• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

DOOM

Started by Kunac, 28-10-2005, 02:39:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

Ovaj film je toliko užasan da se to ne može na pravi način opisati rečima. Upravo sam se vratio s projekcije na Sinemaniji i još uvek pokušavam da se oporavim od šoka - dobro je da u frižideru imam antistres sok.
"zombi je mali žuti cvet"

crippled_avenger

Kunc, ja sam onaj koji je vristao iz osmog reda.

Drugovi su me dovukli na ledjima da gledam Cinemaniu. Da li zbog toga ili je nesto drugo po sredi tek meni se DOOM dopao. Rec je o estetski bezvrednom parcetu zadovoljenja za usku ciljnu grupu i kao takav u svom univerzumu sasvim funkcionise. Posle ekranizacije igre FIFA 2005 koju su prekjuce uprilicili Partyizan i Timok stvari se krecu kako treba za sakatog Avengera.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Tex Murphy

Votahel? Kako film koji režira ANDRZEJ BARTKOWIAK može da bude užasan? K tome još i ekranizacija Dooma 3! Ja sam sasvim siguran da će ovo da bude najbolji SF film još od Red Planet!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Kunac

Stan, stani... Tokom filma se neko konstantno nekontrolisana smejao (naročito kada bi se pojavio krupni plan Rocka)- bilo je pomalo creepy, zapravo - da li si to bio ti Cripp? Ako jesi: hvala ti do neba! Taj sumanuti smeh je bio najbolji deo ove filmske noćne more i sprečavao me je da zaspim tokom projekcije. Ljudi, ja sam hteo da zaspim na projekciji! Ako izuzmemo coll dvominutni uvod, tokom prvih sat gotovo da se ništa nije ni dogodilo! Prava pucačina je počela tek 20-ak minuta pred kraj filma, do tada, 5-6 nabudženih specijalaca se u nedogled šetkalo mračnim hodnicima.
A film jeste užasan.
Ja sam igrao (i završio) DOOM III & otišao sam na projekcju otvorenog uma. NIsam očekivao remek, samo dobru zabavu. Umesto toga - ubili su me dosadom! Da mi je neko rekoa da će neko krasto Anderesonov scenario za RE: The Movie, ne bi mu verovao!

Par dobrih stvari: D Rok jeste faca, Karl Urban takođe. Rozamund Pajk IMA super poprsje. Nažalost, niko od njih se ne trudi da previše (D Rok se tu i tamo izbulji u čudu, Karl se napući i malo namršti, Rozi vrišti da se do neba čuje i koluta očima - kao da ih je sramota što se nlaze u ovom filmu). Ima tu i poneka coll scena, priznajem.
Pri kraju su nas počastili sa 5-minutnim "oživljenim" FPS rokanjem. To je bilo zabavno! Ništa revolucionarno, ali zabavno...

Još jedna stvar: zvuk u SC-u je bio  ooooočajan! OČAJAN!
"zombi je mali žuti cvet"

crippled_avenger

Ne, nisam se nekontrolisano smejao. Samo sam vristao za vreme FPSa.

Fakat, film nije dovoljno dinamican i deriviran je iz RE, sto me je takodje iziritiralo, ali nekako u toj postavci uspeva da iskaze nekakvu britkost. Ima retko efektnih one-linera, ima taj Rockov out of this world kvalitet, ima zanimoljiv momenat da u filmu nema obicnih ljudi svi su nabudzeni, izmastani. To su sve zanimljive stvari.

Problem sa deriviranjem iz RE je u tome sto nema uzivanja u ubijanju koje karakterise DOOM vec se uvodi motiv zombi/ALIEN zaraze koji nikada nije bio bitan u igri. Time stvar, paradoksalno postaje staticna.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Izitpajn

Jel se meni učinilo ili sam vidio Brucea Willisa u foršpanu? Mislim, malo mi je preskup za ovakav film...

miles

A ja sam mislio da će biti dobar film :cry:
Ono, 2 sata solidne zabave ala Alien2 :x