• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Gostovanje u "Dnevnoj sobi" na B92!!!

Started by Pavle, 08-10-2005, 04:16:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pavle

U nedelju se snima emisija "Dnevna Soba" na B92, tema emisije je naucna fantastika, a kod Dejane gostuju Aleksa Gajić, reditelj Konjović (ne znam ime - ali verujem da ce neko znati, dosta radio dokumentarce i nešto stripa) i Sam Lowry alias Pavle Zelić - sekretar kluba LK.  :D
Trebalo bi na snimanje da povedem i dva mlada autora iz kluba. Oni bi sedeli u publici i verovatno upadali negde u diskusiju (ko je gledao emisiju zna kako to izgleda). Ko je raspoložen nek se javi na PM ili telefon (snimanje je u nedelju u 3).
Mislim da je ovo dosad najveća promocija kluba u medijima. Drzite fige da bude dobro.  :)
Javljam termin emitovanja cim saznam, mada mislim da ce najverovatnije biti sledeca subota.  
A pratite razvoj situacije i na http://www.b92.net/tv/dnevnasoba/

Kratak opis emisije sa sajta B92:
"Dnevna soba je namenjena mladima - srednjoškolcima i studentima. Pokriva najrazličitije teme - od sporta, muzike i reklama, preko politike, školovanja, do problema droge, delikvencije itd... Domaćica je Dejana Milović-Buha, koja zajedno sa mladima u publici, u goste dovodi zanimljive ljude. U emisiji će se čuti i mišljenje sa beogradskih ulica (ankete), a videćemo i kako temu emisije vide razni ljudi koji za ovu priliku postaju specijalni reporteri u rubrici "moj ugao". U prvim emisijama saznaćemo kako televizija utiče na mlade, da li je moguće u Srbiji zaraditi pristojan džeparac, da li smo rasisti i ko su to idoli mladih...Teme i ideje za emisiju mogu predlagati i gledaoci na mailu-sajtu emisije."
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

varvarin

sivka

Quote from: "varvarin"RASTURI IH, SEME !!

E, likcino.  Ti si pravi!! :D
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Pavle

Evo utisaka:
Bili je jako simpaticno i opusteno, Dejana je ipak povela najveći deo priče o stripu, (a ne kako mi je bilo prvo najavljeno - o SF-u) ali sam uspeo da provučem i glavne informacije o klubu (ko smo, gde smo, kad se okupljamo). Bilo je dosta intimnih pitanja - kad ste se prvi put susreli sa stripom, da li su vam tata i mama branili, koji SF film možete da gledate do besvesti... A Aleksa, Milan Konjević (inače, još jedan stari član kluba!) i ja smo uglavnom izgledali kao poslednji geek-ovi pored klinaca (i to iz više grafičke) koji ne čitaju stripove jer nema specijalnih efekata kao na filmu!?!  :P  :cry:  :x
Ipak, dobro smo se zezali i ćaskali, a mogu i da dodam da je Dejana uživo sto puta luđa nego u emisiji  :D
Sa mnom su pošli i mladi autori Marko Pišev i Morticia. Marko je lepo pričao o tome kako je napredovao u pisanju u klubu, a Morticia je bila jako ljupka i lepo se smeskala.
Videćete nas nazalost, tek za mesec dana. Ipak, nama je bilo lepo, upoznali smo neke zanimljive ljude i uglavnom bili opušteni i zabavni i verujem da će se to videti i na snimku.

Morticia

Mene je presla tema emisije, al kontakti su zlata vredni za moje stripadzije... :wink:

A sok je bio odlican.

Nije bas lako sedeti mirno i smeskati se. Pogotovo izgledati ljupko. Lowry, mrtav si. :evil:
You're dead, son. Get yourself buried.

Boban

Morticija je mlada + autor... hajde da čujemo o čemu se tu zaista radi.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Morticia

U pravu si, Bobane, ja sam matora i tamo sam samo bila kao baba za žrtvovanje.

Ni ja sama još uvek ne mogu da shvatim kako sam preživela.

varvarin

Pokušavam da zamislim , ali ne ide: kakva je to BABA ZA ŽRTVOVANJE?

Boban

Sve je u tački gledišta, druže. Ono što je za nekoga piletina, za nekog drugog može biti baba s jednom nogom u grobu.

Morticia

Quote from: "Boban"You're all PUNK'D!!!

O tome se ZAISTA radi...

otaku

Quote from: "Boban"Sve je u tački gledišta, druže. Ono što je za nekoga piletina, za nekog drugog može biti baba s jednom nogom u grobu.

u sintagmi "mlad autor", ovo mlad odnosi se na spisateljski staz osobe, a ne na datum rodjenja, inace bi pisalo mlada cica, sveze meso ili mmm friska friska, i malo mi ide na zivce takav faraonski stav muskaraca koji misle da samo zene stare dok oni samo mere predjenu kilometrazu vicuci I am flying. osim toga, svi smo mi jednom nogom u grobu i, sta je ovom svetu, pustite ljude da stare!
Proooobaj da u glavi budes sam

PTY

Otaku, moj Idoru, vraćaš mi veru u ljucku rasu!

varvarin

Šteta, sviđa mi se ono  " ...mmm, friška!"

PTY

Da li si ti to džentlmenski perverznjak ili perverzni džentlmen, Varvarine?  xlove5

Boban

Nisam ja kriv sto je devojka koja vara momka kurva, a momak koji vara devojku frajer.

varvarin

Libeat, ja sam umiljati perverznjak!

otaku

Quote from: "Boban"Nisam ja kriv sto je devojka koja vara momka kurva, a momak koji vara devojku frajer.

jel su to apdejtovali Vukov Recnik
Proooobaj da u glavi budes sam

PTY

Jok. Samo su se neki pojedinci daungrejdovali.

DWYD 666

Hmm, cini mi se da ste pogresno interpretirali Bobana. On je verovatno samo hteo da ukaze na kulturolosku komponentu percepcije zenskog i muskog neverstva kod nas.
Opal! Diamond! Sapphire! Jade! I smell Gary¨s lemonade!

Boban

Ma to je moderno: pogrešno razumeti Bobana.
Dobro je dok ima nešto za razumevanje.

Pavle

I konacno...

QuoteDnevna soba ponovo u akciji!

Subota 19. novembar od 13:00, TV B92

Strip i SF

Da li su stripovi izgubili na svom značaju?

Kako objaviti strip?

Da li će Srbija jednog dana dobiti pravi SF film?
Gostuju:
Milan Konjević
reditelj
Aleksa Gajić
strip crtač
Pavle Zelić
drustvo ljubitelja SF "Lazar Komarčić"

Aleksandar_B_Ned

Гледали смо;  лепо, лепо... успешно.

Све похвале!

Хм, наш главни учесник, мушкарац, добро је носио заставу, али, можда је требало барем једном да уступи реч и присутној нашој младој дами.