• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

KING KONG 2005

Started by Ghoul, 28-11-2005, 03:59:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ghoul

KING KONG - 1ST LOOK - HERE:

http://www.msnbc.msn.com/id/10216525/site/newsweek/

Pored ostalog, kaže se i ovo:

Then again, there is this one part where a guy gets his head bitten off by an eight-foot slug. "Well," says Jackson, "he doesn't so much get it bitten off. It's more like his head gets swallowed and digested by acidic juices and it slowly dissolves into a sort of creamy pulp."

Mda.

Mogu si misliti – u filmu koji je PG 13. SVE će da se vidi!
https://ljudska_splacina.com/

Kunac

Budimo realni> King Kong neće biti gore fest - a i ne treba da bude! Ali, PJ će sigurno malkice zabiberitičorbu... Voli on to...
"zombi je mali žuti cvet"

crippled_avenger

ceka nas 180 minuta PG-13 igrarije u kojoj ce nam Jackson pokazati koliko voli izvornog KONGA. publika ce naravno da ode da voli njega dok voli izvornog KONGA. problem je u tome sto, da se narodski izrazim, ovaj film od prvog do poslednjeg trenutka spada u onu podgrupu zvanu `sviranje kurcu`, bez ikakve tezine i ambicije u prici, samo sa potrebom da se omazira stvar koja je ionako, iskreno receno, potpuno arhaicna i besmislena.

voleo bih da gresim, ali Jackson polako ulazi u sijanovski ponor...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Lurd

"Polako ulazi"? A odakle to ulazi? Mislim, gde je dosad bio?

E čekajte, ali sad stvarno. Je l' vi zaista nameravate ovo da gledate? Mislim, ako se izuzme filmofilski nagon da se poznaje opus uticajnog reditelja.
My trees...They have withered and died just like me.

Kunac

Ja ću svakako da pogledam Kralja Konga 2005.

Džeksonova verzija traje gotovo duplo u odnosu na original, tako da će svakako biti nadogradnje - koje vrste, ostaje da se vidi.

Da li će film biti dobar?

Ne znam.

Da li ga u svakom slučaju treba pogledati u bioskopu?

Apsolutno.

Milosh

K'o sto rece Kunac...

Inace, ja stvarno ne mogu (niti zelim) da pojmim kako Lurdove predrasude, tako i Avengerova predumisljanja spram odredjenih filmova/ reditelja. Pogledajte (ili nemojte!) prvo neki film, pa onda mudrujte, sve drugo je, sto se mene tice, potpuno neozbiljno.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Lurd

Nisam ja sudio o filmu. Nikada ne pričam o vrednosnim sudovima filmova koje nisam gledao. Pitao sam kako neko posle svega ima želju da gleda tri sata dečijeg filma koji je (treći?) rimejk legende. To je pitanje bilo, a ne ocena.

A te moje predrasude su stečene. Eto, odavno sam rekao da mi ne vredi da gledam filmove sa Al Paćinom i posle nekoliko godina odlučio sam da stavim tu predrasudu na probu. I nije se ništa promenilo, bacio sam dva sata.
My trees...They have withered and died just like me.

Kunac

Sve je to stvar ličnog afiniteta... Neko voli jedno, neko drugi nešto drugo... Hvala Bogu, kupovina bioskopske ulaznice je (još uvek) stvar slobodne volje. Ja smatram da je KING KONG 2005 jedan od važnijih filmskih događaja godine. Volim Džeksonov opus (da, LotR trilogiju takođe), Naomi Watts i Jack Black su mi super, kombo avanturističkog filma i filma o čudovištima je baš po mom ukusu...
Uostalom, 14. 12. je iza ugla... Znaćemo uskoro da li film vredi ili ne.

P.S. Onima kojima se KK ne gleda dajem zvanično odobrenje da ne moraju da idu u bioskop.

crippled_avenger

nisam rekao da necu gledati, nego nazalost, da parafraziram naseg najveceg pesnika, `ne moze mi reci ono sto ne zna i ono sto nije za kazivanje` a u slucaju KING KONGa znamo i `sto zna i sto je kazivanje`...

crippled_avenger

Quote from: "Dr Kunac"Sve je to stvar ličnog afiniteta... Neko voli jedno, neko drugi nešto drugo... .

Mislim da je ovo sve od Drugosti sto cemo videti na ovom PG-13 topiku...

Tex Murphy

Nema potrebe za pretjeranom analizom čitave stvari. Ja nemam ništa protiv P. Džeksona (osim što aktivno dislajkujem treći dio Gospodara prstenova), ali gledajući trejler nisam osjetio ni najmanju želju da gledam dotični film. Mada, sasvim je moguće da će neko da me natjera da gledam taj film, isto kao što ću sutra da gledam Noćnu stražu od koje ne očekujem apsolutno ništa. Life is full of surprises...
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Kunac

Eat this!

KING KONG, reviewed by MICHAEL GINGOLD

Let's get right to the point: Peter Jackson's KING KONG is a masterpiece, an astonishing work of cinematic art that can lay legitimate claim to the title of greatest monster movie ever made. It is also something equally impressive: a remake that truly honors, respects and outdoes the original, and like the first KING KONG back in 1933, it sets a standard by which all future films in the genre will be judged...

ostatak procitajte na dobro poznatoj adresi:

http://www.fangoria.com/ghastly_review.php

crippled_avenger

Cak ni pristrasni ljudi poput Quinta na AICN nisu bez rezervi prema KING KONGu, evo ove generalno pozitivne kritike koja mu spocitava duzinu, sporadicno slabe efekte i redundantnost...

King Kong

Mike Goodridge in Los Angeles 07 December 2005 06:00

Dir: Peter Jackson. US. 2005. 189mins.

Peter Jackson's King Kong is Jurassic Park, War Of The Worlds, Jaws, ET and Raiders Of The Lost Ark all rolled into one mammoth, three-hour rollercoaster ride. As if saying to Steven Spielberg "Anything you can do, I can do better", Jackson delivers a resounding audience-pleaser which pushes the boundaries of digital technology and features more setpieces than any one film should be able to handle.

Its box-office success is guaranteed when it opens in practically all territories on Dec 14 (in the UK, Dec 16). Although it went over budget to a dizzying $207m and runs to more than three hours, it has massive advance want-to-see, just about delivers on the hype and is destined to become a giant-sized worldwide hit.

Jackson leaves the audience breathless at the spectacle on show, but he also takes great pains to generate pathos and, like Titanic and ET before it, Kong stirs up the emotions. That potent blend could well elevate the film into the all-time box office pantheon up amongst Jackson's three Lord Of The Rings instalments.

Unlike Titanic and ET, it's not an awards-type picture – other than in technical categories. Jackson has stated that his intention was to reinvent the grand escapism of the beloved 1933 original for a new generation. In that he is successful.

Highbrow critics, however, will focus on the plot and script structure, which are riddled with loopholes and lapses in logic.

And, yes, it is too long. It's well over an hour before we meet Kong, and it takes a good 45 minutes to reach Skull Island. The middle stretch on the island features one relentless chase or fight after the other, at least one of which feels dispensable. And the final scenes, in which Kong and Ann Darrow perch atop the Empire State Building are protracted to an almost frustrating degree.

Jackson opens the film with a montage of New York in Depression-era 1933 (featuring digital tableaux of cityscapes from the period) before introducing us to Ms Darrow (Watts), an actress playing to empty houses in a burlesque show who can barely afford to eat. When she and her troupe are barred from entry into the theatre one afternoon, she wanders the streets and contemplates a move into stripping.

Across town, ambitious film-maker Carl Denham (Black) is showing footage to his financial backers and announcing to them that he is mounting an expedition to the mysterious undiscovered Skull Island, where he will use their money to shoot the rest of the opus. They deny him permission, but Denham makes a speedy exit out of the building with the film reels and plans to set sail anyway.

With the investors and the police on his heels, he has only a few hours to find his leading lady before leaving. He finds Ann trying to steal an apple and persuades her to join him, saying that he is sailing to Singapore to make the film. She agrees only when she discovers that her favourite playwright Jack Driscoll (Brody) is writing the screenplay.

On board the SS Venture, Denham bribes the captain Englehorn (Kretschmann) to make a hasty departure, trapping Driscoll on board against his wishes and leaving the police on the dockside.

Among the characters we meet as the voyage sets sail are Denham's resourceful assistant Preston (Hanks), the seasoned cook Lumpy (Serkis), wise first mate Hayes (Parke) and a young stowaway, now crew member (Bell) who is hungry for adventure.

Ann and Jack fall for each other on the voyage, but their happiness is not long-lasting after Denham and Englehorn steer the ship into unchartered waters. The ship comes across Skull Island in a thick bank of fog and is almost wrecked trying to avoid the hazardous rocks which litter its coastline.

Denham rushes ashore with Jack, Ann and his leading man Bruce Baxter (Chandler) but before a massive gateway, the party is set upon by natives who kill one of the cameramen. Before long, they have kidnapped Ann and offer her up as a sacrifice to whatever creatures live beyond the gates.

Enter Kong, a 25-foot tall gorilla who snatches Ann away and takes her deep inland clutched in his hand. The two develop a rapport, Ann singing, dancing and juggling to appease the beast and Kong amused by her antics.

Driscoll leads a party of sailors and film crew to find her but the team is gradually diminished by encounters with a stampede of brontosauruses, some nasty velociraptors and a host of out-sized bugs and creepy-crawlies at the bottom of a ravine.

Kong meanwhile battles three T-Rexes to protect Ann and saves her life at the risk of his own, earning her trust and his increased affection.

Kong is eventually lured out of the jungle when Driscoll finds Ann and rescues her, but Denham has already foreseen the ape's pursuit and sets a trap which leaves the beast drugged by chloroform and eventually bound for New York City.

There, of course, he is displayed by Denham in a Broadway theatre to a full house (to the strains of Max Steiner's original score for the 1933 film). But enraged by the audience and the flash photography, Kong escapes his shackles and goes on a rampage through New York in search of Ann.

Jackson has wisely cast a group of strong actors to lend conviction to the adventure. Naomi Watts, partly thanks to the on-set participation of Serkis in his other role as Kong himself, interacts convincingly with Kong, while Black is charmingly evil as an Orson Welles-ian Denham, Brody an effective intellectual action hero and Kretschmann a handsome and brooding ship's captain. The subplot involving Bell is interesting, but never really explored and Bell's character is peremptorily abandoned once the drama moves to New York.

And then there is Kong himself, an effects wonder-of-the-world, who moves like a gorilla and has a face as expressive as any human. Like Gollum in The Two Towers and The Return Of The King, Kong is an authentic, fully-realised character, albeit a voiceless one, who will fulfil every lofty expectation audiences accustomed to top-notch effects may have.

Some of the other effects are less seamless, but then there are over 2,300 effects shots in the production. The Jurassic Park films somewhat rob the dinosaurs of their novelty value, although Jackson's initial setpiece – the velociraptor chase and brontosaurus stampede – is breathtaking. As one brontosaurus tumbles over another, crushing humans and raptors in their path, the audience effect desired by Jackson – awestruck, heart-stopping wonder – is suitably achieved.

Jackson's Skull Island is a sophisticated update on the original film – unreal, slightly set-bound and highly stylised. Unlike the 1976 King Kong, he never attempts to anchor the film in reality, a wise move bearing in mind the good-natured comic-strip mood of the piece.

The Empire State Building sequence, while too long, is nevertheless a visually bewitching finale, although quite how Ann can sustain the freezing temperatures dressed in a slip of a dress and heels is one of the many instances in the film where Jackson requires absolute suspension of disbelief. At least Kate Winslet shivered in sub-zero temperatures in Titanic.

Composer James Newton Howard, who stepped in at the 11th hour to replace Howard Shore, accompanies the action with a menacing score. Indeed, like Jurassic Park, much of the film will be too intense for younger children, not that they will want to see it any less desperately for that.

Production companies
Wingnut Films

US distribution
Universal Pictures

International distribution
UIP

Producers
Jan Blenkin
Carolynne Cunningham
Fran Walsh
Peter Jackson

Screenplay
Fran Walsh
Philippa Boyens
Peter Jackson
Based on a story by Merian C Cooper & Edgar Wallace

Cinematography
Andrew Lesnie

Production design
Grant Major

Editors
Jamie Selkirk
Jabez Olssen

Music
James Newton Howard

Main cast
Naomi Watts
Jack Black
Adrien Brody
Thomas Kretschmann
Colin Hanks
Jamie Bell
Evan Parke
Andy Serkis
Kyle Chandler

Ivan Bevc

Prilicno realna kritika, film ima svoje slabosti ali i velike kvalitete, 3 vrlo zabavna sata, mislim da trenutno od Dzeksona nema boljeg egzekutora preskupih filmskih ekstravagancija.
Teenage crime now fashion's dead
Shoot it up
There goes my love rocket red
Shoot it up

Ghoul

'King Kong' Takes in $9.8M in First Day
Thursday December 15 7:07 PM ET

"King Kong," Peter Jackson's remake about the giant ape in love, took in $9.8 million domestically in its first day, solid for a Wednesday debut but far below the king-size premieres of other action epics.

Distributor Universal called it a good beginning that will generate audience word-of-mouth on top of stellar reviews for "King Kong."

"My little monkey's doing great," said Nikki Rocco, Universal's head of distribution. "We're convinced with all the information we have that this is the big guy, and he's going to be around for a long time."

ADVERTISEMENT

What was Seann William Scott's breakout movie role?   

Frodo in Lord of the Rings
   Eliot in E.T.
   Stifler in American Pie

The first of Jackson's "The Lord of the Rings" films, "The Fellowship of the Ring," opened on a Wednesday in December 2001 with $18.2 million, nearly double the take of "King Kong."

The second installment, "The Two Towers," debuted on a Wednesday a year later with $26.2 million, while the final chapter, "The Return of the King" opened with $34.5 million the next year, a record for a Wednesday debut until "Spider-Man 2" broke it six months later with $40.4 million.

"The Lord of the Rings" flicks opened closer to Christmas, when college students generally were off for winter break and free to hit the theaters.

The $9.8 million gross puts "King Kong" at No. 21 on the all-time list of best Wednesday debuts, just behind "Catch Me If You Can" and ahead of "Armageddon." Most other films ranking above it were summer blockbusters or franchise films such as "The Matrix Revolutions."

Still, expectations have been huge for "King Kong," though analysts say it could follow the long-haul pattern of "Titanic," which had a comparatively modest $28.6 million opening weekend but stayed afloat to become the biggest-grossing modern film at $600 million domestically and $1.8 billion worldwide.

"I think the thought is that this movie would have opened bigger, because it's `King Kong' and it's Peter Jackson," said Paul Dergarabedian, president of box-office tracker Exhibitor Relations.

"But I think this is a movie that's going to perform well this weekend and be in this for the long term, because it's a really good movie, and that will hold it in good stead and generate great audience reaction," Dergarabedian said. "So this is just the beginning for this film."

Besides its domestic gross, "King Kong" debuted with a total of $8 million in 36 other countries Wednesday. According to Universal, "King Kong" had the biggest Wednesday opening ever in Jackson's home turf of New Zealand and outgrossed the first days of "The Lord of the Rings" movies in Hong Kong and Malaysia.

A new take on the 1933 classic, "King Kong" stars Naomi Watts as the beauty who catches the eye of the 25-foot gorilla when she travels with a film crew to the island where Kong is king of the beasts. The film co-stars Jack Black as the filmmaker leading the expedition and Adrien Brody as the screenwriter who becomes romantically involved with Watts.

Critics generally called "King Kong" a triumph of big-studio filmmaking, raving about the colossal action and visual effects, though some reviewers felt the movie could have been shorter.

The three-hour length limited the number of screenings that theaters could fit in, though "The Lord of the Rings" movies all had similar running times.

"You had the geek audience waiting for `Lord of the Rings,'" Rocco said. "We're a very different movie. We knew going in we were going to be building a franchise."

Rocco noted that "Shrek 2" had a "good Wednesday debut, not a blowout," but went on to become a blockbuster. "Shrek 2" took in $11.8 million on opening Wednesday and followed with $108 million in its first weekend on its way to becoming the top-grossing animated film ever at $436 million.

Boxofficemojo.com, which tracks movie grosses, forecast a $58 million opening weekend for "King Kong." The trade paper Variety reported that industry expectations peg the film's prospects at a bit less than the $65.6 million debut of last weekend's "The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe."

Ivan Bevc

Bice zanimljivo videti sta ce biti na box officu u petak, sreda i cetvrtak obicno razbijaju kada je u pitanju nastavak koji jedva cekaju da vide, a pritom je ovo jos pride i film koji se obraca malo starijoj publici, tj. onima koji se na Zapadu trenutno razbijaju od posla pred Bozic. Ako petak odradi dobro (citaj 15-20 miliona) onda ce i petodnevno otvaranje biti kako treba (75 miliona). Ako podbaci za vikend i word of mouth ne proradi onda cemo prisustvovati jednom od vecih flopova poslednjih godina.

Da se ne zaboravi, Titanik je otvorio sa samo 28 miliona, a onda je nastavio da manje vise istu cifru zaradjuje sledecih 10tak nedelja.
Shoot it up
Shoot it up

sandman

Quote from: "Ghoul"
ADVERTISEMENT

What was Seann William Scott's breakout movie role?   

Frodo in Lord of the Rings
   Eliot in E.T.
   Stifler in American Pie

Stifler in American Pie
:arrow:

U svakoj novoj verziji Kinga Konga riba u koju se zaljubljuje je sve bolja i bolja.
Nadam se da u filmu postoji neko iznenadjenje: majmun prezivljava a devojku vidimo golu.

Aleksandar Žiljak

KING KONG je sasvim OK. Dosta se naslanja na original iz '33, poklonici će ih lako prepoznati, da sad ne spoilam. Neke scene jesu suvišne, neke ključne iz originala su čak izbačene (šteta, opet će poklonici znati o čemu govorim), ali inače je film OK. Tri sata, a nije dosadno.
A. Žiljak

Black Mamba

joj.. kako sam se raspizdila :cry: strasno kako su me ponele emocije, uff, toliko da sam po izlasku iz bioskopa skontala da je dosao i kraj filma a ja mu nisam dala ni da dise normalno preplavljen emocijama :lol: prvo onaj Brody, mamu mu..... ufff.. :mrgreen:

ali ladno bih se odrekla svih muskaraca za jednog Kinga Konga, zivota mi moga :lol:

ok... nechu vise :lol:

meni je film bio extra... ok, ima mana, slazem se, ali sve sitnice/nista u odnosu na zabavu koju sam dobila ispred velikog platna... ponekad su mi sat i po nekog filma dugi [kao] 3 sata, ali ovih 3 sata su mi bili upravo kontra, zapravo savrseno su legli.....

valjda bih rekla jos nesto, ali sam poneta emocijama.... jebiga, ovaj film nosi toliko skrivenih istina da to moze da zaboli.. sta ti je savremena tehnologija.. mislim, eto zasto remake moze da bude odlican... i jedan odlican primer zasto vise volim
  • [/i] zivotinje nego ljude

Goran Skrobonja

Quote from: "Black Mamba"ali ladno bih se odrekla svih muskaraca za jednog Kinga Konga, zivota mi moga

Eh, čega se ja sve ne bih odrekao za jednu Naomi Vots...

Gledao noćas, bio jako, jako zadovoljan potom. Nije mi bilo predugo. Štaviše, hteo sam još. Možda na dividiju?
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

KulFejs

Quote from: "Goran Skrobonja"Eh, čega se ja sve ne bih odrekao za jednu Naomi Vots...

Ja sam već napravio spisak.  :arrow:

Kunac

Naomi... the perfect one!

xqueen1  xqueen1 xqueen1  xqueen1 xqueen1 xqueen1

Kupila me je još od one čuvene scena audicije kod Linča.

Dirty Old Man

Quote from: "Black Mamba"ladno bih se odrekla svih muskaraca za jednog Kinga Konga

Eh, zmijče, znao sam da ti je veličina važna. Ali, to beše krilatica jednog drugog filma, zar ne?
Bez starca nema udarca.

Black Mamba

da budem preciznija posto si me upravo podsetio da si tako daleko od jedinog dirty old man-a u svetu muskaraca: ladno bih se odrekla svih muskaraca i sexa, odrekla bih se ljudi i civilizacije.. svega... za jednog Kinga Konga

Jake Chambers

Quote from: "Goran Skrobonja"
Eh, čega se ja sve ne bih odrekao za jednu Naomi Vots...

I ja, i ja.  :D  :D
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

WARLOCK

razocarao sam se u bioskopu domu sindikata,ton kod vokala je bio ocajan,jedva se culo :x publika je bila razocarana pa smo svi urlali i zvizdali ko majmuni,od sada ipak idem u takvud.
Kong je bio sjajan,mozda bi malo da su skratili ,glava me je toliko zabolela zbog milion detalja komj.efekata..Rado cu ga gledati opet..
Ovaj rimejk je iznad rimejkova :lol:

Jake Chambers

Meni mnogi kazu da je predugacak... i da se zato gubi "tecnost" radnje. No svakako jedva cekam :D
I da, kako si mogao da ides u Dom Sindikata? Tamo je obicno zvuk ili pretih ili preglasan... a i ne kosta nista manje od Tuckwooda :D

Dirty Old Man

Quote from: "Black Mamba"ladno bih se odrekla svih muskaraca i sexa, odrekla bih se ljudi i civilizacije.. svega... za jednog Kinga Konga

Bre, luče čičino, ovako nešto može da izvali samo neko ko nema pojma šta je sex. Žao mi je. Mogu jedino da te uputim na krilaticu koja ne stoji tek tako ispod mojih postova.

A ja se vala ne bi' odreko žena i sexa zarad bilo kakve džinovske majmunice.

Ili ovde možda pričamo o konceptu? Kao, o konceptu više ljudskog od ljudskog u neljudskom. Ili ne? Prosvetli me, devojčice.
Bez starca nema udarca.

crippled_avenger

Coal Chamber feat Ozzy Osbourne Lyrics - Shock The Monkey Lyrics

Cover me when I run
Cover me through the fire
Something knocked me out the Tree
Now I'm on my knees
Cover me Darling please
Hey-A-Yay
Monkey, Monkey
Don't You Know You've Gotta Shock The Monkey

Hey Hey

Fox the Fox, Rat the Rat
You can ape the ape I'm know about that.
There is more thing you must be sure of
I can't take anymore Darling
Don't you monkey with the monkey

Wheels keep turning (Monkey!)
Something's Burning
Shock!

I don't like it but I quess I'm learning

Can't have monkey.

Cover me when I sleep Cover me when I breath
Throw your pearls before the swine
You make the blind
Darling Please

Too much at stake
Monkey
Ground beneith me shake
Monkey
The news is breaking
Shock

Black Mamba

Quote from: "Dirty Old Man"
Quote from: "Black Mamba"ladno bih se odrekla svih muskaraca i sexa, odrekla bih se ljudi i civilizacije.. svega... za jednog Kinga Konga

Bre, luče čičino, ovako nešto može da izvali samo neko ko nema pojma šta je sex. Žao mi je. Mogu jedino da te uputim na krilaticu koja ne stoji tek tako ispod mojih postova.

A ja se vala ne bi' odreko žena i sexa zarad bilo kakve džinovske majmunice.

Ili ovde možda pričamo o konceptu? Kao, o konceptu više ljudskog od ljudskog u neljudskom. Ili ne? Prosvetli me, devojčice.

sta ima tebe ko da prosvetljuje, bre, you stupid human male.... you.. dirty old man :roll: ne zagadjuj vise ovaj topik svojim prljavstinama

Jake Chambers

Prljavstinama? Mambice, daj... navikli smo i na prljavije od ovoga... ja se samo pitam da to nije još neka inkarnacija jednog od nas... opet :roll:

No, pitanje mu je donekle na mestu... zašto bi se odrekla?

dejann

Quote from: "WARLOCK"razocarao sam se u bioskopu domu sindikata,ton kod vokala je bio ocajan,jedva se culo :x publika je bila razocarana pa smo svi urlali i zvizdali ko majmuni,od sada ipak idem u takvud.
Kong je bio sjajan,mozda bi malo da su skratili ,glava me je toliko zabolela zbog milion detalja komj.efekata..Rado cu ga gledati opet..
Ovaj rimejk je iznad rimejkova :lol:

Ja sam pokusao da odgledam film juce od 16:30 u Domu Sindikata. Sa naglaskom na pokusao  :x
Tri puta sam izlazio i raspravljao se sa osobljem pokusavajuci da nagovorim idiote da prekinu predstavu na desetak minuta i pokusaju da rese problem tona. Jedino sto sam uspeo je da mi ponude da im ostavim broj telefona pa da me zovu da dodjem da gledam film onda kada srede problem. :roll:

Na kraju sam izasao posle manje od sat vremena jer nisam video svrhu...
I caught a petal fallen from cherry tree in my hand. Opening the fist I find nothing there.

mac

Quote from: "Black Mamba"jebiga, ovaj film nosi toliko skrivenih istina da to moze da zaboli.. sta ti je savremena tehnologija.. mislim, eto zasto remake moze da bude odlican... i jedan odlican primer zasto vise volim
  • [/i] zivotinje nego ljude
Jeste, jedna od skrivenih istina je da nisu ni sve plavuše iste... Pridružujem se ovacijama, film je fenomenalan. Jeste na ima malo preterivanja u nekim akcionim scenama, ali to verovatno služi da smekša publiku za ostatak filma.

Da parafraziram Nimrodelino pitanje, ako izuzmemo King Konga koja životinja vam je najomiljenija?

otaku

Film me nije cak ni zabavio, jedva sam cekala da se zavrsi. Kao da je neko dobio ogromne pare da napravi gala zabavu i pozvao gomilu ljudi, a onda svakom od njih pridje da ga reda radi pita kako se provodi, otprilike je takav tretman likova, a oni se, posto je cela zurka mnogo veliki projekat, upinju da isposluju utisak da im je tu mnogo dobro. A ceo brod na kom je zurka se non stop ljulja da bi se ostvario efekat da je ljudima na brodu zabavno, da igraju, da su uzbudljeni i da ne mogu da odu kuci. Majmuna ti bude zao ne zato sto ga filmska ekipa u prici pogresno proceni (osim Naomi), nego zato sto je, kao prilicno autenticno prikazan dzinovski majmun, prosto ukljucen u neozbiljan, operetski izvestacen i nategnut rimejk. Kao da je stari i svima poznati King Kong probudjen da ga cimaju tamo-ovamo i zadaju mu sasvim nebulozne glumacke zadatke i nekakvu poluludu zenu koja se primila na njega. Jer, nakon megalomanskih scena gde on treba da izigrava nekakvu zver, njegovo odobrovoljavanje je prikazano prvo kao da je Lesi (scena pripitomljavanja zongliranjem), a onda malo kao da je nestasni Bambi (scena na ledu). Kada sam razgovarala sa drugom o filmu (a ni njemu se nije svideo), pomenuo mi je da se seca da je kao dete plakao na kraju King Konga, pa sam se setila da su oko mene, u bioskopu, uglavnom sedela deca (od 9 do 14 godina) i svi su se odreda smejali (jedan decak je, na scenu kada Naomi napadne nekakva stonoga, vikao: Pa, zatvori usta, gusko!), tacnije lovili su gomilu logickih gresaka jer ih prica (bar njen melodramski deo koji je trebalo da se ocuva, nije uvukla, kao ni mene). Lik reditelja se na mahove sasvim gubi, usled tolike otegnutosti cina na ostrvu potpuno zaboravis da baratas mislju zasto su tu i da ti ona nesto znaci i da se usled nje, kao toboz sudbinske i nuzne, bojis za likove i pravis neke razlike izmedju njih. Pitas se oko kog se djavola toliko svi koprcaju, jurcaju tamo-vamo, i posto sve tako nebulozno iskace iz pozadine (te pleme zombija, te bube...), pitas se zasto prosto ne sleti i carobnjak iz Oza u svom balonu, pokupi Naomi i resi celu stvar, jer su likovi nekakvi taoci ogromnog animiranog filma koji se prozlio, jer vidi da ima puno para da se igra sa junacima, a oni ko guske, na sve nasedaju, mesto da kazu: OK, ovo je takva dobro placena glupost, vi svi ne postojite, skini te celjusti sa mene, spala mi je bretela, idem kuci da se istusiram.  
Quote from: "mac"
Da parafraziram Nimrodelino pitanje, ako izuzmemo King Konga koja životinja vam je najomiljenija?
Ja imam kornjacu (nije neka velicina, a i veci deo vremena spava), danas puni godinu dana (tacnije, na danasnji dan pre godinu dana sam je donela kuci).
Proooobaj da u glavi budes sam

Jake Chambers

Otaku, odlican post. Samo se ne bih slozio oko tih klinaca. Mislim da to nema veze sa samim filmom, nego sa njima. Kladimo se da bi se jos vise smejali starom King Kongu? Deca su danas drugacija... a gledao sam bas i neko vece onu emisiju sa Jeroticem na Studiju B i bio je i Branko Kockica i pricao o snimanju novog serijala emisije i razlikama u odnosu na onomad...

mac

Quote from: "otaku"
Quote from: "mac"
Ja imam kornjacu (nije neka velicina, a i veci deo vremena spava), danas puni godinu dana (tacnije, na danasnji dan pre godinu dana sam je donela kuci).
Nice try :) Mislio sam na životinje iz filma...

Black Mamba

Quote from: "Jake Chambers"Prljavstinama? Mambice, daj... navikli smo i na prljavije od ovoga... ja se samo pitam da to nije još neka inkarnacija jednog od nas... opet :roll:

naravno da jeste al me mrzi da se svadjam...

a pitanje mu nije na mestu, tako ni tebi.. kad ste vec uspeli tako nesto da se zapitate onda nema svrhe ni da pokusavam da odgovorim

men :roll:

otaku, zasto ja nemam srce kameno nego sam brisala suze i sline za filmom gora od sve dece :cry: :(

Milosh

Da i ja prozborim koju o filmu...

Gledao sam ga u subotu u sali 1 DS i zvuk je bio sasvim kako treba, izgleda da je to cist rulet, kako ti kad zaleti, takvud jeste pouzdaniji po tom pitanju, ali 20 min. reklama, stvarno previse...

Elem, o filmu.

SPOILERS

Ufff... Ja nisam ocekivao nekakvo remek-delo i sl., ali 3h dobre bioskopske zabave da, a problem je sto ni to nisam dobio u punoj meri tj. ovaj film je ispunio tek minimum mojih ocekivanja, i znatno je zahvalniji za analiziranje i nabrajanje zamerki nego za ponovno gledanje. I predug je, realno, a ja volim dugacke filmove.

Dzekson, nazalost, jos uvek nije naucio da rezira spektakl vec ga i dalje (doduse vesto) simulira i tu lezi jedan od problema. Drugi veliki problem je fetisisticki odnos naspram originalnog filma koji se ispoljava na dva polja: prvo kad je rec o masi nepotrebnih, samodovoljnih scena koje narusavaju utisak celine (cak i u okviru tri izdvojene deonice (cina) koje su ionako labavo povezane), i drugo kada je rec o razradi originalne price koja je ostala nedovrsena, posebno kad je rec o likovima koji su ostali da vise u vazduhu.

Dakle, rezija. Dzekson je talentovan reditelj, ali je problem sto je on izgradio stil na LOTR filmovima, pa je i neke bleferske postupke u konstrukciji scena integrisao kao sastavni deo svog rediteljskog rukopisa. I to se ovde jasno vidi. I smeta. Posto je jasno da Dzekson ume bolje, ali cesto sklizne u samodovoljni manirizam na tragu Spilberga (mada, hvala bogovima, jos uvek nema te sbilbergovske patetike). Rezija se precesto svodi na kombinaciju krupnih planova (otaku je ovo lepo primetila tokom filma) gde pusta glumce da nose scenu, s totalima gde je kamera u stalnom pokretu (zastitni znak LOTR trilogije, a vec se uveliko kopira i u drugim filmovima); srednjih planova nema dovoljno, a kada ih ima film jos i najbolje funkcionise, nekako prodise, ali Dzekson kao da toga nije svestan. Slow-motion je uzasan! U dva navrata deluje smesno, ali srecom u drugoj polovini filma nema takvih budalastina. Ritam filma nije bas najbolji i ima suvisnih scena, a narocito je lose izvedeno finale u Njujorku, kraj je razvucen, a klimaks je time sto se mene tice, skoro ubijen.

Scena viska: stampedo brontosaurusa. Ovo je sramotno. Na svakom nivou, ova scena je morala biti isecena. Lose je zamisljena, jos gore sprovedena. Efekti su ovde najslabiji. Ubija suspenziju neverice u trenutku. Jako los izbor da se prakticno otvori segment na ostrvu pun slicnih (i znatno boljih) set-pisova. Zatim, tu je i scena i jami s bubama. Licno, meni je ovo predivna scena. Gledao bih samo tih desetak minuta filma na repeat! Ali, realno, scena je potpuno samodovoljna. Kome je do malo instant horora, a ne voli puzece-gmizucu gamad neka uziva! Zatim, sibanje s Rexovima. Ta scena je za sebe jedan divan set-pis koji je naprosto preteran; opet je fetisizam kod Dzeksona uzeo maha i on umesto jednog ubacuje 3 dinosaurusa i pravi od toga neverovatnu igrariju koja jeste impresivna, ali rusi efektnost zavrsnice. U originalu to je Kong vs. Rex, jednostavno i efektno. Ovde, imamo uvod koji je toliko over the top da ubija momenat kada Kong rascepi celjusti poslednjem Rexu.

Onda su tu urodjenici koji suvise lice na orke, a bogami i zvuce tako. Ovo mi je uzasno smetalo, i za trenutak me je izbacilo iz filma, a da ne pricam sto kasnije ti urodjenici u jednom trenutku samo nestanu iz filma. Zavrsno hvatanje Konga je isto za nijansu prerazvuceno.

Scene u Njujorku su odlicne u onim trenucima kada se opisuje sam grad u doba velike depresije. Montazna sekvenca na samom pocetku je genijalna. Medjutim, interakcija Konga i "Velike Jabuke" je svedena na nivo "Parka iz doba Jure 2", jos jedna scena koja je morala biti ili skracena ili potpuno drugacije snimljena. btw to je jos jedan problem s kojim se Dzekson suocio, ali je prosto resio da ga ignorise: King Kong (1933) je tada ponudio toliko toga novog u samo jednom filmu da su decenijama kasnije radjeni (ne)svesni omazi kroz mnoge druge filmove koji bi se skoncentrisali na neki deo: "Indiana Jones", "Jurassic Park", "Mighty Joe Young"... Zato, ovo nije samo rimejk jednog klasika vec i podsecanje na bezbroj filmova koji su usledili tokom sedam decenija. Realan problem hvatanja u kostac s jednom dugackom tradicijom sto Dzekson nije ni pokusao, vec je resio da blefira. Ponegde uspesno, ali na scenariju se najozbiljnije okliznuo...

Likovi. Ponavlja se prica iz LOTR da je najubedljiviji, najdovrseniji, najljudskiji od svih upravo onaj lik koji je tek skup piksela. Kong je savrseno ozivljen i poprilicno nosi film, dok su ljudski protagonisti gomila zanimljivih skica (sporedni junaci), odnosno nedomisljeno-konfuzni (oni glavni). En Derou (Naomi Wots) je potpuna konfuzija od lika, Naomi je (standardno) dobra, ali kao da ni njoj nije jasno sta to ona tacno treba da glumi. Veza izmedju nje i Konga je usiljena preko svake mere, veza izmedju nje i pisca Dzeka je potpuno na prvu loptu, i ma koliko se glumci trudili (a jesu), to ne funkcionise. Lik reditelja koga tumaci Dzek Blek je negativac u pokusaju, u poslednjoj deonici on potpuno nestaje iz filma i pojavljuje se da izgovori poslednju recenicu koja zvuci uzasno lazno. Dzekson je imao potencijala da napravi istinski tragican lik osobe koja usled sopstvene egomanije unistava sve oko sebe, a na kraju i sebe samoga, ali kao da nema hrabrosti da potera citavu stvar do kraja, umesto toga nam jedan drugi lik to lepo sumira kao neku vrstu naravoucenija. A to me podseti na ono da film treba da prvenstveno govori slikama. I sta reci ako neko snimi film koji je uz sve zamerke na reziju ipak vizuelni praznik (+scenografija je zaista savrsena), a onda to oskrnavi takvim petparackim detaljima kao sto je citiranje "Srce tame" koje umesto da ostane na lepoj i suptilnoj referenci u tri sekunde postaje propovednicki monolog jednog od sporednih likova cija je to btw i jedina svrha u filmu (to, i da ga ubije Kong). Steta sto Kolin Henks nije dobio vise prostora, mislim da izrasta u jako dobrog glumca. Steta sto Endi Sirkis nema vecu ulogu (ali barem vrrrlo upecatljivo zagine).

KING KONG je skup neiskoriscenih prilika. U originalu Kong je bio neko koga su svi plasili, i upravo je iz tog straha i nerazumevanja dolazilo do empatije i iskrene tuge. Ovde, skoro da mi je bilo drago kad je zaginuo, prekratili su mu muke, a i publici.

Dakle, pogledajte u bioskopu, dobrom bioskopu. Ne ocekujte previse, i na momente cete se fino zabaviti, ali to je sve. Dzekson je do te mere zeleo da snimi posvetu svom omiljenom filmu da je na kraju napravio posvetu samom sebi i sopstvenom detinjstvu, a to definitivno ne zasluzuje punih 3h trajanja. "Heavenly Creatures" ostaje jedino (za sada) njegovo remek-delo.

Solidno, ali u sustini razocaravajuce. 6/10
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Dirty Old Man

Quote from: "Black Mamba"sta ima tebe ko da prosvetljuje, bre, you stupid human male.... you.. dirty old man :roll: ne zagadjuj vise ovaj topik svojim prljavstinama

Dete moje, da ti čika kaže: ima jedna stara priča, po kojoj su nekad davno na Zemlji živele tri vrste bića: muškarci/muškarci, muškarci/žene i žene/žene. Onda se bog zbog nečeg naljutio na njih i sve ih prepolovio. I od tada svi traže svoju nedostajuću polovinu.

Koju polovinu ti tražiš, čedo naše, kad ti smeta ono "man" koje si boldovala?
Bez starca nema udarca.

crippled_avenger

jos uvek nisam pogledao film, necu nista da prejudiciram, ali Milosh i otaku su napisali da je film taman onakav kakav ocekujem da ce biti kako na osnovu Jacksonovih psiho-fizickih kapaciteta tako i na bazi trejlera.

Jackson je stari gospodar mimikrije. jos od vremena kada je odlucio da na Novom Zelandu snima kao Raimi, pa kad je onda iskoristio njen odlazak u Holivudu da bi se internacionalno probio sa filmom kakav bi uradila Jane Campion, pa onda debitovao u Holivudu u Zemeckisovoj produkciji sa falsifikatom Zemeckisovog 80s filma u trenutku kada je on presao na nesto drugo, i konacno dohvativsi se Cameronove teritorije u njegovom odsustvu.

ne izlazite iz kuce, moze se desiti da se vratite kuci i zateknete Jacksona da vam je zauzeo mesto...

Black Mamba

Quote from: "Dirty Old Man"
Quote from: "Black Mamba"sta ima tebe ko da prosvetljuje, bre, you stupid human male.... you.. dirty old man :roll: ne zagadjuj vise ovaj topik svojim prljavstinama

Dete moje, da ti čika kaže: ima jedna stara priča, po kojoj su nekad davno na Zemlji živele tri vrste bića: muškarci/muškarci, muškarci/žene i žene/žene. Onda se bog zbog nečeg naljutio na njih i sve ih prepolovio. I od tada svi traže svoju nedostajuću polovinu.

Koju polovinu ti tražiš, čedo naše, kad ti smeta ono "man" koje si boldovala?

hmm, nije ti to lose, znas, al dzaba chiko, providan si, znam da si moje godiste..... zakoracio si u zemlju snova.. al korak dalje i Mamba vadi mach

Milosh

Jedan od razloga sto sam, imajuci u vidu neka moja merila, bio nesto stroziji spram novog Dzeksona je to sto sam ocekivao da on ovim filmom pokaze kako je napravio pomak u odnosu na ranije filmove tj. da je prestao da simulira (ma koliko vrhunski da to radi) i poceo da zaista rezira. Nazalost, ja Dzeksona kao autenticnog autora ovde nisam video, pre ce biti Dzekson kao novi Spilberg, ili Kameron zaglavljen u "Titanik" fazi. Pa kome je to dovoljno...

Van toga, da ponovim, film je vizuelno prelep i dovoljno zanimljiv (iako nesto predug), i treba ga obavezno pogledati u bioskopu.

Ghoul

Kong me je ostavio prilično neuzbuđenim.
Voleo bih da to mogu da otpišem samo zbog katastrofalnog zvuka na toj projekciji u Domu Sindikalaca – na koju sam bio osuđen jer su svi termiti u TUCKU tog dana bili rasprodati, a meni su ostali dani boravka u Bg bili bukirani drugim dešavanjima... Iz istog razloga nisam napustio projekciju, kako sam se premišljao – malo u nadi da će idioti ubrzo dovesti u red taj jebeni crknuti zvučnik (nisu!), malo zato što je bilo ili tada i tu, ili ko zna kad. U svakoj normalnoj zemlji oni bi sami prekinuli projekciju i uredno vratili ljudima pare: ovde su samo od-zenovali ta tri sata u nadi da niko neće da ima muda i ode do nekog od odgovornih i udavi ga za primer ostalima.
Enivej:
Prvih sat vremena obiluje nepotrebnim scenama, ili nepotrebnim razvlačenjem onih koje JESU potrebne; drugih sat vremena odlikuje se apsolutnim overkilom efekata, scenografije, outrageous situacija i bubbahotep akcije (because we can-can!); najzad, treći deo je okrnjen neodstatkom pravog DRAMSKOG pay-offa i preteranim oslanjanjem na deja vu rasturanje usred velegrada (lepše i bolje ima u 6 puta jeftinijem HELLBOY-u, npr.) i na sub-spilbergovske konvencije, uz poseban overkil neumerenosti u ama baš svemu (t.j. svaka bitna scena traje bar duplo duže nego što treba). Jackson nikad nije bio suptilan reditelj, ali je u filmovima zaključno sa FRIGHTENERS to uspevao da preobrati u svoj kvalitet. U LOTR trilogiji, i sada u Kongu, pokušaji DRAME, razvijanja likova ili neznamkakvog subtexta, prosto ne funkcionišu, ili su u najboljem - half-assed.

Jaxon ovde postaje žrtvom 'King-of-the-World' sindroma: ubija ga odsustvo kontrole, ubija ga carte blanche koju je dobio posle LOTR fenomena, ubija ga neodmerena samouverenost koja je, uostalom, na sličan način i iz istih razloga, ubila i Šlajmalana (koji, za razliku od Jaxona, ni pre ni posle 6. ČULA nije pokazao da je imao bitnijeg potencijala da bude Neko).
SVE u filmu je veće, jače, bučnije i brojnije nego što ima ikakvog smisla da bude: i kola na ulicama NY-a, i zid na ostrvu, i lobanje (sa skroz nepotrebnim kvazi-horor zumovima i svajpovima) i prenabudženi domoroci, i sva ona čuda na ostrvu koja se vade iz šešira, po potrebi (uključujući i imabecilni deus ex machina sa giga-slepim miševima) itd. itd. Pukim dizanjem na kub svega u filmu ne postiže se efekat OSMOG SVETSKOG ČUDA već samo nekontrolisanog nabacivanja od strane zanesenog Jaxona.

Ipak: ja sam strog prema ovome iz sličnog razloga koji navodi i Milosh, ali treba pohvaliti neke stvari (za većinu njih nije direktno 'kriv' režiser, već njegov tim): dakle, sam King Kong je fenomenalno odrađen, u svakom kadru, kao i većina ostalih scena ako ne računamo stampedo bronto-ili kojih li već-saurusa. Posebna lepotica je džinovski crv, čisti Lavkraft baš kao i one dža-bube (stonoga + ljuskar) koje spopadaju Naomi. Akanje sa 3 T-Rexa nije bez svojih draži baš zbog svog odsustva svake mere (jer refren u celom filmu je: because we can-can!).
Imalo bi se još što šta pričati o ovome, ali pošto mi na dohvat ruke čuči NOVI KARPENTER, neka ovo bude to za sada – oči me svrbe za CIGARETTE BURNS!

Da sumiram: Jaxon postaje novi Šlajmalan, iako bi hteo da bude novi Spilberg ili novi Kameron (istina, brojne paralele mogle bi se povući sa TITANIKOM, tvorevinom koje se duboko gnušam), a što se tiče publike – ko preživi prvih sat vremena, nešto solidne zabave može se imati u naredna dva.

Dirty Old Man

Quote from: "Black Mamba"hmm, nije ti to lose, znas, al dzaba chiko, providan si, znam da si moje godiste..... zakoracio si u zemlju snova.. al korak dalje i Mamba vadi mach

Nemaš pojma kakav si mi kompliment dala, dijete. :arrow: Biće nešto od nas...
Bez starca nema udarca.

Aleksandar Žiljak

Quote from: "Milosh"
...e fetisisticki odnos naspram originalnog filma ...

To je vidljivo u referencama, kao i u segmentima dijaloga, direktno iz originala, naravno izgovorenih drugačijom intonacijom. Tu je i originalna Steinerova muzika.

Scena viska: stampedo brontosaurusa. Ovo je sramotno. Na svakom nivou, ova scena je morala biti isecena. Lose je zamisljena, jos gore sprovedena. Efekti su ovde najslabiji. Ubija suspenziju neverice u trenutku. Jako los izbor da se prakticno otvori segment na ostrvu pun slicnih (i znatno boljih) set-pisova. Zatim, tu je i scena i jami s bubama. Licno, meni je ovo predivna scena. Gledao bih samo tih desetak minuta filma na repeat! Ali, realno, scena je potpuno samodovoljna. Kome je do malo instant horora, a ne voli puzece-gmizucu gamad neka uziva! Zatim, sibanje s Rexovima. Ta scena je za sebe jedan divan set-pis koji je naprosto preteran; opet je fetisizam kod Dzeksona uzeo maha i on umesto jednog ubacuje 3 dinosaurusa i pravi od toga neverovatnu igrariju koja jeste impresivna, ali rusi efektnost zavrsnice. U originalu to je Kong vs. Rex, jednostavno i efektno. Ovde, imamo uvod koji je toliko over the top da ubija momenat kada Kong rascepi celjusti poslednjem Rexu.

Scena s brontosaurima nadomješta onu iz originala sa stegosaurom i kasnije u močvari, kad bronto izgazi par ljudi. Mislim da mu je trebala da uvede dinosaure, naravno na spektakularni način. A da, da je malo k'o iz crtića: Ljudi, pa mi već neko vrijeme kad idemo gledati takve filmove idemo gledati crtiće s umontiranim glumcima! Pa onda mogu i neka rješenja iz crtića!
:)

Kukci si, mislim, posveta big bugs filmovima pedesetih (Them!, Tarantula, onaj s bogomoljkom, etc.)!

Onda su tu urodjenici koji suvise lice na orke, a bogami i zvuce tako. Ovo mi je uzasno smetalo, i za trenutak me je izbacilo iz filma, a da ne pricam sto kasnije ti urodjenici u jednom trenutku samo nestanu iz filma. Zavrsno hvatanje Konga je isto za nijansu prerazvuceno.

Urođenici mi opasno liče na posvetu kanibalskim filmovima. Sjeća li se još netko tog podžanra? Mislim da su u originalu bili pošteniji prema urođenicima. A da, fali scena u kojoj KK razvali selo.

King Kong (1933) je tada ponudio toliko toga novog u samo jednom filmu da su decenijama kasnije radjeni (ne)svesni omazi kroz mnoge druge filmove koji bi se skoncentrisali na neki deo: "Indiana Jones", "Jurassic Park", "Mighty Joe Young"...

Mighty Joe Young je izvorno iz 1949 i režirao ga je isti kao i originalnog King Konga (Sad se ne mogu sjetiti da li je to bio Cooper ili Schoesdack, a obojica su režirali King Konga, svaki svoje scene)!

Quote from: "Milosh"Likovi.

Problem bi mogao biti drastična preinaka likova. U originalu, Driscoll je bio prvi oficir na brodu, sirovina koja pobere komada. Denham je znatno uspješniji filmadžija nego u Jacksona, nema cijele filmske ekipe, sam on snima i piše i režira na licu mjesta. Jedini je još jači lik iz originala kapetan, koji je stariji. Sve ostalo su nadgradnje, na žalost se moram složiti da nisu iskorištene do kraja.

Fali ona slavna scena kad Kong svlači Ann Darrow.  :(

Ali, meni je film bio zabavan.
A. Žiljak

Aleksandar Žiljak

Da, točno je da u filmu znade biti scena gdje se čovjek pita koji je sad to kurac, a onda dođe scena od koje zastane dah. Ona s tri T. rexa je dobra. Kad se počnu premetati po lijanama nad liticom, a dečki i dalje ne odustaju od sočnog batka.
A. Žiljak

mac

Sreća moja da sam prvo video film, pa onda Miloshev i Ghoulov komentar. Pretpostavljam da se film više sviđa onima koji ne cepaju dlaku u jajetu :)

Tex Murphy

Ja imam unaprijed neku averziju prema tom filmu. Možda zato što me kao malog jako rastužilo kad je King Kong riknuo u onom starom filmu.  :(
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ivan Bevc

Ne brini, u ovom prezivljava, zeni se sa plavusom i odlaze nazad na ostrvo da zive srecno i zadovoljno do kraja zivota  :wink:
Shoot it up
Shoot it up