• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ZNAK SAGITE 15

Started by Boban, 14-12-2005, 06:27:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

A sada ono od čega se živi:

Bio sam namerio da poklonim ZS15 prvome koji primeti pominjanje istog na temi o Fipinom stvaralaštvu, ali izgleda da ovde više nema pažljivih čitalaca.
Možda je Nar u pravu, možda zaista ovde nedostaju buljuci polugolih žena da skakuću izmeđ nas i vetre prepone.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Milosh

lepe vesti.  :D

p.s. a ko kaze da niko nije primetio...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ivan Bevc

Konacno! Naravno da smo primetili ali nismo znali da je izasao...naslovnu smo videli pre vise od godinu dana...imas obicaj da o stvarima iz daleke buducnosti pricas kao o "samo sto nije"... :wink:
Teenage crime now fashion's dead
Shoot it up
There goes my love rocket red
Shoot it up

varvarin

Ono, naslovnu smo videli odavno, ali... vidim da su tu priče koje odavno želim da pročitam.
Da li da čekamo ponedeljak i odlazak u Klub, ili da pođemo odmah u knjižaru u Domu omladine ?

Boban

Pošto distribuciju od ovog broja rade drugi (čitaj profesionalci), onda će ritam ubacivanja u knjižare biti drugačiji nego u mom samostalnom slučaju kada sam trenutno nosio u Beopolis i uglavnom završavao na tome. Hoću reći da zapravo ne znam koliko to brzo ide i kada će se gde pojaviti, ali svakako ako nisu sati u pitanju su dani...

KulFejs

Čekaj, kako to misliš distribuciju rade drugi? Je l' može direktno od tebe da se naruči? BTW, bičdoktor je u pravu kada su ribe u pitanju...

Alex

Odlično!

Biće u AF- u? :D
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Nyarlathotep

Lepa vest... napokon.
:lol:
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Nimrodel

Bobane, lepo izgleda.  :D
But then the barking of dogs fills the air and the host of wild souls sweeps down, fire flashing from the eyes of the black hounds and the hooves of the black horses

NarMattaru

Naslovna rula, prejz d Bob. A o sadržaju nemam pojma, jel može neko da mi kaže, ima li štogod vredno čitanja?

Boban

Na pitanje ima li čega vrednog čitanja odgovor mora biti da verovatno nema.
Tebi, Nare, sigurno neće da bude zanimljivo pošto sam, iz verovatno iracionalnog razloga, nekoliko "slobodnijih" priča a la Kosmogina prebacio za naredni broj, jer ovaj primerak ide na stolove mnogih uticajnih ljudi u srpsko-australijskoj diplomatiji tamo i ovde (računajući i samog ambasadora Australije), pa mi se nije dalo da nas predstavljaju takvi koji razmišljaju i pišu kao ti. Možda će neko od njih da zaviri malo unutra pa bi izveo pogrešan zaključak o tome šta je tipičan primer onoga čime se bavimo.

Trebutni mali problem oko svega ovoga je što tiraž nisam preuzeo, a za nekoliko sati idem na put i vrćem se tek u ponedeljak u noć. Ondak ću da se rastrčim i odradim sve zahteve za slanjem i raspodelom primeraka. Jednostavno, sada imam preča i potpuno neodložna posla, a kako nisam uspeo da organizujem niti jednog jedinog jebenog saradnika da odradi ponešto umesto mene, tako je kako je.
No, kod mene ionako rokovi nikada nisu mogli da se pohvataju; ko je čekao ovoliko, može da sačeka još nekoliko dana.

KulFejs

Dobro, pošto vidim da ne konstatuješ privatne poruke, a na mob se ne javljaš tokom dana, moram javno da te obavestim da ću da te zovem u utorak u vezi naručivanja brojeva ZS + CC. Ukoliko i tada iskuliraš mob, onda ću da te zovem na fiksni oko četiri izjutra u sredu.

NarMattaru

Bla, truć ... hu d fak iz Kosmogina?
Ako te baš zanima, upravo čitam CRVENI MARS, a pre toga sam ponovo pročitao tvoj CC, a pre toga 1984, a pre toga ZEMLJU SMEHA. Uzmi pa saberi pa pomnoži pa oduzmi i reci koliko u ovim knjigama ima seksa, perverzija i bljuvotina? M?

varvarin

ZNAK SAGITE još nemaju ni u BEOPOLISU, ni u knjižari Kultrurnog centra... Kad će?

anabel

Zadivljena sam vernoscu citalaca Znaka sagite, te nema ga te kad ce a poznato je uvek kasni (ovo Bobane nije zlobno- nego znam) a niko da kaze sta cita u medjuvremenu....ima li ko da cita Mracnu Kulu? :oops:

angel011

Quote from: "anabel"Zadivljena sam vernoscu citalaca Znaka sagite, te nema ga te kad ce a poznato je uvek kasni (ovo Bobane nije zlobno- nego znam) a niko da kaze sta cita u medjuvremenu....ima li ko da cita Mracnu Kulu? :oops:

ako te zanima ko šta trenutno čita, odeš na "Science Fiction & Fantasy", pa na "Upravo čitam..."
We're all mad here.

anabel

Jao andjele pa jel to uputstvo za upotrebu ili sta je, bejah ja i na tom topiku al nista .... a o Znaku sagite kad ga procitam....nekad sam to cicnila prva....eh :roll:

Mica Milovanovic

eh... :)

Dobro pitanje. Ja sam prestao da je čitam kada mi se učinilo da ga je spopao asimovljevski sindrom da sva svoja dela smesti u jedan svet, po svaku cenu. Grešim li?
Mica

Lurd

Quote from: "anabel"ima li ko da cita Mracnu Kulu? :oops:

Ja pročito. Savetujem da batališ posle četvrte, ili pola pete.
My trees...They have withered and died just like me.

Mica Milovanovic

Uh, sad mi je lakše...
Mica

Goran Skrobonja

Quote from: "Mica Milovanovic"Uh, sad mi je lakše...

Verovali ili ne, ni ja nisam ćitao #5 - #7. I što je najgore, nemam nikakvu želju. Čak i onu zbirku Everything's Eventual koju sam kupio pre pola godine mrljavim i još je nisam završio.

Australijanci su dobar potez. Zanima me šta se tamo piše.
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

angel011

Ja sam počela sedmu. I nekako mi se ne nastavlja.
We're all mad here.

varvarin

Dobro, dal' se najzad  zna kad izlazi broj 15 ??!!

Boban

već je rasprodat...

varvarin

Morticia

:shock:
Opasna ta petnaestica...
You're dead, son. Get yourself buried.

Kastor

"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

zakk

Quote from: "Boban"Pošto distribuciju od ovog broja rade drugi (čitaj profesionalci), onda će ritam ubacivanja u knjižare biti drugačiji nego u mom samostalnom slučaju kada sam trenutno nosio u Beopolis i uglavnom završavao na tome. Hoću reći da zapravo ne znam koliko to brzo ide i kada će se gde pojaviti, ali svakako ako nisu sati u pitanju su dani...
ovo nepojavljivanje je ustvari taktika da se kupuju druga Bobanova dela... eto, već nekoliko puta sam išao do Beopolisa i raspitivao se za ZS15, i ništa. Al sam zato pazario Čoveka koji je ubio leptira i Trifid... i Svu vučju decu Radmilovu. A zamal me kap nije strefila kad me je prodavačica pitala zašto ne kupim novi Bobanov roman, a ispostavilo se da je u pitanju reizdanje Crnog cveta.
šta da kažem, podla zavera  :!:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Boban

Danas sam dobio izveštaj za januar, prodat je 91 primerak.
Ne znam kako da pomognem onima koji ne mogu da ga nađu.
Neki očigledno mogu.

varvarin

Aman, kaži jednu knjižaru gde ga ima!
Jer na onim uobičajenim mestima - nema!
Jel' neko iz kluba pazario petnaesticu?

Armagedda

Bojim se da je ovo još jedno izdanje Fantazija Pressa.

Već nekoliko dana zaredom tražim u Beopolisu i nema je. Jel neko proverio u Alan Fordu?
Pretty Lisa took an axe
Gave her captor forty whacks
When she saw what she had done
She gave his partner... forty-one

varvarin

Ako je ovo nov pristup reklami - svaka čast!

Kastor

It's a mystery.

Mnogi su pokušali, ali su ubrzo odustali.
Drugi su joj bili na tragu, ali je ona uvek korak ispred njih.
Pojavljuje se gde nikog nema i nestaje sa prvim zracima sunca.

ZS 15 - časopis paralelnog sveta!
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Armagedda

Od danas petnaestica u Beopolisu!
Pretty Lisa took an axe

Kastor

Ih, više nije interesantna.

varvarin

Armagedda, zahvaljujem!
Odoh odmah posle posla u Beopolis. (Jebeš ga, kad informacije dobijam od čitalaca poput mene, a ne od izdavača...)

Mica Milovanovic

Dobro, šta je ovo? Kakav je ovo muk?
Zar je moguće da niko nije uspeo da ga se dočepa?
Gde je tu entuzijazam?
Gde su ti domaći pisci (i pesnici :cry: ) da se malo hvale?
Mica

anabel

Evo ja ga citam(15), i prvi utisci su sledeci : prva austalijanska prica (zenski autor) ne dopada mi se ali nije mi se dopao ni njen roman Ugravirani grad, tako da je pre ovaj utisak stvar ukusa a ne kvaliteta.
Od domacih sam procitala madjanog  D. Vojnova i ..pa nije lose, ima prilican pripovedacki dar i uverljivost likova ali mi se cini da je u samoj zavrsnici malko posustao ne u ideji koja je dobra mada vec vidjena (ili bar tako zvuci) vec u samom razresenju dogadjanja.
I ma koliko volela strip vise mi se dopada tekst omiljenog mi autora Bakica nego radovi Grabovskog koji ga prate.
E da, umalo da zaboravim, Sale Markovic standardno dobar i mracan, taj covek toliko dobro pise da je ziva steta sto to ne radi vise!  :D

Milosh

Ja sam ga kupio i čitam ga, ali petnaestica je toliko napakovana da do priča još nisam ni stigao. Još uvek sam na magazinskom delu. Imam utisak da je ovo jedan od najboljih brojeva do sada, i po obimu, i po raznovrsnosti, trebalo bi i po kvalitetu (videću još za priče), a kad je reč o naslovnici ovo je definitivno jedna od Bobovih upečatljivijih.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Bab Jaga

Da li se na tu tiskovinu može pretplatiti?
Ghoul fhtagn!

Ghoul

korica - odlična.

uvod - osveženje: umesto uobičajenih kuknjava i plakanja bobanovih, ovde ga piše gost urednik, australijanac.

strane priče- videćemo. zvuče nadasve zanimljivo. pročitao sam samo kratku zajebanciju na račun diznija (GRIZLI NA LEDU) - simpatično, mada se mnogo toga gubi u prevodu - sve vreme sam posezao za verovatnim oblikom na engleskom da bih skontao šalu; ko ne zna engleski pogubiće mnoge aluzije i igre reči.

domaće: bakićevo JATO - majstorska stvar. predivno. suptilno. surovo. poetično. van-zemaljski. samo potvrđuje moj utisak da je bakić daleko najbolji domaći pisac fantastike danas.

drf- TUTNJAVA U RITU - standardni drf - ko je voleo ostalo, voleće i ovo; lično, najviše bih voleo da je malo više upotrebio jeside...

vojnov - ZAVIČAJ... ovo znam od ranije: odlična stvar, moćno ispričana, kraj je malkice kliše, ali drži vodu; ovo je najbolja njegova priča.

žica- morbidna pjesma - eto, malo horor poezije za sve one koji su dupke napunili salu kad je žica na beokonu o tome govorio. dobra stvar, lepo grafički uklopljena u gnusnu ilustraciju.

non-fiction:

bakić - FILMOFILI - solidna skica o jednoj novoj temi u srpskoj književnosti (a naročito u fantastici) - filmofili kao protagonisti - na primeru romana NAŽIVO i MI NISMO BOLESNO NEGO SE SAMO PRAVIMO.

ja- DŽEJKOBOVA LESTVICA: šteta što u ovom broju nema više priloga o filmu: ovaj jedini je možda trebalo staviti ispod bobonacrtanog zaglavlja 'Ghoul preporučuje' - u suprotnom, slučajni prolaznik se može zapitati otkud sad -od svih mogućih- baš ovaj prikaz baš ovog filma starog 15 godina.
ako ništa drugo, pošto je jedini - ovo je i najbolji text o filmu u ZS 15!

zadnja korica: boban u svemu mora da bude drugačiji - tako ovde nalazimo - koliko ja znam, po prvi put na nekom srpskom izdanju - celu stranu reklame za inostranu izdavačku kuću, sa najavama njihovih izdanja na engleskom (of kors) i cenam u dolarima.

ako je abn onoliko penio, i peni, zbog latinice - ima šlog da ga strefi kad vidi reklamu na engleskom usred srpskog magazina.
hm, možda je to i bila namera?  :idea:

ukratko, na osnovu već viđenog, reći da je ovo 'jedan od najboljih' brojeva ne znači mnogo, jer svaki ZS je 'jedan od najboljih'  (drugim rečima, ne pada mi nijedan na um koji bih nazvao slabim); lepo je što je posle toliko muke i čekanja ipak izašao, što je odlično grafički uređen i kvalitetno odštampan, a cena je i dalje vanredno popularna - ovo vredi i mnogo više od 300 din.
https://ljudska_splacina.com/

Boban

Quote from: "Bab Jaga"Da li se na tu tiskovinu može pretplatiti?

I da i ne.
Ja nemam problem da pošaljem primerak bilo kuda u svet, ako onaj ko dobija primerak ima načina da mi doturi pare.
Nevolja je jedino to što je slanje para iz stranih zemalja skopčano sa prevelikim troškovima, pa se za male količine ne isplati, a ko još naručuje velike količine?

U ovom specijalnom slučaju, postoji velika mogućnost da neko odavde bane u Pazin na konvenciju sa nešto primeraka Znaka sagite, ali to je već druga stvar...

Bab Jaga

Quote from: "Boban"
Quote from: "Bab Jaga"Da li se na tu tiskovinu može pretplatiti?

I da i ne.
Ja nemam problem da pošaljem primerak bilo kuda u svet, ako onaj ko dobija primerak ima načina da mi doturi pare.
Nevolja je jedino to što je slanje para iz stranih zemalja skopčano sa prevelikim troškovima, pa se za male količine ne isplati, a ko još naručuje velike količine?

U ovom specijalnom slučaju, postoji velika mogućnost da neko odavde bane u Pazin na konvenciju sa nešto primeraka Znaka sagite, ali to je već druga stvar...

Da, što se tiće slanja para, u pravu si, ja sve što naručujem iz inozemstva plaćam karticom, ali pretpostavljam da za ZS takva opcija nije otvorena. Ali bilo bi lijepo da netko bane na Istrakon, sa Znakom Sagite ili bez njega.  :)
Ghoul fhtagn!

Aleksandar_B_Ned

Quote from: "Ghoul"ako je abn onoliko penio, i peni, zbog latinice - ima šlog da ga strefi kad vidi reklamu na engleskom usred srpskog magazina.

No no, it's all right. It's OK with me if we go to English completely, provided it is good English. The next step, after Latin alphabet (latinica). Logical. Stop being a Serb; become an English-speaking European citizen of the world, of no particular origin or affiliation. Just: a human being. Which ZŽ claims he already is. Perfectly logical. It's our destiny, probably, anyway. In 900 years, probably nobody will be a Serb.

Or a Croat.

Ah. But. English is (almost) devoid of diminutives, augmentatives, pejoratives, hypocoristics, and many other HEART things, Slavic things. English is like the Vulcan science officer, female, T'Pol in "Star Trek – Enterprise"  in comparison to an Earth human woman. Coldish.

Something will be lost.

Milosh

Quote from: "Ghoul"ja- DŽEJKOBOVA LESTVICA: šteta što u ovom broju nema više priloga o filmu: ovaj jedini je možda trebalo staviti ispod bobonacrtanog zaglavlja 'Ghoul preporučuje' - u suprotnom, slučajni prolaznik se može zapitati otkud sad -od svih mogućih- baš ovaj prikaz baš ovog filma starog 15 godina.
ako ništa drugo, pošto je jedini - ovo je i najbolji text o filmu u ZS 15!

Nije jedini. Ima i onaj tekst o "Konstantinu" koji je malo rasplinut s tim neprestanim vraćanjem strip-film-strip-film, tvoja kritika je daleko bolja. Šteta što nema malo više o filmu, ali glupo je da se ja žalim kad nisam ništa napisao...

Što se tiče priča pročitao sam: "Jato", "Priča o kralju nasmejanog naroda",  "Slova", a "Poslednji život u zavičaju" sam čitao još na konkursu.

"Jato" je zaista odlična priča, ne bih više ništa rekao, uživajte. "Kralj nasmejanog naroda" me je prijatno iznenadio pošto u principu izbegavam priče na sl. tematiku. "Slova" ima jednu jako zanimljivu ideju koja je, po meni, potrošena na jednu osrednju dečiju priču dok je na tu temu recimo mogao biti napisan i daleko bolji horor. "Poslednji život u zavičaju" je od mene dobio drugo mesto na ZS konkursu, kraj mi je malo škripao na prvo čitanje, ali sada se utisak popravlja.

Boban

Quote from: "Bab Jaga"ja sve što naručujem iz inozemstva plaćam karticom, ali pretpostavljam da za ZS takva opcija nije otvorena.

Možda i jeste. Moja firma ima devizni račun preko koga plaćam autorska prava prema inostranstvu, potpuno mi je logično da postoji i obrnuti smer. Proveriću danas u banci, baš idem zbog nekih administrativnih stvari...

Mica Milovanovic

Quotekraj mi je malo škripao na prvo čitanje, ali sada se utisak popravlja.

Da li ste primetili kako okruženje utiče na utisak prilikom čitanja. Svaka, ali baš svaka priča mnogo bolje deluje u Znaku sagite, nego prilikom čitanja na Konkursu.  :)
Mica

varvarin

Pa šta misliš, u koje okruženje da turimo tebe i ostatak žirija?

Kastor

Nema više 15-ice u Beopolisu (samo 10-ka). Koje su mi alternative?

Armagedda

Imaš Alan Ford knjižaru na Novog Beogradu. Tamo bi trebalo da bude.
Pretty Lisa took an axe