• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Srpski neonacisti

Started by Ghoul, 15-11-2005, 09:21:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

StefanMyotis90

Quote...ladno bi banovao SVE posjetioce koji nemaju nijedan post na temama o kojima je ovaj forum, ali zato imaju pedeset na razglabanjima o Kosovu, životinjama u zlokobnom zlo vrtu i slično.

A kakvo ti je to poređenje? :shock:

BladeRunner

StefanMyotis90
QuoteA kakvo ti je to poređenje? :shock

Realno. Shock. Kakve sad pa to veze ima sa SF-om? Što se mene tiče, prisustvo zoo vrt-a na forumu namjenjenom SF-u podjednako je besmisleno kao i priča o nacizmu na istom.

Poenta priče je da nisam za zabranu ovih tema UKOLIKO ih pokreću ljudi koji doprinose i ostalima, o kojima je forum. Ali doći na SF forum da bi se pisalo SAMO o pravima životinja ili SAMO o nacizmu ili SAMO o svojim radovima... besmisleno. Šab me gabri da li su njihove ideje napredne ili nazadne, te da li je u pitanju podmladak nacionalnog fronta, udruženja Žaka Kustoa ili UNICEF-a. Na ovom forumu, svi oni mi podjednako idu na nerve. Pozdrav.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

džin tonik

stvarno nikad ne cu razumiti ljude koji bi ubijali zbog zemlje, iz razonode, onako bez veze i pameti.
valjda se ubija da se coek prehrani, da napuni zeludac mesom.  :)

scallop

Quote from: "BladeRunner"Kakve sad pa to veze ima sa SF-om? Što se mene tiče, prisustvo zoo vrt-a na forumu namjenjenom SF-u podjednako je besmisleno kao i priča o nacizmu na istom.
Ekstremno tačno!
Mene i dalje kod neonacista Srbin podseća na Natašu Kandić :? , a zagovornici uništavanja Zoo-vrta na Kalemegdanu na tajkune koji bi da se ogrebu za taj prostor :? Kao da bi bilo bolje da naćefleisani momci skaču na glave pijandura i silikonskih lepotica! :x
Ja sam za zaštitu sirotih svrdl-crva na dnu okeana koji nikako da se oporave od manjka crknutih kitova od 20% u proteklih 100 godina. :cry: Mislim da će mi se pridružiti svi oni koji strepe zbog potencijalnog gubitka nafte (manjak crknutih kitova) u narednih 20 miliona godina, jer će podmorske kontinentalne ploče koje se zavlače pod nadmorske kontinentalne ploče biti ekstremno posne :cry: Exxon, Texaco i Shell :cry:  :cry:  :cry:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Alexdelarge

Quote from: "scallop"
Ja sam za zaštitu sirotih svrdl-crva na dnu okeana koji nikako da se oporave od manjka crknutih kitova od 20% u proteklih 100 godina. :cry: Mislim da će mi se pridružiti svi oni koji strepe zbog potencijalnog gubitka nafte (manjak crknutih kitova) u narednih 20 miliona godina, jer će podmorske kontinentalne ploče koje se zavlače pod nadmorske kontinentalne ploče biti ekstremno posne :cry: Exxon, Texaco i Shell :cry:  :cry:  :cry:

Zanimljivo.Covek bi s pravom mogao da se upita koliko potrosi  automobil kitova ili svrdl-crva,za predjenih 100 km? :evil:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

scallop

Quote from: "Alexdelarge"
Zanimljivo.Covek bi s pravom mogao da se upita koliko potrosi  automobil kitova ili svrdl-crva,za predjenih 100 km? :evil:
Bravo! To je prava tema za ovaj forum! :!:  :!:  :!:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

ginger toxiqo 2 gafotas

Češka socijaldemokratska stranka je saopštila da će njeni funkcioneri 10. novembra, zajedno sa Jevrejima, antifašistima i ostalim stanovnicima Praga, izaći na ulice starog jevrejskog geta kako bi sprečili pohod neonacista, koji je DOZVOLIO češki sud.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Antonius

Quote from: "BladeRunner"Poenta priče je da nisam za zabranu ovih tema UKOLIKO ih pokreću ljudi koji doprinose i ostalima
A o doprinosu ćeš ti da odlučuješ? Ima onih koji uglavnom čitaju...

Quote from: "BladeRunner"Šab me gabri da li su njihove ideje napredne ili nazadne, te da li je u pitanju podmladak nacionalnog fronta, udruženja Žaka Kustoa ili UNICEF-a. Na ovom forumu, svi oni mi podjednako idu na nerve. Pozdrav.
Ti onda nemoj da čitaš podforume koji te ne zanimaju...

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"Češka socijaldemokratska stranka je saopštila da će njeni funkcioneri 10. novembra, zajedno sa Jevrejima, antifašistima i ostalim stanovnicima Praga, izaći na ulice starog jevrejskog geta kako bi sprečili pohod neonacista, koji je DOZVOLIO češki sud.
Strašno.

Джон Рейнольдс

Ne vidim šta je strašno u sprovođenju prava na slobodu govora i mišeljenja. Tražili ste - gledajte.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

BladeRunner

Ronnie
QuoteA o doprinosu ćeš ti da odlučuješ?

Dobra ideja. Ako će već podforumi da nose 90% ukupnih postova ISTIH ljudi, onda dio vezan za SF/horor/film/strip treba pretvoriti u podforum, a naciste, životinje i ostalo u glavne teme. Uzgred, ne mogu da se otmem utisku da je ovo reagovanje rezultat povrijeđenih osjećanja kada si otvorio temu Happy Tree Friends, a ja poslao link sa već postojećom temom (bez ikakvog komentara, uzgred, samo link). Tu nema ništa lično: obično se ne otvaraju teme, ako postoje stare, a pošto pretraživanje više ne radi nego što radi, često stare teme promaknu. Šta da kažem: IZVINI što sam ti rekao da stara tema sa istim imenom već postoji i ubuduće te nikad neću ispraviti ako otvoriš temu koja već postoji. Pozdrav.

Antonius

Quote from: "BladeRunner"Ronnie
QuoteA o doprinosu ćeš ti da odlučuješ?

Dobra ideja. Ako će već podforumi da nose 90% ukupnih postova ISTIH ljudi, onda dio vezan za SF/horor/film/strip treba pretvoriti u podforum, a naciste, životinje i ostalo u glavne teme. Uzgred, ne mogu da se otmem utisku da je ovo reagovanje rezultat povrijeđenih osjećanja kada si otvorio temu Happy Tree Friends, a ja poslao link sa već postojećom temom (bez ikakvog komentara, uzgred, samo link). Tu nema ništa lično: obično se ne otvaraju teme, ako postoje stare, a pošto pretraživanje više ne radi nego što radi, često stare teme promaknu. Šta da kažem: IZVINI što sam ti rekao da stara tema sa istim imenom već postoji i ubuduće te nikad neću ispraviti ako otvoriš temu koja već postoji. Pozdrav.
To se u psihogolija naziva: Projekcija.

Što se tiče podforuma... Zoološki vrt verujem da jako mali broj članova posećuje i da ih je iskreno briga... Mene je briga o temama (nekim...) koje se otvaraju u forumu Društvo, Istorija... Dakle svako postuje tamo gde mu odgovara. Demokratija.  :)

Uglavnom me nije briga šta neko misli o nekom filmu - bez obzira da li je u pitanju SF, Horror Fantasy ili nešto četvrto...

Od literature čitam nešto drugačije od sf/horror/fantasy dela pa ne bih da se uključujem u nešto što me ne interesuje i da kvarim
ćaskanje ljudima koji uživaju u istim stvarima i znaju se dugo...

BladeRunner

Ronnie
QuoteTo se u psihogolija naziva: Projekcija.

Vrh lapsus - 'psihogolija'. Nego, kad bi ispravio, još bi ispao i paranoičan...

Sveukupno: ne slažem se sa tobom. Obrazložio sam gore zašto, u prva dva posta. Različit pristup forumima i forumašenju. Ova vrsta demokratije, po meni, vodi ka anarhiji, radio Milevizaciji i pretvaranju jednog SF/Horor foruma ka novom SerbianCafeu, Bureku i sličnim idiotarijama. Izgleda da nisam demokrata za uzor, projektovani ili ne, svejedno. Nego, sve sam to već jednom rekao, pa ne znam čemu ovoliko teksta. Ajde da se složimo da se ne slažemo. Može? Može. Pozdrav.

Bab Jaga

Quote from: "Ronnie Coleman"Od literature čitam nešto drugačije od sf/horror/fantasy dela pa ne bih da se uključujem u nešto što me ne interesuje i da kvarim ćaskanje ljudima koji uživaju u istim stvarima i znaju se dugo...

Onda si jednostavno na krivom forumu i to je to. Jer ovo je u prvom redu sf/horror/fantasy forum, sve ostalo ovdje je irelevantno.
Ghoul fhtagn!

Nyarlathotep

a i daleko od toga da se ovde prica samo od sf/h/f knjizevnosti. koliko samo topika ima o knjizevnosti, muzici, filmu, koji nemaju veze sa fantastikom.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Antonius

Quote from: "Nyarlathotep"a i daleko od toga da se ovde prica samo od sf/h/f knjizevnosti. koliko samo topika ima o knjizevnosti, muzici, filmu, koji nemaju veze sa fantastikom.
Nisam ni rekao da se samo o tome priča... Nego da mene ne interesuje da ovde pričam o tome...

@Bab Jaga: Nope. Nisam na pogrešnom forumu. Neke stvari čitam, neke uopšte i ne gledam, u nekima učestvujem... Svako bira ono što mu odgovara... Ukoliko nije protiv pravila foruma (ima li ih!?)...

Nomadic

Izdajoh ja pre dva dana iz zavora.Ne brinite se dobro sam ,nastavljam putem nacionalne slobodne i socijalne pravde :)

Boban

Quote from: "Ralf"Nisam na pogrešnom forumu. Neke stvari čitam, neke uopšte i ne gledam, u nekima učestvujem... Svako bira ono što mu odgovara... Ukoliko nije protiv pravila foruma (ima li ih!?)...

Forum jeste u osnovi postavljen kao okupljalište ljubitelja svih vidova fantastike, ali je pridodat i deo koji nema nikakve veze s fantastikom da bi se ljudi mogli i oko toga raspravljati, ukoliko požele, a da ne moraju da idu na neke druge specijalizovane forume. E, sad, što ima ljudi koje fantastika ič ne zanima, već bi samo da obitavaju u donjoj polovini diskusija, šta da se radi; sasvim je legalno i prihvatljivo. Kamo sreće da ima mnogo više ljudi koji dolaze i učestvuju u donjem delu foruma a da nisu ljubitelji fantastike, možda bi se vremenom zainteresovali za ponešto i pridružili se "gornjem" domu.
Ovo "gornji" i "donji" nisu moralne, intelektualne ili bilo kakve druge preraspodele, već samo asocijacija na grafički raspored diskusija.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Tex Murphy

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaargh!!! Kradljivci tijela napadaju!!! Neko je ukrao Bobana i zamijenio ga politički korektnom kopijom!!  :?  :x
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Boban

Ja sam bre uvek bio pojam za toleranciju, etalon razumevanja i podrške, neprekidno na grudobranu pravih civilizacijskih vrednosti.

angel011

Quote from: "Boban"Ja sam bre uvek bio pojam za toleranciju, etalon razumevanja i podrške, neprekidno na grudobranu pravih civilizacijskih vrednosti.

xrofl
We're all mad here.

Boban

možete vi da se kotrljate koliko hoćete, ali gde bre postoji ovakva sloboda?
mene su evo od početka novembra banovali sa tri foruma ukupno, dođem, progovorim pet reči i zvek... malopre dobijem obaveštenje da sam nepoželjan, 37 sati posle registracije.

Antonius

Quote from: "Boban"možete vi da se kotrljate koliko hoćete, ali gde bre postoji ovakva sloboda?
mene su evo od početka novembra banovali sa tri foruma ukupno, dođem, progovorim pet reči i zvek... malopre dobijem obaveštenje da sam nepoželjan, 37 sati posle registracije.
Uh... A koji su to forumi? :) Ako si politički korektan, kao što jesi, na mnogo mesta ćeš da nadrljaš... :P

Nightflier

Cim je tvoja virtuelna sena pala na virtuelni prag recenih foruma, pokrenula se munjevita akcija sa ciljem zaustavljanja i sprecavanja tvog zlokobnog delovanja i potajnih aktivnosti sto za cilj imaju korupciju proslih, sadasnjih i buducih pokolenja nasih naroda i narodnosti. Naravno, recenu akciju u delo su sproveli cankolizi i poslusnici velikih sila, koji tavore u nekom podrumu punom monitora od 22'', na kojima je neprestano tvoja slika, a na ogromnim plazma ekranima neprestano se smenjuju grafikoni na kojima je prikazano tvoje dnevno kretanje. Svi to znamo...
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

džin tonik

a u racku!  :D  nove epizode "šeki lajf"  :!:  :!:

"...

Potom je rekao da je Velika Srbija dugoročni cilj radikala, a da "im nije na pamet padalo da se ona sprovodi proterivanjem tri-četiri miliona ljudi. Naša ideja je bila da ih ubedimo da su Srbi", rekao je Šešelj.
..."
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=11&dd=08&nav_category=64&nav_id=271345

Kastor

Quote from: zosko"im nije na pamet padalo da se ona sprovodi proterivanjem tri-četiri miliona ljudi. Naša ideja je bila da ih ubedimo da su Srbi", rekao je Šešelj.
..."

xrofl

Sjajno!
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

džin tonik

sad, posto to vise nije tajna, mogu da objavim sliku koju sam davno dobio iz povjerljivih izvora. specijalac u akciji.

Srbin

mafija_x

izgubili smo se u sirini ideje

Son of Man

Quote from: "Srbin"Vidimo se sutra!
Pozdrav uz pesmu
http://www.youtube.com/watch?v=03pxJ67_Qhk
chim mu vidish nik znash koji je to mentalni sklop i uzrast, jbte kakvih sam se sve nikova nagledo u poslednjih par nedelja al evo samo jednog : Samo Srbija - i aj sad sta je u glavi tom liku kad sebi nadene nik Samo Srbija u sred Srbije , to mi je debilno ko sad kad bi neki amer dao sebi "Samo Amerika" na nekom americhkom forumu, ili onaj fazon kada u sred Srbije kao iznose srpske zatave i tripuju da je to sad mnogo jak rad, ako si mudo care idi na Kosovo, idi u Hrvatsku, u Sarajevo pa to radi a ne ovde, lako je jbga srbovati po Srbiji, to radi i moja baba realno...isto se i ona tako buni jedino shto nije naci ko ovaj. :lol:
Ima da ih odvali policija sve redom sutra ali njima je to i cilj jer Davidovic, NVO-ovi razni, Kvirija i ostala olosh ekipa nece dobiti pare ako ne dobije malo batina od policija, jer pazi ti koji su to najnizi oni porivi, loze ljude i onda ljudi tj. klinci uglavnom popiju batine i dobiju Padinjak a ovi lepo posle od sponzora pokupe pare. Isti sluchaj za ovog kretena iz KVirije shto napisa onaj tekst na B92 blogu "Vazelin za Urosha", znachi zna da ce Cigani da popizde na to i da ga kad tad nadju i prebiju poshteno, ali nemu to i ide u prilog jer bez batina nema ni kesha od GEJ lobija - zar ne ? Kao mi ugrozeni vidite shta nam rade zli Srbi  :(  :cry:  :lol:

cutter

Hoće li biti minut ćutanja za Jerga?

Son of Man

Quote from: "cutter"Hoće li biti minut ćutanja za Jerga?
taj rad buahahahah, a pazi nacisti tripuju ko i uvek ubila ga neka sluzba, kao nije bio pijan niti bilo shta, a shto onda tako ne okarakterisashe Jochicevu saobracajku ?!  :shock:  :lol:

Son of Man

Obrazlozenje lika pod nikom KOMANDANT na TRIBINI zasto je on nacista  :shock: :

Погледајте тему ПМЦ.Погледајте шта гледају, диве се девојкама са 3 сисе????Гледају порниће са рибама које имају 3 сисе????ЕЕеејјјјј.То је нормално?Да гледам клипове у коме је главна звезда дете од 14 године на коју 10 ликова свршавају...А после се неко пита што сам за национал социјализам?Зато што нећу да ми ћерка има 3 сисе.

:mrgreen:  :x  :mrgreen:  :mrgreen: :evil:

Ghoul

Quote from: "Son of Man"Obrazlozenje lika pod nikom KOMANDANT na TRIBINI zasto je on nacista  :shock: :

Погледајте тему ПМЦ.Погледајте шта гледају, диве се девојкама са 3 сисе????Гледају порниће са рибама које имају 3 сисе????ЕЕеејјјјј.То је нормално?Да гледам клипове у коме је главна звезда дете од 14 године на коју 10 ликова свршавају...А после се неко пита што сам за национал социјализам?Зато што нећу да ми ћерка има 3 сисе.

pa u pravu je čovek?
zar bi ti teo da ti dete ima 3 sise? čak i ako je žensko?

hitler is the man to correct any physiological incorrectness!
https://ljudska_splacina.com/

Savajat Erp

Forth Reich Fighting Man! :P  :cry:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Tex Murphy

Joj, kad se samo sjetim Hitlerovih divnih misli o Parlamentu i bijesu zbog pacovčina koje tamo sjede... ko da je opisivao situaciju u Republici Srpskoj.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

DušMan

Država krenula u lov na neonaciste
M. Joksimović - 13.10.2008.
Tužilaštvo i policija pokušaće da otkriju organizatore fašističkih skupova ...
Republičko javno tužilaštvo najavilo je da će, u saradnji s policijom, pokušati da otkrije organizatore neonacističkih skupova.

PLANOVI - Preduzećemo sve zakonske mere kako bi se u budućnosti sprečili neonacistički skupovi i jasno stavilo do znanja da organizacije koje propagiraju fašističku ideologiju neće biti tolerisane - rekao je portparol tužilaštva Tomo Zorić.
Uhapšenima će, najverovatnije, na teret biti stavljeno krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, ali i nasilničko ponašanje i dela protiv javnog reda i mira.
Uprkos tome što je policija iz bezbednosnih razloga zabranila fašistički skup, najavljen za subotu u 17 sati, nekoliko pristalica fašizma je, za vreme antifašističkog skupa ,,Neće proći", izašlo na ulice. Do sukoba nije došlo, ali je policija privela 34 osobe, od kojih su 10 strani državljani, za koje se sumnjalo da bi mogli da izazovu nerede. Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da su te osobe imale nacistička obeležja i da su verbalno izazivale policiju i učesnike antifašističkog protesta.
Antifašistički skup okupio je nekoliko stotina pristalica. ,,Antifašistička kampanja" zadovoljna je odzivom građana i u budućnosti će organizovati akcije kojima će pokušati da spreči promovisanje fašističke ideologije.
- Protest u subotu bio je samo odskočna daska. Kada sredimo utiske sa skupa biće formirana koaliciona komisija koja će ustanoviti dalje planove ,,Antifašističke kampanje - kaže za ,,24 sata" portparolka ,,Antifašističke kampanje" Milica Đorđević.
Na ulicama Beograda, neposredno pre protesta, kao i tokom njegovog održavanja, bilo je 2.500 policajaca.
- Nekoliko dana pred skup bilo je prilično napeto i bez obzira na to što je pristalica na fejsbuk stranici bilo više od 10.000, veliki broj ljudi iz bezbednosnih razloga nije došao. Reakcija sistema je iznenađujuća, a s obzirom na to da je ovo prvi antifašistički skup posle dužeg vremena, mi smo zadovoljni kako je sve proteklo. Pokazali smo da u Beogradu postoji kritička masa koja je jasno i glasno rekla da ne toleriše fašizam - dodala je Đorđevićeva.

Neonacisti poručuju pristalicama da budu nezavisni od američke kulture

,,Nacionalni stroj", svojim programom i statutom nesumnjivo pokazuje da je nacistička organizacija koja se direktno oslanja na principe Trećeg Rajha. Oni se, između ostalog, zalažu da puno građansko pravo mogu imati samo pripadnici bele arijevske rase dok bi državljani ne-bele rase i rasno mešani imali određeni status i ograničena prava oslobođeni građanskih dužnosti. U statutu se dalje navodi:
- Visoki predstavnici naroda na odgovornim položajima od nacionalnog značaja moraju biti srpskog porekla.
- Verujemo u biološku nejednakost kako među pojedincima tako i među rasama.
- Zalagaćemo se za sprovođenje eugenskog programa kao napretka ljudske vrste i zabraniti svaki oblik rasnog mešanja.

,,Nacionalni stroj" svojim pristalicama poručuje:

- Naučite da koristite i održavate sve oružje koje vam je na raspolaganju.
- Upišite se na časove borilačkih veština i budite istrajni.
- Budite u formi i uvek spremni za ulični sukob s neprijateljem.
- Napadnuti ste nasred ulice. Borite se do poslednje kapi krvi! Neka neprijatelj zna da sa nama ne sme imati posla.
- Budite nezavisni koliko god možete od moderne američke kulture.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

raindelay

,,Nacionalni stroj" svojim pristalicama poručuje:

- Naučite da koristite i održavate sve oružje koje vam je na raspolaganju.
- Upišite se na časove borilačkih veština i budite istrajni.
- Budite u formi i uvek spremni za ulični sukob s neprijateljem.
- Napadnuti ste nasred ulice. Borite se do poslednje kapi krvi! Neka neprijatelj zna da sa nama ne sme imati posla.
- Budite nezavisni koliko god možete od moderne američke kulture.

Jebote, nisam ni znao da sam pripadnik "Nacionalnog stroja". Pa sad, Boze moj , sta da se radi, SIEG HEIL :evil:
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Albedo 0

Nacista u Srbiji ima šaka jada. Ovom frankenštajnu na vlasti je potreban žrtveni jarac da bi dobavila legitimitet koji nema, ne samo za uspostavljanje vlasti, već i za uništavanje ove države.

Čuvena ''denacifikacija'' nije ništa drugo do kolonizacija.

Francuska himna

To arms, citizens!
Form your battalions!
Let's march, let's march!
May a tainted blood
Soak our furrows!

To arms, citizens!
Let us form our battalions!
Let us march, let us march!
May a tainted blood
Soak our furrows!

What does this horde of slaves,
Of traitors and conspirating kings want?
(dakle, IZDAJNICI POSTOJE)
For whom these vile chains
These long-prepared irons? (repeat)
Frenchmen, for us, ah! What an insult,
What fury it must arouse!
It is us they dare plan
To return to the old slavery!

We shall enter the (military) career
When our elders are no longer there
There we shall find their dust
And the mark of their virtues (repeat)
Much less keen to survive them
As to share their coffins,
We shall have the sublime pride
Of avenging or following them!

Italija

Let us join in a cohort,
We are ready to die.
We are ready to die,
Italy has called.
Let us join in a cohort,
We are ready to die.
We are ready to die,
Italy has called!

Mađarska

How often came from the mouths
Of Osman's barbarian nation
Over the corpses of our defeated army
A victory song!

Holandija

After this sourness I will receive
from God my Lord the sweetness
For that longs so much
my noble mind
which is that I may die
with honour in the fields,
and gain an eternal realm
as a faithful hero.

ali Srbija treba da se ''denacifikuje''

To je najobičnija kolonizacija.

EKSTREMISTA

Мистерија смрти Јерга Хајдера

За Геополитику пише: Милан Старчевић

Шеф аустријског ултрадесничарског Савеза за будућност Аустрије (БЗО) и председник Корушке Јерг Хајдер, преминуо је у суботу (11.10.2008) од последица саобраћајне несреће, саопштила је агенција АПА позивајући се на дежурног у полицији Фридриха Храста.
Хајдер је био сам у возилу и кретао се јужно од Клагенфурта, када је његово возило скренуло са пута из за сада неутврђених разлога. Пре саме несреће, Хајдер је претицао друго возило, а жена која се налазила у том аутомобилу је обавестила полицију о удесу. Аустријска полиција саопштила је да је Хајдеров аутомобил ударио у бетонски граничник поред пута, после чега се више пута преврнуо. Хајдер је задобио тешке повреде главе и грудног коша и преминуо је на улазу у болницу. Иначе, Хајдер је ишао на породичну прославу 90. рођендана своје мајке.

На овај начин су готово сви аустријски и страни медији пренели вест о трагичној смрти Јерга Хајдера. Неколико дана након погибије, аустријска полиција изашла је у јавност са новим информацијама. Једна од њих је та да је Хајдер у алкохолисаном стању (1,8 промила у крви) изашао из ноћног бара, и да је то био разлог његове погибије. Одмах је се појавило много скептика, пре свега, у редовима његове странке, у породичном окружењу његових симпатизера, који су одмах посумљали у званичну верзију аустријске полиције, додајући да се ова трагична несрећа догодила две недеље након парламентарних избора, у којима је Хајдерова странка освојила 10,7 одсто гласова и тиме постала четврта по снази у земљи. Хајдер, после избора, није искључивао могућност да његова БЗО уђе у коалициону владу са конзервативцима, и на тај начин драстично помути жеље аустријских лево оријентисаних странака и високих фунционера Европске Уније. Да ли су оправдане сумње свих оних који заговарају тезу да је Хајдер убијен?
Велика је вероватноћа да истина о погибији првог човека Корушке никада неће изаћи на видело, поготово ако иза његовог смакнућа стоји нека страна обавештајна служба. Зато ћемо покушати да читаоцима ,,Геополитике" одгонетнемо многе мистерије повезане са Хајдеровом погибијом.

Вест о томе да је предозирање алкохола од стране Хајдера криво за његов смртоносни саобраћајни удес била је само неколико сати стара у тренутку када су се огласили први Хајдерови пријатељи и познаници, који су децидирано тврдили да те вечери Хајдер није уопште конзумирао алкохол. Последње своје сате Хајдер је провео у дискотеци ,,Ле Кабарет", у месту Вилдену на Вертер језеру. Он је ту присуствовао забави магазина под именом ,,Блицлихт реви". Слике које су неколико дана касније освануле у новинама показале су добро расположеног и насмејаног Хајдера у загрљају једне плавуше са ружичастом одећом. Организатор ове забаве, Егон Рутер, изјавио је за аустријске новине следеће: ,,Он је ишао од стола до стола, разговарао је са многим присутним гостима и одлично се забављао. Али, он није није пио алкохол". А остали сведоци последње Хајдерове ноћи изјавили су ,,да је он попио само једну чашу алкохолног пића". Треба напоменути и то да су се његова родбина и пријатељи јављали, уверавајући целу светску јавност у то да Хајдер није био пијаница, те да је често са минералном водом пролазио кроз ноћ. Многи се сада са правом питају како је председник Корушке уопште могао бити пијан, а да притом то нико од присутних гостију на забави не примети?
Клагенфуртско државно тужилаштво на челу са Готфридом Кранцом узело је после удеса Хајдерову узорак крви на анализу. Никаквих званичних информација тим поводом није било, све до среде, четири дана након удеса, кад је Хајдеров потпарол Штефан Пецнер изашао пред медије, саопштивши да је његов вођа у тренутку удеса био алкохолизиран. Шта је навело Пецнера да, након његове првобитне изјаве да Хајдер у ноћи кад је погинуо није био пијан, негира сам себе и у потпуности промени мишљење, остаће тајна. Државно тужилаштво, које у почетку није хтело да даје никакве резултате анализе крви, потврдило је, такође, Пецнерову изјаву. Иако су многи желели покренути поновну истрагу, те за Хајдера касне кобне вечери петка, за државнао тужилаштво сав овај случај био је завршен. ,,Реконструкција последње Хајдерове вечери за нас нема никаквог значаја", рекао је за ,,Фокус Онлајн" клагенфуртски државни тужилац Готфрид Кранц.
Када један контроверзни десни политичар изгуби свој живот у саобраћној несрећи, поставља се питање може ли се исценирати његова смрт? Ако смо свих ових последњих недеља пажљиво пратили новинску штампу, онда је Хајдер погинуо тако што је у самом насељу, у пребрзој вожњи, претицао једно возило. Оно што и лаицима пада у очи је да нико од медија није споменуо да ли је Хајдеру, у супротном правцу, у сусрет ишао аутомобил или већ било шта. У нормалним околностима опасне ситуације у саобраћају настају онда када се лоше процени претицање у тренутку када нам у сусрет долази возило. Те ноћи, када је Хајдер изгубио живот, то није био случај. Све новине су истовремено објавиле и вест да је Хајдер пребрзо возио, међутим, оно што је аутору овог текста, одмах, прегледавши фотографије појединих независних извештача, било чудно, то је Хајдеровов тотално демолирани аутомобил марке Фолксваген Фејтон, као и његово на делове угљенисано тело. Фејтон важи за један од најсигурнијих аутомобила на свету. У Фолксвагену за њега важи изрека ,,да је тежак као пола панцера", док је возач обезбеђен са свим најсавременијим технолошким сигурносним безбедносним системима. Овде, пре свега, треба напоменути додатни заштни појас у случају превртања на путу. Напослетку, треба напоменути и то да на месту удеса нису пронађени никакви трагови кочења. Да је Хајдер и био пијан, многи сматрају да би могао барем реаговати и тако покушати да себи спасти живот.
Интересантно је то како су, поводом овога саобраћајног удеса, извештале поједине стране новине. Тако, на пример, немачки најтиражнији двевни лист ,,Билд", неколико дана након несреће, одлучује на насловној страни новина донети наслов: ,,Да ли је Хајдеров удес саботажа"? – да би након само неколико сати чланак био повучен.
Енглески дневни лист ,,Сан", 17. октобра, извештава своје читаоце под насловом: ,,Јерг Хајдер би могао бити убијен". Лист даље наводи да произвођачи Фолксвагена причају о манипулацији на аутомобилу. Овај чувени немачки аутомобилски концерн послао је, пет дана након саобраћајног удеса, своје стручњаке да испитају остатке делова на аутомобилу. Њихов крајњи закључак је био да се аутомобилом манипулисало. Један високи и неименовани представник Фолксвагена говори да су најновији електронски савремено опремљени аутомобили лаки за манипулисање. Код електронски диригованог система управљања у Фејтону могућа је манипулација кроз измену чипа у волану, који води до тога да аутомобил у једном одређеном тренутку може изгубити контролу.
Власнику аутомобила, у први мах ,ништа неће запасти за око, да је дошло до одређених промена, или да је дошло до манипулације, јер се аутомобил нормално креће, а и обавештава возача о прекорачењу брзине, долазеће кривине, малог и великог сервиса итд... Најбољи начин да се с аутомобилом манипулише јесте код претицања другог аутомобила, када возач убрза, као што је то било у случају Хајдера. Онај ко стоји иза саботаже, резултатски може постићи да се са убрзавајућем аутомобилом манипулише, тако што возач више неће моћи управљати, а ни кочити. Сви ови наведени подаци подсећају на клагенфуртску ноћ смрти од 11. октобра - закључује овај високи неименовани представник Фолксвагена.
На страницама аустријског дневног листа ,,Хојте", од 18. октобра, могао се прочитати кратак интервју са Фолксвагеновим потпаролом Петером Тулом: ,,Могуће да је први човек Клагенфурта возио пребрзо, нећу да правдам никога, али у кривини са таквим темпом, за било ког возача и са оваквим аутомобилом, ретке су саобраћајне несреће са смртоносним последицама. Зашто је дошло до удеса, ми то не можемо објаснити. Фејтон је, поред Аудија 8, најбоље сигурносно ауто на свету. Мора да је ,,неко нешто" радио на њему.
Само дан касније, у мађарским дневним новинама ,,Јанво", тај исти Петер Тул, без длаке на језику, тврди да је Хајдер убијен. ,,Возило у кривини, у којем ј погинуо Хајдер, није му могао нанети такве повреде, јер је Фејтон, у коме се господин Хајдер возио, конструисан за управо проблематичне ситуације".
Суочени смо са таквим чињеницама да смо у новинама могли видети неколико фотографија са места удеса, и оне су махом биле готово идентичне. Оно што је већини знатижељних људи остало ускраћено јесте да види и неке друге ,,анонимне и незваничне фотографије", што говори у прилог томе да се нешто велико иза брда ваљало. Рецимо, мало ко је од нас могао видети фотографије где је приказано Хајдерово демолирано ауто на коме, ако будемо пажљиво посматрали, можемо уочити једну велику рупу ( у величини једне фудбалске лопте ) на крову аутомобила изнад возачевог седишта. Испод овог ударног места, и само тамо, кров од аутомобила је напросто угуран у унутрашњи простор и сав призор личи на експлозију. Да ли је ово разлог за Хајдерове описане смртоносне ране у пределу главе и грудног коша? Енергија од ,,тог ударца" је била толико јака да су предња возачева врата буквално смрскана. Да изненађење буде још веће, сувозачев и остали задњи унутрашњи простор врло мало је оштећен, тако да је неко којим случајем био у аутомобилу, вероватно би из њега изашао неповређен, или у најгорој варијанти са лакшим повредама.
И у редовима Савеза за будућност Аустрије сумљају у званичну верзију аустријске полиције. Пре него што је сео за волан и отишао у смрт, Хајдер је отрован помоћу КО-капи, тврде у његовј странци. То је истовремено и разлог зашто је Хајдерова удовица Клаудија хтела, још једном, у Италији, извршити обдукцију леша.
Ипак, то тога није дошло, јер се из непознатих разлога одустало од намере. КО- капи је субстанца која се у стручним медицинским круговима зове GHB- (Gamma-Hydroxybuttersäure), или често названа ,,Liquid Ecstasy". Реч је о забрањеној дроги која у већини случајева смртно делује, поготово ако се помеша са алкохолом. Делује релативно брзо и њено постојање се може само 12 сати након смрти доказати. У међувремену, свима је јасно да се код случаја Хајдер више ништа званично не може доказати.
Иза свега ових горе наведених чињеница свако од нас ће поставити логично питање: ,,А ко би могао бити одговоран за смрт Јерга Хајдера? Једно је сигурно, а то је да је овај аустријски десничар имао много непријатеља, како у својој домовини, тако и у иностранству. Важио је за човека ,,оштрог језика", који се није либио отворено улазити у вербалне сукобе са својим неистомишљеницима.
Када је, 2000. године, тадашња његова Слободарска партија Аустрије, после парламентарних избора, била друга по снази и када је дошло до састављања Владе са конзервативном Народном партијом Аустрије, дошло је до масовних интернационалних протеста зато што су ,,Слободњаци" у иностранству били третирани као десно екстремна партија. У једној добро синхронозованој акцији остале Владе чланица Европске Уније обустављају све дипломатске и политичке контакте са Аустријом. Истовремено су на улицама Беча свакодневно биле организоване демонстрације против Хајдера и нове коалиције, на којима су личности из јавних и политичких кругова, левичарске партије и разноразне НВО, узеле масовно учешће.
У својој земљи, Хајдер је био познат и по ,,оштрим" тоновима према странцима, пре свега - према муслиманској популацији. Тако је, рецимо, 1999. године, за време изборне кампање, често излазио у јавност са слоганом: ,,Зауставимо насељавање странаца". У години 2006, Хајдер је потврдио своје виђење политике према странцима, изневши да он подржава идеју протеривања неписмених и заосталих имиграната. Његов однос према исламском свету био је за већину његових неистомишљеника донекле контрадикторан.. Познате су његове посете Садаму Хусеину и добре пријатељске везе са породицом Муамера Ал Гадафија. За време посете бившем ирачком председнику, Хајдер је Буша окаректерисао као ратног злочинца.Поред Ирака и Либије, још је био угошћен у Египту, Кувајту, Сирији и Ирану. Ове посете су биле са више страна критиковане. Хајдер је био познат и по томе што се противио зидању исламских минарета у његовој земљи. На инстистирање турског политичара Речепа Ердогана да се одобри изградња минарета у Аустрији, Хајдер му је одговорио: ,,Пошто добри и лојални муслимани не намеравају зидати ове минарете, већ радикални исламисти, који желе своје симболе у нашој земљи проширити, онда се ја противим овој идеји". Због свих ових изјава, често му је од стране мислимана било прећено. Годину дана пре његове трагичне смрти, јавила се аустријска новинска агенција АПА са насловом: ,,Потврђена терористичка претња против председника Корушке". Агенција даље наводи да претња од стране радикалних исламиста бива све већа, те да је изашла листа са потенцијалном именима за одстрел, на којој се потврђује да је председник Корушке једна од главних мета.
Критичари су Хајдеру замерали и антисемитске ставове. Хајдер је отворено причао о јеврејској доминацији у политици и друштву у САД и Европи; залагао се за палестинска права са правом на устанак; о Израелу је говорио да води ционистичку политику. Јерг Хајдер је одрастао у породици у којој су идеје национал-социјализма биле високо цењене. Оба родитеља су били чланови Национал-социјалистичке немачке радничке партије, али су на крају Другог светског рата, након истраге, проглашени као "мање инволвирани" и пуштени на слободу. На неколико трибина и манифестација, организовани од ветерана СС – дивизије, Хајдер је био почасни гост. Позната је његова изјава да ,,концентрациони логори за време Другог светског рата нису били намењени за кажњавање, правилније их је назвати радни логори, у коме су се непослушни грађани Трећег Рајха могли научити дисциплини и радним навикама".
Као председник Корушк, Хајдер је често био у сукобу са политичарима суседне му Словеније. Влада у Љубљани га је, у неколико наврата, упозоравала да не гаји никакве претензије према њеној територији, оптуживши га као екстремисту. Хајдер је прозвао словеначке политичаре да ,,прво почисте пред својим прагом", јер аустријска Корушка спроводи ,,узорну мањинску политику" и зато не допушта ,,Словенији да јој соли памет", посебно што се словеначки политичари ,,нису потрудили да укину кршења мањинских права у Словенији".
Важио је и за оштрог критичара Европске Уније, па се залагао за Народни референдум у Аустрији по питању Устава ЕУ. Био је мишњења да Европа мора бити тако уређена да свака етничка заједница може водити самосталну политику. Као такав, био је трн у очима европских политичара. Десет дана пре саобраћајног удеса, Хајдер је банкарски свет назвао мафијашким.
Срби ће га упамтити по томе што се супроставио признавању лажне државе Косово, назвавши тај чин ,,покушајем ширења ислама на мала врата". За време припрема фудбалске репрензентације СЦГ за Светско превенство у Немачкој у аустријској покрајини Корушка, Хајдер је угостио наше фудбалере и захваљујући њему они су имали потпуно бесплатне припреме. Пред утакмицу са репрезентацијом Корушке, председник ФС СЦГ Караџић предао је дрес наше репрезентације са бројем 10 гувернеру Корушке. После утакмице, он је организовао свечани ручак, а прихватио је да буде и почасни гост на утакмици са Аргентином. Последња Хајдерова изјава, везана за подручје бивше Југославије, односила се на покретање одлуке о изручењу хрватског ратног злочинца Миловоја Ашнера због злочина над Србима, Јеврејима и Ромима. Ашнера, који живи у Аустрији, аустријски лекари су више пута прегледали и установили да је он болестан и да није способан за суђење, а тим поводом огласио се и Хајдер, апелујући на власти да Ашнеру, којег је описао као узорног суграђанина, дозволи да на миру живи до краја живота.
Мистерија око погибије Јерга Хајдера траје и даље и она никада неће престати. Човек који спада у ред најконтроверзних политичара у периоду након Другог светског рата, због кога су многи имали немирне ноћи, свакако је обележио аустријску и светску политичку сцену. Неки су га волели, други су га мрзели, а било је и оних који су имали подељено мишљење о њему. Случај Хајдер показује да смо живели и живимо у свету у коме човек нема право на своје сопствено мишљење, поготово ако није у интересу светских моћника, те да ,,сваког од нас прејака реч може убити".
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Son of Man

Jao , overite ovo, znaci ovo je hajlajt xrofl, srpski "anarhisti" napravili skup podrske Ratiboru, jbte kako ne vide da je blam ovo postaviti, sve bre dobra decica, mene  zaista bilo sramota kad sam ovo gledo, jedini dobar detalj : paljenje zastave EU  :D

http://www.youtube.com/watch?v=Z-MPBaAXcnQ&feature=player_embedded

angel011

Jes' vala, sve neka deca... xrofl Jaki mi anarhisti, sve ispeglano, uredno, kosa sveže oprana i negovana, k'o da su dobre đake pokupili i slikali... Meni je onaj đubretar bio najbolji. :|
We're all mad here.

Son of Man

Ma bre sve dobra decica, studentarija sa zaledjinom, a kad se setim onih surovih Grka zaista me bre sramota ove ekipe, jer znam kad sam ja tripovo anarhizam, mi smo bre bili budale, olosh, mi smo otvoreno ishli na incident, zato i nisam u fazonu da bi ikad pravio akciju sa ASI-ijem jer samo bi se izblamirao ako bi me usnimile kamere, jos ovi pubovi, samo mi to fali u zivotu, a i Ratibor nije hteo svojevremeno da me primi  xrofl jer zna jbga da ja nisam u fazonu da vichem UA! i da nosim transparente, a i bre oni su vise poza, nikad nista radikalno nisu uradili, i to mene zaista ne zanima. Mada vidim da je i drug Vladmarx sa njima, steta jbga, a ima i simpaticnih curica  :? :mrgreen:

Джон Рейнольдс

Meni je po više osnova najmučniji kraj gde jedan jedini ker kaže (radikalnoj?) grupi mladih ljudi da ne smeju da prolaze... tuda-i-tuda. Missssim... jbt... SPS rides again.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Son of Man

E vis to si jako lepo primetio, ladno kao murija ne da toj realno bezopasnoj grupici decurlije brucoske da pridju 29-om novembru kao  :shock: al toga ni u vreme slobe nije bilo, aj razumem da ih je bilo 200-300 pa da su zauzeli celu ulicu i to, ali ovako ?!  xrotaeye

A snimi lika sto snima kamerom - tako sad rade bukalno svuda, al bukvalno, bila neka tuca "navijacka" ovih dana, panduri stigli i nisu hteli smiruju tucu, nego prvo lepo snimili svima face pa onda kao uleteli  xrofl

Zaista je zajebana ta nasa ekstremna desnica i levica, ono muriuja ih ima popisane na jednom A4 listu artije sa sve fotkama i kratkim pojasnjenjem, ovih 100-nak, ovih 30 skoca i konopca  :lol:

andrej

debilno je to sto formiraju svetske organizacije kada su usmereni samo na samoizolaciju. recimo na stormfrontu imas odeljak srpski i hrvatski. pa se na hrvatskom velica pokolj srba i ustastvo, dok se na stormfrontu poziva na svakojaki srpski sovinizam.

a onda formiraju KUD Adol Hitler, uvate se u kolo u helanke i upadnu neki nemacki skineri i sve ih smajserom porokaju.

sve to treba na lopatanje jedno dve tri godine.

Son of Man

-------- Original Message --------

Sinoc, 9. juna 2009, petnaestak neonacista je izvršilo napad na troje
antifašista u centru Beograda, ispred bioskopa "Odeon". Jedna drugarica
i dva druga, A.S, M.P. i R.T, aktivni u revolucionarnom i
antifašistickom pokretu, koji su se kretali ka Beogradjanki napadnuti su
s ledja. Na njih je oko petnaest neonacista, medu kojima su neki bili
maskirani, bacilo veci broj kamenica, od kojih su neke pogodile naše
drugove. Iznenadivši ih, neonacisti su uspeli da drugarici A.S. oduzmu
torbu, a da druga R.T. isprskaju suzavcem, dok su fizcki napali i dvoje
slucajnih prolaznika. No, naši drugovi su na napad odgovorili adekvatno,
koristeci sve što im je bilo pri ruci i ukazujuci prolaznicima na ono
što se dešava uspeli su da rasteraju fašisticki ološ.

Ovaj napad je samo jedna u nizu neonacistickih akcija koje se dešavaju
poslednjih dana u Beogradu. Primer za to je napad od 1. juna, kada su
žrtve verovatno iste organizovane grupe bili nekoliko mladih ljudi koji
su se vracali sa koncerta, od kojih su jednom mladicu fašisti cak
razbijali flaše o glavu. Sve indicije govore u prilog tome da je u
pitanju ekipa koja predstavlja proizvod akcione saradnje registrovane
fašisticke organizacije Obraz i ilegealne neonacisticke grupe Nacionalni
stroj, odnosno "Krv i Cast", koja kao svoj pravni paravan koristi
udruženje gradana Novi Srpski Program. To se dešava u sklopu
organizovane kampanje kojom fašisticke grupe pokušavaju da zastraše
gradane Beograda, vršeci napade na sve one koji im izgledaju kao aktivni
antifašisti.

Nedopustivo je da danas u Srbiji neko traži uzore u nacistima iz vremena
Drugog svetskog rata. Necemo tolerisati delovanje neonacistickih grupa u
našem gradu! Necemo pasivno posmatrati napade ovih rasistickih izroda na
antifašiste, rome kao i na sve druge nedužne gradane koji u njihovim
ocima izgledaju ,,nepodobno". Nacisticki banditi nece proci nekažnjeno! U
skladu sa našim slobodarskim tradicijama pružicemo im organizovan otpor.
Uvereni smo da ce celokupno društvo dati jasan odgovor na njihove
pokušaje zastrašivanja i zauzimanja ulica.
Ulice pripadaju narodu, a ne fašistickim bandama.

Smrt fašizmu!
Beogradska antifašisticka inicijativa

Hehe, napadaju ove devojcice i Ratu, hm, kako to da mene vec 8 godina nisu pipnuli, bas bi voleo da vidim takve heroje. xrofl

Eriops

Smrt fasizmu, sloboda narodu!  :)
Ne znam, Son, mozda smatraju da su svi bivsi navijaci fasisti, pa te gledaju
kao svog  :shock:.
Video sam skoro u NS, neke nalepnice od Stroja, kao izumiranje bele rase, da se
ne mesamo sa drugima, cini mi se da je bilo i nesto na racun Kineza.
A ja bas volim Kineskinje  :). Cuj, jos ce mi odredjivati i koga cu zeniti, ili s kim
smem imati decu. More mars. Oni ce da me uce srpstvu, busaju se u grudi po
NS ili BG, da odu gde prste meci oko dupeta, onda bi bili manji junaci..

Meho Krljic

Ma, ne bre, ti naši nacisti su pičke, pogotovo ovi beogracki, ajde Novosađana je i bilo srčanijih... De da udare na Son of Mana koji bi ih pojeo zajedno sa martinkama...

Nego, ovo obaveštenje je toliko degutantnim jezikom napisano da i meni dođe da nasrnem na antifašiste kad ih vidim na ulici. Te drugovi, te drugarice, te revolucionari... ma ajte molim vas...

Son of Man

Quote from: Meho Krljic on 10-06-2009, 12:43:26Nego, ovo obaveštenje je toliko degutantnim jezikom napisano da i meni dođe da nasrnem na antifašiste kad ih vidim na ulici. Te drugovi, te drugarice, te revolucionari... ma ajte molim vas...
Taj rad, i ja sam Ratiboru par puta reko da mu je to sa tim izrazima jako jadno, al dobio covek direktivu od te internacionale i tu nema boga :roll: :evil:

A sto se tice ovog jedenja zubima, nije to Meho, nego znaju iz prakse da sam ja teski mazohista, i da obozavam kad me neko prebiva pa nece u inat da mi udovolje.  :(  :cry:

Kad bi ti znao kolko puta sam ih zvao gde god na (i na nefer ako treba) ti bi reko sine alal lazes, al istina je, nece pa nece...sernjaju po forumima, ja ih pozovem na PM i kao nisam tu, letim za USA i slichno. Bez zajebancije  xuss

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 10-06-2009, 12:43:26
Nego, ovo obaveštenje je toliko degutantnim jezikom napisano da i meni dođe da nasrnem na antifašiste kad ih vidim na ulici. Te drugovi, te drugarice, te revolucionari... ma ajte molim vas...

A Romi malim slovom? I ko je sad tu rasista?  xrotaeye

#Τζούτσε