• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Domaći sajt o Agati Kristi

Started by Kunac, 27-07-2005, 22:32:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

Ja volim njene krimiće... Fino što su pokrenuli sajt...
Evo adrese:
http://www.agathachristie.bravehost.com/
"zombi je mali žuti cvet"

Loengrin

Ja bih na tvom mestu sad tiho zbrisala, dok ne prođe gužva.
Evo gužve, samo što nije.  :?  :lol:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Kunac

Loengrin

U vreme kada sam išla u srednju đevojke su šizele za njenim romanima i pošto ih nisu sve imale, neke knjige su morale da uzimaju iz biblioteke.
IJAAOOOO!
Koji je to vapaj bio kad na prvoj strani knjige iz biblioteke piše ime ubice, kikiki. Posle su bile opreznije te su davale knjigu nekome da im je dobro pregleda pre čitanja.

Ja sam Agatu čitala u četvrtom i petom osnovne, na raspustu u stvari, jer su prijatelji kod kojih smo išli na more imali komplet njenih romana u nekoj staroj vitrini. Sad mi je sve to pretežno izmešano, te bih morala redom nanovo da ih čitam, što će malo teže da se desi.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Tex Murphy

Shvatam. Previše si zauzeta čitanjem knjiga Džejmsa Herberta, right?  :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Jake Chambers

Quote from: "Harvester"I ja volim njene krimiće. Ali mnogi ne znaju da je ona napisala i dosta horora, pod pseudonimom Stephen King.

xzzw  xuzi  xtwak  xshot2  xuss  xplasmw  xmgw  xhang  xchain  xgrim  xbbat !!!
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Kunac

Quote from: "Loengrin"Koji je to vapaj bio kad na prvoj strani knjige iz biblioteke piše ime ubice, kikiki.

Meni nikad nije smetalo da unapred znam who the killer is. Često se dešavalo da prvo pogledam film/seriju po romanu A.C. pa tek onda pročitam knjigu...

Loengrin

Quote from: "Kunc"
Quote from: "Loengrin"Koji je to vapaj bio kad na prvoj strani knjige iz biblioteke piše ime ubice, kikiki.

Meni nikad nije smetalo da unapred znam who the killer is. Često se dešavalo da prvo pogledam film/seriju po romanu A.C. pa tek onda pročitam knjigu...
Ah naravno, pa to mi je bilo jasno još od čitanja avantura Gordona Pima, pa mi je zato u srednjoj bilo još groznije da gledam ribe koje Agatu gutaju kao ljubiće - aaah šta će biti na kraju  :? - a to je u dotičnom slučaju glavna sporedna stvar (valjda sam se dobro izrazila  :roll: ).

ginger toxiqo 2 gafotas

Da kod majstora(u ovom sluchaju-majstorica!) je paznja uvek usmerena na neshto drugo-Patricia Highsmith ce uvek insistirati na 'zashto',a draga AGATHA napetost dize odlazuci odgovor na pitanje 'kako'-kod nje identitet ubice uvek ostaje u senci maestralnih objashnjenja zlochina i motiva pochinilaca !
...Mir Jam i Agata Kristi  jesu zestoko iskompromitovane amorfnim profilom,motivima i pristupom  svoje chitalachke publike,ali to je vazda bio usud pop kulture :x  :x  :x  :x  :x ,da citiram chileansku poslovicu-'nije maramica kriva zbog suza' :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:,shto nam ipak ostavlja dovoljno slobode da,makar shapatom i sebi samima ako ne out loud i stojeci kako je red,priznamo da se tu radi o vrhunskoj literaturi u okviru svojih respective zanrova,a uvazavanje zanrovskih postulata i njihovo prevazilazenje chine osnovu ovog sajta,zar ne? znaika
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Loengrin

Kunac

Nije za dž Agata proglašena kraljicom zločina...

Truman

Ja da valjam ne bih bio ovde.