• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

THE SWEETEST&THE MOST UNDERAPPRECIATTED B/C HORROR EVER

Started by ginger toxiqo 2 gafotas, 10-07-2005, 11:38:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ginger toxiqo 2 gafotas

Ne znam da li je bilo rasprave na ovu temu ovde ranije,ali voleo bih da znam-koji vam naslov pada na pamet kada se pomenu slatki,mali,beznacajni,nedovoljno uvazeni B/C horrori,po mogucstvu video-oriented,neodoljivi,zaboravljeni biseri...
Evo,ja zapocinjem anketu sa tufahijcom pod naslovom I,MADMAN(a.k.a HARD COVERS) Tibora Takacsa(potpisao THE GATE,ali i za ovaj raj potpuno nebitni THE SABOTAGE(Mark Dacascos,Carrie-Ann Moss&nicim izazvani bosanski Srbi u uvodnoj sceni))-sramotno neuverljivi specijalni efekti ali neodoljivo creepy atmosfera sa centralnim likom pasionirane chitateljke opskurnih naslova(nisam siguran,davno,1989/1990.,sam ga odledao,i zaista ne znam zasto sam se bash njega i bash ovog jutra setio-mislim da je glavni lik tumacila Jenny NEAR DARK Wright!).Sve u svemu,da se posluzim recnikom imdb ovisnika,a hidden little gem!
So,talk to me,someone... :idea:  :idea:  :idea:  :idea:  :idea:  :idea:  :idea:
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Ghoul

HARDCOVER – da, i ja sam to gledo čim se pojavilo kod pirata, negde 1990. i dao mu 2+ ili 3-
Simpa je atmosfera, stvarno sumorna i bolešnjikava, mada tu sigurno nije bila Dž. Koneli. Make up effects su passable, ali stop motion R.W. Cooka je bio i ostao idiosinkratično loš...

Brajan Juzna je idealan lik za ovaj topik, ali pošto ima zaseban, pomenuću ovde jedan predivan guilty pleasure u vidu filma THE BITE (prodavan nekima i kao THE CURSE IV), sa Jill Scoellen, nekadašnjom scream queen, slatkom devojčicom koju možda pamtite iz STEPFATHERA. Njenog dečka ujeda radioaktivna zmija ili tako nešto, što do kraja filma izaziva stvarno ogavne scene transformacije (SCREAMING MAD GEORGE RULES!) i nadrealnu, preteranu scenu u kojoj taj momak bljuje i na usta izbacuje OGROMNE debele zmijetine koje nikakvim zakonima fizike ne bi mogle da odjednom obitavaju u njegovom telu...
https://ljudska_splacina.com/

ginger toxiqo 2 gafotas

Mala ispravka-ja nisam ni,makar ne u ovom odgovoru,tvrdio da u 'I,MADMAN' glumi Jennifer Connelly,vec sada deep in oblivion-Jenny Wright(NEAR DARK),shto sam u medjuvremenu i proverio i tachno je.
Hvala za podsecanje na THE BITE-taj sumanuti,chesto nerazaznatljivi skup sjajnih detalja,a Jill Schoellen,one-time singer i rodjaku Jennifer Connelly po obrvama,mozete videti i u sa punim pravom zaboravljenom slasheru CUTTING CLASS,kraj tada joj verenika (Williama) Brada Pitta!
MORE!!!!!!!!!!!!! xuser

Ghoul

Ma pusti, to je moj senilni mozak u trenutku nepažnje od near dark misterioznim putem odsanjao dark city, i j. connely u njemu...

Evo još nekih B-C movie lepotica:
Prison- rani reni harlin sa par neodoljivih set-pisova
Witchboard- vrlo spooky i zabavan flick o ouija tabli, sa tawny kitten
Intruder- skot spigel, splatter-slasher u supermarketu
Killer klown from outer space- fina zabava, o alien-clown osvajačima
The kiss- ovo sam mnogo voleo kao mlađi, mada sem odličnih efekata ch. walasa i dobre muzike i dobrih set-pisova i simpa curice u gl. ulozi --- nema šta da ponudi.
Video dead – zabavan zombi trash-flick
The blob 88- gooo-ey kablooeee!
Vengeance the demon- stan winston vadi stvar, a lans henriksen ispomaže
Humanoids from the deep – sex-crazed aquatic monsters raping & maiming all around: naj-uber-mega sise+krv film svih vremena!
Lifeforce – najskuplji trash film svih vremena! Odlične maske i efekti! Gola matilda may!
Lair of the white worm- joooj, kolko je ovo ludo! Ken russel at his... maddest!
Phantom of the opera sa jill scoellen i r. englundom – pored slash-splatt efekata i jill, ima tu lepe slike i atmosfere
Dream demon- odličan engleski rip-off ulice brestova
Maniac cop- witty cohenov scenario i nekoliko odličnih set-pisova
Communion- cheezy 'real' account o susretu sa alienima, sa ch. Walkenom, i odličnom muzikom (a alieni izgledaju kao da su iz phantasm – usput, još jednog dobrog B-flicka!)
Brain dead – odličan 'is it real or am I hallucinating' minfuck sa bill paxtonom i bill pullmanom, i mnogo golih mozgova

Milosh

Quote from: "Ghoul"The kiss- ovo sam mnogo voleo kao mlađi, mada sem odličnih efekata ch. walasa i dobre muzike i dobrih set-pisova i simpa curice u gl. ulozi --- nema šta da ponudi.

Pa malo li je? Ja sam ovo gledao samo jednom, odavno, ali ostao mi je film u prijatnom secanju, sve vreme, bukvalno od pocetne scene ima nekakvu morbidnu atmosferu, a, ako se ne varam, ima u tom filmu i jedna simpaticna scena sa pokretnim stepenicama.

Nego, da i ja pomenem jedan film: WAXWORK (1988), odlicna varijacija kako na temu o muzeju vostanih figura, tako i kad je rec o arhetipskim horor monstrumima, vrrlo zabavno, sa vizuelno jako zanimljivim i leo resenim scenama i uz solidnu kolicinu krvi, i, naravno, humora. Recimo da je ovako nekako trebalo da izgleda i VAN HELSING, sto se mene tice. Ovih dana nabavljam i nastavak WAXWORK 2 - LOST IN TIME (1992), koji mi je bio super kad sam ga gledao davno, pa eto prilike da se malo obnovi gradivo...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

ginger toxiqo 2 gafotas

Odlichan izbor-Killers from Outer Space nisam stavio samo jer nisam bio siguran,da li on, zbog onog(ne)namernog Troma pechata, zapravo pripada opisu(ako on moze,moze i Return of the Killer Tomatoes),ali THE PRiSON,fenomenalan izbor kako zbog Harlina,tako i zbog ranog Vigga M!!!A gde su Cohen&Lustig,ima mesta i za MANIAC,ali i viseznachni UNCLE SAM.Stari THE BLOB mi je ipak drazi,a WITCHBOARD ili THE KISS su mi nekakako u kategoriji EVIL TOONS.
Kad smo vec kod naslova iz high school perioda,makar u mom sluchsaju,setio sam se jednog zlata vrednog-I SAW WHAT YOU DID...AND I KNOW WHO YOU ARE,'prank-call-gone-wrong' bravuru Freda WALTONA-mislim da je osveTnika glumio David Carradine,ali to bi trebalo proveriti!
A ne bih da se ogreshim ni  i o aussi pochetnichku majstoriju Stephena Hopkinsa-DANGEROUS GAME! :D  :D  :D  :D  :D
BRAVO!!!

ginger toxiqo 2 gafotas

Pre oko godinu dana sam imao srece da na HRT1 naletim na WAXWORK i delovao mi je jos bolje nego pre 1? godina.Sta se to tako strashno dogodilo Hickoxu pa se njegov potpis posle ovakve bombonice kasnije nashao i na nepogodi kao sto je PRINC VALIJANT? :?  :?  :?
A ja sam se u protekluh nekoliko minuta setio jos jednog za pohvalu,raniji Brian Yuzna i SILENT NIGHT,DEADLY NIGHT 4-INITIATION,trashy ali i grippy!!! :wink:  :wink:  :wink:

Ghoul

Jeste, ima pokretnih stepenica u the kiss, a ima i testere za šišanje živice! Groovy!

Mene su oba waxworka ostavila ladnim (štaviše, II me čak i nervirao) – najbolji film tog a. Hickoxa, pored hellraiser 3, jeste naslov koji se takođe lepo uklapa u ovaj topik, a to je SUNDOWN sa b. Campbellom – prilično zabavan vampire flick!

Ja sam čak i intimno vezan za blob 88 (1 od prvih horora koje sam gledo na videu, tamo negde 1989. ili 1990.), a i 'objektivno' je to za mene znatno dinamičniji, uzbudljiviji, inteligentniji i krvavo-ljigaviji film od one prastare smaračine. + ima odličan prikaz koji je tirke piso o tom filmu, u tv reviji...

Inače, stvarno ne znam kako reagovati na tvrdnju 'WITCHBOARD ili THE KISS su mi nekakako u kategoriji EVIL TOONS'! e, bre, pa to su worlds apart! Prva 2 su solidno napravljeni, gledljivi, zabavni filmovi, a toons je smeće po bilo kom standardu sem po onom prema kome su jess frankove isprđevine nešto vredno obožavanja! Fred olen rej je dno dna!

Da li je DANGEROUS GAME available na divxu?

Truba

Quote from: "Ghoul"Humanoids from the deep – sex-crazed aquatic monsters raping & maiming all around: naj-uber-mega sise+krv film svih vremena!

ovo je najsavršeniji film svih vremena  :|
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

ginger toxiqo 2 gafotas

1.Za WITCHBOARD ostajem pri svojoj ranijoj tvrdnji,a za THE KISS se izvinjavam,jer moja meta nije bio taj,inache,koliko se secam,pristojan film nego grozomora GOODNIGHT KISS(jedan u beskrajnom nizu flickova o gologrudim devojkama iz sestrinstva,ali ovoga puta na meti sestre ruzne,odbachene pokojnice)-so sorry again,my wrong!Fred Olen Ray jeste shljam,ali je znachajan,mada je to za ovaj topic potpuno nebitno, jer je uz Jima Wynorskog,jedan od prvosveshtenika filmske cut'n'paste religije.
2.Secam se tog Tirnanicevog izuzetnog prikaza i THE BLOB Chucka Russella jeste dosta vesht,pamcenja vredan film(mislim da pored onog C-movie mladjeg Dillona,glumi i Shawnee Smith iz od moje strane vec pomenutog I SAW WHAT YOU DID...mada,zaista davno je bilo!),stariji imenjak jeste bled ali poseduje onaj drive-in sharm(bar onako kako ja to zamishljam) koji Russellovom delu fali.
3.Nazalost,nisam naleteo na divix DANGEROUS GAME,ja sam do pre neku godinu imao VHS izdanje tog filma(mislim by Vidcom,1995/6)-ostala mi je samo omotnica,tek da mi raskopava staru ranu,ali mozda se da naci kod vlasnika rasformiranih video-klubova...svakako vredi potruditi se,to je za mene,uprkos svim sitnim manama,najbolji Hopkinsov rad do dana danashnjeg...javicu ti ako mi se posreci u lovu na ovaj biserchic!
4.A shta kazesh na zanrovski granichne naslove,suvlje,veristichke,ali in my book,ipak horrore-THE ART OF DYING Wingsa Hausera ili RELENTLESS ponovo Williama Lustiga? :idea:  :idea:  :idea:  :idea:  :idea:

Milosh

Evo, vaskrsao sam topik o kralju B horora: http://www.znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=2237

btw pogledao sam nedavno: RATS (2003) ovde pominjanog Tibora Takacsa, i premda je tema zahvalna za eksploataciju, i premda u filmu igra Ron Perlman, ovaj hororcic je uzasno los, banalan, nezanimljiv, a "kralj pacova" je bedni CGI. Preskocite slobodno. Ko ima fetish na ove glodare neka pogleda: THE RATS (2002) sa Madchen Amick, to je 100x gledljiviji trash i, ako nista drugo, ima jednu drazesnu scenu sa bazenom prepunim pacova pri kraju.  :lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

ginger toxiqo 2 gafotas

Potpuno se slazem sa ocenom Takacseog RATS-film je u svakom pogledu uzasan,ali to i dalje ne umanjuje kvaltet jednog od njegovih starijih naslova I,MADMAN/HARD COVERS(to je u gospodinovoj filmografiji,uz gledljive THE GATE(prilika da vidite Stephena Dorffa kao desetogodishnjaka,even spookier nego u sadahnjoj 'Blade meets Brittney' fazi) i SANCTUARY(film ima bezbroj mana i po koju vrlinu,a glavna medju vrlinama mu je svakako Marc Dacascos u glavnoj ulozi),jedini kvalitetan naslov)- :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

Tex Murphy

Jedan od mojih omiljenih filmova je film Ž produkcije pod nazivom SILENT NIGHT, BLOODY NIGHT koji je režirao Theodore Gershuny a glavnu ulogu igra njegova žena Mary Woronov. Film ima nekoliko fantastičnih scena (doktori koji rade u nekoj ludnici se napiju i zaspu a ludaci dođu i pobiju ih, npr.), interesantnu priču (sa sve incestom i plot twistom na kraju) i uz sve to Džona Karadina.

JACK FROST (ne onaj s Majklom Kitonom nego onaj što je režirao Majkl Kuni, scenarista Identityja) je film totalno po mom ukusu, samo što je radije urnebesna komedija nego horor.

THE BITE - njam njam. Prava šteta što nisam uspio da ga pogledam do kraja.

THE CURSE - ma koliko Ghoul ne podnosio ovaj film, sigurno ga vrijedi gledati, ako ništa drugo onda bar zbog "connecting the dots" scene.

CLOWNHOUSE - manijaci obučeni u klovnove terorišu trojicu dječaka u njihovoj kući. Sasvim solidan film, ako za trenutak zaboravimo užas koji se desio van scene u to vrijeme.

THE STUFF - dobar stari Leri Koen. "Friends call me Moe. Every time they gave me money, I wanted more." :-)

WITCH TRAP, SUPERSTITION - nekakvi horori s vješticama, čini mi se da je svaki od njih bio u najmanju ruku gledljiv

GRANDMOTHER'S HOUSE, NIGHTMARE AT NOON - šta reći osim - NIKO, MAJSTORE!  :lol:

THE NEWLYDEADS - već sam nekoliko puta pisao o ovom filmu, spominjem ga ovde ne zato što je zaboravljeni "biser" ili tako nešto, nego upravo suprotno - film je toliko nevjerovatno loš da jednostavno morate da ga pogledate. Luda zabava zagarantovana.

I da ne nabrajam dalje. Možda se sjetim još nečega.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Milosh

Hm, sad ce Ghoul da negoduje sto hulim, ali meni je UNNAMABLE, iako po duhu, atmosferi (a verovatno i prici=ovaj film ima postavku skoro kao tipican slasher!) blage veze nema sa Lavkraftom na koga se poziva, bio sasvim zabavan trash sa odlicnim make-up efektima. Mada, na donekle slicnu foru, znatno je bolji film: NIGHT OF THE DEMONS Kevin Tenney-a koji je snimio i jedan vrrlo zabavan B trilercic TICK TOCK (preporucujem)koji mene pomalo podseca na WILD THINGS.

Nego, je l postoji neki iole dobar B horor, moze i horor-komedija, o paucima? EIGHT LEGGED FREAKS je ipak A produkcija, a  Sholderov ARACHNID smo valjda vec svi pogledali. Ja od ovih novijih znam za: ARACHNIA, ima na divxu i doima se kao gledljiv trash, WEBS, isto divx, ali izgleda da ne vredi trositi vreme na to, iako je film rezirao David Wu (saradnik Ronny Yu-a i John Woo-a); a tu su i filmovi: SPIDERS i SPIDERS 2 (zaboravih podnaslov). Je l gledao neko ista od ovoga?

Milosh

Quote from: "Harvester"JACK FROST (ne onaj s Majklom Kitonom nego onaj što je režirao Majkl Kuni, scenarista Identityja) je film totalno po mom ukusu, samo što je radije urnebesna komedija nego horor.

E, ovo bih jaaako voleo da najzad pogledam, sa sve nastavkom. Je l postoji na divxu?  :?:

Tex Murphy

Ja sam gledao Spiders, ne sjećam se da li je prvi ili drugi dio. Priča obična da običnija ne može biti (pauci + nuklearni otpad = ooooogromni pauk).

Ja imam nastavak - JACK FROST 2: REVENGE OF MUTANT KILLER SNOWMAN na DivX-u. Dotični je skoro dostojan nastavak legendarnog prvog dijela. Snješko Bijelić i dalje isporučuje svoje razarajuće one-linere, a tu je i uvijek poželjna nude scena sa kupanjem u bazenu.
Genetski četnik

Milosh

Quote from: "Harvester"Ja imam nastavak - JACK FROST 2: REVENGE OF MUTANT KILLER SNOWMAN na DivX-u.

Kad najzad resi da ponovo posetis ove nase krajeve donosis mi i taj divx, pod uslovom da ga pre toga vec nekako ne nabavim!

Nego, nesto sam razmisljao, i mislim da sam ovde ja jedini ljubitelj celokupnog opusa (tj. sva tri filma) opskurnog reditelja po imenu George Pavlou. Omiljeni mi je LITTLE DEVILS: THE BIRTH (1993) u kome se nasi junaci bore protiv stop-motion demoncica, a kao oruzje koriste neku posebnu vrstu oranzade koja ih eto ubija, i ne, ne zajebavam se, ovo je stvarno zaplet filma, i ne, nije film za decu. Kapiram da bi se svideo Harvesteru.  :wink:

Drugi "favorit" mi je RAWHEAD REX (1986) po istoimenoj Barkerovoj prici, a najzanimljiviji u tom trilingu je UNDERWORLD (1985) isto po Barkeru, iako rediteljev debi, najambiciozniji od svih, i jedini koji je iole ozbiljan tj. bar pokusava da bude. Ni sam Barker ne voli ovaj film, ali mene je tada kada sam ga gledao prilicno dojmio, narocito kako je reziran. E, sad, sva tri filma su generalno popljuvana od svih, ali meni se svidjaju, sta da radim.  :lol:

Milosh

MODERN VAMPIRES, potpuno potcenjeni moderni klasik! Genijalna satira od autora jos genijalnijeg: FREEWAY; rezirao Richard Elfman, a njegov cuveni brat Danny komponovao skor. Izmedju ostalih, pojavljuju se i: Caspar Van Dien (sta cekas Harvi!), i odlicni Rod Steiger koji smrtno ozbiljan tumaci najludju do sada vidjenu inkarnaciju Van Helsinga koji tumara ulicama Lod Angelesa, udruzen sa crnackim gangom, u potrazi za Drakulom! Naravno, tu je i nezaobilazni Udo Kier.  :!:

I (jos) jedno nebulozno pitanje: Da li je neko gledao LEPRECHAUN serijal dalje od prvog filma?

Ghoul

Svaka čast za poznavanje tirketovih napisa o hororu, on je (bio?) car po tom pitanju, a još veći što je horor propovedao upravo čitateljstvu TV revije! Još uvek čuvam neke od tamošnjih bisera, uredno isečene i pohranjene u moj databejz!
THE ART OF DYING je meni bio beskrajno razočarenje kad mi je pao šaka, a po svemu što sam čitao očekivao sam da bude dobar! Sigurno nije film koji bih voleo ponovo da gledam.

RELENTLESS nisam gledo, i ne znam šta da da očekujem: nedavno sam se odupirao pokušajima jednog druga da me natera da gledam VIGILANTE, mada ću uskoro verovatno da popustim...

'THE BITE - njam njam. Prava šteta što nisam uspio da ga pogledam do kraja.' –PA TI ONDA *NIŠTA* NISI VIDEO!!!

THE CURSE- baš nedavno sam ga reprizirao, posle dugo vremena, da proverim svoj davnašnji utisak da to ništa ne valja – i utvrdio da to i dalje NIŠTA ne valja.

CLOWNHOUSE- ne može se poreći da salva ume da režira, i ovo je prilično tight flick – tight like a boy's butt, he he he

THE STUFF - dobar stari Leri Koen – pa da, Cohen je staple ove vrste filma. Na istom nivou kvaliteta i zabave – Q, WINGED SERPENT!

UNNAMABLE je, verovatno, gledljiv ako u startu otpišeš da to ima ikakve veze s HPL-om. Proveriću tu tvrdnju uskoro kad ga budem reprizirao posle dugo vremena (stoji mi na gomili sa 200-ak drugih repriza koje čekaju red), ali po onome što pamtim, nemam većih zamerki tome što milosh kaže. U svakom slučaju je znatno bolji od abominacije NIGHT OF THE DEMONS koja je 1 od najdosadnijih i najnemuštijih 'teens in peril' shitova koje sam ikada video! Part II je bolji (mada ne mnogo)!

Ghoul

uf uf uf, moram reći da su i pavlou X3 i modern vampires vrlo opravdano zapostavljeni-zaboravljeni-popljuvani (mada, iskren da budem, REX ima nekog sirovog šarma, za razliku od igračkica koje su samo glupe, ili podzemlja koje je negledljivije i od kusturičinog!)

Ghoul

Još malo dobrog sira:

INCUBUS, sa cassavetesom, prilično sicko exploit, o demonu koji siluje žene, ima finu scenu sa daskom sa exerom...

CAST A DEALY SPELL – sjajna dobroćudna zajebancija na lavkraftovske teme, sa odličnim F. Wardom, i još odličnijim maskama i efektima

BODY PARTS – bred durif i jeff fahey (!), cheezy premisa, ali fina exekucija. Scenario piso koscenarista na dead ringers!!!

BAD DREAMS – ovo je odličan bolnički slasher: it delivers, folks! Glavna je J. Rubin, jedna od curica iz ul. Brestova 3, i dobri gore-efekti (+ Richard Lynch kao zlikovac!)

FOOD OF THE GODS 2 – najbolji film o džinovskim pacovima za koji ja znam! Čak je i muzika dobra!

GHOST IN THE MACHINE – zabavan, at its low level, pre svega zbog simpatičnih klinaca u gl. ulogama, ali i zbog dobrih set-pisova sa raspomamljenom elektrikom u kući. Plus, ima vrlo napaljujuću scenu sa bebisiterkom!

TICKS – iliti krpelji. Predivan nature amok splatter: krv, sakaćenja, transformacije, džinovski krpelji, marihuana, teens in da woodz...

SKINNER – vrlo sicko slasher o ubici –ted raimi!- koji se oblači u kožu svojih žrtava, i o trejsi lords sa poluunakaženim licem, koja ćopa okolo u pokušajima da mu se osveti! Neverovatno! Knb efekti! Dobar Electro soundtrack!

ginger toxiqo 2 gafotas

DA,INCUBUS-ali osim te scene meni je ipak ostavio ukus josh jednog u dugom nizu filmova koje je John Cassavetes morao da snimi da bi zaradio novac da snima filmove kakve zeli(koji nazalost nisu bili nishta bolji).
BODY PARTS je odlichan,bash kao i gotovo sve shto je napisao ili rezirao jurodivi Eric Red-ponovo se,hteli-ne hteli,primichemo NEAR DARK prichi.
CAST A DEADLY SPELL mi je ostao u prijatnom secanju po tom dobronamerno posprdnom tonu,za horror retkoj atmosferi swingtima i prelepoj Julianne Moore(mislim da je zlikovac bio Clancy Brown???) i to je svakako,iako za kavlovsku namenjena,najbolja rezija Martina Campbella so far.
Za BAD DREAMS vec nisam siguran,u mozgu sam ga(a mozda i zbog ponizavajuceg telekiniranog,a recimo legalnog izdanja) registrovao kao malo shtrokavo ostvarenje zanimljivije po temi nego po krajnjim dometima,a i nastavak karijere Andrewa Flemminga me je dodatno uverio u to.
CLOWNHOUSE ima kvaliteta,nekoliko vrhunski uoblichenih scena,ali bash kao gotovo uvek,a posebno u sluchaju nedorechenog THE NATURE OF THE BEAST,Victor Salva ne uspeva da svoje neosporno umece artikulishe tokom celog filma.
THE ART OF DYING sam gledao pre 14/15 godina,ali ga i dalje smatram znachajnim(medju prvima je koristio taj copycat sub-twist) i vrednim filmom,a Wings Hauser,mimo zanrovske pripadnosti njegovih filmova,ipak ostaje barjaktar jeftinog indie filma.
Sto svakakako,ne mogu reci za aljkavca Nica Mastorakisa,mada bi u neko shirem spisku i ja naveo BAKINU KUCU kao(ali samo one-time) guilty pleasure.
Pri zapochinjanju ovog topica,svesno sam zaobishao Larryja Cohena koga,uprkos njegovoj odanosti B/C svetu,ipak smatram etebliranim autorom i jedni od ljudi koji su naprosto veci od zivota,a o njegovim zaslugama za opstanak(najpre kreativni) horror zanra je potreban zaseban sajt.
Po mom mishljenju,RELENTLESS je sjajan film vredan svachije paznje-kao i uvek kod Lustiga,jeza je zagarantovana,par scena za pamcenje,ali i sada forsaken JUDD NELSON,kao tata svih psihotichnih filmskih ubica u zadnjih 16-17 godina.
Setio sam se jos jednog jako dobrog filma slichnog tona-STRANGER WITHIN Toma Hollanda sa nezaboravno jezivim,a tada tek poodraslim Ricom Schroederom i poslasticom od scene sa pecanjem kroz led.
A jos nechega sam se setio u toku noci-chudnog spoja Twin Peaks sveta,filmofije i crnog humora u naslovu MIDNIGHT MATINEE(pocetkom 90ih se pojavio na trzistu u distribuciji,mislim,zenichke firme polusumanutog naziva-Tropik).
A DEATH TRAIN Rogera Spotiswooda sa Jamie Lee Curtis u varijaciji na HALLOWEEN teme ali u vozu(warum???),pa jos i David Copperfield-ipak not bad at all?
PLEASE,keep them coming! :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D

Ghoul

TRAŽIO SI JOŠ – EVO JOŠ:

DR GIGGLES –mindless gore-comedy, na sličnom artističkom nivou kao precenjeni DENTIST, samo što je ovo sa hirurgom + mnogo zabavnije, duševnije, sa bolje pogođenim tonom-atmosferom, i sa boljim efektima maske

DEMON KNIGHT - mindless gore-comedy-action-fantasy, sa zany zane-om i odličnim saundtrackom

BONE DADDY –serial killer flick sa r. Hauerom, uglavnom rutina, ali ima hauera koji je zabavan i kad je loš + nešto malo extremnijih ideja za krvoprolića

HEMOGLOBIN /AKA BLEEDERS – Hauer, opet, u zapostavljenom, malo poznatom filmu koji, uncredited, slobodno pozajmljuje iz LURKING FEAR priče HPL-a, i uspeva da bude unikatno perverzan – atmosfera je takva da čovek MORA da se istušira posle filma! Hint: nekrofilija, nekrofagija, incest, degensko-monstruozni produkti incesta, itd.

SPLIT SECOND- i još malo Hauera u filmu koji ništa ne uradi od solidne premise, ali zato sve svoje klišee diže na kub i množi sa 100, tako da ga je beskrajno zabavno posmatrati (in the right frame of mind!) kako svu svoju invenciju troši na preterivanje i naduvavanje davnašnjih klišea. Sem toga, režija uopšte nije loša, gore efekti su dobri, a režiser je odgovoran za klasični slasher THE BURNING koji ću da overim jednog od ovih dana, možda već i danas.

THE BONEYARD – shenanigans in a morgue, par Ok efekata, među njima džinovska zombi-pudlica (!)

RAZOR BLADE SMILE – kad sisata modelica za REDEMPTION postane 'glumica' – akcioni vampire flick koji ima svojih watchable momenata

ALICE, SWEET ALICE – katolici. Zla deca. Prerezani vratovi. Lepo napravljeno.

DOLLS – lutke ubijaju na maštovite načine. Ne mešati sa puppet masters – ipak je ovo stjuart gordon, folks!

Milosh

Quote from: "Ghoul"uf uf uf, moram reći da su i pavlou X3 i modern vampires vrlo opravdano zapostavljeni-zaboravljeni-popljuvani (mada, iskren da budem, REX ima nekog sirovog šarma, za razliku od igračkica koje su samo glupe, ili podzemlja koje je negledljivije i od kusturičinog!)

Pazi, vrlo verovatno da si u pravu za Pavloua, davno sam ja to gledao, osim LITTLE DEVILS koji su mi guilty pleasure, ali iz nekog razloga su mi ti filmovi ostali u lepom secanju. Ali za MODERN VAMPIRES se ne slazem nikako! Gledao sam ga skoro, pre manje od godinu dana i film me je prijatno iznenadio. Sto se mene tice, mesto mu je na svakoj opsirnijoj listi najboljih vampirskih filmova.

Quote from: "Ghoul"DOLLS – lutke ubijaju na maštovite načine. Ne mešati sa puppet masters – ipak je ovo stjuart gordon, folks!

Nisam gledao DOLLS, ali jesam sjajni CASTLE FREAK by Gordon, pa posto jos niko da ga pomene...

ginger toxiqo 2 gafotas

SJAJNA DOPUNA,NEMA SHTA-posebno mi je drag SPLIT SECOND,shto zbog Rutgera ali prvenstveno zbog,meni tako bliske,ovisnosti njegovoga lika o sheceru.
DEMON KNIGHT sam praktichno vec potpuno zaboravio,ali zato DOLLS i ALICE,SWEET ALICE smatram obaveznom lektirom.BLEEDERS je svakako bolji u nameri ili zbog svoje neskrivene eklektichne prirode,nego po dometu ali Rutger je ipak RUDJER!
I ja sam se setio 2 ultimate B slashera:
-ponovo FRED WALTON i APRIL FOOL'S DAY,ono shto je trebalo da bude skromni besramni rip-off FRIDAY THE 13TH zavrshilo je kao samosvojno zabavno a umeshno i pametno delo.
-ugashene C franshize SLEEPAWAY CAMP(neke od delova sam gledao pod nazivom NIGHTMARE VACATION,ali sam siguran da se radi o istom serijalu bas kao shto sam gotovo ubedjen da je u izvorniku jednu od glavnih uloga tumachila Bossova sestra Pamela Springsteen)-chuo sam da se proshle godine pojavila petica,ali ga nazalost nisam odlgedao, xchain -not yet!

Milosh

SPLIT SECOND je zakon!  :!:

...a kad vec pominjete zaboravljene 80's slashere, tu je i MADMAN (1981), samo sto ovde umesto Dzejsona klince po sumi proganja ludjak sa sekirom! (nazalost, prilicno je rutinski uradjen, ali treba ga pogledati, makar kurioziteta radi)

edit: Apsolutna preporuka za TERROR TRACT (2000), odlican omnibus u duhu CREEPSHOW filmova!

Ghoul

APRIL FOOL'S DAY i SLEEPAWAY CAMP mi već pola godine stoje na (sve većoooj!) gomili, ali pošto mi je kripl već hvalio APRIL, možda ga najzad pogledam već ovih dana (zajedno sa BURNING)...

MADMAN – ako mislimo na istog, a izgleda da je tako – je po meni negledljivo loš, i jedino što u celom filmu valja je scena vešanja (kad lik najzad uradi ono što u slasherima ove sorte niko da se seti, tj da uhvati granu iznad i tako se spasi...)

Ghoul

Još malo dobrih B-C-ja:

THE OFFICE KILLER – ono s lepljivom trakom je stvarno bilo gnusno!

EATEN ALIVE by hooper– teško je voleti ga, teško je ne voleti ga! Strašno mi smeta studio, krokodil nedovoljno grize, a opet – ima onaj viciousness koji fali kasnijem hooperu (tj bilo čemu posle TCM 2)

NOSFERATU IN VENICE – priča nije nešto, ali gad dem KINSKI je ponovo vampir, a dekadentna atmosfera Venecije je solidno uslikana i sve to ima nekog artsy-exploit šarma

JOY RIDE   strasno zabavan action horror suspense thriller horror sa finim humorom i likovima

Ghoul

Još malo dobrih B-C-ja:

EATEN ALIVE by hooper– teško je voleti ga, teško je ne voleti ga! Strašno mi smeta studio, krokodil nedovoljno grize, a opet – ima onaj viciousness koji fali kasnijem hooperu (tj bilo čemu posle TCM 2)

NOSFERATU IN VENICE – priča nije nešto, ali gad dem KINSKI je ponovo vampir, a dekadentna atmosfera Venecije je solidno uslikana i sve to ima nekog artsy-exploit šarma

JOY RIDE   strasno zabavan action horror suspense thriller horror sa finim humorom i likovima

Ghoul

Još malo dobrih B-C-ja:

Ghoul

Još malo dobrih B-C-ja:

Plissken

Ghoulchino jedna!

Gazis na moju teritoriju.

Objektivno je da je  Eaten ALive mogao biti malo "spretnije" produkcijski izveden, ali je neosporivo da je film genijalan. Mene je toliko odusevio, da sam morao da ga nabavim na originalnom DVDu.

Eaten Alive je remek-delo, blaze receno, a sto se tice zamerki, imam samo dve:

1 Buckova riba koja je uspela da se izvuce i

2 Mlada i atraktivna plavusa, sestra ubijene kuravele sa pocetka filma, koja je takodje uspela da se izvuce

hajlajts:

Krokodil koji prozdire devojcicinu kucu - predivno

Klinka koja  bezi od matorog Judda koji je pritom juri sa kosom - fenomenalno

Merilin Brns  koja biva prvo uvijena u zavesu  za kupanje, a za zatim prima zidarske samare s ledja - hard kor ingeniozno

Mel Ferer biva proburazen kosom kroz vrat - da pobalavi svaki gor fan

Jebeno efikasno odradjeno ubistvo kuravele na pocetku filma, praceno sjajnim i bizarnim zvukovima - Mislim, sta reci...

Tob Huper je NENADJEBIV po pitanju "sirovog" horora ...
Can't argue with a confident man.

Plissken

Videvsi predhodne postove, da se malo nadovezem:

Aprill  Fool's Day - mozda najgori horor kaga sam ikada gledao. Ogavni rasplet. Osecao sam se prljavo, kao da sam neka silovana zena koja posle bludnog cina zudi za tusiranjem (dekontaminacijom)...

The Burning - Vrlo, ali vrlo prijatno iznenadjenje, nadprosecno dobar hororcic iz zlatne ere, sa dobrim efektima i sa sjajnom scenom masovnog ubistva na camcu! Njam-njam! Topla prepuruka, ali ne ocekuj da padnes u nesvest. Inace, ovaj filmic je montirao legendarni Jack Sholder!

ginger toxiqo 2 gafotas

Ja sam iskopao josh dva-
-ALONE IN THE DARK,teshko opisivi genijalni rani rad veliog Jacka Sholdera i Najchudnija uloga Jacka Palanca ever xanix
-OUT OF THE DARK Michaela Schroedera-ponovo klovnovi,ali koju godinu pre Salve,horror sa svetom kao izronulim sa stranica Johna Fantea,a u epizodama bizzare off-off-off...trio-Karen Black&Geoffrey Lewis&Divine! :P  :P :P
Na koji JOYRIDE si mislio-na Dahlov???
Nije bash u rangu THE OFFICE KILLER,ali slichnog je naziva i moze da posluzi-THE OFFICE PARTY Georgea Mihalke. :roll:  :roll:

Ghoul

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Kakav crni ALONE IN THE DARK u ovoj priči ovde – pa to je bre klasik I reda, i 2nd best slasher horror ever (2nd only to HALLOWEEN, off course!)
Molim da se remek dela ovog ranga ne trpaju u istu grupu sa Pavlouom i sl. hackovima sa momentalnim bleskovima inspiracije (if at all!)

Svoju ljubav prema ovom filmu već sam izražavao ovde negde na forumu, a tek ću da je izražavam jesenas, oktobra čini mi se, kad najzad izađe DVD, koji je a must have.
Sve ostalo što si kazao, a i ono što nisi, se slažem. ALONE IN THE DARK je jezivo zapostavljeno remek delo, i nadam se da će pojava na DVDu da ga malo revalorizuje i otkrije novim generacijama filmofila.
Samo taj genijalni kraj, ta završna scena, je vredna price of admission!

OUT OF THE DARK sam prekinuo na pola u svojim probirljivijim i strožim danima: sad kako starim postajem sve mekši, pa bih tome verovatno pružio 2nd chance da mi padne šaka...

Dahlov JOY, naravno.

ginger toxiqo 2 gafotas

Onda brzopotezno izvinjenje-ALONE IN THE DARK jeste remek-delo,ali ja sam se drznuo i pomenuo ga ovde,prvenstveno misleci na njegovu slatkocu,skrajnutost a i u zvanichnim krugovima sramno low ratings-proveri bruku na imdbu!
A ja ovde navodim josh jedno remek-delce,za koje mi nije jasno kako sam uspeo da ga smetnem s uma,a svakako bi mi bio prvi izbor u ovoj anketi-FREEWAY iz 1990. Francisa Delije(glume Darlanne Fluegel,James Russo i eterichni Billy Drago)-kakav spoj-slasher,opusteli auto-putevi,verski fanatizam,distorzirani jazz zvuci...DIVOTNO!!! xgrim
APOLOGY ACCEPTED???

Ghoul

Imdb rejting je totalno irelevantan i samo skorojevići koji nemaju blage veze s filmom na taj način proveravaju da li je film 'dobar' – ovim ne aludiram na tebe, ginger, već, pored ostalog, na jednog polu-retarda koga sam upoznao u USA, koji je svaki naslov za koji čuje smesta proveravao na imdb, ali niječitao rivjue nego je samo na 1. strani gledo prosečnu ocenu rulje, i ako je ta ocena manja od 8.0 on je ladno odbijao da gleda. On mi je exemplar za sve te morone koji na osnovu srednje ocene gomile ANONIMUSA određuju šta valja! It makes me m... m... mmmaaaaddd!!

Osim toga, imdb na stranu, kratka anketa ili brainscan ovdašnjeg, znaksagitovskog pučanstva, verovatno bi pokazali da jeziv % nije film uopšte gledao, odnosno da jedini ALONE IN THE DARK za koji znaju jeste onaj od Uveta Boleta! To je zato što je većina njih bila nerođena kad je taj film igrao u našim bioskopima, odnosno malji deca kad je bio available kod video pirata, odnosno pisali domaće zadatke za učiteljicu kad je igrao na 3.kanalu usred rata '90ih jedne subote u ponoć. Što je još gore – nema ga na divxu (jer ga nema na DVD-u!), a za ogroman % novopečenih filmofilčića, što nema na divxu ko da nikad nije ni postojalo...

No dobro, ko što rekoh, do Helovina će i DVD, a onda – slede otkrovenja.

Nemaš se na čemu izvinjavati, a ovo da ti je poslednji put da uopšte pokušavaš, ginger: ovde smo 'naši'!

ginger toxiqo 2 gafotas

POINT TAKEN!
A moze li ponovo Fred Walton i WHEN STRANGER CALLS BACK,ali prvenstveno maestralna uvodna  10minutna scena nastavka iz 199?.-WHEN STRANGER CALLS BACK AGAIN sa mimikrichnim sakrivanjem ubice medju sharama na tapetama i ponovo ovde sve prisutnija Jill Schoellen(ovaj scena je verovatno,u sveprozimajuce duhu postmoderne,pozajmljena i u malo izmenjenom obliku preneta u Cravenov Scream)-Waltona sam inache uvek dozivljavao kao umeshnog rutinera inishta vishe,ali bice da je,makar in my book,on mnogo,mnogo vishe od toga-nisam na njega pomislio godinama,ali pri on se pri ovom nabrajanju,pojavljujue svako malo-da li neshto shto bi oznachili kao waltonizam kruzi Srbijom ili is it just poor,old me????????? :?  :?  :?  :?  :?  :?  :?  :?  :?  :?  :
"Somebody,PLEASE,call a disco-doctor"

Ghoul

Ako ćemo već waltona, pored prvih 15-ak minuta orig. STRANCA, meni je najviše prijao njegov ROSARY MURDERS (kod pirata slatko preveden kao Rozmerino ubistvo!!!)

ginger toxiqo 2 gafotas

Da,da,to je zaista dobar-ja sam gledao na hrvatskom piratu kao UBOJITA ROSARY,ali u u legit izdanju kao ISPOVEDAONICA STRAHA(secam se i efektne omotnice sa rukom sa sve brojanicama   koja viri,valjda iz kade???).Zaista je shteta a i chudno shto se virtouz kakav je Donald Sutherland,iako hiperprodutivan,tako retko pojavljivao,ako na stranu stavimo Roegov DON'T LOOK NOW ili oblivious BUFFY kao zanru bliske naslove,u horrorima ili me secanje vera?A u ROSARY MURDER je bila i Belinda Bauer,sa svojim so 80's everlasting sharmom-vredelo bi to ponovo isprobati! :idea:  :idea:  :idea:  :idea:

Kunac

Ono Plisskenovo kuravella  :wink:  me je podstaklo da se setim nekih od zaboravljenih bisera sedme umetnosti... Thanx Pliss!

KURAVELLE uzvracaju udarac!!!!!!

Tales from the Crypt Presents: Bordello of Blood - i just love this movie! da ga neka nemo by any chance na dobrom DivX ripu!?! Angie Everhart je u Bordelu napravila svoj veliki glumački proboj... :!:

VAMP! There is only one Grace Jones! Posle godina čekanja, konačno sam nabavio ovaj B klasik na DiVXu i sad čeka da bude odgledan... Kada sam ga prvi put gledao pre desetak godina - bio sam oduševljen - nadam se da će tako biti i posle ponovljenog gledanja.

From Dusk Till Dawn 3: The Hangman's Daughter  - film nije baš starijeg datuma (2000), ali se uklapa u priču...
"zombi je mali žuti cvet"

Ghoul

veoma surovo grešiš, toxico, za saterlenda: ima ga u mnogo hororičnih stvari, naročito u zadnje vreme, kad je počeo da se utrkuje s malcolm mcdowellom, i maltene s r. hauerom, sa sličan profil uloga/filmova!

bio je u onom shitty VIRUSU sa jamie lee, i u nezasluženo dobrom PUPPET MASTERS, napr. a imdb bi sigurno otkrio bar još 3-4 nepomenuta žanrovska naslova kojih me mrzi da se prisećam...

Plissken

Kad smo vec kod Saterlenda, primetio sam da je neko spominjao ono precenjeno sranje Don't Look Now...

ginger toxiqo 2 gafotas

Ghoule,nema potrebe za imdb ekspertizom,nisam pogreshio koliko sam se neprecizno izrazio,hteo sam da postavim pitanje-zashto se D.Sutherland chesce ne pojavljuje u dobrim filmovima horror-(like) smera?THE PUPPET MASTERS jeste bio prijatno iznenadjenje,VIRUS nije ni ponovne pomene vredan,a ne bih toliko spushtao kriterijume i u obzir uzimao muljavosti tipa NATURAL ENEMY(INVASION OF BODY SNATCHERS i FALLEN jesu (narochito prvopomenuti) dobri filmovi,ali iz potpuno druge priche)!
*DON'T LOOK NOW jeste precenjen,ali ,ukoliko se stavi u kontekst godine proizvodnje i uslovnosti adaptacije knjizevnog dela,mora se odati priznanje da se film josh uvek drzi,ako ni zbog chega drugog ono zbog neodoljive stilizacije Nicholasa Roega.
**FROM DUSK TILL DAWN 3 se ne uklapa u opis ovog topica ali se,nevertheless,ipak radi o odlichnom filmu(P.J.Pesce se izgleda sjajno snalazi u revitalizaciji posrnulih franshizica,pogledajte samo shta je uchinio u SNIPER 3,mada je ipak mnogo bolji,za ovaj topic sasvim irelevantni THE DESPERATE TRAIL(Frank Whaley,Linda Fiorentino xlove5 ,Sam Elliott),neo-western iz 1995.,but I couldn't help myself but mentioning it!
:roll:  :roll:  :roll:

Ghoul

Sve je to lepo, el toxico, nego pogledaj ti lepo svoj private inbox...

Kunac

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"**FROM DUSK TILL DAWN 3 se ne uklapa u opis ovog topika...
:cry:
Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"... ali se, nevertheless, ipak radi o odličnom filmu...
:)
"zombi je mali žuti cvet"

Truba

eto molio bih vas da ako je ikako moguće napravite neki top 10 ili 15 može i 20 ako je potrebno onih filmova koji su spomenuti na ovom topiku
npr onaj kiss... hemoglobin odavno ganjam ali nikako da ga uzmem stalno nesto iskoci isto je nekim drugim...
pa eto slobodno ovdje okačite svoj subjektivni stav od filmovima na nekoj skali
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

ginger toxiqo 2 gafotas

Iako sam ja pokrenuo ovaj topic,ipak se ne bih usudio da uradim redosled,ne znam zasto,ali te stvari ipak shvatam lichno,a ne bih da povredim nechija osecanja,pa makar to bili i skrajnuti udarnici B/C filma.Ali mozda je ovaj forum ipak dom i hrabrijih ljudi?
Upravo sam nakon punih 18 godina odgledao BIG WEDNESDAY("back there,being young was just something you do until you grow up"),pa sam se gledajuci Jana Michaela Vincenta(u periodu prikazivanja 'Vetrova rata' kod nas pofrancuzenog u Zan Mishel)setio jednog zanrovski ne bash najchistijeg bisrechica u kome mozete videti njega-neodoljivu shtrokicu pod nazivom ENEMY TERRITORY iz,mislim,1988.-zanimljivi,napet mish-mash SUPERFLY&ASSAULT ON PRESINCT 13&FIRST BLOOD&...a sve shmeshteno u nama bliski crnachki geto;naravno,ako je uopshte iole pametno porediti ga sa BIG WEDNESDAY(filmom,u kome ama bash sve valja,ukljuchujici i dela nadahnuta njime-POINT BREAK ili SHEST DANA JUNA Dinka Tucakovica,whatever...).ENEMY TERRITORRY je ipak-"just a lemon next to the pie".
I da spomenem u celini trapav ali sa iznenadjujuce puno finih detalja,horror psihijatrijskog podzanra(mnogo bolji od polu-aktuelnog MADHOUSE,koji sam spomenuo u jednom drugom topicu)-NIGHTSARE,a negde i BEYOND BEDLAM Vadima Jeana(osim par jezovitih scena,tu je i horrifying gluma Elizabeth Hurley!). :shock:  :shock:  :shock:

Tex Murphy

Quote from: "Milosh"
Kad najzad resi da ponovo posetis ove nase krajeve donosis mi i taj divx, pod uslovom da ga pre toga vec nekako ne nabavim!

Ćeš da dobiješ.
Btw, od onog Pavlova, or whatever his name is, gledao sam Reksa i bio mi je... osrednji. Kao i sama priča uostalom. U Knjigama krvi je bilo mnogo boljih izbora za ekranizaciju.
Genetski četnik

Milosh

Upravo se setih jos jednog zaboravljenog, sasvim solidnog, B horora: NIGHT LIFE (1989). Malo tinejdz drame/komedije, malo zombi klanice; sve to u duhu ROTLD, vredi pogledati...