• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

OBAVEŠTENJE: Umesto radionice - sastanak!

Started by varvarin, 23-09-2005, 23:33:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

varvarin

OBAVEŠTENJE:
U ponedeljak 26. septembra, umesto književne radionice, u klubu "Lazar Komarčić" održaće se sastanak  povodom sledećih tekućih pitanja:

1.  sudbina novčane donacijie grada (ona mora da se utroši do kraja  
    godine)
2.  otvaramo  temu  o BEOCONU
3.  ima  mišljenja da se dosadašnji način rada Kluba može  (i mora)
    unaprediti...
Pozivamo sve registrovane članove Kluba da prisustvuju sastanku: zajedno, smislićemo nešto.

Pavle

I jedna mala dopuna:
Bilo bi dobro da se pojavi sto vise clanova, kako da bismo mogli da sto realnije procenimo sta i kako i da svako kaze svoje, ali i da bi ispunili uslove iz statuta za legitimitet skupstine.
Mnogi clanovi su vec obavesteni i upoznati sa  kako licno, tako i putem telefona, a ovom prilikom pozivamo SVE koji su raspolozeni da pomognu, ili bar daju kostruktivo misljenje da dodju.
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

varvarin

Baš zato što je skupština ozbiljnija stvar, a ovo sazivamo u hodu -
mislio sam da to bude sastanak, sučeljavanje, diskusija.
Naravno, da dođe što više ljudi.
A ako ne poštujemo to što se dogovorimo, svejedno je da li je zaključke donela skupština ili su doneti na sastanku...

zakk

takođe treba iskoristiti fizičku prisutnost članova da im uvalimo glasačke listiće za nagradu "Ljubomir Damjanović"
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Boban

Bice zanimljivo cuti one koji su preoteli vecinu funkcija od legalno izabranih clanova na prosloj Skuptini kako objasnjavaju zasto su to uradili i kako je sve mnogo bolje pod njima, te ova vanredna skupština nema nikakvog smisla...
Ili mozda oni nece doci?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Lurd

Ko je od koga preuzeo kakve funkcije i ko šta radi bolje od koga kad?
My trees...They have withered and died just like me.

sandman

Cek, ko sad preuzeo klub? Polako i objasni... zar ti i dalje ne gospodaris iz senke po svim funkcijama i radis po svom bolje od svih? Ima neko novi i mladji koji je provalio i preuzeo sistem?

Ko?

Ghoul

Usput, Bobanov novi potpis me podsetio na jedan predizborni plakat koji mi svaki put izazove žmarce kad prolazim pored dopisništva Večernjih Novosti u Nišu: elem, neka podbula, namrgođena njuška sa sarmastim očima ispod debelih obrva kao svoj predizborni moto nudi DOSTA JE BILO PRAŠTANJA! Fala bogu te je to govedo u ljuckom obliku izgubilo.
Ipak, sugestija: Bobane, kad budeš dolazio u Niš, uslikaj tu smrknutu facu, pa ga metni na avatar. Biće prikladniji od sirotog, po-grobu-prevrćućeg Lavkrafta...
https://ljudska_splacina.com/

taurus-jor

Biće na sastanku zanimljivo čuti onog ko tvrdi da su neki preoteli većinu funkcija od legalno izabranih "članova" na prošloj Skupštini - da pred tim istim legalno izabranim "članovima" kaže imena i prezimena onih koji su, navodno, preoteli većinu funkcija od legalno izabranih "članova". Kao jedan od legalno izabranih "članova" voleo bih uživo da čujem odgovore na ta pitanja od onog ko tvrdi da su neki preoteli većinu funkcija od legalno izabranih "članova".

Ghoulovoj opservaciji se apsolutno pridružujem, i s obzirom na neke ranije momente koji su potpuna kopija "najnovijeg", predlažem izmenu potpisa u "Željko Obradović".
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Boban

dexa pantelejski

A ja sam taman pomislio da tamo u Lazi sve funkcionise kako treba, kad ono - ista stara srpska politicka prica o prejebanciji i funkcijama... Zar i vi braco SF-ovci? Tuzno, ztvarno tuzno...

zakk

BOBANE, KAD VEĆ DOLAZIŠ, SNIMI MI VEĆ JEDNOM TU UGAŠENU ZVEZDU, I PONESI NA SASTANAK!
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Jake Chambers

I onaj Crni Cvet sto si pricao da delis, kad smo vec kod toga...
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

dexa pantelejski

je l to beshe onaj neuspeli roman?

Jake Chambers

Ne, ne ne...poglavlja su namerno tako rasporedjena.

dexa pantelejski

A to cudo kao ima i poglavlja? Do jaja.

Boban

dex, i to sada kao treba da bude kao smešno, a?

zakkete, doneću ti CD, ali to mora da se filmuje, ne može na paus.
Kada se radi, treba da se uradi ljucki...

Jake Chambers

A knjiga? Ili da ja ipak placam onim zlocincima u Narodnoj knjizi?

Boban

knjiga... to se valjda podrazumeva.

PTY

:roll:

QuoteBice zanimljivo cuti one koji su preoteli vecinu funkcija od legalno izabranih clanova na prosloj Skuptini kako objasnjavaju zasto su to uradili i kako je sve mnogo bolje pod njima, te ova vanredna skupština nema nikakvog smisla...

QuoteBiće na sastanku zanimljivo čuti onog ko tvrdi da su neki preoteli većinu funkcija od legalno izabranih "članova" na prošloj Skupštini - da pred tim istim legalno izabranim "članovima" kaže imena i prezimena onih koji su, navodno, preoteli većinu funkcija od legalno izabranih "članova". Kao jedan od legalno izabranih "članova" voleo bih uživo da čujem odgovore na ta pitanja od onog ko tvrdi da su neki preoteli većinu funkcija od legalno izabranih "članova".

Ala ste se izveštili da pričate a da ništa ne kažete!

dexa pantelejski

BOBAN
dex, i to sada kao treba da bude kao smešno, a?

Ma ne, ja to samo demonstriram svoju neupucenost. Vido sam na tvom sajtu da je Cvet izaso za Narodnju knjigu (kod cika Vase ako se ne varam) medjutim nigde nisam video nijedan prikaz o toj knjizi u skorasnje vreme. Mislim na periodiku, kako mejnstrim, tako ovu "nashu". Jeste da je to drugo izdanje, ali zar se nije nasao niko kompetentan da napise makar prikaz u 2 slajfne? Kad kazem "kompetentan" ne mislim na Gorana otkrih-juce-internet Stankovica (cenim ga da je to ovaj nash nislija, mada ima bar jos par hiljada Srba istog imena i prezimena) nego na neke druge koji i imaju nekog blagog pojma o knjizevnosti.

BTW ono WINNER OF THE LAZAR KOMARČIĆ AWARD je do jaja. Gde se samo seti?

Boban

Imas prikaz u Znaku Sagite 15.

Bilo je u svoje vreme gde je bilo, sada ima novih i aktuelnijih stvari.

dexa pantelejski

nemam taj broj, zadnji koji sam cito je 13ica. gde to moze da se naruci?

a knjigu cu uznem na citanje od Gule, rece da si mu dao primerak.

PTY

Boban

Ma kukavice se nisu pojavile, što je bilo i za očekivati.
Ne reševaju oni ništa razgovorom lice u lice, nego spletkarenjem i rovarenjem iza leđa.

dexa pantelejski

Oho... Ovo bas neka ozbiljna stvar.

Nego, Bobane, diga da nadjem taj fantomski ZS no 15?

taurus-jor

Fakat:

Petar, koji je od mene trazio sazivanje skupa, nije se pojavio jer je u bolnici. U motive ostalih, koji se nisu pojavili, ne ulazim.

varvarin

Elem, mora ipak da se nešto napiše. Ne bojte se, nisu zaključci!
Na sastanku je bilo prisutno 17 ljudi (niste preterali s posetom).

1. Članovi su obavešteni da se pojavila mogućnost da Klub dobije
   (možda) jednu prostoriju u Biblioteci grada Beograda, za svoju  
    kancelariju, i eventualno, klupsku biblioteku. O ovome tek treba
   da se razgovara zvanično sa nadležnima u Biblioteci, pa ćete biti
   obavešteni.
2.  Sudbina donacije grada, i mogućnost da se tokom novembra
   organizuje BEOCON... Elem, prisutni su bili vrlo realni, ali utisak je da
   to nije nemoguće. Prvi nacrt programa okačićemo možda već sutra
   na zatvoreni deo sajta, pa dopisujte i kritikujte...
   I ja mislim da je moguće, ali izgleda da je lakši deo animirati ljude iz
   Doma omladine za to - veći podvig je da se nađe grupa ljudi koja bi
   potegla oko toga, onako domaćinski... Uostalom, rekosmo,
   razgovaraćemo konkretno kad ljudi vide prvu verziju predloga
   programa.
3.  Predlozi da se unapredi rad Kluba: nažalost, poseta nije bila
    preterana, a prisutni nisu imali mnogo zahteva, ali ipak:
- da predavanja ne budu EX CATEDRA, nego da budu u vidu razgovora, sa najmanje 2 predavača koji oponiraju jedan drugom... Bilo bi super da nemamo situaciju kako su u publici novu knjigu, na primer, o kojoj je reč - pročitala još ukupno dvojica...
- mlađi članovi bi se možda slobodnije osećali, ako predavač sedi među njima... OK, izigravaću Platona ako je to -to.
- kad je o predstavljanju knjiga reč - da se izdavač zainteresuje i donese uvek nekoliko primeraka koje bi prodao s popustom na licu mesta, a mi to da reklamiramo.
- da maksimalno koristimo video bim, muziku itd, u okviru predavanja...
(mnogo lepo zvuči, a?)
To je otprilike sve. Ako imate još predloga, pišite, adresu znate.

drf

taurus-jor

Zakk mi je rekao da se J.B. povredio prošlog utorka u vojsci, dok je rmbačio. Spomenuo mi je i da ga čeka lekarska komisija. Koliko sam shvatio, zaradio je kilu. Pa posle nek' mi neko kaže da je civilno služenje vojske bezbednije od onog u uniformi. :x

Lurd

Ili nepotrebno pisanje o zdravstvenim problemima drugih javno. Bar meni.

taurus-jor

Elem, covek je pitao i dobio odgovor. A odgovor su dobili i oni koji nazivaju druge kukavicama, isto tako javno, samo zato sto se ti drugi nisu pojavili na sastanku. Pausalnost u osudi je ne samo nepotrebna, vech i grozna. Bar meni.

Lurd

Aman, joco.

Bilo bi dovoljno da si napisao da naš drug nije došao iz opravdanih razloga, a ne da nepotrebno pišeš koji su to razlozi, jer oni ipak spadaju u tudju privatnost, a slažemo se da nije u redu iznositi tudju privatnost tek tako i bez dozvole na net, zar ne?

Morticia

Quote from: "taurus-jor"Elem, covek je pitao i dobio odgovor.

:roll:

Zaista, Jore, ovo je ružno, i degutantno. Kakve god probleme ti/ ja/bilo ko lično! imao, to je tvoja/moja/nečija stvar i nije za iznošenje u javnost putem neta i foruma.

Bolje poradi malo na datumima i starim postovima...
You're dead, son. Get yourself buried.

drf

Izvinjavam se, moj neoprez. Spontano i bez razmisljanja sam javno pitao. Ne grdite Jora.

Boban

Šta je tvoj problem, Jore?
Jedan nevažan lik ima opravdanje... pa?
Gde su ostali?
Ili zaista nisi svestan da si sledeći za odstrel?

varvarin

Jore, govori tiho i vodi psa sa sobom!

PTY

Bogami, ne znam za JBa ali garantujem da ste uglavnom svi nevažni.

Izitpajn

Pa ja ovo više ne mogu gledat. Ljudi moji, pa što ne sterate čovjeka u tri pizde materine kad vidite da vas ovako zajebava? Mislim, baš ste mulci...

PTY

A koji si pa ti kurac na biciklu da njima čitaš bukvice??
I šta te to uopšte zanima?
Gledaj svoja posla, jadan.

Izitpajn

Lurd

Kog čoveka da steramo, Izitpajne?

dexa pantelejski

Stvarno be Izitpajne, mora li budes corba u svaku zaprsku?  :!:

I obrnuto?

Sta se tebe koj moj ticu ove stvari, ne raspravlja se o tisucljetnom doprinosu rvata europejskoj demokratskoj tradiciji i srbocentickoj destrukciji iste.

Ajde idi vozi tu biciklu i gledaj svoja posla.

Bobane, be, diga je taj ZS 15? Je l to izaslo il ti mene ovako belsavog i neupucneog malo potprckujes?

taurus-jor

J.B-ju

Izvini druže, umoran sam, desilo se.

Ali, onima koji vole da iskopavaju tuđe propuste, pri čemu ne bi da drugi primećuju njihove, nikada se neću izvinjavati.

zakk

lurde, mnogo si nešto ispižđen. ako je joca zgazio netiquette, nije ti ubio babu.
Quote from: "morticia"Kakve god probleme ti/ ja/bilo ko lično! imao, to je tvoja/moja/nečija stvar i nije za iznošenje u javnost putem neta i foruma.
Kakve god probleme ti/ ja/bilo ko lično! imali ili nemali, ovo je javna stvar kluba, i jeste za iznošenje u javnost. i netom i forumom i telefonom i radiom i tv-om i nuklearnim eksplozijama na suncu ako treba, kad pola kluba neće da mrdne dupe i dođe na jedan jedini sastanak na koji su lično pozvani da dođu, i tvoja primedba je potpuno
Quote from: "boban"nesuvisla

izitpajne, izneo si veliku istinu. svi smo jebeni mulci, koji nisu sposobni da se dogovore šta će za večeru jesti, a kamoli nešto bitno.

libeat, povlačim svoje mišljenje, ti si stvarno idiot i nenormalna.

dexa, poslednji ZS koji je izašao je 13, a pre njega 14 i 12 (ne pitaj), tako da se 15 očekuje (već šest meseci, ali hej...)

pozdrav drf-u, oazi ljudske normalnosti u pustinji bezumlja

dexa pantelejski

zak, hvala na odgovoru. mada je pitanje bilo upuceno nekom kome bi valjda trebalo da bude bitno da na njega da odgovor. mislio sam da, izmedju ostalog, ZS postoji i zbog citalaca, izgleda da sam se zajebo.

libeat, proglasavam te za BLESIMETAR no2. Shto da ja budem jedini?

dexa pantelejski

JB, nije to nista, ja sam u vojsci lecio jetru. Nema veze, bar sam dobio 15 dana kucne nege.

Boban

Lecili ti jetru, a sjebali mozak... bah.