• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Najbolji ljubavni filmovi

Started by Ghoul, 19-01-2006, 12:58:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Svaka čast! Incidentally, Mač u kamenu mi je jedan od omiljenih filmova a scena sa vjevericama je najljepša u njemu.  :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

...

e da, i ono in a lonely place je dobro (sto rece Morti ) ali ne znam kolko je cist ljubavni film a koliko je triler...mada ima emotivni naboj.

edit:lonly->lonely
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

Loengrin

Quote from: "Harvester"Svaka čast! Incidentally, Mač u kamenu mi je jedan od omiljenih filmova a scena sa vjevericama je najljepša u njemu.  :!:
A klinci krajnje kuliraju na tu scenu ... sve dok se prvi put ne zaljube  :evil:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Tex Murphy

Quote from: "Loengrin"
Quote from: "Harvester"Svaka čast! Incidentally, Mač u kamenu mi je jedan od omiljenih filmova a scena sa vjevericama je najljepša u njemu.  :!:
A klinci krajnje kuliraju na tu scenu ... sve dok se prvi put ne zaljube  :evil:

E, da. Za svakog ponešto. Dok ne otkriju suprotni pol, tu je dvoboj Merlina i Madam Mim  :!:
Genetski četnik

Loengrin

Ma zna se šta je meni tu najromantičnije, suđe koje se samo pere  :cry:

Niko vala ne pomenu domaći film. Meni na pamet odmah pade TV drama:

IZVINJAVAMO SE, MNOGO SE IZVINJAVAMO

(ako neko to ima na nekom volšebnom disku nek ne ćuti  :lol: )
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Tex Murphy

Jel' to ono sa Milenom Dravić i onim nekim brkatim tipom?  :P
Genetski četnik

angel011

Jeste. I sa koferčetom.  :lol:
We're all mad here.

Loengrin

Milić: "E da mi je neko ovo pričao, rek'o bi' mu ..."  :shock:
Borka: "... ala lažeeš!"  :?

Koji bi domaći još došao u obzir?

--------

Evo još stranih:

SOBA S POGLEDOM
DIVA
:lol:

Mixitron M. Storm

Kingdom in Twilight.
Slabo prerušena ljubavna priča.

Immortal beloved
(ccc filmofili ovoga se niko nije setio)

Ne pada mi ništa drugo (nepominjano) na pamet.

Lord Grejstok

Догодило се једне ноћи

Чувати бебу

Празник у Риму

Ниночка

Прохујало са вихором

Француски пољубац

За сваки од њих или се топиш или мреш :D
"Луције Варе врати ми моје легије"

---

za m'ne je najbolji ljubavni film navek bio milijusovićev dan velikih valova, a odma potom zločin na talasima katarine bajglović.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Laylah

2046. -  Wong Kar Wai
Shi gan - Kim Ki Duk

filmoljub

koliko god neki ljudi kudili sledeci film, meni se on ipak veoma svidja - Casablanca

ginger toxiqo 2 gafotas

...ponovo sa neoprostivo velikim zakašnjenjem sam odgledao još jedan podvig Kim Ki-Duka SHI GAN a.k.a. TIME...Kim Ki- Duk je još jednom, mada uz malo nesigurnosti i drhativije ruke no inače, pogodio pravo u metu i napravio ljubavnu priču za pamćenje...došlo je i do nekih bitnijih i uticajnih odstupanja- broj likova je uvećan a i ovaj film je verbalniji nego svi njegovi prethodni naslovi skupa... hrabar potez, smela promena koja ga je koštala malih ispadanja iz samonametnutog ritma( a rhytm divine, usudiću se da dodam)...

...dirljiva ljubavna povest o bolesnoj ljubavi koja boli samo tako, ali mami još jače, pokušaj da se radikalnim metodama zaustavi urušavanje vremena usled urušavajućeg uticaja vremena(podsetiće na ETERNAL SUNSHINE OF SPOTLESS MIND, film prema kome imam dosta rezervi, ali dosta radikalnije uz više iskrenosti i introspekcije a manje konstrukcije i lobbovanja!)...

...viuzelna kultura je i ovaj put zaprepašćujuće spotless, a meni je jedino nedostajao glas Natache Atlas...

...dugo sam odlagao gledanje zbog straha od auto-pilot efekta, ali, dragom Bogu hvala, Kim Ki-Duk made me day...again...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

otaku

The New World, Terrence Malick
Proooobaj da u glavi budes sam

Tex Murphy

Quote from: "otaku"The New World, Terrence Malick

Hej, to sam planirao da pogledam u bližoj budućnosti! Any details?
Genetski četnik

Alex

Quote from: "Harvester"
Quote from: "otaku"The New World, Terrence Malick

Hej, to sam planirao da pogledam u bližoj budućnosti! Any details?

Za većinu savremene publike prespor i dosadan, za druge prelepo - meditativno i brižljivo snimljen i režiran. Nije veliki film, ali ima svojih vrednosti i ne narušava reputaciju Terensa Malika.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Tex Murphy

Cool! Ja ne spadam u savremenu publiku. Kasnim za trendovima deset godina.
Genetski četnik

David

'betty blue' ['37.2 le matin' u orig.], Jean-Jacques Beineix.
mozda nekome patetican, ali imao je momenata...
'kazablanka', kao evergreen.
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Ghoul

Quote from: "David"'betty blue' mozda nekome patetican, ali imao je momenata...

ne 'možda', nego NESNOSNO patetičan...

nego, otaku, daj u par rečenica obrazloži NEW WORLD, pošto se lomim oko njega, gledati sad, ili za 20 godina...
https://ljudska_splacina.com/

Shozo Hirono

Nemoj da gledas The New World ako ti se spava,mada s druge strane ima umetnicku vrednost,scenografija i muzika su odlicni....i naravno Colin Farrell je ocajan,a Christian Bale odlican..

otaku

Dešava se početkom XVII veka, kada engleska ekspedicija dospe u Virdžiniju, netaknutu rukom belaca i odluči da napravi svoju postavu. Kako nemaju hrane, kapetan broda odlazi po namirnice, tako da posada broda ostaje na milost i nemilost prirodi. Da bi došli do hrane, šalju pomilovanog zarobljenika sa broda (Collin Farrell) u indijansko pleme koje živi otprilike onako kako je Margaret Mead opisala Samoance, ili kako to voice over Farrellov opisuje dok boravi u plemenu, bez ljubomore, bez reči za pohlepu i laž. I tamo se on zaljubljuje u ćerku mezimicu indijanskog kralja (i ona u njega).
E, sad Colin je malo bezveze (iako bi se moglo pomisliti da je on prikladan za ovu ulugu, dovoljno je sirov i liči na nekog ko se ne pere iza ušiju), ali ljubavna priča je neviđeno dobro preklopljena sa, da tako kažem, istorijskim trenutkom otkrivanja novog sveta i onoga što se od njega čini, kako se on kalja, i njegova lepota ne uviđa (na vrlo netipičan način, pošto akcenat nije na otimačini zemlje od Indijanaca, niti na uobičajenom sukobu civilizacije i divljine i svega što one nose, već je ukazano na prepoznavanje koje beli čovek oseti kada se tamo nađe, ali kako i zašto to ne može u sebi da vrati i zašto u to ne veruje i plaši ga se, dakle na unutrašnjem, intimnom planu). vreme koje Colin provodi u plemenu, prelepo prikazana romansa sa Indijankom (to je neka plutajuća kamera, sa puno unutrašnjih monologa njih dvoje) i obaveza koju ima prema postavi, inače prikazanoj kao šaka očajnika koji jedni drugima jedu šake, seku drveće, glože se i bore za to ko će biti na čelu golog parčeta zemlje (prikazano dovoljno mračno i surovo), zapravo u isto vreme ima ulogu u ljubavnoj priči, tj. neverici Colinovoj u ono što je pronašao sa devojkom (u jednom trenutku kaže kako misli da je sve to sanjao). Mislim da je film sličan Malikovom Days of Heaven, pogotovu u drugoj polovini filma koju ovde nisam prepričavala, ali je meni ovaj film gotovo bolji. Inače, glumica koja igra Indijanku (Q'Orianka Kilcher) je odlična, pravo oličenje nevinosti. Gledajte ga.
Proooobaj da u glavi budes sam

Kunac

MUSIC & LYRICS je film koji možete pogledati sa svojom majkom. Pitak je i ne nudi puno iznenađenja, ali ima taj retro 80's vibe, i nekoliko zaistinski smešnih trenutaka. Drew i Hugh su simpa, mada nisu sasvim uverljivi kao par. Ako ste fan pop muzike 80-tih, M&L je a must see.

P.S. OST je odličan!
"zombi je mali žuti cvet"

Tex Murphy

QuoteAko ste fan pop muzike 80-tih, M&L je a must see

Hm, to bi trebalo da znači da se ja držim od tog filma što je dalje moguće.
Genetski četnik

Modesty_Art

Meni neki od omiljenih filmova sa elementima/osobinama koje ih odredjuju. I zavisno od prisustva  ljubav čine više ili manje 'ljubavnom'...:-)

LEON THE PROFESSIONAL-Hrabrost
Beti Blue 37,2-  Doza Ludila
The Notebook- Nepokolebivost, istrajnost. Ljubav kao cilj.  I Trka sa 'preponama' tj. Preprekama u svakom danu.
Lost in translation- opustenost u kojoj sve tece, dijalog na svim nivoima (sem erotskog koji lebdi u vazduhu)
Nebo nad Berlinom- Bajkovitost
Profesorka klavira- Opsesivnost
Dan mrmota- Oslobodjenost. U ljubavi.Kroz ljubav. Radjanje sebe I smisla  iznova u svakom danu.
the night porter, last tango in Paris, - Strast, Eroticnost
Bram Stoker's Dracula- Žedj za ljubavlju kroz prostor i vrijeme...itd. itd.
...

Kupuju me stvari koje se ne prodaju!

Milosh

Potpuno sam zaboravio na ovaj topik, iako sam baš nedavno piskarao nešto na ovu temu; ako je nekome promaklo a zanima ga: http://libartes.com/2013/mart/slika_i_ljubav/milos_cvetkovic.php
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Truman

Ja da valjam ne bih bio ovde.

Agota

Quote from: Harvester on 29-06-2007, 10:00:39
QuoteAko ste fan pop muzike 80-tih, M&L je a must see

Hm, to bi trebalo da znači da se ja držim od tog filma što je dalje moguće.
:lol:

joj, meni je ovaj film bio grozan, a pritom sam fan muzike 80-tih.

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Tex Murphy

Ма убједљиво најбољи љубавни филм је Чај у Сахари. Уопште не видим потребу да се прича о неким другим филмовима.
Genetski četnik