• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SUPERMAN RETURNS

Started by WARLOCK, 27-11-2005, 13:45:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

WARLOCK

prerano sam stavio ovaj topik, cekamo nestrpljivo..
Trejler izgleda bas cool! lepo uradjen :!: videcemo naredni duzi trejler

http://www.ropeofsilicon.com/trailers.php?id=1236

Jake Chambers

Ne svidja mi se sto nisu stavili Dina Kejna za Supermena... on je po meni bio bolji i od Rivsa... u seriji je bio kul.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Alex

Stiv Rivsa ili Kristofera Riva?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Jake Chambers

Ovog drugog :D
Nikad nisam siguran je li Rivs ili Riv  :arrow:

WARLOCK

Kristofer Riv je bio original niko ga ne moze zameniti,bili smo uz njega odrastajuci..Din Kejn je stvarno smeshan,da je igrao u filmu razocaro bi se :x  bolje da je igrao Carlija Caplina nego u Smallvil.. :lol: haha!
haha!(samo shala) :wink:

Jake Chambers

Pa Kejn nije glumio u Smallvillenego u Adventures of Lois and Clark... daleko bolja serija od Smallville koja je po meni totalno sranje...

WARLOCK

damn! :oops: ne znam ni ime tog glumca, nisam gledao tu seriju :?

Jake Chambers

Pa taj glumac iz Adventures of Lois and Clark je Din Kejn:

http://www.imdb.com/title/tt0106057/

Plissken

Tom Veling je pravi Supermen! Posle Kristofera Riva, narvno.
Can't argue with a confident man.

Jake Chambers

Ma dajte. Riv vam se samo svidja jer je bio "prvi". Mada i nije bio prvi  :lol:
Ja posmatram sve sa vise aspekata, ukljucujuci i efekte naravno.
I ajd nek mi samo neko kaze kako oni u Supermenu nisu bitni  8)

WARLOCK

Vidi ti njega pa uspeva da leti..
http://www.imdb.com/gallery/mptv/1259/Mptv/1259/1280_0022.jpg?path=gallery&path_key=0106057

pokuso sam stavim fotku nesto mi ne dozvoljava..

Jake Chambers

Pa sta?? Kad moze Koperfild, moze i on.  :lol:
Uostalom, njegovo letenje bar deluje realno, za razliku od Rivovog visenja (ili kako vec ide glagolska imenica od visiti) pred pokretnom slikom... :roll:

Alex

Quote from: "Jake Chambers"Ma dajte. Riv vam se samo svidja jer je bio "prvi". Mada i nije bio prvi  :lol:

Kristofer Riv nije glumio Supermena, on je ostavljao utisak da jeste Supermen, nije bilo sumnje u njegovu interpretaciju.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Alex

Da se podsetimo:
Superman The Movie (1978) Ričarda Donera je bio odličan film. U ono vreme megahit, film koji je po atraktivnosti i efektima bio konkurent Ratovima zvezda. Sada, efekti jesu zastareli, ali film nije. Ne da nije zaboravljen, nego je postao ono što se zove klasik. Danas kad su adaptacije stripova i superheroja svakodnevna pojava on je nedosegnuti ideal za savremene adaptacije krcate kompjuterskim efektima (Spajdermen, Hulk, Konstantin...). Odlično režiran, zrelo napisanog scenarija sa dobrim dijalozima, savršen glavni protagonista i kasting uopšte za sve likove, dinamičan, zabavan, ima monumentalnosti, akcije, drame, romantike, duhovitosti, sve u pravoj srazmeri. Duh stripa prenešen u potpunosti bez većih i nepotrebnih izmena, što je, opet domaći zadatak za nove filmove. Uloga R. Donera presudna, koji je i popravljao scenario Mario Puza (pisalo u Total filmu, nedavno), njegov najbolji film uz Predskazanje, a ima podosta dobrih.

Superman 2 (1980) preneo je većinu kvaliteta prvog filma jer je dobar deo sniman ujedno sa prvim. Iako je po otpuštanju Donera režiju preuzeo Ričard Lester, koji je film i potpisao, stilskih razlika nema. Nov kvalitet su super negativci, koji uvek upotpunjavaju superherojski film/strip.

Superman 3 (1983) Ričarda Lestera manje se svideo publici. Opet se pokazalo da producenti nisu u pravu i da neozbiljnost koju su oni tražili, a koju je uveo Lester, zbog čega je i doveden, nije ono što se očekivalo od Supermena. Ipak ni treći deo ne treba podcenjivati, ako pređemo preko toga da je Supermen 3 većim delom komedija, možemo videti da je on u stvari vrlo dobra komedija, sigurno među najboljim sa Ričardom Prajorom, a prepuna tipično Lesterovog (Nešto smešno se dogodilo na putu za forum, filmovi sa Bitlsima, Tri Musketara -par filmova, Kuba) britanskog šarma. Film krase i antologijska slepstik špica, scene u kojima Supermen nije više dobrica, te sjajan sukob Supermena sa samim sobom (dakle ni ozbiljna dramska komponenta nije sasvim zanemarena).

Superman IV: The Quest for Peace (1987) Sidnija Dž Fjurija (Ipkresov dosije), poslednji film sa Rivom pravi je promašaj. Daleko slabiji od prethodna 3, trebalo bi ga i posmatrati izdvojeno od trilogije, jer ga i nije radio isti studio, nego Cannon (Golan/Globus).  Po svojim dometima ovo ostvarenje može biti interesantno samo deci. Čudi me da film nije bio težak finansijski flop, ali te godine se u USA slavilo 50 g Supermena, a u film i nije mnogo uložemo, tako da mala zarada nije smetala.

Što se novog filma tiče imam poverenja u Singera, jer se on svojim X man 2 najviše približio Supermen idealu, koga je i navodio za uzor. Novi glumac me nije impresionirao na fotkama, ali možda će prijatno da iznenadi. I Riv je u prvom filmu delovao malo premršavo, a u trećem zrelije i nabildovanije i njegov Keri Grant pristup teško će se ponoviti, ali novi čovek će valjda ponuditi nešto svoje.

Jake Chambers

Quote from: "alexts"
Quote from: "Jake Chambers"Ma dajte. Riv vam se samo svidja jer je bio "prvi". Mada i nije bio prvi  :lol:

Kristofer Riv nije glumio Supermena, on je ostavljao utisak da jeste Supermen, nije bilo sumnje u njegovu interpretaciju.

Ma, to je jer je bio "prvi".

Isto kao sto - samo poredjenja radi - kao Moldera ne bi prihvatili nikoga osim D. Dukovnija.