• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SLIKOVITI KVIZ: prepoznaj kadar iz filma!

Started by Ghoul, 16-07-2006, 04:03:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

acaciA

ma, pusti ga... krivo mu je što on nije pogodio.  xspin3

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

acaciA

Ghoul

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

cutter

Ghoul

proklet bio, kateru: evo sad shvatih da to mora da je to ako je ono gore klu gulager!

acaciA

jeste, to gore je klu gulager,
ali kasno si to shvatio!

Cutteru, preuzmi...  :)

cutter

Evo nečeg što sam nedavno dobavio...

cutter

Niko? Verovatno bi ova adaptacija bolje ispala da je snimljena deceniju kasnije; ovako nije posebno razuzdana, prečesto teatralna... a ako je to neko pomislio, ne dešava se na Haitiju.

Ghoul

šta je bre ovo, neka ILSKA VENERA?

cutter

Nije. Rađen je po romanu koji je objavljen i u nas. U stvari, ima više romana. A i filmova.

cutter

hajde, zar niko od vas nije išao na groblje da bi ovo radio?

... character name in title

cutter

U pitanju je niz francuskih romana koje potpisuje bračni par. Ovaj film je prvi u seriji. Glumica do kraja karijere nije uspela da se otrgne od poistovećivanja sa junakinjom čije eskapade tumači.

Ygg

Angélique, marquise des anges (1964)

Ladno nisam znao da postoje filmovi. A knjige sam čitao nekad davno. Prvih sedam knjiga. Mislim da sam poslije vidio da je serijal nastavljen i da ih ima još.
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

cutter

tako je Yggže! ja sam čitao i posedujem samo prvu knjigu, ali mi je želja da jednog dana prelistam sočna mesta u ostalima.

Ygg

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

acaciA

nisam bila sigurna da je ovo ono što mislim da jeste,
pa sam proverila... kao i obično, bila sam u pravu.  8-)

The House on Sorority Row.

Ygg

Quote from: acaciA on 09-08-2009, 14:02:33
nisam bila sigurna da je ovo ono što mislim da jeste,
pa sam proverila... kao i obično, bila sam u pravu.  8-)

The House on Sorority Row.

Jeste! U stvari, sinoć sam tek gledao film, i sličice sam okačio čim sam počeo gledati. Tek na kraju filma shvatio sam da nisam trebao kačiti drugu sliku, ona sve otkriva! :x

Evo još par dobrih sličica, da se ne bace...

Ygg

Pošto ja sad odoh spavati, a dok ustanem neko će već vjerovatno pogoditi, lupiću na sreću:
Äideistä parhain aka Mother of Mine (2005.) :?:

Shozo Hirono

acaciA

hehe, Shozika je tu...
mislila sam da su svi otperjali negde.

naravno, 400 udaraca.  :)

Shozo Hirono

Shozo Hirono

Shozo Hirono

Shozo Hirono

Shozo Hirono

Shozo Hirono

Shozo Hirono

Shozo Hirono

Shozo Hirono

Znači moraću da pripomažem............ ok. :)

Shozo Hirono

Dakle ovaj davnašnji miljenik kritike Sandens festivala je u ono vreme trpeo žestoke napade desničara u Americi, a njegov autor će kasnije, nekih 10 godina posle svog dugometražnog prvenca, biti nominovan i za Oskara za originalni scenario.

Shozo Hirono

Autor ovog filma je često u svojim radovima secirao i biografije različitih muzičkih stvaralaca na prlilično jedinstven način.

Sam film nosi naznačenu metaforu na modernu opaku boleštinu.

Ygg

Shozo Hirono

Ygg

Ygg

Ygg

Ygg

Tex Murphy

Ovo je, van svake sumnje, NATIONAL TREASURE: BOOK OF SECRETS!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ygg

Quote from: Harvester on 14-08-2009, 14:13:59
Ovo je, van svake sumnje, NATIONAL TREASURE: BOOK OF SECRETS!

Ne podsjećaj me na taj grozni film koji si me natjerao da gledam, gade jedan! xuzi

Ygg

Ygg

Glavni glumac u mraku, sa sve pajserom u  ruci.

Ygg

Odraz glavnog nam glumca na staklu naočala.

Ygg

Ygg

Naravno. Ovo je film koji nije horor i u kojem nema golotinje, pa ga niko nije gledao. 8-)
Evo još jedna sličica iz filma, pa ako ni to ne pomogne onda ću morati da smišljam hintove.

Glavni glumac, zavezan na stolici, torčurovan od strane svog sina, manijakalnog ubice... ups, spojler.