) itd.

Moramo biti svesni da su ljudi različiti. Neki su povučeni ili stidljivi, neki se plaše da nisu dovoljno dobri da budu tu gde jesu, neki su doživeli mnogo gluposti pa se mudro čuvaju novih, a neki su samo prepotentni da bi priznali kako bi rado da dođu i pričaju, gledaju, slušaju.

Laza je malo uslovit, a i da nije i da zamislimo da je toliko očigledno dostupan i otvoren, tek tada mu fali stalni prostor! (samo nemoj da kažeš, paaa to nije jednostavno, jer znam  :wink: )

Jake Chambers

Quote from: "Loengrin"
ili da smogneš hrabrost pa da se sam pojaviš u ponedeljak i kažeš "evo mene kod vaaas" (za većinu malo verovatno) itd.

Loen, upravo tako i ide :)
Evo ja sam tako uradio i ostao živ. 8)
Ne boli uopšte, mada ritual inicijacije jeste malo zajebat.  :D
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Loengrin

Hm, ispade da govorim o sebi ... eeeerrr, ali ako, tako mi i treba    :?:
A ništa što se ja vajkam što propuštam ponedeljak za ponedeljkom zbog nekih putovanja & stuff.
Moram da priznam i da sam se odmah pojavila (pre nego što sam stekla tako fine poznanike) prepala bih pola društva svojim nastupom. Bilo bi, koja je ova pa sad?!  :shock:

A gde si ti to banuo Jake i kad je to bilo i koliko dugo si čekao (nadam se ne dugo). Ja sam kao što se da videti skorojevićka, bar što se udruženja i javnih dešavanja tiče.

PTY

Ok narode, da se razumemo: ovaj topic nije započet ni zbog kakve krize sa Sagitom kao izdavačkom kućom nego zbog krize sa Sagitom forumom. Ovim sajtom.
U nekoliko navrata Boban je izrazio želju da se ratosilja ovog foruma, i to za relativno sitne pare. Pa ako se i desi da, recimo Komi, kupi sajt za 500 funti, za očekivati je da bi on lično forsirao horore sa sisićima i krvićima a neki drugi kupac bi verovatno forsirao teme od ključnog značaja, kao na primer, čija je kita veća, 'rvatska ili srpska.
A kako ovde ionako nema sf-a ni za lek, htela sam da ima jedan topic posvećen Sagiti u celosti. Ne Bobanu. Sagiti.

Ali kada ste svi vi već iskopali kojekakve asocijacije po pitanju one 'izdavačke' Sagite, da ja odmah ovde izjavim:

Ne znam šta se sa istom dešava i uopšte me nije briga. Valjda ima ko će o tome da brine.

PTY

Mada je deksi promašio temu za ceo jedan parsek, svejedno, da ne ispadne kako sam skroz nekulturna pa ne odgovaram na direktne provokacije - ajmo malo:

Quote from: "dexa pantelejski"
Mada mi nije jasno sto bi se neko ko zivi u Juznoj Africi tolko ustrisao i prepadao sto ce se ugasi malotirazni SF godisnjak u zemlji sa 3/4 tehnicki nepismenog stanovnistva.

Ostatak posta zaista nije vredan citiranja.

O čemu ti pričaš, čoveče? Kakve veze ima Afrika ma sa čime ovde? Da li ti to smatraš kako bi Libeat imala više prava na kojekakvo prepadanje i "ustrisavanje", (šta god ti to bilo) da je iz Niš? Ili bar iz pizde materine Slanaca ili Dobanovaca ili Krnjače, pa da se nominalno potura kao stanovnik svecke metropole? I šta tebe uopšte boli uvo odakle se ja javljam? Ovo je net, Srbine bre!! Geografska distanca ovde ustupa mesto ideološkoj.

Gde ti ovde vidiš 'mrdanje prstima' jadna li ti majka? Ovo je bre jedan običan topik na jednom neobaveznom pod-forumu i nema ama baš nikakvu svrhu pod kapom nebeskom no da posluži razmeni neobavezne informacije. So fucking what?

I odakle tebi ideja da izdavaštvo u sf getu ili van njega obavezno treba da počiva na čuvenoj maksimi 'der ken bi onli van'? u čemu je fora zameniti jedan monopol drugim? U čemu je fora sjebavati sve što nije u tvom toru? Zar ne bi bilo bolje imati deset časopisa, makar i malotiražnih nego samo jedan veliki? Jel' vam maksima 'jedan za sve i sve za jednoga' vožd i spasitelj baš toliko nedostaje?

I odakle ti ideja da si u stanju na prvi pogled provaliti sve forumske egomanijake i dokoličare? Da li si siguran da ti ih niko nije prethodno pokazao? I to nepristojnim upiranjem prsta?

Pa kud si ti lično već evoluirao iz pilićarske faze u onu kokošarsku, pray explain, de su tebi te silne mejnstrim nagrade? De si to zatak'o Ninovu i Andrićevu i Nobelovu? Da li si siguran da uopšte znaš razliku između one Nebule i vaše lokalne Nebuloze?

I sa svim tim tvojim know-how, što ti je onda Gradina u kurcu? Što i Gradini treba kojekakvo mrdanje prstima? I odakle ti ideja da bih ti ja lično ikada dala prebijenu kintu za ono što ti lično nudiš 'tehnički nepismenom stanovništvu'?

I odakle ti ideja da ovakav topik uopšte može da 'podgreje mrtvaca'?
De živiš ti bre??????

I naravno, ono najvažnije - ako ti lično ikada prdneš u peršun sa svojim haj-flajerom, da li će i za tobom neko nostalgično da nariče, pa makar i iz afričke vukojebine?

Prey, answer.

Lurd

Oštro, libeat! Oš-tro!

Izitpajn

Ne se živcirati, Lee, trolova je bilo i bit će i na njih ne vrijedi rasipati energiju. Ja sam još prije puno godina zaključio da je pametno napraviti tablicu u kojoj lijepo podijeliš ljude na one do čijeg mišljenja ti je stalo i s kojima se raspravljaš, i na one koji su kreteni i koje je zabavno povremeno opandrčiti u prolazu.